Keresés

Részletes keresés

Castalia Creative Commons License 2003.12.01 0 0 280
Castalia Creative Commons License 2003.11.26 0 0 279
[A hivatkozott kép már nem található meg a tar.hu-n]
Castalia Creative Commons License 2003.11.26 0 0 278
A sivatagi hold titkát (Mojave Moon) vetítik december 03-án 19.30-kor, ill. 04-én 08.30-kor az f+ -on; mindazon szerencséseknek, akik tudják fogni a csatornát. Én nem. :((
Előzmény: giacarangi (275)
Castalia Creative Commons License 2003.11.26 0 0 277
Köszi a linket!
Előzmény: Han Pritcher (276)
Han Pritcher Creative Commons License 2003.11.21 0 0 276
Egy link a Canon oldalára: On the other side of the lens. Fent van Angie egyik képe is, bár nem írják, hogy hol készítette, de szerintem csencsenföld lehet.
giacarangi Creative Commons License 2003.11.20 0 0 275
Nekem valahogy fiatalabbnak tűnik ezeken a képeken.Valószínűleg a világosabb hajszín,és ez a piros ruci teszi.
Valami AJ film nem lesz a TV-ben mostanság?
Castalia Creative Commons License 2003.11.14 0 0 274
Az első képek az Alexanderből:
Egykismalacröffröffröff Creative Commons License 2003.11.05 0 0 273
Hi!

A naplót én a Pendragon könyvesbolttól rendeltem meg, USA-ból hozzák, ha minden igaz nov. végén kapom meg, kábé egy hónapja rendeltem. 3200 Forint körül lesz így.

EKRRR

Előzmény: Castalia (266)
DaisyMiller Creative Commons License 2003.11.04 0 0 272
psze, hogy van félelmetesség a szépségében, hisz az egyéniségében is van...
Előzmény: SomeBodri (271)
SomeBodri Creative Commons License 2003.10.31 0 0 271
Jaj istenem de gyönyörű ez a hölgy!!! A Napra lehet nézni de rá nem c. kategória lenne szerintem élőben. Van egyfajta félelmetesség is a szépségében, vagy csak én érzem így?
Castalia Creative Commons License 2003.10.31 0 0 270
Notes from my travels fedlap

People magazin

Castalia Creative Commons License 2003.10.31 0 0 269
Ezen az oldalon lehet szavazni Angelinára!
Han Pritcher Creative Commons License 2003.10.29 0 0 268
Egy régebbi naplóját letölthetedinnen, de sajnos csak angolul.
Előzmény: giacarangi (265)
Han Pritcher Creative Commons License 2003.10.29 0 0 267
...Bemásolom, hogy könnyebben el lehessen érni (nem baj, ugye?)
Persze, hogy nem :)

Nagyon szépre sikerült a honlapod!

Előzmény: Castalia (264)
Castalia Creative Commons License 2003.10.28 0 0 266
Nem nagyon hiszem, hogy meg fog jelenni magyarul... :((((((
Előzmény: giacarangi (265)
giacarangi Creative Commons License 2003.10.27 0 0 265
Kis hazánkban mikor várható a Napló megjelenése?
Castalia Creative Commons License 2003.10.27 0 0 264
Köszi szépen! (Végre egy interjú, amit nem nekem kell lefordítani! :))
Bemásolom, hogy könnyebben el lehessen érni (nem baj, ugye?)

Angyal szállt le Csecsenföldön

NSZ • 2003. október 25. • Szerző: Návai Anikó

Október 22-én New Yorkban az ENSZ-ből tudósító újságírók szövetsége kitüntette Angelina Jolie-t, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának tiszteletbeli nagykövetét. Jolie új filmjét (Beyond Borders – Határok nélkül) két nappal később, október 24-én mutatták be Amerikában, ugyanazon a napon, amikor a színésznő afrikai, ázsiai, dél-amerikai és balkáni menekülttáborokban tett látogatásairól szóló naplója is megjelent.

