Keresés

Részletes keresés
Így működik

Bővebben az új keresőről

Mega Tróger 2 napja Creative Commons License 15640

gyere polgármesternek hozzánk :) eddig csillagos ötös :)

 

ezek a strukturális bajok:

- legtöbb fiatal a környékünkről ebből a városból vándorol el - persze jönnek helyette gyüttmentek, de az azért nem az igazi. És gyakran tudásban, hozzáállásban, lokálpatriótizmusban a nyomukba sem érnek az elment fiataloknak.

-folyomány: ingatlan árak a béka segge alatt, több eladó ingatlanunk van, mint Monornak, pedig az jóval nagyobb.

 

A Fazekas László és a képviselő-testület az életveszélyes helyzeteket nem elhárítja, hanem maga teremti. Abszolut központi területre, iskola óvoda és bölcsöde közé betelepített egy Tescot, amikor annak a város szélén a helye. A legértékesebb terület lett a legzajosabb, és a legnagyobb kamionforgalommal értintett.

 

Iskola színvonala a béka segge alatt van. Nyelvoktatás a szükséges minimum, hadd ne mondjam milyen színvonalon. És természetesen csak angol. Más nyelv nincs. Pedig német-olasz-francia-szlovák testvértelepüléseink vannak - teljesen logikátlan. Nehogy egy fiatal meg tudjon tanulni folyékonyan egy nyelvet... Aki nem Tesco árufeltöltőt akar nevelni gyerekéből, az szépen csendben tovább áll.

 

Fiataloknak 0 beruházás. Az elmúlt 8 évben a legnagyobb előrehaladás egy wifi-s park volt - persze nem a város gazdálkodta ki, hanem szponzorációból... Meg azért a büntetőügy-gyanús atlétikai centrumról se feledkezzünk meg, amelyet, ha az utcáról kívánok csak úgy beugrani, nem használhatok. Inkább üresen áll lelakatolva - vagy budapesti árakon lehet bérbevenni...

 

Előzmény: nagypapi (15639)
nagypapi 2 napja © 15639

Lehet, hogy nem is kéne mást, mint az egyik önkori dolgozóval végignézetni és összeíratni az elmúlt évek közmeghallgatásain felmerült, elhangzott  igényeket.

Látatlanban: útépítés, járdaépítés, közbiztonság biztos szerepelt köztük. Ami pedig nem: többszáz új munkahely teremtése.

A városvezetésnek elsősorban a városlakók közvetlen problémáit kellene megoldani, nem pedig olyanokat ígérgetni, amiket - bár hangzatosak - nagy valószínűséggel nem fognak tudni teljesíteni. Ha pedig közben csendben mégis munkahelyteremtésen munkálkodnak, és sikerrel járnak, az csak plusz, ami 5 év múlva nyilván sokat fog a nyomni a latba.

Felmerült az iskola: szvsz a szülőket elsősorban nem az izgatja, hogy a közoktatási intézményt ki működteti, hanem hogy milyen színvonalú az oktatás, milyen kötelező órákon kívüli elfoglaltságot tud az iskola biztosítani, milyen közegben tanul a gyereke és milyen eséllyel pályázik majd olyan középfokú oktatási intézménybe, amelynek segítségével az életben majd boldogulni tud. Hogy ki fizeti a villanyszámlát, a pedagógusokat, ki jelöli ki az igazgatót, az sokadlagos.

