Keresés

Részletes keresés

csurunga Creative Commons License 2011.08.15 0 0 22

Érdeklődni szeretnék, hogy van-e valakinek lottozója? és megéri-e vele foglalkozni?

 

Csucsu007 Creative Commons License 2011.06.19 0 0 21

miért?, már nem?, és minek?

 

 

 

:)

 

 

by Csucsu

Előzmény: kwega (17)
F. C. King Bastard Creative Commons License 2007.10.01 0 0 20
Mit?
Előzmény: eMM (19)
eMM Creative Commons License 2006.01.24 0 0 19
és most mit?
Előzmény: éénn (18)
éénn Creative Commons License 2005.02.01 0 0 18
s most mit ???
Előzmény: kwega (17)
kwega Creative Commons License 2005.02.01 0 0 17
Már csak mult időben beszélhetek a topic címéről, de örülök ennek.
Telihold Creative Commons License 2003.01.10 0 0 16
Szia!

Én a skandin nem szoktam játszani, és már szerda is elmúlt, de a kérdésedre a válasz:
(15*14*13*12*11*10*9)/(7*6*5*4*3*2*1) = 6435 szelvény, ami összesen 965250 Ft, tehát nem biztos, hogy megéri.

És ha már lottózóknál tartunk, engem az bosszant fel, hogy sokaknak szombat délelőtt jut eszükbe lottózni, és állnak negyed órákat a sorba. Miért? Vasárnap este vagy hétfő reggel lehet tudni, hogy van-e telitalálat, ha nincs, akkor nyilván magasabb lesz a főnyeremény, és ki lehet találni az új számokat, vagy megjátszani a szokásosakat, és befizetni hétfőn vagy kedden. Nem, sokan pénteken és szombaton tolakszanak, bér ez a jó magyar szokás.
Én egyébként a legtöbbször a hét elején játszom, ha játszom, csak akkor vagyok kénytelen a hétvégén is sorba állni, ha valaki megkér rá a családból, a fent említett okból.

De most, hogy elvitték a nagynyereményt, több lottózó kongott az üressségtől. Érdekes, hogy a múlt héten 50 milkáról indult az 5-ös, most már 160 van rajta, talán ezzel és a gépkocsinyereményekkel akarják motiválni az embereket, hogy lottózzanak most is?

És még valami, az alkalmazottakhoz: a Körtéri lottózóban jófejek.

Előzmény: Ass (15)
Ass Creative Commons License 2003.01.06 0 0 15
Sziasztok! Biztos van itt a fórumban nagy lottós.Szeretnék kérdezni valamit. Ha a skandinávlottóra készitenek egy olyan kombinációt. Ami tizenöt számnak az összes variánsát tartalmazza, akkor hány lottószelvényt kell kitölteni? (A skandinávlottó 35 számból áll.)
Előre is kösz.
jism Creative Commons License 2002.11.24 0 0 14
Köszi a választ!
Akkor ezek szerint teljesen igazuk volt. (bár nem értem, miért nem lehetett voona visszavonni a szelvényt, hisz a feladási határidő sokára járt volna le) Nem szoktam lottózni rendszeresen, ezért is rontottam el a szelvény kitöltést.
A tanulság: Legközelebb jobban figyelek!
2.145.000.000 Ft. a következő heti nyeremény!
Előzmény: kwega (13)
kwega Creative Commons License 2002.11.23 0 0 13
Technikailag 20 perc áll rendelkezésre a törléshez, ez igaz. Bár nekem már volt rá példa, hogy 19 percnél a rendszer visszautasított, úgyhogy maradjunk a negyed óránál. Szóval ez után már senki nem képes a gépből törölni a tippjeidet.
Egyébként a Tippmixnél ez szigorúbb, bizonyos összeghatár felett a központtal kell egyeztetni, valamint ha a vevő elment, nem szabad utána már törölni. (Technikailag lehet, de később az eladóval kifizettetheti az SZRT a szelvény árát, s ez csak a legenyhébb retorzió). Idézek a Felhasználói kézikönyvből (minden Lottózóban van ilyen a dolgozók részére): "Szelvényt törölni csak rendkívül indokolt esetben szabad". Az SZRT utasítása szerint ha a vevő mikor leadja a szelvényeit (bármilyet), ha akkor ott mikor kézbe veszi, jelzi hogy valamit nem így akart, az eladó köteles törölni a szelvényt. Ha ezt nem teszi meg, az igen súlyos vétség. Viszont ha később jön vissza a vevő, mikor már x embert kiszolgált utána az eladó, az már egészen más tészta.
Előzmény: jism (12)
jism Creative Commons License 2002.11.23 0 0 12
Ma nagyon szerencsétlenül jártam. Szokásos totó mellé kitöltöttem egy lottószelvényt is 3 mezővel 9.22-kor. Ezután elment még vásárolni+ itthon is el voltam foglalva. Kb. fél órája néztem meg, hogy végül is milyen számokat ikszeltem be. Akkor láttam, hogy véletlenül 5 hetes szelvényeket fizettem be. Visszavittem az üzletbe, ahol kértem, hogy sztornózzák a szelvényt, és helyette befizetek egy sima egy hetest. Egy férfi és egy nő voltak az üzletben. Az egyikük azt mondta, hogy csak 20 percig lehet sztornózni, a másik pedig egy órát mondott. Mivel ez nekem bőven letelt, nem is cserélték be.
A kérdés az lenne, hogy tényleg van-e ilyen szabály, hogy csak x ideig lehet sztornózni, vagy csak a jutalékuk miatt nem cserélték be a szelvényt?
Bocs, hogy hosszú voltam.
kwega Creative Commons License 2002.11.22 0 0 11
A tényeket írtam le, saját tapasztalatomat. Ha valaki más is olvassa eza a fórumot aki lottózóban dolgozik, cáfoljon meg.
Semmilyen érdekem nem fűződik hozzá, hogy valótlant állítsak.
Előzmény: áááááávadász (10)
áááááávadász Creative Commons License 2002.11.22 0 0 10
"Manapság csak lottózót nyitni vállalkozónak tuti bukást jelent, a legrosszabb befektetés"

