Keresés

Részletes keresés

araucana Creative Commons License 3 órája 0 0 17599

Én is célzottan, csak az aktív plakkokat pamacsoltam. Később csak a plakkok aktív részét. (Jellemzően az alsó szélükön egy keskeny sávban.) Most már csak a lábszáramra kenegetem, ahol van még néhány apróság.

Azt elfelejtettem írni, hogy a kúrámhoz az is hozzátartozott, hogy minden reggel majd' egy liter vízzel indítottam a napot. Ha szomjas voltam, ha nem! Esténként eszem egy kis sós valamit, mondjuk Ropit, ami éjszakára megfogja a vizet, reggel meg magamba döntök 3-4 nagy pohárnyit. Első alkalmakkor még feszült a hasam a sok folyadéktól, de hamar megszokja a gyomor.

Előzmény: Mackóbogár (17598)
Mackóbogár Creative Commons License 28 órája 0 0 17598

google-ba beírod, hogy sulfivit, és kidob millió beszerzési lehetőséget, 500 ml egy üveg, 1.600.- Ft körüli az ára.

Én is gondolkozom rajta, bár most viszonylag normlizálódott a bőröm, de itt-ott meg tombol, na, én célzottan csak ott pacsmagolnám magam :-)

Előzmény: hul (17596)
B.GY Creative Commons License 29 órája 0 0 17597

Ez jól hangzik.Nekem sincs fürdőkádam,így én sem tudok fürdőt venni,bár nekem a Tomesa sem használt.A psoratinex sem hozta el a várt eredményt,pedig pár éve elég jó volt.Most diétázok,de eddig csak azt vettem észre,hogy állandóan éhes vagyok:)Nem eszem tejterméket,glutént,cukrot.

Előzmény: araucana (17595)
hul Creative Commons License 1 napja 0 0 17596

Azt olvastam anno, a harkányi víz az egyetlen vizünk, amelyik eredményes a ps javulásában. Emellett a kialakult izületi bántalmakra is jó. Terveztem is Harkányba egy pár napos kúrát, de hát csak terv maradt egyenlőre.

Megmondanád hol sikerült beszerezned a csodaszerüket? 

Előzmény: araucana (17595)
araucana Creative Commons License 2 napja 0 0 17595

Sziasztok!

Rég jártan erre utoljára, de megígértem, hogy beszámolok a kúrám eredményéről. Némi emlékeztető: 57 éves pasas vagyok, húszéves korom óta küszködök a psorival, ami 40 évesen az ízületeimet is megtámadta. Nálam - ez meggyőződésem -  mértéktelen tejivás váltotta ki.

Úgy hozta a sors, hogy eddig mindig volt fontosabb dolgom is, mint a betegségemmel törődni, legalábbis ami külcsínt illeti. Eddig is próbálkoztam persze vagy 50 féle kenceficével, sókúrával, miegymással, de a kezdeti meglepetés után a plakkjaim még intenzívebben hámlottak, viszkettek.

Azt tudni kell rólam, hogy nem szeretem a véletlenre bízni a dolgaimat, így most is több fronton támadtam. Fél évig Lenkei közepes prémiumot szedtem, közben KWARC(!) lápával süttettem magamat. Kb fél éve beszereztem a Sulfivit nevű harkányi koncentrátumot. Kádam nincs, csak zuhanytálca, így az 1:1-es higítmányával pamacsoltam a plakkokat reggel és este.

Gyerekek! Ami még soha a büdös életbe nem fordult elő velem, eltűntek a plakkjaim. Pedig voltak ám szép számmal. Testszerte férfitenyér nagyságú klasszikus hámlós, viszketős foltok. Az egész lakás az én bőrömmel volt tele. Nagy felüdülés volt, amikor egy sokszor rám bízott  Golden retriewer nálunk lebzselt, mert akkor a kutyaszőr némileg elfedte a lisztszerű bőrdarabkák garmadáját. Most csupán a lábikrámon van két-két, kb fél centi átmérőjű izé. Minden más eltűnt!

Talán korai az örömöm, de basszus, három flakon anyagról van szó! Meg némi kitartásról.

