Keresés

Részletes keresés

pg_breki Creative Commons License 2003.10.20 0 0 179
Ha már a Lanport haldoklik, ehhez mit szóltok?!

http://www.beltav.hu/

bolic Creative Commons License 2003.10.05 0 0 178
Itt is bezárni!
jung Creative Commons License 2003.09.25 0 0 177
Vmelyik barom bezárta a hwsw topicot. Javasolnám, hogy itt folytatodjek!
shabbarulez Creative Commons License 2003.08.22 0 0 176
A HwSw fórumában folyik elég élénk fórumozása Lanportnak/Digital Control/Net4Us-nak a cégtulajdonos részvételével és a HwSw-en is többször cikkeztek a cég becsődölése/átalakulásáról.

Lanport RELOADED

net4us INDUL!!!

Előzmény: Theatti (175)
Theatti Creative Commons License 2003.08.22 0 0 175
Hello mindenkinek!(ha van még valaki aki ellátogat ide!)

Mi tavaj összel hallotunk eloszor a cégről!Nagyon +örültünk a +fizethető szolgáltatásnak,de sok más társamhoz hasonloan nálunk sem lett semmi!Most már azt mondom szerencsére!Novembertől Májusig telefonálgattunk,e-mail-t irtunk és vártunk!Voltak ugyan nálunk +beszélni a részleteket(mi mennyibe kerül,mennyi a kiépitési idő,mi a sávszélesség stb),de itt +ált a tudomány!Kb minden 2. héten telefonálgattam és azt a választ kaptam,hogy két hét mulva tutira megyünk szerelni!
Azttán májusban +untuk a dolgot!Látom jol döntöttünk mert most futhatnánk a pénzünk után!
Ez az egész cég 1 nagy kamu!!!Hülye köcsögök!!!

Üdv

Coust3au Creative Commons License 2003.07.17 0 0 174
Többszöri levélváltás után nekem úgy tűnik, hogy ez a Jáki úr (DigitalControl arc, aki a HWSW fórumon tűnt fel) is hasonló mint Faragó úr, sőt azon sem lennék meglepve, ha valami ismerőse vagy netán ő maga lenne... (stílusa is ismerős)

Mindenáron le akart beszélni arról, hogy az Infopoint ellen csődeljárást indítsanak a károsultak... ("úgysem éri meg, nem kapjuk meg a pénzt, másoknak is tartozik az Infopoint és ők kapnak előbb.. adjunk még egy esélyt Sanyikának, hagyjuk futni...." ))) )

Majd meglátjuk... De Faragónak vissza kell fizetnie a tartozását így vagy úgy...

Aki károsult és szeretne egységesen fellépni a többi károsulttal az Infopoint ellen, az írjon a lanport0@mailbox.hu emailcímre.

p. Cou

Előzmény: Herold (173)
Herold Creative Commons License 2003.07.13 0 0 173
Állítólag nem ez a teljes neve a cégnek. Itt találsz több infót az ügyről:

HWSW fórum

Előzmény: NTHAM (172)
NTHAM Creative Commons License 2003.07.13 0 0 172
Esetleg nem kellene értesíteni a VALÓDI céget, hogy visszaélnek a nevével?
Szerintem érdemes lenne.
Előzmény: Herold (168)
Janibacsi Creative Commons License 2003.07.11 0 0 171
Ez a kedvencem: :)

"Amennyiben a felszólítás eredménytelen, úgy a szolgáltatást beszüntetjük, követeléseinket jogi úton fogjuk érvényesíteni, és a nem fizető nevét honlapunkon is közzétesszük."

Aha. Mert az csak ugy megy. Naja, az oviban bissztoss. A valo vilagban meg egy ilyen utan "talalkozunk a birosagon"-nal koszonnek el:o))

JAno

p.s: Ez a "nemet" szoveg erosen sulineteskent hat. A fent emlitett resz az, ami szamomra teljesen hiteltelenne teszi az egesz blablat.

Előzmény: forgi (163)
Coust3au Creative Commons License 2003.07.11 0 0 170
Tanulságos cikk a Lanportról...