- Amikor Stone átküldte önnek ezt a forgatókönyvet, ön Billy Bob Thornton felesége volt. Az ő vérével töltött fiola lógott a nyakában, késeket gyűjtött, szörnyekkel álmodott, rojtos farmerben, szakadt trikóban, vietnami papucsban járt, és mindenről a szex jutott az eszébe. Most itt ül egy tea mellett, mint egy angol lady, és csöndesen beszélgetünk az ENSZ-ről, kongói belpolitikáról, jótékonysági kampányokról, washingtoni lobbizásról.

– Akkoriban mindenki odavolt, hogy milyen helyes, kezelhetetlen vadóc vagyok. Pedig csak a kétségbeesés kiabált belőlem, hogy nem találom se magam, se az életcélomat. Ma már pontosan tudom, hogy nem az a jó fej, aki szanaszét tetováltatja magát, és halálugrásokkal bizonyít, hanem aki a dzsungel kellős közepén összeszedi az odatelepített taposóaknákat. Oliver Stone a kezembe adott néhány külföldi lapot, beszélgetett velem a világról, csiszolta az agyamat.

- Vagyis ő és a Beyond Borders forgatókönyve nyitotta ki a szemét?

– Ez a film rólam szól. A főszereplő Sarah vattacukorba bugyolálva él, amikor találkozik egy férfival, aki megszállottan próbálja visszaállítani az egyensúlyt a világban, s ezzel Sarah életének is értelmet ad. Annyira szerettem volna megcsinálni ezt a filmet, hogy már sírtam miatta, de a forgatás csak nem akart elkezdődni. Aztán rájöttem, bőgéssel sokra nem megyek. Szót fogadtam Olivernek, összeszedtem egy csomó könyvet, beleástam magam a szakirodalomba, és fölhívtam az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságát, hogy hajlandók-e velem találkozni. Leültünk, beszélgettünk, elvittek magukkal Sierra Leonéba. Abban a táborban láttam életemben először éhhalál küszöbén lévő felnőtteket és haldokló gyerekeket, és ott halt meg először valaki a szemem láttára.

- Bűntudata támadt?

– Amitől azóta se tudok szabadulni. Gondolja csak el, amikor táborokat látogatok, reggeltől estig térdig járok a nyomorban. Utána elvisznek egy hotelbe, fölhozza a szobapincér a vacsorát, és ahelyett, hogy nekiesnék, csak nézem, és a könnyeim potyognak a tányérba. Ezt az őrületes különbséget máig nem vagyok képes feldolgozni. Csak azzal tudom magam megnyugtatni, hogy annak a rakás pénznek, amit keresek, a nagyobbik felét azonnal átutalom, mert így nem nyomaszt annyira, hogy ami megmarad, azt magamra költöm.

- Azonkívül, hogy a táborokat járja és pénzt küld, mit tud még csinálni?

– A táborokban ételt osztok, órákig beszélgetek egy-egy családdal törökülésben a földön. Ezeknek az embereknek semmit nem mond a nevem. Fogalmuk sincs róla, mi fán terem egy színész, a legtöbbjük még moziban sem volt soha. Mindenről naplót vezetek, ebből jelenik meg most a könyvem, melynek teljes bevételét az ENSZ-nek utalom át. Többször meghívtak Washingtonba, sokszor felszólaltam a kongresszusban, és dolgozom egy ottani válságstábbal, komoly külpolitikai képzést kapok. A Beyond Borders New York-i előpremierje a kérésemre jótékonysági est volt. Amilyen könnyen adom a magamét, olyan nehezemre esik megkérni idegeneket, hogy nyissák ki a pénztárcájukat, de már ezt is megtanultam.

- Az ENSZ-t sok kritika érte az utóbbi időben. Ez nem zavarja?

– Nem hiszem, hogy az ENSZ tökéletes, de ha nem létezne, ma sok millióval kevesebben élnénk a földön. Nélküle nem jutna célhoz az élelem, nem jutnának át emberek a határokon, és ennek semmi köze a politikához. Ez pusztán emberjogi kérdés és feladat.

