Keresés

Részletes keresés

Mágnes23 Creative Commons License 2015.06.16 0 0 276

Sziasztok!

 

4 napja halt meg gyönyörű bordeaux-i dogunk. Szörnyű a hiánya, a mindenünk volt.. Velünk aludt, sétált, örült, füvet nyírt stb. A baj az, hogy nem tudjuk mi okozta pontosan a halálát. Kezdődött hasmenéssel, sárga vizelettel, hasi folyadékkal, aztán egy hasi ultrahangom a rossz fejre állított póz miatt a dokitól éppen hazaérve, a karjainkban halt meg. Beleőrülünk a hiányába.. Annyira közel kerültünk egymához, hogy egymás gondolatát is ismertük. Szörnyű tehetlenség és üresség van bennünk... Isssszonyatosan hiányzol RÉNO!

blendon12 Creative Commons License 2015.06.07 0 0 275

Sziasztok!Most találtam rá erre a helyre.Van egy hat éves  bordóim,sajnos rákot állapítottak meg nála.Meg van duzzadva a nyirokcsomója(a nyakán kettő diónyi,mellén teniszlabdányi és az ágyékán egy diónyi)

Kérdésem az lenne,meddig lehet ezzel fájdalommentesen élnie?Mert semmi jelét nem látom rajta(rendesen eszik,széklete is normális,fájdalmai nincsenek,kora reggel és este aktív nagyokat sétálunk az erdőbe)

Ha még van valaki itt aki ért hozzá válaszát megköszönném.

Köszi

kuku21 Creative Commons License 2011.09.13 0 0 274

Üdv ...mindenkinek.....nagyon meg köszöném ha valaki tudna ajánlani egy Bordeauxi kiskutyát lehetöleg szuka kéne de a kant is el fogadom ...ha lehetne Debrecen és környékéröl( 100 km bele fér) elöre is köszi ...(cim ...ár.. ft)....

ekyke Creative Commons License 2011.05.18 0 0 273

Sziasztok,valaki tudna nekem segíteni hogy a képen látható kuyta fajta tiszta-e?fontos lenne.6-7 hónapos azt mondják,sajnos én nem értek hozzá annyira azért kérem segítségeteket,előre is köszönöm.

ekyke Creative Commons License 2011.05.18 0 0 272

Sziasztok,valaki tudna nekem segíteni hogy a képen látható kuyta fajta tiszta-e?fontos lenne.6-7 hónapos azt mondják,sajnos én nem értek hozzá annyira azért kérem segítségeteket,előre is köszönöm.

leokuty Creative Commons License 2010.01.02 0 0 270
KIÁLLTVÁNY A KUTYÁKÉRT!

2009. karácsonya táján minden magyar emberhez elérkezett a változás szele! A gleccserek, jégmezők olvadása már nem színes dokumentumfilm többé. Emlékezünk az egész napos hóviharra, a mínusz 18 fokra. Majd a négy nappal későbbi plussz 20 fokos nyárelőre.

Ideje felismernünk, hogy a közös jövőnkért itt kell tenni a mában, most. A környezettudatosságot nem lehet levenni a polcról, betenni a kosárba és kifizetni. Azt magunkban kell kialakítani!

Most nem szólunk a madarakról, az erdőkről, a kipufogó gázokról, az elpocsékolt energiafelhasználásunkról, a csomagolóanyagokról, a kommunális hulladékainkról, a felesleges vásárlásainkról.

Most a kutyákról szólunk!
Több tízezrük él menhelyeken, ketrecben, a szerencsésebbje némi jó szóval, némi törődéssel.
Több ezrük él utcákon, az éhhalál küszöbén, autók, kamionok, vonatok között állandó életveszélyben.
Több tízezren élnek láncon, udvari portákon, elhanyagolva, élelem, orvosi ellátás, szeretet szűkében. Rettegésben, félelemben, bizonytalanságban, agresszivitásban, vagy teljes közönyben, méltatlan szerepben.

Ma elérkezett az idő, hogy észrevegyük, erről nem mások tehetnek, hanem mi magunk.
Itt az ideje, hogy ma, gondolkodást váltsunk.
Képesek legyünk egymással beszélni és megvizsgálni, én mit tehetek értük.

Be kell látnunk, hogy a kutyák tenyésztése tanulmányokat, pénzt, időt, szelektálást és minőségi követelményeket igényel. Meg kell értsük, hogy ők érző lények, akik ki vannak szolgáltatva nekünk embereknek. Mi hoztuk létre őket, nekünk is kell értük felelősséget vállalni.

Itt az ideje, hogy elfogadjuk a problémát és kitaláljunk különböző megoldásokat. A törvények, rendeletek és szabályok csupán időt húznak és altatnak.
Eljött az idő, hogy felébredjünk mély álmunkból és megoldásokat keressünk, tettekkel!
Ideje, hogy megvizsgáljuk mivel tudunk tenni itt a mában, hogy a sok problémára megoldások szülessenek.

