Keresés

Részletes keresés

Szipolykaa Creative Commons License 2017.11.24 0 0 15065

Valami azt súgja, hogy öt év elteltével már nem annyira aktuális a kérdés...

Előzmény: tofi76 (15064)
tofi76 Creative Commons License 2017.11.24 0 0 15064

Lakatos Béla valóban nagyon drága, és arra törekedik, hogy hosszútávon járj hozzá, kivesz egy valag pénzt a zsebedből, és semmiféle garancia nincs arra, hogy meggyógyítja a kis kedvencedet. Legfeljebb ideiglenesen, de akkor sem tudod mit ad be neki, lehet hogy épp egy vitaminkoktél, sohasem kéri el az állatka kis könyvét, nem ismert milyen szereket használ, mert ő "barkácsol" otthon is mindenfélét. Ráadásul számlát sem fogsz tőle látni. Rendelési ideje korlátolt, ő pedig sokat beszél hogy felmérje mennyi lóvéd van, ha ezen múlik ki is kísér az autódhoz, szóval érdemes kis polskival menni. Egyéb iránt nem tartom őt jó orvosnak, ott hagytunk nála kb. egymillió forintot, nagyjából negyedévig rendben volt a kutya, majd ismét beteg lett, miután béla kezelte, mindig és mindig visszaesett, mondván folyamatos kezelést igényel. A másik kutyánkkal ugyanez volt a helyzet, napi injekciókra jártunk hónapokig, de a kutya elpusztult. Szóval gondoljátok meg, szerintem ez is egy sarlatán.

Előzmény: CBNora (13876)
Plantago Creative Commons License 2017.10.30 0 0 15063
Előzmény: Bolivian Dancer (15061)
mental asylum Creative Commons License 2017.10.28 0 0 15062

Szia!

 

Komoly esetben mindig az István utca 2 szám alatt lévő állatkórház szerintem a megoldás.

Keresd Németh Tibort, a tudományos fokozatát már nem tudom, egyetemen oktat, műt.

Ha ez nem az ő területe, biztos ajánl valakit aki a legmegfelelőbb.

Próbáld meg. Jobbulást a cicának.

 

Üdv!

Előzmény: Bolivian Dancer (15061)
Bolivian Dancer Creative Commons License 2017.10.28 0 0 15061

Sziasztok,

 

bajban vagyok. A 14,5 éves ivartalanitott lánycicámból egy hónapja emlőtumort és egy emlőt le szedtek ki, ami az egyetem patológia szerint high grade és infiltráló. Készült RTG és UH: áttét nincs. Tegnap voltunk Vajdovichéknál és sajnos érezhető tapintásra, hogy a dagata kiújult a meglévő emlőkön. A vérkép kész, a citológia hétfőn lesz kész és a javaslat teljes mammectonia és utána kemo.

Két kérdésem van:

- tudtok ajánlani (Budapesten) olyan helyet, ahol a műtétet SOS elvégzik? Mindenütt legalább 2-3 hetes várakozások vannak, és ez nagyon SOS.

 

- tudtok arról, hogy hasonló esetben műtét és kemó kombó eredményes volt, azaz éveket jelentett? Azt szeretném mérlegelni, van-e esélye egy többéves túlélésnek, az általános állapota nagyon jó. HA van rá esély, akkor bevállaljuk, de nem tudom akarom-e kitenni ennyi szenvedésnek - na meg magunkat se, ha nincs valós értelme. A pénz egyáltalán nem szempont, maximum annyira, hogy ha nincs valós remény, akkor csak pénzkidobás. Azt meg nem szeretném, ha felépül a műtétből, máris ott figyeljenek a rohadt áttétek mindenütt.

Sajnos nincs információm egyáltalán ilyen kezelésekről, valószinüleg azért mert még nagyon kevés ilyen eset lehetett Magyarországon.

 

 

very white cat Creative Commons License 2017.08.15 0 0 15060

Volt minden, több orvosnál, klinikán jártunk, a leleteket mindenütt látták. A CT-t egy hazai szaktekintély végezte. Feliway mindenhol párolog, a calo pet nem nyerő, viszolyog tőle a cica, de kap helyette egy másikat, azt nem hányja ki (probicol H), mindent megpróbáltunk, amiről valaha olvastam, hogy segíthet. A cica mindig prémium tápot evett, royal canin alutasakosat, esetleg hills, most végigpróbáltuk az összes létező cicakaját, ami elérhető üzletben, és patikában, a nem prémiumot is, hátha. A nyers húst nem szereti (főtten sem:))

Tegnap ismét állatorvos, megnézték a szemeit is, természetesen azok is jók, és a cica produkálta a szájrángatós tûnetét is a dokinak. "Valóban rejtélyes" volt a reakció. Kideríthetetlen neurológiai probléma gyanúja volt az újabb diagnozis. Szteroidot fog kapni egy hétig, prednisolont. Kicsit evett most magától is. 

