Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

dixxicsirke 2014.07.30 14:49:35 © 15616

nem arról volt szó, hogy elkerülőúton szállítják majd el a vizet a telepről? ehhez képest az indulás óta a település útjait terhelik súlyukkal, a forgalom sűrűségét jelenlétükkel

Előzmény: Elter János (15615)
Elter János 2014.07.29 19:52:39 © 15615

A város már rég bedőlt volna az esztelenül felvett hiteleknek hála és a ésszerűtlen működtetésből fakadóan, ha nem lenne a cég hihetetlen nagy ipa befizetése.

Előzmény: nagypapi (15614)
nagypapi 2014.07.29 18:43:42 © 15614

Talán erre is lehetne valamit alapozni, elvégre jelenleg inkább erről híres Irsa:

Ásványvízteszt: egy magyar mind fölött!

Tíz márkás szénsavmentes ásványvizet kóstoltunk vakon, hat végzett az első három helyen. Sok a finom víz, olcsó és drága is végzett elöl! Tovább »

forrás: divany.hu

1. helyezett

Előzmény: nagypapi (15613)
nagypapi 2014.07.29 13:17:44 © 15613

"Éppen ezért nekünk a kevés kivételben lesz a helyünk."

 

Hát igen, reménykedni lehet, de úgy olvasom, eddig az évtizedes tervekből nem sok minden valósult meg.

 

"Nyilván a külföldiekre kellene bazírozni."

Nyilván. Kár, hogy ezt akarja a többi 3253 önkormányzat is, arra meg elég kevés az esély, hogy ennyivel nőne a vendégek (akár kül-, akár belföldiek) száma.

 

Megmosolyogtató - vagy inkább tragikus -, hogy az önkormányzatok többségének van valamilyen turizmusfejlesztési koncepciója, terve, de arra pl. már nem jut úgy 100 ezer forint, hogy a turistajelzéseket felfessék.

Remélem ez utóbbi legalább Önöknél rendben van.

 

Szívesen olvasnék arról, hogy egy esetlegesen európai színvonalúra fejlesztett gyógyfürdőre hogy akarnak a konkurencia ellenében több ezer külföldit csábítani.

De inkább ne is írja meg, nehogy valamelyik másik település ellopja az ötletet...

Előzmény: Elter János (15608)
Elter János 2014.07.29 11:13:32 © 15612

Kedves Szabira 6!

 

Rám nem hat az Ön érvrendszere.

 

A testvérvárosi kapcsolatokról nem tudok nyilatkozni, mivel képviselőségem 12 éve alatt egyetlen önkormányzat által finanszírozott utazáson sem vettem részt!

 

Ennek megfelelően arra szeretném felhívni Önnek is a figyelmet, hogy ne tegyen egyenlőségjelet a Polgármester és egy képviselő lehetőségei közé a fürdőfejlesztés kapcsán!

Előzmény: Szamira6 (15611)
Szamira6 2014.07.29 09:57:00 © 15611

Kedves Elter Úr!

 

"Ennek oka nyilván az, hogy mindig is ez volt a település egyetlen kitörési lehetősége!"

 

Tudja, a baj nem az, hogy ezzel kampányolnak, hanem az, hogy választások után minden a fiókok mélyére kerül.

 

"hiszen így az beszél, aki maga is érintve van!"

 

Szerencsémre egyszerű albertirsai polgárnál soha sem voltam több. Nem is szándékozom képviselőnek még csak jelöltetni sem magam. Az ígérgetések földje nem az én világom.

 

"Ez nem hit kérdése. Arra ott van a Templom."

Maga már csak tudja!

 

"Itt pusztán a fejlesztés volumene a kérdéses, nyilván egy milliárdos beruházás már felszippantaná az ingázók többségét!"

 

Azért lássa be, hogy a - megszüntetné az ingázást, és a felszippantaná az ingázók többségét - között van némi különbség. Hát erre is gondolok amikor azt mondom, hogy meg kellene gondolni, hogy mivel etei az embereket.