Néhány maroknyi csapat igyekszik erőn felül tenni a kutyákért. Mentik őket, élelemhez, gyógyuláshoz és otthonhoz juttatni őket. Mind emellett szükség lenne tájékoztatásra, megelőzésre, és mindenek előtt gondolkodásmód váltásra.
Ideje, hogy valami picit tegyünk értük is, csatlakozzunk hozzájuk. Éppen annyira ami nem erőn felüli, hanem ami jól esik. Nem várhatjuk egymástól, hogy megszakadjon, de jólesően adhatunk bele egy apró dolgot, hogy megszülethessenek a megoldások!

Van, akinek pénze van. Van, akinek ideje. Van, akinek szállítóeszköze, valaki jól tud kommunikálni, valaki ért a számítógéphez, valaki az internetet bújja, valaki szívesen ápol, valaki szívesen gyógyít, sétáltat, nevel. Valaki csak a másik emberhez szól, de a lényeg, hogy tehetünk valamit értük.
El kell jutni az állatvédelemmel minden emberhez, hogy megelőzzük a felesleges szaporulatokat, a kóborlást, az utcára dobást, a kutyák ezreinek felesleges létét és halálát.

Szükségünk van nevelőkre, akik a gyerekeknek mutatják a jövő kutyatartásának elveit. Türelmes emberekre akik elmagyarázzák a chipeztetés és az ivartalanítás jelentőségét.
Tettre kész emberekre, akik elhárítják a bajt, akik kimentik a rászoruló kutyát a legsanyarúbb körülményből, legnagyobb veszélyből. Szükségünk van egymásra, hogy meghalljuk egymás gondolatait.
Még az is segítség, hogy meghallgatjuk az állatvédőket. Kezdetnek elég nézni és hagyni őket ahogyan teszik a dolgukat. Majd meglátva tettük jelentőségét, elismerve munkájukat, jó ha magunkénak érezzük már nézeteiket. A többi jön magától.
Lassan megszületnek a cselekedetek, a tettek, a megoldások.
Mi emberek, tudunk tenni a kutyákért, jobb sorsukért, európai körülményeikért!

Itt az ideje, hogy változzon a gondolkodásmódunk!
A kutyákért, a környezetünkért, az emberiségért és egy új földért!

Sztrucska Ildikó
awellisch0916 Creative Commons License 2009.08.10 0 0 269
http://www.netboard.hu/viewtopic.php?topic=18740

Egy élő fórum a bordeauxi dogokról, mindazoknak, akik ide tévednek:-)
Bogeszvar Creative Commons License 2009.08.06 0 0 268
Sziasztok!

Először járok itt ezért inkább kérdeznék

Nagyon imádom a Bordói dogot de nincs kocsim messze menni érte!

Valaki tudna nekem mondani Budapesthez közeli tenyészetet
Kéne egy ár és egy tenyészet

Nagyon szépen köszönöm előre is a válaszokat!
Grizzlie99 Creative Commons License 2009.07.14 0 0 267

Hali

 

Mik a vélemeényetek a fekete maszkos bordoikrol??

Hajnal4040 Creative Commons License 2008.07.28 0 0 266
Sziasztok!
Aki tud, kérem segítsen! Az egyik rokonomnak van egy gyönyörű Argentín-Bordeux-i dog keverék kutyája, sürgősen valamilyen lányra lenne szüksége! Bármilyen megoldás érdekel!
Köszi
diabolo.69 Creative Commons License 2008.04.10 0 0 265

-Sziasztok,én is most vagyok itt elöszőr,de mint hallottam a kutyáimat már a cimborám bemutatta nektek.Szóval,nekem az első kutyám volt nagyon bőrbeteg.Tenyérnyi foltokban hullott róla a szőr,a végén inkább hasonlított egy kismalacra mint kutyára.Nekem a dokim akkor azt mondta,hogy a bőrbetegség sajna lutri és nem igazán tudják biztosra mi is a baja és így ha lehet nem kezelné csak külsőleg,mert sokkal többet árt a gyomorban a pirula mint használna.Sőt szinte biztos,hogy kinövi.Így is lett,közel fél év szőr nélkül és kinőtte.De küldj róla képet hátha tudok segíteni.Egyébkén nekem a kutyikáim kb.3-éves korig az összes nyavaját beszerezték,de onnan semmi..

