Keresés

Részletes keresés

melondinnye Creative Commons License 2013.10.28 0 0 74947

Itt Kelet-Londonban hajnalban mar farecsegtető széllökések vannak, nem tudom, milyen az ablakon túli kinti helyzet, mert csak bő másfél óra múlva kell elindulnom dolgozni. De azt tudom, hogy pl. Greater Anglia egyetlen vonata sem jár Liverpool Streetre ma reggel 9-ig, meg úgy általában a fél mainline hálózat tuti nem jár vagy csak hébe-hóba.

 

Szóval valami azért biztosan van, de BBC szerint azért "slightly quieter than we thought".

Előzmény: Mr. Long (74945)
Caitlin Creative Commons License 2013.10.28 0 0 74946

to be fair. seci igenis segit ha neki szakmaba vag es ertelmes keressel fordul az ember feleje. ezt bizonyithatom. nem talalt nekem munkat -nem is kertem-, de tanaccsal es otletekkel igenis segitett amikor kertem. az, h ezt nem nagy nyilvanossag elott teszi az maganugy. es miert segitene tescos allassal ha fogalma sincs rola. mas vilagban el(unk). mint ahogy en is megprobalok ha tudok. es en is inkabb maganba. attol, h vki nem veri a mellet, h milyen segitokesz meg nem biztos, h nem az.

Előzmény: Diofa Szelleme (74935)
Mr. Long Creative Commons License 2013.10.28 0 0 74945

Itt eszakon nem volt semmmi. Csak esett az eso... :( Pedig mar beterveztem, ha asszony felebreszt ejszaka a vihar miatt akkor majd nezem kicsit az ablakbol, de nem volt semmi. Az elmult par napban itt puloveres volt idojaras (10-15 fok, igaz esett joparszor...). Boven eleg volt meg a hegyekben is a polon egy polar reteg.

Előzmény: KawaBazsy (74944)
KawaBazsy Creative Commons License 2013.10.28 0 0 74944

Azé' majd toljatok ilyen világvége fotókat, meg beszámolókat, mi meg szétunjuk magunkat itthon a 22 fokban.. :-) Azt utsó 3 napban kora du rövidujjú volt az alkalmas öltözet, ilyenre nem is emlékszem az elmúlt 40 évben..

Georgepictures Creative Commons License 2013.10.28 0 0 74943

Köszi.
Ez külön jó, mert erre egy kicsit vágyom igazság az, hogy ha majd sikerül elérni a célom, és sikerül feltölteni azt is amiért mentem, minden világos lessz, miért nem akarok tömegközlekedni(ami a jelek szerint nem is lesz lehetséges), és pláne jó lesz, mert így nem keveredek dugóba és ha 30-al megyek mindenhol nem fognak ledudálni.

Hogy tiszta legyen a solog annyit elárulok, hogy fényképezni IS megyek(nem a www.xyz.photography pont com vagyok) és nem hiába hagyom itt a napfényes 20 fokos őszt(és hasonló telet) egy léha kaland kedvéért.Amúgy is mentem volna de ezt a pár napot csak "szinesíti" majd a vihar ami csak jót tesz a munkámnak, ami miatt ez az időpont volt megválasztva.Ha van pontos jelentésed Dover környékéről Nov1-5 között akkor szívesen veszem-Nem csak Tőled, mástól is-.Nézem én is de mivel oldalt nem linkeltél,így nehezebb a dolgom de elképzelhető, hogy valaki talál mást is és az csak segítene....
Nem vagyok viharvadász(!!!!),utálok elázni, sem semmi egyéb extreme hobbym nincs ami az esővel kapcsolatos.Ez a válasz most pont jól jött, és a hely is adja magát ami duplán jó.Így tuti meglesz a kép amiért megyek.Max elázok, de nagyon.Itt úgysem esik sosem.Lehetőségem sincs olyan helyen képet készíteni a hely adottságai miatt amik ott vannak így tökéletes.

Mégegyszer köszi mindent mindenkinek.

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (74854)
cam aro Creative Commons License 2013.10.28 0 0 74942

miert toroltetne ?  

 

szerinte ez igy van rendben. 

Előzmény: Clan Donnelly (74941)
Clan Donnelly Creative Commons License 2013.10.27 0 0 74941

Komolyan mondom, te nem vagy százas. Toroltesd.

