Keresés

Részletes keresés

ayoubowan Creative Commons License 2017.09.15 0 0 4227

Annyira azért nem kell megijedni az előrejelzésekben látott rossz időtől. :)

Ez a fotó tegnap készült Colomboban.

 

Előzmény: Pumukli04 (4220)
Dita38 Creative Commons License 2017.09.15 0 0 4226

Kedves Fórumozók!

 

Jövő év elejére tervezzük a kb. 10 napos Sri Lanka-i túránkat,

ehhez lenne szükségem néhány gyakorlati tanácsra.

Próbálom megtervezni az útvonalunkat, de elég nehezen megy,

rengeteg a csodás látnivaló, sajnos ennyi időbe nem fér bele 

minden, próbálom "szűkíteni a kört".

Tapasztalt utazókhoz lenne pár kérdésem...

Teagyár látogatáshoz szerintetek melyik hely a legjobb? (Bluefield?)

A botanikus kertek közül Hakgala vagy Peradenya a szebb/jobb?

Yala szafarira reggel vagy déluán érdemesebb menni?

A teknős farmok közül melyiket ajánlanátok?

Adam's peak napfelkeltés túra kihagyhatatlan, vagy annyira

nem nagy szám? (persze kinek mi 😊) 

 

Tojglius Creative Commons License 2017.09.15 0 0 4225

Ezek voltak a szállásaink 2-2-2 éjszakákra;

http://www.jetwinghotels.com/jetwingviluyana/ (water dwelling)

https://www.amayaresorts.com/amayahills/en/ (deluxe room)

http://www.samanvilla.com/ (deluxe w pool)

 

Szóval azt takarja a "feleslegesen magasra lőttünk", hogy az első ahhoz, hogy egész nap kiránduljunk nem igazán volt szükséges, hisz kb aludni jártunk oda, a második mondjuk nekünk tökéletes volt kirándulásra (ergo elég lett volna egy ilyesmi az első helyett is, de bevallom beleszerettünk a maldív érzetű vízfeletti házikóba), a harmadik meg eszement drága, de úgy voltunk vele, hogy hamár csak 6éjszaka az egész prg, és ebből csak 2 nap pihenés a parton, akkor legyen ez, mert annyira beleszerettünk a képek alapján... és hamár ez akkor eccer legyen saját medencés szobánk...

 

Ennyi emberre én amúgy már itthonról leszervezném biztosan az egészet legalább annyira, hogy guide-kisbusz-fő szállások és hamár ez megvan, akkor a fő programokat sem árt...

 

Talán Ayubovan tud is ilyesmit ajánlani (sima sofőr idegenvezetőt biztosan... itt a létszám miatt a kisbusz a kérdés :D), gyakran posztol, sokat és szívesen segít! Reméljük benéz! :)

Előzmény: drotmobil (4224)
drotmobil Creative Commons License 2017.09.14 0 0 4224

Köszönöm az infót. A "feleslegesen magasra lőttünk a szállásoknál" mit takar? Milyen szállásokon voltatok és kb. mennyibe került egy éjszaka. Miért gondolod, hogy volt feleslegesen magasat választottatok? Mi sem tudjuk, hogy SL esetében az olcsó mennyire elég vagy mennyire lesz probléma egy olcsó szállás a gyerekek vagy a lányok számára. 

Egyet értek veled abban, hogy 11 fő esetében már kell némi szervezettség. Ezért is kérdeztem, hogy tervezni tudjunk. 11 főnél még a sofőr, kisbusz bérlés is izgalmasabb mint mondjuk 2-3-4 fő esetében. Szállást is nehezebb találni ennyi emberre főleg spontán. 

Előzmény: Tojglius (4222)
Kenny___ Creative Commons License 2017.09.14 0 0 4223

3 het tokeletesnek tunik, egy het a romoknal, egy het a hegyeben, egy het a parton (nem feltetlen henyelve, csak a parti szakaszon). Mondjuk kolykok nem tudom mennyire elveznek a regi romokat egy heten keresztul.

 

Arban szerintem $15/fo/nappal kalkulalva meg fole is losz a kozepkategorianak picit, bar csatlakoznek az alattam szolohoz, hogy csak tippelek.