>> http://www.hwsw.hu/oldal.php3?cikkid=830&oldal=1

Érdekes a hozzá kapcsolódó fórum is.

Egyébként attól parázni, hogy a Lanport nem fizet nagyon nem kell, mivel Bt. azaz magyar társasági jog szerint a beltag korlátlanul felel a vagyonával a cég adósságaiért.

A károsultaknak össze kellene fogniuk.

Aki károsult és akar együttműködni az írjon ide:

mailto:lanport0@mailbox.hu

p. Cou

Előzmény: vais2 (169)
vais2 Creative Commons License 2003.07.10 0 0 169
Az Infopoint Bt. nekem is lóg a nem teljesített telepítés árával és van is behajtáson egy bíróság által jóváhagyott fizetési meghagyás. Ettől függetlenül támogatom azt az ötletet, hogy a LANPORT károsultjai fogjanak össze, és közösen próbálják érvényesíteni igényeiket. Ha a forum résztvevői közül valakinek van ehhez szaktudása, lehetősége és kedve, adjon meg egy e-mail címet, ahol jelentkezhetnek azok, akiknek van valamilyen követelésük az Infopoint felé.

A német cég bejelenetkező szövegéből nekem úgy tűnik, hogy az Infopointnak, ha nem akarja elveszíteni az összes ügyfelét, a szükséges engedélyek megszerzéséig még működnie kell. Ha az új kft. megalakul és megszerzi a szükséges szolgáltatási engedélyeket, mindenkivel újra kell szerződnie, mivel nem lesz jogutódja az Infopointnak. Érdekelne tehát, hogy az új cég milyen módon és milyen ajánlattal keresi meg a még meglevő ügyfeleket.

vais

Herold Creative Commons License 2003.07.09 0 0 168
Rossz híreim vannak.

Németországban egyetlen Digital Control GmbH nevű cég van (ilyen nevű több nem is lehet, mert ugyanazok a névadási szabályok vannak, mint nálunk). A cég méréstechnikával foglalkozik, adatai a következők:

Digital Control GmbH
D-97836 Bischbrunn ˇ Kurmainzer Straße 56
Telefon: 0 93 94 / 990 990
Telefax: 0 93 94 / 990 999
E-Mail: info@digitrak.de
http://www.digitrak.de

A honlapról világosan kiderül, hogy semmilyen kapcsolata (telephely, dealer) nincs Münchennel, viszont van 2 magyarországi dealere. A Contact menüpontnál nem szerepel Jáki Antal neve, se müncheni telephely.

A következtetést mindenki vonja le maga.

Előzmény: Coust3au (167)
Coust3au Creative Commons License 2003.07.08 0 0 167
Jobbik esetben a csődeljárás során visszakapod. Ha Faragóék nem akarnak fizetni (és erre a későbbeikben sem hajlandóak), akkor lehet feljelentést tenni ellenük gazdasági csalás, esetleg csődbüntett miatt a rendőrségen (pl ez az eset áll fenn, ha tartós ideig nem elérhetőek, nem vesznek át leveleket... stb...).

A lényeg az, hogy a sértettek (azaz azok az ügyfelek, akik szolgáltatásokat rendeltek a Lanporttól, és fizettek is azért, de Faragóék nem teljesítettek határidőre, és a pénzt sem fizetik vissza, mindenféle okokra hivatkozva) minél egységesebben lépjenek fel Faragóékkel szemben. Ebben az esetben jó esély van a pénzed (vagy egy részének) a visszaszerzésére.

Előzmény: Herold (166)
Herold Creative Commons License 2003.07.08 0 0 166
Egy dolog a nemfizető ügyfelekkel szembeni eljárás, de mi lesz azzal a pénzzel, amit előre elkértek az ügyféltől és nem telepítettek szolgáltatást azóta sem?
Előzmény: forgi (163)
Coust3au Creative Commons License 2003.07.08 0 0 165
Hehehe,

ez ismét Faragóék átverése... :)

ha megnézed a cég honlapját, akkor egy rendkívül komoly "internetszolgáltatót" láthatsz... :)

>> http://www.digitalcontrol.de/

Legalább a Lanportnak volt honlapja...

