Keresés

Részletes keresés

kentaur63 Creative Commons License 2008.12.16 0 0 329
6 év szülői tapasztalat: Amikor alternatív iskolát keresünk gyerekeinknek, hajlamosak vagyunk az előttünk álló lehetőségbe bele képzelni azt, amire vágyunk. Ha alaposan utána járunk a dolognak és azonosulni tudunk az elméleti pedagógiával, még mindíg állíthat csapdát nekünk a gyakorlati megvalósítás. Pl.: milyen lesz a tanító szeméjisége, hogyan változik az idő folyamán. Mi van, ha fél úton derül ki, hogy a tanító a demagógiát az ember (gyerek) fölé helyezi. Lehet-e úgy embert nevelni, hogy egy ideológiábe próbáljuk bele nyomorítani. Fontossabb az antrozófia dogmái, mint a gyerek személyiségének az egészséges fejlődése? Fél úton, viszont nehéz kiszállni, a tananyaggal nem a NAT szerint haladnak.
Azt el kell ismerni, hogy minden waldorf iskola más, söt minden tanító más. Vannak, ahol csodák történnek. Alapvetően a pedagógia reményt keltő, de azt soha ne hagyjuk ki a kalkulációból, hogy ezekben az iskolákban is magyar családokban, magyar iskolákban nevelkedett, magyar beidegződéssel rendelkező emberek tanítanak. Itt is könnyen beágyazódhat a feudális típusú berenbezkedés és a magyar emberre jellemző a jobbágylelkűség. Könnyen uralma alá kerítheti a nagy álmot néhány önösérdektől vezérelt ember, akik pokollá változtathatnak egy ilyen kezdeményezést. Kisajátítják az iskolát szakmai érvekre hivatkozva, majd utána következik a gazdasági hatalom átvétele.
A pedagógiáról pedig el kell mondani, hogy van olyan irányzata, amelyik támogatja a büntetést, de lehetőjeg ne fizikai legyen, mert ahhoz hozzá lehet szokni, inkább lelki, mert az fájdalmasabb tud lenni. A mi iskolánkban divat a kiküldés, a haza küldés, amivel persze a szülők többsége nem ért egyet, de a tanári kar támogatja. Szóval már alig várjuk, hogy 2009. júni. 15-e legyen és megszabaduljunk az osztálytanítótól.
lamott Creative Commons License 2007.02.24 0 0 328

Ismerd meg a waldorfpedagógiát!

Film egy waldorfiskoláról!

 

Elkészült a győri Forrás Waldorfiskoláról egy kisfilm. Akit éredkel megrendelheti az iskolában. Elérése waldorf.lap.hu Forrás Waldorf Iskola

szomorce Creative Commons License 2006.10.10 0 0 327

Van egy ilyen kis topic:

http://torzsasztal.hu/Article/showArticle?t=9111974

 

Ennek a bevezetőjében nagyon jól megfogalmazza a ránézésre szerintem tanuló diáklány, hogy mit szeretne:

 

"P.S.: Azért itt nyitottam ezt a topicot (és nem valame), mert szülői, tapasztalati és nem ideológiai véleményekre vagyok kíváncsi, mert abból csak flamelés van."

 

Kb. ez lehet a mellébeszélés, vagy ez tűnhet annak, amikor valaki nem a tapasztalatait mondja, hanem a "meggyőződéseit"..., hogy Steiner kifejezését alkalmazzam...

 

Engem nem zavar az ilyesmi, de az embereket általában igen, legtöbbször úgy tapasztaltam.

Előzmény: battila63 (325)
battila63 Creative Commons License 2006.10.08 0 0 325

Bár ott tartanánk, hogy a szabadságra nevelés, sablon szövegnek minősüljön.:))))

 

Egyébként, természetesen értékelhető így is / sablonnak /, amennyiben a cselekedetek nem takarják a tartalmat. Én komolyan gondolom amit mondtam, igyekszem is annak minden pontjában megfelelni.............nem könnyű, az biztos.

