Keresés

Részletes keresés

5ohx Creative Commons License 2008.03.21 0 0 636

Üdv!

 

Én a Flor Ferenc kórházban estem a mai nappal túl az orrsövény műtéten,szerintem rettenetes de természetesen kibírható!Igaz én altatást kértem de így véleményem szerint a leg fájdalmasabb dolog a tampon kivétel volt és a leghosszabb ideig tartó kellemetlenség pedig hogy be volt dugva 2 napig az orrom...

csoszbaby Creative Commons License 2008.03.20 0 0 635
Orrdugulás ellen az AFRIN orrspray nagyon jó,bár nekem az sem használ,gondolom a ferdülés miatt.
csoszbaby Creative Commons License 2008.03.20 0 0 634
Sziasztok!Ma voltam labor vizsgálatokon,és mégjobban be vagyok rezelve,de remélem a műtét után érezni fogok szagokat,ízeket,és nem fog gyötörni az állandó orrfolyás,éjszakai tüsszögés,orr dugulás.Krisz!Köszi,hogy ajánlod Pestet,de elég körülményes lenne.Nem bíztál az itthoniakban?Üdv.:csoszbaby
cat34 Creative Commons License 2008.03.20 0 0 633
Sziasztok!

Eljutottam újra az operáló orvosomhoz az állandó bedugulás miatt. A nyálkahártyám duzzadt nagyon, valószínű, hogy az allergia miatt. Kaptam nasonex orrsprayt. Immár 2 hete, de számottevő javulást nem érzek. Említette a doki, hogy lehetne plasztikázni...hát azt nem nagyon akarnám, de aztán nem is tért ki részletesen rá, mert az orrsprayt adta. Remélem jobb lesz!
Egyébként 2 éve volt a műtétem a dél-pesti kórházban. Nagyon rendesek voltak.
krisz2324 Creative Commons License 2008.03.18 0 0 632
Ja egyébként én is debreceni vagyok,de egy éve Pesten élek,itt is voltam kórházba.
Előzmény: csoszbaby (630)
krisz2324 Creative Commons License 2008.03.18 0 0 631
Szia Csoszybaba!
Nem kell félni a tampon kiszedéstől,nem kellemes,de nem fáj és hamar megvan.
Nekem nagyon jó orvorom volt,még csak beszélt és megnyugodtam,nagyon jó keze van én ajánlanám neked!
csoszbaby Creative Commons License 2008.03.13 0 0 630
Szia Krisz!Irigyellek,hogy túl vagy rajta!Nekem altatásban lesz a műtét,a doki megsem említette a helyi érzéstelenítést,de nem is vállalnám úgy,10évesen a mandula-műtétem helyi érzéstelenítésben zajlott,valami borzalmat éltem át!A tampon kiszedés nagyon fájt?"Mi felénk"4 nap után engednek haza,és 2 nap múlva szedik ki a tampont.Üdv.:csoszbaby  
krisz2324 Creative Commons License 2008.03.13 0 0 629
Sziasztok!
Egy ideje már olvasgatom amiket írtok, de még nem írtam eddig. Tegnap előtt műtöttek meg orrsövénnyel a Péterfy Sándor kórházban, amit mindenkinek ajálok.
Az orvosok rendesek a nővérek emberségesek és nagyon kedvesek.
Szóval nekem reggel hétre kellett mennem, de csak tizenegy fele műtöttek.Kaptam egy szurit a fenekembe, amitől elkábultam. Fél óra múlva toltak be a műtőbe, ahol befútak az orromba érzéstelenítő folyadékot, majd a tamponokat.
Ezután áttettek egy másik ágyra, betakargattak,lefújtak fertőtlenítővel, meg letakarták a szemem.
Ezután az orrvos beinjekciózott, ami nem fájt(jelzem ettől féltem a legjobban),csak ami kellemetlen volt, hogy lefolyt a fecskendő tartalma a torkomon.
Komolyabb fájdalmat nem éreztem, inkább csak nyomást.
Nekem az orrsövény mellett ciszta volt az arcüregemben, amit még megcsinált,ez kellemetlen volt,de kibírható.
Ha fél órát bent voltam akkor sokat mondok.Mikor kész volt az orvos, bedugta a gézcsíkokat az orromba és már toltak is a szobámba.Még utánna kába voltam,de estére már olyan lazán beszélgettünk a barátaimmal mintha semmi nem történt volna.
Ami kicsit rossz, hogy nyitott szájjal kell aludni,de kibirod, mert egyébként is egésznap fekszel és pihensz.
Másnap kivették a gézcsíkokat, ami szintén kibírható volt, és délután már mehettem haza.
Szóval én elhiszem , hogy mindenki fél, én nagyon féltem az biztos, de amikor láttam a szobatársam, aki csak tizehat éves volt, mosolyogva jött vissza a mandula műtétről ami 100x-or rosszabb mint az én esetem, akkor vettem magamon bátorságot és megfogadtam hogy nem félek.
Ma már szelelget az orrom, de még nem fújhatok.Hétfőn megyek vissza, remélem hamarosan mehetek dolgozni.
Szóval aki teheti essen minél hamarabb túl rajta,amit meg kell tenni ne halogassuk,mert rosszabb lesz.
Ha valakinek kell az orvos neve,szívesen megadom.
Sok sikert mindenkinek!
Előzmény: csoszbaby (628)
csoszbaby Creative Commons License 2008.03.13 0 0 628
Sziasztok!27-én lesz orrsövény-műtétem,és nagyon be vagyok rezelve.Volt már valamelyikőtöknek Debrecenben a Kenézy-ben ilyen műtétetek?Írjátok,meg a tapasztalaitokat légyszi!!Köszi:csoszbaby
cat34 Creative Commons License 2008.02.29 0 0 627
Sziasztok!

