Az indonéz hatóságok elfogták a Jemaah Islamiyah (JI) legfőbb vezetőjét - jelentette be pénteken a délkelet-ázsiai ország terrorelhárító egységének parancsnoka.
A régió legnagyobb terrorhálózatának vezetője Zarkarsi vagy Mbah néven volt ismert. A parancsnok szerint a szervezet első emberét ugyanannak a Jáva szigetén indított nagyszabású akciónak a keretén belül és ugyanaznap tartóztatták le, mint Abu Dujanát, a JI katonai szárnyának vezetőjét. Zarkarsi nyomára Yogyakarta városában bukkantak az indonéz hatóságok. MTI
"Sikerült azonosítani a Bali szigetén elkövetett véres terrorista merénylet egyik tettesét a rendőrség által szerdán közzétett robotképek alapján. A feltételezett merénylő kilétét nem hozták nyilvánosságra, s még nem is fogták el az illetőt, de a rendőrfőnök csütörtökön a sajtó képviselői előtt kijelentette: bízik abban, hogy e merénylő személyazonosságának megállapítása hozzá fogja segíteni a hatóságokat a másik két gyanúsított letartóztatásához is - idézte az AFP."
A terror célja a változtatás.
Politika és pénz ellen a terror harcolhat csak.
Baszk, szárd, korz, észak ír, kelet timori, csecsen, kurd terroristák.
A sor nem teljes.
Népek, amelyeket megpróbálnak eltüntetni.
Közösségek, amelyeket megpróbálnak kiirtani.
Emberek, kiktől megtagadták a szabad országukat.
Népek, akik nem kérnek a világból, s akikre senki nem figyel.
Mivel harcolhatnak?
Most éppen szopok ezzel az index motorra, nem lehet úgy beállítani, hogy tetszőleges új hozzászólásnál az összes régit is láthassam???
Szeretnék még sommás véleményt modani az iszlámról ill a harmadik világról, csak azért, hogy itt a mabo vagy ki által felvetett és H-turul által megválaszolt kérdésre reflektálhassak. Aki akarja, azt is mondhatja, hogy előítéletesen akarok viselkedni.
Sza ezeknek az embereknek a tetemes része a szegénységi küszöb alatt él, és valszeg abszolut nem ismeri a nyugi kultúrát, mert
ad 1. nincs tévéje
ad 2. a szomszéd falunál nem járt messzebb, de külföldön biztos nem járt.
Emellett valószinűsítem, hogy a tudásanyaguk meglehetősen egysíkú, az oktatás kb. olyan erősen kötődik az egyházhoz, mint mondjuk Európában ez a középkorban volt.
Amikor ezek közé az emberek közé, s most mindegy, hogy hol van ez, leözönlik a számos gazdag és hitetlen turista, akiket ez a sok szerencsétlen zulukaffer minden szinten ki kell, hogy szolgáljon, a kisgyerekkora óta belenevelt elveknek homlokegyenest ellenében, akkor nem meglepő, hogy közülük bárki bekajálja az Amerika=Nagy Sátán rizsát.
Emellett ezekben a szegényebb országokban (és a hirtelen meggazdagodott olajállamokban is kilóg a lóláb) az emberi életet kicsit nagyvonalúbban kezelik, ld. nagy népszaporulat, részben a nők nem egyenjogú helyzete, ami miatt nem mindenütt egyenjogúak, vagyis inkább sehol sem, stb.
Az "amerikabarát" országok vezetése is a lehető legnesszebb van a demokratikustól (Indonézia asszem jó péda), a közéletet majd mindenütt teljesen átszövi a korrupció, a kormány ezért mindíg külső hatalmakat okol, ld Izrael, stb. Kifelé igyekeznek jófiúk lenni...
Azért nem mindennapi egyébként az, hogy -legalábbis a tavalyi csapat- csak külföldön élő arcokból állt, ha jól tudom diplomássokból. Mintha építész is lett volna köztük. Azért azok között nem is volt afgán, iraki, etc, volt viszont "baráti" egyiptomi, szaudi, tán üzbég.