Előzmény: Diofa Szelleme (74935)
cam aro Creative Commons License 2013.10.27 0 0 74940

szerintem senki.. lehet epp ez a baja. 

Előzmény: Clan Donnelly (74937)
Clan Donnelly Creative Commons License 2013.10.27 0 0 74939

Nyugello..:)

Előzmény: Operator (74931)
cam aro Creative Commons License 2013.10.27 0 0 74938

Bacsi. 

 

cam ezer + eve nem maszekolt. 

mod lenne ra, de fasznak sincs kedve utszelen ciganyokkal alkudozni.

(mondjuk olyannal Helga. aki hajnali otkot hisztin hiv.. es meg utanna en vagyok a szemet . ) 

vigye szervizbe, fizesse ki.. vagy legalabb becsulje a segito szandekot.. .

 

aztan lekellen mar tenni ezt a magyartudat lepedot is.. mert ez csak takaro.. es mindig akkor van elohuzva ha valami serelem er. 

mert a magyar igy, a magyar ugy.. 

hat lofaszt babam. 

ez nem magyarsagon mulik. hanem hozzaallason. 

 

nem szallok vitaba. 

aki olvasta az EDDIGI hszeid.. annak megvan a kepe.

aki meg nem.. annak azt irsz amit akarsz. 

 

Előzmény: Diofa Szelleme (74935)
Clan Donnelly Creative Commons License 2013.10.27 0 0 74937

Ki dorzsolte meg DSZ-t???????????????..:))

Előzmény: Nincstöbbnick (74936)
Nincstöbbnick Creative Commons License 2013.10.27 0 0 74936

Ki dorzsolte meg a palackot?

Diofa Szelleme Creative Commons License 2013.10.27 0 0 74935

"DSZ csak akkor jon, ha segitseg kell. Talan egy kivetel van erre: ha valaki valami olyasmi munkat keres, amiben tud segiteni"

 

Vagyis kérdezek, mert a segítség általában info kérése és cserébe próbálok adni, méghozzá érdemben. Secikém, Te eddig hány munkalehetőséget lőttél ide fel? És a többiek? (nem nagyon emlékszem, hogy lett volna ilyen) Okostojáskodni, ha már láttam valamit, én is tudok, sőt Gümő site-ját is be tudom linkelni a newbee-knek.

 

Ezen kívül: én ha kérek is, cserébe próbálok adni - azt hinném a világ így van rendben - szal pontosan mi is a baj ezzel?

 

Cam-nak meg a többi olyan jó-magyarosan-besúgó mentalitásúnak aki már aludni se tud az adókérdés miatt: itt valamiért a macskázás senkit se érdekel, a petfórum tele van nagy tenyésztőkkel, mind hobbi állítólag, némelyik 30 állattal, senkit se érdekelnek. Igazodom az itteni szokásokhoz főleg, hogy ennyi állattal én tényleg csak hobbi vagyok. De ez olyan gusztustalanul magyaros, mert az angolokra nem vonatkozik, de rögtön jön egy magyar aki szerint legalább a magyarra ettől még kellene, főleg ha utáljuk a pofáját. És épp így kellene az összes bolhapiacosra, autóval seftelőre, ebay-es ügyeskedőre - oszt mégsem, rád is Cam, haveroknak hányszor adtál ÁFÁ-s számlát motorbütykölés után? Tudom, tudom, biztos mind csak 2 üveg sörrel fizetett, mi? 

Imádom itt ezt a sok "törvénytisztelő" szentet, akiknek még az is törvény amit az angolok sem az és nem tartják - tartatják be és természetesen ők maguk sem, legyen az autószerelés vagy cigicsempészés...

 

