Keresés

Részletes keresés

szakért Creative Commons License 2008.10.24 0 0 29
Ezen az oldalon mindig egy 2007-es hozzászólás a legújabb. Lehet ez?
SanyaX Creative Commons License 2007.12.18 0 0 28
Kiscement, ez az ötödik topic, ahol megpróbálok neked üzenni, napok óta kereslek.

A "Fájó orr" topicban üzentem neked, feltétlen nézd meg.
Előzmény: kiscement (27)
kiscement Creative Commons License 2007.11.28 0 0 27

Ezt a könyvet nem ismerem. Nekem a Harry Benjamin-féle van meg, nagyrészt az alapján. Meg van egy másik is itthon:Ralph J. MacFadyen: Dobd el a szemüveged! Utóbbi hosszabb, komplexebb gyakorlatok vannak benne.

Előzmény: Eyesight (26)
Eyesight Creative Commons License 2007.11.25 0 0 26
és mi alapján tornáztatod a szemed? vannak speciális gyakorlatok? azért kérdem, mert arra lennék kíváncsi, valaki próbálta-e már Leo Angart könyve alapján tornáztatni a szemét, szóval érdemes-e megvenni?
Előzmény: kiscement (25)
kiscement Creative Commons License 2007.11.05 0 0 25

Több-kevesebb rendszerességgel csinálom. Ebből, ameddig rendszeresen csináltam, az egy rövidebb időtartam még csak, eredmény még nincs. Nagyobb kitartás kéne hozzá. De van két ismerősöm is, aki sikeresen javított ilyen módon a látásán. Egyikük (állítólag) mínusz 5-ről nullára, a másikuknak kb. 1 dioptriát javult (mínusz 1 körül van most, úgy tudom).

Szóval, egyelőre próbálkozom...

Előzmény: MissSZ (24)
MissSZ Creative Commons License 2007.11.02 0 0 24

Te már próbáltad a szemtornát?

Vélemény?

Előzmény: kiscement (21)
kiscement Creative Commons License 2007.10.25 0 0 23

Sajnos előfordul, hogy visszaromlik. Egy barátnőmnek 18 évesen műtötték a szemét, és néhány év alatt, úgy tudom, visszaromlott neki -3,5-re. Jó, igaz, hogy kb. 8 dioptriás volt neki műtét előtt.

Lehet, hogy ilyen fiatal korban nem célszerű műtétet végezni.

Előzmény: cimbóka (22)
cimbóka Creative Commons License 2007.10.18 0 0 22
Sziasztok!
A fiamnak, aki most 25 éves, 2,5 éve csinálták a műtétet az Optik-mednél. Mondjuk neki rettenetesen fájt utána, de ebben valószínűleg benn van a férfi-hiszti. (bocs férfiak) Ezen már túl vagyunk persze. A probléma az, hogy elkezdett visszaromlani a szeme,amivel egy esti vezetésnél szembesültem igazán. Egyáltalán nem tudta elolvasni a közlekedési táblákat, amiket én simán láttam, pedig az én szemem sem tökéletes.
Szerintetek mit lehet ezzel tenni? Amikor egyszer felhívta őket, azt mondták, hogy csepegtesse a műkönnyet. De ez nem oldja meg a problémát.
Van erre valamilyen garancia? Lehet korrigálni utólag valamilyen kisebb beavatkozással? Nagyon nem szeretném, ha az a szenvedés és az anyagi áldozat hiábavaló lett volna.
Van valakinek esetleg hasonló tapasztalata?
kiscement Creative Commons License 2007.09.27 0 0 21

"A szemgolyó anatómiáján utólag már igen nehéz lenne változtatni:-))"

 

Arra van a szemtorna. Marha nagy kitartás kell hozzá, ezért keveseknek sikerül, az biztos. De vannak, akiknek sikerült már javítaniuk így a szemüket.

 

"itt a használati érték a lényeg"

 

Valahogy én nem így érzem. Elég, ha elképzelem a bemerevedett, szemgolyómat préselő izmokat...nem tudok legyinteni ilyesmire. Egy fogra még csak-csak, de az ember a szeméért általában jobban aggódik.

 

A szüléssel kapcsolatos infókat illetően annyira nem vagyok tájékozott, csak úgy hallottam valahol - biztos igazad van.