Előzmény: drotmobil (4221)
Tojglius Creative Commons License 2017.09.14 0 0 4222

Hát ekkora csapatnak ennyi időre én inkább egy legalább 70%ban leszervezett programban gondolkodnék... fix sofőr-guide-al, fix kisbusszal, fix (fő)útvonallal, fix szállásokkal és ehhez igazított fix program-elemekkel...Ebbe persze be lehet simán iktatni 3 hét alatt több olyat is, amikor a csapat egyik része inkább kicsit megpihen pár napot egy szálloda medencéjénél amíg a másik nekiáll és eltuktukozik ahová gondolja... (és mivel a kisebbség szeretne szabadabb programot ezért ez a fajta "osztás" tűnik a leginkább kecskekáposztának is... :D)

 

A várható árban sajna nem sokat tudok segíteni, mert ez egy egész más dimenzió a csapat nagysága és az idő hosszúsága miatt is, mint anno a miénk volt... mi kettesben, 6 éjszakát, végig vezetett programmal voltunk, minimális szabadidővel és talán feleslegesen magasra lőttünk a szállásoknál...

De majd lesznek biztos az enyémnél hasznosabb válaszok is :) :)

Előzmény: drotmobil (4221)
drotmobil Creative Commons License 2017.09.14 0 0 4221

Sziasztok! Kicsit visszaolvastam és látom rengetegen vagytok itt több éves Sri Lankai tapasztalattal. A jövő év eleji nyaralásunkat kezdtük tervezgetni és jelen pillanatban Sri Lanka tűnik a legjobb választásnak. Egy nagyságrendi költségvetés összerakásában kérnénk a segítségeteket. Egy kb. napi szállás+közlekedés+étkezés+költőpénz / fő összeget kellene belőnünk (repjegy nélkül). Ehhez a költségvetéshez igazítanánk majd a programjainkat a szigeten. 3 család menne 2018 január vége és március között. 3 hetet tervezünk végig Sri Lankán tölteni vagy 2 hét SL és 1 hét mondjuk Kerala. Most szervezzük össze a lehetőségeinket, keresgetjük a repülőjegyet stb. Fly Dubai akció elég csábító ezért is kellene gyors döntést hoznunk. 

A csapat összetétele 6 felnőtt (40 év körüliek, 3 házaspár), 3 fiatal 13-16 év közöttiek és 2 gyerek 4-6 év közöttiek. Nem vagyunk hegymászók se nem lusta medence parton fetrengők. Érdekel bennünket komplett Sri Lanka, meg szeretnénk nézni szinte mindent ami belefér az időnkbe. Állatkertektől a természeti kincsekig, templomoktól a tea ültetvényekig. Leginkább a kis gyerekek miatt nem tudunk egész nap metetelni. Vegyíteni kellene a látnivalókat, pihenést, fürdést.  

Közép kategóriás költségvetéssel gondolkodunk. Nem preferáljuk a top szállodákat de nem is feltétlen a legolcsóbb hátizsákos szállásra vágyunk. A csapat egyik része jobban preferálja a végig szervezet utat, a kisebbség a kis gyerekekkel (mi) jobban preferálnánk a spontánabb hátizsákos jellegű "amerre a szél fúj" típusú utat. Mi így jártuk be 5 alkalommal dél-kelet ázsiát igaz akkor még gyerekek nélkül. 

Minden tanácsnak, segítségnek, ötletnek nagy hasznát vennék. Első körben egy nagyságrendi költségvetést szeretnék csak kérni tőletek, tapasztalt SL tudósoktól, hogy kalkulálni tudjunk.
Fáradozásotokat előre is nagyon szépen köszönöm. 

 

Pumukli04 Creative Commons License 2017.09.10 0 0 4220

Sziasztok!

 

Bogarászom az időjáráselőrejelző oldalakat és ezek szerint mindig és mindenhol esik az eső a szigeten a következő két hétben. Kezdjek aggódni, vagy azért ennyire nem rossz a helyzet? 

Cichlid15 Creative Commons License 2017.09.10 0 0 4219

Köszi szépen, írok privátban.

