Keresés

Részletes keresés

Norbinca Creative Commons License 2023.11.19 0 0 26

Én féktisztítóval adok neki! Gyönyörű lesz!

originalqszi Creative Commons License 2014.04.19 0 0 25

Húsvétkor jöhet az ezüst!!!

Étkészlet és a nagy üst:)))

Bátrány rotyog benne,

Paprikás, nokedlivel, de jó lenne:))

Áldott Húsvét, hozza a meleget,

Sok örömet a gyereknek:))))

Beus181 Creative Commons License 2014.04.16 0 0 24

http://cleancenter.hu/termekadatlap/419/Tioxin-ezusttisztito-1-liter/

Ez nagyon jó, max fél perc és gyönyörű lesz tőle:)

lófejvirág Creative Commons License 2011.04.07 0 0 23

citromlé

Előzmény: Dante001 (21)
Dante001 Creative Commons License 2010.03.16 0 0 21
Só helyett lehet használni szódabikarbónát is. Utóbbi jobb.
Előzmény: Dante001 (20)
Dante001 Creative Commons License 2010.03.16 0 0 20
Az alufóliás állítólag azért jó, mert az ezüstről "átvándorol" a piszok az alufóliára. Tényleg jó, én is szoktam csinálni, igaz, hogy még utána kicsit fogkrémmel megtisztogatom, mert a só miatt eléggé matt lesz :)
Előzmény: Stevyy (19)
Stevyy Creative Commons License 2010.03.07 0 0 19

Sziasztok!

Barátnőmnek előkerültek a régebbi ezüst láncai, fokkrémmel+szódabikarbónával megtisztítottuk,de nem lett a legjobb. Én itthon még használtam rá a fogszabályzó tisztító tabimat, nem mondom h nem lett jobb tőle :), de még nem a igazi. Néhol foltokban még fekete. Mit tudnátok ajánlani így vasárnap? Ez az alufóliás főzés miért olyan jó???

Köszi:Steven

dtomi145 Creative Commons License 2009.08.29 0 0 18
Sziasztok! Van egy kaucsuk-ezüst nyakláncom, azt mivel kell tisztítani, hogy a gumi rész ne sérüljön?
Licity Creative Commons License 2009.08.19 0 0 17
ma próbáltam ki ahogy olvastam egy topikban: az ezüstöt alufóliára teszem(ez nagyon fontos!!!) és egy edényben mosogatószeres vízzel forralom, nagyon hamar csillogó, szinte feháér lett. pedig előtte fekete volt a termáltól. Ja és az alufólia az ezüst helyén megfeketedett:)
TOPMAN Creative Commons License 2003.02.17 0 0 16
Sajnos egy idő után az ezüst tisztító folyadék, amit az ezüstösök árulnak, szóval az sem végez tökéletes munkát. Hangsúlyozom, hogy hosszú távon. Akkor érdemes políroztatni szintén az ezüstösnél. Polírozás után, vadi új kinézetű lesz! :)
sierra Creative Commons License 2003.02.17 0 0 15
Hosszabb időre benne kell felejteni a melegítőm zsebében, ez a tuti.
Anyám szerint legalábbis azért került oda az a négy nyaklánc, amit nemrég csili vili fényesen kibányásztam az elfeledettség állapotából.
Gombócartúrné Creative Commons License 2003.02.17 0 0 14
Én is fogkrémmel és egy kiszuperált fogkefével szoktam tisztítani.
Egyszer egy barátom baromi vastag ezüstkarláncára vagy fél tubus fogkrémet elhasználtam.
Az a speckó ezüsttisztító folyadék viszont tényleg nagyon jó.
majka11 Creative Commons License 2003.02.17 0 0 13
Szoval kb. 1200-1500.-Ft:))))
A belelogatas utan le kell obliteni es puha ruhaval szarazra torolni. Korabban en is fogkremet, illetve szodabikarbonat hasznaltam:), ezzel a folyadekkel sokszor szebbek az ezustjeim, mint uj korukban...
Előzmény: majka11 (12)
majka11 Creative Commons License 2003.02.17 0 0 12
A jobb ekszerboltokban lehet ezüst tisztito folyadekot kapni (csak gyonggyel, kagyloval stb. diszitett es feketere futatott ezusthoz nem jo): beleteszed kb. 1-2 percig es kesz. Ha veletlenul tovabb benne marad, akkor kisse megsargul. Nagyon sokaig eleg, kb. 12-1500.- Ft.