-No szóval..milyen ez a fórum..?

herkules13 Creative Commons License 2008.02.06 0 0 264
Sziasztok.Most irok ezen a oldalon eloszor.Ezert inkabb segitseget kernek töletek.Van egy edes aranyos bordeau kutyusom,aminek van egy olyan betegsege amit sajnos semilyen orvos nem tudot meg meggyogyitani.Azt mondjak nem ruhes nem atkas ,de meg is nagyon csunya a bore.Kerlek titeket ha tudtok orvost aki kimondottan ilyen fajta kutyusokkal foglalkozik ijatok.Köszönöm szepen.
Fittee Creative Commons License 2007.08.01 0 0 263

Az első kutyánk sajnos 4 és fél évesen elpusztul.Ő van a képen.Báró már nem bírta a 40 fokos meleget,és hőgutát kapott:(.A családdal,nem nagyon mertünk mégegy bordóit venni,pedig nagyon szeretjük őket.A választásunk egy cane corso kiskutyára esett.Ám amit az élet elvett tőlünk,azt vissza is adta.Báró halála után 1 héttel,találtunk egy 6-7 hónapos kilány bordóit.Szegényt kirakták egy forgalmas út melett.Eleinte nagyon félénk volt,morgott.Mostmár 3 napja van velünk,és kezd felszabadulni,de a makacsság,és félénkség benne van.Róla is teszek majd fel képeket.

heni7 Creative Commons License 2007.03.18 0 0 262
Sziasztok.Most találtam rá a fórumra,és tök jóóóó.Végre olyan emberek akik imádják a BD-ot.Nekünk is van egy 2éves fiúúúcska.....IMÁDOM.Csak annnyira makacs.Tennék majd fel néhány képet róla,remélem nem gond.Csakhogy tudjátok majd kiről is lesz szóó.
Thomaster Creative Commons License 2006.12.04 0 0 261

Kislányunk karácsonykor lesz másgél éves. Állítólag most már csak széltébe fog nőni...

 

bk30 Creative Commons License 2006.10.31 0 0 260
Előzmény: bk30 (259)
bk30 Creative Commons License 2006.10.31 0 0 259

 Sziasztok!

 

Nekünk két csajszink van. Már a kicsi is 2 éves lesz, egy kicsit nagyobb, mint itt a képen. Imádjuk Őket!!!!

Stpk314 Creative Commons License 2006.08.11 0 0 258
Remélem tegnap mindenki nézte az alapművet... :)
inglisvumenke Creative Commons License 2006.08.09 0 0 257

Na akkor Johnny: Lassan másfél éves, életerős, egészséges bordói fiúka :)

 

 

Állóképet igen nehéz róla csinálni, mert baromi lusta :))

Stpk314 Creative Commons License 2006.08.07 0 0 256
 itt látszik az is, hogy Belcsike nem egy kimondott díjnyertes fajtastandard szuka. elég kicsi maradt, és annyira nem is tömeges. pedig nagyon jó családból származik, de a lényeg hogy most jobb van neki, és nekünk így is ő a legszebb! :)
Stpk314 Creative Commons License 2006.08.07 0 0 255
 a kedvenc sportja... :)
Stpk314 Creative Commons License 2006.08.07 0 0 254

 Sziasztok! :) Íme a két csodálatos kislányunk. Balról: Eperke és Bellácska. :) Érdekes...eddig nem is láttam hogy van bordóis fórum....

Keresek még pár ultra értelemes cuki képet Belcsikéről. :)

Thomaster Creative Commons License 2006.08.01 0 0 253

Szia etkoka,

 

hát nem sűrűn van itt élet... ha megnézed az előző hozzászólások dátumait, hónapok vannak köztük.

Előzmény: etkoka (252)
etkoka Creative Commons License 2006.08.01 0 0 252
na, ide nem is jár senki??
etkoka Creative Commons License 2006.07.30 0 0 251

Dzsina este játék közben 7 hónaposan:

Az elöző képeken 2 hónaposan és 7 hónaposan

etkoka Creative Commons License 2006.07.30 0 0 250
2 hónaposan Dzsina7 hónaposan
cegikati Creative Commons License 2006.07.29 0 0 249

Sziasztok !

 

A segítségeteket szeretném kérni, 2006.07.26.-án ellopták a 10 hónapos Bordeaux-i dog szuka kutyánkat Vértesszőlősről az udvarból .Már minden létező helyi segítséget igénybe vettem ( rádió,TV, állatorvosoknál plakátok, állatvédők. menhelyek,sintérek), de sehol semmi , senki nem látta. Valószínű , hogy már nincs a környéken. Ha bárki tud segíteni kérem jelentkezzen .

emil: cegikati@citromail.hu

Thomaster Creative Commons License 2006.07.12 0 0 248

Döglődik a topik :-(

 

Egy mosoly a vicclap pont hu-ról:

 

Thomaster Creative Commons License 2006.02.09 0 0 247

Azért nem mindig alszik... csak akkor meg bemozog a kép. Kivéve itt:

A padlólap 31x31 centis, ha valaki le akarná mérni hogy mekkora egy 7 és fél hónapos bordói kislány.

Thomaster Creative Commons License 2005.11.30 0 0 246

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!