 

Igyekszem mindig minden tekintetben úgy "írányítani" a dolgokat, hogy lehetőleg ő maga jöjjön rá egy dolognak a hasznára, és a kárára.

Természetesen ez surlódásokhoz, egyebekhez vezet, de túl kell élnem, ezért mondtam egy pár hozzászólással ezelőtt, hogy mennyire kettéválik az apa és a szülő bennem.

 

A W iskolákban több probléma kerül-e felszínre? Nem tudom megmondani, mert állami iskolai tapasztalatom, csak az én időmből van, az pedig ugyi nem tegnap volt.:))

*/43 múltam, ahogy az a nickemből is kiderülhetett./* 

 

Mint szülő írígyled a W iskolásokat? Vagy mint diák? Netán tanítóként?

 

Az előző kérdésedre a válasz, lehet hogy kicsit profán és nyers, de én azt mondom, nem kell mindenkinek W iskolába járni. A W iskola akkor tökéletes megoldás ha a szülő nevelési elvei azonosak, vagy legalábbis közelítenek a Waldorf elvekhez.

Minden egyéb, nem párhuzamos akarat, a lenti hozzászólásokhoz hasonló gondokat eredményez.

Ja és nagyon türelmesnek kell lenni. Saját tapasztalat, az elmúlt években, többször is alkalmunk lett volna rá, hogy felkapjuk a vizet, és angolosan odébbáljunk, keserű szájízzel, de nem tettük, mert a problémák se azért vannak, hogy kikerüljük őket.

 

Bocsi ha hoszú volt. De egy olyan kérdés, hogy miért kell W-be járni a gyereknek, azt nem lehet két mondatban elmondani. Max. két szóban: Azért mert -- Marha jó!

De ez viccvót!

Előzmény: szomorce (324)
szomorce Creative Commons License 2006.10.08 0 0 324

Tom, csak ezek olyon sablonszövegek, nem válaszok igazán a kérdésre.

 

Én pl. azt hallottam, hogy a W iskolában több a probléma, mert több a felszínre került probléma, ellentétben az állami iskolákkal, ahol meg elkendőzni igyekeznek ezeket, és ha van valami, akkor gyorsan kirúgják a gyereket.

 

Irigylem a W iskolásokat, hiába, nekem ez a sorsom, mindenből meg kellett tapasztalnom a "régi jót"...

Előzmény: battila63 (323)
battila63 Creative Commons License 2006.10.07 0 0 323

Ez bonyolult kérdés!

Én nem ideologizálnám meg a dolgot, bár meglehetne.

Mondtam már, szinte belöktek a W suliba. Azóta többször éreztem azt, hogy jó helyen vagyunk, mint nem.

 

Én megfordítanám a dolgot, ha az élet tele van emberi problémákkal, és az emberi kapcsolatok problémát jelentenek az életünkben, akkor olyan helyre van szükség ahol ezek minimálisra töpörődnek. Én azt látom így, tapasztalatból, igenis vannak problémák a W suliban is, de jóval kisebb mértékben mint máshol.

 

Amúgy meg az utódaink a legfontosabbak. És ők, a gyerekek kiválóan érzik magukat. Az iskolai hiányzás a W-ban a legalacsonyabb, érdekes módon.

Egészen más jellegű tudást ad, mint más iskolák. Másképp élik az életet mint mi.

Nem meggyőződéseket közvetítünk feléjük, erre a szabadságra neveljük őket.

 

Persze az utolsó mondat Steineri alapelven.......nem akarok idegen tollakkal...........

csak én valami ilyesmit mondanék.   