Tisztázzunk valamit, nem félek az adózástól, sőt, bizonyos szempontból jobb lenne, mert lehetne nyugdíjalapom, de nem érem el a határt a költségek levonása után ha mindent beszámítok. Viszont van egy rakás technikai akadálya, amit nem én állítottam fel:  Rég vállakozó lettem volna, pont az ilyen hazámfiai pontosan tudott gusztustalan irigy mentalitása miatt, (az angoloktól érdekes nem kell tartani, ők nem süllyedtek ilyen mélyre még idegenekkel szemben sem)  két-három éve is itt kértem segítséget ehhez mikor még nem voltam képben (igen, Seci, _segítséget_, meg lehet nézni, itt a nyoma! - mert DSZ csak akkor jön, ha pl érdeklődik, hogy hogy legyen vállalkozó és hogy adózzon akkor is ebben az új országban mikor ugyanazért senki más nem teszi!). De nem tartozom ide, hivatalosan nem igazolt, hogy életvitelszerűen itt élek - ezt előbb lesznek szivesek eldönteni, mert hogy lenne telephelyem ha itt se vagyok? Mi több, az állataim sincsenek ebben az országban regisztrálva (természtesen ingyen  nem lehet, egy vagyonért és hülye előírások után egy részét talán), nem vagyok club-tag, stb, vagyis nincs meg hozzá a "képesítésem", regisztrált, követhető állatállományom, viszont ettől még kicsmacskákat eladni nem tilos -  vagyis elméletben szép meg jó, gyakorlatban az ő szabályaik szerint egyszerűen  nem adminisztrálható. Nekik ez az a kategória, amikor a szomszéd eladja a fél-moggikat miután egy angol-kék megkefélte a fehér házimacskáját - hobbiból 300/ db meg mert hová tegye, akkor úgyanígy vállakoznia kéne, ugye és visszaszámolni, hogy tegnap este az a  negyed sült csirke, amit a terhes macska lelopott az asztalról az  mennyi volt beszerzési áron, valamint energia, mig megsütötte, stb?

Az angolok ennyire nem hülyék az csak otthon divat, hogy a piacon a házi tojásfelesleget eladó néne áfás számlát kell, hogy adjon. Ha éves szinten eladsz 3 használt kocsit, akkor neked is, mert kereskedtél vazze. Nem számít, hogy a tied volt, megvetted, eladtad, akár Te építetted,  hát leszel szives vállalkozni vagy csaló vagy. Igy gondoltátok?

 

Egyébként valszeg ezért nem is érdekli őket úgy általában piti jövedelem, az eladott macskák száma / ára egyként is követhetetlen és bizonyíthatatlan, viszont a költségek bizonyíthatóak és rohadt magasak, ld szemműtét egy 1000-es, múltkori szemkezelés éjjeli ügyeleti időben 300, kaja havi szinten 300-400, játékok és ajándékok, oltások a kicsiknek, és van telefon, internet, munkaóra, komoly fűtés költsége (te lehetsz 16 fokban, de pár napos kismacskának 22 felett kell fűteni) , stb, stb, egy új macska úttal együtt 1700 - ez sokkal inkább egy malacpersely és addig se baccuk el másra, mint Ti / egyesek mert mi soha nem járunk kocsmába étteremben 3x ha voltunk 6 év alatt, abból kettő céges pofavizit, nem járunk kirándulni, moziba, szinházba, nyaralni, még mindig használt bútoraink vannak és a ruhatárunk fele is az, a háztartási gépeink szintén,  öreg használt kocsijaink vannak, stb, stb, stb. Ja, hogy ezzel az spórolós stílussal és macskázással életben maradtunk sőt egy olcsó környéken az isten háta mögött mortgage-re házat is vettünk? Hát tényleg rémes, vajon mit lophattunk ehhez össze, ugye? (Lehet utánozni vazze, irigykedés helyett!)

 

Aztán:

Ez a sok szent itt, alig várom mikor kérditek meg Secit, hogy még mindig jól megy-e a cigicsempészés, még mindig úgy van-e a ráta, hogy az otthoni-itteni ár különbözete fele Seci haszna? 

 

Kezdjük egymást felnyomni, hátha mégis érdekli őket? Szóljatok, szavatokba kerül, eléggé hányok hozzá, hogy kövesselek benneteket ezen az úton ha gondoljátok, esetleg figyelmeztessem az angolokat a petfórumon, hogy ez lesz az új magyar sport, számítsanak rá, ha ilyesmi történik, köszönjék a magyaroknak - és igen, ez az egyik oka, ha  bárhol magyar beszédet hallok, inkább elhallgatok, mert még véletlen se kívánok megismerkedni velük, mert a többségétől pont ezt lehet várni.

