Keresés

Részletes keresés

Bofied Creative Commons License 1 órája 0 0 151250

Hali, úgy alakult, h megint ki kellene küldeni egy iratot Angliába, de lehetőleg minél gyorsabban, tudtok olyan futárcéget, aki néhány nap alatt kézbesíti, és mi lenne kb a költsége? A postával ugye 9 napig tartott..

seci Creative Commons License 1,5 órája 0 0 151249

Pontosan. Es ezert nem ertem, hogy hogyan lehet az, hogy dicsoitik azokat, akik oda kuldtek azt a par szazezer magyar katonat, téli felszereles nelkul, gyakorlatilag goiyófogónak.

-seci

Előzmény: Némedi László __ (151248)
Némedi László __ Creative Commons License 1,5 órája 0 0 151248

vannak dolgok, amik tudnak rezonálni az emberben (főleg, ha a családjáért aggódik), de a Don-kanyar vagy 1500 kilométerre volt...

Előzmény: seci (151247)
seci Creative Commons License 1,5 órája 0 0 151247

Azert lehet ez jol (jobban) is csinalni, mint szines-szagos maszlaggal.

 

Peldanak okaert itt van az egyetemeken meglehetosen nepszeru UOTC (university-officers-training-corps), ahol nagyon sok mindent csinalhatnak a fiatalok, persze lovoldozhetnek is. De alapvetoen "rendbe szedi" a fiatalokat ;)

 

Avagy a finnek teljesen mas szemletetuek: ott egy ferfi, aki kihuzza magat a katonai szolgalat alol siman le van nezve a tobbiek altal. Mondjuk teny, hogy az oroszok a II. VH-ban nem is igazan gyoztek le oket es az is teny, hogy finn katonak nem mentek haboruzni az orszagok kivulre (mint sajnos a magyarok)

 

A svajci rendszerrol meg szot se ejtsunk, de azt hiszem a svedeknel is valami hasonlo van.

 

-seci

Előzmény: Némedi László __ (151246)
Némedi László __ Creative Commons License 2 órája 0 0 151246

ezért is jegyeztem meg az oktatást, mint lehetőség cannon fodder képzésre.

 

Honvédelmi ismeretek, stb:

https://index.hu/belfold/2023/09/01/iskola-kozepiskola-gimnazium-oktatas-honvedelmi-miniszterium/

 

megalapozza, hogy mindig legyen alapanyag a katonaságnak.

 

(a kicsit szélesebb történelem tanítás már más, mert ha látod, hogy mi volt a háttér, vagy mi történt azokkal, akik résztvettek a harcokban, mit gondolnak később - akkor már világosabb, hogy miben kell egy embernek önként résztvennie...)

 

 

egyébként most mentünk végig pár történelmi filmen, és dokumentumfilmen (mi így szórakozunk), Path to War (LBJ film), és annak mintegy következményeként a Last Days in Vietnam, jól mutatta, hogy az a több tízezer amerikai katona a semmiért halt meg, és csak rengeteg szenvedést hoztak maguknak, és a mindkét oldal vietnamijaijanak  (ez a szó kifogott rajtam :)) )

javaslom így szekvenciában megnézni őket...

Előzmény: netszkvid (151245)
netszkvid Creative Commons License 7 órája -1 0 151245

Ez tortenik most is a magyar tortenelem oktatassal? "Az ún. „történeti érzék" kialakításától azt várták, hogy a tömegek immunissá válnak a felforgató eszmékkel kapcsolatban és felismerik, hogy azok a magyar lélektől idegenek". tudod, a romlott kapitalizmus, brusszeli metely, Soros, de mi bezzeg...

(ok, nem tudom mi van a bezzeg mogott, mert ami epizodus magyar tortenelembol eszembe jut az elnyomashoz es eroszakhoz kotott vagy mint aldozat vagy mint elkoveto- de inkabb az utobbi...)

Előzmény: Némedi László __ (151227)
KawaBazsy Creative Commons License 8 órája 0 0 151244

Deadwind-et kezdtem nézni. Jó kis északi krimi ez is.