Tudod ezt hány terület mondhatná el magáról, mindenhol sok az eszkimó, de kevés a fóka, szerintem 10 vállalkoból 8 mnimum ezt mondaná.

Nálad legalább nincs olyan, hogy elvisznek tőled árút átutalásra, amit késve vagy nem fizetnek ki.

Előzmény: kwega (9)
kwega Creative Commons License 2002.11.21 0 0 9
A forgalmat igen nehéz befolyásolni, csak az igen nagy halmozatok lendítik meg kicsit az érdeklődést, ami viszont elég ritka.

OFF
Az a tapasztalatom, hogy még 8-900 millió sem érdekli különösebben az embereket, csak 1 milliárd felett kezdik jobban venni a lottót. Az ilyen nagy halmozatnál pedig azt mondják: - Nekem 50 millió is elég volna... Persze mikor annyit lehetett nyerni, akkor nem vett szelvényt. Sőt! Saját bevallása szerint legalább 10 éve nem lottózott.
ON

Egyébként én elég forgalmas helyen vagyok, csak már szinte minden sarkon lehet leadni szelvényt, megoszlik a forgalom. Manapság csak lottózót nyitni vállalkozónak tuti bukást jelent, a legrosszabb befektetés. csak úgy lehet megélni belőle, ha van mellette egyéb is: pl.: kávézó, újságárusítás, közl.jegy, parkolócédula, telefonkártya, stb.

Még valami: a bevétel se nekem kamatozik, ugyanis csak a Postabanknál lehetett vállalkozói számlát nyitni az SZRT-vel történő szerződéshez, ahová a forgalmat be kell fizetni hetente. A központ azt inkasszóval leemeli, addig viszont a látra szóló számlán mindössze 1%-os éves kamaton van. (A számlavezetési díjat levonva ezen tavaly 2400FT tiszta kamatnyereségem volt.) Ha pedig kicsit megugrana a forgalom, már aznap csekken be kell fizetni az SZRT-nek. Ellenkező esetben szankciók (csökkentett jutalék), majd szerződésbontás.

Valamit áruljatok el: miért van az, hogy az összes nagy cég csak 4-6%-os jutalékot ad, ha viszonteladóként a termékét árulod? (SZRT, Matáv, Westel, PannonGSM, Vodafone, közl.vállalat [buszjegy], városgondnokság [parkolójegy], stb.) Vagy csak ezek a vállalatok ilyen smucigok?

Előzmény: áááááávadász (8)
áááááávadász Creative Commons License 2002.11.18 0 0 8
Nem hergelni akarlak, de vannak ilyen, vagy ennél kisebb árréssel dolgozó kereskedők, akiknél, árúért el kell menni (áruszállító gépjárművet kell venni, alkalmazni kell sofőrt), garanciát kell vállalni (esetleges szerelőt alkalmazni), az árú megromolhat, elavulhat, lemehet az ára, és bukik eladáskor, reklámoznia kell magát, szaktudást kell megfizetni az alkalmazottnál, pénzt kell tennie az árukészletbe, nem is keveset.