 

A csodavárásról pedig csak annyit, hogy Ön mint képviselő is tehetett volna már valamit annak érdekében, hogy mondjuk az a sokat emlegetett stand fejlődjön. Gondoljon bele mennyivel nagyobb eséllyel indulhatna most polgármesterként, ha a kampányhazugságokba beleírhatná, hogy már tett is valamit, nem csak ígért.    

 

Előzmény: Elter János (15604)
Szamira6 2014.07.29 09:31:39 © 15610

Kedves dixxicsirke!

 

Ön nagyot téved, ha azt hiszi, hogy a testvérvárosi kapcsolatok csak plátóiak.

 

Drága polgármesterünk. és honatyáink - honanyáink - rendszeres látogatásokat szerveznek maguknak, és családtagjaiknak ezekbe a városokba. Persze mindezt közpénzből.

 

Aki nem akar menni, azt még buzdítják is - gyere, hát ingyen van!

 

Csak hát -nem is tudom miért- ezek az utazások nincsenek nagydobra verve.

Előzmény: dixxicsirke (15609)
dixxicsirke 2014.07.29 06:43:25 © 15609

mi a helyzet a testvérvárosainkkal? van olasz, francia, erdélyi, felvidéki. nagy vehemenciával épültek a kapcsolatok, és majd hozzák onnan is a befektetőket (itt most nem a strandra gondolok, hanem általánosan)

aztán mi lett ezekből? plátói kapcsolat

Elter János 2014.07.27 22:32:41 © 15608

Szomorú, hogy így látja.

 

Nem csak én látom így, hanem az általam meghallgatottak döntő többsége.

 

Ez előző években boldog-boldogtalan fürdőt fejlesztett, aztán - kevés kivételtől eltekintve - jól bele is buktak a projektekbe.

 

Éppen ezért nekünk a kevés kivételben lesz a helyünk.

 

Aztán ott van Önöktől pár kilométerre a ceglédi gyógyfürdő. Nem hinném, hogy lenne pénze az önkormányzatnak, hogy olyan léptékű fejlesztést valósítson meg, ami akár csak minimális konkurrenciát is jelenthetne nekik.

 

Nem gondolom, hogy ilyen irányba kellene gondolkodni. Nyilván itt egészen más profilt kellene kialakítani.

 

Miért kell minden városba éppen gyógyfürdő???

 

Nem hiszem, hogy Pilis ebben gondolkodna vagy éppen Monor. Nyilván a külföldiekre kellene bazírozni.

 

Tényleg nem lehet másban gondolkodni? Egyáltalán, készült valami tanulmány, költség-haszon elemzés ezzel kapcsolatban, vagy csak az "elképzelésig",. ígéretekig jutottak?

 

 Persze, csak éppen egy íróasztal mélyén pihen.

 

Szvsz lennének még más fejlesztési lehetőségek Irsán is, a nyári szabadegyetem szervezésétől a napelempark létesítéséig (csak séróból írtam). Gondolkodni, ötletelni kellene, esetleg meghirdetni a városukban egy közös brainstormingot erre. Biztos vagyok benne, hogy lennének lelkes helyiek - főleg a választások előtt. :-)

 

Hogyne volt ilyen már több is.

Magam még 1998-ban azt javasoltam, tegyünk két nagy táblát „ Gyógyfürdő „ felirattal és nyíllal a négyes két oldalára és aszfaltozzuk le az utat. Gondolkodni a legkönnyebb, na de tenni???

Előzmény: nagypapi (15605)
Mega Tróger 2014.07.27 21:03:47 Creative Commons License 15607

Nekem továbbra sem áll össze, ha eddig 0 Ft beruházást sikerült a strandra hozni a képviselő úrnak, akkor

mitől fog tudni hirtelen 1 000 000 000 Ft-ot meghaladó befektetést a strandra hozni nagy hirtelenjében? Ha megvan a kapcsolat erre, akkor miért nem tette eddig? Ha nincs meg a kapcsolat, akkor mitől fognak a lábad elé borulni nagy hirtelenjében?

