Kis segítséget szeretnék kérni: vettem egy roland PD-8as padot ami elvileg két zónás. Viszont nekem egy régi Millenium MPS200as agyam van. Gondoltam a padba sztereo jack megy, az agy felé meg két mono, de a szélén lévő érzékelőt nem tudtam megszólaltatni.
Sziasztok!!! Szeretném kérni mindenki segítségét, miszerint vettem egy használt Alesis Usb Studio Kit elektromos dobot. A hangszer egyéb progik letöltése után használható!! EZ ÍGY OKÉ!! Kérdésem az lenne az ALESIS TRIGGER IO magyar nyelvű használati kézikönyvet itt a neten hosszas keresgélés után sem találom. Esetleg tudnátok egy linket küldeni vagy v.mi ötlet, hogy könnyen el tudjam sajátítani a trigger kezelését??? Összesen négy gomb van rajta, azon belül rengeteg funkció, aminek a kezelése részemről tök idegen. A segítséget előre is köszönöm!!
A dobpadok triggerei egy külön kis tudományos értekezés tárgyát képezhetnék. A Roland padok esetében a sztereó dugó arra szolgál, hogy mindkét szenzort be tudják vinni az agyba. A jól megcsinált dobmodulok gyártói már az analóg bemenetek elektronikáját is elég furmányosan oldják meg, hogy a padok illesztése optimális legyen, és a megütés határozott impulzusai jól elkülönüljenek az állványzat és az egyéb külső okok miatt keletkező zajoktól. Az illesztést természetesen a saját gyártású padokra optimalizálják, de szokott azért tolerancia lenni, hogy adott esetben más triggerekkel is működjön, legfeljebb nem lesz olyan jó a stabilitás vagy a dinamika. A csoda másik része a már digitalizált impulzusok feldolgozása, az ütések elkülönítése, a zajvédelem és a kereszttriggerelés megoldásában van. Nem tudok mást mondani, mint hogy minél jobb cuccot vásárolsz, annál üzembiztosabb és "dobszerűbb" lesz a játék. Hogy egyik agy a másik gyártó padjával, triggerével miként szuperál, azt csak a gyakorlati kipróbálás során tudod eldönteni. Ráadásul ha az illesztéshez a dobagyon nincsenek paraméterek, akkor csak valami automata módban próbál majd beállni.
Szia, sajnos nincsenek a dobagyban erre való paraméterek. Úgy láttam, hogy a kickpadban csak 1 db trigger érzékelő van, míg a többi dobban 4. Elképzelhető, hogy ha veszek hozzá használtan egy régebbi, de márkás (pl. Roland) kickpadot, akkor megoldódik a probléma? Milyen kompatibilitási problémák lehetnek vele, amikre érdemes vásárlás előtt odafigyelni? Pl. az enyém mono jack-el csatlakozik, de ahogy látom a Rolandok sztereóval.
Meg kéne kérdezni a forgalmazót, hogy ez ennél a terméknél szokásosnak nevezhető-e vagy sem. A legtöbb olcsó elektromos dob cuccnál gyakran fordul elő hasonló probléma. Nem merem azt mondani, hogy másik dobaggyal tökéletes lesz a készlet, mert lehet, hogy a lábdob trigger is olyan amilyen. Ráadásul a dobagy elsősorban a saját, hozzávaló triggerével kéne, hogy a legmegbízhatóbban működjön. A dobagyban vannak egyébként paraméterek a pontos triggerérzékenység és a kereszt triggerelés beállításra?
Sziasztok! Teljesen kezdőként pár hónapja vettem egy XDrum DD-530 elektromos dobszerelést és egy olyan kérdésem lenne, hogy mit érdemes a dobon fejleszteni, ha a lábdobon egy bizonyos tempó felett egy-egy ütés kimarad, vagyis nem szólal meg? Trigger, esetleg dobagy? Duplázógépet használok, nem tudom, hogy ez mennyire szokványos elektromos dobokhoz. Előre is köszi!
Sziasztok. Kisérletező kedvűektől, hozzáértőktől kérdezem, hátha van aki már próbálkozott ezzel. Adott egy nem túl neves dobmodul. Konkrétan ez: http://www.db-musical.com/detail.php?product_id=469 . A bemenetek mind sztereó aljzat, a saját padjai pedig mind, - nem tudom jól mondom-e kétzónásak. Pergő és káva, Tom1+ kolomp, cintányérnál Crash1 + szélen crash 2, stb. A probléma a következő, sokszor kényelmetlen a 2 zónát eltalálni. Hagyományos piezo-val próbálkoztam. Az első zónáról sikerült leszedni a jelet, az működik, a második viszont nem szólal meg ezzel a módszerrel. Szétszedtem a pergő padját, megnézni hogy is néz ki a dolog. Az első zóna, ott is egy hagyományos piezo. A második a peremen (káván) körbefutó rugalmas szalag, ezt megütögetve megszólal. lehet ez is valami piezo elven működik. Viszont rákötve a piezot már nem szólal meg. A kérdés az lenne milyen módon tudok értelmezhető jelet küldeni ennek a második zónának. Szeretném külön padba tenni pl a kolompot, vagy ride kúpot. Valaki csinált már ilyet? Tudna segíteni. Lehet a piezóra valami ellenállást kell kötni, mert alacsonyabb jelszintet értelmez, vagy esetleg kettőt kell bekötni, mert épp magasabbat? Ötleteket szívesen veszek. Szép napot! Norbi
nagyon szép a dobszerkód, én is most szeretnék építeni egyenlőre csak pergőt , tuningoljam az Alesis dm6-m.
