Keresés

Részletes keresés

krysztasz Creative Commons License 2004.09.05 0 0 2

Szeptember 10-én az mtv-n lesz 20 10 - 22 40-ig A West Side Story. :)

A magyar hangok: Natalie Wood - Zsurzs Kati, Richad Beymer - Kalocsay Miklós, Russ Tamblyn - Harsányi Gábor, Rita Moreno - Felföldi Anikó, George Chakiris - Juhász Jácint.

A jó magyar hangok fontosak, mert ahogy a Hairt szinkronizálták...

 

Mit mond nektek a film? Én még nem láttam, csak az előzetesét valamelyik nap.

Neskuvik Creative Commons License 2002.10.08 0 0 1
de emlékszem, hogy a Tonight (úgy fájt?) c. nótát egyszer elénekelték ők ketten a Koóstolóban (amikor még volt, talán '99-ben). Nem szerettem a műsort, de akkor egyszer megnéztem!
Neskuvik Creative Commons License 2002.10.08 0 0 0
hu, már próbálkoztam beirni a portálon, de napok óta nem enged bejelentkezni!

én ugyan ezt a mostani nem láttam, de hogy őszinte legyek, eddig se volt túl sok kedvem megnézni, most meg aztán pláne!

egyetéertek bagirával, a Vigszinházit nemigen lehetne überelni, nincs az a szereposztás, amit én az akkori Pápai Erika-Kaszás Attila párositással elcserélnék! kár, hogy csak egyszer láthattam!

Előzmény: bi-ga (-)
bi-ga Creative Commons License 2002.10.06 0 0 topiknyitó
West Side Story - Thália-Operett

… hát ez nagyon gáz. Már megint valami modernkedés, amivel alapvetően nem lenne bajom, ha nem lenne gagyi. Hol is kezdjem?…díszlet: a háttérben New York-i látkép madártávlatból valamilyen Burdás szabásminta-vonalakkal díszítve (talán, hogy légiesebbnek tűnjenek az előtte történő események szereplői), a színpad közepén két mobil (tologatható) fém magasfigyelő, majd az elengedhetetlen le-föl emelgethető rácsok, esetleg egy túlméretezett képregény-kocka. Nos ezt a keretet „nagyszerűen” egészíti ki a jelmezszekció. Érthetetlen eklektikát sugalló „decukiturka” hatású textilegyveleg. Van itt minden; szőke lány szaladgál valamilyen Hair jelmezben, megjelenik egy Beckham-frizurás alaszkai aranyásónak álcázott bandavezér, aztán felfedezzük magát Tomb Rider-t.
Nem kell félni, mert a produkció nem enged elmerülni a látvány mi-miért filozófiai tagolásában, mivel a színpadról jövő hangok mindent elkövetnek azért, hogy a néző a résztvevők helyett is szégyenkezve süsse le a szemét. Az ének az olyan amilyen - ehhez nem értek (számomra inkább operett, mint musical), viszont a prózai részek kibírhatatlanul hiteltelenek, mivel érezhető, hogy a szereplők nem tudják mit-miért mondanak. Az a lényeg hangos legyen, így folyamatos üvöltözésben lehet része a nagyérdeműnek. Ebben a hangoskodó, gumihuligános, műindulatokkal tűzdelt három órában nyugodtan tud bármelyik főszereplő elbújni saját jelentéktelenné silányított alakjában. Aztán egy nagy jelenet - Tony Di Caprio és Maria Winslet egymásra találása a vadászles tetején- terelt abba az irányba, hogy esetleg nem színházban, hanem valamilyen Titanic vetítésen ülök.
Ez nem jött be, viszont találkoztam az előadás folyamán más hírességekkel: Superman, Spiderman, egy pszihopata Hófehérke ki több száz néző előtt legyilkolja valamelyik tőrpéjét – miközben a háttérre festett Fred Aister mellében valóban megtaláltam a Titanicot (legalábbis annak hajócsavarját). Közben – mivel már nagyon összekavarodtak a történés szálai, s a két banda már kellően leamortizálta a „Mária család” jelmezkölcsönzőjét – Schrank hadnagy vakmerő bátorsággal, s kellő unszimpátiával próbált mindenről lekésni. Akcióinak szemtanúi lehettünk londoni ködben, máskor egy párizsi Cafe Lisa nevű képeslapüzletben (ahol tonett székekről lehet TV-t nézni). Láthattuk akció közben behatolni ablakon keresztül egy lányszobába.
Bernsteinék tudták, hogy mindez hiába – a sors meg van írva, de egyre Ők sem készülhettek fel: szeptember 11. …Igen az előadás végén New York látképe aláhull.

Közönség: boldog Tv-tornán edzett rokonok ritmikus testmozgása. „Siker”
Utca: kellemesen hűvös
Gondolat: Fásy mulató?...Big Brother?...Kandi kamera?...semmi?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!