Keresés

Részletes keresés

c.walker Creative Commons License 2009.12.22 0 0 8721
aki a fegyverekhez vonzódik nem alaptalan a feltételezés,hogy az erőszakhoz,erőfitogtatáshoz,agresszióhoz v.mi köze van.ezt a fegyveres fórumokon nagyon jól észrevehető!
én is gyülölöm a jogalkotókat mert a balta,bozótvágóval is ugyanugy lehet ölni mint pisztollyal, csak több erőbefektetést igényel.
ugyanakkor egy konyhakéssel is könnyebben lehet ölni,mint akármelyik gumissal vagy főleg gp-vel stb
Előzmény: Törölt nick (8720)
king jerry Creative Commons License 2009.12.21 0 0 8719
van egy fórum úgy hijják, hogy kék. ahol főképpen 1.,egy fegyverboltos-(reklám)újságíró/biztosan nem elfogult ugye,ő maga az igazság, aki mást felvet az már hülye.
hívei pedig mintha klónozták volna őket,stílusát,néha még írásstílusát is átvéve lehurrognak egy egy véleményt.ez eléggé gusztustalan, és gyerekes azért.


Namost a stílus az egy dolog. Azért lehet mimózáskodni és megsértődni de teljesen felesleges.
Viszont a szememben az a bizonyos fegyverboltos még mindig hitelesebb forrás mint a személytelen fikanickek, (akiket életemben nem láttam, viszont a harmadik hozzászólásuk után már fröcsögnek valami marhaságot) mert valószínűleg több fegyvert fogott már a kezében mint amennyit te vagy én valaha is fogunk, legyen az gáz, gumis vagy éles.
Előzmény: c.walker (8706)
c.walker Creative Commons License 2009.12.21 0 0 8718
nem marhaság.
TDI-DRAG Creative Commons License 2009.12.21 0 0 8717
A zsaruk nem 100 J-al lődöztek, hanem jóval többel, de 50-100 méterről. Marhaság az összehasonlítás.
Előzmény: c.walker (8706)
c.walker Creative Commons License 2009.12.21 0 0 8716
tényleg ez a csúzli nem is rossz ötlet,csak az újratöltése:)
Előzmény: Tschülök (8713)
c.walker Creative Commons License 2009.12.21 0 0 8715
te pont nem az vagy, igen.
aki már járatos gumis témában főleg a kezdetektől az tudja ,hogy nincs új a nap alatt.bár ha ezeken múlik külön tudományágat nyitnak a gumisoknak...
a gumis lényege:rövid hatótávú,inkább közelharci eszköz.nagyot üt,vagy aki ellen használják,azt hiszi élessel lőtték meg és ennyi.
lehetőleg több lövetű legyen(6 elég),pl a gyáros véleménye szerint(tudtommal) legalább 60j al.
amit egy revolver nem old meg, egy puska sem fog.nem beszélve a keserűk esetében,új termékeknél rendszeresen felépő gyártási,tervezési hibákról:60 ezerért.
(fegyvernek nem szeretem hívni se a gp-ket,sem a gumisokat,vhogy nem illik rájuk ez a kifejezés.
Előzmény: Tschülök (8711)
c.walker Creative Commons License 2009.12.21 0 0 8714
hát a vonatnál azért ott van a vonat sebessége,ha jól sejtem,ami hozzá adódik vagy mi.
Előzmény: Törölt nick (8709)
Tschülök Creative Commons License 2009.12.21 0 0 8713

Nem vitatom a csúzli hatékonyságát a csapágygolyóval, akár 20-30 méterről is, de az egy teljesen más kategória!

Békésen szerettem volna tisztázni egy felvetődött témekört!:-)

 

Előzmény: Törölt nick (8710)
Tschülök Creative Commons License 2009.12.21 0 0 8712

Mégegyszer leírom, a gumilövedékes fegyverek Önvédelmi alkalmazásáról beszélünk, nem maffia-leszámolásokhoz, vagy drogbárók csapatai elleni háborúhoz való alkalmazhatóságukról!:-))

Ha a lakásomban rámtör egy hívatlan látogató, vagy tetten érem épp amikor keresgél és megtámad. Esetleg az utcán, vagy a saját udvaromon belül támad rám valamilyen oknál fogva és nem x méterről akar kilőni, mint egy mesterlövész, akkori alkalmazást tartok Én önvédelemnek. Úgy tudom, hogy valahol a jogalkotók, vagy joggyakorlók is hasonló felállásban képzelik az Önvédelem fogalmát.