Előzmény: szomorce (322)
szomorce Creative Commons License 2006.10.07 0 0 322

Ha mondjuk beszélgetnék olyan emberekkel, mint akik itt lejjebb negatív véleménnyel vannak, és pl. én érvelni szeretnék amellett, hogy jó, és ezeket mondanám el nekik, amiket most Te nekem - akkor szerintem ők azt álaszolnák, hogy:

"De ha úgyis mindenhol minden az emberi kapcsolatokon múlik, akkor meg nem mindegy, hogy Waldorf iskola, vagy nem Waldorf iskola? Miért kell akkor Waldorf iskola?".

 

Akkor mit lehet válaszolni erre?

:)))

Előzmény: battila63 (321)
battila63 Creative Commons License 2006.10.07 0 0 321

Nekem rossz?

Én csak jót tudok mondani róla. Viszont tudom nem mindenki. A problémák nagyon nagy része, egyedi, és emberi problémák miatt alakul ki, nem pedig ideiolóiai, vagy egyéb belemagyarázott dolog miatt. Ugyanúgy ahogy az élet más területein. Ez alól miért is mentesülhetne a W iskola.

Hatodik éve vagyunk ott. Nagyon sok dologban, megtapasztaltam már.

Előzmény: szomorce (320)
szomorce Creative Commons License 2006.10.07 0 0 320

Áhá!

:)

Tehát nincs akkor olyan rossz véleményed, mint az előttünk szólóknak.

Biztos jól kifogtak valamit szegények...

Előzmény: battila63 (319)
battila63 Creative Commons License 2006.10.06 0 0 319

"Pedig a gyerekek általában hatodikban kezdenek csak meghülyülni... :) Illetve akkor jön a kamaszkor."

 

Aláírom, abszolút. Viszont azért a lelkem belső mélyén örülök is egy kicsit, mert az a dolga ebben a korban, hogy meghülyüljön. Mint szülő agyrém egy dolog, mint apa elfogadom.

Így ebben a kettősségben olvadozom, lányom viselt dolgainál.

Tudom paradox, csak kiváncsi vagyok másnál is kettéválik-e, az apa és a szülő?

 

Mint említettem, gőzöm se volt a Steineri elvekről, mielőtt odakerültünk oskolába. Azóta azért ragadt rám, és meg kellett állapítanom, nagyon sok mindenben tolerálom a nézeteit.

Előzmény: szomorce (317)
matej nyikolajevics Creative Commons License 2006.10.06 0 0 318
jó! :-)))))
Előzmény: Törölt nick (315)
szomorce Creative Commons License 2006.10.06 0 0 317

Pedig a gyerekek általában hatodikban kezdenek csak meghülyülni... :) Illetve akkor jön a kamaszkor.

Az állami iskolákban hatodikig tudják jólneveltségben tartani a gyerekeket, persze, csak látszatjólneveltségben, mert nem arra kíváncsiak, hogy milyen a gyerek valójában, hanem idomítják. Na, hatodikig lehet idomítani, utána már nem...

 

Itt a topicban nem sok infó van a Waldorfról, inkább ezen a lapon, az iskolák honlapján:

http://www.waldorf.lap.hu/

 

szomorce Creative Commons License 2006.10.06 0 0 316

Ezzel a krumplival kicsit mellélőttél szerintem...

Nézd meg itt a 373-ast:

http://torzsasztal.hu/Article/showArticle?t=9048813

Előzmény: Törölt nick (315)
battila63 Creative Commons License 2006.10.04 0 0 314

Üdv mindenkinek!

Huuhhh! Végigolvastam az elejétől!

 

Sok minden érdekes dolgot olvastam, de arról, hogy hogyan is tanulnak, csak nagyon nagyon keveset. Mikor a gyerek //iskolalérett// lett, akkor kaptunk hirtelen a fejünkhöz, hova?

Akkor még semmit nem tudtunk a W-ról, valaki szinte belökött oda.

Steineri elvekről gőzünk se volt, mint ahogy semmiről se, ami szerintem jó, mert nem befolyásolt semmi.

És amikor az első elbeszélgetésen elmesélték, hogy a gyerekek megélik azt amiről mi "csak" tanultunk, az elég meggyőző volt.