Kérdésem az lenne hogy hogy oldottad meg a dobtestet, miből és milyen hálóbőrt érdemes beszerezni(gondolom ebay) illetve hogy oldottad meg a hálóbőr leszorítását.
Eladó GYÁRI ÁLLAPOTÚ!!! Akai mpc 1000! Kb 10-15 alkalommal lett bekapcsolva.Fólia a kijelzőn.Hibátlan,Karcmentes.Dobozában volt tárolva. Minden megvan hozzá:128 mb Akai kártya,hálózati kábel,doboz,Manual.Mint a vadi új! Az eladás oka :KIhasználatlanság! zalcer@citromail.hu Tel:06302302193
Eladó egy AKAI MPC 2000XL dobsampler! 32mb full rammal, és van hozzá egy külső kártyaolvasó is! annyi kis hibája van hogy az alsó négy pad nem működik de a többi 12 igen, az alkatrész hozzá 80dollár, csak nekem már nem kell. Így az ára: 110000 Ft.
Naggyából végig olvastam a fórum hozzászólásait. Vennék magamnak egy Alesis Trigger I O-t, pc lenne a modul csak nem vagyok biztos egy dologban. A dob modulok bemenete mindegyik sztereó jack, vagy valamelyikhez elég a mono? Megépiteném a triggereket csak ezzel még nem kerültem tisztába. Ha sztereó akkor 2 piezot kell szimetrikusan rá kötni ahhoz, hogy adja a jelet a modulnak? A mono még talán egyértelmű. Piezoból ez jó hozzá: http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&cid=VkZkd1ZrNUZOVVZWVkVwT1pXeEZPUT09&pid=VkZaU2JtVnJNWEZhTTJ4UFVrVnJlUT09
valami alap drum pad érdekelne. teljesen amatőr bohóckodásra, első guglizásra az alesis performance pad-jét találtam, meg a yamahának a pad-jeit pl. az ydd60at és társait. gondolom ezek nem azonos kategóriák már eleve, de valami ilyesmi egybe épített cucc érdekelne elsőre, kis bohóckodásra, esetleg hogy a sonarral tudjam használni. gondolom ég és föld a különbség egy ilyen alap cucc és egy profi digi dobset között, de kíváncsi vagyok profi szemmel mit a tapasztalatotok ezekkel a kütyükkel kapcsolatosan
Van egy eladó Alesis D4-em jó állapotú , a hazsnálati utasítás is meg van hozzá (angol) és adapter. Azért adom el mert kell másra a pénz. E-mailben tudok képet küldeni róla. Ha érdekel akkor írj e-mailt vagy vegyél fel msn-en. e-mail : funkypeacock@gmail.com msn : peti_egyed_a@freemail.hu Az ára : 45 000 Ft.
AKAI MPC 2000 XL MCD dobcomputer 100%-os esztétikai és műszaki állapotban eladó. Tulajdonságok: Full 32Mb memória,alap kiépítés. 16Bit,Wav file olvasás,beépített MCD,SD,MS,MMC és CF kártyaolvasó. 32 poli,szűrők,timestretching. SCSI port.Kék szín. A létező legjobb hardware sequencer.(MPC-ASQ)
Végre elkészült a hálóbőrös gyakorlóm! Karám zártszelvényből, 10 -es pvc dobtestek...stb. Azóta a lábdobrészt lecseréltem egy Roland KD8-as padra mert a triggerelését nem tudtam tökéletesen megoldani a félbevágott amati pergőnek.... további képek: http://kep.tar.hu/e-drum
Kész az új dobtest. Az érzékelőket NYÁK lapra ragasztottam, párhuzamosan kötöttem. A fehér műanyag keretre úgy feszítettem fel, hogy 3-as lyukakat fúrtam bele, ebbe elég kívülről beletolni a hármas csavart, a recék miatt stabilan megáll benne. A "membrán" szerkezete: (a) alul van egy gumilap (1 mm-es) (b) a NYÁK a piezzok-kal (c) egy 2 mm-es "gumiszivacs" réteg (hogy a megütése ne legyen olyan kemény) (d) a felső 1mm-es gumilap
(b) és (c), illetve (c) és (d) egy-egy kis pöttyel középen össze vannak ragasztva, hogy ne csússzanak el egymástól.