Egyébként megerősíteném, hogy föltehetően fenyegető hírek minden percben érkeznek a világ minden pontjáról. Utólag könnyű okosnak lenni, hogy a száz közűl itt volt ni a frankó, a tuti hír.
Azért emlékeztetnék arra, hogy amikor kiszivárgott ilyen-olyan hír arról, hogy azt-azt az atomerőművet stb meg akarják támadni, nem hallottam róla, hogy ténylegesen az ilyen hírek alapján valakit elfogtak volna.
Ime az egészről a véleményem: szerintem a 0911 után még maradhattak Kaida-sejtek, esetleg malamelyik aktivizálódhat még, de alapvetően az anthraxos csapat, akikrőlazóta semmi hír, aztán a mostani orvlövész, a bali meg a Fülöp-szigeteki robbantók már csak epigonok, akik a mestereket utánozzák, közük nincs Ládenhez. Leginkább a tévék felelőssége vethető föl, mert al live show jellegő közvetítéseikben olyan mennyiségű kezelhetetlen agresszivitás van, az embert olyan elemi erővel szögezi egy ilyen esemény a tévé elé, hogy az ilyen akcióknak mindig nagy nyilvánossága van, amíg a CNN és társai le nem állítják magukat (sőt, még jó darabig az után is)
Egy tömött helyre egy robbanóanyaggal telt kisbuszt eljuttatni nem kunszt, ezt bárki meg tudja csinálni, csak elég hülyének kell lennie.
Az a kétszáz halott, meg mondjuk -bőven mérve- kétezer sebesült (nemtom, mennyi lehet) semmi az ott nyaraló emberek tömegéhez, ami szerintem inkább kétmillió átlagosan, mint kétszázezer (csak úgy nagyságrendileg). NB Bali egy nyaralókombinát.
Nos, akkor egy aprócska tesztkérdés.
Meg mernéd kérdezni a felvilágosult, vallástalan moszlim kollégáktól, hogy adott esetben, ha nincs kéznél más, a billegő ebédlőasztal lába alá támasztéknak betennék-e a Koránt? (egy hívő keresztény bizony megtenné a Biblával)
Index:
"ezzel a lépéssel gyakorlatilag terroristákat bújtató államnak minősítették volna a világ legnépesebb muzulmán országát"
na tessék, az indexnek is elkéne egy muszlim szakértő...
A héten beszéltem egy iráni és egy kuvaiti kollégával. Hátha többet tudnal a Koránról, meg általában a muszlim/iszlám/mohamedán... világról. Mielőtt polgárjogot nyerne az a meggyőző vélekedés, hogy Marokkótól Indonéziáig 1.199.000.000 terrorista él, szabad legyen megjegyeznem, hogy mintegy 50-60% követi a Koránt. Máris van 5-400.000.000 potenciális ártatlan...
A dolog szvsz úgy néz ki, mintha egy beteges előítélet alapján egész Írországot és minden írt (Amerikától Ausztráliáig) ki-ír-tásra terjesztenénk fel, csak azért mert igen vallásosak, és egy nem elhanyagolható részük vagy szeret tettlegesen robbantgatni, utcán öldökölni (részben vallási okok miatt), vagy támogatja csendben az ilyen cselekményeket. Sőt, még politikai támogatóik is vannak.
Summa summarum: Raid over Ireland !!! Destroy Dublin (DD) !
Bocsáss meg, de unom már.
Olvasd el figyelmesen a topicot, ELEJÉTŐL, ne csak az utolsó néhány hozzászólást. A terroristára ÉPPEN AZ JELLEMZŐ (különös tekintettel az iszlám terroristára), hogy MINÉL ROSSZABB, ANNÁL JOBB. Szarnak bele az aranybányába, kifejezetten az a céljuk, hogy kisöpörjék az iszlám szent földjéről azokat az alkoholvedelő, szemérmetlen gyaurokat.
Kedves H-turul, jó kérdéseid vannak.. engem is érdekelne a válasz.
Persze, nyílván muszáj szelektálni, DE ha kiemelnek egy célpontot, akkor legalább arra oda kellene figyelni, nem? Vagy kiemelt célpontot tartalmazó figyelmeztetésből is annyi van, hogy muszáj figyelmen kyvül hagyni néhányat? Nem értem..