Egyáltalán nem biztos, hogy van időm használni bármit is, de ha van akkor Én szívesebben használok egy 18 mm-es gumis fegyvert, vagy egy gázpisztolyt, mint leálljak dulakodni, egy késsel, vagy ütőszerszámmal hadonászó, akkor már mindenre elszánt alakkal. És ha marad időm használni, akkor sem biztops, hogy Én is megúszom, de nevezett eszközök nélkül, lehet, hogy esélyem sincs rá egy olyan szituációban.

Nyilvánvaló, hogy egy sörétes lőszerrel működő önvédelemre fejlesztett revolver, bármelyik gumisnál hatékonyabb és nem csak önvédelmi távon, de Én a Magyarországon, engedély nélkül legálisan tarható önvédelmi fegyverekről beszélek.

Más felállásban ezer és ezer szituációt lehetne gyártani, akár a föld-levegő rakéták elleni harcról is, csúzlival!:-)))

Tschülök Creative Commons License 2009.12.21 0 0 8711

Természetesen Én is szoktam olvasgatni a "kéket" és ott is regisztráltam, hiszen szeretem tudni az új információkat az engedély nélkül tartható fegyverek világáról. Bármilyen régóta is van valakinek ebből a kategóriából, akárhány fegyvere is, mindig lehet valami újat tanulni, mindig vannak dolgok, amik változnak ezen a területen.

Azok pedig, akik vakon elfogadják, bárki véleményét és "mintha klónozták volna őket,stílusát,néha még írásstílusát is átvéve lehurrognak egy egy véleményt", nem az Én stílusom, Én ennél többre tartom magam! Annál is, hogy, bármennyire  nem szeretek valakit, vagy a stílusát, esetleg a személye, viselkedése, vagy tettei alapján utálom, csakazértis mindent hülyeségnek és rossznak tartsak, mert tőle származik, ez ugyanúgy elfogultság és butaság, mint az idézett részben szereplők megnyilatkozásai.

Azt azonban mindenkinek el kell ismernie, szimpátiától függetlenül, hogy nevezett két személytől sokan és sokat tanulhatunk GP, gumizható GP és gumilövedékes múzeális fegyverek terén. Sőt, a "fegyverboltos-(reklám)újságíró"-tól egyéb fegyverek terén is.

Ezek is tények, mint a gumisokról eddig, általéam leírtak is, akár szeretjük őket, akár utáljuk.

Már megint a Röhm 80 J-ja és az Afa 60 J-ja jön elő! Ha már ennyire Joulozunk, Én ide tenném a Magnum Defender-M revolvert is, ami nem összetévesztendő "egy 40-50j os régi flobert keserűt"-vel, teljesen más anyagú, szerkezetű és funkciojú fegyver. A másik két fegyver, az általad leírt értékeket leginkább Lapua tölténnyel tudja elérni, amivel a Magnum Defender-M is tudja a 70-80 J-t. A három közül ezt a terhelést, folyamatosan egyik sem fogja jól elviselni, de az Alfa maradna talpon legtovább. Gyakorolni gyengébb tölténnyel is lehet és csak éles helyzetre kellene ezzel tölteni, ha már ennyire teljesítményt hajhászunk!

És most egy kicsit érdemes számolni, mi lehet a hatékonyabb?

80 J 10 mm-es gumilövedékkel, 60 J 12 mm-es gumilövedékkel, aminek a súlya már majdnem duplája a 10 mm-esének, vagy 70-80 J ugyanezzel a 12 mm-es gumival.

Érdemes utánaszámolgatni a becsapódáskor keletkező, illetve "leadott" energiának.

Rögtön érthetővé válik, hogy miért favorizálják jobban a nagyobb átmérőjű, nehezebb lövedéket, ha megvan a hozzá megfelelő energia.