- Abban például biztos, hogy az adományai oda kerülnek, ahova szánja?

– Veszem a fáradságot, és ellenőrzöm, ugyanis alapvetően bizalmatlan vagyok. Ráadásul mindig „pántlikázva” adok. Például azt mondom, hogy ezt az összeget egy iskolára költsék, abból pedig rizst vegyenek vagy fúrjanak kutat.

- Akkor már elég jól ismerheti ezt a világot.

– Az elején elég bizonytalanul mozogtam, mert az eddigi életem javát filmezéssel töltöttem, nem társadalmi munkával. Jártam például egy táborban, amely tele volt fiatal nőkkel. A hasonló közegről, a velem egykorú kolléganőimről az összes addigi tapasztalatom az volt, hogy – bár nagyon udvariasan próbálják leplezni a féltékenységüket – szigorúan kimért óvatossággal „kóstolgatják” egymást. Ebben a táborban mindenki a halál küszöbén él, és mégis: csak őszinte, melegszívű nőkkel találkoztam. Jártam Afganisztánban is, jóval szeptember 11-e előtt, amikor Amerikában még azt se tudták, kik azok a tálibok. Titkos helyeken találkoztam nőkkel, akik nem járhattak iskolába, nem tudtak írni és olvasni, és aggódtak a lányaik miatt. Mondtam is az ENSZ-eseknek, tegyék a szívükre a kezüket, nem ártok-e nekik mint tiszteletbeli nagykövet azzal a meglehetősen zavaros publicitással, amit magammal hoztam. Tudja, mi volt a válasz? Hogy sajnálnak azért a sok sületlenségért, amit a sajtó összehordott rólam.

- Most azt írják a lapok, hogy nem ismeri a veszélyt. Legutóbb például Csecsenföldön járt.

– Egy évig próbáltam bejutni oda, de állandóan viszszadobták a vízumkérelmemet. Közben meg csak jöttek a hírek, hogy sorra számolják fel a menekülttáborokat. Volt egy bizonyos tábor, amelynek a sorsa különösen aggasztott, mert az ottani menekültek semmiképpen nem akartak visszatelepülni Csecsenföldre, ahol biztos halál várt volna rájuk. Végül pár hete csak bejutottam, és utána beszélni tudtam az újságírókkal, aminek az lett a vége, hogy a tábor ma is működik.

- Vagyis beavatkozott a nagypolitikába.

– Félelmetes tojástánc volt, mondhatom. Az oroszok közt úgy éreztem magam, mintha folyamatosan elbeszélnénk egymás mellett. Mindig frappáns válaszokat adtak, de sosem arra, amit kérdeztem. Nagyon kellett vigyáznom, hogy mit mondok és miként fogalmazok. Persze voltam ennél élesebb helyzetben is. Konkrétan nem nevezhetem meg a helyet, ahová az ENSZ-munkám kapcsán eljutottam, és ahol naponta tépik össze külföldiek útlevelét. Egy este egy kis faházban kaptunk szállást. Jött valami helyi hivatalosság, hogy a velem utazó ENSZ-képviselő menjen be vele az irodába. Engem ott hagytak a kunyhóban, csak egy néni üldögélt a bejáratnál. Odasúgja nekem, kedveském, bújjon el jól a sarokban, mert ha megtalálják, elveszik az útlevelét. Ott gubbasztottam rémülten órákig, miközben azon járt az eszem, mi lesz, ha tényleg soha többé nem tudok hazamenni a gyerekemhez. Aztán valahogy kijutottunk.

- Bizony, a kisfia! Rá nem gondol, amikor ennyi veszélynek teszi ki magát?