Aggaszt, hogy 2 hónapja, számtalan orvos, vizsgálat, és egy szinte kimondhatatlan összeg után, amit kifizettünk (félreértés ne essék, egy fillért sem sajnálok rá) egy jottányit sem jutottunk közelebb a probléma forrásához. 

Nem vagyok idióta, nem egy dr. Housos ötletelést várnék az orvosoktól, de nem is tudom, legalább valami szakmai önérzetet, hogy a rutinon túl is gondolkodjanak. Mindvégig az volt a benyomásunk, hogy baromira nem érdekelt senkit a cica, a szokványos rutin végigment, széles spektrumú antibiotikum, gyulladásgátló, és megállt a tudomány. Hiszen csak egy macska. Amikor a pozitív aids teszt után próbáltak rábeszélni, hogy altassam el az amúgy jó állapotban lévő cicát - akinél az aidset nem igazolta semmi más, a vérkép, és az általunk kért kontroll teszt sem - volt a csúcs. Döbbenten néznek ránk, amikor megkérdezzük, hogy hogyan tovább, milyen vizsgálat kell még, hogy kizárhassunk, vagy igazoljunk vmi betegséget. Az "embergyógyászat" is szánalmas, de iszonyú tapasztalat volt ez az elmúlt 2 hónap. 

sickamic Creative Commons License 2017.08.15 0 0 15059

20 évvel ezelőtti cicánk hányogatós volt hónapokon keresztül, nem volt konkrét oka, talán szőrcsomó lehetett a háttérben, bezopet calopet ment neki, meg kiscicáknak való pelyhesített cicatáp. Nagyon lefogyott, már lemondtam róla, aztán egyszer csak helyrejött. Sajnos nem tudom pontosan rekonstruálni a történteket, mert az utolsó egy hónapban nem voltam otthon.

Stresszoldó hókuszpókuszokat próbáltatok már? Feliway-, különféle macsakafüvekre gondolok.

sickamic Creative Commons License 2017.08.15 0 0 15058

Csak egy ötlet, lehet hogy már túl is vagytok rajta: Másik orvosnak az összes lehelet megmutatni, vagy  táblázatba rendezni az eredményeket és a kicsit is eltérőeket újra együtt átgondolni.

Előzmény: Lora1213 (15057)
Lora1213 Creative Commons License 2017.08.12 0 0 15057

Sajnos nem tudom mi baja a cicádnak, de azt tudom, a CT néha hamis negatív eredményt ad.  Vagyis inkább a kiértékelő nem veszi észre az ott lévő elváltozást.    Saját tapasztalat.

Jobbulást kívánok !

Előzmény: very white cat (15056)
very white cat Creative Commons License 2017.08.12 0 0 15056

Sziasztok, több mint 2 hónapja tartó kálvária után lassan csak abban bízhatunk, hogy valaki a fórumot olvasók közül találkozott már hasonló problémával. Sorry, kicsit hosszú lesz:

Egy 13 éves ivartalanított nősténymacs purevax oltás után lett rosszul, étvágytalan lett, levert, lázas. Pár napos infúziós, antibiotikumos kezelés után jobban lett, majd ismét visszaesett. Közben költöztünk, a kiújuló problémákat egy-két napig nem vettük komolyan, betudtuk az új környezet miatti depressziónak, de mivel a cica nem javult, ismét állatorvoshoz vittük. Ott csináltak FIV/Felv szűrést, fivre halvány pozitivitást mutatott a teszt. A cica nem volt kijárós, soha nem érintkezett más állattal, max. az anyjától fertőződhetett meg. Kértünk egy kontrolltesztet (pcr), ami viszont negatív lett. Az ezt követő történéseket nehéz időrendbe foglalni, a cicus számtalan vizsgálaton van túl, hetente vérvétel, nagyjából minden adata tankönyvi, UH negatív (2x is volt), koponya és hasi natív ct negatív, kapott fájdalomcsillapítót, hányáscsillapítót kúraszerűen, egyszer szteroidot is, infúziót,  próbálkoztak seduxennel, mirtazennel (mind2 az éhségközpontra hat), szondával etették, a cicánk továbbra sem eszik, alig iszik. 

