Keresés

Részletes keresés

bébidoll Creative Commons License 2013.12.08 0 0 57607

Üdv mindenkinek, 

Szeretném kérdezni tőletek, hogy szerintetek az ovulációs teszt,  vagy a hőmérőzés jobb a tüszőrepedés megállapítására? 
Fél éve szedem a Merckformint, tartom a diétát, munkámnak köszönhetően legalább heti 3x sportolok, és mostanra csökkent le az eddigi 36 napos ciklusom 28 napra , vagy volt hogy 27-re, úgyhogy a jövő hónaptól talán már jobban reménykedhetek? 

köszi, üdv

 

 

mgesa Creative Commons License 2013.11.23 0 0 57606
Koszonom! :-)
Igen, autoimmun pm alulmukodesem van, de a nőgyógyász "halojan" ez is simán atcsuszott, 3 feletti TSH szerinte oké volt. Persze a Mens Mentisben rögtön csinaltattak t3, t4, antitestek vervetelt és kiderült. Szerintem próbálj meg utana járni, hátha kiderül valami.
Nekem pont fordítva volt, először kezdtem pm gyógyszert szedni, ez javított a pcos tuneteken már, de aztán a met és d vitamin is kellett.
Előzmény: ncsk (57605)
ncsk Creative Commons License 2013.11.23 0 0 57605

Te írtad le jól :) Amúgy visszaolvastam és gratula a trónörököshöz :) Azért nem semmi hogy egy csomó embernek a D vitamin hozza meg a megváltást, bár ha jól olvastam van pm alulműködésed is. Ez utóbbi érdekes, mert nekem kb. 3,6 kürül volt a TSH-m egy időben, de nem foglalkoztak vele, visziont a PCOS javulásával a TSH-m is visszament 2 körülire.

Előzmény: mgesa (57604)
mgesa Creative Commons License 2013.11.23 0 0 57604
Szia!

D-vitaminrol én is írtam korábban itt, ha visszanezel megtalalod, ++++!

A clostihoz annyit tennek hozzá, hogy nem feltétlen ördögtől való, de csak akkor ajánlott, ha ELŐBB már renden vannak az eredmenyeid nagyjából (hormonok, IR, stb.). Ha nem így van, akkor ugyan van esélye a teherbe esesnek, de sajnos nagyobb a vetélés kockázata, hiszen nem olyanok a hormonszintek, mint kellene. Ezért nem érdemes turelmetlennek lenni, hanem kivárni a javulást és endokrinologussal konzultálni, nem nőgyógyasszal.

Ha az endodoki rábólint a clostira, akkor mehet, míg a nogyogyasztok (tisztelet a kivetelnek) sajnos nyakra főre felírják mindenkinek, aki nem esik teherbe, függetlenül attol, hogy mi a baja, vagy anélkül, higy kivizsgalta volna előtte (ugyanez a típus mondja, hogy "ó, nem baj, ha sok a ciszta és nincs verzese, majd szepen kiszedjuk a cisztakat, kap gyógyszert, ami meghozza a verzest és kész"... Ha ilyet hallasz, menekulj!
Előzmény: khelen (57601)
ncsk Creative Commons License 2013.11.22 0 0 57603

D vitaminról nekem személyesen van nagyon jó tapasztalatom, 1 év alatt tökéletesre javultak a leleteim, bár igaz, hogy a mozgás-diéta kettős is megvolt nagyjából! Closti csak végső esetben, az nem a mi gyógyszerünk, túlstimulálhatnak, stb... Remélem eltaláltál a facebookos csoporthoz.

Előzmény: khelen (57601)
Nadiine Creative Commons License 2013.11.14 0 0 57602

Khelen! Ez a fórum eléggé kihalt. A fb-on van a pcos alapítványnak egy csoportja, érdemes átjönni oda. :)

Előzmény: khelen (57601)
khelen Creative Commons License 2013.11.12 0 0 57601

Sziasztok!