És ha valóban terroristák voltak és valóban az indonéz szervezet, ők miért akarták volna tönkre tenni a saját országuk egyik aranybányáját és miért jó nekik egy ausztrálokkal teli bárt felrobbantani? Ebben túl sok ellentmondást vélek felfedezni. A szombati tragédia egyértelműen amerika malmára hajtja a vizet. Vagy tévednék?
Kedves Timó Tea!
(Mabónak is szól)
Engem spec. az is érdekelne, hogy a Tűzföldtől Kamcsatkáig, Alaszkától Új-Zélandig hány tízezer helyről érkezett ügynoki jelentés az USA biztonsági szervekhez a potenciális terrorveszély növekedéséről? Merthogy MINDEGYIK ilyen jelentés reális veszélyt jelent. A terrorizmus már csak ilyen. Amióta a Net-ről bárki hozzáférhet a recepthez, hogyan is lehet közönséges műtrágyából pusztító hatású robbanószert gyártani, soha, sehol senki nem érezheti magát biztonságban (lásd: esztergomi buszrobbantások.) Érdekelne, hogyan szelektálnak a jelzések között.
Kábelbúvár barátunk nagyon vicces hangulatban van...:-)
Féláron? Én elintézem neked! Valamihez képest biztos félár lesz...
Mondjuk én nem a szombat éjszaka folytatásától tartok, inkább a látványtól: még romokban az épületek, mindenki gyászol és mindenki szomorú... lehet, hogy várni kelle egy-két hetet ezzel az utazással..
Szerintem az amerikai kormányt marhára nem érdekli, hogy mi történik Indonéziában. Ha akrták volna, megelőzhették volna, ha valóban sejtették. de ez az eset kapóra jött Bushnak, nemde?
Index:
"Bár a CIA már szeptemberben figyelmeztette az amerikai kormányzatot a Balit fenyegető terrortámadásokra, a külügyminisztérium csak általános figyelmeztetést adott ki a délkelet-ázsiai térségbe utazóknak - mondta el a Guardiannek egy meg nem nevezett titkosszolgálati forrás. Mint mondta, a titkosszolgálat szeptember első felében küldött figyelmeztetést térségbeli irodáinak a várható terrortámadásokról.
A jelentés külön kiemelte Balit. "A kormányzat nem tett semmit, ez most már kezd botránnyá fajulni" - idézi a titkosügynököt a Guardian."
Elmagyarázná nekem valaki észérvekkel, hogy ez hogyan lehetséges????
Lehet, hogy én vagyok a hülye, de fel nem bírom fogni, hogy ilyesmi hogy történhet meg. Pláne most, amikor minden terroristákkal kapcsolatos figyelmeztetést a legkomolyabban kellene venni.
szisztok! Ti aztán tudtok csapongani.. gondolatban mindenképpen. Ti elutaznátok most Balira? Csak azért kérdezem, mert én épp ezen töröm a fejem és érdekel a véleményetek.
"Saját nagykövetségét sem figyelmeztette az amerikai kormányzat a készülő bali merényletről, így a támadás napján amerikai diplomaták is a szigeten tartózkodtak. Pedig a CIA már szeptember közepén figyelmeztetést adott ki, külön kiemelve a turistaparadicsomot fenyegető veszélyt. Az ausztrál kormány újabb terrortámadásoktól tart, ezért Indonézia elhagyására szólította állampolgárait."
Jaja, lassan kellene nyitni egy Közel-Kelet tökösmákos rovatot, nem csak Izraellel kapcsolatban... Ha más is benne lenne, fejest ugorhatnánk a mélyvízbe.
Csöppet sem tisztelt szélső jobb és bal eszementek!
Már megint eljutottunk az "Izráel vérforraló bűntettei" gumicsonthoz! Szíveskedjetek visszamenni a topik indulásáig! Ugyebár több mélyenszántó és magasröptű intellektus pillanatok alatt föllelte a gombon a lyukat, a cáfolhatatlan logikai láncolatot, miszerint a bali robbantás azoknak a qrrva amiknak jó, R-go nyilvánvalóan az ő bérenceik követték el. Ekkora baromságért már Zénon iskolájában is a növendék hátán törték ketté a palimtszesz-t (műveltségi teszt!)
