Keresés

Részletes keresés

szőkék hegedőse Creative Commons License 5 napja 0 0 16144

Albertit lehetett 1948-ig csiszto tót falunak nevezni, Irsán csak úgy 1/3 része volt szlovák eredetű. 

Irsa inkább volt "kozmopolita" - hogy írjak egy sületlenséget -, hisz Irsán felekezetileg a lutheránus szlovákság mellett nagy számú katolikus és református (ez utóbbi a KURUC eszmeiség...) magyar, a XIX. század elejétől már biztosan - hm, MÁS FÖLDRÉSZ, ne higyjetek a "kazár elméletben, a kazárok ma is élő türk nép Azerbajdzsánban és Kazahsztánban;>  meglévő izraelita kisebbség, akik sajátosan a magyar szokásos pap-tanító-katona "értelmiségen" kívüli minden más értelmiséget adták.

 

Mert TANÚÚÚNI , az nem embärnak való foglalatosság, ugyi??!

 

Még 1976-80 között a gimire is morogtak a helyi agrárius melósok, hogy aztán IRSAI kiskomcsi párttagok paternalista módon támadjanak az egyetemek miatt!

 

Bolondok kendtek, de még ma is!

 

Ezek kunok, de maguk is épp ilyenek MOST- mint azok 100 éve...vótak!

 

Előzmény: dixxicsirke (16134)
szőkék hegedőse Creative Commons License 5 napja 0 0 16143

MÁR ÉPPEN ideje volna, hogy a helyi "értelmiség", értem alatta az ex-Áfész bóti eladó szakmunkásokat és fodrász- meg pincérnőket, akik a társadalom krémje,

meg a belterjes slamposságot a fejükben tartó proletariátust, hogy ÉRZÉKELJÉK ezt itt!:

 

http://www.origo.hu/itthon/20160713-fidesz-kdnp-jobbik-baloldal-idokozi-valasztas-kistelepules.html

 

Na, persze, tudjuk, kik a "függetlenek".....

Aki "független", azaz semmilyen nézetei, érdekei, ideológiája, eszménye vagy célja NINCSEN, AZ NE AKARJON KÉPVISELŐ LENNI, ott ugyanis érdemben állást kell foglalni, közügyek mellett vagy ellen.

 

De az eszmék nélkül, irány nélkül nem megy. Posztkomcsikáink!

szőkék hegedőse Creative Commons License 5 napja 0 0 16142

Máris megtámadták Sarka Katát! :-D

 

https://www.facebook.com/kata.sarka/

 

 

Mármint a Miss World Hungary miatt. 

Nem örülök, mert évek óta jó show ez, most is, jó zenékkel, fellépőkkel.

A népies rucikban és a focimezekben MINDEN CSAJSZI jól nézett ki.

 

Én - persze- nem kommentelhetek :-D  DE MAJD a bulvársajtó gagyi-oldalain DÖFÖK! :-D

 

Magunk között: a szervező cég tulajdonosnője, ügyvezetője volt a mai produkcióban a legjobb NŐ!

 

De mindegy, Hajdú Pí gyurcsányista és "vasutas", Sarka fatert meg kék billenteni , ergo EEE VAGYOK TILTVA! 

 

No kérem, ITT AZT mutatom, hogy KI A LEXEBB ASSZONY az Országbaa (bele) ..:-D

 

S AKKOR Ő, a legszebbik:sjana Creative Commons License 2016.07.14 0 0 16141

Sziasztok!

 

Segítséget szeretnék kérni Tőletek. Az albertirsai vasútállomáson van még kerékpár megőrzés? Ha igen, tud Valaki árakat írni? Előre is köszönöm.

szőkék hegedőse Creative Commons License 2016.07.07 0 0 16140

Kissé furi a Fidesznek - főként a 2. II/III-os ciklusban - meg szok jőni néki, nanarancsos, szóval hogy a RÉGI PAJTI már veszélyes, az már akarhat is valamit,

 

pl.  a 2006-ig sokat  futtatoott, Első Kormányzásunk előtti csúcs-sztár, miután Erdei "Madár" 34 profi VB címet nyert meg, hát Kokó azzal az egy Olimpiai és egy profi VB címmel sehol sincsen mán....

 

http://444.hu/2015/05/21/vegre-kiderult-hogy-kovacs-bokszolo-istvan-miert-sertodott-meg-a-fideszre/

 

Ez a jelenség (PHENOMENON - nehogy "kísértetet" ÍRJON VALAKI; mint Marx fordítója az 1848 februári Kommunista Kiáltványba, - ugyanis ott is "SZELLEMISÉG" volt a fordítandó szó, és lett belőle "kísértet, zombi, vérfarkas,".