Ráadásul, Magyarországon csak a magyarországi bejegyzéssel működő cégek szolgáltathatnak bármit is, egy német GMBH nem. Ha viszont bejegyzi magát, és átvesz mindent a Lanporttól, akkor jogutódja is kell hogy legyen, ha meg nem az, akkor csődböntettet követnek el... ami akár 2-5 évig terjedő börtönbüntetéssel és teljes vagyonelkobzással is járhat Faragóék számára...

Egyébként ha jól tudom Faragóék és a Lanport ellen csődeljárás van folyamatban, és így akarnak megszabadulni a felelőségtől + a fizetési kötelezettségeiktől, tartozásaiktól.

Semmi gond, Faragó úr úgyis majd a rendőrség előtt tisztázhatja, hogy most éppem miért nem teljesítenek semmit, vagy éppen miért nincs pénzük /idejük...

Előzmény: forgi (163)
forgi Creative Commons License 2003.07.08 0 0 164
Kívánok minden T. Lanportra várónak egy szolgáltató szolgáltatót!!!
forgi Creative Commons License 2003.07.08 0 0 163
Folytatás is van:
Tisztelt Ügyfeleink!

Üdvözlöm Önöket, a Digital Control GmbH. nevében. Cégünk átvette az infopoint Bt. eszközeit és folytatni kívánjuk azokkal a LANport szolgáltatást. Bízunk abban, hogy az átvétel során a szolgáltatás zavartalanul fog folytatódni és Önök nem fogják érzékelni a változást. Természetesen, amennyiben Önök igénylik, folyamatosan igyekezni fogunk a szolgáltatás minõségének javítására. Elõször azonban a zavartalan átmenetet szeretnénk biztosítani.

A magyarországi mûködéshez egy magyar vállalatot kell megbíznunk ill. alapítani. Az önálló szolgáltatáshoz a magyar törvények szerint HIF engedély szükséges.

Mi nem kívánunk viszonteladóként mûködni, mert csak a függetlenség megörzésével tudjuk a szabad piac árelõnyeit Önöknek továbbadni, ehhez azonban saját jogosítványokra lesz szükségünk.

Mindez idõbe telik. Pillanatnyilag és a következö néhány hétben még az infopoint Bt. fogja a hálózatot tovább üzemeltetni, majd a HIF engedély megszerzése után átveszi azt a HMR Bt., mindaddig amíg meg nem alapítjuk magyarországi cégünket a Digital Control Internet Szolgáltató Kft.-t, illetve az meg nem szerzi a szükséges jogosítványokat.

Az egyértelmûség kedvéért külön hangsúlyozom, hogy a Digital Control GmbH. Nem jogutódja az infopiont Bt. –nek, így annak kötelezettségei jogilag nem terhelik sem a Digital Control GmbH.-t, sem pedig a megalakulóDigital Control Kft-t.

A tisztelt ügyfeleknek amennyiben elégedetlenek lettek volna a szolgáltatással most lehetöségük lesz az infopoint Bt.-vel fennálló szolgáltatási szerzõdést a Digital Control GmbH.-val nem megújítani, anyagi következmények nélkül.
Ez azonban nem jelenti azt, hogy bárki is kibújhatna fizetési kötelezettsége alól. A becsülettel fizetö ügyfelek érdekében nagyon szigorúan ragaszkodni fogunk a szolgáltatót megilletö jogokhoz, fizetési késedelem esetén a fizetésre E-Mailben fogjuk díjmentesen emlékeztetni az ügyfelet. Válasz ill. fizetés hiányában postai úton fogjuk a felszólítást megismételni , ennek költségeit várhatóan 2.500-3.000 Ft-ot pedig a nem fizetö ügyfélre fogjuk terhelni. Amennyiben a felszólítás eredménytelen, úgy a szolgáltatást beszüntetjük, követeléseinket jogi úton fogjuk érvényesíteni, és a nem fizetõ nevét honlapunkon is közzétesszük.