Előzmény: ayoubowan (4218)
ayoubowan Creative Commons License 2017.09.10 0 0 4218

Ad hoc lista nincs! :)

Ha visszaolvasol a fórumon akkor láthatod, hogy rendelkezem némi tapasztalattal Srí Lankáról, és ennek megfelelően sok embert ismerek abban az országban. Természetesen van köztük olyan, aki abból él, hogy hivatásszerűen a turistákat fuvarozza. Nagy a kínálat ebben a szakmában is, tényleg tudnék egy egész listát összeállítani az utazásszervezőkből, de ennek ellenére én két negomboi urat szoktam ajánlani. Hosszú évek óta ismerem őket, a családjukat, és nem mellesleg a tevékenységüket, és a hozzáállásukat is. A személyes jó tapasztalataimra nem cáfoltak rá, nagy örömömre eddig senkinek nem okoztak csalódást.

Ha valaki megkeres e - mailben, annak néhány általános tudnivaló mellett, ezek alapján eldöntheti az érdeklődő, hogy kivel kezd tárgyalni, megírom az elérhetőségüket, hogy személyesen felvehessék a kapcsolatot.

Üdv., A.!

Előzmény: Cichlid15 (4217)
Cichlid15 Creative Commons License 2017.09.09 0 0 4217

Bocsánat, lehet félreérthetően fogalmaztam. A legtöbb beszámolónál szó esik erről arról a sofőrökkel kapcsolatban és többször olvasható az is, hogy ezek a dolgok errefele így mennek, és hát el kell fogadni ennyi.

Kérdésem arra irányult, hogy az említett lista egy olyan lista, amelyen a kvázi problémamentes sofőrök vannak, vagy egy szimpla sofőr lista (akik egyébiránt korrektül hoznak visznek) ahonnan válogathatunk aztán vagy így járunk vagy nem.

Természetesen nem feltételezve senkiről sem sem rossz szándékot, vagy negatív attitüdöt..

Előzmény: ayoubowan (4215)
bagosizoli Creative Commons License 2017.09.09 0 0 4216

Sziasztok!

 

Esetleg tud valaki valamit a Kalpitiyából induló bálnalesről? Vett részt valaki ott ilyenen? Ha igen, akkor legyen szíves ossza meg velem a tapasztalatait, hogy megéri-e odamenni ezért! Vagy esetleg Tricomalee a jobb?

(Mirissát már ismerem.)

 

Előre is köszönöm szépen.

ayoubowan Creative Commons License 2017.09.09 0 0 4215

Nyilván bennem van a hiba, de nem pontosan értem a kérdésed, mert mint írod, a "lehúzós" sofőrökről már olvastál a fórumon. Ha nem csal az emlékezetem, azokat a sofőröket nem is javasolták a fórumtársak. Gondolom az nyilvánvaló, hogy egy magára adó ember tartózkodik attól, hogy félrevezető információkat írjon a fórumra, és "nem frankó", vagy "lehúzós" sofőröket ajánljon a Srí Lankára utazni szándékozó honfitársainak, bár az kétségtelen, hogy minden jóindulat, és segítő szándék ellenére előfordulhatnak a nyelvi és kulturális különbségekből adódó félreértések.

A szolgáltatás milyenségéről leginkább azok tudnának nyilatkozni, akik igénybe vették a sofőrök munkáját. Itt jegyzem meg, hogy hozzám még nem érkezett negatív visszajelzés az urakról. Ha nem végeznék jól a munkájukat, nem is ajánlanám őket, ahogy mások sem ajánlották a problémás vezetőket.

Üdv., A.!

Előzmény: Cichlid15 (4214)
Cichlid15 Creative Commons License 2017.09.08 0 0 4214

Sziasztok,

ezek a sofőrök amelyekről szó van mennyire frankók? Mert azért olvastam itt a fórumon egy két negatív bejegyzést, hogy a sofőr lehúzós volt, meg nem úgy tette a dolgát ahogy elvárható lett volna.

köszi

Előzmény: ayoubowan (4213)
ayoubowan Creative Commons License 2017.09.07 0 0 4213

Szia, e - mail ment a címekkel. :)

Üdv., A.!

Előzmény: adren100 (4212)
adren100 Creative Commons License 2017.09.06 0 0 4212

Szia, elküldenéd nekem is a sofőr elerhetőségeket? Mi csak januárban megyünk de szeretnénk lefoglalni időben. Email cím: Ecso329@gmail.com. előre is köszi a segítségedet. 

 

Üdv 

S.E.