– Nem ön az első, aki kérdi. De ott, a csecsen határon, abban a menekülttáborban ugyanolyan emberek élnek, mint én meg Maddox. És a félelemnek nemcsak rossz oldala van. Félni még jó is, ha az ember jó ügyért teszi, mert csak az nem fél, aki nem elég bátor. Most értelmes célja van annak, hogy vállalom a veszélyt, nem úgy, mint régen, amikor csak azért másztam bele rázós helyzetekbe, mert semmilyen iránytűm nem volt. Persze, amióta Maddoxot örökbe fogadtam, egy kicsit óvatosabb vagyok. Ahol van ENSZ-misszió, ott valamivel biztonságosabb, és általában figyelmeztetnek, hogy ha nem akarok menni, nem muszáj. De – számítva a legrosszabbra – mindenféle biztosítást kötöttem, ha elrabolnának, vagy ha valahonnan helikopterrel kellene kimenteni.

- Azért, hogy visszajöhessen választott új hazájába, Angliába?

– Nem hagytam el Amerikát, mert New Yorkban is vettem egy lakást, de Londonban azért akartam házat, mert a fiam ázsiai származású, gyakran járunk oda is, Afrikába is és az európai kontinensre is, és úgy gondolom, hogy Európában Maddox sokkal többet tanulhat a világról, mint Amerikában.

- Amerikában is vannak szegény gyerekek, akik segítségre szorulnának.

– Ezt az amerikai elnöknek címezze, ne nekem és ne a nemzetközi szervezeteknek. Miután részben indián származású vagyok, nagyon sokat próbáltam segíteni az amerikai indián közösségnek, de sajnos van egy törvény, amelyik csak a kormányzati szerveken keresztül teszi lehetővé a támogatást.

- Az ENSZ-munka mellett is szinte megállás nélkül forgat.

– Sokféle mozinak van helye a világban, mert a legfontosabb az egyensúly. Ezt magánemberként és színészként is vallom. Kell persze olyan film, amelyik csak kikapcsol és szórakoztat, feltéve, hogy nem rombol. Más kérdés, ha rajtam múlna, főleg dokumentumfilmeket és olyan filmeket gyártanék, mint a Beyond Borders, mert sokkal értékesebb nézni is, csinálni is, mint azokat a filmeket, amelyekről azt gondolják, hogy tetszik a nézőnek. Most végre Oliver Stone-nal forgatok Marokkóban. Nagy Sándor anyját játszom, és bár a gimiben nem haltam meg a történelemért, egy csöppet se bánom, hogy most behozom az összes mulasztást az ókorból.

London, 2003. október

----------------
Azt hiszem, ide nem írtam be, de 24-én volt a Duna TV-n az Ott voltunk c. dokumentumfilm, aminek Angelina a narrátora, és az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságáról (UNHCR) szól. Nem tudom, látta valaki? Kb. 20-25 perc volt, és ennyi idő alatt persze nem lehet igazán átfogó képet adni a szervezet munkájáról, inkább csak a történetét mutatták be: az '56 utáni magyar menekültektől kezdve az afgán válságon át a jugoszláv háború utáni helyzetig; tényleg mindig és mindenhol elég reménytelen és veszélyes helyzetben dolgoznak. A dokumentumfilmben megszólalt többek között Desmond Tutu is, akit én nagyon nagyra tartok; elég megrázó volt az egész. Az ember lelkiismeretfurdalást érez, amiért nem fogadhat örökbe egy fekete babát a harmadik világból. Hihetetlenül sok dolog van, amiről fogalmunk se lehet, mert a híradók is inkább David Blaine-t, és nem az afrikai éhezőket mutatják, akik ugyanazt a "mutatványt" adják elő, csak éppen egy életen át, és nem jószántukból.
---------------------
Bocsánat a kitérőért.
Felfrissítettem a honlapot, új kinézetet kapott. A régi már elég unalmas volt.
---------------------
Angelina Nane Annantól, Kofi Annan feleségétől megkapta az első UNCA Citizen of the World Award-ot.

Előzmény: Han Pritcher (262)
DaisyMiller Creative Commons License 2003.10.27 0 0 263
"Angelina Jolie egy humanitárius szervezet aktivistája lett, aki úgy segít a harmadik világ szenvedőin, hogy minden pénzét nekik adja.