 

 

 

Előzmény: babydevil (20)
babydevil Creative Commons License 2007.09.26 0 0 20

"azt sem nagyon hangoztatják, hogy ez a lézeres szemműtét egy óriási tüneti kezelés, mert csak a szaruhártyából csiszolnak le, és a szemgolyód ugyanúgy eldeformált marad."

 

Ja, csak azt felejted el, hogy azzal, hogy lecsiszolnak a szaruhártyából, azzal a szaruhártyád alakját úgy változtatják meg, hogy a fénytörési viszonyok közelitenek a 0 dipotriáshoz... A szemgolyó anatómiáján utólag már igen nehéz lenne változtatni:-))

 

Kicsit olyan, mintha a gyökérkezelt fogra mondanád azt, amit a szaruhártya kapirgálásról mondtál. Ha van egy gyulladt gyökerű fogam és kitisztitják, valamint betömik, ezáltal a használati értéke számora ugyanolyan lesz, mint annak a fogamnak, ami még teljesen ép. Anatómiailag, szerkezetileg már nem ugyanolyan, mint amikor kibújt hibátlan állapotban, de itt a használati érték a lényeg.

 

A szülésről: régen, amikor hagyományosan szikével csinálták a szaruhártyán a bemetszéseket (úgy képzeld el, mitha egy egész narancsnak a héját vágnád pl. 8 metszéssel fel, hogy könnyebben megpucolhasd), akkor valóban nem volt ajánlott per vias naturale szülni.

Most, amikor ezt a technikát már lézerrel csinálják, ez már nem szabja meg a szülésvezetés módját. Merthogy nem keletkezik olyan fajta műtéti heg, ami erőlködés miatt szétnyilhat.

Nem kell elhinned, amit irok, de én, lévén, hogy szemészeten dolgozom és ráadásul olyan helyen, ahol végeznek PTK-t és PRK-t is, hetente találkozom olyan nőkkel, akiknek látásjavitó műtétjük volt és ennek ellenére természete úton szültek.

Előzmény: kiscement (18)
kiscement Creative Commons License 2007.09.26 0 0 19

Jól érzed. Minél kevesebbet hordod, annál jobb. Attól romlani biztosan nem romlik. Én is csak akkor teszem fel (mínusz 5 körüli!) szemüvegemet, ha muszáj. Legalábbis, amióta a szemtornáról, meg annak kapcsán szem működésével kapcsolatos dolgokról olvastam.

 

Előzmény: sportimádó (17)
kiscement Creative Commons License 2007.09.26 0 0 18

Igen, állítólag, ha volt előtte szemműtéted, nem engednek természetesen szülni, csak császárral. Ezt hallottam én is.  De persze ezt nem nagyon hangoztatják az illetékesek. Meg azt sem nagyon hangoztatják, hogy ez a lézeres szemműtét egy óriási tüneti kezelés, mert csak a szaruhártyából csiszolnak le, és a szemgolyód ugyanúgy eldeformált marad.

De persze, ha valakit nem aggasztanak ilyen "apró" részletek, akkor hajrá.

Előzmény: suniva (10)
sportimádó Creative Commons License 2007.05.27 0 0 17

Sziasztok!

 

Bocs,hogy itt kérdezem.Szemüveges vagyok, de nem igazán hordom a szemüvegem.Ezzel jót teszek a szememnek vagy sem?

Úgy érzem,ha sokat van rajtam a szemüveg akkor a szemem teljesen megszokja és ugyan úgy romlik a szemem.

 

Általában tévézésnél és vezetésnél mindig felteszem a szemüvegem.

 

Most akkor melyik jobb,ha rajtam van vagy ha nem?

 

Válaszotokat előre is köszi!!!!

Kirani Creative Commons License 2007.04.23 0 0 16
Sziasztok! Új vagyok a fórumon. Segítségre lenne szükségem: olyanok tapasztalatait várom, akiknek Clear-lens műtétjük volt.  Szeretnék minél többet tudni a gyakorlati oldalról is.  
wantbaby Creative Commons License 2007.04.10 0 0 15
Kedves Narvi! már sikerült regisztrálnom , csak még egyet nem tudok, hogy részletekben lehet-e fizetni a műtétet?vagy valamennyi kezdő összeg és a többi részlet? válaszod előre is köszi.
wantbaby Creative Commons License 2007.04.10 0 0 14
Kedves Narvi! ezen az oldalon még új vagyok, és szeretnék tudni részleteket a műtétedről, ha lehet.(ár, kontrollok milyen időközönként, dr. neve) segítségedet előre is köszönöm.
ugigi Creative Commons License 2006.11.09 0 0 13

Kedves Suniva!