Ha ez letisztult, akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy a 18 mm-es gumival a 120-130 J (hiszen pl. az Onesta Lapuával ennyit tud és meg sem kottyan neki, az enyém már egy teljes doboz Lapuán túl van, komoly számú egyéb töltény mellett) milyen hatással lehet.

A világ folyamatosan fejlődik, minden műszaki termékével együtt. Azért mert 20 évvel ezelőtt nagyon szuper autó volt az 1500-as Lada, azért még érdemes volt az autógyáraknak továbblépnie arról a szintről, abban bízva, hogy nem mindenki fog leragadni az 1500-as Ladánál és talán lesz aki megveszi majd az újabb, másabb típusokat is.

A gumitalálatot "beszedő" tüntetőkről, azért megjelent néhány olyan kép is, ahol azonnali harcképtelenség mellett, nagyon súlyos, sőt, maradandó sérülés is történt, csak ezekről kevesebb került nyilvánosságra. Ha szerinted kevés a 100-120 J wegy 18 mm-es gumilövedékkel 3-8 méter között, akkor próbáld ki magadon, Én nem mertem, mert nekem elég volt 5-6 méter távolságból a RG 89-ből a 8,2-es és a 10-es gumi "kék Umával" meghajtva, ami ezért gyengébb a Lapuánál.

A lakásomban, rámtörő rosszember, pedig biztosan nem csúzlival fog próbálkozni.

Önvédelmi távolságról beszélünk nem pedig nagyobb távolságokról, hiszen 100 méter távolságból már jó esetben el sem talál a csúzlijával, amikor Én még egy jó távcsővel felszerelt erős számszeríjjal, választhatok, hogy hova célozzak a testén!

Ezt a példát, csak azért hoztam fel, hogy érzékeltessem, hogy a "csúzli példa" szvsz sántít. 

Előzmény: c.walker (8706)
c.walker Creative Commons License 2009.12.21 0 0 8707

nem válik a fórumozás rabjává...)))+nem vásárol meg minden ,,újabb,, ,,jobb,, szarságot,vagy nem szarságot.

anyagilag sem lehet sokáig bírni,és nem is kell mivel mindez pénzkidobás.

Előzmény: Törölt nick (8700)
c.walker Creative Commons License 2009.12.21 0 0 8706

van egy fórum úgy hijják, hogy kék. ahol főképpen 1.,egy fegyverboltos-(reklám)újságíró/biztosan nem elfogult ugye,ő maga az igazság, aki mást felvet az már hülye.

hívei pedig mintha klónozták volna őket,stílusát,néha még írásstílusát is átvéve lehurrognak egy egy véleményt.ez eléggé gusztustalan, és gyerekes azért.

2.,kettő ,,fegyver,,?gyáros aki szerénynek mutatja magát,valójában dörzsölt üzletember, nem véletlen gazdagodott meg, ami ugyebár becsülendő,mégha gyakran hulladékot is forgalmazott.

 

,,Viszont, amint lesz olyan, amit jobbnak, hatékonyabbnak, számomra kedvezőbbnek tartok és meggyőződöm róla, hogy úgy is van, azonnal le fogom őket cserélni, mint ahogy eddig is így tettem!,,-->EZ a mondat nagyon jellemző/gondolkodásmód,de ugy ahogy van hibás,és mást nem szolgál csak a fentiek gazdagodását.nem véletlen jönnek ki ujabb és ujabb tipusokkal azt hangoztattván ,hogy ez így meg úgy jobb mint az eddigiek.

azért megnéznék egy 80joule-os röhm és egy 60j os alfa összehasonlítást,melyik brutálisabb.vagy akár egy 40-50j os régi flobert keserűt,és egy alfa g030 ast umával.

amugy a kritikát megfogalmazónak is igaza van.a gumisok 2006 okt.23 ai rendőrterror idején eléggé leszerepeltek,a tüntetőket nemigen hatották meg a 100j os lövedékek,bizonyítékként ott vannak a felvételek.

azért valami van abban a csapágygolyós csuzliban,1-2 ezer ft os eszköz,és hát biztos brutális.akár több 10m ről is.akár halálos is lehet.

