Keresés

Részletes keresés

Songoka Creative Commons License 2017.10.09 0 0 41

Tiszteletem.

 

Eléggé kihalt a fórum, de azért remélem tudtok nekem segíteni.

 

Side by Side hűtőt szeretnénk vásárolni. Ezzel elegednő helyünk és még fagyasztó is lenne a közelben a gyakrabban használt élelmiszerek miatt. Illetve a jégkocka gyártás is fontos szempont lenne. nem szeretnénk e miatt egy külön gépet tartani.

 

A Bosch gépeire most 5 év gyártió garanciát adnak év végéig promócióban. 

 

Mit javasoltok? a keret max 500 lenne.

És itt kimondottan számít a méret :D

köszönöm szépen

 

 

orsiluca Creative Commons License 2017.08.26 0 0 40

Üdv!vettünk egy whirlpool kombihűtőt,használtan.

kérdezném,hogy mikor bekapcsol,olyamatosan zúg, aztán egy idő után elhallgat, illetve akkor is, mikor kinyitom az ajtót.

köze van ahhoz, hogy rá van írva, hogy air stream system?

rizsarezső Creative Commons License 2017.08.25 0 0 39

Üdv:
Azt szeretném kérdezni,hogy a fagyasztó szekrényem indító reléje tönkre ment,direktben hogy tudom kipróbálni hogy a kompresszor működjön ?3 lábú az érintkező.

Mert ha direktben megy rendesen,akkor veszek relét.
Előre is köszönöm.

lapoz Creative Commons License 2016.03.01 0 0 38

fresh&cool hűtőm van fent hűtő alul fagyasztó 3 fiókos. Sajnos nem tudom mi lehet a hiba ki van mosva a lefolyója takarítva ha vizet öntök lefolyik. De ha már megy 3.- 4 napot a hátsó csónaknál meg áll a víz és lefagy. Már  mindent csináltam vele de nem hatásos semmi. Valaki esetleg meg tudná írni mi a hiba . Jótállás  már nincs a szerelő meg drágán jön ki és nincs pénzem másik hűtőre kérem ha valakinek volna ötlete írjon. köszönöm Vali  email: kovacsne8vali@gmail.com

 

zeman12 Creative Commons License 2015.12.06 0 0 37

Üdv szakik!

Segítséget kérnék.

Van 1 Candy márkájú kombinált hűtőm 2000-es évek első éveiben készült talán.

Állandóan hűt,nem kapcsol ki....

De hűt is,rendesen,mert hideg van benne,lent pedig jegesedik a fagyasztóban a cucc....

Vmi jeladó, bimetál, v maga a kapcsolórész lehet a hibás?

Hívnék szerelőt,de a világvégén,külterületen van a hűtő,úgyhogy muszáj saját kezűleg megbuherálnom....

Előre is köszi,ha ismeri vki az adott márkát,a megoldást.

nakova Creative Commons License 2015.09.08 0 0 36

Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Vennék egy új fagyasztót. Tudom, hogy ez hűtőszekrényes fórum... de fagyasztósat nem találtam. Körülnéztem a Media Marktba, elég nagy a választék, meg még ajándékkártyám is van. Az a helyzet, hogy nem tudom milyen márkát vegyek. Az előzővel nagyon meggyűjt a bajom... elfáradt a műanyag, könnyen bejegesedett és még a tömítés rész is tönkre ment. igaz nem mai csibe volt, de most szeretnék minőségit, tartósat és olyat amivel tényleg nincs sok gond. Nekem idáig az indesit tetszik a legjobban, de a samsungon és a siemensen is elgondolkodtam. 