Pl. az ókori görög olimpiát eljátsszák, átélik a szó szoros értelmében, városállamosostul mindenestül. A kenyeret elvetik, gondozzák, learatják, és megsütik, ja és megeszik.

A házat megépítik sárdagasztásostul, mindenestül, és sorolhatnám, rengeteg ilyen van.

Nem bántuk meg, és a gyerek sem, ez a lényeg.

Nem mondom, hogy időközben nem estünk kétségbe, vajon jó választás volt-e? De türelmesek voltunk és így hatodik környékén kezdünk megnyugodni.

 

 

sej haj Creative Commons License 2006.10.04 0 0 313
"azért nem boldogulnak, mert csak néhány évig jártak oda."

Az enyémek boldogulnak, mert csak néhány évig jártak oda.
Szerencsére ott hagytuk az iskolát, hál-istennek, nem okozott túl nagy károsodást
Előzmény: amikertunk (312)
amikertunk Creative Commons License 2006.10.04 0 0 312

Szerintem azért nem boldogulnak, mert csak néhány évig jártak oda.

 

Sokkal jobban elkényeztet a külsőségekre való nevelés, mert akkor megússza a gyerek annyival, hogy csak úgy tesz, de belsőleg nem válik olyanná, mint a "követelmények".

Előzmény: Törölt nick (311)
amikertunk Creative Commons License 2006.10.04 0 0 310

A biomargarin feeling-esek újságjából kiderült számomra, hogy mégis van biomargarin!

http://www.biokosar.com/bk200606.pdf

Ajánlom azoknak a Waldorfosoknak a figyelmébe is, akik pl. nem óhajtják elhinni az egészet (azért, hogy legalább TUDJÁK, hogy mit nem hisznek el!), vagy ugyanazoknak, akik (gondolom) nem adnák semmiképpen azt a nevet az alapítványuknak, mint itt Tatabányán a "biomargarin feelingesek":

Ahura Mazdao Waldorf Alapítvány

http://193.138.127.88/tb112431.html

Előzmény: Törölt nick (165)
lamott Creative Commons License 2006.02.28 0 0 309

Sziasztok! Bocs, hogy ide szúrom be ezt a hírdetést, de hátha köztetek is van, aki érdeklődne iránta.

Waldorfpedagógus vállal mozgásfejlesztést, korrepetálást, magántanítást, francianyelv-oktatást, gyermekfelügyeletet, fafaragást, Zuglóban. 0630-3895049

shep Creative Commons License 2006.01.16 0 0 308
"Ha az embereket lehet azonosítani kézírásuk, retinájuk, ujjlenyomatuk, DNS-mintájuk, hangjuk és sok-sok más jellemzőjük, tulajdonságaik alapján, miért ne lehetne a számítógépes egér mozgatásakor keletkező minta alapján is megtenni ugyanezt?" - tette fel a kérdést négy évvel ezelőtt Hanczár Gergely, a kutatás vezetője, az ELTE TTK és a gödöllői Waldorf Iskola fiatal tanára.
Előzmény: amikertunk (306)
amikertunk Creative Commons License 2005.10.02 0 0 307

És még én pazarolom az időt?... :)))

Imádom ezt az életet... :)))

amikertunk Creative Commons License 2005.10.02 0 0 306

http://www.minok.hu/node/1162

 

Azért ez már sok!!!

Az egér mozgatása alapján történő azonosítások kutatására 20 millió forint!!!

És az euritmia meg hülyeség, ugye?

 

Pedig ha a mozgások fejlesztése benne lenne a tananyagban... ... (Sőt, negyobb súlyt kapna, mint mondjuk a magolás...)

lamott Creative Commons License 2005.08.05 0 0 305

Kedves  Szülõk!