Előzmény: Elter János (15606)
Elter János 2014.07.27 19:58:08 © 15606

1./ 1990 óta ki vagy kik akadályozták meg a T. képviselő-testületet, hogy befektetőt hozzanak a strandra? „

 

Ez kiolvasható előző válaszomból. De, ha megkérdezed szüleid, akkor tudhatod, ki akadályozta meg az általuk szorgalmazott kempinget vagy más fejlesztési elgondolásokat.

 

2./ Az elmúlt 8 évben ki akadályozta meg Elter János polgármester-jelölt urat, hogy befektetőt hozzon a strandra? „

 

Az általam is támogatott – nem befektető – hanem „projektmenedzser „ akinek fejlesztési tervezete  máshol megvalósult, élvezte támogatásom. Viszont az általa hozott banki, gyógyászati és más szakembereknek még ásványvíz sem jutott az előadásukra. Nem is csoda, hiszen ekkor készült el a strand értékbecslése és adásvételi szerződése mások számára. Csak közbe jött a válság. Egyébként voltak még más befektetők - németek, akik nem találtak meghallgatásra.

 

3./ Ha én befektető lennék, miért kéne az albertirsai strandba befektetnem pont most és mekkora befektetést várnál? „

 

Egy jó üzletet sosem késő megragadni. Három dolgot ugyanis nem tudtak elvenni vagy semmissé tenni: A minősített kiváló gyógyvizet. A jelentős nagyságú fejlesztési területet. A repülőtér és a főváros közelségét.

Legalább 1 milliárd forint feletti összeggel lehetne elindítani egy komoly beruházást. De van, aki ennél sokkal nagyobb összegben is gondolkodna.

Előzmény: Mega Tróger (15603)
nagypapi 2014.07.27 19:13:10 © 15605

"Ennek oka nyilván az, hogy mindig is ez volt a település egyetlen kitörési lehetősége!"

 

Szomorú, hogy így látja.

Manapság jóformán minden alföldi település a fürdőfejlesztésre vagy egyéb turisztikai fejlesztésben látja a kitörési pontokat. Azt hiszem, elég könnyű belátni, hogy ez így nem lesz megvalósítható, vagy legalábbis utána gazdaságosan nem üzemeltethető. Nem véletlen, hogy az Európai Unió kivette a támogatási körből a magyarországi fürdőfejlesztéseket. Ez előző években boldog-boldogtalan fürdőt fejlesztett, aztán - kevés kivételtől eltekintve - jól bele is buktak a projektekbe. Ld. pl. Sellye, Makó, Esztergom (itt más gondok is voltak), vagy az Európa-hírű Harkány. Utóbbi településen volt a legmagasabb az 1 lakosra jutó önkormányzati hitelállomány, jórészt éppen a fürdő miatt.

Aztán ott van Önöktől pár kilométerre a ceglédi gyógyfürdő. Nem hinném, hogy lenne pénze az önkormányzatnak, hogy olyan léptékű fejlesztést valósítson meg, ami akár csak minimális konkurrenciát is jelenthetne nekik.

És akkor még a vendégeket is oda kellene vonzani. Aki délről érkezik, ott van pl. Cserke, Szeged, Kecskemét, Kiskőrös, Kiskunmajsa, Mórahalom, ha Budapestről (bár nehezen látom be, hogy egy budapesti vendég miért is utazna 50 km-t, mikor helyben is talál épp elég gyógyfürdőt, strandot), akkor Mogyoród, Ráckeve, Göd.

Miért kell minden városba éppen gyógyfürdő???

 

Tényleg nem lehet másban gondolkodni? Egyáltalán, készült valami tanulmány, költség-haszon elemzés ezzel kapcsolatban, vagy csak az "elképzelésig",. ígéretekig jutottak?