Remélem jól írtam le a neved:))

Én a lézeres szemműtétről semmi rosszat nem tudok mondani.Lehet,hogy azóta már téged is megműtöttek,de azért válaszolok a kérdésedre.Nekem műtét után semennyire nem fájt a szemem,egy picit érzékeny volt és nagyjából ennyi.Azóta sem bántam meg,hogy ezt a műtéti eljárást választottam és nagyon szeretem az új szemem:))Ha még nem műtöttek meg azt a jótanácsot adnám,hogy menj el több helyre,úgy könnyebb lesz a döntés!  

Előzmény: suniva (12)
suniva Creative Commons License 2006.10.04 0 0 12

Szia ugigi!

És neked nem fájt a szemed a műtétet követő napokban?

 

Előzmény: ugigi (11)
ugigi Creative Commons License 2006.10.01 0 0 11

Kedves Mindenki:)

Én teljesen új vagyok ezen az oldalon és azért írok,mert fogadalmat tettem:)ha sikerül a mütétem írni fogo az oldalra és mindenkivel megosztom tapasztalataimat.

1hete és 2napja mütöttek és kimondhatatlanul boldog vagyok,mert LÁTOOOK és számomra ez kész csoda.mert szemüveg nélkül szinte semmit nem láttam.

a dioptriám:-7,5 -0,5cyl;-8,0 -0,5cyl volt műtét előtt.Sokat gondolkodtam rajta,hogy belevágjak-e vagy sem és nem bántam meg,mert az operáció teljesen fájdalom mentes volt és a kontaktlencse ill.szemüveg viselés több kellemetlenséget okozott nekem.Aki ezen tanakodik és nem tudja eldönteni annak mindenképp azt ajánlanám,hogy merjen belevágni!

suniva Creative Commons License 2006.09.28 0 0 10
Moncsikk, egy kis vigasz: ennyi idős voltam, mint te, amikor hirtelen egy éven belül több, mint 1 dioptriát romlottak a szemeim. Bepánikoltam, hogy mi lesz később, éppen úgy, mint most te. Akkor vki azt mondta nekem, hogy 24 éves korig romolhat a szem, utána megáll, mert az ember 24 éves korára fejlődik ki úgymond teljesen, utána minden növekedés megáll. Ez bejött az illetőnek, mert most 31 vagyok és még mindig ugyanannyi a dioptria: -2,75-ös mind a kettő (szemüvegben kifejezve). tehát van remény arra hogy megálljon a romlás. Azt én, mint hozzá nem értő, csak a józan paraszti észre hallgató, nem javasolnám, hogy most műttesd meg. Képzeld: megműtteted, majd tovább romlik, aztán ott vagy, ahol előtte. Meg állitólag, szülés előtt nem érdemes szemet műttetni - már ha akarsz csemetét.
Előzmény: moncsikk (6)
suniva Creative Commons License 2006.09.28 0 0 9
Mi lett veled Intralasik? Megvolt a műtét? Nem is gondoltam volna, hogy a szemre is nőhet keloid (én is hajlamos vagyok rá, díszeleg is egy-két, ennől fakadó "dekor" rajtam). Írd meg, mi volt.
Előzmény: IntraLasik (8)
IntraLasik Creative Commons License 2006.08.26 0 0 8
Sziasztok!
Segítsetek nekem, most csütörtökön vetném magamat alá ennek a csodaműtétnek, sajnos keloid hajlam az oka annak, hogy a pénztárcámat kellőképp meg kell nyitnom. De senkitől nem hallok eme csodáról?! Senki ilyet nem csináltatoot még soha!???
Mert csak a másik fajta van megemlítve a PRK-s műtéti eljárás...
Tényleg lehetséges az, hogy kisebb balesetekkor, ami a szemet éri, a bevágások miatt baj törtéhet?
Vagy ez már csak a rémisztgetések része. Persze ezt sem a doktorok mindták!!!
Nagyon nagyon várom a hozzászólásokat, segítsen akinek van valamilyen tapaszatalata ez ügyben!
Sziasztok
macker Creative Commons License 2006.04.03 0 0 7
Sziasztok! Páromnak tegnapelőtt volt a műtétje, excimer típus. Kb meddig fog még ennyire fájni neki? A mai kontorlon az orvos azt mondta, elvileg ma du. csökkennie kell a fájdalomnak, de nem így van. Már hegyekben eszi a cataflamot, algopirint stb, ma már napközbenre is altatót vett be, hogy elviselhetőbb legyen. Vannak rövidebb jobb időszakok, de egyre kevesebb...mondjatok vmi bíztatót!!!!! Köszi!
moncsikk Creative Commons License 2006.03.27 0 0 6

