Keresés

Részletes keresés

majom1975 Creative Commons License 2003.03.31 0 0 211
Szia Alice, Paracsimpo!

Ha a lányod a Kósa dokihoz megy, akkor ott 5000,- forint egy konzultáció, ha gyógyszert is ír fel.

Én most csak clostyt kaptam, igaz, hogy 3 dobozzal kellett kiváltanom, de az sem volt több 3000 forintnál.

Egyébként ultrahangra ált. a kórházba hív a doki,(legalábbis amikor a ciklus-végigfigyelés volt oda kellett mennem hetente 2x) és ott nem kell fizetni.

A hormon+cukor+férjvizsgálatot szintén a kórházban végeztette el, amiért szintén nem kellett fizetni.

Azt hiszem majd akkor lesz pénzügyileg húzósabb a dolog, ha már az inszem előtti injekciózásnál fogunk tartani. Az egyik lány, akivel a doki várójában múltkor beszélgettem mondta, hogy 1 inszemre kb. 90.000,- pénzbe kerültek az injekciók, de ez nem orvosfüggő.

Sok sikert a lányodnak, majd írjál mi volt a dokinál.

Paracsimpo vigyázz magatokra.

kismajom

AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.03.28 0 0 210
Kezelgesd csak! És pihenj sokat és legyél mindig jókedvű, tapasztalatból tudom, hogy jókedvű terhesség után nagyon okos gyerek születik! Végigröhögtem a terhességemet, az elsőlányom ma a Mensa titkára, ha ez mond valamit... :-)))

(Viszont a pénzekről adjatok majd infót, tudnom kell mennyit kell majd még előteremteni.)

Előzmény: paracsimpo (209)
paracsimpo Creative Commons License 2003.03.28 0 0 209
Végül is a konzultációra elég kell, hogy legyen. Nálunk például nincs ilyen. CSak a szurikat kell megfizetni. Na mondjuk azért azoknak vannak árai. Perszei mennyiségtől is függ. Én elég sokat kaptam. ÉS talán tényleg jobb is valahol, hogy a lányod nem "érti" és ill. nem foglalkozik vele. Elég majd akkor észbe kapni, amikor megvan a dg. és jön a kezelés.

Puszi én most megyek kúrálom a náthámat.

paracsimpo

Előzmény: AliceCsodaországban (208)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.03.28 0 0 208
Jövő pénteken, kedves kismama. :-)))
És a pízt csak a kezdetekre adtam, a konzultációra meg az esetleges gyógyszerre, majd a többit szép sorjában, nem vagyok én egy bank! De EZEN nem fog múlni, és a lányom tényleg nem könnyű eset. Majd beszámolok. Ő szvsz. még nem fogta fel, hogy a meddőség és a pco szindróma között összefüggés van - talán szerencsére is, ugyanis ha jobban felfogta volna, jobban bejönnének a cihocomatikus tünetek, mint már annyiszor eddig az életében - a jány kissé állatorvosi ló ebből a szempontból.
Előzmény: paracsimpo (207)
paracsimpo Creative Commons License 2003.03.28 0 0 207
KÖszi a gratulációt és a szurkulást:)) ÉS nem is kell minden nap írni, elég 2 naponta is:))))))
Na jó csak vicceltem:))))

Hát a lánykád tényleg nem könnyű eset. A pasika is ilyen? Ez nem semmi. Hát szerintem 15 ezernél több fog kelleni. Bár azt a dokit nem ismerem ahova ő megy. De tegnap azt írtad, hogy pénteken, én meg azt hittem, hogy ma:))
Isten éltessen a jányodat is és a köv.-re egy unokát hozzon neked:))))))

Előzmény: AliceCsodaországban (206)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.03.28 0 0 206
Kedves kicsimajom és paracsimbo!

(Utóbbinak megint gratula, olvaslak ám, pihenj sokat, drukkolok, még akkor is ha ezt naponta nem írom be...)

