Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Ficzek Úr Creative Commons License 7 órája 0 0 16991

Volt tavaly egy tv műsor erről a nyavalyáról. Ebben a doktornőt kérdezték a dohányzás és a sömör összefüggéséről. Azt mondta hogy mindent nem lehet a dohányzásra fogni,nincs semmi összefüggés a kettő között. Remélem tévedett,legalábbis az én esetemben eddig úgy néz ki. Eddig. De remélem továbbra is. A piáról annyit hogy én valóban ritkán iszom. A fiam vett egy üveg barna sört,azt bepusziltam a vacsorához. Akkor jól esett,de másnap már nem volt ennyire vidám a helyzet. Úgyhogy a jövőben kihagyom,megpróbálok alkoholmentes söröket inni,bár állítólag ez az első lépés a guminő felé.

Előzmény: hul (16989)
B.GY Creative Commons License 15 órája 0 0 16990

Én életemben nem kávéztam soha,még a szagát sem bírom elviselni.Reggel ha a kollégák főzik ki kell mennem az udvarra.A dohányzást sem műveltem soha.Jó a sör az megy,de az sem ládaszámra a lábnál:)Néha 1-2 pálesz,ha fater meglátogat.Egyedül azt sem iszom.Amit észrevettem,hogy a csokit nem bírom.Néha megeszek egy kicsit,azonnal viszketek.Ugyanígy vagyok a kólával is.Már nem is nagyon iszom.Tavaly még ittam energiaitalt is néha,de januártól már azt sem ittam.

Előzmény: hul (16989)
hul Creative Commons License 16 órája 0 0 16989

A kávét nem olvastam, nem mondják, a doki se. Mondjuk a mértéktelen fogyasztása egyébként sem kell, de amúgy nem káros az egészségre. Állítólag: sőt! Épp, hogy jó! 

De a cigi bizony nagyon káros. Olyan terhelés a szervezetnek, minden szinten, hogy az első, amit le kell tenni.

Azt hiszem ezzel is a baj az, hogy míg nagyapáink hébe hóba elpöfékeltek nyugisan egy pipát, a ma embere 30x vagy 60x esetleg többször gyújt rá, amiről nem hiszem igazán jól esik, inkább valami pótcselekvés. Gyors, tüdőre szívva mélyen, gyakran és sokat. rágyújt ha megjön, ha elmegy, ha beül az autóba, ha kiszáll, ha társaság van, ha reggek, ha lefekvés előtt... Hasonló a pia is, a lábhoz tett láda sör, ami elfogy biztos, hogy eszement túlzás. Ps-nek a pia egyébként is ellensége.

Előzmény: Ficzek Úr (16988)
Ficzek Úr Creative Commons License 1 napja 0 0 16988

Én elhagytam a cigit,és a kávé fogyasztást is jelentősen csökkentettem. 2 hónap után vannak eredmények,igaz még nem jelentősek de vannak. Egy kolléganőmnek van ismerőse aki hasonlóan járt mint én,neki kb 6 hónap kellett a gyógyuláshoz,de azóta szinte tünetmentes. Az hogy ki mitől javul,az szerencse kérdése. Nekem felérne egy lottó nyereménnyel ha kiderülne hogy a tüdőropi és a sok kávé lett volna a kiváltó ok,és 5-6 hónap múlva már szinte semmi folt se lenne rajtam. Az is lehet hogy most egy kicsit javul,utána pedig rosszabb lesz. majd kiderül.

Előzmény: D.Lorg. (16966)
mr.mzsa Creative Commons License 1 napja 0 0 16987

Nekem is segített a PUVA, hasonló kezeléssel mint Neked, szóval nekem is pozitív tapasztalatom van ezzel kapcsolatosan.

Előzmény: dajcsesz (16985)
B.GY Creative Commons License 2 napja 0 0 16986

Nektek legalább a fényre reagál valamit. Az én sömörömet nem érdekli sem az ultraibolya se a viola,se az UVB/UVA :)

Előzmény: dajcsesz (16985)
dajcsesz Creative Commons License 2 napja 0 0 16985

3 éven keresztül PUVA kezelés 100 %-osan foltmentesített. Februárban kezdtem a kezeléseket heti 2x emelkedő időtartamban. Kb. 20 kezeléssel megopldódott a probléma, mellesleg májusra már jó kreol bőrszínem is lett tőle. Nyáron az áldott Nap vigyázott a bőröm mentességére. Ősszel a napfénymentes időben kiújultak a foltjaim, az orvosom tanácsára csak a hidratűáltam ekkor, hagytuk élni egy kicsit a sömit, mert utána jobban támadható.