Jó estét kívánok! Szeretnék érdeklődni a szemműtét után. Most nézegettem a véleményeket, hozzászólásokat, árakat...   És a legolcsóbb szemenként 100 ezer forint. Meg szertném kérdezni, hogy ebből az egészségbiztosító mennyit tud támogatni (ha van ilyen lehetőség), illetve hofgy vannak-e diákkedvezmények.  Most kontaktlencsét hordok, de már 3.50 és 3.75- ösek a lencsék. És a szemem folyamatosan romlik. Azt hallottam hogy szemüvegből ez +1 dioptria. Az az igazság, hogy nem szívesen mennék ki az utcára a szemüvegben.

Szeretném ha válaszolna a kérdésemre, mert valami megoldást akarok találni. Még csak 20 éves vagyok. El sem tudom képzelni mi lesz később.

Előre is köszönöm válaszát!

Móni

Narvi Creative Commons License 2006.02.28 0 0 5
Amit nem írtam: Nekem a [url=http://www.szemklinika.hu] SOTE I-es számú szemklinikáján [/url] csinálták a műtétet. Nem olyan flancos, mint a teljesen magán szemészetek, de nagyon korrekt hely.
Narvi Creative Commons License 2006.02.28 0 0 4
Nekem is volt ilyen műtétem, a tapasztalataim jók, azóta jól látok. (Előtte -4, -4.5). Bár tényleg elég fájdalmas volt az első pár nap, de aztán gyorsan elmúlt. Állítólag létezik fájdalommentes megoldás is, LASIK-nak hívják. Én Excimert csináltattam.
alexander81 Creative Commons License 2005.11.26 0 0 3

Szisztok!

Teljesen újoncnak számítok a fórumon, ezért válogattam, melyik topiccal lehetne kezdeni. Azért választottam ezt, mert lézeres szemműtéten voltam idén tavaszon. Azóta szemüveg nélkül élesen látok. Előtte rövidlátó voltam. Nekem pozitív tapasztalatom van ezzel kapcsolatban. Ha érdekel, részleteket is mondhatok.

Előzmény: boszininja (2)
boszininja Creative Commons License 2005.11.26 0 0 2
hello

szerinted mennyire jo a latas javito lézeres mutét?

utána mi lesz ha pl szuletik egy gyerekem rá hogy fog hatni?

vagy ram hogy hat késobb?
hm.. ezek jutottak eszembe,

koszi

szia
Előzmény: szalka (0)
Lord Iffy Creative Commons License 2003.01.02 0 0 1
hagyad már szegényt, hát nem látja a betüket.;O))
Előzmény: szalka (0)
szalka Creative Commons License 2002.12.31 0 0 0
Ha egy picit is korbeneztel volna mielott topicot nyitsz hat az biztos, hogy nem nulla infot talaltal volna a dologrol.
Miutan van rola egy "ropke" tobb mint 2000 hozzaszolasos topic a tasztalon
Egyebkent en is sokat gondolkodtam mar a dolgon, de a vegen ugy dontottem, hogy nekem masfel diopriaert nem eri meg kockaztatni, megha megoly kicsi is az a kockazat.
Egyebkent 2 haverom is megcsinaltatta azota tokeletesen latnak mindne szep es jo, DE mindketto oriasi fajdalmakrol szamolt be az elso heten, amikor hegesedes volt. Az egyik pl azt mondta, ha tudja hogy ilyen nagy lesz a fajdalom akkor biza o nem kezdett volna bele.
Előzmény: SzaboPal (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!