Szerintem érdemes másnak is kipróbálni!

napalm. Creative Commons License 5 napja 0 0 17594

"Trexant az izületi gyulladásokra is adják."

Pont ezért megyek reumatológushoz ;)

Előzmény: hul (17593)
hul Creative Commons License 6 napja 0 0 17593

Hogyhogy nem bőrgyógyász?

Trexant az izületi gyulladásokra is adják. Többen évek óta szedik, gond nélkül. 

Különben sejtosztódást gátló anyag, a rákosoknak is gyógyszere, állítólag onnan jött át az ötlet a ps ellen.

Előzmény: napalm. (17592)
napalm. Creative Commons License 6 napja 0 0 17592

Érdekes.

Én tablettázok, jött az émelygés. Lett injekció, az émelygés maradt ;)

Most megint tablettázok, néha émelygek.

Heti adagom 3 tabi (7,5 mg), de ezt levittem 5 mg-ra, sőt voltak hetek hogy ki is hagytam.

Na akkor elkezdtem érezni hogy fáj a derekam vagy a lábam, ekkor újra kezdtem szedni.

Nem szeretem a gyógyszereket. De a pikkelysömör jobban zavar.

Most elkezdem szigorúan újra szedni heti 3x2,5 mg-ot, sőt holnap megyek reumatológushoz, rákérdezek a biológiai terápiára.

Előzmény: hul (17591)
hul Creative Commons License 6 napja 0 0 17591

Tablettával kezdtem. Manapság nem kell beadnom/szúrnom az egészet, kb. 2/3-át.

Előzmény: napalm. (17590)
napalm. Creative Commons License 6 napja 0 0 17590

Huh, elég nagy adag!

Előzmény: hul (17589)
hul Creative Commons License 6 napja 0 0 17589

0,3 ml/15 mg-ot szúrok.

Előzmény: napalm. (17588)
napalm. Creative Commons License 6 napja 0 0 17588

Mennyit szedsz belőle hetente?

Gondolom 2,5 mg-os tabikat.

Előzmény: hul (17586)
B.GY Creative Commons License 6 napja 0 0 17587

Azért most már végigcsinálom a diétát,ha már kimutatta a teszt,hogy miket nem bírok.A Candida gomba attól szaporodik el,hogy sok a nehézfém a szervezetemben,és megpróbálja lekötni.Tegnap olvastam a neten:)A bélflórák meg attól mennek tönkre.Most nem eszem egy ideig glutént,tejterméket,cukrot alkoholt meg még amikre allergiás vagyok.Kíváncsi vagyok mi a fog történni.Lapacho teát,zöldárpát,probiotikumot eszem-iszom a vegateszetes néni ajánlására.Azt észrevettem ha nem eszem cukrot,akkor nem annyira szárad ki a bőröm és nem viszket.Vettem eritritet,rizslisztet,kókuszlisztet,kukoricalisztet,bulgurt,kuszkuszt meg egyéb "finomságokat" 

Előzmény: zoliee81 (17581)
hul Creative Commons License 6 napja 0 0 17586

Én meg azt gondolom, egy idő után a boríték sem segít, mert nincs anyag, tudás és nem lehet megvásárolni a kivételezettséget sem, mert mindenki megvásárolja, ha beteg és persze van zséje.

A ps-re a bőrgyógyászom Trexant ad és bevált. De az igazi kontrollt -azt mondja- Londonban tudják megcsinálni, mert nincs itthon lehetőség... hogy mit is csinál a trexan, azon kívül, hogy leviszi a fehérvérsejtszámot.

Nevettük, mondom neki, nem félek a repülőn, felírhatja recepre, máris indulok...

Előzmény: zoliee81 (17585)
zoliee81 Creative Commons License 6 napja 0 0 17585

Hát ja, nehéz az élet sömörrel. :)

Nekem most még nem jelentkezett a mocsok, lehet most az augmentin úgy rendbetett, hogy nem ér rá vele foglalkozni. A májam helyreállt, van róla papírom. Amit persze a hajamra kenhetek, mert arról fogalmuk sincs, hogy fizikailag mennyire károsodott. Így kettő lehetőséget vázoltak fel a Szent Lászlóban, egyes májbiopszia, kettes vibroscan. A kettes fájdalom nélküli, max. 20 perces, de az OEP nem támogatja, és az országnak egy ilyen kézi készüléke van. Sejtheted, mekkora a sor, ha fizetsz egy 20-ast, akkor "csak" 1.5 hónapot kell várnod...

