Nem tudom hallod most nyitottak a varosi furdohelyek,mindenki a iskolak-vegen ugy vonakodva ment ,a eset vegett,nem akarok senkit lekicsinyiteni megserteni de TA-3-as szerint hogy roma-fiatal volt,varni a vizsgalatot.Oszinten megmondva en se szeretek ilyen,zart rendszerekbe furodni,akkor a to vagy a folyo viz,inkabb a tenger de oda nem jarhatok minden hetvegen.:)...kitudja hol is fertozhetett meg. https://ujszo.com/regio/kozegeszsegugyi-hivatal-tizbol-nyolc-mintaban-kimutattak-amobak-jelenletet
hogy megkarmolta egy kobor kutya miutan megsimogatta,...ebbol nem is csodalkoznek,marmindt Marokko-rol-:),mikor a Skoda-nal dolgoztam voltunk ott vagy 2-3x-meg a Yetit-vittuk oda,ennivalonk,a gyar altali lezart-nejlonzacskoba volt,/meg jarhattal ottani ebedre/is,de csak egyszer mentunk,valami hus fele a kusz-kusz-hoz,a csehek-hogy megesszuk,mi lehetett eredetileg:) nem vagyok valami finyas finomkodo,de a lezart Coca-Cola-volt a legjobb a egeszbe:)mikor atthoztak a kompok Spanyolorszagba-elso dolgunk volt hogy lezuhanyoztunk:))
Egyszerű: alul a három pontra kattintasz, a menüből kiválasztod a fogaskereket (nastavenia-beállítások), utána megjelenik két sor, a "kedvenc üzlet", illetve az "ország és a nyelv" (szlovákul); utóbbira kattintva kiválasztod bármelyik országot, ahol Lidl létezik.
Mostanában sírom vissza a régi jó SuperShop kártyát, amit annak idején egy csomó boltban lehetett használni.
Ma már minden bolthálózatnak saját kedvezménykártyája van, nekem a mobiltelefonomban egy teljes oldal tele van a különböző boltok applikációjának ikonjaival, amelyeken belül húszféle különböző módon lehet előcsalogatni a kedvezménykártyát, kuponokat.
A LIDL-nek valóban csak egy alkalmazása van, amit lehet Magyarországon és Szlovákiában is (illetve még egy csomó országban) használni, csak régiót kell váltani. Ez magyarról szlovákra nem nagy gond, viszont szlovákról magyarra a szlovák nyelv ismeretének teljes hiánya miatt nekem egy rémálom. Fogalmam sincs, hogy mire kell bökdösni, ha szlovákról magyarra szeretném állítani :-(((
A Kaufland-igy eleg jo uzletlanc,kar hogy meg ott Parkany-ba nem epitik a varosvezetes bizonyara tul olcson akarja eladni a telkeket,:)pedig mar minden jarasi helyen van a utcasarkon:),nem igen jarok arra esetleg a vasarra-itt lakok Pozsony-mellett,a Lidl-Jednota-Tesco-szinten megfeleloek ezt a csapost aTesco-ba kaptam le ahogy szolgalta fel csapolta a Urquell-t:)
Most olvasom, hogy megszűntek a járványügyi korlátozások. Ha valakinek van infója Szalka-Letkés átkelőről, ne tartsa magában... Amúgy semmi értelme sem volt ennek a lezárásnak, ha Parassán vagy Esztergomnál simán ment minden, szlovák oldalon egy nedves szőnyeggel. Pár napja a szalkaiakkal együtt Letkésen volt egy tüntetés, mert korábban a szlovákok július 8-ig meghosszabbították a zárlatot, bár az ilyesmi akciók nem szoktak nagyon bármit is befolyásolni :-)
Viszont a cikkből az is kiderül, hogy a Vadas fürdő és a buszpályaudvar közötti területen június 1 és szeptember 1 között fizetős lesz a parkolás :-(((
Ezt valaki olyan tudja 100%-megmondani aki ott a varosba lakik,ket harom eves adatok,errol..
Otázka výstavby ďalieho obchodného centra v túrove sa objavila u takmer pred dvoma rokmi. V tom čase viaceré developerské firmy prezentovali svoj záujem kúpi v súčasnosti nevyuívaný, trojhektárový pozemok na konci Nánanskej cesty (bývalé sovietske futbalové ihrisko) s ciežom realizova spomínanú výstavbu. Protinávrh mesta, aby investor hžadal iné lokality ne uspel, nakožko iadny iný vožný mestský pozemok nevyhovuje poiadavkám investora z pohžadu vežkosti pozemku a jeho napojenia na cestnú infratruktúru.
V apríli 2022 mestské zastupitežstvo prijalo uznesenie, v ktorom odsúhlasilo zámer vybudova obchodné centrum na danom pozemku. Avak na ďalom zasadnutí, na ktorom bolo potrebné prija rozhodnutie vo veci začatia zmeny územného plánu, sa u nenaiel potrebný počet poslancov na podporu predloeného návrhu. Ak mesto neodsúhlasí.....