Szvsz

zyx75 3 napja © 15638

Látom szép járda épül a Pesti úton AHOL EDDIG IS VOLT!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Lehet, hogy nem a legjobb de volt! Lassan itt szeptember 1. Aki nem tudná az az iskolakezdés ideje és még mindig nincs járda a MIKEBUDAI úton az iskolába járó gyerekeknek. Ha az illetékesek esetleg nem tudnák akkor leírom újtelepről a Tessedik Iskolába és a Katolikus iskolába is ezen az útvonalon járnak a gyerekek. ( Mikebudai-Kolozsvári út) Ha már a kamionforgalom kérdése nem megoldható legalább egy járdát építsenek már oda!!!!!! 

janicsaja 6 napja © 15637

Így visszatérve az imádkozásból, az égi sugallat azt mondta, hogy a 2013-ban KLIKK-kel aláírt szerződés nem mondható fel bizonyos ideig.  A Perseidák meteor raj miatt nehezen jött át a jel, de minimum 2015, de legkésőbb 2016 lehet a visszavétel első időpontja. Emellett az államnak tovább fizetendő "pár ezer" összegről is szó volt, amit akkor is fizetni kell, ha városunk "szerény körülmények között él". 

Az "Elter"-el útról szívesen látnék egy koncepciót, tervet, de sajnos itt sem találtam ilyet. Megkérném Elter urat tegye közzé, ha rendelkezik ilyennel, mert elég nehéz minden szereplőt összehozni a térképen.

A Polgármesteri Hivatal és az Aquarius-Aqua csináltatott tervet közösen a 405-ösről bevezető szakaszra, de ez csak a "vízgyárra" lenne hatással. Amennyiben számszakilag nem felelt meg ok fejtésem az adók bevételével kapcsolatban, arra is szívesen látnék konkrétumot, ha már a rendeletben elfogadott költségvetés nem az.

Elter János 6 napja © 15636

Na, utoljára, aztán jó napot!

 

Ön nem tudja felfogni, hogy idézem: „ Ez nem fogja még az addig tisztességesen fizetőket motiválni a további adófizetésre. „

 

Nincs további adófizetés! - Tehát egész logika okfejtése nem több bakugrásoknál, ami mondatok kusza halmazává válik így.

 

„ Ön egyszer megszünteti a lakossági adókat, de visszaveszi az iskolát, „

 

Az iskola visszavétel egy forintba sem kerül, hiszen a korábban ráköltött összeget most is befizetjük! ( Most már eszébe jutott, hogy megszűnnek az adók??? )

 

Az Ön okoskodása bizony teljes hozzánemértésről tanúskodik, vagy DEMAGÓGIA. De felesleges ezért besértődnie, nincs is ezzel gond, a lakosság gondolkodó része ehhez teljesen hozzászokott az elmúlt 20+ évben (természetesen az országgyűlési választásokat is ideértve), úgyhogy már meg ne haragudjon, de ebből a sorból az Ön véleménye sem lóg ki.

 

Összefoglalva: ha nincs tisztában a költségvetésünk helyzetével akkor felesleges úgy tennie, mintha tudna valamit, amit én nem.

 

Kár, hogy Ön ezt nem tudja felfogni.

Sok sikert és szerencsét kívánok az Ön további beszélgetőpartnereinek.

Előzmény: nagypapi (15635)
nagypapi 6 napja © 15635

Vajon milyen polgármester lenne az, aki nem tudja felfogni a különbséget az általa eddig leírt "elengedjük a tartozást" és a "megszüntetjük a kommunális adót és többi sarcot" között?

 

Ön egyszer megszünteti a lakossági adókat, de visszaveszi az iskolát, 1 forintért ad étkezést, idevonzza a többszáz munkahelyet teremtő vállalkozásokat.

Ez bizony egy választási programban vagy teljes hozzánemértésről tanúskodik, vagy DEMAGÓGIA. De feleslegese ezért besértődnie, nincs is ezzel gond, a lakosság gondolkodó része ehhez teljesen hozzászokott az elmúlt 20+ évben (természetesen az országgyűlési választásokat is ideértve), úgyhogy már meg ne haragudjon, de ebből a sorból az Ön programja sem lóg ki.

Összefoglalva: Ha nincs bevétel, nincs fejlesztés, szociális kiadás sem.

Kár, hogy Ön ezt nem tudja felfogni.

 

Sok sikert és szerencsét kívánok az albertirsaiaknak.