Drakula nem. Az oláh teremtmény. Megtudhatjuk , hogy a XV. századi TOTÁL SZÁSZ Segesváron született ő megfele, miközben a tatár-kun Basarab -dinasztia tagjaként ODA ALIGHA JUTHATOTT BE, 

 

és a ritka remek Sasfészek, TÖRCSVÁR a Kárpátok törcsvári Szorosa felett, az volt a Sötétség Hercege, Vlad Tepes építette titokzatos váááár.....

 

Csakhogy Törcsvárat 1373-ban I. Nagy Lajos d'Anjou magyar, lengyel, litván és nápolyi király építtette, akkor lett készen, mégpedig a jelentős kereskedőváros (SZÁSZOK....) Brassó védelmére!

 

Eközben Vlad Tepes szolgálta a Hunyadiakat . Jánost úgy 1445 után, aztán Mátyást, s amikor a szultán küldöttével egyezkedett, HIRTELEN  I. Mátyás igazságosan a palotája mellé, a visegrádi Salamon-toronyban láncra verve tartotta két évig...Szegény Drakula nem értett a láncokhoz, nem volt ő szabadulóművész, így aztán 2 év után kényszerházasságit kellett kötnie egy magyar nemes hölggyel, hát nem épp a szebbik fajtábul. Aztán 5 évig még lakhelyelhagyási tilalmon volt Visegrádon.

 

Nagyon félelmetes tatár-kun embör volt az a román Drakula....:)

 

Ennyit a Pletykákrul mára.

 

Aprópopó, helyi Fidesz: nem zavarja kendteket az ESZMEI IDENTITÁS nagyon, ugye, falusi kútgémek?!

szőkék hegedőse Creative Commons License 2016.07.07 0 0 16139

Igen, MINDÖNKI OTT VÓT, látta, de ha nem látta, pöcséttel hitelesített 10. szomszéd mondta nékije, ami igaz is, mer' annak a lánya a rendőrtisztin ment egy félévet, most kaszírnő a Zóbudai Szigeteken a DIZSIBE'!

 

S hát a bótos is ritka okos ember, tajtékozott a zeseményekbe, ami arrébb van 60 kilométerrel - csőlátása van, egy csövön átlát a szitán is!

 

Én is ma megtudtam, hogy FIZIKAILAG MEGROKKANNI jogász-közgazdásznak , na az egy nagy szégyen, és szakadt lesz a pantalló tüle.

 

A Kösség tele van alsó-középosztálybeli szubsztanciális kultúrával és deklasszációval.

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: harmincháromszor (16136)
Törölt nick Creative Commons License 2016.07.06 0 0 16138

Na mer mi volt pletyka es mi nem?

Előzmény: harmincháromszor (16136)
szőkék hegedőse Creative Commons License 2016.06.28 0 0 16137
harmincháromszor Creative Commons License 2016.06.21 0 0 16136

Sajnos sok hülye pletykafészek van Albertirsán...

Előzmény: dixxicsirke (16135)
dixxicsirke Creative Commons License 2016.06.19 0 0 16135

sok mindent hallani a múltkori súlyos balesettel kapcsolatban

 - az egyik sérült azóta elhunyt

 - a sofőr alkohol

 - és drogtesztje is pozitív volt

 - Odorán László képviselőúr pillanatok alatt ott volt segíteni és védeni a sofőrt

 - valamint néhányan egyből elkezdtek valamit kipakolni a kocsi csomagtartójából

 

nem tudom, hogy ebből mi igaz, igaz-e egyáltalán valami, ezért kérdem, hátha van itt valaki, akinek valós infója van az esettel kapcsolatban,

leírja, és mások is elolvashatják, és ne a pletykákat terjesszék

sem a sofőrt, sem a sérülteket nem ismerem, de jó lenne tudni, és másokkal is tudatni a tényeket okulásul

dixxicsirke Creative Commons License 2016.06.15 0 0 16134

van itt valami kőleves fesztivál, bár valszeg nem sokat gondolkodtak az elnevezésen, arról nem is beszélve, hogyha már tót falu, lehetett volna azt a vonalat képviselni...

 

viszont ez most akkor valami ellenfesztivál? vagy a másik helyett van? vagy amellett?

http://cegledipanorama.hu/index.php/hirek/program/6267-i-alf%C3%B6ldi-street-food-fesztiv%C3%A1l-albertirs%C3%A1n.html

szőkék hegedőse Creative Commons License 2016.06.10 0 0 16133

Az elütésekért bocsánat. Már nem túl jó a szemem és Jean-Michel Jarre  módjára püfölöm a klaviatúrát.....