Nekem 2, de lehet, h már 3 éve volt ilyen műtétem altatásban. Valószínű az altatószerükre lehettem allergiás, mert utána 4-szer is sugárban vért hánytam. Ezt leszámítva semmi rossz nem volt a lábadozáskor. A parittyakötés is elment, még a szájon át légzést 3 napig is ki lehet bírni. Nekem egyáltalán nem fájt a tamponkiszedés. Nem gézből volt, hanem valami szilikonszerű anyagból és volt vagy 15 cm. Rögtön kaptam levegőt.
Viszont! Azóta feketeüröm- és fűpollenallergiám lett és nem kapok rendesen levegőt. Fekvő helyzetben, ha balra fordulok teljesen bedugul a jobb fele, mintha összetapadna belül valami és mivel inkább a bal fele dugulós, alig jön valamicske levegő. Ezért állandóan jobb oldalon kell aludnom.
Annakidején azért javasolták a műtétet, mert nagyon sokszor volt arc- és homloküreggyulladásom és rengetegszer fájt a torkom, folyt az orrom. Ezek azóta teljesen megszűntek, de ami azóta jött nem kellemes. Épp azon vagyok, h felkeresem a dokimat, csak nehezen akar összejönni, mert vagy ő nem ér rá, vagy én.
Van valakinek esetleg hasonló tapasztalata?

Üdv,
cat
pitty70 Creative Commons License 2008.02.18 0 0 626

Sziasztok!Pontosan 2éve,enyhe torok szárazság(orr garat környékén) tünettel kerestem meg a fül-orr gégészetet,ahol mandula műtétet javasoltak a problémámra, ami meg is történt.Műtét után 1évvel ismét ezzel a tünettel ismét elmentem,és kaptam calcium pezsgő tablettát,és gargalizálót írt ki a doki,persze ez sem segített.K.b.2hete egy másik fül orr gégész megnézett,és azt mondta ferde az orr sövényem,és valószínü ez okozza a szárazságot.Visszakérdeztem tőle,100% hogy a műtét megszünteti a panaszom?A válasz:nem 100%.Az orrom nem szörcsög,nemvagyok allergiás,reggelente ha erősen kifújom az orrom picit véres,és néha nyitott szájjal alszom.Mióta műtétet javasoltak,teljesen tanácstalan vagyok,mivel egy "felesleges"tortúrának nemakarom magam újra kitenni.Volt ilyen tünete műtét előtt nektek is?Ti mit tennétek ebben a helyzetben?

_Byron_ Creative Commons License 2008.02.15 0 0 625

Mintha magamat látnám... :)) Szagokat én is rég éreztem már, de ez a folyamatos orrdugulás, szipogás, fújás most már rettentően zavar engem is. Az orrcsepp átmenetileg segít, de azt sem szabad orrba-szájba használni. :)) Ajjaj, látom nem fogok megmenekülni a kés elől....ööö...alól.. :D

B.