 

 

 

Előzmény: Elter János (15634)
Elter János 6 napja © 15634

Még egyszer, hogy megértse:

 

-         a tisztességesen fizetők számára is megszűnik a kommunális adó és a többi sarc a továbbiakban, mivel az roppant igazságtalan volt eddig is. Hiszen egy szobakonyhás házban lakó idős néni is annyit fizetett, mint egy 200 négyzetméteres palota lakója.

 

Undorító, hogy azt feltételezik itt, hogy szavazatok megszerzése motiválta a programom, nem az emberek felé megnyilvánuló, és a költségvetésünk helyzetét átlátó szociális empátiám. 

Nem kívánok a továbbiakban ilyen emberekkel beszélgetni, mivel saját maguk belső gonosz világát vetítik rá másokra. Térjetek meg és imádkozzatok!

Előzmény: nagypapi (15633)
nagypapi 6 napja © 15633

Éppen ezt kifogásoltam, hogy ezzel az ígérettel éppen a becsületes adófizetőkkel babrálnak ki. Mert bizonyára felmerül bennük: a másik nem fizetett, lám, elengedték neki a tartozást. Ez nem fogja még az addig tisztességesen fizetőket motiválni a további adófizetésre.

De hát sajnos ilyen világot élünk. Miskolcon éppen kétmillát akarnak fizetni az ilyen-olyan bérlőknek a kiköltözésért.

Ezzel is, azzal is lehet szavazatokat szerezni.

Nem gondolnám, hogy ez a jó út, de könnyen lehet, hogy e véleményemmel már kisebbségben vagyok, úgyhogy választást még így is lehet talán nyerni.

Szép, új világ. :(

 

Hogy egyértelműbb legyek: ha az adósság elengedését - en bloc mindenkinek - tényleg komolyan gondolják, akkor ez igazi öntökönrúgás, mert a becsületesekkel szúrnak ki. Ráadásul emellett éppen a tisztességesen fizető - és vélhetően többségben lévő - állampolgárok szavazatára nem számíthatnak, akikre pedig hosszú távon - ha nem 4 5 évben gondolkodnak - mindenképpen célszerű lenne építeni.

 

Az, hogy az önkori miért nem tett semmit eddig a garanciális kötelezettségek teljesítése érdekében, ami nyilván a szerződésben is szerepel (vagy szerepelni kellene), azt leginkább a képviselőktől kellene megkérdezni. Ön ezt jobban tudja.

 

"Lehet Önnek is van egy cége?"

Ha már elfogynak az érvek, akkor jön az ilyen személyeskedés.

Nem mintha bármi köze lenne hozzá, de NINCS semmilyen cégem - jelenlegi állásom ki is zárja ennek lehetőségét -, sőt, sem családomnak, sem rokonságomnak, sem barátaimnak nincs olyan cége, amelynek (tudtommal) bármilyen Albertirsát érintő vállalkozása lenne.

 

Mint egykori "testvérvár", próbálnék segíteni Irsának. Ingyen persze, mielőtt jönnek a további utalások.

Arra próbáltam utalni, hogy véleményem szerint sem az adósságelengedés, sem a gyógyfürdő-fejlesztés nem olyan ígéret, amellyel a lakosság tisztességes, tevékeny, gondolkodó és együttműködésre alkalmas részét meg lehetne szólítani, és amelyekkel TŐLÜK szavazatokat lehetne szerezni.

 

De én csak a pálya széléről mondom ezt, s szívből fogok majd örülni, ha ezeket az ígéreteket (+munkahelyteremtés) Ön meg tudja majd valósítani.

Előzmény: Elter János (15631)
Mega Tróger aug. 16. Creative Commons License 15632

a hátszeles Cegléden egy 250 milikás FEJLESZTÉS, főcímes hír.

 

http://www.vg.hu/vallalatok/ipar/negyedmilliardos-fejlesztes-cegleden-433459

 

Csak, hogy mindenki megfelelően tudja értelmezni a NAGY szavakat, melyeket Elter János jónéhány ciklus óta szóban jól csinál - sajnos tetteit eddig azért nem láttunk mert nem polgármester volt, hanem képviselő

 

Átlátok én a szitán, így nem hiszem el egy szavát sem azoknak akik milliárdos befektetésekkel ámítják a népet.