Sajnos ez rég volt, akkor elérhető távolságban volt a kezelés, de jött a költözés....

 

hul Creative Commons License 3 napja 0 0 16984

Pár éve a kezemen jött elő a pszoriázis, iszonyat fájdalmas repedések formájában. Hiába kentem, kesztyűztem, nem lehetett vigyázni rá jobban, nem gyógyult. A helyi bőrgyógyászaton kaptam x bioptromos lámpás kezelést, a szokásos emelkedő időtartammal, heti 2x. Kb. Két hónap után javult és tökéletesen elmúlt. Azóta nagyon figyelem, ha száraz a bőr máris kenem, éjszakára vastagabban és az orvosi utasítás szerint kerülöm a mosogatást, hosszas vegyszeres takarítást stb. Amikor csak lehet gumikesztyű és cérnakesztyű... Volt egy időszak, billentyűzeten is kizárólag cérnakesztyűben dolgoztam. Ez nem esztétikai kérdés volt a kezemen, hanem kifejezetten fájdalmas, kirepedések, sebek, éjjel fel kellett kelni és sétálgattam a lakásban, annyira fájtak. 

Előzmény: Folti1985 (16982)
B.GY Creative Commons License 4 napja 0 0 16983

Én jártam UVB terápiára tavaly nyáron.Pont semmit sem ért.Először 1 perccel kezdtem,egészen 15 percig.Aztán folyamatosan 15 percekre jártam vagy 20x.Utána javasolták a Tomesát,de oda még nem jutottam el.Várom a jó időt,hogy motorral feltudjak járni a Hattyú utcába.Nem sok esélyt látok arra sem,hogy segít,de próba cseresznye :)

Előzmény: Folti1985 (16982)
Folti1985 Creative Commons License 4 napja 0 0 16982

Én nem értem ezt a fórumot! Minden ki panaszkodik a gyógyszeres kezelések miatt de senki nem beszél az UVB lámpás kezelésekről pedig azokkal valóban gyors hatékony és tartós eredményt lehet elérni. Tudom én raktam fel a lámpát és én magam nem is ebben a betegségben szenvedek hanem a vitiligoban ami elsősorban csak a külsőmet változtatja meg nem okoz fájdalmat viszketést stb. Azonban az évek alatt sokat tanulmányoztam az UVB fényterápiás kezeléseket, ennek fő oka hogy magam is gondolkoztam egy magán kezelő nyitásában ahol megfizethető áron lehetett volna hozzá jutni a kezelésekhez, sajnos a jelen gazdasági helyzet és a pénztárcám keretei meggátoltak eddig abban hogy megvalósítsam ezen törekvéseim. Nem azt mondom hogy feltalálom itt spanyol viaszt és nem is azért írok mert a lámpám eladása a cél de szerintem érdemes lenne ennek is utána olvasni mert néhány ember sztorija tényleg nagyon szívszorító, mivel számomra sem ismeretlen a lenéző tekintetek hada mivel 9 éves korom óta a testem és az arcom egy nagy része ki volt fehéredve. További sok sikert a gyógyuláshoz.

B.GY Creative Commons License 4 napja 0 0 16981

Pedig nekem az alkohol segít a helyzeten:) Mert ha iszom akkor nem érdekel a sömör.Jókedvem van röhögünk a haverokkal.A nap viszont nem segít.Hiába barnulok le már idejekorán nem történik semmi,csak a fejemen.A cukortól kólától sem félek,bár nem sokat iszom:) Múltkor kérdezte a közértes,hogy milyen kólát adjon.Lightot vagy zérót ? Mondom neki sima pirosat. Se nem fogyózom,se nem vagyok cukros :)

Előzmény: hul (16971)
B.GY Creative Commons License 4 napja 0 0 16980

Azért macskám is van ám :) Nem félek a szakszervezettől,csak ha vonattal jár.Bár felénk még sínek sincsenek :)

Előzmény: Mackóbogár (16975)
Octi19 Creative Commons License 4 napja 0 0 16979

Medencét?! Hát ott élsz a Duna (vagy valami holtág?) partján... én lennék ilyen szerencsés...