"a palesztinokat, ha letarolnak tíz embert, megkergetik az elkövett,"
Azért a megkergetésnél vannak jobban bevált módszerek. Modjuk lerombolják a házát is a családnak.
"Arról én még nem hallottam, hogy Izrael elnyomná a területén élő kissebbségeket"
Hülyesamu
'
Nem az életkörülményekről van szó, pontosabban nem a gazdagságukról. Ha Bushba beleunnak az amcsik, (hamar bele fognak), mint az apjába, akkor megköszönik a munkáját, és csá. Ha vki Husszeinre un rá Irakban, akkior a csávót kivégzik.
'
Az életkörülményekbe mindent beleértettem.
'
Jó hogy Izraelt hozzátok mindig, mert kurva magas labda, könnyű lecsapni.
'
Sokak szerint az egyetlen igazán játékban levő labda a pázsiton.
'
Arról én még nem hallottam, hogy Izrael elnyomná a területén élő kissebbségeket: nem korlátozza az anyanyelvi oktatást, az önrendelkezést, a gazdasági tevékenységet, etc.
'
Az igazi gondok a megszállt (Nem izraeli) területeken vannak. Ahol bizony elnyomják a _többséget_ . Korlátozzák mozgási szabadságukat, önrendelkezésüket (mégegyszer:megszállva tartják őket), korlátozzák a gazdasági tevékenységet, etc. .
'
feltételezem, egyetértesz azzal, hogy egy bevásárlóközpontot levegőbe repíteni nem dicső harci tett
'
Egyetértünk. Viszont a megszállók elleni harc természetes jog. Nem papírra írt formákban, hanem önmagában létezve.
'
a palesztin hatóság ez ügyben, finoman szólva, nem jeleskedik.
'
Tegyük fel, hogy minket elfoglalnak. Van egy kormányunk. Ha az ellenséget kiszolgálva cselekszik, ahelyett, hogy a felszabadításunkon ügyködne, valyon mennyi legitimitása lenne?
'
az arabok, saját államaikban, gyakorlatilag mindenütt diktatúrában élnek, s a balső bajokra mindenütt külső okoat keresnek
'
Viszont ez még nem jelenti azt, hogy bármit meg lehet tenni velük. Vannak finomabb módszerek is egy uralkodó megdöntésére, mint az egész ország visszabombázása a kőkorba. Ettől ugyanis még az uralkodó nem biztos hogy távozik. A 'nép' viszont garantáltan szenvedni fog.
'
Nem egy olyan háorú van, amiről nem tudtok
'
Már aki... :)))
'
Husszein zavarta el Jordániából 60-ban vagy 70-ben, nem az izraeliek 67-ben.
'
Khmm...hol is kezdjük?
1. Akiket Husszein elzavart jordániából, nem őshonosak voltak ott, hanem az izraliek űzték el őket szülőföldjükről. Jordánia befogadta őket, és most is vannak egy pár milliónyian ott.
2. Nem mindenkit zavart el Husszein, csak azokat akik lázadásokat szítottak őellene. Konkrétan a Hamasz aktivistáit. Akiket (és amit, a Hamaszt) izrael hozott létre ezért, és hogy konkuráljanak a PFSZ-szel. Az már egy mai dolog, hogy ez is ugyanúgy bumerángnak bizonyult, mint az afgán mudzsahed erők az USA számára. (ld. Talibán, Al-Kaida,etc.)
'
az angolok a mai Palesztina/Izraelt szánták a zsidóknak, a Jordán keleti oldalát (Transzjordánia = mai Jordánia) a palesztinoknak
'
Az ,hogy az angolok mit kinek szántak talán hagyjuk. Eme tevékenységük pusztító terheit nyögi mai is számos térség és állam. (Indiai-Pakisztáni konfliktus, Közel-Kelet, Afrikában sok ország(?), Trianoni diktátum, etc.)
