Keresés

Részletes keresés

ke_p Creative Commons License 2003.03.20 0 0 6
kösz, ilyesmikre gondoltam, bár nem túl nagy az érdeklődés
Előzmény: EUDóra (5)
EUDóra Creative Commons License 2003.03.17 0 0 5
Még annyit szeretnék ke_p hozzászólásához hozzáfűzni, hogy ha EU-tagállamból hoz be autót valaki, akkor a belső piac miatt nincs vám, ÁFA-t pedig ott fizet a vevő, ahol a gépkocsit megveszi (magánszemély). A harmadik (tehát nem EU tag) országok tekintetében az autónál vám ás ÁFA fizetési kötelezettség ugyanúgy megmarad, mint most, de az "EU vám" alacsonyabb, mint a magyar (pl.1000-1600 cm3-s katalizátoros autók esetében az EU vámja 3%-kal alacsonyabb). Fogyasztási adó nem terheli az autókat, így ez nálunk sem lesz. A csatlakozás után bármilyen korú autót be lehet hozni vámmentesen, ám ha a vásárló használni is akarja az autót, akkor célszerű olyan gépkocsit választani, amely megfelel a magyar műszaki, környezetvédelmi szabályoknak. A gépkocsikat a Közlekedési Fofelügyelet helyezi forgalomba, hiszen a gépjárművek muszaki vizsgáztatása továbbra is nemzeti kötelezettség, nem közösségi szabályok vonatkoznak rá. A vásárló csak akkor kap forgalmi engedélyt és rendszámot gépkocsijára, ha az megfelel a magyar műszaki követelményeknek.
Előzmény: ke_p (3)
ke_p Creative Commons License 2003.03.16 0 0 4
Részben információforrásként, részben pedig elrettentő példának ajánlom a következő topikot:

Vegyél lakást az EU csatlakozás előtt!?

Forrás, mert jó a kérdés és akad benne egy-két használható link, és elrettent, mert oda is begyűrűzött az anyázás.

ke_p Creative Commons License 2003.03.16 0 0 3
Felhozom a topikot, de azt szeretném, ha másképp folytatnánk.

Mindig azt mondják, hogy a magyar élelmes nép, meg hogy nálunk sok az ügyeskedő.
A magam részéről egy topikba sem néztem bele a politikában - pedig van vagy negyven - amiben az előnyökről-hátrányokról meg az igenvagynemről vitáznak a hölgyekurak.

Inkább csináljunk egy kis gyűjteményt, mire lesz érdemes odafigyelni, milyen direkt előnyünk származik a csatlakozásból.

Kezdeném egy infóval, az Indexen találtam.

Olcsóbb lesz a külföldi használt autó

Az EU-csatlakozás után érdemes lesz külföldről használt autót behozni, mivel az eladó országának áfakulcsával kell adózni, márpedig a legtöbb uniós ország a magyarországi 25 százaléknál alacsonyabb forgalmi adót vet ki a gépkocsikra.

nonstartingselfstarter Creative Commons License 2002.12.10 0 0 2
koszi
Előzmény: sz (1)
sz Creative Commons License 2002.12.09 0 0 1
regisztráld magad az ekormanyzat.hu-n, aztán a fórumban kérdezz rá.

mindig válaszolnak.

Előzmény: nonstartingselfstarter (-)
Zsoldos Creative Commons License 2002.12.09 0 0 0
Én max annyi részt vállalok az EU csatlakozásból/kimaradásból, hogy ha majd eljön az ideje, beleteszem a 0-ba az x-et.
Előzmény: nonstartingselfstarter (-)
nonstartingselfstarter Creative Commons License 2002.12.09 0 0 topiknyitó
Hallottam , hogy a kormany javaban toboroz par szaz EU csatlakozast elosegito embert. Szeretnem megtudni, hogy mik a felveteli kriteriumok, mukakorleiras stb.
Probaltam szinte az osszes kormany web oldalt, de semmi konkretat se talaltam.
Tudnatok segiteni?
Koszi.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!