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (151241)
KawaBazsy Creative Commons License 10 órája 0 0 151243

Nekem AKG van, amit a telefonhoz adtak 4 éve. Előtte is a telefonhoz kapottat használtam..

Előzmény: cam aro (151239)
tzh Creative Commons License 17 órája 0 0 151242

Mert a consumerism sajnos sikeresen agymosta a nepet, es kutyu-zabagepet csinalt belole, ezzel parhuzamosan mainstream junk-zabagepet is, last tv sorozat, tv szir-szar show (valosagshow meg tehetsegkutato szarok) fogyasztok, gagyi elektro-pop via billboard crap.

Az egesz billboard top 100+ eleve nem is igenyel minosegi audio cuccot, mert hangszert jo esellyel nem is talalsz bennuk.

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (151241)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 17 órája 0 0 151241

Ja, ha van mibe bedugni...

Ma már sajnos alig van mutatóba olyan telefon (és egyre inkább tablet is) amin van még 3.5mm-es jack. Persze kaphatók usb-c -> 3.5mm jack adapterek, van is itthon belőle 3, de 2 abszolút xar (súgnak mint egy régi kazettás magnó), a harmadik az tűrhető de nem olyan jó mint az eleve 3.5mm-es csatlakozó.

Mert az okos marketingesek kitalálták hogy nem kell a népnek már vezetékes fülhallgató... (meg nagy és cserélhető akku, meg precíz és megbízható dedikált fingerprint reader stb), így aztán lassan nem is lesz.

De sebaj, kapsz helyette haszontalan dolgokat mint 120-144Hz-es képfrissítés, 500+ ppi felbontás, vezetékmentes töltés, AI, "dynamic island stb. más marhaságok...

 

Előzmény: tzh (151240)
tzh Creative Commons License 17 órája 0 0 151240

A nem wireless opciok sokkal de sokkal jobbak.
Itt van ez: https://www.advancedmp3players.co.uk/fiio-jade-audio-jt1-large-dynamic-driver-headphones

 

Es igy talaltam ra, mert pusztan kivancsisagbol idonkent megnezem, Z-Reviews 6 napja jott ki ezzel. https://www.youtube.com/watch?v=4SkFkBNAf3Q

Azert nezem idonkeent ezt az ipset, mert no sugarcoating. A promocios review's mind felrevezetok. Igy jutottam el a Theaudio Ghost -hoz is es nem bantam meg.

 

A wireless dragit es hangminoseg rovasara megy arketagorian belul. Engem is tud idegesiteni a vezetek, amikor beleakad olykor a zipzarba, de nem fogok szazasokat kidobalni meg kiserletezgetni a BT gizmokkal.

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (151233)
cam aro Creative Commons License 18 órája 0 0 151239

Sony fejhallgató - 5 hónapos, 

Anker fülhallgató - 4 hónapos,..

OnePlus fülhallgató - 13 hónapos,  ""

 

nalam sacc 10 eve nem romlanak el. 

(nincs minek :) 

-----------

 

De lehet hogy igazatok van, és vonzom a xar/hibás termékeket.""

dehogy, ..csak nalad a tiz % scrap az tiz termek, mig masnal egy...;) 

 

 

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (151233)
tzh Creative Commons License 19 órája 0 0 151238

Mivel en nem hasznalok wireless fulest/fejest, nem tudok nagyon mit hozzatenni. Nekem a ket Beyerdynamic fejes adta meg magat, a vezetek a ludas persze, de ettol meg nem nyergelek at vezetek nelkulire, hanem plug in cserelheto vezetekesre, amivel igy tudom a fejest "Balanced headphone" -kent is hallgatni, ami egy extra hangminoseget jelenthet, amennyiben a lejatszonak is van balanced kimenete (A Cowon Plenue D2 es az IBasso 170 egyarant ad ilyesmit, ez utobbit balanced cable -el hasznalom, mert a fules is cserelheto vezetekes)

 

A Thieaudio Ghost sokkal dragabban hangzik, mint az ara, de ehhez az ear-pad modositasa kellett, 4 felekepp probaltam ki, ebbol 2 lefojtotta a reszleteket hogy mestersegesen generaljon mely "ohmm" elmenyt, ellensulyozando a driver's frequency response-t, 1 pedig irritalta a fulemet. De most mar jo, kell az EQ hozza, de a Two Steps From Hell es hasonlo atlagosnal tobb kulonfele hangszert felvonultato banda egy elmeny rajta, kulonosen ultra hi res-ben.