A kerdes arrol hogy legyen -e ujabb bevasarlokozpont Parkany-ba mar megjelent felvetodott,ugy ket eve.Azokban a idokben tobb developer ceg-vallalat jelezte hogy erdeklodik a jelen idokbe nem kihasznalt harom/3-hektaros foldteruletert a Nanai-ut vegen a volt szovjet futbalpalya helyen,azzal a cellal hogy megvalositja a epitkezest.A varos ellenjavaslata hogy a invesztor/befekteto,keresne mas helyet nem valosult meg,mert a befektetonek nem feleltek meg a nagysag es a ut infrastrukturajara valo bekotes.2022-aprilisaba a varosi hivatal elfogadott egy hatarozatot hogy a adott helyen megepitik a bevasarlo kozpontot.A kovetkezo ulesen melyen a teruleti rendezesrol,kellett volna hatarozni mar nem volt eleg
szavazat a dolog tamogatasara,nem volt eleg szamu kepviselo.:)...ha a varos nem szavazza meg...
es ez alatta....Pozvánka/Meghivo
Tisztelt Lakosok! Kedves Párkányiak!
Tisztelettel meghívom Önöket a 2023. február 15-én (szerda) 17:00 órakor kezdődő lakossági fórumra a kultúrházba (Tűzoltó u. 25).
Téma: Új bevásárlóközpont építésének szándéka városunkban Minden érdeklődőt szeretettel várok.
Szabó Eugen, polgármester itt a vege fuss el vele..:))
Szerintem nem lesz. De nem is szükséges oda. Így is van 2 Billa, 2 Coop, 1 Tempo, 1 Lidl. Egy 10 000-es város + környező falvaknak ez pont elég.
Arra egy szupermarket sem fog alapozni, na majd a másik országból átjárnák tömegesen vásárolni, HA azt máshonnan nem lehet pótolni, ha jön megint valami lezárás vagy krach.
Azt meg tudja mondani valaki, hogy merrefelé lesz majd Párkányban a Kaufland?
Korábban arról volt szó, hogy a Nána felé vezető úton lesz valahol. Csakhogy ma voltunk kint Párkányban, gondoltam, hogy megnézzük az építkezés állását, a Nána felé vezető úton kimentünk egészen a vasúti aluljáróig, de nyoma sincs építkezésnek.
Mondom megnézzük a Pozsony felé vezető úton is, azon is kimentünk egészen a nagy vasútállomásig, arrafelé sincs jele semmilyen építkezésnek :-((
Nemtudom, hogy lesz-e Párkányban Kaufland, de ha lesz is, akkor sem az idén lesz kész :-(
Olvastam a cikket, a két legjobb-on kívül nem említettekről pocsék volt a vélemény, de ezen a fórumon, úgy általában komoly a népszerűsége. Most már kifogok próbálni egyet, talán rummal is elmegy? Bemelegítésként vettem egy Lidl-Cola-t.
Heten teszteltek, fejenként max. 10 pontot lehetett adni, vagyis a maximális pontszám 70 lehetett volna. Ehhez képest a két jobbik Kofola 56 és 55 pontja meglehetősen jó érték.
Ettől függetlenül persze én képtelen vagyok egy kortyot is inni belőle, de úgy látszik, hogy a hiba bennem van :-))
A sörök keserűségét a komló adja, mivel a csehek és a szlovákok országában sok és jó minőségű komló terem, így tradícionálisan nem félnek bátran komlózni a söreiket, így arrafelé eléggé keserűek a sörök.
A sörök keserűségét az úgynevezett IBU érték írja le, ha van kedved, akkor keresgélhetsz a különböző sörök IBU értéke szerint.
De nagy nagy édességet a cseh/szlovák söröktől ne várj, pl. az amerikai Budweiser sör IBU értéke 12, ezzel szemben az eredeti cseh, Budvaron főzött Budweiser sör IBU értéke 30 :-))
Nem vagyok szakértő, csak fogyasztó, és igazából kétfajta sört ismerek: a vansört és a nincssört. Smadni Mnich, Kelt, 10-es Krusowice, 10-es Zlatny és a 10-es Gambrinus szokott lenni az árban is jó vansör kategória, a Sopronit pedig csak azért iszom, mert a szomszéd azzal kínál, de ennél a korábbiak közül bármelyik jobban ízlik. (Talán a Smadni Mnich édesebb, bár egy haverom szerint pedig egér ízű, de ezt nem tudom megítélni, mert még sosem ittam egeret.) Szerintem vegyél mindegyikből, és aki a Sopronit kedveli, az meg eldönti.
A sörszakértőktől kérdezném, hogy melyek lehetnek azok a kinti sörök, amelyek ízvilágban a legközelebb állnak a Soproni sörhöz? Aki kedveli, azt mondja, hogy nem annyira keserű, mint a többi... - viszont elég drága, ezért gondoltam, hogy kintről hoznék valami hasonlót :)