 

Előzmény: ayoubowan (4197)
bumiii Creative Commons License 2017.09.06 0 0 4211

Szia! Köszönöm a választ! Akkor már nektek sem kell sokat várni! :) Végül úgy döntöttünk, hogy majd kint meglátjuk hogyan alakul az időjárás, és aszerint döntünk. Jó utat Nektek is, sok élményt, minden jót!!!

Előzmény: Pumukli04 (4210)
Pumukli04 Creative Commons License 2017.09.05 0 0 4210

Szia!

 

Mi jövőhéten megyünk és csak azt tudom mondani neked, amiket olvastam. Saját tapasztalatom még nincs. Én úgy tudom, hogy a keleti part ilyenkor sokkal naposabb, csapadékmentesebb. Èppen ezért a körutazás után mi Trincomaleet választottuk lazulós napozós helynek. Egyébként mi pont 20-adikán érkezünk oda és 24-én utazunk tovább :D

Jó utat nektek!!!

Előzmény: bumiii (4209)
bumiii Creative Commons License 2017.09.05 0 0 4209

Sziasztok! A mi időnk is elérkezik lassan, most pénteken indulunk Sri Lankára! :) Viszonylag rugalmasan terveztük/szerveztük az utat, az első hétben szeretnénk megnézni pár helyet, aztán szeptember 16-20. között pihennénk, lazulnánk kicsit a parton. Ehhez kapcsolódik a kérdésem: első körben Hikkaduwára gondoltunk, de most felmerült, hogy lehet, célszerűbb lenne az időjárás miatt inkább Trincomaleet megcélozni. Mi a véleményetek? Szeptemberben melyik hely lenne alkalmasabb a fürdőzésre, napozásra? Tényleg igaz, hogy most a délnyugati parton többet esik, mint keleten? Gondolom a hőmérsékletben nincs nagy eltérés, inkább a csapadékos idő miatt gondolkodunk el ezen... Előre is köszönöm a válaszotokat!

Pumukli04 Creative Commons License 2017.09.03 0 0 4208

Rendben, köszi :)

Előzmény: ayoubowan (4207)
ayoubowan Creative Commons License 2017.09.03 0 0 4207

Ha nincs semmilyen rendkívüli esemény, akkor a gép indulása előtt a szokásos 2 - 2 óra 30 perccel elég kiérni, a kapukat is ennyi idővel az indulás előtt nyitják ki. A hazautazás előtti napon nézzetek rá a reptér honlapjára az aktuális információkért.

http://airport.lk/

Előzmény: Pumukli04 (4206)
Pumukli04 Creative Commons License 2017.09.03 0 0 4206

Köszönöm a segítséget :) 

Még egy olyan kérdésem lenne, hogy mikor utazunk haza, kb mennyivel korábban érdemes kint lenni a repülőtéren?

Előzmény: ayoubowan (4205)
ayoubowan Creative Commons License 2017.09.02 0 0 4205
Előzmény: Pumukli04 (4201)
ayoubowan Creative Commons License 2017.09.02 0 0 4204

Szia!

Itt megnézheted, hogy melyik busz megy a reptérről a vasútállomáshoz, ha kijelölöd a repülőtér rubrikát, megmutatja, hogy melyik busz, milyen útvonalon közlekedik a reptérről a Colombo Fortra.

http://routemaster.lk/

A minibuszba nem sok csomag fér el, ha megtelik, akkor leginkább egy lefüggönyözött, 20 fokra hűtött heringes dobozhoz hasonlítható. A piros buszokban jóval több csomag, és lábtér van. A vasútállomáshoz közeli buszpályaudvar k.b. 7 - 800 méternyi séta. Azt már több alkalommal írtam itt is, hogy érkezéskor én a reptéri taxit ajánlom, mert nem eget rengető a viteldíja, azonnal rendelkezésre áll, gyors, és kényelmes.

http://airport.lk/passenger_guide/getting_arround/taxi_service.php

A fuvardíjat a Colombo Fort, vagy a Colombo Pettah célállomás alatt kell keresni, ebben a körzetben van a vasútállomás, és a 3 buszpályaudvar.

