Saját hobbi projektnek indult, de szeretném veletek megosztani a Menvár pálya 1991-es gyűjtemény kiadását.
A tragikus körülmények között elhunyt Kimo által épített és gondozott pálya azt hiszem legenda az OpenBVE közösségben. Szerintem nem én vagyok az egyetlen aki meghatározó élményeket szerzett e pályán róva a kilométereket.A célom egyrészt az 1991-es év hangulatának minél pontosabb megidézése volt úgy, hogy közben egyetlen gyűjteményben élvezhessük a Menvár pálya három különböző kiadását, kiegészítve az általam fejlesztett dolgokkal, amik reményeim szerint növelni fogják az immerziót.
A gyűjtemény tartalma:
- Az 1991-es menetrendi év mind az öt menvári villamosvonala - Kocsiszíni menetek (2012-es kiadásból) - Korabeli hatású sárga és kék színű villamos és busz menetrendek a megállókban (2012-es kiadásból)
- Új viszonylatszám rendszer, megálló átnevezések (2019-es kiadásból)
- SZTORI MÓD: egy különálló "küldetéshalmaz" amely egy villamosvezető mindennapjain kalauzol végig bennünket
- Különböző időjárási viszonyok: esős, esti, reggeli, vagy akár lusta szürkés, ködös menvári utcák
- Az elavult vegetáció nagyrésze kicserélésre került- Megjelentek a környezeti hangok: ipari zajok, madárcsicsergés stb. az adott környéktől függően - A túlzottan rikító, élénk színeket használó objektumokon finomítottam (talaj textúrák, fák, felsővezetéktartók, földutak, kerítések stb.), ezzel együtt számos objektum és egyéb hiba kijavítása került az újabb Openbve verziók alá
- Korabeli áruházak a modernek helyett- Immáron találkozhatunk többek között Trabanttal és Ifával is Menvár útjain, a túl modernnek ható autók kikerültek- Mukizós menetek (a Mukit magam dobtam gyorsan össze hozzá objektumtáras külsőnézetből és egy ezer éves vezetőállás képből, szóval jelige: mintha 2006-ot írnánk:)) - Hálózattörténet pdf fájl, amelyben megpróbáltam összeszedni és illusztrációkkal kiegészíteni minden viszonylat történetét leírások, illetve Kimo által a csoportban elhintett információk alapján
- Menvár villamoshálózati térképe a vonali adatokból visszafejtve
+ sok egyéb apróság, amiket megtaláltok Readme fájlban, ami a Route/Menvar gyujtemeny 1991 mappában található a többi dokumentációval (menetrend, térkép, hálózattörténet) együtt.
"Kicsit legyen ez a város mindannyiunké, ahol kicsit minden úgy zajlik, ahogy azt szeretnénk. (Persze itt is vannak vonalbezárások, egyszerűsítések, de azért minden kicsit jobb, mint a keserű valóságban.)"
Ehhez ma ki is adtam egy frissítést, mivel a járműobjektumokban több látványos hibát is találtam, ezeket most viszont kijavítottam és újból kiadtam, immár javítva. Letöltés ugyanott, mint eddig.
Hátha jár még valaki erre rajtam kívül is. Hoztam ugyanis egy kis hazait: a tegnapelőtti különleges tesztmenet kapcsán frissítettem a Fogaskerekűt. Az eredeti változat számos elavult textúráját újakra, nagyobb felbontásúakra cseréltem, illetve az újabb openBVE verziók által generált számos hibát kijavítottam, így a jelenlegi legfrissebb, 1.11.2.7 számú stabil openBVE verzióban is hiba nélkül kell majd fusson. Ajánlott hozzá a korábbi verziót eltávolítani, hogy biztosan minden a helyén legyen. Részletek itt.
A prágai metró kedvelőinek hoztam most egy kis friss és ropogós csemegét. Kicsit felpolíroztam a 81-71M vonatot, illetve kijavítottam a régi pálya hibáit. Ezúttal mindenekelőtt egy gameplay videót mutatok, amire amúgy is rég volt példa tőlem, szóval már épp ideje is volt egy ilyennek. ;)
Vezetem a metrót, M3, M2, és előbb-utóbb megszólal az éberségi jelző. És bármit nyomok, nem történik semmi, vészfékkel megáll a szerelvény. Letöltöttem az openBVE billentyűzetkiosztását is, de ott sincs leírva, hogy mivel deaktiválhatom. Olyankor bekapcsolom az AI-t (Ctrl+A), akkor az megoldja, de aztán megint megtörténik ez. Milyen gombot kell megnyomni, amikor riaszt? Sehol a neten nem találom ezt. Köszönöm előre is a segítséget!
Sziasztok! Lehet hogy érdekes hozzászólás de Kasza Leventével szeretnék beszélni egy dologról. És nem arról hogy: Mikor lesz Kiadva az a sok pálya meg villamos? :)
Mondjuk ha csak 1 méteres egyenes sín kell, akkor azt most is tudsz írni a meglévő 25 vagy 5 méteresből. Arányszámokat kell elosztani a textures résznél 25 vagy 5-el, a többi helyen meg kicseréled a 24.9, 25.1 és hasonlókat 0.9 és 1.1-re. Bár azóta phontanka lehet megcsinálta neked.
Volt egy régi laptopom azon futott még a switch és akkoriban összeraktam egy packot, ívek, kitérők. Sajnos csak 25-ös blokkhosszra készítettem el, pedig most milyen jól jönne 5 és 1-es blokkhosszra is. Az oldalamon megtalálod a packet.
Helló mindenki! Lehet rossz helyre írom a problémám, de segítséget szeretnék kérni. Adott egy telefon (samsung a21s), telepítve van a Hmmsim2. Szeretnék be tenni pályákat és járműveket. Hova kell a letöltött file-okat másolni? Válaszokat és segitségeteket köszönöm! Üdv Lamix
Itt megtalálod a Traxxot. Lehet, hogy jelszóval védett a csomag - ha így van, akkor sajnos fogalmam sincs, mi a jelszó. De szerintem az én pályámban is van Traxx, onnan is ki tudod venni.
Szépen kérted :) de azért tudd, ez nem a kéregetős fórum. (Bár én is így kezdtem 10 éve. :D ) Sajnos motorvonat nincs, de valami pályaféle annál inkább: http://bveroli.atw.hu/ - átirányít a Google-alapú weblapra, ahol a luxembourgi 2-es vasút-villamos letölthető. (Erre a pályámra igenis büszke vagyok. :D )
Én azt csináltam, hogy feltelepítettem a Virtualboxot, ami egy virtuális gép program. Ebben létrehoztam egy virtuális gépet, amire felraktam a Windows 7-et, s azon már megy a Switch.
Ha gondolod, létrehozok neked objektumokat, csak írd meg, mik kellenek. Illetve írj egy elérhetőséget, ahova elküldjem.
Eladóvá vált a részben openBVE ihletésű Ev3 vezetőpult panelem. Eredeti pultból származik, minden kapcsoló a számítógépen leütött billentyűként jelenik meg (Arduino Leonardo segítségével). Többi kép a hirdetésben, de szívesen válaszolok itt is (kivéve arra, honnan lehet ilyet szerezni - bolhapiacon találtam kettőt, a másik nem eladó, és nem, nem tudom honnan máshonnan lehet szerezni, mivel a BKV egyelőre nem árusítja ki a megmaradt metrók részeit). Kódot természetesen küldöm mellé.