Előzmény: Törölt nick (624)
_Byron_ Creative Commons License 2008.02.15 0 0 623

Sziasztok,

 

eddig én is csak olvastam a topicot, de úgy gondolom eljött az idő hogy kérdezzek Tőletek. :) Előzetesen annyit, hogy a manduláimat már kivették, tehát van érzéstelenítésben végzett műtéti tapasztalatom. Azt szeretném megkérdezni, hogy nálatok milyen tünetek voltak ami miatt arra a döntésre jutottatok, hogy megműttessétek az orrsövény-ferdülést? Persze, gondolom doki tanácsolta, hogy jó lenne megcsináltatni, de milyen okból mentetek orvoshoz?

Nálam sajnos egyre elviselhetetlenebb az éjszakai szájlégzés illetve hogy alig kapok levegőt. Ráadásul most meg is vagyok fázva, így még rosszabb... :(

Győzzetek meg hogy tényleg megéri a műtét, mert nagyon azon vagyok, hogy megcsináltatom.

B.

csajek Creative Commons License 2008.02.03 0 0 621

Szia!

 

Én is átestem az orrsövény műtéten :) horkolás és ferde orrsövény miatt, inkább a ferde orrsövény miatt, mint horkolás :)

Kollégámnak is megcsinálták a műtétet és + még orrkagyló szűkítés is volt, de nem szűnt meg a horkolása ( 3 műtéte volt). Elment az alvásvizsgálatra és ott derült ki, hogy meg van ereszkedve a szájpadlása és a nyelvcsapja is nagyobb az átlagosnál, ami lelóg és elzárja a levegő útját alvás közben. Javasolták a rutin kisműtétet, amit meg is csináltatott, nyelvcsapból csíptek le meg a szájpadból lézerrel égettek ki egy kis darabot, de elárulta inkább 100x orrsövény műtét mint a lézeres, sokkal nagyobb a fájdalom utána hetekig.

nagyon körbe kell járni, hogy mi a megoldás, de ha a műtét nem kerülhető el akkor csináltasd meg, mert fenn áll az agyvérzés és szívroham 30 év felett.

 

 

üdv

Előzmény: Evicke (617)
Evicke Creative Commons License 2008.01.29 0 0 620
köszi!
Előzmény: dezsoKE (619)
dezsoKE Creative Commons License 2008.01.29 0 0 619
Az orrsoveny kb. 30 eves korig novekszik. Tehat eddig sulyosbodhat, innentol marad.
Előzmény: Evicke (618)
Evicke Creative Commons License 2008.01.29 0 0 618
ja, még valami: olyan lehetséges, hogy az orrsövény-ferdülés a korral előrehaladva egyre súlyosabb lesz/több panaszt okoz? vagy csak van, és nem változik sehova?
Evicke Creative Commons License 2008.01.29 0 0 617

ez utóbbi talált.

 

modjuk azért a horkolás jelezhet súlyos alvászavart is, legtöbbször légzéskimaradással jár, ami mikroébredésekhez vezet, ergo folyton kialvatlan vagy, ez még talán a legkisebb rossz, mellesleg pedig emeli a vérnyomást, idősebb korban sanszos az agyvérzés is emiatt. szóval nem játék.

ezért kérdeztem, hogy csak a műtét eredményt hoz-e (nekem valami azt súgja, nem). ma jelentős orrsövényferdülést mondott a fül-orr-gégész és hogy szte első lépés a horkolás ellen a műtét.

alvásambulancián meg azt mondták, ha szabad az orrjárat, akkor légzőmaszkkal megoldható. pontosabbat alvásvizsgálat után...

Előzmény: zsombi (616)
zsombi Creative Commons License 2008.01.29 0 0 616
Ha lány vagy (utólag nekem úgy tűnik), akkor a férjednek/pasidnak.
zsombi Creative Commons License 2008.01.29 0 0 615
Ha csak ez a gondod, akkor járhatóbb útnak tartom, ha veszel a csajodnak egy pár füldugót :)

Én éjszaka többször már csak orrcseppel tudtam alukálni - ami ugye az orr nyálkahártyának nem tesz jót - ezért vállaltam a beavatkozást.