 

Szvsz lennének még más fejlesztési lehetőségek Irsán is, a nyári szabadegyetem szervezésétől a napelempark létesítéséig (csak séróból írtam). Gondolkodni, ötletelni kellene, esetleg meghirdetni a városukban egy közös brainstormingot erre. Biztos vagyok benne, hogy lennének lelkes helyiek - főleg a választások előtt. :-)

Előzmény: Elter János (15604)
Elter János 2014.07.26 12:26:40 © 15604

Kedves Szamira 6!

 

1990 óta mjnden választás előtt központi téma a strand. Választások után minden ígéret, és ötlet a fiókok mélyére kerül.”

 

Ennek oka nyilván az, hogy mindig is ez volt a település egyetlen kitörési lehetősége!

 

„Szerintem nem lesz ez másként most sem. Ideje lenne már reális ígéretekkel etetni az embereket.”

 

Számomra irreleváns az, hogy mit gondol erről - hiszen így az beszél, aki maga is érintve van!

 

 „Egyébként én nem hiszem, hogy akkora fürdőfejlesztést lehetne létrehozni, ami megszüntetné az ingázást.”

 

Ez nem hit kérdése. Arra ott van a Templom.

 

„Ez már megint egy szép kampányszöveg! Több százan-ezren ingáznak Albertirsáról. Ennek megszüntetésére kevés egy fürdő fejlesztés.”

 

Itt pusztán a fejlesztés volumene a kérdéses, nyilván egy milliárdos beruházás már felszippantaná az ingázók többségét!

 

És ezek nem az én szavaim, de Önnek talán ismerősen csengenek: „ befektetőt szükséges találni, nem pedig jámboran várni a csodát! „ -  anno 1998.  Ki várta azóta is a csodát??? -  nem az aki ezeket a sorokat akkor papírra vetette….

Előzmény: Szamira6 (15602)
Mega Tróger 2014.07.25 15:30:10 Creative Commons License 15603

Kérdésem a következő:

1./ 1990 óta ki vagy kik akadályozták meg a T. képviselő-testületet, hogy befektetőt hozzanak a strandra?

2./ Az elmúlt 8 évben ki akadályozta meg Elter János polgármester-jelölt urat, hogy befektetőt hozzon a strandra?

3./ Ha én befektető lennék, miért kéne az albertirsai strandba befektetnem pont most és mekkora befektetést várnál?

Előzmény: Elter János (15601)
Szamira6 2014.07.25 12:10:06 © 15602

1990 óta mjnden választás előtt központi téma a strand. Választások után minden ígéret, és ötlet a fiókok mélyére kerül.

Szerintem nem lesz ez másként most sem. Ideje lenne már reális ígéretekkel etetni az embereket.

 

Egyébként én nem hiszem, hogy akkora fürdőfejlesztést lehetne létrehozni, ami megszüntetné az ingázást.

Ez már megint egy szép kampányszöveg! Több százan-ezren ingáznak Albertirsáról. Ennek megszüntetésére kevés egy fürdő fejlesztés.

Elter János 2014.07.24 10:41:56 © 15601

Érdekes az okfejtésed, csak éppen ellentmond, saját korábbi észrevételednek. A laza összefüggések, amennyiben nem értékelhetők önmagukban, úgy ez máskor se kerülje el figyelmed:

 

Pld.: jelenleg 5 – 6 polgármester-jelölt közt látszódik megosztódni a szavazatok száma. 2006-ban szinte az összes jobboldali párt és szervezet összefogott, eredménytelenül (1440 szavazat). 2010-ben a tavaszi kiváló eredmény után itt helyben, annak még a harmadát sem kapta meg a Fideszes jelölt az őszi választáson ( 960)! Ezért gondolkodom még. Azon is, hogy a jegyárak növekedése valóban viszonylagos. Mikor az itteni belépő fele összegéért sokkal több szolgáltatást kapnak a közelben, akkor nincs mit csodálkoznunk a kialakult helyzeten.

 

Albertirsa város jövőjét egyetlen dolog hozhatja egyenesbe, ha komoly befektetőt találunk a fürdőberuházásra! Ez teremt munkahelyet és megélhetést. Ez szünteti meg az ingázók tömegeit és marasztalja a fiatalokat a külföld helyében itthon. Nincs más megoldás és hazudik az, aki azt mondja - ez a hajó már elment. Ugyanis ezzel csak saját tehetetlenségét próbálja igazolni!