A lányom a jövő pénteken megy a dokihoz, ma volt nálam ma volt 28 éves és felköszöntöttük. Aztán mondtam neki, hogy ugye kisjányom tudod-é, hogy ha ilyen kezelésnek aláveted magad majd köll ám a férjedtől is kicsi közreműködés...? Hát mit mondjak, nem egy egyszerű eset a jány, lesz vele dolga a dokinak, mert azt mondta, hogy ő ilyet el se tud képzelni, mert hogy ő csak arra kiváncsi, tényleg az-e a baja amit az sztk orvos megállapított... hajajj. Szóval megmagyaráztam neki, hogy ez azért nem ilyen egyszerű, adtam neki pízt az orvosra meg gyógyszerre (egyenlőre csak 15 ezer pízt tudtam adni, majd kérlek értesítsetek virágnyelven mennyi köll még, mert a jány még keveset keres a vejemuram - a nagy szemérmetes - még egyetemista, szóval ezt a részét magamra vállaltam), mindegy a végén megigérte, hogy az orvos utasitása szerint jár el akármit mond... hát itt tartunk.

Előzmény: paracsimpo (205)
paracsimpo Creative Commons License 2003.03.28 0 0 205
Alice, lányoddal miújság? Mi volt a dokinál?
Mesélj!!!
Előzmény: AliceCsodaországban (201)
majom1975 Creative Commons License 2003.03.27 0 0 204
Kedves Alice!

A Kósa doki rendkívűl szimpatikus, megbízható, odafigyelő ember benyomását kelti, és szerintem ilyen is. Sokan mondják, hogy egy ilyen jellegű problémánál fel kell keresni egy másik dokit is, legalább az esetleges műtét előtt - amit egyébként úgy látom a doki szeretne elkerülni, és csak végszükség esetére tartogat - de én annyira megbízom benne, hogy nem szeretném másnak is "megmutatni magam", de hát ez még a jövő zenéje.

Kíváncsi vagyok a lányod mit mond majd róla, és főként, hogy milyen kezelést javasol.

üdvözlet: kismajom

AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.03.27 0 0 203
Szia kismajom, drukkolok neked. Milyen habitusú a doki egyébként?
Előzmény: majom1975 (202)
majom1975 Creative Commons License 2003.03.27 0 0 202
Sziasztok!

Mióta utoljára írtam én is voltam dokinál, csináltunk nálam terheléses-cukor vizsgálatot, tökéletesen rendben van (úgyhogy nincs inzulin-rezintancia, ami evvel a problémával ált. jár) + a párom eredményei is "szinte irigylésre méltóak" - így mondta a doki,viszont a hormoneredményem csapnivalóan rossz.
Először úgy volt, hogy mensi 3. napjától napi 1 closty, de hormoneredmény után változtatott a doki 2. naptól napi 4-re, úgyhogy gondolom nem túl jó a helyzet, de még most is bíztatott,viszont azt mondta, hogy nem lesz "otthoni" próbálkozás, hanem ha peti-érés lesz (ha ettől egyáltalán lesz?, ha nem lesz más megoldás), akkor rögtön inszem. Azt mondta, hogy a párom eredményei miatt "viszonylag" jók az esélyeim. Szóval röviden (inkább hosszan) ennyi a helyzet jelenleg.

Minden jót mindenkinek: puszi kismajom

AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.03.27 0 0 201
Igen, van akinél nagyon szép eredményeket érnek el vele, lehet kapni a patikában krómtablettákat, 1500 pénz egy hónapra, és ott többet is tudnak mondani róla.

Lányom pénteken megy dokihoz, utána jelentkezem, ahhoz megy akit kismajom ajánlott.

Előzmény: Buborka (200)
Buborka Creative Commons License 2003.03.27 0 0 200
Sziasztok!

Most olvastam, hogy a króm segíti a cukorszint normalizálását. Erről tudtok valamit?