Nálam augusztusban derült ki a PCOS. Inzulinrez és a hormonokkal zárnám a sort.
Azonban sokan írtok a met-ről és egyéb gyógyszerekről. Kire milyen hatással closti...?
Illetve milyen vitaminokat szedtek. Nekem fb-n be van jelölve egy amerikai PCO oldal, most kutatások szerint a D-vitaminról állapítottak meg jó dolgokat. Nyitott vagyok a vitaminokra és a homeopátiás szerekre is. Vélemény, tapasztalat...?  Köszi

Czakó Andrea Creative Commons License 2013.10.19 0 0 57600

Köszike szépen mindezeket is Neked:) Jártas a doki,mert nagyon jó professzor. :) megyek is és megkeresem az oldalakat!

ncsk Creative Commons License 2013.10.19 0 0 57599

Szia, ne aggódj jó sokan vagyunk :) Kérdezz nyugodtan. Amúgy sok infó van itt: http://pco-szindroma.hu/en

 

Van sok fórum, pl. facebookon iszonyú sok infó van meg letölthető fájlok a diétához, stb. A neve "PCOS alapítvány - Minden ami PCOS" zárt csoport, de jelentkezz és azonnal felvesznek. Ott most kicsit aktívabb az infóáramlás.

 

Persze ha itt kérdezel, szerintem lesz aki válaszol :)

 

Amúgy nem vészesek a cisztaméretek. A legfontosabb, hogy az endodokid PCOS-ben jártas legyen, hogy csináljon terheléses vércukor és inzulinvizsgálatot, hogy kapásból csekkolja le a pajzsmirigyedet, mert az is szokott gyakran rakoncátlankodni PCOS-es lányoknál.

Diéta, mozgás, és bizonyos esetekben gyógyszer (metformin vagy valamelyik származéka) és jön majd az a baba :)

Előzmény: Czakó Andrea (57598)
Czakó Andrea Creative Commons License 2013.10.18 0 0 57598

Sziasztok!nekem ma volt uh vizsgálatom mert egy éve próbálkozunk a babával de semmi és a dokim PCOS-re uh szerint mindkét ovatoriumban 6-8mmes tüszők vannak.jövő héten megyek endokrinológiára de nem tudom ez mennyire nagy vagy nem nagy ciszta mértben.2hete szedem én is a barátcserje kapszülát meg iszom a réti palástfű teát és a közérzetem egész jó

De annyira tanácstalan vagyok,mert senki ilyet nem ismerek a környezetmben akinek PCOS-e lenne és kérdezni így nem tudok.

Szeleszte Creative Commons License 2013.10.12 0 0 57597

Jokeva:

 

Én futottam egy kört a vércukormérővel, és képzeld még igazolt terhességi cukorbetegségben sem írják fel, sem a mérőt, sem a csíkot, csak 1-es típusú inzulinkezelésben részesülőknek. Amúgy nekem úgy lett vércukormérőm, hogy öcsém egyik kollégája cukorbeteg neki volt egy régi elhasznált készüléke, és azt csereakcióban 2000 ft-ért kicserélték egy Méry vércukormérőre. Járt hozzá a készülék, a szúró (az nagyon szar), 10 db tesztcsík, egy hordozó táska, használati utasítás, és egy vércukormérő napló. Ez két éve volt és 6 év gyártói garancia van rajta. A mai napig van ilyen csereakció az Alma patikákban, valamint most a Dcont mérő van ilyen csereakcióba még. Nekem amikor megrágalmazták a cukormérőmet, hogy nem jó, akkor gondolkoztunk kicseréltetjük Dcontra, de amikor láttuk, hogy a vénás vér: 4,2 mért a cukormérő: 4,5-öt akkor rájöttünk nincs ennek semmi baja, csak a belgyógyász agyának. Amúgy egy 50 darabos tesztcsík 2700 ft, ami szerintem egész emberbarát ár. Nekem mivel sűrűn mértem két dobozzal kellett vennem.

Előzmény: Jokeva (57596)
Jokeva Creative Commons License 2013.10.11 0 0 57596

A cukorszinted szarakodása is okozhat ilyen tüneteket. Irány patika (vagy nem is tudom hol lehet venni ilyet), és vegyél vércukormérőt. Vagy nem tudod feliratni magadnak? Elég drága cucc, meg hozzá a bökő, a tesztcsíkok... Aztán mérni, mérni, kaja előtt, után, és vinni az értékeket a dokinak, mert lehet, hogy nem jól lett beállítva a met adagod.

Azt is írd, ha tudod, hogy mennyit eszel.

 

Vagy esetleg irány vissza a dokihoz, elmondani a tüneteidet, aztán mond valami okosat :(

Előzmény: Daenerys5 (57595)
Daenerys5 Creative Commons License 2013.10.11 0 0 57595

Sziasztok lányok!