Gyakorlott waldorfpedagógus vagyok, jelenleg
iskolán kívül. Várom kertes lakásomba azokat a gyerekeket, akik nem
jutottak Waldorfiskolához, vagy óvodához, délelõtt vagy délután.
Magántanítás, korrepetálás, francianyelvoktatás, játék kint és bent.
06-30 3895049"

amikertunk Creative Commons License 2005.06.28 0 0 304

Kimentem a Városligetbe tanulni, hát odajönnek mellém a furulyások, és fújják a gyimesi (Gyimesi?) táncokat.

De nem is ez volt az első.

Hanem hogy a galambok... Hát miegyebek történtek ott a galambok között (...:)), de aztán az is, hogy az egyik "fiú" ott úgy, táncolt egyik "lánynak". Fölállította a tollait, körbefordult, azt táncolta: "Hát, akár most oda is jöhetnék hozzád akár... Tudod, ugye?" :) Aztán körbefordult, hogy: "De ha nem akarod, akkor nem, de azért odajöhetnék"... :) "Szia mégegyszer, odajövök hozzád, na jó ötlet?"... :D

 

Ezt táncolták a galambok.

 

Aztán jött a gyimesi. Abban a zenében nagyon sok minden történt, mind így el lehetne mesélni, mint ahogy ezt a galambosat most elmeséltem.

Az állatok mind tudnak valamilyen táncokat.

A zene is ilyen.

Annak a gyimesinek információtartalma van!

Az nem egy homogén "zene", meg ütemmutató, tititá, fríg eol mixolíd hangsor, stb!

 

Az a zene is az asztráltest tartalmát mutatja meg. Nem csak hangokat hallotam. Pontosabban, hangokat nem is! Csak a tartalom volt benne érdekes, ami történt benne, amit a galambok, ha úgy táncolnánk el nekik, lehet, hogy nem értenének - mert az asztráltestük AZT érti, amit ők táncolnak. Ami az ő táncuk.

 

Az asztráltestnek az a része, amiről írok, érteni és üzenni képes. Az embereknek használniuk kellene: mert használják, de már nagyon kijöttek a gyakorlatból. Szinte nem uralják, sőt elfelejtették! a működését - én is pl., ha mondjuk produkálni kellene, nem csak nézni meg értelmezni...

Sokat kellene tanulni ezt, üzengetni egymásnak, táncolni, zenélni - nem a virtuózitás miatt!! A virtuózitás cirkuszba való!

 

A ZENE MINDENKIÉ!

 

Az emberiség addig lesz beteg, amíg nem táncolnak.

 

Működtetni kéne, használni kéne. Annak a gyimesinek a gazdagsága olyan (és annyi) volt, hogy nem tudom itt most úgy elmesélni, mint a galambokat. Csak ha sokat törődnék vele, "tanulmányoznám".

 

ÍGY lehet az asztráltestet mérni... Kimutatni. Lejegyzetelni. Megfogalmazni. Megfoghatóvá tenni. Ezt meg kell vele tenni... Ez olyan, mint a kottaírás. Az ember manapság csak azt csinálja, amiről tud: itt a lehetőség!

 

TUDJUNK RÓLA! (Úgy: minden gesztusról... :))

 

A macskánk is, abból ért, ahogy apa ráordít - nem a hangerősségből, hanem az állapotból, amiben apa olyankor van. Nem a mozdulatokat érzékeli, hanem az állapotokat, amik a mozdulatokat szülik. De persze a hang és a mozgás által érti meg. Egyszer én is bunkó voltam a macskával, és hótra hülyének nézett, hogy most mi van!...? :) Hogy én most szórakozok, na ne szórakozzak... :) Hogy ő nem ezt szokta meg tőlem - de azért én nem hagytam abba - de azért ő nem vette be!!! :) ... :P

 

A gyerekek is, asztrális (?) értéssel értenek.

 

Egyszer emlékszem, átráztam nagyon harapós kutyákat. Azt játszottam nekik, hogy én itt ismerős vagyok, minden nap erre járok: és bementem a kapun. Utána a gazdájuk egy órán keresztül erről beszélt, hogy hogy mertem...