B.

békacica Creative Commons License 2003.03.20 0 0 199
szörnyűeket olvasok erről a medrolról. nem tudom mit tegyek.
Előzmény: békacica (198)
békacica Creative Commons License 2003.03.20 0 0 198
na voltam a dokinál.
a hormonális ékrezekció a következő: fogigátló (nekem marvelont írt fel), a 10.naptól Medrol (most utánanéztem és Csung írt róla) majd menzesz után 5 napig Clostylbegit. azt mondta a doki 10-ből kilencnek bejön. még azért szombaton egy nőgyógyász ismerősőmet kikérdezem mit tud erről. egy kicsit elbizonytalanodtam, ha tényleng ennyire hatásos akkor máshol miért a műtétet erőltetik?
meg egy kicsit tartok is ettől a gyógyszertől mert Csung olyan csúnyákat írt róla.
egyébként meg rendes volt a doki, szerencsére nem küldött el újabb vizsgálatokra, mert látta hogy egészen frissek az eredményeim, és elfogadta. de nagyon sokan voltak nála és várni kellett sokat.
békacica Creative Commons License 2003.03.19 0 0 197
köszi. meglátom mit mond, milyen kezelést ajánl, nagyon nem akarok műtétre menni.
Előzmény: Törölt nick (196)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.18 0 0 196
Baratsagos a doki. Kozgazon szerzett masoddiplomat, ezt speciel ott meselte nekem. Kommunikativ, nem siet, nyugottan faggathatod, tenyleg nem erzed, hogy siettetne. Ha meg kesobb kerdesed van, racsorogsz a mobiljan es valaszol. (Csak nekem marha draga)
Előzmény: békacica (195)
békacica Creative Commons License 2003.03.18 0 0 195
csakegysokadnick!
még egy kérdés : rendes vagy mogorva vagy milyen ez a doki?
békacica Creative Commons License 2003.03.18 0 0 194
már be is jelentkeztem csütörtökre.
Előzmény: Törölt nick (193)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.18 0 0 193
5000 penz:(
Előzmény: békacica (192)
békacica Creative Commons License 2003.03.18 0 0 192
köszi!
azt hiszem bejelentkezem hozzá, kiváncsi vagyok mi az ő javaslata.
nem tudod mennyi nála egy vizit?
Előzmény: Törölt nick (191)
Törölt nick Creative Commons License 2003.03.18 0 0 191
Hali!

Tekintettel arra, hogy nalam meg nem igazan aktualis a gyerekkerdes, nem beszeltunk rola konkretan. (Csak annyit mondott, hogy ha gyereket akarok es abba akarom hagyni a fogigatlot, elotte nem art ezt letisztazni, mert akkor a fogigatlo abbahagyasaval parhuzamosan /helyette kapom majd az uj gyogyszert)

A Dianeval az a baj, hogy max. fel evig ajanljak a szedeset, mert az atlagosnal jobban kikesziti a majat es igy hajlamosabba tesz a daganatra.

Erdekes modon, erre engem eddig KIZAROLAG a fiatal, tehat csak nehany eve praktizalo dokik figyelmeztettek, az oregebb dokik egytol egyig azt mondjak, hogy nyugodtan szedheti az ember akar evekig is. Fene tudja. En speciel jobban elhiszem az aktualitasokat talan jobban ismero fiatal dokik velemenyet a dologrol.

A Yadine meg... egyenlore azt mondjak, ez tokeletes. Lehet, hogy majd errol is kiderul, hogy nem az, de addig is nincs mas lehetoseg, mint szedni.(megjegyzem, amiota szedem, letisztult a borom es fogyokura nelkul is 46 kilonal tartok - ez kb. 3 kilo minusz - es a kozerzetem se rosszabb!)

Előzmény: békacica (190)
békacica Creative Commons License 2003.03.18 0 0 190
sziasztok
na megvolt a vizsgálat.
a helyzet az, hogy egyértelmű PCO-m van. a doktornő azt mondta, ha gyereket akarok akkor ő a műtétet javasolja (petefészek ékrezekció), ha nem akkor fogigátló.
a mellékvese dolgot mégegyszer megnézik UH-n. mert elképzelhető, hogy ciszta van ott. röntgenre nem küldött a sugár miatt. egtyébként azt mondta annak nincs köze a PCO-m hoz, de lehet, hogy a pajzsmirigy nem működik jól , aminek pedig lehet köze hozzá. úgyhogy megyek szemészetre. és két hét múlva vissza a dokihoz. én azt hiszem nem műtetem meg magam.
még várok a pajzsmirigy eredményre. azt hiszem megpróbálkozom a pár hónapos fogigátlóval, utána pedig a petteérést segítő clostylbegittel (ahogy a nőgyógyásszal megbeszéltem).