Előzmény: csibekicsi (11)
csibekicsi Creative Commons License 2003.02.17 0 0 11
A módszer nem lehet rossz. A gin belsőleg, a fogkrém külsőleg. Hmmmm. Ki köll próbálni :)

Cs

Előzmény: kékbarisnya (8)
moonshadow Creative Commons License 2003.02.14 0 0 10
Akármi ami eltávolítja az ezüst-szulfid réteget :)
jegcsillag Creative Commons License 2003.02.14 0 0 9
fogkrém,szidol,szódabikarbona

jég*

Előzmény: kékbarisnya (8)
kékbarisnya Creative Commons License 2003.02.14 0 0 8
Egy angol regényben olvastam, hogy ginnel és fogkrémmel lehetne tisztítani az ezüstneműt, de az illető sajnálta rá, nem a fogkrémet.
Előzmény: csibekicsi (7)
csibekicsi Creative Commons License 2003.02.14 0 0 7
láncokra, gyűrűkre, apróságokra:
hagyományos ultra mosogatóporral bő vízben kifőzni.

ennél nagyobb darabokra gondolom macerás, de végülis ha van nagy fazék :)

viccet félre, nálam müxik

yol Creative Commons License 2003.02.14 0 0 6
akkor már inkább salétromsav :-)
Előzmény: PETYUS (3)
powerr Creative Commons License 2003.02.14 0 0 5
nekem 1 zsidó azt mondta hogy nem szabad semmilyenfogkrémet me gilyesmit és nem szabad sikálni.
ő a cigarettahamut ajánlotta
Törölt nick Creative Commons License 2003.02.14 0 0 4
Egy kis darab krétát kell az ezüstnemű mellett tartani. Bár ez inkább megelőzésre szolgál.
PETYUS Creative Commons License 2003.02.14 0 0 3
Harkányi víz. Szép mattfekete lesz tőle, és csak egy kicsit lesz foltos.
Vagy inkább sidol. Aminek a jövő idejű alakja Sidney Fox. ;O)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2003.02.14 0 0 2
vannak vegyszarok amelyek dörgölés nélkül is pucolnak, ha nagyon kell, akkor mondok receptet. De ami biztosan jó, az a fogkefe+ezüsttisztító kenőcs (háztartási boltban lehet kapni) vagy sidol. Rongy+kenőcs+dörzsi utána fogkefe+kenőcs+dörzsi.
Persze, ha megmondod, hogy mi az az ezüsttárgy amit puccantani szeretnél, akkor könnyebb lenne :)
Előzmény: Csiperke Panni (1)
Csiperke Panni Creative Commons License 2003.02.14 0 0 1
En a mar emlitetten kivul hallottam olyat is, hogy jo szorosan alufoliaba kell csomagolni a targyat, es forralni egy ideig. Meg nem probaltam, es valszin csak nagy es nem mintas dolgoknal valik be...

En is a fogkremet hasznalom, de nem tokeletes, mert polo a lancokat nem igazan lehet rendesen kitiszitani vele.

Meg Olaszorszagban hasznaltunk valami atlatszo trutymakot, amit vizzel kellett higitani, belecsobbantani az ezustot, par ora mulva csak le kellett torolni, es voila, szepen csillogott. De ilyet Mo-n meg nem lattam..igaz nem is kereset..

Előzmény: powerr (-)
paulinamartinez Creative Commons License 2003.02.14 0 0 0
vattára nyomsz mentolos fogkrémet és ledörgölöd vele az ezüstöt.

0 jobb módszer van ennél :-)

Előzmény: powerr (-)
powerr Creative Commons License 2003.02.14 0 0 topiknyitó
+

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!