Persze ezt csak legújabb filmjében, a Beyond Bordersben teszi, bár a minden áldozatra kész karakter megformálása nem esett nehezére a színésznőnek.
Angelina Jolie civilben is a rászorulók megsegítésére szeretné szentelni erejét –sőt, a pénzét is.

Angelina Jolie: Az ENSZ jószolgálati nagyköveteként járom a világot, és annyi szenvedést láttam, hogy teljesen átalakult a szemléletem.

Amikor először láttam Afrikában egy éhségtől haldokló kisfiút, azonnal utasítást adtam, hogy helikopterrel szállítsák kórházba. Csakhogy közölték velem: abban a táborban még húszezer ilyen gyerek haldoklik, és semmit nem lehet tenni értük. Ezért határoztam el, hogy ezentúl a keresetem egyharmadát jótékony célra költöm.

A felajánlott összeg nem jelentéktelen, hiszen Angelina filmenkénti gázsija jelenleg 15 millió dollár körül van."

na, ezt a példát mások is követhetnék...

Han Pritcher Creative Commons License 2003.10.26 0 0 262
Egy kis olvasnivaló:
Angyal szállt le Csecsenföldön
DaisyMiller Creative Commons License 2003.10.24 0 0 261
jaj, de gyönyörű!!!
én is szeretem A.J-t. A Kifutó a semmibe c. filmmel figyeltem fel rá, felejthetetlen alakítás volt!
Előzmény: Castalia (257)
zoee Creative Commons License 2003.10.23 0 0 260
Nekem is nagyon tetszik A.J.! Nem tudom hányan láttátok a Gina című filmjét?!
Ebben a filmben mutatta meg igazán mit tud! Olyan természetes volt, hátborzongatóan valósághűen játszott.
Nézzétek meg, nem szabad kihagyni!

Went Creative Commons License 2003.10.23 0 0 259
(Beyond Borders - hazai bemutató: 2004. március)
forrás:uno.hu
Castalia Creative Commons License 2003.10.21 0 0 258
Beyond Borders premier
2003. 10. 20. New York


A.J. + Clive Owen


A.J. + Kofi Annan



Castalia Creative Commons License 2003.10.17 0 0 257
Beyond Borders premier, Madrid





Castalia Creative Commons License 2003.10.14 0 0 256
Angelina elköltözött egy másik marokkói szállodába (az Alexander forgatása alatt), mert elege lett abból, hogy ha Colin Farrell berúg - márpedig ez gyakran előfordul -, előveszi a.... hát, büszkeségét. :)) A stáb már elnevezte Farrellt "Cock Out Colin"-nak.

All aboard Marrakesh excess
By Harriet Arkell in Marrakesh, Evening Standard
13 October 2003

He is the hellraiser of Hollywood with an insatiable appetite for sex, drink and drugs. Now Colin Farrell's badboy reputation is sweeping Morocco, where he is filming Oliver Stone's new blockbuster, Alexander.

Drinking till dawn, dropping his trousers in bars and stubbing cigarettes out on the furniture have already sparked complaints. And his co-star, Angelina Jolie, has reportedly moved out of their hotel in disgust at his behaviour.

Irishman Farrell, who is starring as Alexander the Great in the epic, began his trip staying - at great expense - at Marrakesh's La Mamounia, one of the world's top hotels. It boasts five restaurants, four bars, and a palm-fringed pool in its sumptuous 32-acre grounds.

But his Ł1,500 suite was not to his taste and he quickly requested a move to Le Meridien down the road, where the rest of the film crew were staying and he could enjoy a series of raucous nights.

He was an instant hit with his colleagues, who declared him "one of the lads". But his antics, particularly his propensity to drop his trousers, was less popular with the females in the party.

"He was always getting his bits out when he'd had a few, so much so that we nicknamed him 'Cock Out Colin'," said a crew member. "We thought it was hilarious but Angelina didn't, and eventually had enough and said she was leaving."