Előzmény: szőkék hegedőse (16132)
szőkék hegedőse Creative Commons License 2016.06.10 0 1 16132

Érdekes adatot leltem a testvérváros, SZILÁGYSOMLYÓ történetéből.Olyat, ami NEMZETKÖZI, sőt, NAGYHATALMI jelentőségű volt a XVI.-XVII. század fordulóján.

A magyar Erdély fejedelme (-uralkodása: 1571-1586) BÁTHORY ISTVÁN, utóbb lengyel király is, 1576-tól két uralkodói státusa volt: a lengyel rendek, anyai ági öröklés útján, megválasztottál Lengyelország királyának.  Amíg Krakkóban időzött, öccse, Báthori Kristóf vezette az Erdélyi Kancelláriát.  

S ezzel egy erdélyi fejedelmi dinasztia jött létre.

Ez miért fontos adalék nekünk? Mert Szilágysomlyó nem csak "Hepe-Hupa" (Ady), hanem

"A Báthory István a család szilágysomlyói ágából származott, de az akkoriban Erdélyhez tartozó Partiumban famíliája birtokolta a somlyói mellett a szatmári és szinéri uradalmat is. Nevük szerint a Bátor mezővárosból való köznemesek törtek nagyra a XVI. században, ez ma Nyírbátor.

Ezt a Szabolcs vármegyében lévő uradalmat azonban a család másik ága örökölte."

 

 

A somlyói Báthoryak közül a továbbiakban Kristóf fia: Báthory Zsigmond (1572-1613) uralkodott: 1588 - 1598, Erdély és a Partium fejedelme; 1594-ben lemondott ugyan a családtag Báthory Boldizsár javára, azonban az új fejedelem meg sem melegíthette a fejedelmi trónt, II. Murad szultánnal való titkos egyezkedése miatt Zsigmond, a sokkal nagyobb tekintély, lefogatta és lefejeztette a "jó rokont". A család szilágysomlyói magánbirtokát megtartva Zsigmond többnyire a kolozsvári Udvarban tartózkodott.

1599-ben lemondott Báthory István fia,  András krakkói bíboros érsek javára a fejedelemségről, azonban a főpap már csak egy évig élt. Így 1602-ig ismét Zsigmond vezette a független magyar államot, amikor aztán visszavonult egy Prága melleti várkastélyba. 

(Több, igen rövid ideig tartó , más famíliából való fejedelem után, akik közül csak BOCSKAI István  - aki inkább nagyon hatékony hadvezér volt, mint uralkodó, a törököket 1593-ban Gyurgyevónál szétverte, pedig a Szinán nagyvezír vezette török sereg jelentős számbeli fölényben volt; illetve elfoglalta az egész Felvidéket és a Bécsi-medencét a Habsburgoktól és kemény békét kötött.)

A somlyói Báthoryak utolsó fejedelmi sarja Báthory  Gábor (1589-1613) uralkodott: 1608-1613; a Bocskai hajdúi bizalmát élvezve jutott a trónra, nem beszélve családi presztízséről. Sajnálatosan az ifjú fejedelem igen impulzív és erpőszakos, továbbá alkoholistta és "asszonykedvelő" volt, legalább 5 nemesi és egy szász puccs, merénylet készült ellene, végül Nagyváradon orgyilkos ölte meg a züllött ifjút. Ekkoriban a véres intrikákat a szultán és a Habsburgok is uszították.

 

 Némiképp idetartozik, mint a somlyói ág tagja, Gábor fejedelem nővére, Báthory Erzsébet iszonyatos vádak miatt kivégeztetett. Jellemző, hogy nem a Báthory -dinasztia tagja ölette meg Csejte várának úrnőjét. Sajnálatosan a MAI történettudomány alaposnak találja az elmebeteg szadista aszzony rémtetteit, mintegy 600 nővel végzett kínzásukat élvezve. Erre hiába is próbáltak "felvilágosult" történészek védelmet nyújtani, hogy népi hiedelem, meg hogy a "birtoai, vagyona" miatt fogták rá a rémmesét. Vagyona csekély volt és egy kis várat örökölt csupán. Ezzel hooror-könyvek és filmek hősnője lett mára.

 

A szilágysomlyói Báthoryak sikertörténete mégsem ért teljesen véget: a bíboros (!) András fejedelem lánya révén:  a fejedelmi szék várományosának tekintett ifjú I. Rákóczi György, Báthory András leányával, Báthory Zsófiával Szilágysomlyón ismerkedett meg, és a leányzót katolikus hite ellenére feleségül vette 1643 -ban. Ezzel a hatalmas Báthory-vagyon a Rákócziakra szállt át és  nemzeti történelmünk szempontjából NEM MÉLTATLANOKRA.