Előzmény: Mega Tróger (15600)
Mega Tróger 2014.07.12 20:12:58 Creative Commons License 15600

Fizetésed és a rezsi számlád is háromszorosára ment fel az utóbbi 25 évben?

 

Mert ha nem, akkor magad is beláthatod, hogy a bérleti díj és a jegyár között jóval lazább az összefüggés, minthogy önmagában értékelni lehessen.

 

Szóval nem kicsit sántít ez az összehasonlítás, főleg úgy, hogy egyetlen egy strandot sem tudsz mondani, ahol a bérleti díj és a jegyek árának növekedése egyenes arányban lenne egymással...

 

Előzmény: Elter János (15599)
Elter János 2014.07.12 08:40:54 © 15599

1990-ben 45 ft volt a nyugdíjas belépő, 75 forint a felnőttjegy, 1 millió forint a bérleti díj. Ma a bérleti díj a 3 millió forint, a jegyek ára nem 135; és 225 forint…

Előzmény: dixxicsirke (15598)
dixxicsirke 2014.07.11 08:41:55 © 15598

félre értettél. nem azt mondtam, hogy ezekre a helyekre kell menni a helyi helyett

arra akartam rávilágítani, mennyire nincs köszönő viszonyban sem az ár/érték a nyújtott szolgáltatással

a listában is van "fapados" strand. fele ennyiért

itt talán a 4-es főút közelsége húzza fel az árakat? még egy normális bitumenes lehajtó sincs a 4-esről

Előzmény: Mega Tróger (15597)
Mega Tróger 2014.07.11 08:34:02 Creative Commons License 15597

Ezek közül talán egy van 100 km-nél közelebb - számold hozzá az utazási költséget meg a 3 óra utazást pluszban és akkor neked is kijön a matek.

 

Igen, valóban nagy nulla lett a strand, de a vize az jó - és ezért ha tehetem elmegyek, mert nagyon pihentet - nincs ricsaj, van hely, van élettér, lehet jót sakkozni a thermálban - cserébe eszembe sem jut a büfének csúfolt helyekre beülni.

 

Otthon szívesen megcsinálom magamnak a gyors kajákat, de étteremben valahogy nem nagyon tűröm a fagyasztott cuccot arany árban elkészítve.

 

Egyébként annyit kéne csinálni marketing akcióba: családi jegy = 2 felnőtt jegy ára -gyerekjegy ára ajándék.

 

Szerintem kijönne a matek, ha belegondolsz.

Előzmény: dixxicsirke (15596)
dixxicsirke 2014.07.11 08:05:28 © 15596

tehát itt a falusi pancsolóban 1400/1000 ft a belépő, 0 szolgáltatással

itt egy 10-es lista, hogy pl. néhol fele ekkora belépőért mi jár

vagy nem kell erőltetni az egész starndosdit, vagy fel lehet kötni a gatyát

 

http://www.gyogyvizek.hu/hu/hirek/10-magyar-furdo-ahol-1300-forint-alatt-pihenhetsz.html

imre.herczeg 2014.07.10 21:59:40 © 15595

Ökölvívó verseny a CITYBEN!!!

Gyertek Ti is!

 

 

Mega Tróger 2014.07.10 19:01:52 Creative Commons License 15594

 

Albertirsa lakossága: 13000 fő

Monor lakossága 18000 fő

Albertirsán kb 60 %-kal több eladó ingatlan van, mint Monoron.

 

Köszönhetően a fejlődés elmaradásának, az eladó ingatlanok nálunk beragadnak, eladói nyomás miatt pedig az árak zuhannak. Ehhez persze kellett egy olyan városvezetés, amilyen nekünk van.