Már diagnosztizálták állkapocstöréssel (fura kattogó hangot ad, amikor rág), ez tévesnek bizonyult (röntgen, majd ct), aztán azt mondták biztos az aids, altassuk el (nem aidses), aztán parazitára tippeltek (sose volt, komplex bélsárvizsgálat negatív), depresszió (nem az, max. egy kicsit stresszes a sok tortúrától, kényszeretetéstől és betegségtől), majd széttárták a kezüket.

A cica rengeteget fogyott, a mája nyilván megsínylette az éhezést, de még nem drámai. Etetjük recoveryvel, itatjuk is, persze nem elég, amit adunk, ezt mi is tudjuk, de ha erőltetjük, ő direkt kihányja. Kap vetrit, bérest, a májvédőt szintén direkt kihányja.

Mostanában elkezdte rángatni a felső ajkát, mintha vicsorogni próbálna, nem tűnik akaratlagosnak a mozgás, és ugyanazon az oldalon a pupillája tágabb. Továbbra sem eszik magától. Nem látszik rajta, hogy fájdalmai lennének. Néha egészen normálisan viselkedik, érdeklődő, kedves, néha olyan, mint egy kis alien, mogorva. Sokat alszik, nem bújkál, de különvonul. 

Az endoszkópián és a PET vizsgálaton kívül szinte minden megvolt, semmi kiugróan rossz eredmény, nem tudjuk merre tovább. Találkozott már valaki ilyesmivel? Van esetleg tippetek mi lehet ez? Ha daganat, a CT nem látta volna? Belsőfül gyulladás (szép tiszták a fülei, nincs váladék, polip, ami látszana)? Teljesen tanácstalanok vagyunk, de nem fogunk lemondani róla, főleg nem diagnózis nélkül, és főleg nem úgy, hogy ő nem egy "haldokló" cica. 

Nyafkamacska Creative Commons License 2017.06.07 0 0 15055

Nálunk csak víztiszta könny volt és némi tüsszögés.

Előzmény: Doriniki (15050)
emp Creative Commons License 2017.06.07 0 0 15054

köszi!

épp az 58 előtt parkolok, mert nem sok választ el tőle.

és látom, tényleg hülyén írtam.

Előzmény: CBNora (15053)
CBNora Creative Commons License 2017.06.07 0 0 15053

Abban az utcában laktam valamikor, az 58-ban...

Most már Gödöllőn, de az együttérzésemre mindenképpen számíthatsz.

Előzmény: emp (15052)
emp Creative Commons License 2017.06.07 0 0 15052

sziasztok! bemásolom ide is, amit az Albertfalva topikba írtam, ha másra nem együttérzésre számíthatok :(  (Tehát Albertfalva, Gyékényes utca)

 

 

sziasztok!

pünkösd hétfőre virradóra rá kellett jönnünk, hogy a cicánk eltűnt.

 

Gyékényes utca, második emelet, de a tetőre is kijárt.

Kisköre utcánál ugrott vagy esett le, csak persze azt sem tudjuk, az utca vagy a park felé.

 

fekete, átlagos termetű, de kimondottan vékony, fekete  kandúr, sajnos nem volt ivartalanítva :(

amúgy ez izomcsomó, ezek kibírnak ekkora landolást.

 

2015 pünkösdjén hoztam haza a menhelyről, és nagyon megszerettük, bár három hétig nem került elő miután hazavittem, utána lett hatalmas cimbora.

 

a neve Süti, és nagyon félős. 

nagyon hiányzik, talán látja valaki.

 

mj.: az iskolánál van egy elég hasonló fekete lánycica, azt már megetettük ebből az alkalomból, de én a Sütit akarom.

 

némileg kivagyok, bocs, ha hülyén írok.

Doriniki Creative Commons License 2017.06.01 0 0 15051

Ez viszont most eléggé megijeszt... Eddig egyik doki sem említette, hogy megtámadhatja a máját. Bízom benne, hogy nálunk ilyen nem történik. Jelenleg az immunerősítéssel próbálkozom, vettem neki Immunovet-et és a lizint is elkezdtük. Nagyon bízom a hatásában. 

Előzmény: mental asylum (15047)
Doriniki Creative Commons License 2017.06.01 0 0 15050

Ja bocsi, most nézem, két hét után már semmi nem volt. De jó! És előtte mennyire volt rossz az állapota? Nálunk már több, mint 3 hónapja tart. A szemeegyszer letisztul, pár nap múlva megint csúnya szürke, tele vérerekkel... borzalmas :/ 

Előzmény: Doriniki (15049)
Doriniki Creative Commons License 2017.06.01 0 0 15049

Szia! Jó ezt olvasni :) Nektek is a szaruhártyát támadta meg? Mennyi idő után észleltetek javulást?

