Keresés

Részletes keresés

lopikula Creative Commons License 2010.06.25 0 0 10
:-))
Igen. Közben elmúlt 8 év, s így lesz a "bakondikból" jött-ment.:-))
Előzmény: tűzottó (9)
tűzottó Creative Commons License 2010.06.25 0 0 9
Meg kell változtatni a topic címét, nem megy hanem jön!

 

A köztársasági elnök 192/2010. (VI. 23.) KE határozata

nyugállományú határõr vezérõrnagy hivatásos állományba visszavételérõl

Az Alkotmány 30/A. §-a (1) bekezdésének i) pontjára tekintettel, a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak

szolgálati viszonyáról szóló 1996. évi XLIII. törvény 64. § (1) bekezdése alapján a belügyminiszter elõterjesztésére

dr. Bakondi György nyugállományú határõr vezérõrnagyot 2010. június 15-ei hatállyal a Katasztrófavédelem hivatásos

állományába tûzoltó vezérõrnagy rendfokozattal visszaveszem.

Budapest, 2010. június 14.

Sólyom László s. k.,

köztársasági elnök

Ellenjegyzem:

Budapest, 2010. június 22.

Pintér Sándor s. k.,

belügyminiszter

KEH ügyszám: IV-6/02103/2010.

lopikula Creative Commons License 2010.06.11 0 0 8
Jó lesz odafigyelni Sanyi bácsi meghosszabbított kezére, mert a beregi árviz utóépítéseinél nem engedték ám át a károsultaknak, a kalákában való építés lehetőségét, hanem a katasztrófára hivatkozva, meghívásos alapon előkerültek a potentátok (pl Vegyépszer).
Ekkor vesztek össze Helmeczy doktorral, a szabolcsi "Veres" érdekeltséggel, a koncon.
Előzmény: exednemexed (6)
enpesta Creative Commons License 2010.06.05 0 0 7
Megtalálhatod: http://www.lanchidradio.hu/belfold/pinter_minden_eddiginel_nagyobb_arhullam_kozelit_20100605
Előzmény: exednemexed (6)
exednemexed Creative Commons License 2010.02.23 0 0 6
keressük őt is!;-)
Előzmény: kaanga (0)
zorki Creative Commons License 2002.12.09 0 0 5
Nem sóhajtozok miatta. Mikor a beregi újjáépítés volt, megkérdezték tőle itt Nyíregyházán, hogy akkor most elég gyakran lesz alkalmunk itt látni? Mire kijelentette: neki nem az a dolga, elég ha ő Bp-ről felügyel. Nem is jött aztán, csak mikor Orbán Csarodára látogatott. Akkor is azt mondta szeptemberre minden kész lesz, oszt száznál is több házat még el se bontottak. Nem is csodálom, hogy nem volt kedve a sátrak és kalyibák közt járkálni.:(((
Előzmény: kaanga (0)
kaanga Creative Commons License 2002.12.09 0 0 4
Ebben a cikkben lehet olvasni néhány érdkességet és összefüggést is.

Salak
kaanga

Előzmény: Sóhivatal (3)
Sóhivatal Creative Commons License 2002.12.09 0 0 3
Úgy hallottam, hogy Bakondit a határőrségtől kirúgták (idő előtt nyugdíjazták), mert hasonló disznóságokat csinált. Nyugdíjazása után Pintér felkarolta és felajánlotta neki a katasztrófavédelmi főigazgatói állást. Vajon a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság élére miért nem a tüzoltóságtól neveztek ki valakit, aki értett is valamit a katasztrófavédelemhez is? Erről tudsz valamit?

Üdv.: Sóhivatal

Előzmény: kaanga (0)
kaanga Creative Commons License 2002.12.09 0 0 2
A topik nyitásakor senki nem vette a lapot, ma viszont leváltották Bakondit.

