Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

B.GY 10 órája Creative Commons License 16647

Ez jó kérdés.Mindenkinek megvan az a pont szerintem,ahol már minden mindegy.

Előzmény: dajcsesz (16646)
dajcsesz 11 órája Creative Commons License 16646

Jobb híjján ez maradt nekem is. Jó statisztikai eredmények, épp csak a részt vevők nyilatkozatai hiányoznak. Csekély számú a résztevő, és a kezelés után - során ő is eltűnik. Orvostársadalom bátorít, de az összes lehetséges mellékhatás kockázata az enyém!

 

Kérdés: Foltosan, magamat környezetemeben széthullajtva a család által tolerálva, vagy tiszta bőrrel ki tudja meddig és hogyan?????!!!!!

Előzmény: dellative (16645)
dellative 12 órája Creative Commons License 16645

Úgy tűnik kifejlesztettek a pikkelysömörre egy gyógyszert.

Reménykedjünk, hogy minél hamarabb nálunk is kapható lesz és jó is lesz.

Mindenesetre az eredmények bíztatók.

 

http://www.healthline.com/health-news/fda-approves-psoriasis-drug-that-promises-huge-skin-improvement-012215

 

 

dajcsesz 12 órája Creative Commons License 16644

Ajj!

 

Fősulis kormomban volt bőven pia, no meg a disznóhúst sem vetettük meg, mégis kordában tudtam tartani a dögöt. Napi szinten nyomtuk a piát, hétvégén meg a maszek keresetünkből eredően agyvérzésig volt pia. De akkor eléhető távolságban volt a fényterápia és éveken kereesztül Psolaren + 310-es szoli a tél végi időben megoldotta a PS-es tüneteimet, sőt tavaszra príma barna bundát eredményezett. Nári napfény akkor megoldotta a kezelést. Azóta durvult a helyzet, korábbi trápiák nem atásosak.

 

Most se PUVA, se egyéb hatékonyság nincs a közelemben, munkahelyet két gyermek mellett meg nem igazán célszerű feladni a remélt hatékonyság érdekében.

 

Úszok a PS-esek táborában.

 

Előzmény: B.GY (16643)
B.GY 1 napja Creative Commons License 16643

Én ha iszom ha eszem,ha nem iszom ha nem eszem akkor is ugyanilyen.Régebben ittam energiaitalt mert a kávét nem bírom meginni. Úgy vettem észre,hogy a koffeintől jobban viszket.Idén nem ittam egyáltalán.Disznóhúst nem nagyon eszem,csak most ugye volt ez a vágás.Soha nem kávéztam nem dohányoztam,úgyhogy ez nekem biztos nem provokálja.Gondolom a gyulladásoktól van inkább,mintsem az ételtől,italtól.

Előzmény: dajcsesz (16642)
dajcsesz 1 napja Creative Commons License 16642

Nálam a pia az biztos fokozza a tüneteket. Volt időszak, amikor 3 hónapra eltiltottam magam piától, és még a disznó hústól, disznó zsírtől - ez vidéken élő disznóneveléssel is foglalkozó személy esetén óriási, szinte kivitelezhetetlen feladat. Csak halat és baromfi húst ettem. csak halat és baromfihúst ettem. ez nem volt probléma, de hiányzott az étrendből az, ami igazán csak disznóból lehet készíteni vagy disznóból finom: hurka, szalonna, kocsonya, tepertő...

 

Nem kávézom,  akkor már nem cigiztem.  Csökkentek a PS panaszaim. No eltűnni nem tűnt, de talán 10-20 %-ban visszahúzódott és nem volt oly aggresszív. Kevésbé volt gyúlladt, viszketős, talán könnyebben reagált szerekre, de nem szűnt meg. Úgy jártam a hentespult előtt, mint aki múzeumban van.

 

Mivel nem hozott áttörő eredmény, visszaálltam korábbi életformámra, disznóhússal, piával. Most esténként 1-2 sört iszom, hétvégén megspékelve jó kis HP-val (házi pálesszal). A PS nagyságában nem változott, de  aggresszívabb, gyúlladtabb, nehezebben kezelhető. Olyan, mint a kúra előtt.

 

Előzmény: B.GY (16617)
dajcsesz 1 napja Creative Commons License 16641

Többeteknek aktuális!

 

Ne vakarjuk magunkat?! Nekünk ez lételemünk, olyan, mint a levegő vétel. Vegetatíve így könnyítünk száraz bőrünk kínzó viszketegségén. Én például gyakran a megvastagodott plakkokat sós vizes fürdőzés alatt finom vakarással távolítom el. Óvatosan kell a műveletet végezni, mert ilyenkor a kiázott bőr könnyen sérül és tudjuk, hogy sokunknál ez a PS egyik szülőszobája. Hetente legalább egyszer min. 30 perces sós fürdőt veszek, ami kellően feláztatja a sömit, és a fürdő alatt "levakarom" a felázott plakkokat.