Alapszabály ugyanis, hogy alacsony lapra betlit játszunk, nem pedig durchmarschot.

 

 

Elter János aug. 16. © 15631

Nem a becsületes adófizetőkkel van gond. Inkább azzal, hogy pld. a Fa-Co dűlőben trehányul, és kritikátlan minőségben elvégzett útfelújítást, a több milliós garanciális munka behajtása helyében mi álljuk – éppen most. Majd, ha nem így lesz, akkor igaza lehet, addig viszont nekem van: A lakosság tartozásait elengedjük!

 

Nagypapi! Azért az nem semmi, ahogy Ön és az Önhöz hasonló személyek mindent a választásnak tudnak be. Miért nem emelik fel a hangjukat, amikor megtudják, hogy vállalkozások milliókkal tartoznak és nem történik semmi??? Lehet Önnek is van egy cége?

Előzmény: nagypapi (15630)
nagypapi aug. 15. © 15630

" A lakosság tartozásait elengedjük!"

 

Gratulálok, ez ám a program, ezzel lehet szavazatokat szerezni, és ez motiválja igazán a lakosságot a további becsületes adófizetésre!

 

Előzmény: Elter János (15629)
Elter János aug. 15. © 15629

Kedves Janicsaja!

Ön igen felkészültnek tűnik:

 

Érdekes olvasmány ez a jegyzőkönyv 5 oldal: „A 70 év felettiek esetében bizonyos kedvezményeket meg kellett szigorítanunk, ami szintén nem örömmel tett lépés. Ez a tervezet a társadalmi szervezetek, civil szervezetek, egyházak számára pillanatnyilag nulla forint támogatást tartalmaz. Sajnos nem futja a jelenlegi tudásunk szerint ilyen célra. F.L.”

 

Bocs akkor a fürdőről: Szerintem a testület többsége a beígért beruházások miatt támogatta távollétemben a pályázót, aki ebből alig valamit valósított meg. Egyébként is, komoly befektető esetén felmondható a szerződés.

 

Sokan 15 munkahelynek is örülnének, de nálunk komoly beruházás esetén sokkal többről beszélhetünk. Másrészt a bértáblákon valóban nem lehet módosítani, csak éppen az Önkormányzatunk hosszú éveken keresztül azt meghaladó javadalmazást biztosított a köztisztviselőink részére. Ezt kellene újra alkalmaznunk.

 

A kamionforgalom problémájának megoldására több alternatívát már felvetettek képviselők. Ilyen lehetőség a városunkat elkerülő Mikebudának vagy Dánosnak tartó irány. Humoros megjegyzési találók, de valóban van reális megoldási javaslat.

 

A vizitdíjjal és a kommunális adóval kapcsolatos megállapításait nem támasszák alá a számszaki adatok!

 

Az étkezési térítési díj lehet 1 forint is. Magam ezt az összeget fogom javasolni, mint Polgármester.

 

 A lakosság tartozásait elengedjük!

 

- vissza kell venni saját üzemeltetésbe a Tessedik Sámuel Általános Iskolát

 

kicsit tovább olvashatott volna:

6. . §. (5) Ha az intézményt 2013. január 1-jétől a települési önkormányzat működteti, az intézmény működtetésére vonatkozó jogok és kötelezettségek tekintetében az intézményt működtető települési önkormányzatot vagy az általa e célra alapított, fenntartott költségvetési szervet vagy gazdasági társaságot kell jogutódnak tekinteni.

- mondat mindenképpen magáért beszél. Ugyanis más a köznevelési feladat és az üzemeltetés.

Nos ennyit erről….