Megnyugtatom azonban Önöket, hogy mindazoknak akiknek 2003 julius 15-ével nincs tartozása az infopoint Bt. irányába, azokkal a szolgáltatási szerzödést változatlan feltételekkel megújítjuk és részükre az infopoint Bt. által nyújtott kedvezményeket továbbra is biztosítjuk. Biztosítom önöket, hogy nem törekszünk haszonra, nem kívánunk nyereségadót fizetni, csupán a tisztességesen dolgozó munkatársainknak szeretnénk tisztes fizetést biztosítani. Igy az Önök által fizetett szolgáltatási díj garantáltan önökhöz kerül vissza szolgáltatás formájában. Ez volt az infopoint Bt. szándéka is, de az elõfizetõi hozzájárulást a telepítési költségekhez túlzottan alacsonyra kalkulálták, a szolgáltatás havi díja ugyan helyesen kalkulált, de túlzott mértékû volt az engedmény amit a teljesítési határidõ csúszásának fejében Önöknek felkínáltak, ehhez társult még, hogy több ügyfelünk nem egyenlítette ki számltartozását. Mindez együttesen okozta az infopoint Bt. olyan mértékû eladósodását, ami a további mûködést ellehetetlenítette.

Ennek nem szabad ismételten elõfordulnia, de az Önök érdekében garantálom, hogy nem is fog elõfordulni.

Az újonan megalakuló Digital Control Kft-ben minden olyan hibát el fogunk kerülni, amit az infopoint Bt.-ben elkövettek.

Egy nagyon ütõképes mûszaki és jogi hátteret igyekszünk kialakítani. Kérjük Önöket, hogy amennyiben meg voltak elégedve a szolgáltatással, úgy lakóhelyük, telephelyük közelében ajánlják ismerõseiknek a szolgáltatásunkat. A szolgáltatás javításának költségeit abból szeretnénk fedezni, hogy rövid idõn belül még ez évben megduplázzuk

ügyfeleink számát. Remélem, hogy ezzel nem csak a minõséget fogjuk tudni javítani, hanem a díjakat is csökkenteni fogjuk tudni.

Amennyiben e célunk megvalósul 2004 januárjától a havi elõfizetési díjakat az elõfizetõi létszám függvényében csökkenteni kívánjuk. Kérünk mindenkit, hogy hozzon nekünk legalább egy ügyfelet. Kérjük,hogy látogassák rendszeresen ezen oldalt, valamint olvassák rendszeresen elektronikus leveleiket Igyekszünk Önöket mindenrõl informálni, ami szerintünk érdeklõdésre talál ügyfeleink körében.

Kérdeseikkel, megjegyzéseikkel, panaszaikkal, és segítõ ötleteikkel várjuk leveleiket az eddig ismert címeken kívül a lanport@digitalcontrol.de címen.
Irjanak nyugodtan magyarul! Ígérem, minden levélre válaszolunk.

Hamarosan egy újabb elérhetõséget tudunk kínálni Önöknek, budapesti vezetékes telefonon, ahol kompetens válaszra számíthatnak.

Budapest, 2003.07.04.

Számítok segítõ együttmûködésükre

Digital Control GmbH. Software Systemhaus
Antal Jáki
Gesellschafter - Geschäftsführer
(tulajdonos - üzletvezetö)
a.jaki@digitalcontrol.de

Handelsregister(cégbejegyzés száma): München HRB96657
Adresse(cím):
Feldmochinger Str. 210B
D-80995 München
Tel: 004989 35731108 (vigyázat! Németország)
Fax : 004989 35731109 (vigyázat! Németország)

forgi Creative Commons License 2003.07.08 0 0 162
Annak idején én is gondolkoztam a LANPORT-on, de eltérítettek a fórumon leírtak. Aztán beugrottam a Vodafone GPRS-be, de minek. Azóta is olvasgatom a LANPORT fórumot, itt is és a HWSW-n is. Most egy érdekességre bukkantam a HWSW-n, amit talán még nem láttatok. A mellékelt szöveg a LANPORT honlapján is megtalálható, tehát nem csak kacsa:

Tisztelt Ügyfeleink!
Sajnálattal közlöm Önökkel, hogy részben szerzõdéses partnerünk késedelmes teljesítése, részben sok ügyfelünk fizetési kötelezettségének elmulasztása miatt az infopoint Bt. Fizetésképtelenné vált. A szolgáltatás fenntartása érdekében adósságunk fejében kénytelenek voltunk a müncheni bejegyzésû Digital Control GmbH.-nak valamennyi a tulajdonunkban lévõ eszközt és szolgáltatási szerzõdést átadni.

Remélem, hogy Önöket semmilyen hátrány sem fogja érni, a tulajdonosváltás következtében. Bízom abban, hogy a nagyobb tapasztalattal rendelkezõ cégnek sikerülni fog megvalósítani, amit mi szerettünk volna, de sajnos csak elkezdeni tudtunk, de nem várt problémák felmerülése miatt megvalósítani nem.

Arra igazán nem számítottunk, hogy egyes ügyfeleink még az igen alacsony díjat sem fogják megfizetni, és ezzel ellehetlenítik a szolgáltatást. Remélem, hogy az új tulajdonos több tapasztalattal,nagyobb anyagi háttérrel, jobban fogja kezelni a problémákat. Magam részéröl az eddigi mûszaki tapasztalatommal támogatni fogom a vállalkozás sikerét. Köszönöm megértésüket és kívánok mindannyiuknak sok örömet és jó egészséget a LANport használatához.

Budapest, 2003 07.04.
Faragó Sándor

Andreas Creative Commons License 2003.07.07 0 0 161
Azt hittem hogy már rég szökésben van az ügyvezető, de most látom hogy a HWSW fórumában még aktívan válaszolgat, kioktat, megsértődik és reményt sugall a netre éhező tömegnek. Időnként beesik egy lelkes előfizető aki közli hogy ő már száguldozik a 2Mbites Lanport elérésén :))
blr Creative Commons License 2003.07.06 0 0 160
Kedves Faragó Úr!

Mivel telefonon gyakorlatilag egész héten nem tudtam elérni, ezúton kérem, hogy az elkövetkezendő két hét alatt valamikor szorítsa már bele a munkaidejébe azt a fél órát, amíg a Hermina úton arréb rakja az antennánkat, hogy ne lógjon az "adásba" egy lombkorona, és esetleg fél év várakozás után 1 percnél tovább is stabil kapcsolatunk legyen

Köszönöm.

B.Péter Creative Commons License 2003.07.02 0 0 159
Szép Jó napot, áll a topic, de ezt le kell irnom:
Kicsit hosszú lesz.

Még tavaly nyáron találtam rá a lanportra, felhívtam a vezetékes számot, a hölgy a vonal végén közölte, hogy Ő csak üzenetközvetítő, hivjam vmelyik mobilt :O
Mobilon elértem valakit, állítólag az egyik tulajt, megbeszéltünk egy találkát egyik nap 10órára. 1/2 12-kor hívtam a számot, hogy elmegyek ebédelni, ne jöjjön már. A vonal át volt irányítva egy kollega vagy társtulaj telefonjára, az meg fel volt háborodva, hogy mit türelmetlenkedek. Du. 2-kor felhívott az ember, hogy sok ügyfél volt, és csúszásban van, semmi baj következő tali lebeszélve.
Csak egy 1/2 órát késett, sebaj az meg elmegy.
Az illető azt mondta, hogy Ő a vállalkozás tulajdonosa.
Szeretném leírni az illetőt:
zsiros haj, 4-5 napos borosta, a gagyin kapható 100 Ft-os poló, ami úgy nézett ki mintha abban aludt volna.
Szakmailag minden rendben volt, minden kérdésemre válaszolt rendesen, a furcsa az volt, hogy fizessek be kb 50e pénzt, és majd 1 hónapon belül, ha megérkeznek a felszerelések akkor majd jönnek szerelni.
Az emberre néztem, és a gondolatom az volt, hogy 50e-ből milyen klasszul fel lehet öltözni :)
Na mindegy, kértem 3-4 nap gondolkodási időt.
Ahogy elment, kimentem kutyát sétáltatni, és megláttam milyen kocsival volt: egy kb 20 éves kispolszkival....
Általában nem döntök külsőségek alapján, de határozottan az volt az érzésem, hogy egy csoró gyerek akar nagyot dobni, persze pénz nélkül.
1/2 óra múlva felhívtam, hogy köszönöm nem kérem a szolgáltatást.......
Olvasva az utolsó hozzászolásokat, azt hiszem jól döntöttem.
Hangsúlyozom, ez nem most történt, hanem tavaly nyáron!
Ha estleg valakit megbántottam, attól elnézést kérek előre is.