 

Durva módszer, de utána jobban hat bármely kence. Korábban fürdés előtt egy órával szalicilsavas krémmel kellett lekennem magam, ami feloldotta a plakkokat és fürdés után jöhetett a tudomány. Most az erősebb koncentrációjú krém sem elég hatékony, vakarni kell.

 

Szerencsés sömörös, akit nem hajt a vágy, hogy csontig levakarja magáról a bőrrel együtt ezt a ragályt. Lehet tudatosan rágyúrni, én is megtettem és megteszem, de vannak helyzetek, amikor a tudat alulmarad, győz a vágy és tudatosan vagy tudattalanul, de vakarózunk, mert az nekünk jó.

B.GY 2 napja Creative Commons License 16640

Mindig mondják a kollégáim meg az asszony hogy ne vakarjam magam.Mondom nekik,voltatok már sömörösek? Naná hogy nemet válaszolnak:)Ha olyan kérdezi aki nem tudja hogy PS-em van,annak azt mondom hogy aberrált vagyok azért kaparom magam:)

Előzmény: hul (16639)
hul 3 napja Creative Commons License 16639

Marha nehéz megállni, a száraz részek irritálnak, vakarásra ingerelnek... Ezt csak az érti, aki az "áldozat", a kedves környezetünk fel sem tudja fogni mennyire pocsék. Ráadásul néha úgy történik, szinte nem is tudjuk, hogy éppen vakarózunk, dörzsöljük...

Előzmény: B.GY (16638)
B.GY 3 napja Creative Commons License 16638

Én csak akkor vakarom ha viszket. Ha nem,akkor nem piszkálom :)Tudnak ám okosakat írni.

Előzmény: Mackóbogár (16637)
Mackóbogár 3 napja Creative Commons License 16637

pont úgy, ahogy a szúnyogcsípést sem vakarod :-))))) meg a pattanásokat sem nyomod ki :-)))) konkrétan sehogy, valahogy zsigerből jön a piszkálás, legalábbis nálam.

Előzmény: B.GY (16636)
B.GY 3 napja Creative Commons License 16636

"Soha ne kaparjuk körömmel a megvastagodott felületet, ne piszkáljuk, ne dörzsöljük!"
Ez a mondat tetszett,és mégis hogyan csináljam? :)

Előzmény: Mackóbogár (16635)
Mackóbogár 3 napja Creative Commons License 16635

de jó is lenne ilyen pikk-pakk megszabadulni ettől a nyűgtől :-)

Végigolvastam a honlapot, vannak benne " okosságok "...a holt tengeri dolgok alapból jók, (só, iszap, krém) a szoli már kevésbé, de mindenkinek más és más a hatás. Pl. az ajánlott neutrogena és nívea testápolók nekem nagyon nem váltak be, a nívea kifejezetten csípett, szóval nem igazán lehet általánosítani és biztos módszert javasolni mindenkinek.

Előzmény: hul (16630)
K 1 3 napja Creative Commons License 16634
B.GY 3 napja Creative Commons License 16633

Tudom csak vicceltem:) Akkor nem sok rokonom lenne ha a látáson múlna:)

Előzmény: hul (16632)
hul 3 napja Creative Commons License 16632

Basszus:-) Nem az a rokon, akit sokat látsz... ha genetikusan van közös ág, bármelyikőtöknek lehet öröklött hajlama. 

Előzmény: B.GY (16631)
B.GY 3 napja Creative Commons License 16631

Túl közeli a rokon? Életemben 2-szer láttam:)Az ő ágán sincs más sömörös.Igaz,hogy gyereke nem született van már kb. 60 éves.Apámék azt mondták,csak pár folt van rajta és nem terjed.Szerencsés.

Előzmény: mr.mzsa (16627)
hul 3 napja Creative Commons License 16630

Persze, javulás 1 hét után! A mesében. 

Minden összetevő rendben van, sőt ki lett próbálva, éveken keresztül -egyéb más módszerek és gyógyszerek is. A lámpa Bioptron lámpa volt és az tényleg segített, mondjuk 3 hét 2 naponkénti kezeléssel. A szolárium viszont baromira ellenjavalt, sőt tilos! Persze el tudok képzelni olyan fényt, ami jó, de azt nem szoláriumban használják. Eleve a bőrgyógyász tiltja a szoláriumot, felejtsem el...)

Nagyon nem egyforma a ps. Felsorolt majd mindent, ami jó lehet. Bizonyára minden anyag és eljárás (az említett kivételével) lehet jó, sőt egyeseknek elég is, de holnapra történő javulást nem szabad várni. 

