Keresés

Részletes keresés

bayernmotor Creative Commons License 2004.04.07 0 0 21
hat ez az igazan hanyingerkelto, hogy a MS eloadja a birosag elott a szar dajkameseit, aztan XY nevenincs sharewaregyartok nem tul sok erofeszitessel olyan programokat irnak, ami 2 kattintassal kibassza a windowsbol a szemetet. na most akkor ki hazudott?
Előzmény: RogerWilco (20)
RogerWilco Creative Commons License 2004.04.07 0 0 20
Értsétek meg, itt nem a júzerkámról szól a történet, hogy melyik lejátszót használja, hanem a Microsoft általános üzletpolitikájáról, amely az OS piaci monopolhelyzet kihasználásával tönkreteszi az egyéb területen lévö riválisait, ami az európai versenytörvénnyel ellentétes. Még egyszerübben - arról szól a sztori, hogy az MS törvényen felül áll-e, vagy sem. A jenkiknél úgy tünik igen. Remélem, Európában nem. Prodiék nagyon fontos precedenst teremtettek, remélhetöleg a bíróság elött is megáll. Ebben az összefüggésben az 500 milka aprópénz mind a két félnek, a távlatilag nagy jelentöségü dolog az, hogy 90 napon belül olyan vindózt kell forgalmazni, amiböl eltávolították az MP-t.

(halk megjegyzés - MS szerint a vindóz szoros egységet képez, inkompatibilátás, stb veszély áll fenn, ha sok klf vindóz verzió lenne forgalomban (amúgy van) De nocsak - a Win CE-hez a hw gyártók szabadon csemegézhetnek, milyen funkcionalitást akarnak a vindózba. Miért? Mert ezen a piacon nem monopolista. Tehát a "szoros egység" csak mesebeszéd. Ezt amúgy a w98 esetében tökéletesen bizonyította kedvencem, a "win98 lite" program, amivel tetszés szerint el lehetett távolítani a "szorosan integrál" részeket. W2k/XP alatt ugyanezt meg lehet tenni az XPlite-al)

EverMind Creative Commons License 2004.04.06 0 0 19
Régen láthattál Windows-t, bár a számológép, notepad, stb. telepítése mind opcionálisan kikapcsolható volt installáláskor már a 3.1-ben is. A Media Player, Explorer pedig telepítés után elrejthető, illetve tetszőleges másik alkalmazással helyettesíthető már évek óta a Windows-okban.
Előzmény: yogibear (18)
yogibear Creative Commons License 2004.04.03 0 0 18
Az átlag (vagy inkább átlag alatti) user valóban ezt szeretné.
A probléma szvsz nem is ott van, hogy sokminden benne van az ablaxban (mediaplayer, ie, számológép, wordpad, stb. stb.), hanem az, hogy mindezeket kéretlenül, választási lehetőség nélkül, telepiti is.
Ha legalább választani lehetne a telepitéskor, hogy akarom-e, vagy nem, az adott progikat, amelyek ugye nem szorosan az oprendszer részei, akkor már kicsit más lenne a helyzet.
De nincs választási lehetőség és ez a legnagyobb baj.
Előzmény: Thas (16)
RogerWilco Creative Commons License 2004.04.01 0 0 17
Bár tényleg nem ontopic, de a dózerért ugye fizettem a gép árában, a Neroért a CD író árában, az MS Office-t leértékelésen vettem (elözö verzió), a Slackware-ért fizettem (bár nem kellene), a többi program amit használok vagy freeware vagy inkább opensource.
Ha már off - amit a mai nap összeszívtam egy wk2-val, azok után mint a púp a hátamon, annyi haszna van.
Előzmény: lujo2 (14)
Thas Creative Commons License 2004.04.01 0 0 16
Azért gondolkozz a user fejével. Erősen kétlem hogy az átlag user az operendszer telepítése után még szeretne nekiállni mindenféle plusz programokat telepítgetni. Sőt az átlag user egyátalán nem szeretne telepíteni, egyre inkább elvárja hogy neki csak a bekapcsolás gombot kelljen megnyomni, ilyen szempontból az integrálás nem tisztességtelen dolog hanem a piaci igények kielégítése.
Az más kérdés hogy pl én is más playert, más tűfalat, más filekezelőt, más szövegszerkesztőt, és más böngészőt használok, de ezt pont azért tehetem meg mert van választási lehetőségem... de akkor hol itt a baj?!

Üdv.: Thas

Előzmény: RogerWilco (13)
Törölt nick Creative Commons License 2004.04.01 0 0 15
Nem nekem tetted fel a kérdést,de...

Remélem, nem veszed személyeskedésnek, ha megkérdem, hogy hány program van a tuladonodban, amiért fizettél?

Hogy kapcsolodik ez a témához?