Magyar egészségügy, én így szeretlek!!! :)

Visszatérve a sömörre, itthon valószínűleg csak a felszínét kapargatják, és tippelnek. Én ennyi erővel elmehetnék a Himalájába egy sámánhoz, neki kb. ugyanannyi esélye van/lenne mint egy hazai bőrgyógyásznak.

Igen, kicsit a keserűség szól most belőlem, oké hogy alul vannak fizetve a Dokik, a Nővérkék, de látom mi megy a háttérben, egy kis fehér boríték minden problémádra megoldást kínál..

Ja, hogy elfogyott a fehér borítékba való? Nos, az pech.

Előzmény: hul (17584)
hul Creative Commons License 6 napja 0 0 17584

Nem hiszem, hogy titkolnának vmit a ps-sel kapcsolatban. Csak nem egyszerű, vszleg génprobléma/hiba és vagy aktiválódik v nem, a lefolyása sem egyforma. Vannak nagyon súlyos esetek és van egy kis "korpa" a felbőrön... de ritkán gyógyul meg, mintha sosem lett volna, végigkíséri az életet. Aztán fellobban, fene tudja mi a fő kiváltó ok, sztressz, kaja, pia, más betegség? A gyógymód is maga a próbálkozás: kenőcstől Holt tengerig, Trexantól Gyuri bá teájáig. Szerintem nincs tuti, kinek ez jó, kinek az és ez is változhat az évek során.

Erre mondta egy kedves ismerősöm: micsoda uri betegséged van, más normálisnak epeköve meg aranyere, az legalább egyértelmű:-)

 

Előzmény: zoliee81 (17583)
zoliee81 Creative Commons License 6 napja 0 0 17583

70 valahány fajtája van a PS-nek, a kiváltó ok valószínűleg ugyanaz, de erre még nem sikerült rájönniük.

Vagy rájöttek már, de bölcsen hallgatnak róla, mert anyagilag jobban járnak ha csak tünetileg kezelik, és nem megszüntetik az okokat. Persze ez már összeesküvés elmélet. :)

Előzmény: hul (17582)
hul Creative Commons License 2015.11.21 0 0 17582

A szesz a májon keresztül hat a bőrre és hatástalanítja a védekező mechanizmusokat. Létrejön az xx nap helyetti x napos bőrsejt képződés, vagyis a pakkok. Fejen,könyökön, térden és aztán mindenhol... ahol akar.

Nagyon összetett a ps, ma sem értem, miért hat az izületekre is, pedig az esetek nagy százalékában az izületi tünetek is megjelennek. Máskor -de ez kevés eset!- CSAK izületi tünetek vannak.

 

Előzmény: zoliee81 (17581)
zoliee81 Creative Commons License 2015.11.21 0 0 17581

Szvsz tök teljesen mindegy, hogy mit eszel. Nem attól jön ki a sömör, hogy mitől, na az az egymillió dolláros kérdés...

Előzmény: B.GY (17580)
B.GY Creative Commons License 2015.11.21 0 0 17580

Akkor most egyek vagy ne egyek ? :) Candida diétát megcsinálom ha már elkezdtem.Én még csak másfél hónapja vontam meg magamtól a szeszt.Semmi változás nem történt még.Nőnek terjednek a dögök.A stressz szintem is 10-es a vegateszt szerint.Meg pszichés sokk alatt állok.Megyek a gyógyóba :)

Előzmény: zoliee81 (17579)
zoliee81 Creative Commons License 2015.11.21 0 0 17579

Ötfelezős kollégám antialkoholista. Ettől függetlenül, a sömöre köszöni jól van. Sőt, évekig emlékeim szerint húst sem nagyon evett, a sömör változatlan.

Itt van szerény személyem kontroll anyagnak, én iszom sört nyaranta, télen meg pálinkát. a sömör köszöni jól van.