Mik a tapasztalatok? Melyiket ajánljátok? 

gaboca1981 Creative Commons License 2015.08.25 0 0 35

Sziasztok!
Egy témához kapcsolódó kérdéssel fordulok a szakikhoz és bajtársakhoz. Jegesedési problémák léptek fel a 6 éves Indesit NBAA 33 NF NX no frost kombi hűtőgépemnél. Először úgy derült fény a dologra, hogy a hűtőben kellemes langyos hőmérséklet kezdett jelentkezni. Majd gondoltam leolvasztom, úgysem volt már egy éve. A műanyag burkolat mögött szép vastagon rajta lógott a jég a lamellákon. Ezért nem jutott fel a hideg levegő a hűtő térbe. Leolvasztás után szépen üzemel (a kompresszor is ki-be kapcsol ahogy kell), de 1-2 hetente le kell olvasztanom, mert nem kapcsolja a leolvasztó fűtőszálat. A fűtőszálat kimértem, ami megfelelő és direktbe hálózatra kötve melegszik is. Az elpárologtató szenzor zárlat gyanús, mert hideg és meleg állapotában is 0 ohm-ot mérek rajta. Ez a kék-sárga vezetékes szenzor ami a bordák tetején van. Én erre tippelek, de kérnék szépen véleményt vagy javaslatot mielőtt cserélném. Esetleg más ötlet, ami miatt nem kapcsolja be az elektronika a fűtőszálat?
Köszönöm!
Gábor

colly Creative Commons License 2014.04.28 0 0 34

Üdvözletem minden hűtő gurunak.

 

Kérdésel fordulok hozzátok.

Ariston hűtőgép kezelőpanel kiszereléséhez szeretnék útmutatást kérni.

Ez kombinált hűtő ahol a normál rész fent van .( Zanusi,Gorenje)

Ennek az az ajtaján van a kijelző.

Vezetékkel csatlakozik a hűtő a belső lámpához , ahol a vezeték másik pontja van.

Tipus hiba lehet hogy az ajtó forgáspontjánál a vezeték megszakad.

Az óra lenulázódik. minden nyitás után s a leolvasztás sem az igazi.

Egyszer már cserélték a vezetéket de akkor nem tudtam ellesni a technikát, mivel később értem haza.

Ezért szeretnék útmutatás kérni.

Előre is köszönök minden tanácsot.

colly

Anikoo70 Creative Commons License 2013.10.31 0 0 33

Sziasztok! Sajnos megadta magát a hűtőszekrényünk, úgyhogy sürgősen kéne újat szereznünk.

 

A Media Marktban  láttunk egy nagyon "csábító" Samsung hűtőt, ami tökéletes lenne számunkra, de nem igazán van tapasztalatunk a márkával hűtők szempontjából.:) Van valakinek ilyen hűtője?

Milyen tapasztalataitok vannak?

 

Köszi a válaszokat.:)

 

hegizoli 307 SW Creative Commons License 2013.10.30 0 0 32

Üdv az Uraknak! :)

 

K59-L2635 Ranco hűtőtermosztátra lenne szükségem Egy Zanussi-Lehelbe.Tud valaki tippet,címet ahonnét rendelhetnék?

A régi bec@rt. Kaptam egyet de azzal meg em kapcsol ki csak ha 0-ra állítom.Gondolom mert nem gyári és a hőfoktartomány sem stimmel nála.

Minden segítséget előre is megköszönök :D

Galahed_ Creative Commons License 2013.10.16 0 0 31

Sziasztok!

 

Hűtőszekrényt kellene vennem, érdekelne a tapasztalatotok.

 

Jelenleg 2 tipust nézegetek a 320-380literes kategóriában.

 

Samsung RR82PHIS   http://www.samsung.com/hu/consumer/home-appliances/refrigerators/1-door/RR82PHIS1/XEO-gallery

 

Vagy Siemens KS33VVW30  https://onlinemarkaboltok.hu/haztartasigep/siemens/hutoszekrenyek/szabadonallo-hutoszekrenyek/ks33vvw30-huto/

 

 

Szerintetek melyik lenne jobb választás? Sajnos az említett két márkával nincs tapasztalatom, igy gondoltam megkérdezlek benneteket, hogy márka alapján mit választanátok. (tartósság, működés, stb stb)

 

Ha esetleg van jobb ötlet (ár/érték alapján) ebben a 320-380literes (nem fagyasztós) kategóriában, akkor szivesen fogadnám tanácsaitokat. (forintban: 100-170 ezret szánnék rá)

 

Előre is köszönöm az építő jellegű hozzászolásokat.