Herold Creative Commons License 2003.05.29 0 0 158
Kifelejtetted a 20 ezer Ft-os törzstőkéjüket.
Előzmény: www.arvai.hu (157)
www.arvai.hu Creative Commons License 2003.05.29 0 0 157
KÖZÉRDEKŰ ADATOK, KÉRETIK NEM TÖRÖLNI!

A Cg.01-06-741953 cégjegyzékszámú infopoint Számítástechnikai Betéti Társaság (1142 Budapest, Kassai tér 19.fszt. fszt. 1.) adatai.

1. Általános adatok
Cégforma: Betéti társaság
Bejegyezve: 2001. március 19.

2. A cég elnevezése
2/1. infopoint Számítástechnikai Betéti Társaság
Hatályos: 2001/03/19 ...

3. A cég rövidített elnevezése
3/1. infopoint Bt.
Hatályos: 2001/03/19 ...

5. A cég székhelye
5/1. 1142 Budapest, Kassai tér 19.fszt. fszt. 1.
Hatályos: 2001/03/19 ...

9. A cég tevékenysége
9/1.
7220 '98 Szoftverkészítés, -szaktanácsadás
FŒtevékenység.Hatályos: 2001/03/19 ...
9/2.
2222 '03 Máshova nem sorolt nyomásHatályos: 2001/03/19 ...
9/3.
2233 '03 Számítógépes adathordozó sokszorosításaHatályos: 2001/03/19 ...
9/4.
5164 '98 Irodagép, -berendezés nagykereskedelmeHatályos: 2001/03/19 ...
9/5.
5248 '03 Egyéb máshová nem sorolt iparcikk-kiskereskedelemHatályos: 2001/03/19 ...
9/6.
5250 '03 Használtcikk-kiskereskedelemHatályos: 2001/03/19 ...
9/7.
7210 '03 Hardver-szaktanácsadásHatályos: 2001/03/19 ...
9/8.
7230 '03 AdatfeldolgozásHatályos: 2001/03/19 ...
9/9.
7240 '03 Adatbázis szolgáltatás, on-line kiadásHatályos: 2001/03/19 ...
9/10.
7250 '03 Iroda-, számítógép-javításHatályos: 2001/03/19 ...
9/11.
7260 '03 Egyéb számítástechnikai tevékenységHatályos: 2001/03/19 ...
9/12.
7413 '03 Piac- és közvélemény-kutatásHatályos: 2001/03/19 ...
9/13.
7414 '03 Üzletviteli tanácsadásHatályos: 2001/03/19 ...
9/14.
7440 '03 HirdetésHatályos: 2001/03/19 ...
9/15.
7487 '03 Máshova nem sorolt, egyéb gazdasági szolgáltatásHatályos: 2001/03/19 ...
9/16.
4522 '03 TetŒszerkezet-építés, tetŒfedés, vízszigetelésHatályos: 2002/01/29 ...
9/17.
4531 '03 VillanyszerelésHatályos: 2002/01/29 ...
9/18.
4532 '03 SzigetelésHatályos: 2002/01/29 ...
9/19.
4533 '03 Víz-, gáz-, f?tésszerelésHatályos: 2002/01/29 ...
9/20.
4534 '03 Egyéb épületgépészeti szerelésHatályos: 2002/01/29 ...
9/21.
4541 '03 VakolásHatályos: 2002/01/29 ...
9/22.
4542 '03 Épületasztalos-szerkezet szerelésHatályos: 2002/01/29 ...
9/23.
4543 '03 Padló-, falburkolásHatályos: 2002/01/29 ...
9/24.
4545 '03 Egyéb befejezŒ építésHatályos: 2002/01/29 ...
9/25.
5211 '03 Élelmiszer jelleg? vegyes kiskereskedelemHatályos: 2002/01/29 ...
9/26.
5212 '03 Iparcikk jelleg? vegyes kiskereskedelemHatályos: 2002/01/29 ...
9/27.
5221 '03 Zöldség-, gyümölcs-kiskereskedelemHatályos: 2002/01/29 ...
9/28.
5225 '03 Ital-kiskereskedelemHatályos: 2002/01/29 ...
9/29.
5227 '03 Egyéb élelmiszer kiskereskedelemHatályos: 2002/01/29 ...
9/30.
5241 '03 Textil-kiskereskedelemHatályos: 2002/01/29 ...
9/31.
5242 '03 Ruházati kiskereskedelemHatályos: 2002/01/29 ...
9/32.
5243 '03 Lábbeli-, bŒráru-kiskereskedelemHatályos: 2002/01/29 ...
9/33.
5245 '03 Elektromos háztartási cikk kiskereskedelmeHatályos: 2002/01/29 ...
9/34.
5246 '03 Vasáru-, festék-, üveg-kiskereskedelemHatályos: 2002/01/29 ...
9/35.
6420 '03 TávközlésHatályos: 2002/01/29 ...
9/36.
7032 '03 IngatlankezelésHatályos: 2002/01/29 ...
9/37.
7420 '03 Mérnöki tevékenység, tanácsadásHatályos: 2002/01/29 ...
9/38.
7470 '03 Takarítás, tisztításHatályos: 2002/01/29 ...