 

 

 

dixxicsirke 2014.07.09 20:01:01 © 15593

"használt akkumulátort veszek... használt akkumulátort veszek... használt akkumulátort veszek..."

az akksi -úgy tudom-, veszélyes hulladék, tehát nem hinném, hogy ez az "üzletelgetés" legális

 

gondolom, bejárta ez a régi szakadt Swift Sedan a falu más utcáit is

rendszámot sajnos nem írtam fel, zöld metál színe volt, és a motorháztető elállt a kasznitól

 

a vasgyűjtős lovaskocsi viszont már jó ideje eltűnt. tán elpusztult a gebe?

dixxicsirke 2014.07.08 16:13:08 © 15592

hát zsúfoltság, az nincs :)

elég volt lezülleszteni, és máris nem kellett ennek érdekében új medencé(ke)t építeni

10enX év után volt szerencsém a kerítésen belül lenni, igaz hétfő volt, de hát ilyenkor nem vakációzó gyerekekkel kellene telítve lennie?

délelőtt 10 körül sztem 100an sem voltak, 70% nyugdíjas, 5-10 tini, a maradék még kisgyerekes családok

mondjuk 1400-as felnőtt, és 1000-es gyerek belépőt kicsit meredeknek tartom

a régi büfésoron, ha jól számoltam, a 7 büféből 1 van nyitva, jól látható, hogy némelyik évek óta zárva van

van egy kis trafik jellegű bodega középtájt, a hátsó nagy büfé is zárva volt (lehet, hogy az is évek óta?)

 

a régi büféket miért nem lehet pl apartmanná alakítani, ha már amúgy sincs kihasználva az épületek nagy része?

 

itt életnek kellene lennie, de ez csak vegetálás. a sportpályás pénzt inkább erre kellett volna fordítani, ha már az állam

utólag úgyis kifizette az önkormányzatok adósságát, így legalább termelő eszközbe ment volna, ami hasznot is hajt,

majd a haszonból megcsinálni a sportpályát. már ha az nem "párolog el" időközben

Elter János 2014.07.08 07:18:59 © 15591

Kedves Magosix!

 

Annak adresszálja a felvetését, aki itt van közöttünk és 1998-ban ezt írta a programjába:

 

„  1.) A fürdő működtetését albertirsai kézbe kell adjuk, környezetét ápolttá tesszük.

 

2.)    A ciklus első felében egy nagy pancsoló, vagy úszómedencével bővítjük a gyógyfürdőt. Így megszűnik a zsúfoltság.

 

3.)    A fürdő egészének fejlesztése érdekében tudatos munkával találhatunk befektetőt. A jámbor csodavárás nem hoz eredményt.

 

Fazekas László „

 

 

Remélem átlátja, ez a lényeg! Nem rajtam kell számon kérni azt, amit Ő  nem tudott megvalósítani több mint másfél évtizeden keresztül!

Előzmény: Magosix (15590)
Magosix 2014.07.07 21:19:08 © 15590

"A fürdőben jövőre fejlesztések várhatók, és a helybeliek részére 50%-os belépő!  E. J. polgármester-jelölt"

 

 

 

 

 

Itt a fürdőben nem jövőre kellenének fejlesztések,50% os belépők,hanem már rég meg kellett volna ezeknek valósulnia.

Ez itt a lényeg.Ne térjünk már el a lényegtől.

 

 

 

Előzmény: Elter János (15584)
Fazekas L. 2014.07.07 10:22:06 © 15589

Kedves nyicike,

 

a hulladekudvarról, illetve a zöldhulladék gyűjtés aktualitásairól városunk honlapjának (http://albertirsa.hu/forum/zldhulladk_gyjts_15) "Fórum" rovatában összefoglaló írást jelentettem meg.

 

Üdvözlettel:

 

Fazekas László

Előzmény: nyicike (15469)
Elter János 2014.07.07 06:59:58 © 15588

Megfontolom javaslatod!

Előzmény: Mega Tróger (15585)
Mega Tróger 2014.07.05 09:04:30 Creative Commons License 15587

DK-MSZP aktivisták aggódtak a sajtószabadságért ennyire...

Előzmény: dixxicsirke (15586)