'
A zegyenlő mércéről meg annyit, hogy nemtom, de az szja 1%-ából, vagy egyéb módon támogatsz-e valakit, de ha igen, akkor a te logikáddal ez is egyenlőtlen mérce, mért nem támogatod a homelesseket, a vakokat, meg az össze többit is, ugyanúgy. Az USA is megválsztje, hogy hol segít, nyílván, ahol ez neki érdeke, és slussz. Nem elitelhető.
'
Szvsz ez rossz példa. Ugyanis az USA nem csak egyféleképpen támogat. A Te 1%-os példádnál maradva ez olyan lenne, mintha nemcsak jótékonysági szervezeteket lehetne támogatni, hanem az 1%-od mértékéig beszállhatnál a heroinbizniszbe, vagy az emberkereskedelembe. A példa még így is sántít, hiszen eközben az USA minden általa támogatott dologra ugyanazt mondja: demokratikus, jogszerű, igazságos. Ugyanazért, amiért bombázta Szerbiát, azért támogatja Izraelt. Itt bűzlik a hant a kutyától.
'
"És ha tudjuk, hogy amikor régebben többször azt mondta 'demokrácia' és közben fegyvereladást értett, akkor egyszerű logikával ma is fegyvereladást érthetünk, miközben a demokráciát emlegeti."
?? EZ MICSODA??
'
Lásd fentebb.
A hazugság és a kettős mérce következménye. Akkor sem hisznek már neki, ha igazat mond. Amikor Torgyán a mezőgazdaságban dolgozók érdekeiért szállt síkra, a kezdetekben sokan hittek neki. Ma már szinte senki. Miért? Mert kiderült, hogy hazudott. Ugyanígy az USA-val. Túl sokat hazudott az USA, nem hiszek neki.
2.: Nem az életkörülményekről van szó, pontosabban nem a gazdagságukról. Ha Bushba beleunnak az amcsik, (hamar bele fognak), mint az apjába, akkor megköszönik a munkáját, és csá. Ha vki Husszeinre un rá Irakban, akkior a csávót kivégzik. Ez asszem szerinted is így van.
Jó hogy Izraelt hozzátok mindig, mert kurva magas labda, könnyű lecsapni.
Izrael, kis hazánkhoz hasonlóan, demokratikus állam, ahol többek közt az araboknak is van parlamenti pártjuk. Arról én még nem hallottam, hogy Izrael elnyomná a területén élő kissebbségeket: nem korlátozza az anyanyelvi oktatást, az önrendelkezést, a gazdasági tevékenységet, etc. Az más kérdés, hogy a palesztinokat, ha letarolnak tíz embert, megkergetik az elkövett, de mondjuk (azért feltételezem, egyetértesz azzal, hogy egy bevásárlóközpontot levegőbe repíteni nem dicső harci tett) ez nem meglepő, mert a palesztin hatóság ez ügyben, finoman szólva, nem jeleskedik.
Mit gondolnak az arabok? Örülök, hogy ilyet kérdezel, mert az arabok, saját államaikban, gyakorlatilag mindenütt diktatúrában élnek, s a balső bajokra mindenütt külső okoat keresnek, magyarul amíg háborúznak, nincsenek elfoglalva a gazdasági problémákkal, demokratizálásról nem is beszélve (kivéve az igen gazdag Öbölbeli államokat). Nem egy olyan háorú van, amiről nem tudtok, gyakorlatilag a gyarmati iga lehullta után ezek egymást lövik körmérkőzés-szerűen. Pl. Líbia és Egyiptom 67-ben vagy 73-ban együtt pörgették Izraelt (Líbia résztvételének ideje nem pontos), meg mellékesen egymással is háborúztak egyet.