12. A cégjegyzés módja
12/1. önálló
Hatályos: 2001/03/19 ...

21. A cég adószáma
21/1. 21013265-2-42.
Hatályos: 2001/03/19 ...

------------------------------------------------------------------------
Ezen Kiadmány adatai azonosak az Országos Cégnyilvántartási és Céginformációs Rendszerben tárolt adatokkal, de közokiratként nem használhatók fel. A cégnyilvántartásról, a cégnyilvánosságról és a bírósági cégeljárásról szóló 1997. évi CXLV. törvény alapján közhiteles céginformáció nyújtására kizárólag a cégbíróság illetve az Igazságügyi Minisztérium Cégnyilvántartási és Céginformációs Szolgálata jogosult.

forrás: http://www.ekormányzat.hu
(regisztráció szükséges!)

Előzmény: Coust3au (156)
Coust3au Creative Commons License 2003.05.28 0 0 156
Sajnos a feljelentés ebben az esetben nem megoldás... mivel van a részükről fizetési szándék, csak éppen nem tudnak fizetni...
.
Ilyen esetben csődeljárást kell kezdeményezni a cég ellen.
Lépései:

1. Kell küldeni nekik egy hivatalos levelet, hogy elmondod a megrendelésedet és kéred vissza a pénzed (persze ajánlott levelet) [ha nem veszik át, tiszta sor >> irány a rendőrség...gazdasági csalás alapos gyanúja miatt kell feljelentést tenni]
2. Ha erre 3 héten belül nem reagálnak, akkor lehet küldeni egy szép felszólítást, hogy 30 napon belül fizessék vissza a pénzedet, (hivatkozni kell a korábbi leveledre is) ellenkező esetben csődeljárást indítassz a cég ellen.
3. Ha a megadott határidőre nem fizetnek, akkor el kell menni az illetékes bíróságra (szerződésben benne kell lennie, hogy melyik) , és csődeljárást kell kezdeményezni a cég ellen.
4. Megindul az eljárás, ha a cég nem fizet és nincs egyezség sem, akkor a céget felszámolják, és a befolyó bevételből kifizetik az adósokat...