Csakegysokadnick!
úgy emlékszem te voltál a hormonális ékrezekciós dokinál!
tudnál mondani róla valamit, vagy még erről az eljárásról nem beszéltetek?
és miért javasolta inkább a Yadine-t, mint a Diane-t?
Köszi

békacica Creative Commons License 2003.03.14 0 0 189
sajnos én is ettől tartok. plusz nekem tudom a hormonok sem jók. hétfőn azért többet fogok tudni. a baj az, hogy az okát sem tudni mitől lett ez velem, hiszen mint már írtam teljesen jól működtem, még gyereket is szültem minden erőfeszítés nélkül 9 évvel ezelőtt.
azért köszi a rámgondolást.
és nagyon örülök, hogy sikerült neked a baba, vissza olvastam milyen régóta is vársz erre. szóval vigyázz magatokra, egyél sok vitamint és aludj sokat!!!
puszi békacica
Előzmény: paracsimpo (181)
paracsimpo Creative Commons License 2003.03.14 0 0 188
Köszi, de sajnos itt hallani nem lehet, de látni azt igen:))))))))
Előzmény: majom1975 (187)
majom1975 Creative Commons License 2003.03.14 0 0 187
Paracsimpo! Majd írd meg, hogy mi volt! Boldog hallgatózást.

puszi: majom

paracsimpo Creative Commons License 2003.03.14 0 0 186
Igen majmóka, vannak. Sokszor úgy kergetnek a rókák, de még nem találkoztam velük:)))))
Cickó feszülés is van már néha:))))))) NO meg a szagundor. Hétfőn megyek megint UH-ra. Remélem már lesz szíverrése is:)
Előzmény: majom1975 (185)
majom1975 Creative Commons License 2003.03.14 0 0 185
Sziasztok!

Igen Kósa doki. Paracsimpo kösz a megerősítést.

És még egy kérdés: vannak már "szokásos" kismama tüneteid? (tudod hányinger, stb.stb.)

puszi mindenkinek: Kismajom

paracsimpo Creative Commons License 2003.03.14 0 0 184
Alice!

Kósa doki már sok babát csinált:) Jó helyen vagytok ott. És a prof.-okban nem lehet megbízni, ez már tuti.

Előzmény: AliceCsodaországban (183)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.03.14 0 0 183
Szia Kismajom, már egyszer bejelentkezett egy orvoshoz, aki a szomszédasszonykámat kezeli, de sajnos le kell mondani, mert éppen akkor vidéken lesz - de az egy professzor, és igaza van annak az olvtársamnak, aki azt mailezte, hogy nem érdemes professzorhoz menni, sokkal hatékonyabb , ha egy egyszerűbb orvost választunk, majd inkább ahhoz jelentkezünk, akit te ajánlottál. (Dr Kósa?)

Amint van valami irni fogok.

Előzmény: majom1975 (182)
majom1975 Creative Commons License 2003.03.14 0 0 182
Kedves Mindenki!

Én ugyan még eléggé az elején vagyok a vizsgálatoknak (hormonvizsg. eredménye már megvan), de közben több orvossal is beszéltem, plusz ismerősökkel (hirtelen kiderült, hogy egy csomó ember ismer valakit, akinek ilyen problémája volt (van) és kisbabát akart és lett is. Az orvosom is azt modnta, hogy legalább 1000 ilyen betege volt, akiknek lett is kisbabájuk.
(Lsd. Paracsimpo).

Szóval FEL A FEJJEL.

AliceCsodaországban mi a helyzet a lányoddal, felkerestetek már más orvost, mint akihez eddig jártatok? Mit mondott neki?

puszi mindenkinek: Kismajom

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!