 

 

 

 

Gábor Diósi Creative Commons License 2013.10.09 0 0 30

 

itt a kép

Gábor Diósi Creative Commons License 2013.10.09 0 0 29

Üdv. Érdeklődnék, hogy melyik lehet az a kondi, amit írt? Kivettem egy alaplapot az Elektrolux ENB 3850-es hűtőből, de látok rajta laikusként kb. 6 db kondit, (2 nagy kocka alakút, 4 kisebbet, hengerest).

A mellékelet képen melyik lehet az indító kondi? Sacc/kb?  Amennyire látom, nem látom kinyilva egyiket sem, bár tudom, hogy ez nem jelent semmit.

Előzmény: dodyka01 (10)
interlevin Creative Commons License 2013.09.12 0 0 28

Igen, igen talán a "mániákussággal" van a baj, ha nem is figyeled naponta, akkor is megéri lecserélni a régi kb. 10 éves gépeket, jobban teljesitenek és sokkal szebbek:)

Előzmény: Törölt nick (27)
Törölt nick Creative Commons License 2013.09.08 0 0 27

Olyankor figyelgettem, amikor éjszaka benn 21 fok volt,  a rácsra meg ömlött be kintről a hideg levegő. Nincs bajom a fogyasztásával, csak azzal, hogy annyit "megy". Most már azzal sincs, mert olvastam a Hobbielektronika oldalon, hogy a 200 litert megközelítő méretűek így üzemelnek. A régi is több volt annál, csak azt nem figyeltem ilyen mániákusan, hanem sehogy.

Kezdem megszeretni ezt a behemótot, mert mindent kényelmesen belepakolhatok, úgy látom, jóval kevesebb energiafogyasztás mellett.   

Előzmény: interlevin (26)
interlevin Creative Commons License 2013.08.26 0 0 26

Kánikula is volt ám ami szintén nyomós indok, ha otthon már 30 fok körül van a szobában:( Most nézd majd meg ősszes. 300 körüli éves fogyasztás rendben van.

Előzmény: Törölt nick (25)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.25 0 0 25

A+ a besorolása, 305 kW évi fogyasztással. Éjszakai megfigyelések alapján 330-ra számolom, mert mérni nem tudom. Talán kis teljesítményű a kompresszora, azért megy annyit - mondom műszaki analfabétaként. :)

Előzmény: interlevin (24)
interlevin Creative Commons License 2013.08.25 0 0 24

Milyen energiaosztályút vettél A+, A++? A 430-as éves fogyasztást sokallom, nekem a no-frostosnak csak 270. Órákat nem kéne, hogy menjen a kompresszor, a pénzedért pedig nyugodtan hivd a szervizt szerintem.

Előzmény: Törölt nick (23)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.24 0 0 23

Indokolatlanul nem szeretnék reklamálgatni, meg kitenni magamat egy cserével járó hercehurcának. Még mindig nem tudom, elfogadható-e az, hogy pl. egyik reggel 6-kor már ment a kompresszor, és egészen negyed nyolcig. Igaz, hogy közben kivettem(vagy inkább kiloptam) a fagyasztóból is, meg föntről is valamit. Áramszünet nem volt, mert a vezetékes telefon mutatta a pontos időt. Azért ez az eset arra jó volt, hogy rádöbbenjek a router fogyasztására és levonjam  a túl soknak talált éves fogyasztásból. Az emlegetett 300 kW helyett ( éjszaka megfigyelve, a hűtő mellett bebuktatott ablak ellenére) az évi fogyasztást olyan 430 kilowattnak számoltam.  Ha ebből lejön a több, mint 100 kW a 12 wattos dig. elosztó miatt(más minden kikapcs.), az már elfogadható, és nekem, az abszolút tájékozatlannak mintha azt is bizonyítaná, hogy nincs baja a hűtőszekrénynek.     

Előzmény: interlevin (22)
interlevin Creative Commons License 2013.08.22 0 0 22

Ha csak gáz a hiba az előfordul akár szállitáskor is, a hőérzékelő már nagyobb gond. Kánikula után is állandóan megy? Ha pedig most vetted akkor maceráld nyugodtan a szervizt:)

Előzmény: Törölt nick (20)
interlevin Creative Commons License 2013.08.22 0 0 21

Kedves Ancsi! Szerintem inkább a Samsungokat és LG-ket nézegesd. A garanciát és a fogyasztást is hasonlitsd össze mindig.