Ha tudtam volna, hogy ezek a kutyák ilyen veszélyesek, nem mertem volna megpróbálni...

 

Átráztam az állatokat. A véremből érezték meg biztos, a szagából, a verejtékemből, hogy én csak egy ismerős vagyok, aki minden nap erre jár... ezt játszottam...

 

Sőt, az étertest is konkrét. A pocakom, amit az utóbbi fél évben növesztettem, határozott alakot öltött: ismerős alakot. Értelmezhető a számomra a formája. Jelentése van a formának.

Az emberek arca is olyan formájú, ami nem "művészi" lila köd, hanem határozottan, racionálisan megragadható irányokat, tendenciákat mutat.

 

A csúnyaságnak vállfajai vannak. A méretek, felületek jelentéssel bírnak. Ezt tanulmányozni kell, és szavakkal megfogalmazni, "mérni", mint ahogy a galambok táncát leírtam vagy a macska "gondolatait". (Gondolat-csíráit! Amik működnek!)

A világ formái minták alapján készülnek. És számunkra értelmezhetőek ezek a minták. ÉRTÜNK olyan NYELVEN, ami nem a szavak nyelve.

Formákból kiolvashatóak betegségek pl., állítom.

 

A pocakom egyfajta irányba tendál, pókhas. A pocakom félreérthetetlenül hasonlítani kezd valamire, ami nem azért van, mert a génjeimbe be van programozva: mert az állatok is ugyanilyen pocakot növesztenének...

 

A papagájomról, ahogy gubbasztott a fáján, láttam, hogy milyen állapotban van. Láttam, MILYEN ALAKÚRA hízik, milyen alakot vesz föl.

 

Az öregség, a fiatalság is univerzális, nem csak az emberek között ugyanolyan FORMA...

Előzmény: amikertunk (300)
amikertunk Creative Commons License 2005.02.07 0 0 303
Most ott tartok a könyvben, hogy van tisztítótűz. Csak addig nem jutottam még el, hogy a vágyakozási formákat meg tudjam különböztetni, tehát, hogy mi kapcsolódik csak a testhez, amitől majd meg kell válni. De a kereszténység sem jutott még el idáig: van ahol a zenét bűnnek tartják, meg tök fehérek a falak a templomban, stb...
amikertunk Creative Commons License 2005.02.07 0 0 302
A fényfalásról: Én azért szeretem a Napot, mert korábban annyira erősen nem örültem neki, mert korábban láttam, tapasztaltam a Napból azt a részét, amelyik csak hidrogénből és héliumból áll. Vagyis csak az anyagot. Sütött a Nap és én "fáztam". Azért szeretem annyira, mert ez mára megváltozott. És a fénytáplálék vagy fényfalás nem csak szellemtudományos valami, mert a biológia is igazolja, hogy endorfinok termelődnek a napsütés hatására. (Ha valaki nem csak a fényét veszi észre. És akinek termelődnek, az nem csak a fényét látja!) (A helyesírást lehet, hogy tudnám, ha akarnám, de hülyeségnek tartom egyszer kisbetűvel írni, egyszer meg nagybetűvel.)
Ma Ne Creative Commons License 2005.01.08 0 0 301
mc
amikertunk Creative Commons License 2004.10.21 0 0 300

Eszembe jutott valami. Lehetne az asztráltestet mérni. Amit az ember érzékelni képes, az érzékelhető, tehát az embertől független, különálló valami is ki tudhatja mutatni - de nem csak az asztráltest fizikai testre gyakorolt hatását, ami megtévesztő is lehet, ha speciel van hatás, de nem az váltotta ki.

 

Mi a különbség egyébként az étertest és az asztráltest között? Ha valaki tudja, írja be!

Olvastam már Steinert, de nem világos előttem a dolog... Steiner nem törekszik definíciókra..., mindenki eldöntheti, hogy érti, vagy érzi, vagy nem...