 

Forrás: Történelemportál, http://tortenelemcikkek.hu/node/22 , Török idők (1526-1699), in: Erdély fejedelmei,http://tortenelemcikkek.hu/node/206 

 

A képen  nemes somlyai Báthory István, Erdély és a Partium fejedelme, Lengyel király és egyúttal litván nagyfejedelem.

https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Kober_Stephen_B%C3%A1thory.jpg#/media/File:Kober_Stephen_B%C3%A1thory.jpg

 

gewahg Creative Commons License 2016.06.08 0 0 16131

drogos okozta.

a bátyja is az, ült is.

most mehet az öcsike is sittre.

 

Jancsii Creative Commons License 2016.06.07 0 0 16130

Nem. Facebook.

Előzmény: dixxicsirke (16129)
dixxicsirke Creative Commons License 2016.06.07 0 0 16129

hiteles forrásból?

Előzmény: Jancsii (16128)
Jancsii Creative Commons License 2016.06.07 0 0 16128

Sajnos most hallottam, hogy az egyik balesetes meghalt. :(((

Előzmény: dixxicsirke (16127)
dixxicsirke Creative Commons License 2016.06.07 0 0 16127
szőkék hegedőse Creative Commons License 2016.06.06 0 0 16126

Értsék meg, kérem, a szemeteket KONCENTRÁLNI, összevonni köll, mielőtt újra elosztjuk!

Különben az lenne, ami eddig vót: a ceglédi Ökoizé csinálta!

Mostan majd kormányzat alá lészen vonódva.  S aztán az erre külön kijelölt menekült-táborokba , akarom mondani: komposzt álló helyekre lesz decentralizálva.

 

Mint Ojrópába'.

Egy hős német asszony behívja a nigge- nem az arabokat,  biztatja, "Wilkommen Kultur" , azok meg a beduin valóságból a mézesbödönbe csöppenve nem értenek semmit az ojrópai libber mélyszabadságbull.

 

Sakkor azakkant hölgy a SAJÁTJAIVAL SEM TÁRGYAL, hanem hamiskártyás offshoroló alkeszekkel, Juncker, Schulz, megpróbálja a TÉVEDÉSIT széjjelteríteni a Közösségi Országokban, akik ezt egyáltalján nem akaják!

 

S ami ma még csak szemét-igázgatási kérdés, holnapra NAGY GÖDRÖK ÁSÁSÁNAK előjele már....

Előzmény: dixxicsirke (16125)
dixxicsirke Creative Commons License 2016.06.05 0 0 16125

A hülyeségre jött a káosz

Leáll az első szemétszállító: a szabályozás körüli szerencsétlenkedés közben elfogyott a maradék pénzük, 33 település kerülhet bajba. Tovább »

forrás: Index.hu

 

már április hónapra is jókora késéssel (május elején) jött a szemétdíjról a csekk, de a májusi még nem ért ide. itt is baj van?

szőkék hegedőse Creative Commons License 2016.06.05 0 0 16124

HA NETÁN  mégiscsak VAN az Illyés Gyula definíciója szerinti MAGYAR érzelmű és tudatú "lakos", nemzettestvér ebben az átlagos -azaz agrárproletár - pest megyei városkában , az MEGÉRTI, hogy hiányzik a fél testünk, plusz az egyik lábunk és a másik kezünk, a NEMZET és hazája csonkolt, és ezért - jó úton haladva - pl. Szilágysomlyó testvérvárosi , DE SZÓRVÁNY erdélyi helységgel kapcsolatban is az EGYÜVÉ tartozást erősíteni köll.

 

Íme, megemlékezésül a NÓTA, egy Quimby sláger dallamára kőkemény nemzeti szöveggel, Akkor született, amikor 2011 elején a" a baloldal GENETIKAILAG determináltan rárontott saját Nemzetére" - EURÓPA segítségével Kormányt akartak buktatni! S JÖTT Kiss tibi zenéje, szerintem Varga B. Tamás szövege, s jött 400 ezer MAGYAR Orbán mellett tüntetni...

TILTOTTÁK, TAGADTÁK, MÉGIS ITT VAN 2011 februárjából: Kiss Tibi MOST múlik pontosan című slágere nemzeti szöveggel Csík Jani bandája húzza el nekünk, NAGYSZERŰEN!

https://www.youtube.com/watch?v=XwvFp0DkFQ0

 

 

S HOGY ÉREZZÜK a kötelességszerű, kuruc optimizmust is, "AKÁRHOGY IS BERZENKEDNEK, ACSARKODNAK, HETVENKEDNEK", lesz nemulass mielőbb!