Előzmény: Tschülök (8705)
Tschülök Creative Commons License 2009.12.21 0 0 8705

Először is értelmezned kellene azt, amit elolvasol és csak utána fröcsögve pocskondiázni.

Önvédelemről, otthonvédelemről beszéltem, nem terepharcról, vagy amolyan "30-ról lekaplak" stílusról, amihez nálam társul egy bizonyos életkor, vagy szellemi fejlettség, nevezhetném inkább fejlettlenségnek.

Nálam az önvédelmi távolság és, ha jól tudom jogi gyakorlatban is max. 3-5 méter.

Az otthonvédelem történhet akár lakótelepi lakásban is és a vidéki, vagy családi házak nagyon nagy hányada sem a tanyavilágban található.

Nincs Keserű gyűjteményem és nem is tartozom a hajbókoló '"Bélabá imádók" körébe sem, jelenleg csak egy Onestám és egy Magnum Defender-M van, ami Keserű gyártású fegyver, az élesből átalakított GP-ket meg sokkal szívesebben gyűjtöm, mint a túlárazott spiáterszörnyeket. Amint írtam is, véleményem szerint, az általam felsorolt fegyverek, maximálisan megfelelnek a tőlük elvárt felhasználhatóságnak és hatékonyságnak. Viszont, amint lesz olyan, amit jobbnak, hatékonyabbnak, számomra kedvezőbbnek tartok és meggyőződöm róla, hogy úgy is van, azonnal le fogom őket cserélni, mint ahogy eddig is így tettem!

Azt is többször leírtam, hogy természetesen a Röhm gumizható fegyverei sokkal szebb kidolgozásúak, minőségük is jobb, de az áruk is magasabb és sokkal nehezebben tölthetők, ráadásul kisebb a hatásuk is.

Még egyszer leírom, talán most már megérted, amelyik gumizható fegyverekről írtam, mindegyikből volt, vagy van a birtokomban, alaposan kipróbáltam, volt olyan amiből többet is és nem is egyedül. Több ember tapasztalata is itt áll az enyém mellett, akikkel néha együtt is tesztelgettünk.

Meg szoktam fogalmazni a kritikámat a fent nevezett termékek topikjába is, amikkel igyekszem a tényeknél és a realitásnál, de főleg a törvényességnél maradni.

Fokozhatjuk, ki mivel és hogyan védekezhetne és garantálom, hogy bármilyen fegyvert említenél is, tudnék rá extrém példát mondani, hogy hogyan is nem érnél vele semmit, mert mivel lehetne fellépni ellene!:-DDD

Előzmény: Törölt nick (8697)
Edem22 Creative Commons License 2009.12.21 0 0 8704
Már ne is haragudj meg,de te úgy látom nem tudod mit beszélsz!

Azt mondod nem fektet meg a gr-nek a füstje???????

Most ez komoly?
Szar a gumis?

Mi van veled?

Éles kéne?(Tudom,neked még az is kevés lenne,sőt lehet hogy van is!!!)

Ha annyira szar lenne nem vennék meg!

Arról neked se itt se máshol ép eszű ember nem fog mesélni hogy mi történt miután rá lőtt valakire!
Gondolkodjál már!

Azért én le tesztelném rajtad is akár az omertát,vagy a gr-t!

Kíváncsi lennék mekkorát visítanál a fájdalomtól!!!

Ha ez nem jó akkor szerinted lesz éles önvédelmije valakinek otthon alanyi jogon ha neked ettől is durvább kell?

100 J-tól elvágódsz mint a takony!Abba biztos legyél!
(az más kérdés kinek mekkora a fájdalom küszöbe és mennyire felkészült,itt nem a fegyverekre gondolok!)
Na mind1

Szép napot
Előzmény: Törölt nick (8702)
king jerry Creative Commons License 2009.12.20 0 0 8699
Én a pénzemért nem csak funkciót hanem látványt is szeretnék.

Ja mert neked nem önvédekezni kell, hanem a tanyasi lányok meg a falubikák előtt
villogni.