Ez a törvényes útja a LanPort fizetésre bírásának.

Egyébként ami nagyon érdekes, hogy valóban csalásról lehet szó, mivel még sehol sem hallottam, hogy VALÓBAN MŰKÖDŐ WI-Fi rendszert csináltak volna...Ellenben igéretekben meg kifogásokban rendkívül találkonyak...

Előzmény: Herold (155)
Herold Creative Commons License 2003.05.27 0 0 155
Holnap menj be a rendőrségre és jelentsd fel őket! Már ha szeretnéd viszontlátni a pénzed.
Előzmény: Duke53 (154)
Duke53 Creative Commons License 2003.05.27 0 0 154
Hi !
Én január 26-án fizettem ki a kiépitési dijjat (75000Ft) amiért természetesen azota sem kaptam semmit.
Utolso alkalommal felhivetam öket, és kértem vissza a pénzenet, mire a válasz ez volt :
Sajnos a pénzt most nem tudjuk visszaadni mert az be lett fektetve (ezközökbe stb.) ..
.. majd amikor felszabadul visszakapom.
Kérdem én hogy az mikor lessz ??
Válasz: Azt nem tudjuk.
Végül abban állapodtunk meg, hogy mivel még nagyságrendileg sem tud kiépitési lehetöségre idöpontot mondani, ezért majd a jövö héten fölhiv, és akkor már pontosan meg tudja mondani hogy mikorra tudnák kiépiteni, és én majd eldöntöm hohy megvárom e vagy vissza a pénzt.
ennek már 3 hete..
probáltam hivni öket, de természetesen egyik telefonon sem elérhetöek.
(a multkor a hotline-on egy megtelt postafiok jelentkezett be, mint késöbb kiderült tul sokan hivták a vonalat ugyhogy kikapcsolták a telefont)
Legutolso tudomásom szerint müködö irodájuk sincs, mert az elözö MÁR nem üzemel az uj meg MÉG nem üzemel.
Ráadásul a mikrohullámu távközlés elleni rendeletröl már más forrásbol is hallottam..
...Hát ha valaki ez utám még mindig optimista bir maradni, azt csak irigyelni tudom...

urobi25 Creative Commons License 2003.05.16 0 0 153
A hálózat már megy, a probléma csak az, hogy mindkét hálókártya azonos, így nehéz eldönteni, hogy melyik melyik a hálózati tulajdonságok ablakban. Egyszer már sikerült felcserélnem őket.
Szóval a hagyományos internet megosztást alkalmazva a net beállításnál kell kiválasztani, hogy melyik kártyán keresztül akarom megosztani, és mit. Itt van a két hálókártya, Dial up, és telefonos hálózati csatoló. Melyiket válasszam modemnek?
liberálmensevik Creative Commons License 2003.05.16 0 0 152
Persze, a portokat össze kell lőni rendesen, de pl. az admin felülete a WinProxy-nak elég barátságos. http://192.168.1.1:3129 címen jön elő.
Előzmény: PeteR (151)
PeteR Creative Commons License 2003.05.16 0 0 151
Ez igy szep es jo...sot, a proxy hasznos...de akkor ez a modszer alkalmazhatatlan,ha az ember masra is hasznalja a netet nem csak bongeszesre. Eleg komplikalt a legtobb progit proxyn keresztul netre engedni...persze neha idealis megoldas ez is
Előzmény: liberálmensevik (149)
PeteR Creative Commons License 2003.05.16 0 0 150
Megoldhato a dolog,ahogy leirtad mennie kellene ha minden kartya es beallitas stimmel...Ha viszont CSAK a net megosztasara hasznalnad a p1es gepet,akkor ajanlanam neked a smoothwall-t!Magyar nyelven is tud,nem kell szakertelem hozza,konnyu beallitani,s hozza se kell nyulni...nincs vele gond! www.smoothwall.org
Előzmény: urobi25 (148)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!