 

 A NÓTA KEDVELŐKNEK IS, mert ez egy 1934-es SLÁGER. Ma is!

Eredeti előadójától.

 

 

 

 

 

szőkék hegedőse Creative Commons License 2016.06.05 0 0 16123

No, akkor  érthető, hogy ritkán jössz.

Mert itten sem fejlesztések,  sem építések nincsenek,

FELÚJÍTÁS pedig csak a foximaxizmus és érdek-komanistaság van, mintegy Szent Fazék Elvtárs személyzeti kultuszának kontinuus, MSZMP KB (körülbelüli) titoknoksága oly nagy kaliberűvé teszi.

 

 

Minden középvállalatnál van 5-6 ILYEN képességű töltelék hlapecz.

 

Nem, nem bántás ez, de egyszer a Nagy Molochnak is le kell omlania, mint 60 éve az óriási Sztalin-szobornak az Ötvanhatosok terén.....

 

Még pártom elrugaszkodott, belterjes kis hevrája is posztkomcsi módon, beteges eszmei és TÁRSadalmi módon műxik.

 

Előzmény: nyicike (16121)
ambragls Creative Commons License 2016.06.02 0 0 16122

Nem tudom pontosan, lehet, hogy mind három tud futóművet állítani.

 

1: Pilis felől ahogy lejössz a felüljáróról a jobbra levő első utca után talán a 2 vagy 3. ház:

A kapu nyitva van, az udvarban van a műhely.

 

2: A Pesti úton a kanyarban a Bauszter Gyorsszervíz asszem 35 szám, 

 

3: Paulinusz József Cím: Albertirsa, Rákóczi u. 38, 2730Telefon:(30) 955 6150

 

 

 

Előzmény: blackcab (16119)
nyicike Creative Commons License 2016.05.22 0 0 16121

Üdvözletem minden kedves fórum olvasóinak, és hozzá szólóinak. Ritkán szoktam ide írni, de rendszeres olvasója vagyok. Érdekelnek az albertirsai események, mert érdekel milyen események történek városunkban. Különösen érdekel a stranddal kapcsolatos felújítások és fejlesztések. 

 

 

 

szőkék hegedőse Creative Commons License 2016.05.22 0 0 16120

A Migráncsosodás ellen:

 

aki ide mer hozni egy darab migráncsot, annak nem elektromos fűkasza lesz elővéve! Ugyehogy, Csikósjani Bácsi , kunfajta leginy??

 

Amúgyis, itt az egyik böszméte szerint a TÓTOK (ehun-e...) MIGRÁNCSOK, csak meg ne vakkargyuk azt a BÉKYBELE nevit.....

 

A másik szerint meg a székely és erdélyi magyar.

 

Láttak ezek mán ARABSOT?! Mahomet koporshowjára mondom, legalább az Uszama Bin Láda megvan??!  :-DDDDDD

 

Hát tudnak effélék is gyönni, legfőképpen: 

blackcab Creative Commons License 2016.05.11 0 0 16119

más kérdés:

albertirsán személygépjármű futóművet javíttatni,megnézetni hova érdemes vinni?

 

harmincháromszor Creative Commons License 2016.05.02 0 0 16118

Albertirsán nincs. Önkéntes tűzoltóság Üllőn van - tőlük kérdezném meg. De lehet, hogy ők.

Előzmény: blackcab (16117)
blackcab Creative Commons License 2016.05.02 0 0 16117

tiszteletem az uraknak

 

érdeklődnék hogy Albertirsán van-e önkéntes tűzoltóság.

vagy ha nincs, akkor melyik önkéntes tűzoltóság látja el a segítséget albertirsai tűzesetekben?

 

dühööng Creative Commons License 2016.04.28 0 1 16116

...ez tudatos... Nos, Én tudatosan nem járok teszkóba, sőt a családom egyik tagjának sem javaslom.
Pont azért, amiért az albertirsainak álcázott albánokhoz sem.

Bár abszurdisztánban és az abszudoknál minden lehetséges, még az ellenkezője is.

dixxicsirke Creative Commons License 2016.04.27 0 1 16115

pedig elég sokan oda vannak érte, példaként hozva a pilisit

sokszor voltam fül- (közterületen, ismerősöktől) és szemtanúja (fb)

tán még itt a fórumon is volt rá példa

hogy mikor nyit már ki végre? hát tessék, kinyitott. de minek?

Előzmény: Törölt nick (16114)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!