Sajnos a Hifiman Sundara meg mindig varat magara cirka 5 het utan, lassan irnom kell a retailer-nek, hogy van-e valami hir, netan a sokkal hosszabb hajo ut az ok, mert ugye rovidebbik megszokott kisse veszelyes lett az utobbi idoben.

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (151233)
cam aro Creative Commons License 19 órája 0 0 151237

ezt mindig ertetlenul szemlelem.. 

gombak wazze.. 

Előzmény: Némedi László __ (151225)
KawaBazsy Creative Commons License 21 órája 0 0 151236

Jah, ez jó könyv volt.

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (151234)
Bmrenault Creative Commons License 22 órája 0 0 151235

Nem zombik hanem kaptár tudatszerű paraziták amik minden élőt megfertőznek.

Spoiler a a gyűrűket is ellenük hozták létre. 

 

https://youtu.be/uYKcjw-mVMk?si=7xt3tjiVBl5FFQLK

Előzmény: seci (151230)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 22 órája 0 0 151234

Na! Lord and Miller will direct Project Hail Mary in early 2024, following their work on Spider-Man: Across the Spider-Verse and other projects, while Gosling has upcoming films like Barbie and The Fall Guy.

Ez jó lesz, ha rendesen kovetik a konyvet, a konyv ugyanis zsenialis! (Sci-fi kedvelok es science-ben jartasak számára legalabb is).

AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 24 órája 0 0 151233

Asszem nem vagyok túl szerencsés technikai termékekkel. Most például három fül/fejhallgatóval vagyok így:

Sony fejhallgató - 5 hónapos, garanciába próbálom visszaküldeni nekik, mert egyre büdösebb műanyag/kemikália szaga van és elkezdett ragacsosodni/lebomlani a műanyag (5 hónap után). Azért lévén hogy ez a bluetoothos fejhallgatós termékvonaluk csúcskészüléke, többet várna az ember...

Anker fülhallgató - 4 hónapos, garanciába próbálom visszaküldeni nekik, mert olyan mintha kipukkadt volna a membrán vagy ilyesmi (pedig nem hallgattam hangosan sosem), zizeg az egész több frekvencián, használható, de a zenei élmény hát... gáz... Azért 4 hónapnál tovább bírhatta volna...

OnePlus fülhallgató - 13 hónapos, lejárt a garanciája, szóval így jártam vele. Tökéletesen működik, csak éppen minden egyes alkalommal amikor tölteném, egyik vagy másik fele elfelejt töltődni, és resetelni kell. Aztán van hogy még egyszer, és még egyszer. Eddig a csúcs 6 resetelés volt hogy végre töltődjön. Gondolom hamarosan bedöglik végleg...

Mindegyik márkás, és felső/középkategóriás, és nem éppen olcsónak mondhatók... Legközelebb lehet hogy 8 fontosat veszek a Temuról, pár hónapot azok is kibírnak gondolom...

De lehet hogy igazatok van, és vonzom a xar/hibás termékeket. Ha lizingelek egyszer elketromos autót, tuti én leszek a százezerből az egy akinél kigyullad LOL

AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 24 órája 0 0 151232

Hát igen. Kitalálhattak volna valami egyedibbet...

Előzmény: seci (151230)
seci Creative Commons License 24 órája 0 0 151231

Mondjuk ehhez a "4 ev mulva látták ujra"-hoz nem kellett akkoriban (kb 1 ev mulva) behivo, gyujtottek "málenykij robot"-ra is a megszallo szovjet csapatok, akit csak ossze tudtak fogdosni.