Előzmény: Nyafkamacska (15048)
Nyafkamacska Creative Commons License 2017.06.01 0 0 15048

Vannak jó tapasztalataink a lizinnel. Két hét után tünetmentes lett a cica. Hosszú távon lehet adni. Nem szabadul meg teljesen, de tünetmenetes és nekem az elég.

Azt nem tudom, hogy ha stressz éri folyamatosan akkor azt ellensúlyozza-e a lizin.

Mi itt találtunk legolcsóbban: http://shop.vitaltrend.hu/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=191&Itemid=181

naponta egy olyan kis kanálnyi amit adtak hozzá, a nedves tápban vagy husira szórva megeszi.

Előzmény: Doriniki (15046)
mental asylum Creative Commons License 2017.05.31 0 0 15047

Szia!

 

Sajnos jóval én sem szolgálhatok.

Nekem is volt egy herpeszes cicám. A doki az ő esetében is stresszt említette a vírus aktivizálódására.

Neki is a szeme könnyezése, hunyorgása hívta fel a figyelmet. Kapott rá szemkenőcsöt, majd folytatásként szemcseppet. A gyógyszerek nevére már nem emlékszem.

Hogy elmúlt-e teljesen a szembetegsége nem tudtuk meg, mert ez a rohadék vírus megtámadta a cica máját, és és egy jó hónap alatt végzett vele. utolsó napjaiban már annyira szenvedett, hogy el kellett altatni szegényt.

Remélem, ti nem jártok így.

Jobbulást a cicának.

 

Üdv!

Előzmény: Doriniki (15044)
Doriniki Creative Commons License 2017.05.31 0 0 15046

Szia, köszönöm. :) Azzal tisztában vagyok, hogy a vírus nem tüntethető el a szervezetből, viszont német oldalakon találtam néhány beszámolót lizinnel történt kezelésről, állítólag pár esetben többé nem jött elő a herpesz. Sajnos már elértem az anyagi korlátaimat (lassan az idegeim is kikészülnek), de gondoltam, ezt még megpróbálom, viszont jó lenne olyanokkal beszélni, akiknek van már konkrét tapasztalata. Nálunk is valószínűleg a stressz a ludas, mióta most 9 hónapos kislányom aktívabb lett, és egyre több figyelmet követel magának, azóta jött elő a betegség. Sajnos kettészakadni nem tudok, de a cicát sem szeretném elajándékozni, ő is családtag, Csak hát elég szörnyű ez így mindenkinek :(

Előzmény: Törölt nick (15045)
Törölt nick Creative Commons License 2017.05.31 0 0 15045

Nem hallottam eddig erről a betegségről, de pár külföldi oldalon utánaolvasva gyógyíthatatlan, csak a tünetei menedzselhetők valamennyire. Ráadásul hasonlít az emberi herpeszre, stresszre előjön. Sajnálom.

 

Az L-lizinnel kapcsolatban széles a skála a pesszimizmustól az óvatos optimizmusig (vastagítások tőlem). Az biztosnak tűnik, hogy nem gyógyítja meg a fertőzést, csak a fellángolásoknál enyhítheti a tüneteket.

 

"Oral administration of 500 mg of lysine to cats was well tolerated and resulted in less severe manifestations of conjunctivitis caused by FHV-1, compared with cats that received placebo."

 

"L-lysine is an amino acid (protein building block) that has shown some antiviral effects against both cat and human herpesviruses."

 

"Occasionally the use of interferon eye drops and L-Lysine tablets are advised but there is little evidence that these are effective, and they may even exacerbate the disease."

 

"Orally administered l - lysine has been reported to inhibit herpesvirus growth."

 

"Some anecdotal reports state that L-lysine, an amino acid dietary supplement, can inhibit viral replication."

 

"Contrary to popular veterinary belief, these researchers found the results of their study, as well as the studies in cats, offer little scientific justification for the use of L-lysine in the treatment of feline herpesvirus 1 in cats."

Előzmény: Doriniki (15044)
Doriniki Creative Commons License 2017.05.31 0 0 15044

Sziasztok, 

 

van itt valaki, akinek van tapasztalata macska HERPESZ VÍRUS terén, illetve a vírus által okozott SZARUHÁRTYA problémákkal kapcsolatban?