 

Előzmény: janicsaja (15628)
janicsaja aug. 15. © 15628

Ehhez a választási kampányhoz nekem is volna észrevételem. Nekem kifejezetten tetszik az APO által kiadott szórólap. Ha utána nézek az ott leírtaknak mindjárt felmerül bennem néhány gondolat:

 

- gyógyfürdőnk visszavétele ügyében ezt találtam:

http://albertirsa.hu/documents/jkv20120223.pdf

bár erről az ülésről Elter János úr távol maradt betegsége miatt, de az APO-s Tóth János igennel szavazott (PDF dokumentum 10. oldala). Még két évig a szerződés alapján a nyertes üzemelteti, ha kitölti az idejét akkor 2016-ban kerülhet sor a visszavételre. Talán addigra "sürgősen" meglesz a befektető is. Esetleg a pályázati anyagban nem volt a fedett medencéről valami felajánlás?

 

- munkahelyteremtés

http://www.ctv.hu/esemenyek/7578-felavattak-a-nagykatai-fuerdfejlesztest.html

Szeretném felhívni a választók figyelmét, hogy sikerként könyvelték el Nagykátán, hogy 500 milliós beruházás keretében (fele uniós és egyéb hazai támogatás) 15 új munkahelyet hoztak létre.

Az önkormányzati foglalkoztatottakon nem tudom pontosan kire gondoltak, de a közalkalmazotti és a köztisztviselői bértábla kötött, azon Albertirsa polgármestere nem sokat tud változtatni. 

 

- kamionforgalom

Az áldatlan közlekedési állapotokat egy év alatt milyen módon kívánják felszámolni? Szállítási alternatívaként elképzelhető még a vasúti, vízi, légi vagy vezetékes. Az első kiépítése a "vízgyárhoz" költséges, persze össze lehet kötni a Zöld Ponttal, de akkor a Faulhaber kimarad a Tescoval együtt. A vízihez kikötő kéne, de leginkább víz, a Gerje hajózhatósága korlátozott. A légi már sokkal közelebb van, csak repülőteret kell építeni, nem tudom mit szól hozzá az AviAlliance? Itt látom a munkahelyteremtés lehetőségét leginkább. A vezetékes szállítással nincs gond az Aquarius-Aqua termékeknél, de a MIRSA Zrt és a Zöldpont, vagy a Faulhaber már nem fog rajongani a "folyósításért".

 

-vizit díj, kommunális adó

http://albertirsa.hu/documents/jkv20120126.pdf

A 18. oldalon olvasható, hogy az egészségügyi szolgáltatási hozzájárulásról szóló önkormányzati rendelet megalkotását Elter János vezette bizottság támogatta, sajnos itt nem volt név szerinti szavazás, hogy tudnánk ki ellenezte és ki tartózkodott? Egyébként a vizitdíjra vonatkozó tájékoztatás elérhető itt.

A kommunális adóról csak annyit, hogy az idei költségvetési rendelet:

http://albertirsa.hu/documents/koltsegvetesi_rendelet_5-2014.pdf

Az 1. számú melléklet (PDF dokumentum 6. oldala) soraiban ezen adónemből a bevétel a 2014. évi költségvetés helyi adókból befolyó összegének 10%-a (36.000.000,- Ft), nem hiszem, hogy erről le lehetne mondani annak fényében, hogy a gépjárműadó felét "állam bácsi" elviszi- az közel ennyi. Ha ez nincs, miből lesz "kampány járda" a Landler (elnézést!), akarom mondani Határ útra?

 

- étkezési térítési díj

A szórólap készítőjének figyelmébe ajánlom a 1997. évi XXXI. törvény a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról 146.§.-át, amely az alábbiak szerint rendelkezik:

"146. §(1  Ha e törvény másként nem rendelkezik, a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátás keretében biztosított gyermekek napközbeni ellátásáért és gyermekek átmeneti gondozásáért, valamint a személyes gondoskodást nyújtó gyermekvédelmi szakellátás keretében biztosított utógondozói ellátásért, valamint a gyermekétkeztetésért térítési díjat kell fizetni."