Jolie, 28, subsequently moved to the Sofitel in Marrakesh, taking her adopted Vietnamese son, Maddox, with her. Her fellow actors say that Jolie - who last year split from her second husband Billy Bob Thornton, himself a legendary hellraiser - avoids the alcohol-fuelled evenings after filming in favour of quiet nights in her room.

Soon after Jolie beat her retreat, the staff of Le Meridien had apparently tired of 27-year-old Farrell too, complaining both of his penchant for undressing in the bar and his habit of stubbing his cigarettes out on the furniture. Following this the actor moved out.

Farrell has worked hard on his bad boy reputation. The former clean-cut star of Ballykissangel boasted that he once got through 20 ecstasy tablets, four grammes of cocaine, half an ounce of hash, three bottles of Jack Daniel's, 12 bottles of wine, 60 pints and 280 cigarettes in a single week.

And earlier this year, he paid Ł10,000 to keep a Los Angeles lapdancing club open after hours so he could continue to see his favourite strippers.

His drinking partner in Marrakesh is Gary Stretch, a Liverpool-born former WBO middleweight champion-turnedactor. The pair are regularly seen out together - most recently at an Oliver Stone tribute evening at the Marrakesh Film Festival. Both are now staying at the Hotel Les Jardins de la Koutoubia, hidden down a dusty side street in the city centre. Here suites are half the price of those at La Mamounia and guests can enjoy massages and hammams - Turkish baths.

Farrell, who has been linked to a string of stars including Britney Spears, Naomi Campbell and Demi Moore, and recently had a child with his estranged girlfriend Kim Bordenave - is a regular at the Koutoubia's red velvet piano bar and throws loud parties in his suite.

But his legendary party-going stamina is being tested to the limit, as a worker at the hotel revealed.

"We used to see him a lot," he said. "But there have been a lot of 4am alarm calls recently as they are filming miles out in the desert by the Atlas mountains, so it has been a little less wild the last few days."

Castalia Creative Commons License 2003.10.13 0 0 255
Az imdb-n egyelőre ezek a premierdátumok vannak (Beyond Borders)
USA 24 October 2003
Spain 31 October 2003
Japan 2 November 2003 (Tokyo International Film Festival)
Germany 4 December 2003
Iceland 12 December 2003
Japan 20 December 2003
Netherlands 5 February 2004
Argentina 25 March 2004

Eddigi tapasztalataim szerint nekünk a német dátumhoz érdemes viszonyítani, de szerintem idén már akkor se számíthatunk hazai premierre. Bezzeg a spanyoloknál már a hónap végén bemutatják!

Nálunk viszont a Duna TV-n október 24-én 14.15-kor lesz az Ott voltunk (We were there) c. dokumentumfilm, aminek Angelina a narrátora. Igaz, a film szinkronizált, így őt nem fogjuk hallani - remélem, Orosz Helgát se! -, de a film menekültekről, ill. menekülttáborokról szól, és tudjuk, hogy Angelinának ez mennyire szívügye.
Ezenkívül a VOX-on lesz a Szeress, ha tudsz; 19-én 20:15-kor, ismétlés másnap 10:50-kor.

Han Pritcher Creative Commons License 2003.10.11 0 0 254
Beyond Borders magyarországi bemutatója: 2004 március?
giacarangi Creative Commons License 2003.10.09 0 0 253
A keddi Blikkben olvastam róla egy cikket,hogy szereti a rovarokat,hernyókat,és ő maga is el tudja készíteni.Nagy sikere lenne egy túlélőshowban...:)
Han Pritcher Creative Commons License 2003.10.06 0 0 252
Az új színes RTV-ben pedig egy sorozat AJ-ról.
Előzmény: giacarangi (251)
giacarangi Creative Commons License 2003.10.03 0 0 251
Hali!

A VOX-ban is írnak a Beyond Borders-ről.Néhány háttérinfó van benne(a szeptemberiben).
giac.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!