Előzmény: K 1 (16629)
K 1 3 napja Creative Commons License 16629
Octi19 3 napja Creative Commons License 16628

Tegnap a bőrgyógyászom is nagyon meg volt elégedve az eredményekkel és ő is hasonló következtetésre jutott. Át is minősítette a diagnózist és már nem PS, hanem PS jellegű tünet.

Szerinte a klasszikus PS egy autoimmun betegség miatt a saját maga ellen forduló immunrendszer által okozott bőrgyulladás (tehát a bőrpanaszok is csak tünetek és nem a betegség maga!) Ez az autoimmun betegség ugyan spontán módon is előfordulhat, de jellemzően örökletes eredetű lehet. Ezért lehet fontos, hogy a családomban nem volt ilyen jellegű megbetegedés.

Mivel nálam az autoimmun betegségre sem utalt semmi a vérvizsgálatok alapján, viszont ezek a gyulladási faktorok évek óta a normálisnál magasabbak és egyre magasabbak lettek és az immunrendszerem nagyon hosszan reagált erre a gyulladásra, ezáltal jelenhettek meg ilyen tüneteim.

Túl vagyok már pár góckutatáson, de eddig minden negatív volt. Kb.: két éve volt egy rejtélyes ízületi gyulladásom aminek szintén nem volt magyarázata. Nagyjából egy hónap alatt szépen fokozatosan begyulladtak az ízületeim a végtagjaimon, de az összes! Úgy néztem ki, legalább is a végtagjaim mint a Michelin baba! Akkor is egy gyulladás utóhatására gyanakodtak, mert semmi egyéb magyarázata nem volt a dolognak.

Ez a helyzet kb.: 8-9 hónap alatt normalizálódott és ezután nem sokkal jelentkeztek az első PS jellegű tüneteim a fejemen amik eleinte a Diprosalic kenőcsre nagyon jól reagált, viszont amint abbahagytam a használatát akkor szinte azonnal és nagyobb felületen tért vissza. Azután máshol is megjelentek a foltok. A csúcs idén ősszel volt amikor szinte az egész testemet foltok borították. Ez mára az ELOCOM-os kenőcs és a Diprosalic oldat hatására csak pár makacsabb foltra csökkent fejem hátsó részén, a köldököm alatti területen, a csípőm oldalain, a combom hátsó részén (ennek inkább a sok üléshez lehet köze) és a végtagjaim alsó felén. Valamint a leleteim is javulnak... szóval bizakodom! :-)

Előzmény: B.GY (16625)
mr.mzsa 4 napja Creative Commons License 16627

ps tekintetében "közelinek" számít a rokon, nálunk sem volt (van) a családba rajtam kívül, csak a nagybátyámnak (anyukám testvérének), de Ö sem tudna arról, hogy rajtunk kívül lett volna másnak. Se anyukámnak, se a testvéremnek, se a nagybátyám gyerekeinek nincs (eddig).

Előzmény: B.GY (16625)
Ramm. 4 napja Creative Commons License 16626

Az intuíció szó mai jelentése a latin "intuitio" - sugallat, megérző képesség - szóból vezethető le. Goethe az intuíciót "az ember belsejéből fakadó sugallat"-nak nevezte. C. G. Jung pszichoanalitikus szerint ez egyfajta ösztönös megértés, ami azt jelenti, hogy valamit teljes egészében megértettünk, anélkül, hogy meg tudnánk magyarázni, mi és hogyan történt.

Nem gondol.

Előzmény: Nessi55 (16587)
B.GY 4 napja Creative Commons License 16625

Nekem 20 volt a vérsüllyedésem utoljára,előtte volt 40 is.Azt mondta a doki 5 a normális érték.Mondtam,hogy ez így nem jó.Ő meg erre óóó van akinek 10-szer annyi mint a normális és semmi baja:)Biztos az asztmától van,hiszen az is gyulladás.Most az utolsó vérvételnél más érték is sok volt,de azt most így hirtelen nem tudom,hogy mi.Meg kell néznem.Az én családomban sem volt PS-es soha.Már amennyire visszaemlékeznek az őseim.Illetve apai nagyanyám húgának a fiának van De ő nem annyira közeli rokonom.

Előzmény: Octi19 (16624)
Octi19 4 napja Creative Commons License 16624

Nekem a laborleleteim már nagyon régen jósoltak valamilyen gyulladást a szervezetemben és ez mostanra már olyan drasztikus lett, hogy a süllyedés elérte az 50mm/óra értéket (a normális 1-8mm), illetve a CRP a 45,4 mg/l értéket ( a normális <5,0 mg/l)

Ezeket látva rendelte el a góckutatást a bőrgyógyász és találtak is egy cisztát az egyik fogamon. (ezt a nyáron pont ilyesmivel műtötték, de akkor nem tárták fel rendesen. Most viszont óriási szerencsével egyben sikerült eltávolítani, ami nagyon jó esélyt ad a gyógyulásra. Kicsit több mint egy hónappal a műtét után a süllyedésem 50-ről 32-re, a CRP értéke meg 45,4-ről 19,4-re esett! ...és közben a PS tüneteim is javultak, pedig kevesebbszer kenem mint eddig és már csak lokálisan, nem az egész testfelületen, de ahol nem kenem ott sem jönnek elő.