Persze el lehet ettől tekinteni, de törvényben meghatározott keretek között. Ismét arra a következtetésre jutottam, hogy erre Albertirsa polgármestere vajmi kevés hatással lehet az elkövetkező négy évben.

 

- lakosság tartozásainak elengedése

Szó szerint idézem a szöveget:

"A lakosság tartozásaitól el lehet tekinteni az önkormányzat részéről, mivel több megszűnés szélén álló cég is milliós, behajthatatlan hátralékot halmozott fel irányunkban! Miként követelhetnénk így pár ezer forintot azoktól, akik szerény körülmények között élnek?"

Akkor a szerény körülmények között élő lakosságtól nem kérjük el a tartozást, ha cégek milliókkal tartoznak? Mint jogi és ügyrendi bizottsági elnöknek ennél sokkal sarkosabban kéne megfogalmazni mennyi az a pár ezer, és mi a szerény körülmény, ameddig bízhatnak az elengedésben?

 

- vissza kell venni saját üzemeltetésbe a Tessedik Sámuel Általános Iskolát

A 2012. évi CLXXXVIII. törvény a köznevelési feladatot ellátó egyes önkormányzati fenntartású intézmények állami fenntartásba vételéről nem rendelkezik olyan ponttal, amely alapján ezt meg lehetne tenni. A 3. § (1) A települési önkormányzati társulás állami köznevelési alapfeladatot 2013. január 1-jétől nem láthat el.- mondat mindenképpen magáért beszél.

 

 

 

 

 

 

 

 

dixxicsirke aug. 12. © 15627

A pofátlanságnak nincs határa?

 

eddig 30 éves kor fölött kötelező volt a tüdőszűrés

mint most kiderült, ezt idéntől eltörölték, cserébe 40 éves korig FIZETNI KELL a szűrésért (felette évi 1 alkalom térítésmentes)

elkérik a TB kártyát, látható, hogy érvényes, fizeti az ember. DE AKKOR MINEK?????

Mega Tróger aug. 9. Creative Commons License 15626

Gyerekek, nem tudom sírjak vagy nevessek - olyan gagyi választási szórólapokkal nyomták tele a postaládámat.

Szerintem elővették a 12 évvel ezelőtti sablonokat, aztán kinyomtatták újra :)

Mindenki gyógyfürdő fejlesztést ígér, köztük olyanok akik minimum 2-3 ciklust lenyomtak képviselőként, polgármesterként.

 

Ezek az emberek bebizonyították, hogy CSAK ÉS KIZÁRÓLAG a szájukat jártatják strand ügyben, ahelyett, hogy

valamit tettek volna az ügy érdekében.

 

Nézzünk szembe a tényekkel: GYÓGYFÜRDŐFEJLESZTÉS a következő 4 évben sem lesz.

Sajnos a polgármesterünk és az eddigi képviselők nemtörődömsége, hozzá nem értése miatt EZ A VONAT MÁR ELMENT.

 

Elter János aug. 8. © 15625

Talán elsőként Önnek kellene tisztázni miről is szeretne beszélni. Amennyiben a bejárók számáról és utazásuk mikéntjéről, akkor illene ismerni mi is az az Elvira!

 

Mivel én magam gyakran bejárok Pestre vonattal, ezért Önnel ellentétben van fogalmam arról, mikor, mennyien ingáznak be dolgozni.

 

Egy milliárdos beruházás pedig igenis az általam felvázolt hatással járna. Attól, hogy Ön azt mondja nem, ez még nem érv álláspontja mellett. Másrészt a zsúfoltság tekintetében ezek szerint nem érti szavaim, mivel az éppen a máshol és nem nálunk jelentkező zsúfoltságról szólt.

Nem tudom milyen a tipikus politikus módszer, mert magam helyi közéleti embernek tartom. Nem vagyok párttag és politikus sem. Kérem, vegye figyelembe a fürdőfejlesztés tekintetében, hogy mások több évtizedes tehetségtelensége nem az én számlámra írandó.