A vasúti menetrendet enyhe gyanakvással érdemes kezelni, mert bármikor közbejöhet bármi. :) Már korábban voltam bátor megjegyezni, hogy minden esetben érdeklődni kell az állomáson a menetrendről, és arról, hogy melyik vágányra érkezik, vagy honnan indul a vonat. Ha a peronon nem találkoztok velük, akkor  nyugodtan bekopoghattok a forgalmi irodába a fehér ruhás vasutasokhoz, ők a birtokosai a legpontosabb napi információknak. Főleg a nagyobb állomásokon fordul elő, ilyen a Colombo Fort, és a Maradana, hogy nem az utastájékoztató táblákra kiírt vágányra érkezik, vagy nem onnan indul a vonat. A vonat beérkezése a még ebben a műfajban rutinos szingalézekből is pánikszerű tolakodásba fajuló reakciókat vált ki. Erre nem árt előre felkészülni. :)

Én a helyetekben nem hagynám ki Colombot, ebből következően a pályaudvari "bekkelést" választanám. Különösképpen annak tudatában, hogy a Trincoból érkező vonat simán összehozhat egy rövidebb - hosszabb idejű késést, ami lerövidíti a kényszerű pályaudvari várakozást.

Colomboról itt találsz egy rövid ismertetőt.

https://wordpress.com/post/negyvenmerfold.wordpress.com/901

Üdv., A.!

 

 

Előzmény: Pumukli04 (4201)
Pumukli04 Creative Commons License 2017.09.02 0 0 4203

Értem, köszi. 

Hát nem akarunk mindenen spórolni, de csak ésszel....

Előzmény: Kenny___ (4202)
Kenny___ Creative Commons License 2017.09.01 0 0 4202

Repterrol minibuszok vannak a colomboi buszpalyaudvarra (vonatallomassal majdnem szemben), amikor megtelik, akkor megy. Cuccnak van hely, labaknak kevesebb.

 

Vonatmenetrend megbizhato.

 

En hajnal kettos erkezes nehez, attol fugg, hogy fillertbaszni mentek, vagy nagyobb a keret.

Előzmény: Pumukli04 (4201)
Pumukli04 Creative Commons License 2017.09.01 0 0 4201

Sziasztok!

 

Már csak két hét és indulunk :) várjuk már nagyon, de még lenne hozzátok néhány kérdésem:

A repülőtérről busszal szeretnénk eljutni a vasútállomásra és onnan vonattal Hikkaduwaba. Meg tudjátok esetleg mondani,hogy merrefelé és milyen buszt keressünk? Fontos lenne,hogy valahogy a bőröndök is beférjenek :) jól gondolom, hogy kb. egy óra az út a vasútállomásig? A neten megtalálható vonatmenetrend az mennyire vehető komolyan? 

Illetve utolsó napjaink egyikén éjszakai vonattal fogunk Trincomaleeból Colomboba utazni. Hajnali kettő körül lesz elméletileg a megérkezés. Két lehetséges ötletem lenne erre a napra. Vagy az lenne, hogy valahogy kibírjuk az állomáson napkeltéig, a cuccainkat lepakoljuk ott megőrzőbe és megnézzük Colombot,majd a délutáni órákban átkeveredünk Negomboba és ott töltjük az éjszakát, másnap reggel pedig onnan megyünk a reptérre. A másik lehetőség az lenne, hogy hajnali 3 körül már van elvileg vonat Colomboból Negomboba és ott töltjük az egész napot. Ez esetben Colombo kimarad,de több időnk lesz pihengetni Negomboban a visszautazás előtt. Szerintetek melyik lenne a jobb megoldás? Lemaradunk valamiről,ha kihagyjuk Colombot? Érdemes hajnalig ott dekkolni?

 

Előre is köszönöm a segítséget, lehet hogy még felmerül pár dolog :)

Szép estét!

Tojglius Creative Commons License 2017.09.01 0 0 4200

"Amiről Tojglius írt az szerintem a Hiriwaduna village trek, de nem vagyok benne 100%-osan biztos, hasonló programon voltunk mi is."

rágugliztam... igen, ez volt az :) :) (és így ha valaki szintén guglizik erre egyet, akkor láthatja a képeket is... :D)

Előzmény: MissDaisy0926 (4193)
ayoubowan Creative Commons License 2017.08.28 0 0 4199

Vettem, válasz ment. :)

Előzmény: risxyz (4198)
risxyz Creative Commons License 2017.08.28 0 0 4198

Szia A!

Köszönöm. Írtam direkt mailt.

Szia

Előzmény: ayoubowan (4197)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!