Így megy ez a Waldorf iskolákban is, a tanárok egyéni érzékelése az objektív mérce. (De legalább elismerik! Mert ez mindenhol így van, csak máshol igyekeznek számadatokkal alátámasztani.) Ahogy a tanárképzésen meg a tanárképző tanárok szubjektív érzékelése az objektív mérce...

(Nem is élvezetes egyébként a saját szubjektív érzékelésünket objektívként beállítani, ha az nem társul valaki másokénak az elnyomásával. Vagy igen???)

 

Van egy általam szívesen antropozófusnak gondolt hozzáállás azonban, ami alapján ha bármi is bárki számára objektív, tehát ha valami megjelenik valakinek a szubjektivitásában, az más számára is megjelenhet. Ebben én szívesen hiszek. Ez az egyedüli kommunikációs lehetőség ugyanis, ami közvetíthet két különböző felfogást két ember között - nem feltétlenül a szavak nyelvén, de valamilyen nyelven.

Bár lehet, hogy valakinek az a saját szubjektív objktivitása, hogy ő márpedig nem kommunikál... Csak ebben az esetben olyan, mintha azt mondanánk, hogy szabadságomban áll a Waldorfot választani, vagy a nem Waldorfot... Holott MINDENKI tudja, aki számít, hogy a Waldorf választása jár együtt a szabadsággal...

Szóval ez alapján a Waldorfosok elvileg törekednek a megértésre, egymás különböző étertesteinek, belső történéseinek az átélésére - csak gondolom maguk között, ugyebár, és kifelé elutasítóak... Pontosabban: akivel nem zökkenőmentes az együttélés, az mehet a *-ba, mint ahogy láthatjuk ezt a szerény személyem kiközösítése esetén is, amit a Florgi bácsi eszközölésében lehet legújabban is tanulmányozni. Szóval a szubjektív objektivitások ugye vannak, csak bizonyos dogmatikus meggyőződések esetén - amik nem feltétlenül tudatosak -, sajnos nem óhajtanak egymással találkozni...

 

Pedig tuti, hogy mérhető! És tuti, hogy két ember át tudja élni egymás szubjektív érzelmeit, állapotait, és megdőlhetnek az ellenségkeresés és a bűnbakállítás vak megoldásai! Még olyan elharapódzottan gyűlöletet kiváltó személyek esetében is, mint amilyen én vagyok! Esküszöm, hogy megmenekültök, ellenségeim... (Ámen.)

:)*

Pusszancs. Ágika néni

:-PPP

Előzmény: martrix (299)
martrix Creative Commons License 2004.10.13 0 0 299

Szia Ági!

 

Hát, hogy öszinte legyek nem olvastam ezekről, viszont szerelmes már voltam! :-)

Igaz akkoriban nem nagyon érdekelt, hogy közben az étertestemmel mi történik. :-)

Előzmény: amikertunk (298)
amikertunk Creative Commons License 2004.10.12 0 0 298

Szia Márti!

Megtudtam közben, hogy Steiner akkor gyengült el, mikor felgyújtották az első Goetheánumot. Mert beleépítette az étertestét.

 

Meg hogy amikor valaki szerelmes, akár az autójába pl., akkor az éterteste a szerelmének a tárgyába - áramlik, vagy benne van egy jó része, vagy valami ilyesmi.

 

Te is olvastál ilyenféléket ezekről?

Előzmény: amikertunk (296)
durandal Creative Commons License 2004.10.01 0 0 297
Sziasztok! Akit érdekel, nopvember 18-án a Duna Palotában (V. Zrinyi utca) lesz a Kispesti Waldorf Iskola szokásos évi koncertje neves előadóművészek vendégjátékával. A tavalyinak és minden eddiginek nagy sikere volt. Mindenkit szívesen látunk. További részletekért forduljatok az iskolához vagy gyertek oda 18 órára. Üdvözlettel: Durandal

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!