Valamint azt is, hogy egy milliárdos beruházásnál járulékos munkahelyek is teremtődnek – nem a fürdőnél, hanem a városban.

 

P.S.: a megfontolás nem egyenlő a visszalépéssel, de arra egyébként még bőven van idő!

Előzmény: Magosix (15621)
dixxicsirke aug. 8. © 15624

és tádámmmm

az 1. pont a gyógyfürdő

;)

Előzmény: dixxicsirke (15623)
dixxicsirke aug. 8. © 15623

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=130913138&t=9083169

 

hát... nem fontolta meg

legalábbis a postaláda tartalmát tekintve

dixxicsirke aug. 8. © 15622

Kanalas Pisti újra irsán?

Előzmény: Mega Tróger (15620)
Magosix aug. 7. © 15621

Huh Elter Úr először tisztázza magában miről is beszél

 

Említette hogy ha a strandfürdőre komoly befektetőt találnak, akkor "Ez teremt munkahelyet és megélhetést. Ez szünteti meg az ingázók tömegeit és marasztalja a fiatalokat a külföld helyében itthon"

 

erre mondtam én hogy egy iilyen beruházás nem fog annak a rengeteg ingázó embernek munkát adni,erre ön a strandfürdő zsúfoltságát kezdi ecsetelni..

két külön dologról van szó, megpróbálta ügyesen átterelni a témát(tipikus politikusi módszer)..

 

Előzmény: Elter János (15619)
Mega Tróger aug. 7. Creative Commons License 15620
Elter János aug. 2. © 15619

Kedves Magosix!

 

ELVIRA!

 

Kedves Hajnal!

 

Nem a hőmérséklettel kell csúcsot dönteni.

De, ha nézte a mai híradókat, láthatta, amíg nálunk tegnap este pangott a strand a fürdők éjszakáján, addig máshol tömve voltak. Nem tudja miért ez a különbség? ( Lehet, hogy azért, mert 11-kor kiparancsolták őket a vízből? )

Előzmény: Magosix (15617)
Hajnal70 aug. 1. © 15618

A "kampánystrandunk" realitásához hozzátartozó adatok az internetről:

 

Saját kis termálvizünk feltörő hőmérséklete Celsius fokban : 39,5 illetve 41.

Nagykáta : 59

Tápiószentmárton: 52

Cegléd : 54

Cserkeszőlő : 82

Tiszakécske: 52

stb, stb..

 

A kútból a vizet el kell vezetni a medencéig.  Akármilyen ügyesek is a hozzáértők, hőveszteség keletkezik.

"Melegebb nem lesz". A befektetők gondolom, azért számolnak egy kevés "gazdaságossági mutatót" ebből a szempontból is....

 

üdv, Hajnal

 

Magosix júl. 31. © 15617

Kedves Elter úr maga nem a realitás talaján él..

 

hétköznap csak délig kb 25 személyvonat van Budapest felé, és már egy vonattal is (főleg 6-és 8 között) több albertirsai lakos megy ingázni,mint amennyi emberre szükség lenne egy adott "nagy" strandfürdő beruházásnál..

 

és akkor nem számoltam hozzá a cegléd irányába ingázókat, a busszal, illetve autóval ingázókat...

 

 

ne beszéljen már hülyeségeket...

Előzmény: Elter János (15601)
dixxicsirke júl. 30. © 15616

nem arról volt szó, hogy elkerülőúton szállítják majd el a vizet a telepről? ehhez képest az indulás óta a település útjait terhelik súlyukkal, a forgalom sűrűségét jelenlétükkel

Előzmény: Elter János (15615)
Elter János júl. 29. © 15615

A város már rég bedőlt volna az esztelenül felvett hiteleknek hála és a ésszerűtlen működtetésből fakadóan, ha nem lenne a cég hihetetlen nagy ipa befizetése.

Előzmény: nagypapi (15614)
nagypapi júl. 29. © 15614

Talán erre is lehetne valamit alapozni, elvégre jelenleg inkább erről híres Irsa:

Ásványvízteszt: egy magyar mind fölött!

