Az alufóliás állítólag azért jó, mert az ezüstről "átvándorol" a piszok az alufóliára. Tényleg jó, én is szoktam csinálni, igaz, hogy még utána kicsit fogkrémmel megtisztogatom, mert a só miatt eléggé matt lesz :)
Barátnőmnek előkerültek a régebbi ezüst láncai, fokkrémmel+szódabikarbónával megtisztítottuk,de nem lett a legjobb. Én itthon még használtam rá a fogszabályzó tisztító tabimat, nem mondom h nem lett jobb tőle :), de még nem a igazi. Néhol foltokban még fekete. Mit tudnátok ajánlani így vasárnap? Ez az alufóliás főzés miért olyan jó???
ma próbáltam ki ahogy olvastam egy topikban: az ezüstöt alufóliára teszem(ez nagyon fontos!!!) és egy edényben mosogatószeres vízzel forralom, nagyon hamar csillogó, szinte feháér lett. pedig előtte fekete volt a termáltól. Ja és az alufólia az ezüst helyén megfeketedett:)
Sajnos egy idő után az ezüst tisztító folyadék, amit az ezüstösök árulnak, szóval az sem végez tökéletes munkát. Hangsúlyozom, hogy hosszú távon. Akkor érdemes políroztatni szintén az ezüstösnél. Polírozás után, vadi új kinézetű lesz! :)
Hosszabb időre benne kell felejteni a melegítőm zsebében, ez a tuti.
Anyám szerint legalábbis azért került oda az a négy nyaklánc, amit nemrég csili vili fényesen kibányásztam az elfeledettség állapotából.
Én is fogkrémmel és egy kiszuperált fogkefével szoktam tisztítani.
Egyszer egy barátom baromi vastag ezüstkarláncára vagy fél tubus fogkrémet elhasználtam.
Az a speckó ezüsttisztító folyadék viszont tényleg nagyon jó.
Szoval kb. 1200-1500.-Ft:))))
A belelogatas utan le kell obliteni es puha ruhaval szarazra torolni. Korabban en is fogkremet, illetve szodabikarbonat hasznaltam:), ezzel a folyadekkel sokszor szebbek az ezustjeim, mint uj korukban...
A jobb ekszerboltokban lehet ezüst tisztito folyadekot kapni (csak gyonggyel, kagyloval stb. diszitett es feketere futatott ezusthoz nem jo): beleteszed kb. 1-2 percig es kesz. Ha veletlenul tovabb benne marad, akkor kisse megsargul. Nagyon sokaig eleg, kb. 12-1500.- Ft.
vannak vegyszarok amelyek dörgölés nélkül is pucolnak, ha nagyon kell, akkor mondok receptet. De ami biztosan jó, az a fogkefe+ezüsttisztító kenőcs (háztartási boltban lehet kapni) vagy sidol. Rongy+kenőcs+dörzsi utána fogkefe+kenőcs+dörzsi.
Persze, ha megmondod, hogy mi az az ezüsttárgy amit puccantani szeretnél, akkor könnyebb lenne :)
En a mar emlitetten kivul hallottam olyat is, hogy jo szorosan alufoliaba kell csomagolni a targyat, es forralni egy ideig. Meg nem probaltam, es valszin csak nagy es nem mintas dolgoknal valik be...
En is a fogkremet hasznalom, de nem tokeletes, mert polo a lancokat nem igazan lehet rendesen kitiszitani vele.
Meg Olaszorszagban hasznaltunk valami atlatszo trutymakot, amit vizzel kellett higitani, belecsobbantani az ezustot, par ora mulva csak le kellett torolni, es voila, szepen csillogott. De ilyet Mo-n meg nem lattam..igaz nem is kereset..