Előzmény: Törölt nick (19)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.14 0 0 20

Szia!

Az az Electrolux, amit nekem idevett a familiám, túl azon, hogy 37 percet megy és 40-et áll(most kifigyeltem, kb ez az arány és nem tudom mi van emögött), olyan ocsmány kinézetű, hogy utálok ránézni. A törökök által gyártott Beko százszor igényesebb kivitelezésű volt. 

Előzmény: Törölt nick (19)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.14 0 0 18

Azt még hozzáteszem, hogy ennél kedvezőbben elhelyezni egy hűtőszekrényt, nem lehet.

Előzmény: Törölt nick (17)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.14 0 0 17

Köszönöm a reagálásodat.

Még akkor 5-re állítottam, aminek következtében 10 órát egyfolytában ment a kompresszor. Ebből legalább 5 óra holtbiztos, de éjjel kétszer megnézve és reggelre is működésben találtam. Az ajtó kinyitása után leállt(?) 5 fokkal a leghidegebb helyen.

Ezt az 5 fokot most már 3-as fokozaton is eléri olyan "áron", hogy óránként legalább 23 percig megy a kompresszor, ha belenyúlok, akkor tovább.

Meg is lennék nyugodva, ha ez a szekrény Samsung lenne digitális inverterrel(azokról olvasom, hogy így működnek), de ez egy  Electrolux.

Jól van ez így? Remélem, nem a gáz kevesebb benne a kelleténél vadonatújan?

Előzmény: interlevin (15)
interlevin Creative Commons License 2013.08.13 0 0 16

Rossz lehet a hőérzékelője, szerintem nézesd meg egy szerelővel.

Előzmény: pettep (13)
interlevin Creative Commons License 2013.08.13 0 0 15

Kánikulában mi is másképp működünk sajnos. Nyugodtan feltekerheted  nagyobbra a termosztátot. Nézd meg nincs-e kitéve plusz hőnek, nincs-e közel a tűzhely, van-e kellő szellőzése mert az is sokat ronthat a hűtésen. Várd meg míg esetleg lehűl a külső levegő akkor hogy viselkedik.

Előzmény: Törölt nick (14)
Törölt nick Creative Commons License 2013.08.08 0 0 14

Üdv!

A tegnap vásárolt kombinált hűtőszekrény hűtőterében miért nem megy 10 fok alá a hőmérséklet? Mit csinálhatok rosszul? Próbáltam 4-es, 2-es fokozaton. A 6-ost nem javasolják nagy melegben hozzáértők itt a neten.

10 fokra a kidobott Beko is hútött, igaz, hogy az ki sem kapcsolt. 

Tudtok valamit mondani nekem?

pettep Creative Commons License 2013.08.05 0 0 13

Samsung RL36EBMS hűtőnk van. Amikor lehűt és kikapcsol a hűttés nem kapcsol vissza amikor elkezd melegedni és teljesen felmelegszik. Csak akkor kezd ismét visszahűtteni amikor már teljesen felmelegedett és kiolvadt minden. Ha kikapcsolom és vissza akkor elkezd hűtteni. Van valakinek ötlete, hogy mi lehet a gond?

szednori Creative Commons License 2012.11.13 0 0 12


Eladó egy nyeremény Samsung RL56Ghgsw1/Xef alul fagyasztós hűtő,új,garanciás,gyári dobozában,budapesti átvétellel,meghatározott időpontban,2012.november 16-án.
Bővebb info a hűtőről:
http://www.muszakidepo.hu/haztartasi_nagygep/hutoszekreny/alulfagyasztos_kombinalt/samsung_rl56ghgsw1xef-p14808.html

Ára:135 ezer Ft
Érdeklődni:06304680041

szednori@gmail.com

rkozma Creative Commons License 2012.09.09 0 0 11

Sziasztok!

Segítséget kérek.

Zanussi-Lehel hűtőt használok. Egy ideje észrevettem, hogy "gáz" szaga van. Olyan, mint a földgáz, vagy pb-gáz szaga. Ez mitől van? Valami szivárog? Ezt meg lehet javíttatni?

 

Köszönöm!

Robi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!