Előzmény: Evicke (613)
dezsoKE Creative Commons License 2008.01.29 0 0 614
A doki csak belekukkant az orrlyukaidba, es meg tudja allapitani az orrsovenyferdulest. Nem kell meghallgatnia a horkolasodat. Egy bizonyos ferdules felett javasoljak a mutetet. Ha nem javasolja, ne muttesd meg. Nekem megmutottek, de igy is horkolok neha, reggel tokeletesen szelelo orral... Fene erti. :-)
Előzmény: Evicke (613)
Evicke Creative Commons License 2008.01.29 0 0 613

sziasztok!

nálam is kilátásba helyezték az orrsövény-műtétet, az egyetlen indikáció a horkolás. de az sem biztos, hogy ettől van, mert az orromon mindkét likon rendesen kapok levegőt, szóval szabadnak érzem a "légáramlást". szóval az érdekelne, hogy csak a horkolás miatt feltétlenül muszáj-e ezt a műtétet, ha egyébként a horkolás mással is orvosolható? van, akinek csak emiatt csinálták meg és volt is eredménye?

zsombi Creative Commons License 2008.01.25 0 0 612

Na, már itthon is vagyok. Kenem a Neogranormont, s mivel a szaglásom is visszajött már valamennyire, ki merem jelenteni, ez bizony büdös.

 

Fújni természetesen nem szabad, de mit csináljak, ha tüsszenteni kell? (Ezek a vatta labdacsok csiklandozzák az orromat.)

Kívácsnian várom mennyivel lesz jobb az orrom szelelése a korábbiakhoz képest.

Törölt nick Creative Commons License 2008.01.24 0 0 611
Minimum 2-3 hét, de inkább 1 hónap kell, hogy a nyálkahártya irritációja teljesen megszűnjön. De ne aggódj, a műtét utáni dugulás nem rosszabb egy mezei náthánál.
Előzmény: zsombi (608)
dezsoKE Creative Commons License 2008.01.24 0 0 610
Nehany het.
Előzmény: zsombi (608)
dezsoKE Creative Commons License 2008.01.24 0 0 609
Batorsag, a mutet nem kulonosebben faj ebren sem, utana 2-3 napig kellemetlen, de inkabb csak kaland. Utana szuper!
Előzmény: NoComment1' (603)
zsombi Creative Commons License 2008.01.24 0 0 608
Azt mondta a doktornő, hogy a tamponok kiszedése után ugyan szelelni kezd az orr egy kicsit, de aztán újra bedugul a korábbi műtéti irritáció miatt. Ez a dugulás meddig tart? Mikorra tekinthető teljesen megoldottnak a sztori?
Előzmény: Tralfamador Zog (607)
Tralfamador Zog Creative Commons License 2008.01.24 0 0 607
hasonlóak az élményeink (579-es hsz)
Előzmény: zsombi (606)
zsombi Creative Commons License 2008.01.24 0 0 606

Elnézést, de csak ma jutottam hozzá a gépemhez. Szóval túléltem. Most itt ülök a kórházi ágyon, az orrom ki van tömve keményen. Csak a számon át tudok lélegezni, ami egyenes úton vezetett az elmúlt 10 év legszarabb éjszakájához.

 

Szóval nem altattak, de nem voltam akkora hős, hogy végig nézzem a szeletelést. Jó hír, hogy alig volt kalapács és vésés, ha jól figyeltem, inkább a csont kaparászása lehetett egy éles késsel. Mint a krumpli hámozás. Persze előtte telenyomtak lidokainnal, aztán még egy csomó "kislocal" injekciót kaptam hosszú tűkből. Összességében nem volt kifejezetten durva, de azért nem szívesen emlékszem vissza a részletekre.

 

Persze, ha van kérdésetek, szívesen válaszolok. (Holnapig még van időm.)

Előzmény: Tralfamador Zog (601)
Törölt nick Creative Commons License 2008.01.24 0 0 605

Mandulakivételnél nem vésnek csontot :-)

Én azért ragaszkodnék orrsövény-műtétnél az altatáshoz, mert

- a csontvésés és -tépés hangjai engem nagyon megviseltek, főleg a tudat, hogy ez az én csontom

- a csontot nem lehet teljesen elérzésteleníteni

Előzmény: NoComment1' (604)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!