Tíz márkás szénsavmentes ásványvizet kóstoltunk vakon, hat végzett az első három helyen. Sok a finom víz, olcsó és drága is végzett elöl! Tovább »

forrás: divany.hu

1. helyezett

Előzmény: nagypapi (15613)
nagypapi júl. 29. © 15613

"Éppen ezért nekünk a kevés kivételben lesz a helyünk."

 

Hát igen, reménykedni lehet, de úgy olvasom, eddig az évtizedes tervekből nem sok minden valósult meg.

 

"Nyilván a külföldiekre kellene bazírozni."

Nyilván. Kár, hogy ezt akarja a többi 3253 önkormányzat is, arra meg elég kevés az esély, hogy ennyivel nőne a vendégek (akár kül-, akár belföldiek) száma.

 

Megmosolyogtató - vagy inkább tragikus -, hogy az önkormányzatok többségének van valamilyen turizmusfejlesztési koncepciója, terve, de arra pl. már nem jut úgy 100 ezer forint, hogy a turistajelzéseket felfessék.

Remélem ez utóbbi legalább Önöknél rendben van.

 

Szívesen olvasnék arról, hogy egy esetlegesen európai színvonalúra fejlesztett gyógyfürdőre hogy akarnak a konkurencia ellenében több ezer külföldit csábítani.

De inkább ne is írja meg, nehogy valamelyik másik település ellopja az ötletet...

Előzmény: Elter János (15608)
Elter János júl. 29. © 15612

Kedves Szabira 6!

 

Rám nem hat az Ön érvrendszere.

 

A testvérvárosi kapcsolatokról nem tudok nyilatkozni, mivel képviselőségem 12 éve alatt egyetlen önkormányzat által finanszírozott utazáson sem vettem részt!

 

Ennek megfelelően arra szeretném felhívni Önnek is a figyelmet, hogy ne tegyen egyenlőségjelet a Polgármester és egy képviselő lehetőségei közé a fürdőfejlesztés kapcsán!

Előzmény: Szamira6 (15611)
Szamira6 júl. 29. © 15611

Kedves Elter Úr!

 

"Ennek oka nyilván az, hogy mindig is ez volt a település egyetlen kitörési lehetősége!"

 

Tudja, a baj nem az, hogy ezzel kampányolnak, hanem az, hogy választások után minden a fiókok mélyére kerül.

 

"hiszen így az beszél, aki maga is érintve van!"

 

Szerencsémre egyszerű albertirsai polgárnál soha sem voltam több. Nem is szándékozom képviselőnek még csak jelöltetni sem magam. Az ígérgetések földje nem az én világom.

 

"Ez nem hit kérdése. Arra ott van a Templom."

Maga már csak tudja!

 

"Itt pusztán a fejlesztés volumene a kérdéses, nyilván egy milliárdos beruházás már felszippantaná az ingázók többségét!"

 

Azért lássa be, hogy a - megszüntetné az ingázást, és a felszippantaná az ingázók többségét - között van némi különbség. Hát erre is gondolok amikor azt mondom, hogy meg kellene gondolni, hogy mivel etei az embereket.

 

A csodavárásról pedig csak annyit, hogy Ön mint képviselő is tehetett volna már valamit annak érdekében, hogy mondjuk az a sokat emlegetett stand fejlődjön. Gondoljon bele mennyivel nagyobb eséllyel indulhatna most polgármesterként, ha a kampányhazugságokba beleírhatná, hogy már tett is valamit, nem csak ígért.    

 

Előzmény: Elter János (15604)
_gaq.push(["_setCustomVar", 5, "Status", "anonymous", 2]); _gaq.push(["_setCustomVar", 1, "Level-1", "Regionalis_kozossegek", 3]); _gaq.push(["_setCustomVar", 2, "Level-2", "Regionalis_topikok", 3]); _gaq.push(["_setCustomVar", 3, "Level-3", "Albertirsa_a_City", 3]);