 

Hajrá, hajrá, hozzátok csak ide is el azt a sz@r világot, merő irigységből és rosszindulatból ami elől btw Ti is ide menekültetek. Erre vagytok jók, semmi  másra. Ezek vagytok, ettől nem érzem és nem is akarom már magam magyarnak érezni, hányinger ez a mentalitás, amivel nem egy országot elkótyavetyélő politikusoknak estek neki, hanem egymásnak, hogy még a túlélesben is megakadályozzátok ha lehetséges.

 

Szégyelljétek magatok, bár Ti? Ugyanmár.

Na mentem.

 

Előzmény: seci (74915)
Morytta Creative Commons License 2013.10.27 0 0 74934

Köszönöm a válaszod, Már böngészem is az oldalt, amit ajánlottál. Igen,Wales-ben vagyunk. Lépésről lépésre, de kezdünk beletörődni ebbe a más rendszerbe, és segítjük úgy a lánykát, ahogy csak bírjuk. Lassan, de biztosan azért haladunk :) :)

Előzmény: seci (74805)
titamita Creative Commons License 2013.10.27 0 0 74933
Aze' engem erdekelt volna, milyen kutyaja van.

Kiveve tita
Operator Creative Commons License 2013.10.27 0 0 74931

Drágáim!

 

A szigeten akkora vihar készül, hogy

- a magyar hírportálok is óvnak tőle

- nektek is jól megcsavarta a fejeteket a légnyomás

 

Pár apró tanulság a mai napból.

 

1. Ha valaki bejön ide és tapasztalatlanságából adódóan nem olyan a belépője mint amihez szokva van a kocsma törzsközönsége, még ne a széklábbal kezdjétek nevelni, mert ez lesz belőle.

 

2. A legnagyobb félreértéseket eddig minden esetben az okozta a fórumon, hogy egy frissen bejövő nickről azt hitték a kocsmapultot éppen támasztó törzsvendégek, hogy egy régi bajkeverő fikanickje. nem mindig az...

 

3. Nyugodtan legyetek türelmesek az új vendéggel, el lehet neki magyarázni részletesen mindent, mik itt a szokások, hogyan fórumoznak az itteniek, miről beszélgetnek, de ha nincs türelmetek hozzá akkor szóljatok, megteszem én.

 

4. Az új vendég is lehet tanácstalan, s emiatt olyat mond ami félreérthető. Nyugodtan tételezzük fel a jóindulatot a részéről és úgy bánjunk vele.

 

5. A vendég akkor se anyázzon, ha netán a régi lakók félreértik és szekálni kezdik.

 

6. Ha mindezek ellenére elgurul midnenkinek a gyógyszere és kitör a cicaharc, szóltok, jövök, elsikálom, kibékítem, satöbbi.

 Ne ti osszatok igazságot, a rendfenntartásra itt vagyunk mi. Az apart kis pajzsocskáról meg lehet ismerni, hogy ki az, aki toppanthat mérgesen a lábacskájával a topikban. Nekem a vörös csillagocska nem azt jelenti, hogy párttag vagyok vagy netán Heinekent iszom, hanem olyan bazi nagy pofont tudok adni szépen tudok nézni mint a a Wunder Wuman az amerikai TV-ből. Tudjátok, neki terem a kertjében a Wunder Baum.

 

Na szóval. Szerintem spongyát a veszekedésre, a front elmúltával fújjátok ki magatokat és kezdjétek elölről az ismerkedést.

 

Az új olvtársnak:

 

Ez fórum, nem chat. Főleg ebben a topikban, ahol - kivéve DSZ - dolgoznak is a népek, szabadidejükben meg bóklásznak erre-arra főleg a gyerekekkel, nem válaszolnak azonnal egy kérdésre, felvetésre, egyrészt mert nincsenek gépnél éppen, másrészt mert éppen aki itt van, az nem tud rá mit mondani. Ez nem bunkóság, nem neked szóló sértés, egyszerűen a fórumozás ilyen, nem teljesen interaktív.

 

Ha újként esel be valahova, előfordul, hogy valamelyik régi bajkeverő friss inkarnációjának néznek, ilyenkor állni kell a hiriget, úgyis tisztázódik és akkor sisakrostélyt fel!, majd barátkozás. Mondom, ez egy ilyen műfaj.

 

Itt vannak olyanok, akik sok-sok éve ismerik egymást, hétvégeken együtt kakaóznak, az ő "fél szavakból is értjük egymást" dolgaikba csak belezavarodni lehet, nem érdemes ugrani a témára.