Előzmény: lujo2 (14)
lujo2 Creative Commons License 2004.04.01 0 0 14
Remélem, nem veszed személyeskedésnek, ha megkérdem, hogy hány program van a tuladonodban, amiért fizettél? Annak ellenére, hogy van a gépemen Explorer, ha olyan a hangulatom, Mozillát, Operát is használok
Előzmény: RogerWilco (13)
RogerWilco Creative Commons License 2004.04.01 0 0 13
Úgy látszik, nem érted miröl van szó. A lényeg nem az, hogy a júzer milyen playert használ, hanem az, hogy az MS az oprencer monopóliumával visszaélve tisztességtelenül jár el (azaz törvénytelenül), amikor újabb fícsöröket épít be az OS-be (amik távolról sem az OS részei) ezzel téve tönkre a konkurrenciát.

Ehhez még tedd hozzá, hogy az MS hazudik a bíróság elött (mint tette az ami eljárás során), a szabványokat folyamatosan elferdíti, szintén a konkurencia tönkretétele érdekében (l. Java) valamint olyan apróságot, miért jó, ha egész Európa ki van szolgáltatva 1 db ameriakai szoftver cég kénye-kedvének (és közvetve az US kormánynak. Csak egy törvény kell, hogy az MS oprendszerek exporttilalom alá essenek)

Előzmény: Vejitto (12)
Vejitto Creative Commons License 2004.04.01 0 0 12
Őszintén, nem teljesen mindegy hogy van-e wmplayer abban a nyomorult oprendszerben? Akinek kell, használja, akinek nem, az nem.
Imho az EU feleslegesen szívja a fogát. Képesek lennének saját európai windowst kiharcolni? Nevetséges.
Kitudja, ha egyszer elmúlik az ms monopolhelyzete, akkor majd lesz 5-6 oprendszer, és akkor nem az lesz a bajunk, hogy folyton fagynak, hanem hogy nem találjuk meg köztük a kompatibilitást :D
Namindegy... Úgyis mindenki azt használ, amit akar. Sokat nem érnek el vele :/
Előzmény: DrShan (9)
TaXiN Creative Commons License 2003.08.11 0 0 11
Nem lehetne perelni az MS-ot, hogy irreálisan drágán adja a Win98-at ? Mekkora a haszonkulcs a Win98-on ? Törvényes ez egy monopóliumnál ?
Előzmény: DrShan (9)
micu Creative Commons License 2003.08.07 0 0 10
Amúgy meg persze hogy megnyerte. Az USA-t már régen a multik irányítják, lásd Iraki háború ahol nyilvánvalóan az olajra mentek rá (szaddámnál nem találtak egy csúzlit sem, ugyanakkor ott van Pl. Észak-Korea aki nyíltan mondja is hogy van tömegpusztító fegyvere mégis sz*rnak rá, ha olaja lenne azóta már rég a földbe döngölték volna).
DrShan Creative Commons License 2003.08.06 0 0 9
Európai ultimátum a Microsoftnak

Index
2003. augusztus 6., szerda 15:01

Az Európai Bizottság a most zajló kartellvizsgálat keretében felszólította az amerikai Microsoft szoftvercéget, hogy szüntesse be a fogyasztókat és a konkurenciát megkárosító piackorlátozó magatartást.

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerõsének!
Nyomtatható változat a támogatásával

A hivatal Brüsszelben kiadott szerdai közleménye szerint a világ vezető szoftvercégének azt róják fel, hogy jogellenes módon kihasználva a személyi számítógépek piacán élvezett vezető helyzetét a szerverek területére is megpróbálta kiterjeszteni a befolyását.

A Bizottság szemében ezen kívül szálka még a Windows Media Player multimédia program összekapcsolása a kliens számítógépeken használt Windows operációs rendszerrel.

Panaszok

Az Európai Bizottság eljuttatta a Microsoftnak az úgynevezett panaszlistát, a kritizált jelenségeket pontokban felsorolva. Mario Monti EU versenyjogi biztos kijelentette: a Microsoftnak most van az utolsó lehetősége reagálni a felvetésekre, mielőtt a Bizottság meghozza döntését. Az amerikai szoftvergyártót az uniós eljárásban magas pénzbírság fenyegeti, emlékeztet a dpa.

A panaszlistából Monti szerint kitűnik, hogyan lehetne a versenyjogi aggályokat kiküszöbölni. A Bizottság egyebek mellett azt javasolja, hogy a Microsoft kínáljon egy olyan Windows változatot, amely nem tartalmazza a Windows Media Playert.

A piacvezető helyzettel való visszaélés gyanújával már harmadik éve folyik a Microsoft ellen a brüsszeli eljárás. Megfigyelők szerint ez az EU-versenyjog eddigi leglátványosabb esete.

Ébredj fórum! Új téma;)
Szvsz a Windows Media Player nem veheti fel a versenyt a többi multimédia lejátszóval (még az xp-s verzió sem).

