Szenzációs interjú. Jó látni, hogy Auger milyen jó formában van most is. Doctor Mixnek jó cuccai vannak szinti témában, nemrég végre vett egy Hammondot is, kedves videó: https://www.youtube.com/watch?v=ylC84dbzYtE
Érdekesség, hogy Greg Boraman, aki segített neki a vásárlásnál, beszerelésnél, 20 éve legyártotta a BBC-nek ezt a klasszikus videót, ami valószínüleg az első Hammond-témájú videó volt, amit a YouTube-on láttam. https://www.youtube.com/watch?v=5Ck__wghRww
Igen. Nagyon bárdolatlan dolog belenyúlni más hangszerkezelésébe. Pár jellemző dolgot még a játék előtt illik megmutatni, aztán hagyni játszani a saját kedvére.
Wakeman fia is Hammondos. Fenn van a Motion Sound listáján, Adam Wakeman.
Nemrég adott el két Pro 145-t, jó helyre kerültek. Igaz, nincs direkt összehasonlítás, de szerintem partiban vannak a Leslie3300 és Viscount Vortex kisebb lezlijeivel.
....igen...amit viszont NAGYON érdemes megnézni (már ajánlottam korábban..) a YT-on mindjárt kinált 45 percces interjut BA-val, reális képet ad róla, pállyáráról, stb.-nem "ikonikus" meleg levegőt...(pl.kiderül miért hanygolta Lesliet kezdettől, hogy csöppent gyakorló zongoristaként egyáltalán a Hammondhoz, etc...)
Na, ilyet se láttam még, Brian Auger XK-5-ön, a Hammond-ügynök pedig nyúl bele, kapcsolgatja a lezlit, húzogatja a drawbarokat. Mintha 60+ év Hammondos tapasztalattal nem tudná, mi mire jó. Aztán finoman rászól. Kb. olyan, mintha Santana gitározna, s közben nyomkodná a pedáljait s hangolná a gitárját. https://www.youtube.com/watch?v=Uw-rhjei5Bo
Más audio esetén loudnessnek hívják. Jól hallható mély és magaskiemelés kb. fele hangerőtől lefelé. Korábban a Legendnél nem volt, csak halkulás. A tavaly februári OS frissítéskor került bele, ráadásul szabályozhatóan. Mély, magas, külön-külön 0-10 érték közt.
Nekem baromira fontos a dinamikázásnál. Kis hangerőn is dinamikus marad.
A sampleres orgonámnál sikerült úgy-ahogy az expression értékekhez rendelnem a szűrőt csak mélykiemeléssel.
Azért ilyet jó olvasni, hogy ennyire foglalkoznak vele. Más márkáknál nem nagyon van ilyenekről szó, ahogy volt úgy marad… A szoftver klónokkal is jó volna már egy összehasonlítás. Van választék mára ott is. (Mj. az fura csak, hogy a B4-et mint úttörő, kivégezték.)
Igen. Markánsan javítottak a lezlieffekten. Ámbár írták, ez hamarosan visszaköszön a Soul következő frissítésében.
Az alap orgonamodellek szerintem nem változtak. Orgonailag Soul multikontakt nélkül. Az meg a Legenden alapul.
Ennek ellenére annyi hangi összetevője más, hogy mégis más hangszer. (alap dinamika, swell effektus, c/v hangja, rotary effekt, overdrive, keyclick, multieffekt)
Na ez a jó videó. Vonalból felvéve sok zenei fordulat, magyarul pattern, a gyári előbeálltásokkal. Magyarul pre-set. :-)
Ennél megmozdult a "kéne" effektus a 61 esetében. Próbákra több mint elég, de fellépésekre is sokrétű. Alárakva pl. a Fatar SL161-em, 14 kilóból kihoznék mindent két manuállal. Most is két manuálon játszom fellépésekkor, a Microstation hangmodulként szolgál ilyenkor. Próbákon meg azzal mindent. Viszont érthető hogy nem rakták alá a multikontaktot. A Soul-t kannibalizálná. Nem csodálkoznék ha hamarosan szűkítenék a Legend kínálatot ezekután.
Nekem van egy nagy Kurzweil fan haverom, az Artis hangszerén többször is játszottam. Akusztikus zongorája szerintem nagyon jó, ő pont rock zenekarban használja. Az orgona része már elég elavult, nem is szól jól és szinti hangzásban is vannak jobbak tőle. Ettől régebbit meg nem is szabad venni! A új Kurzweilek viszont szintén drágák már. Fontosabb kérdés amúgy, hogy milyen minőségű a billentyűzet amin játszik az ember. A Tyroshoz képest rettenetesen keményen rúgóznak a Kurzweilek, ott rúgócsere még pluszban sokszor a megoldás. Haverom is kicserélte végig…
A Tyros kiváltását úgy értettem,hogy a hangszíneit használom,nem a kisérő automatikát vagy szerkesztő részeket.Nem voltam egyértelmű.Egy jó zongora kéne elsősorban,jó mechankával.És hordozhatósággal,viszl. kis súllyal.Mi a véleményetek a Kurzweilerről?
Én nem értem pontosan, dobgépes másik alternatíva kell ez alapján neki, mert ebből ez jönne le? A Hammondot már írja, hogy megvan neki. A minél könnyebb szinti/zongora alternatívában rockhoz akkor mégis másban gondolkodnék. Pl. az új Roland Juno-D, tipikusan a jó öreg Juno hangzásokkal…
Szívesen írok neked emailt (este/holnap leginkább), beszéljünk. Nekem az elmúlt 2-3 évben megfordult a kezemben Nord, Kurzweil, Roland, Yamaha is, tudok ajánlani dolgokat.
Érdeklődéssel olvasgatom a fórumon,az új orgonákról és combókról való hozzászólásaitokat.
Mivel nem régóta vagyok egy új XK 4 tulajdonosa,a zenekar és magam teljes megelégedésére,ezért azt hiszem,itt egyenlőre nem tervezek váltást.Viszont,mint szokták mondani evés közben jön meg az étvágy,szeretném a 15 éves Tyrosomat kiváltani.Tudom,hogy orgona fórum,de biztos többen vagytok,akik az orgona mellett használtok más hangszereket is.Főleg szép zongora,esetleg szinti hangokra lenne szükségem.Fontos hogy ne legyen nagyon nehéz cipelni.Rock zene.
Minden kijáró tisztelettel, ezt szerintem többször érintettük. A Nord C1/C2/C2D kiküldi a velocityr, egyetlen beállítás a menüben. Nem default, ami nem ideális, de attól még igenis kiküldi.
És feltételezem, őrizvén a hagyományokat, továbbra is tiltott a velocity érték kiküldése midin, nehogymá' masterként is lehessen használni. Esetleg elég legyen egy kis modul szintizéshez, zongorázáshoz. Nem.
Szuper! Erről volna szó. Egész jól megállapítható ezekből a hangokból az első részben, mennyire sikerül eltalálni a személyes elvárásokat? (próbálok óvatosan fogalmazni :-) ) Annyiban hasznos volt számomra a demó, hogy a további érdeklődésemet segített azonnal lezárni. OndreJ Pivec meg átigazolt a MAG-tól.
Ez meg a MAG hangzás. Itt is (Ivó András) nyomja. 6-7 éves felvételek.