A libanoni palesztin menekültekről (ötödik háború, Bejrút ostroma, Chrudinák Alajos legjobb panorámás tudósításai, etc.) meg azt kell tudnod, hogy ezeket a jordán Husszein zavarta el Jordániából 60-ban vagy 70-ben, nem az izraeliek 67-ben. Nem mellékesen azért, mert az angolok a mai Palesztina/Izraelt szánták a zsidóknak, a Jordán keleti oldalát (Transzjordánia = mai Jordánia) a palesztinoknak, csak közben a képbe került az akkori angolbarát jordán uralkodó, aki lehetett akár az öreg Husszein is, aki kinylizta magának ezt az országot. Ennyit Izraelről, majd nyithatunk róla külön fórumot, mert ez már elég OFF.
A zegyenlő mércéről meg annyit, hogy nemtom, de az szja 1%-ából, vagy egyéb módon támogatsz-e valakit, de ha igen, akkor a te logikáddal ez is egyenlőtlen mérce, mért nem támogatod a homelesseket, a vakokat, meg az össze többit is, ugyanúgy. Az USA is megválsztje, hogy hol segít, nyílván, ahol ez neki érdeke, és slussz. Nem elitelhető.
"És ha tudjuk, hogy amikor régebben többször azt mondta 'demokrácia' és közben fegyvereladást értett, akkor egyszerű logikával ma is fegyvereladást érthetünk, miközben a demokráciát emlegeti."
?? EZ MICSODA??
en nem ezeket mondom. es voltam baghdadban sokaig es nagyon is szeretem baghdadot es az iraki embereket. akik tenyleg teljesen (???) kulonboznek a tobbi araboktol. tenyleg vannak sajat tradicioik es emberileg is van hogy ugy mondjam tartasuk. es valoszinuleg ruhellik szaddamot mint a szart. de azt is tudjak ha szaddam nem lenne akkor az orszag marcsak tradiciok miatt es a kulfoldiek (sziria, jordania, iran, szaud arabia) miatt is verbe borulna.
az biztos hogy valakire haragudni kellene, valakire haragudnank. ha kiderulne hogy al kaida es kiderulne hogy baghdadban van az al kaida egy vezetoje es kovetelnenk kiadatasat es birosag ele allitasat es bagdad ezt megtagadna akkor valoszinuleg egyetertenek az al kaida vezer megsemmisitesevel az eroszak alkalmazasaval. gondolom hogy te is. es szarnek a hires iraki vendegszeretetre.
fentiekkel azt hiszem elmondtam hogy az afganisztani beavatkozast jogosnak tartom. miert kell egy gyilkos/terrorista szervezet vezetojet bujtatni es vedeni?
"szerintem nekem nem nagyobb a paranoiam mint barki mase. a pannon radio meg szol. itt es most. es franka mondja a szovegeit. es frankat valaki fizeti..."
dehogynem :)
Szól a Pannon Rádió ? Hadd szóljon.
Hallgatja valaki ? Tán néhány ezren. Én nem.
Az viszont felbosszantana, ha úgy döntenének valahol rólunk, hogy pusztuljon az egész nép, csak azért mert szól egy rádió, ami sokaknak nem tetszik.
Vagyis arra kérsz, próbáljak meg elképzelni egy olyan helyzetet, ahol magyarok halnak meg nagy számban egy ugyanilyen akcióban ?
Mondjuk kiment egy túristacsoport kb 100 fővel. Éppen a fogadóteremben vannak, amikor rájukrobban a szálloda. Mind meghalnak. A tetemüket, maradványaikat kiterítik és bemutatják a világnak.
Hogy mit mondanék? Azt hiszem ugyanezt: Keressék meg az elkövetőket és büntessék meg őket! Akárkik legyenek is azok. Aztán rögtön gondolkodjunk el, hogy miért is történt, és szüntessük meg az okokat, nehogy mégegyszer előfordulhasson ilyesmi!
en a reszemrol nem ezt kerdeztem. nagyon szep es akaar igaz is amit leirtal. de nem ezt kerdeztem. hanem konkret esetrol konkreet velemenyedet kerdeztem. es hogy szerinted milyen lenne a kozhangulat es ki ellen fordulna. es tudnank e ilyen hidegen ervelni hogy mennyire vagyunk hibasak amerikai szovetsegunk miatt a 100 ember halalaban. hogy mi lenne ha (nagymaminak negy kereke lenne). mindenesetre ez volt a kerdes. en a reszemrol..