 

Szóval az ide írogatók általában évek óta kint vannak már, persze hetente beesik 2 aki azt kérdezi, hogy melyik utcában kezdődik a kolbászból font kerítés mert akkor rögtön oda venne buszjegyet, de hát ez is ennek a topiknak az életéhez tartozik.

 

Welcome to the board!

netszkvid Creative Commons License 2013.10.27 0 0 74930

Itt nema csend. Nem mondom, hogy rezzenestelenek a levelek a fan, de csak gyenge szel van, eso sem esik. En mar ugy rakeszultem, most csalodott vagyok...

Előzmény: Nincstöbbnick (74921)
Nincstöbbnick Creative Commons License 2013.10.27 0 0 74929

Oh, irigyellek. Regebben en is jo alvo voltam, de egy ideje minden neszre felebredek. Mondjuk kialszom magam, azzal nincs gond, de egy fuszal nagyobbat sohajt es mar felulok az agyban. :/


Szoval mar van is programom. Eloszor egy kis zombiirtas ('How to survive' cimu jatek, a napokban jott ki), aztan az internet (ill. aram) fuggvenyeben youtubeozas. A lenyeg, hogy agyban legyek, kakao is be van keszitve... :D Jajj, de jo nekem. :D

Előzmény: Mr. Long (74923)
cam aro Creative Commons License 2013.10.27 0 0 74928

en ettol meg nyugodtan alszom.. ha kell alva.. :D 

Előzmény: Nincstöbbnick (74921)
Nincstöbbnick Creative Commons License 2013.10.27 0 0 74926

Ez a sima BBC elorejelzes.

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (74922)
Diofa Szelleme Creative Commons License 2013.10.27 0 0 74925

Megtartottam a régit, lusta voltam újnak utána nézni, meg két hónapja szenvedek a szemmel, igyekszem kerülni a gépet, mert rosszabb tőle. De a lényeg, hogy a kocc 10 font / hóval tette drágábbá.

Előzmény: AndLivedHappilyEverAfter (74848)
Mr. Long Creative Commons License 2013.10.27 0 0 74923

Hehe! En durmolni fogok! Akkor alszom a legjobban, ha fujja a szel az ablakom es kopog az eso :D Egesz heten kipihent voltam az ejszakai esozesek miatt.

Előzmény: Nincstöbbnick (74921)
AndLivedHappilyEverAfter Creative Commons License 2013.10.27 0 0 74922

Ezt hol találtad?

Előzmény: Nincstöbbnick (74921)
Nincstöbbnick Creative Commons License 2013.10.27 0 0 74921

Vajon mi legyen a ma esti program? Mert ahogy elnezem, alvas nem sok lesz. :D

 

titamita Creative Commons License 2013.10.27 0 0 74920

En eleg sok mindenben megertem DSzt. szerintem osszefuggoen ir, ti cafoljatok stb en pedig tanulok a velemenyekbol. 

Előzmény: seci (74915)
titamita Creative Commons License 2013.10.27 0 0 74918

Aaahh... Ezt csak ugy, a helyi parkbol?

lutonban meg a gesztenye is vad. ;-)

Előzmény: netszkvid (74841)
titamita Creative Commons License 2013.10.27 0 0 74917

Ne keverjuk az indiaiakat a pakisztniakkal. Atmentem mar este joparszor Lutonon (igaz, nem a Bury parkon) es meg mindig tuleltem.

 

Eh... Meg egy kisstil...

Előzmény: ocso79 (74835)
seci Creative Commons License 2013.10.27 0 0 74916

LOL.

-seci

Előzmény: Némedi László __ (74913)
seci Creative Commons License 2013.10.27 0 0 74915

DSZ csak akkor jon, ha segitseg kell. Talan egy kivetel van erre: ha valaki valami olyasmi munkat keres, amiben tud segiteni (es ez nagy pozitivum a sok hulyesege mellett!)

Egyebkent sincs vele semmi baj, csak elhiszi, hogy X aztan most jobb lesz, mint Y - amit nem ertek, hiszen mar nem tini, az ilyen dolgokat az emberek jo resze 25-30 eves korara kinovi :)

-seci

Előzmény: apojani (74905)
Némedi László __ Creative Commons License 2013.10.27 0 0 74913

az véletlen, hogy az itv2-őn most megy a perfect storm? :))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!