Az egész ott van elqrva, hogy a holdudvar sűrű nyelvcsapásokkal mindent dicsér, mégha oly troll is amit Bélabá megálmodott.

De szerencsére itt van az ellentábor, mint jómagad és te aztán nem rejted véka alá a véleményedet : csúnya oszt akkó szar biztosan.


Vagy akár vissza leszednek egy 400 Ft-os kínai csúzlival 50 méterről 14-es csapágygolyóval.

Igen, a kínai csúzlik jellemző tulajdonsága hogy 50 méterre 14-es csapágygolyóval 3cm-es szórást és hatalmas átütőerőt képviselnek. Most muszáj idéznem valakit akit nyilván gyűlölsz de kiérdemelted.
Ostoba P....t!

abolcskei Creative Commons License 2009.12.19 0 0 8698

  " Asszony előtt értem én kamu dumát, hogy önvédelemre kell meg minden "

     

     ez jó duma !!!   :):):)

Előzmény: Törölt nick (8697)
Tschülök Creative Commons License 2009.12.19 0 0 8696

Lehet előítéletektől befolyásoltan, vagy régebbi tapasztalatokra hivatkozva fikázni a Keserű fegyvereket, de az tény, hogy az utóbbi 1-2 év fejlesztései között van egy-két telitalálat. Az árukhoz és a tudásukhoz mérten, még egyik-másik, nem is néz ki rosszul, viszont teljesen megbízhatóak! Lásd Omerta (puska) és különböző változatai, fejlesztései, Onesta (revolver) és különböző változatai, Magnum Defender-M 3"-os.

Nyugodt szívvel jelentem ki, hogy ezek a fegyverek ár-érték arányban verhetetlenek és a teljesítményük i több, mint elég!

A drágábbak között is van jól használható, de azokért már Én is sajnálok annyit kiadni!

Előzmény: c.walker (8694)
pipuka Creative Commons License 2009.12.19 0 0 8695
Az élesből átalakítottak ,nem rosszak .Nekem is van egy-kettő.Keserű Műveknek az a nagy szerencséje ,hogy nincs konkurenciája ,így sok választás nincs.Az új puskának az ára szerintem azért ennyi,mert az előállítása kis széria lévén elég nagy költség.
Előzmény: c.walker (8694)
c.walker Creative Commons License 2009.12.19 0 0 8694
,,Egy fegyver 60 ezerért nézzen is ki úgy, mint egy fegyver!

Csókosokon kívűl nem is fogja azt megvenni senki.... ideje lenne már az esztétikára is adni, hogy ne kelljen havonta két bukott trollal kijönni!,,

pontosan,nem véletlenül rossz a keserű hírneve.a rossz külső,rossz belső tartalomra utal.ez nemcsak a fegyvereknél,hanem teljesen más termékeknél is így van.
ismerek fegyvermestert aki megmondta ő sose venne keserűt,márcsak azért se mert látta ,hogy gyártják őket. :-DD
Előzmény: Törölt nick (8691)
abolcskei Creative Commons License 2009.12.19 0 0 8693
Csinálj jobbat  azt akkor legyen nagy a szád , ja és esetleg engedélyeztesd is . Azt sem tudod milyen butaságokat beszélsz . Otthon védelemre az Omerta T / Onesta jelenleg az egyik legjobb megoldás jelenleg a maga 80-100 J -val , kiválló eszközök 35 ropiért !!! De ha megjelenik a Rubber Rain 60-ért ver minden eddigit .
Előzmény: Törölt nick (8689)
Tschülök Creative Commons License 2009.12.18 0 0 8692

"  Otthon, hamár bohockodni kell (de soha nem kell) akkor akár lehet egy teniszlabda adogoló is.  "

 

Van egy olyan gyanum, hogy a gázpisztollyal, vagy gáz-gumis fegyverrel való önvédekezésről csak elméleti tapasztalatod van és az is téves alapokon nyugszik!

Nem sokkal van kisebb esélye az otthon történő "bohóckodásnak", ahogy te nevezed, mint máshol, főleg vidéken, kertes házban. Ott viszont ezek az utóbbi 1-2 évben megjelent 18 mm-es gumival működő Keserű fegyverek a leghatékonyabbak.

