Ha jól tudom, a buddhizmusban a "megváltás" közel azonos (vagy azonos?) fogalom a megvilágosodással és felébredéssel. A kereszténységben pedig egészen más, és a P-DOX-ban megint csak más. Így szép az élet!
Ne zavartatsd magad - LEHETSZ TE IS MEGVÁLTÓ!
Allez! Biztos, hogy megváltani kell a világot, nem pediglen felébreszteni?
Részemről én még sosem voltam igazi Megváltó és feltehetően nem is leszek.
Egyébiránt meg éjszakánként már jópárszor megváltottam úgy amúgy a világot, de reggelre csak visszasüllyedt eredeti állapotjára...hehh, talántán a Kőmíves Kelemennel kellene kooperálnom. :)
(jelzem, ha van hejjessiraási hiba a gépelésomban, az direkt van!;D )
Ne tedd! A sajátjaiddal is nehezen küzdesz meg. Képzeld, milyen csődtömeg lennél, ha még mással is foglalkoznál ... pedig te nem is szoktál, mert magadon kívül érdekes lény nincs is az egész univerzumban.
Iván Gábor: "Az én világmegváltásom meg kb 2008-20012 közzé van betervezve a naptáramba." Kétezernyolctól húszezertizenkettőig? Csak öregesen? Tanultál Jézus kollégádtól, aki "jön hamar"? ;]]]
hg9mck hitársam teljesen elbizonytalanított, hogy hanyadik is lehetek majd a világmegváltók sorában. Lásd az egyik hozzászólását, amelyben a Mester jelölés engem takarna;
hg9mck 2002-12-08
"A Mester mégrégebbi kollégája, a nemkevésbé híres Gautama Sziddharta (foglalkozása tónörökös), december nyolcadik napján, életének harmincötödik esztendejében világosodott meg - olvasom éppen az életrajzában. Nézzetek a naptárra! Lehet emlékezni!
Születésekor egy Asita nevű remete megjövendölte: "... ha lemond az udvar örömeiről és vallásos életre tér, Buddha lesz, és megváltja a világot." S mivel így történt, kérdés, hogy mi teendője maradt későbbi kollégáinak? :-)"
Szerintetek, ha előttem még mondjuk 2010-2012-ig nem váltják meg mások is sorban a világot, akkor én hanyadik lehetek a világmegváltók sorában? Már lecsúsztam, vagy éppen még elcsiphetem a dobogós helyet?