Erdekes dolog volt ez, hatalmas szakadek volt a harcolo szovjet csapatok es az utanuk erkezo megszallo horda kozott. Gondolom erre nem nagyon ternek ki a tortenelemkonyvek sem. Nem mintha ez valami ujdonsag lett volna, szerintem mindig is igy volt, amiota haboruk leteznek.

-seci

Előzmény: Némedi László __ (151229)
seci Creative Commons License 24 órája 0 0 151230

Mi a fenenek hoztak be zombikat? Ha zombikat akarok nezni, akkor eloveszem a Resident Evilt, aztan n-edszer is megnezem :) Milla rulez!

-seci

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (151228)
Némedi László __ Creative Commons License 27 órája 0 0 151229

1944. március 19-én a német csapatok bevonultak Magyarországra, Miklós Lajoshoz pedig megérkezett a SAS-behívó. Negyvennyolc órája volt arra, hogy bevonuljon, hiszen a „Sürgős Azonnal Siess” jelzést nem lehetett csak úgy félvállról venni. A férfi ekkorra már háromszor elment, és háromszor jött vissza. Felesége, lánya és szülei könyörögtek neki, hogy maradjon, majd ők elbújtatják "Lalikát", de Miklós Lajos nem engedett: „fölkoncoltatik az, aki nem vonul be”, utalt a városszerte olvasható kiírásra. A katonaszökevényeket ugyanis szigorúan büntették. A férfi tehát elköszönt a családjától, és ahogy korábban, úgy most sem engedte, hogy bárki is kikísérje az állomásra. Négy év múlva látták újra.

https://index.hu/fortepan/2018/09/23/folkoncoltatik_az_aki_a_sas-behivot_megtagadja/

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (151222)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 27 órája 0 0 151228

Igen, én is azt preferáltam volna, ha rendes lezárást csináltak. Így elokészítették a terepet a kovetkezo évadnak, ugyanakkor a mostani utolsó évadzáró nálam is egyfajta "most akkor mi van?" érzést/gondolatot váltott ki.

Ettol fuggetlenul tetszett a 2. évad, jo volt. (Kicsit olyan mint a Tronok Harca, kituno, egeszen a legutolso reszig :-)

Előzmény: seci (151223)
Némedi László __ Creative Commons License 27 órája 0 0 151227
Előzmény: Némedi László __ (151225)
Némedi László __ Creative Commons License 27 órája 0 0 151226

csak nem mindenki nem akar menni (így magyarosan megmondva :)

 

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (151222)
Némedi László __ Creative Commons License 27 órája 0 0 151225

propaganda, és oktatás megteszi a hatását :)

Előzmény: cam aro (151221)
Némedi László __ Creative Commons License 27 órája 0 0 151224

Ugyebár az Osztrogosk-Rosszos hadműveletről beszélünk, amelynek az északi része a magyar (pár német), a déli részén olasz (és német) csapatok voltak, szemben a szovjetekkel.

 

Előzmény: netszkvid (151220)
seci Creative Commons License 28 órája 0 0 151223

Tegnap befejeztem a Halo utolso reszet. Ez valami nagyon katyvasz lett a végére... Kár érte. A helyett, hogy valami rendes végét csináltak volna :( no mindegy, ebbol sem fogok tobb evadot megnezni, az szinte tutti.

 

-seci

Előzmény: seci (150866)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 29 órája 0 0 151222

Gondolom ugy mint most Ukrajnaban/Oroszorszagban: mesz harcolni vagy mesz tiz evre bortonbe. Az ellenallas csak akkor mukodne, ha mindket orszag teljes hadkoteles allomanya azt mondana, hogy o marpedig nem megy harcolni - tobb tizmillio embert nem lehet bortonbe zarni plane ha a rendvedelmi szervek is azt mondjak szaz szazalekban hogy ok marpedig nem problanak meg bortonbe zarni honfitarsaikat csak azert mert azok nem akarnak meghalni par orult politikus hulyesege miatt.

Előzmény: cam aro (151221)
cam aro Creative Commons License 1 napja 0 0 151221

Nalam az a kerdes, hogy hogyan szedtek ossze ennyi hulyet...

 

Előzmény: netszkvid (151220)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!