Törölt nick Creative Commons License 2002.11.26 0 0 8
Na ugye, hogy nem nyerhet a MS? ,-)
Előzmény: Howard (7)
Howard Creative Commons License 2002.11.26 0 0 7
Ó, én nem nagyon hiszem. Főleg az TPS féle konzorcium jelenti a nagy vetélytársat, és ugyanakkor jó ha azt is disztingváljuk, hogy a Nakata-féle Master Producion System hogyan kollaborálja majd a többiek toleranciáját...
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.26 0 0 6
Szervusz Kernel!
Fuchi. ;-)

Ez egy mammut megahyp corporation egyik shadowrun könyvböl. :-P
Bocs, de hirtelenjében ö ugrott be nekem. :)

Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.26 0 0 5
Nyilván nagyon tudhatod, hogy az MS hová szeretne tartozni, gondolom a marketing-stáb veled szokta megvitatni ezt a problémát.

Most már csak az a kérdés, mi az a Fuchi? Nyilván valami baromi komoly cég, tehát csak be kell írnom a brózerba: www.fuchi.com.

Persze. Ez nem jött össze. Sokadik találat keresővel, az internet egy eldugott szegletében:

http://www.intercom.net/user/logan1/fuchi.htm

Ilyen címmel rendelkezik egy igazi világcég, az MS mintaképe, melynek köreibe ők tartozni szeretnének, kiknek babérjaira tör Bill Gates, a kis ismeretlen senki. Rá is keresek rögtön, ki ez...

Előzmény: Törölt nick (4)
Törölt nick Creative Commons License 2002.11.26 0 0 4
Szervusztok!
Tudjátok MS-nek igazábol a Forbes (vagy hogy is hijják :) ) listája tett be, amivel ráirányította B.G.-re az egyszerü népek figyelmét. Pedig MS nem is igazi Fuchi kategoriáju cég, csak nagyon szeretne oda tartozni.
tere Creative Commons License 2002.11.06 0 0 3
Nem értem... ha te létrehoznál egy mindentgyártó elektronikai üzemet, akkor normálisnak tartanád, ha fel akarnák "kintről" darabolni, mert a fűtőszáltól a mikroprocesszorig mindent gyártasz? :))
Lopakodó Hold Creative Commons License 2002.11.05 0 0 2
Lám még a Microsoft sem szegheti meg a törvényeket!

A Windows API-k, protkollok dokumentációinak kiadása azt hozza magával, hogy más operációs rendszerek jobban együtt tudnak működni a Windows-zal.ű

Ezentúl más operációs rendszerekkel is lehet számítógépeket forgalmazni, a Microsoft nem büntetheti meg ezért a forgalmazókat.

Mindebből az következik, hogy versenyhelyzet alakulhat ki. Ez a felhasználóknak nagyon kedvező lesz.

Szerintem nem katasztrófa, hogy nem darabolják fel a Microsoftot. Sőt az ítéletben szerplő kötelezettségek sokkal jobban hasznára válnak az IT iparnak.

Előzmény: EverMind (0)
Thas Creative Commons License 2002.11.05 0 0 1
Miért mást vártál? A Palladiumtól meg ne parázz, olyan lesz ez is mint a Win aktiválás.

Üdv.: Thas

Előzmény: EverMind (-)
EverMind Creative Commons License 2002.11.04 0 0 0
Ennyi a véleményetek??
EverMind Creative Commons License 2002.11.04 0 0 topiknyitó
"A Microsoft elvesztett minden csatát, mégis megnyerte a háborút" - döntés a Microsoft trösztellenes perében

"A Microsoft elvesztett minden csatát, mégis megnyerte a háborút". Ezzel a mondattal jellemezte a Microsoft ellen fél évtizede éve folyó trösztellenes per - minden valószínűség szerint - végét jelentő pénteki döntést Shane Greenstein, technológia-üzleti professzor.

A perben döntő Colleen Kollar-Kotelly bírónő a pénteki napon, a tőzsdék zárása után olvasta fel hősi előadás keretében több, mint 500 oldalas ítéletét, amelyben nagyrészt elfogadta a kormány és kilenc felperes állam által a szoftverkonszernnel korábban kidolgozott egyezséget. Amennyiben a Microsoft számára egyértelműen kedvezőnek nevezhető döntés ellen a felek egyike sem fog fellebbezni, akkor az az évszázad trösztellenes perének tartott, fél évtizede húzódó eljárás lezárását jelentheti. ...

Nagyon úgy néz ki, hogy a Microsoft simán megúszta a dolgot, és semmilyen komoly retorzióval nem kell számolnia. Ráadésul itt van ez az új Palladium dolog is, amivel aztán végképp átveszi majd az irányítást a PC-ink felett. Tényleg ilyen hülyék az emberek? Tényleg így működnek a dolgok?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!