Felmentették Bakondi Györgyöt

2002. december 9., hétfő, 16:58


A belügyminiszter felmentette tisztségéből Bakondi Györgyöt, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetőjét hétfői hatállyal. A volt főigazgatót sok bírálat érte, többek között azért, mert részt vett a közbeszerzési eljárást mellőző kormánydöntés előkészítésében a martinsalakos házak újáépítése kapcsán.

Hétfői hatállyal a belügyminiszter felmentette tisztségéből Bakondi Györgyöt, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetőjét. A vezetői feladatokat a
főigazgatói tisztség betöltéséig Muhorai Árpád vészhelyzet-kezelési főigazgató-helyettes látja el. A tűzoltóságot továbbra is Tatár Attila vezérőrnagy, főigazgató-helyettes irányítja.

A volt főigazgató vezetői tevékenységét az elmúlt időszakban több bírálat érte. A testület költséggazdálkodása számottevő hiányt eredményezett, a martinsalakból épült házak újjáépítése kapcsán pedig a közbeszerzési eljárást mellőző kormánydöntés előkészítésében állapította meg a főigazgató felelősségét.

(MTI)

kaanga

kaanga Creative Commons License 2002.10.21 0 0 1
Lehet, hogy valakinek el kell vinni a balhét az árvizi helyreállítások elmeradása miatt?

kaanga

kaanga Creative Commons License 2002.10.21 0 0 0
2002-10-21
Bírálat a főigazgató nyári családi útja miatt
Kis túlzással mondva, államfőnek kijáró gesztusok is szerepeltek az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetőjének tavalyi családi nyaralása előkészítésében. Bakondi György kéthetes olasz-országi, ischia-szigeti üdülése során több magas katonai rendfokozatú szakembert is foglalkoztatott – elmondása szerint barátilag.
Még egy dandártábornokot is bevontak Bakondi György főigazgató kirándulásának megszervezésébe Nápolyba és környékére, a Vezúvhoz és Pompejibe. Egy mérnök őrnagy pedig Róma előtt az autópályán várta, ahonnan a helyettes attasé vezette fel a főigazgatót – áll abban a lapunk birtokába került – és meg is valósult – útitervben, amelyet egy főosztályvezető vetett papírra tavaly augusztusban Bakondi családi nyaralásáról.
A Belügyminisztérium tette lehetővé a főigazgatónak a nyaralást az olasz csendőrség felsőparancsnoki üdülőjébe, ahová cserekapcsolat keretében járnak nyaralni a magyarok – közölte lapunkkal az útitervet előkészítő, mára nyugállományba vonult főosztályvezető, aki azt is elmondta: a római katonai attasét barátilag kérte meg a segítségre. Vagyis őt is bevonták Bakondi utazásába – ahogy a lapunk birtokába került útitervben áll: "a részletek telefonon megbeszélve”.
A jelek szerint mindenesetre Bakondi beosztottjai nem bízták a véletlenre sem a kinti tájékozódását, sem azt, hogy jól érezze magát. Rómában például a találkozási ponton "egy mérnök alezredes és a római véderő, katonai és légügyi attasénk várja főigazgató urat, és elvezeti a szállodába” – állt az útitervben. Más helyütt meg ez: "az attasé helyettes utasítást kapott, hogy elutazáskor főigazgató urat vezesse ki az autópályára”.
Ennyit minden vezetőért megtesznek – közölte a Magyar Hírlappal Bakondi György, aki szerint a személye ellen folyó támadások része, hogy az utazásával foglalkozó osztályvezető túlbuzgalmában leírt útitervét valaki eljuttatta a sajtóhoz. Az osztályvezető lapunknak ugyanakkor azt mondta: Bakondi kérésére írta le a kéthetes nyaralás forgatókönyvét.
A főigazgató hozzátette: családjával utazott, amihez két baráti szívességet kapott, egyet pedig maga kért, de az, hogy segítenek, természetes és bevett dolog a külszolgálatot teljesítő ismerősök esetében.
Előzmény: kaanga (-)
kaanga Creative Commons License 2002.10.21 0 0 topiknyitó

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!