Nekem nincsen a családban PS előzmény, ezért is bízom a spontán gyógyulásban, mert ez vélhetőleg nem egy autoimmun betegség, hanem egy hosszan fennálló gyulladásra adott immunrendszeri túl-reakció lehetett. Persze még az orvosi megerősítés hiányzik, de nagyon bizakodó vagyok. Most indulok a bőrgyógyászatra, hogy megbeszéljem az orvosommal a dolgot.

Előzmény: B.GY (16623)
B.GY 4 napja Creative Commons License 16623

2 rossz fogam van amit ki kellene húzni.Nekem az egyik herémben van valami spermato ciszta vagy minek nevezte a doki. Kb. 2 éve fedeztem fel magamon.Azt mondta ha nem növekszik nem veszi ki,csak ha engem zavar.Lehet ez is provokálja?Hiszen valamilyen ciszta.C-vitamint én is eszek napi 1000 mg-ot meg D-vitamint 2000 NE-t,meg halolajból napi 1-et.Néha javul néha rosszabbodik.

Előzmény: Octi19 (16622)
Octi19 5 napja Creative Commons License 16622

Nekem fogászati műtét után javulni látszik... Volt egy ciszta az egyik fogam gyökerén és azt vették ki december 10-én. Azóta a laborleleteim is javulnak és sokkal kevesebbet kell használnom az ELOCOM-os kenőcsöt és a Diprosalic oldatot (a fejemre). Alig vannak rajtam és érezhetően csökken az intenzitása. Én most nagyon bízom a spontán gyógyulásban!
Általánosságban szedek kb 3000mg C-vitamint, kurkumát, és D-vitamint naponta.

Előzmény: B.GY (16621)
B.GY 5 napja Creative Commons License 16621

Van akinek javult mandulaműtét után.Én nem tartozom közéjük,nekem 5 éves koromban vették ki.Bennem is van gyulladás,de a tüdőmet csak nem vetethetem ki :) Évek óta 4-szeres a vérsüllyedésem mint a normális érték.Fogorvoshoz nemsokára megyek kihúzatom a "gyanús" fogaimat.

Előzmény: bosko89 (16620)
bosko89 5 napja Creative Commons License 16620

Kedves sorstársak!

 

December közepén írtam, hogy mandulamütétem lesz és a börgyógyászom szerint ezzel jóval javulni fog a helyzetem. A mandulámat eltávolították. Ma van a 4. nap a mütét után. Eléggé kellemetlen egy dolog, de messze nem olyan rossz, mint ahogy azt beharangozták...

Ami a pikkelysömört illeti, már 1-2 nap után láttam pozitív változásokat!

(Ahogy azt írtam decemberben, nekem egy mandulagyulladás után közvetlenül szórta meg a testemet nagyon. Addig is jelen volt a sömör a testemen , de nem ennyire erös állapotban.) Sokkal jobb a helyzet, nem gondoltam volna, hogy hirtelen ekkora lesz a változás. Bár hozzá kell tennem, hogy még 2 napig antibiotikumot szedek, lehet hogy emiatt tüntek el ezek a foltok. Nagyon bízom benne, hogy most végre kitisztulok ebböl a mocsokból. A mütét után az orvosom azt mondta, hogy igen csúnya volt a mandulám és ö szinte biztos abban, hogy nagy javulás van kilátásban.

kb 10 éve küzdök ez ellen, és elég szkeptikus vagyok minden gyógymóddal kapcsolatban, most viszont elezdtem újra bízni a javulásban ezért kérdezlek titeket:

Valakinek van esetleg tapasztalata mandulamütéttel kapcsolatban, és milyen változásokban bízhatok?

Majd még jelentkezem!

üdv mindenkinek!

B.GY 6 napja Creative Commons License 16619

A fejem az nekem is fájt egy kicsit ma.Aztán ittam egy sört és jobb lett :)Ma sem vakaróztam jobban mint máskor.

Előzmény: Mackóbogár (16618)
Mackóbogár 6 napja Creative Commons License 16618

én max. hétvégén "szoktam" inni, max. 1 sör, meg 1-2 pohár bort lecsúszik, de nem látom, hogy rosszabbodnának a pöttyeim. Viszont a fejem másnap szokott fájni. (nem kéne annyit inni :-) )

Előzmény: B.GY (16617)