 

Hónapok óta elhúzódó kezelés után sincsen tartós javulás, cicám szeme pár napra letisztul, majd újra kezdődik a szürke folt terjedése a szaruhártyán. Gyógyszerek terén már nagyon sok mindennel próbálkoztunk. Teljesen tanácstalanok vagyunk, és sajnos úgy néz ki, hogy az állatorvosunk is. Ne írjátok kérlek, hogy vigyem másikhoz, ez már a harmadik, köztük volt egy szemspecialista is. Nem tudok már bízni bennük. 

 

Esetleg kezelte valaki a cicáját L-LIZIN-nel? 

 

 

banyoca Creative Commons License 2017.05.23 0 0 15043

bocs csak most láttam, ritkán járok erre

 

A Royal Caninenakk, a Hill'snek vannak vesés tápjai, a Fressnapsnak is van valami saját márkása, próbálkozni kell sok féle van, sajnos elég drágák. Nálunk az RC-nek ment az alutasakos tuna ízesítésű kajája, de csak úgy ha villával összetörtem, mert az enyémek csak a paté-s dolgokat szeretik.

Előzmény: catlover4ever (15041)
Evicke Creative Commons License 2017.05.21 0 0 15042

sziasztok!
Ilyen végbélmirigy-gyulladása  (doki így mondta) van az egyik macskámnak (kb. 10 hónapos), de nem ahol ez a cikk a bűzmirigyet mutatja, hanem kívül-felül lett neki egy tályog, a farka mellett, inkább a háta felé (ott, ahol ezen a képen a "végbélnyílás" felirat van).
https://www.amarqt.com/magazin/betegsegek/a-macskak-buzmirigy-gyulladasos-megbetegedese/

Már kifakadt neki, gennyes-véres trutyi jött belőle, mikor dokihoz vittem, antibiotikum stb. elég beteg volt tőle, nem evett, alig tudott mozogni, de már jól van. Kérdésem, hogy mitől van ez és hogy mennyi eséllyel újul ki. Ha előjön megint, akkor még dudor korában vigyem vele dokihoz?

Köszönöm előre is.

catlover4ever Creative Commons License 2017.05.09 0 0 15041

KÖSZÖNÖM,HOGY  ÍRTál,ipakitinet már vettem,csak a nedves tápokkal vagyok bajban mert nem szereti ,te melyikkel etetted?

Előzmény: banyoca (15038)
BVNG25 Creative Commons License 2017.05.07 0 0 15040

Kedves Fórumozók!

 

szeretnék LTCI injekciókat beszerezni, akár megmaradtakat, akár újonnan megrendelve - ebben kérem a segítségeteket. Ha konkrétan injekcióval nem, de információval tudna valaki segíteni, hogyan lehet gyorsan beszerezni, akár külföldről, kérem, írjatok!

 

Erre a mailcímre:

kovacs.attila.janos@gmail.com

 ne az indexes adatlapcímemre, mert az előzőt nézem folyamatosan (természetesen ezt a topikot is figyelni fogom válaszokért).

 

Köszönöm!!

mental asylum Creative Commons License 2017.05.05 0 0 15039

Én is ebben bízom, és nem fogja folytatni.

Köszi.

Üdv!

Előzmény: ULAIVA (15037)
banyoca Creative Commons License 2017.05.05 0 0 15038

 

az én öreg 17 éves cicám is benamaxot kap jó fél éve, kitűnő az étvágya

én ezek ajánlom

ipakitine por

renal gatti por

https://www.petnet.hu/termek/Vetoquinol_Ipakitine_por_180g-215-14871

 vesekímélő tápnál próbálkozni kell melyiket szereti

http://bolt.vitapet.hu/spd/candmrenalcat/Renal-cat-vesemukodest-tamogato-por

 

sajnos a macskámnak ha olyan napja volt nem ette meg a kaját ha rászórtam a port :( amúgy én megelőzésképp is adtam 14 éves korától

Előzmény: catlover4ever (15030)
ULAIVA Creative Commons License 2017.05.04 0 0 15037

Talán a szervezetéből még nem ürült ki az a hormon, ami ezután már nem termelődik.

Előzmény: mental asylum (15036)
mental asylum Creative Commons License 2017.05.04 0 0 15036

Sziasztok!

 

Van egy 13 hónapos nőstény cicám ( a 6 közül) aki ma 10 napja lett ivartalanítva.

Ma elkezdett újra jelölni, és a vizelete ugyanolyan (illatos) büdös mint "igazi nő" korában.

Szerintetek hogy lehet ez?

Köszi.

 

Üdv!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!