Szeretem a vörös húsokat, a halat, a malackát, nem vetem meg a szárnyasokat, de pl. alig eszem krumplit, leszoktam a tésztákról, a kenyérfélékről, stb.

Szóval a táplálkozásra is lehet fogni, de szerintem nem attól van, vagy nemvan.

Előzmény: hul (17570)
-=Zsoca=- Creative Commons License 2015.11.21 0 0 17578

Egyetemi doktori (PhD) értekezés tézisei


A KAPSZAICIN-ÉRZÉKENY ÉRZŐIDEG
VÉGZŐDÉSEK SZEREPE A GYULLADÁSOS
BŐRBETEGSÉGEK PATOMECHANIZMUSÁBAN

 

http://aok.pte.hu/docs/phd/file/dolgozatok/2007/Banvolgyi_Agnes_tezisfuzet.pdf

B.GY Creative Commons License 2015.11.19 0 0 17577

Kóstold meg.Legfeljebb este dorombolni fogsz :)

Előzmény: Mackóbogár (17576)
Mackóbogár Creative Commons License 2015.11.19 0 0 17576

:-)))

 

mi is szoktuk szimatolni a macskakaját, némelyiknek annyira finom az illata, hogy irigylem a cicust :-)

Előzmény: B.GY (17575)
B.GY Creative Commons License 2015.11.19 0 0 17575

Azt is megszoktam kóstolni.Josera lamb and rice nagyon finom,csak kemény:)

Előzmény: Mackóbogár (17574)
Mackóbogár Creative Commons License 2015.11.19 0 0 17574

Hűha, ez kemény ! Mi marad akkor a palettán, amit megehetsz, kutyakaja ? :-)

Előzmény: B.GY (17573)
B.GY Creative Commons License 2015.11.19 0 0 17573

Voltam ma vegateszten.Kb. nem ehetek(nék) semmit.Glutén tejtermékek kilőve.Azonkívül minden illatanyagra,vegyszerre allergiás reakciót mutatott ki.Banán,narancs,szőlő,szilva, aszalt gyümölcsöket is mellőznöm kell.Cukrot,mézet,mákot,pisztáciát sem ehetek.Nehézfém allergiám is van,úgyhogy tengeri halakat sem ehetek csak néha.Én meg eszem az omega 3-at:)Mondtam a néninek hogy iszom a kovaföldet abban vas van. Candida gomba is van bennem.Zöld árpa kapszulát meg la pacho teát kell innom.3 hónap diéta aztán kontroll.Már csak azt nem tudom,hogy fogok addig létezni:) Lehet elmegyek Tibetbe és gyökereket eszek meg jakot őrzök:) Még jó hogy kutyaszőrre nem vagyok allergiás,csak a libatollra.Úgyhogy Ludas Matyi már nem leszek:)

B.GY Creative Commons License 2015.11.18 0 0 17572

Egyenlőre én is kenem magam a psoratinexel.Annyit elértem vele,hogy nem repedek szét,és nem néz ki reggelre úgy a lepedő mintha disznót vágtak volna benne :)Minden más kenőcs marja a bőröm.Új foltok is jönnek.Azóta is szaporodnak mióta nem eszem a tiltott dolgokat.Piát nem ittam másfél hónapja,üdítőket sem csak vizet meg teát.Kerülöm a cukrot is lehetőleg.Már lefogytam 70 kg-ról 65-re.Holnap megyek vegatesztre meg ct-re.Bár az utóbbira a fülorrgégész küldött.3 hete folyamatosan fáj a fejem.A vérnyomásom lement magától 140-150 közé.A kovaföldet eszem folyamatosan,meg vettem immun supportot.Majd csak történik valami:) 

Előzmény: Ficzek Úr (17569)
Ficzek Úr Creative Commons License 2015.11.18 0 0 17571

Az étkezésem nem változott,szeszes italt,és szénsavas italt sem fogyasztok csak kb 3 havonta.

Előzmény: hul (17570)
hul Creative Commons License 2015.11.17 0 0 17570

Az étkezés döntő és baromira nem szabad szeszes italt inni.

Előzmény: Ficzek Úr (17569)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!