Előzmény: Mackóbogár (16978)
Mackóbogár Creative Commons License 4 napja 0 0 16978

ok, nem boncolgatom tovább  a "vasutas vonalat", spongyát rá.

A napfénnyel kapcsolatban annyit, hogy nekem kifejezetten jót szokott tenni, bár a meleget évek óta nem bírom, szerintem öregszem :-))) Kéne ásni egy medencét a kertbe, ott tuti ellennék :-) 

Előzmény: Octi19 (16977)
Octi19 Creative Commons License 4 napja 0 0 16977

Egyébként, az "...csak azután, nehogy megtudja a vasutas szakszervezet..." = "Csak ki ne derüljön!" (...mármint a cicázás) Szóval sok köze nem volt a vasúthoz, pláne a MÁV-hoz a dolognak! ;-)

Előzmény: Octi19 (16976)
Octi19 Creative Commons License 4 napja 0 0 16976

Ja, süt! Sajnos nekem most hiába, mert ez a hülye gyógyszer és a napozás nagyon nem fér össze...
...de ha neked nem gáz akkor irány a hátsókert és le a textillel... talán még kandúr is akad! :-)

Előzmény: Mackóbogár (16975)
Mackóbogár Creative Commons License 4 napja 0 0 16975

ajajj, tudtam én, hogy egyszer még visszaköszön az a "villantás" valahogy :-))))

Amúgy igen, B.GY. elvtárssal egyeztem ki a cicc-miccben, csak felvettétek ezt a " hív a vasút, vár a MÁV " vonalat :-)) és hát, mint tudjuk Ő kutyás, hiába ciccegek, a szakszervezettől is fél ezek szerint, szóval ÍGY JÁRTAM :-)) De legalább süt a nap !

Előzmény: Octi19 (16974)
Octi19 Creative Commons License 4 napja 0 0 16974

Nektek???? én azt hittem, hogy csak B.GY sorstársnak cicc-miccelsz... meg én egyébként is hűséges férj vagyok és nem kódorgok más cicája után! :-D

 

...meg a múltkor is csak "hangemberkedtél" azzal a mellbimbós képpel... ;-)

Előzmény: Mackóbogár (16970)
Octi19 Creative Commons License 4 napja 0 0 16973

Igen azt szedem napi 2x1 dózisban és mintha nehezen gyógyulna a napégésem is... az ajkaimra már kaptam kenőcsöt és most ajánlott a bőrgyógyász egy csak patikában kapható 50+-os fényvédőt is, szóval majd meglátjuk...

Előzmény: gherdsman (16972)
gherdsman Creative Commons License 4 napja 0 0 16972

>>két hete szedek valami szintetikus "A" vitamint és menni kell a laborba. Vannak foltjaim amik jól reagáltak a gyógyszerre, de egy enyhe ajakcserepesedésen és (szerintem) fényérzékenységen kívül nem sok eredmény >>van... 

 

Majd lesz, csak türelem. Szerintem neotigason-t szedsz... az jó 2-3 hónap után hat. Csak türelem

Előzmény: Octi19 (16959)
hul Creative Commons License 4 napja 0 0 16971

Azt hiszem, mindent leírtál, ami egy igazán érintett ps-os életében jelen lehet, amit átél. Csak rázom a fejem, amikor "nem baj gyerekek, majd jól bebaxxxxunk, egyszer élünk, pia nélkül nem megy" hozzászólásokat olvasom. Az első, ami segít, hogy elhagyni az alkoholt, mert igazoltan ront a helyzeten. A másik, tényleg mindent kipróbál, aki elég tünettel rendelkezik ahhoz, hogy pocsékul érezze magát a bőrében a ps miatt. A trexan fétis, hogy mennyire "veszélyes" gyógyszer, meg így, meg úgy csak jajongás, semmivel nem fenyeget jobban, mint sok egyeb gyógyszer. Ráadásul cukor, kola, elhízás fétis meg nincs, azoktól is lehetne rettegni, mlyen káros anyagok, meg milyen életmód, ami tönkretehet. Itt arról van szó a mi esetünkben, a testi tünetek súlyossága mellett lelkileg is iszonyúan megviselő állapot, ami szorongást, szégyenkezést okoz, hibás vagyok érzést és ez csak ront a helyzeten. 