Kis árrés esetén egy kulcsszó van forgalom, méghozzá nagy, ehhez pedig a Te esetedben szinte csak a jó hely megválasztása kell.
Ha nincs megfelelő forgalmad jobb helyet kell választanod.

Előzmény: kwega (3)
pok_ussz Creative Commons License 2002.11.18 0 0 7
Kösz a választ, azt hittem, gyakoribbak az ilyen tétek...
A déliben levő vékony, unottképű faszi nem úgy tűnik, mintha motivált lenne a gyorsabb munkavégzésben. Egy párszor már kirángattam volna a helyéről a trógerját.
Előzmény: kwega (6)
kwega Creative Commons License 2002.11.17 0 0 6
Az 1. kérdésre a válaszom: igen. De hozzátenném, hogy nálunk hetente max. 2-3 esetben fordul elő, hogy valaki 20e vagy attól nagyobb összegben játszik. Sőt! A 10e Ft-os feladás is nagyon ritka. Érdekes módon a nagy játékosok (köteg lottó 50 ezerért, Tippmix 100 ezerért, Totó hasonló értékben) szívesebben mennek SZRT lottózóba, mint magánba. Kivétel, ha nincs más a közelben.
Ami a másik kérdést illeti: az SZRT saját lottózóiban (ahol az eladók az SZRT alkalmazottai) valóban fix + jutalék a forgalom arányában. Nálunk csak fix van. Viszont minden év végén megnézem, hogy milyen volt a bevétel az aktuális évben, s ennek arányában döntök a következő évi bérről.

Egyébként az SZRT saját lottózóiban dolgozó eladók bérezése érdekelne, ha valaki érintett hozzászólna, azt megköszönném. Nagyon sok mendemonda van ezen a téren hatalmas fizetésekről, plussz juttatásokról, stb. Pl. az SZRT. lottózók eladói többségben az SZRT. alkalmazottak rokonaiból kerülnek ki nagyrészt (így tudom), ami azért jelez valamit.

turulbird Creative Commons License 2002.11.17 0 0 5
engem is ez érdekel
Előzmény: tomp (0)
pok_ussz Creative Commons License 2002.11.17 0 0 4
Jól értem: a 6% minden egyes feladott szelvény értékére vonatkozik? Magyarán, ha valaki felad egy 20.000,- forintos kombinációs totószelvényt, abból 1.200,- nálatok marad? S félre ne érts... Nem irigykedem, csak érdekel a dolog.
S akkor a munkavállalók fix bérre mennek? Nem fix alapra + forgalom utáni jutalékra?

Előre is kösz az infót.

Előzmény: kwega (3)
kwega Creative Commons License 2002.11.17 0 0 3
Szóval egy magánlottózót vezetek. Ami a kérdést illeti: nem keresem hülyére magam, sőt! A jelenlegi jutalék 6%, de ez a "normál" bizományosoknál csupán 5-5,5%. A lottónak nincs áfája, tehát a költségeknek sem lehet az áfáját visszaigényelni. A nagy bevétel és a kis jutalék miatt idegent nem szivesen alkalmaz az ember, ezért a legtöbb helyen családtagot vagy rokont alkalmaznak eladónak. A jelenlegi nettó bérem amit havonta ki tudok venni a vállalkozásból: 67000 Ft. Az alkalmazottamnak (családtag) 60000 Ft-ot fizetek. A jelenlegi lottómizériával a bevételnövekedés egy kis felújítást megenged, többet nem.
Előzmény: pok_ussz (1)
kwega Creative Commons License 2002.11.17 0 0 2
Ez is egy tipikus kérdés. Naponta többen is felteszik. Eleinte még mosolyogva válaszolok, de mikor aznap már a 100. ember kérdezi, már nem találom olyan mókásnak.
A válasz: ha tudnám, nem egy lottózóban dolgoznék.
Előzmény: tomp (0)
pok_ussz Creative Commons License 2002.11.17 0 0 1
Kérhetek három téves infót erről a munkáról?
Előzmény: kwega (-)
tomp Creative Commons License 2002.11.17 0 0 0
Mik lesznek a jövő heti számok?
kwega Creative Commons License 2002.11.17 0 0 topiknyitó
Biztosan tudjátok, hogy e héten se volt ötös a lottón, közel 2 milliárd a megnyerhető összeg.

Amiért a topicot indítottam: sok téves info él az emberekben erről a munkáról. Ha valakit érdekel valami, kérdezzen, én válaszolok szivesen.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!