Keresés

Részletes keresés

kaposzta123 Creative Commons License 2012.04.29 0 0 5

Üdv!

Zeneszerkesztősdi után kutakodó embereknek ajánlanám az alábbi blogot:

http://masterofpuppetsmusic.blog.hu/

MidiTom Creative Commons License 2009.04.27 0 0 4
A nikkelezett, aranyozott, platinázott kábeltől ne várj semmiféle csodát.
A történetet a notebook USB - jét illesztő chipje, az XP op. rendszer és a driver együtt okozzák.
Ha némi dugdosás után a helyzet rendeződik, akkor örvendezz, mert sokan ezt a boldog állapotot sohasem érik el :)
De aki hasonló helyzettel szembesül, mindenkinek ajánlom, hogy próbálja meg átdugdosni másik csatlakozókba az USB - s hangeszközt, illetve ha használ más USB-s eszközt, akkor azt is.
Múltkor egy bizonyos audio eszközt csak úgy tudtunk beüzemelni az ügyfél gépén, hogy a bluetooth - t letiltottuk. Szóval tág tér nyílik a kreativitásnak :)
Előzmény: Édesvíz (3)
Édesvíz Creative Commons License 2009.04.27 0 0 3
Meg kell követnem önmagam. Elsőként köszönöm a válaszaitokat.

MidiTom: pont ez a gond, hogy sok helyütt fel sem tűnik az embereknek, vagy tényleg problémamentesen működik, akkor viszont szar a driver. Viszont...! (csak olvass kérlek tovább) :)

Jurij: lőttem néhány - 10, 20 és 30ms -on a terheltséget ábrázoló - képet, amelyen jól látható, hogy nem vezet eredményre a dolog, de ez menet közben is látható, hogy a mintavételezés mélységének állítása sincs szemmel látható hatással a teljesítményre. Viszont! Most délután dugtam össze újból (hétvégén a nagy tónál voltam), s láss csodát, nagy a terheltség, de 30 gyári mintát gond nélkül rá lehetett pakolni. Ez nekem magas, hogy most miért engedett ennyit, de mintha a múlt heti durcinak már vége lenne, s teszi a dolgát. A kérdésem tehát már inkább költői - mivel ez a teljesítmény nekem elég, s nem a ProTools rendszerek hangját és erejét akarom a 9 m2-es panelszobámba csempészni - mi lehet ilyenkor még a gond?
Egy valami még feltűnt, hogy elsőnek mindig USB 1.1 eszköznek ismeri fel a rendszer, de ha kihúzom és átdugom máshova, már 2.0 szabvány szerint muzsikál. Lehet, hogy egy aranyozott nyomtatókábellel még jobb lenne az összhang (ezt a látenciára is értem)?

Képek
jurij.es.a.szakkor Creative Commons License 2009.04.26 0 0 2
Édesvíz>> Ableton Live 7-ben ütődtem meg elsőként, hogy elkezdem bepakolni
a loopokat és ötnél már 50-60% körül van a cpu terheltség.



Próbálj a mostaninál (akár jóval) nagyobb ASIO Buffereket beállítani az EMU 0404 USB ASIO Control Panel-en és mondjad mekkora így a CPU terheltség.


Üdv,
jurij.és.a.szakkör

AudioWorks Hangtechnika / Székesfehérvár
Előzmény: Édesvíz (0)
MidiTom Creative Commons License 2009.04.24 0 0 1
A 0404 USB egy elég érdekes eszköz. Asztali gépen szinte mindig problémamentes. Nekem egy elég gyenge notin (1,7G C2D) stabilan megy, de többen jelezték, hogy erősebb laptopon sem volt stabil, vagy hamar kiakadt. Szóval erősen gépfüggő.
Előzmény: Édesvíz (0)
Édesvíz Creative Commons License 2009.04.24 0 0 0
Sziasztok, segítséget kérnék. Néhány napja vettem egy E-MU 0404 USB külső hangkártyát, s ASIO driveren keresztül minden rendkívül lassú, processzorigényes. A 1212m szépen muzsikál az asztali gépben, ezt a kütyüt pedig elsőnek egy HP 6710b notira tettem (friss telepítés, 2GHz c2d proci, 1GB ram), majd egy asztali gépre (HP dc7100, 3,2GHz P4, 2GB ram), de ugyanaz a helyzet. Szerintetek elképzelhető, hogy hibás lenne a hangkártya?
Ableton Live 7-ben ütődtem meg elsőként, hogy elkezdem bepakolni a loopokat és ötnél már 50-60% körül van a cpu terheltség. A 1212m-nél 10 minta esetén is 2% körül van. Kétségbeejtő. A driver természetesen a legfrissebb, már ami az E-MU oldaláról letölthető; a firmware-t is frissítette.
Gondolom már több tízezret eladott ebből az E-MU, de kevés helyen említik ezt a hibát (két napja olvasom a különböző kulcskifejezésekre adott oldalakat), ahol mégis, ott sem volt megoldás. Értem, hogy egy USB-n (2.0 ~ 480MBit ~ 60MByte) csatlakozó eszköz nem lehet olyan gyors, mint egy PCI eszköz, de ez különös nekem. A laptop integrált hangkeltője is kissebb processzorterheltséget produkál. Van ötletetek?
vnorbi1 Creative Commons License 2002.11.25 0 0 topiknyitó
A mostani laptopok teljesítménye compactsága indokoltá teheti a velük való zeneszerkesztést. Jólenne tudni kinek milyen tepeszteletai vannak az ezekben található "hankkártyák" minőségéről használhatóságáról, ASIO driver kompatibilitás (ha van ilyen) esetleg kiegészítőhadverek alkalmazásával ( ha van ilyen ) el lehet e jó eredményt érni.
Thanks...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!