Arról hogy, hogy nézzen ki egy fegyver egy Rejtő Jenő idézet jut eszembe:

"nem baj csak szép legyen"!

Előzmény: Törölt nick (8691)
king jerry Creative Commons License 2009.12.18 0 0 8690
Hát igen, önvédelmi fegyvernél mint tudjuk a legfontosabb szempont a külcsín ugye.
Előzmény: Törölt nick (8687)
Tschülök Creative Commons License 2009.12.18 0 0 8688

12 lövés, 18 mm-es gumival, 100 J energiával!

A legideálisabb otthonvédelmi fegyver! Kit érdekel, hogy néz ki, ha könnyen kezelhető, hatékony és elnyűhetetlen. Az Onesta revolver is ocsmány küllemre, a maga kategóriájában mégis verhetetlen.

A beígért ár közelében, egy csomó drága esztétikailag szép (ez persze ízlés dolga), GP-t kapni, amik még nem is megbízhatóak!

Van aki mutogatásra és nézegetésre vesz önvédelmi fegyvert, van aki az életét szeretné megvédeni vele!

Melyik a fontosabb szempont?:-))

e250 Creative Commons License 2009.12.14 0 0 8682
unjuk? ugy tudom csak én linkeltem eddig,nekem is ugy hívták fel a figyelmem:-))
Előzmény: Törölt nick (8681)
e250 Creative Commons License 2009.12.14 0 0 8680
10mm es nem állít meg azt a 12 sem fogja elírtam.
Előzmény: e250 (8679)
abolcskei Creative Commons License 2009.12.13 0 0 8678
Igen , csak az Rg-t  10 mm  , míg Viper-t 12 mm gumival , nem mindegy !  ( kg/ négyzet centiméter )
Előzmény: e250 (8677)
e250 Creative Commons License 2009.12.13 0 0 8677
régen összehasonlították a 89s és a 08m -t.
ugyanakkora benyomódást okozott mindkettő.
Előzmény: abolcskei (8675)
e250 Creative Commons License 2009.12.13 0 0 8676
jajj az MFS t már el is felejtettem!!az is van talán olyan erős mint a lapua,de a hivatalos mérések szerint mégse.
Előzmény: abolcskei (8675)
abolcskei Creative Commons License 2009.12.13 0 0 8675
Nekem is van  VIPER 8-M  kettő is . Szerintem nagyon jó kis revolver  , én MFS-el sem temetném , de valóban Lapua-val Brutál , szerintem  és a próba lemez  szerint is a legjobb 12-es revko !!!!!!!!  Ha valakit érdeklel az egyiktől megválnék .
Előzmény: e250 (8674)
e250 Creative Commons License 2009.12.13 0 0 8674
a keserűk erőségével nem szokott gond lenni az tény,sőt.
lapuával nem nagyon lődöznék rendszeresen(de csak rendszeresre értendő) még kifejezetten gumisokból sem.alfából önvédelemre,mindenképpen azt kell betölteni,különben nem veheti fel a versenyt a 89s el.
a keserűkben nem bízok meg: nagyon zsákbamacska.(néha tudnak jót gyártani)
az alutokos revenge sorozatos balsikere, végképpen elidegenített a keserűéktől.
ami a fegyverdobozt illeti eddig biztosan jó eszköz, amire le tudom írni, hogy megfelelt az rg89s,a recordról hallani ezt is azt is,de inkább a röhm.az összes többi csapnivaló.
az átalakított keserűk közül a sokat dicsért viper08m 35j umával,sem egy nagy átütés,akárcsak az alfa gumis.utobbi 2 lapuval javítható.
ez a gumizós dolog nem egy nagy szám.valóban a legjobb lenne egy pontos,12mm es 60j+?? os eszköz.nyilván revolver,aminek mérete is elfogadható,persze megbízható.
több nem kell.
persze lehetne eladni mondjuk derringert, aminek két csöve lenne,(kisebb laposabb. és mondjuk nagyobb skulót 15-18mm est repítene ki mondjuk 80-100j al.lapuval mükszene is.


Előzmény: Tschülök (8669)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!