Nyilván a stressz kerülése, változtatás, hogy minél kevésbe legyen, a táplálkozásra történő odafigyelés, a nap is sokat segít, a bioptron lámpával vannak jó tapasztalataim, de mindent megpróbálnék, hogy javítsak a helyzeten... Sok év óta  a trexan az egyetlen, ami gyökeres változást hozott. Meg kell próbálni, azt tudom mondani, javasolni.

Előzmény: D.Lorg. (16966)
Mackóbogár Creative Commons License 5 napja 0 0 16970

na, cicc-miccezhetek én itt, míg Ti vonatoztok :-))))

Előzmény: B.GY (16969)
B.GY Creative Commons License 5 napja 0 0 16969

Nehogy elüssön a vonat ? :)

Előzmény: Octi19 (16968)
Octi19 Creative Commons License 5 napja 0 0 16968

...csak azután, nehogy megtudja a vasutas szakszervezet... ;-)

Előzmény: Mackóbogár (16965)
D.Lorg. Creative Commons License 5 napja 0 0 16967

Annyi, plusz, hogy az életmódváltásnak természetesen pozitív eredményei vannak, magam is tapasztaltam az alkohol, cigi elhagyásával, azonban a ps-t magában nem gyógyítják.

D.Lorg. Creative Commons License 5 napja 0 0 16966

Nos, a Psorioderm nekem nem segített semmit. Sőt, a daivobet kenőcsön és gélen kívül szinte semmi nem segített, pedig amit kipróbáltam, azt kúraszerűen alkalmaztam. Inkább nem számolom ki, mennyi pénzt költöttem az egész ps dologra. A legutolsó, amit kipróbáltam a nagyon sokak által dicsért psoratinex nevű, elég drága kenőcs/olaj/tisztító volt, amitől kb. rosszabb lett az állapotom. Szerdán megyek bőrgyógyászhoz, azzal a nem titkolt céllal, hogy elkezdjem a trexan-kezelést. Ami ugye sokak szerint tönkreteszi majd az életem, nem beszélve azokról a kommentelőktől, akik ilyenkor hülyének néznek, hogy miért nem a stresszmentes életet, meg a "jól bevált" gyógynövényes kenceficéjüket használom. Szimplán azért, mert akinek igazán van ilyen problémája, az tudja, hogy az életszínvonalat a béka segge alá nyomja a pikkelysömör, és aki már a saját bőrében nem tudja magát jól érezni, nem tudja a napi teendőit normálisan megcsinálni (egy egyszerű, átgondolatlan mozdulat és szakad szét szó szerint az ember bőre), nem beszélve az (egyébként valahol megérthető) undorodó nézésektől és a mindenhol "otthagyott" bőrtől, és ezen nem segítenek az "alternatív gyógymódok".  Megértem - mivel én is ezt tettem - hogy a beteg az elképzelhető összes gyógymódot és krémet kipróbálja, csak hogy végre meggyógyuljon, ezt nagyon szépen ki is használják azok a gerinctelen férgek, akik ebből akarnak meggazdagodni. Nevetve olvasom továbbá a hozzászólásokat, akik az életmódbeli változásokat hozzák fel. Egyrészt nem tudok tibeti buddhistává válni, aki megteremti a lelki békéjét a mai világban, másrészt örülök, hogy a szorongásos betegségemet olyan szinten kordában tudom tartani, hogy a napi rutin feladatokat el tudom teljes mértékben végezni, az alap (hál' Istennek már alig észrevehető) sztresszeléseimmel viszont már nem tudok mit csinálni. Szóval jön a gyógyszer, meg utána a vízözön, de én jelenleg ezt látom az egyetlen - általam - járható útnak, és csak azt sajnálom, hogy nem próbáltam meg ezt a lehetőséget korábban.

Mackóbogár Creative Commons License 6 napja 0 0 16965

hát jó...velem lehet egyezkedni: cicc-micc :-) nem vagyok semminek az elrontója :-)

Előzmény: B.GY (16964)
B.GY Creative Commons License 6 napja 0 0 16964

Akkor már legyen cicc-micc:)

Előzmény: Mackóbogár (16963)
Mackóbogár Creative Commons License 6 napja 0 0 16963

alakul ez :-) amúgy cicc ;-)

Előzmény: B.GY (16962)
B.GY Creative Commons License 6 napja 0 0 16962

Vagy sicc ? :)

Előzmény: Mackóbogár (16961)