 

Egy kicsit kellene a segítségetek, mert nem tudom mi történik velem, hátha volt már vkinek ilyen tapasztalata...

Vasárnap óta fájdogál a hasam, van, hogy intenzívebben, de a tompa nyomás (mint mielőtt megjön) az állandóan megvan...

Hétfőn enyhe hányinger, émelygés, kedden durvább cucc, szerdán alig ettem vmit...tegnap rántott husi volt salátával (amit imádok) de a salátától rosszul lettem, és csak a husit ettem meg...ma gombás natúr pulyka sült zöldséggel (amit szintén imádok), de már a zöldség látványától rosszul lettem, úgyhogy most a husit tolom natúrban.

Ezek az émelygések van, hogy percekre törnek csak rám, pl. a reggeli meg az esti kis szemdvicseimet simán letolom, minden gond nélkül...

Tesztet szerda reggel csináltam -negatív - és 4 hónapja nem vérzek (előtte is ugye csak a fogigátlótól volt megvonásos) ergo sanszosan nem vagyok terhes...

Szóval arra gondoltam, hogy ez kb. a gyógyszerrel lehet összefüggésben, vagy a vércukor szinttel.....és mivel ilyen irányú tapasztalataim még nincsenek, jó lenne, ha segítenétek...

 

 

Kösziköszi!!!

 

 

Szeleszte!

 

Nagyon szurkolok!!!! :)

Szeleszte Creative Commons License 2013.10.11 0 0 57594

Körzeti doki:

 

Ő is babát vár, decemberre van kiírva már most átvette egy helyettes orvos a munkáját. Épp tegnap beszéltem a párommal, hogy a kardio beutalómat meg tudom e nála rendelni telefonon.

 

Nődoki:

Én valahol megértem. Neki van egy 4 éves kislánya, 26 hetes terhes a felesége, egy fecske nem csinál nyarat. Van egy HMV-i csaj, aki hozzákerült, megállapította neki a PCOS, IR-t ő kérte le az összes hormont, cukorterhelést, felírta neki a metet 3*850 mg-ot, csak valahogy terhesség esetén ragadt meg abban, hogy a 12-14-dik héten le kell rakni. Erre mondta azt, hogy már bőven többet engedett meg nekem mint másnak:)

Előzmény: Szeleszte (57593)
Szeleszte Creative Commons License 2013.10.11 0 0 57593

Jokeva:

 

Szegeden itt teljesen másképp mennek a dolgok. Igazából tényleg nagyon az inzulint preferálják a belgyógyászok. A nődokiból még szerencsére sikerült fiatal tájékozott dokit választani, mondta 9 éve harcol a klinikán a metforminért, de azért ő még eléggé a pálya szélén van a nagyokhoz képest és nyilván egy bizonyos ponton nem tudja vállalni a balhét. Meg nyilván neki is egy idősebb belgyógyász szava eléggé hihető.

 

Máskor is volt másfél év leállásom, diétával is szépen tartottam magam, így reménykedek, hogy szoptatás alatt már nem lesz ezzel gond. Talán annyi mákom van, hogy mindig egyensúlyba voltam 500 vagy 750 mg mettel. Majd jobban figyelek a dolgaimra.

 

Előnyünk biztos nincs abból, hogy ha az enyém magas a babáé alacsony, de még mindig valahol ez a nyomjuk az inzulint mindenkinek agyba főbe, az a jó ha mindenki benyeli aztán úgy marad szaga van a számomra. Most a lerakással is iszonyatosan figyelek, hogy tarsam a diétát, hogy a 36-dik héttől ne pörgessem meg a baba inzulinját, nem akarom, hogy ő is élete végéig ezzel szarakodjon, hát mégis csak egy kisasszony lesz és majd később is akarna babát, meg szőrmentesen hajkoronával élni. 

 

 

Előzmény: Jokeva (57592)
Jokeva Creative Commons License 2013.10.10 0 0 57592

Fú b+, de túl van ez komplikálva. Konkrétan a háziorvosomat beavattam, hogy csinálhat mindenki amit akar, én szedni fogom a metet. Erre inkább írt nekem papírt, hogy szedem, orvosi javaslattal, így ha bárki kekeckedett, csak ezt felmutattam, és mindenki megnyugodott.
Én olvastam ezekről külföldi szakirodalmat Szeleszte, és meg kell hogy mondjam, hogy több a hátránya, ha lerakod, mintha nem rakod le. A méhlepényen keresztül meg már úgyis kapott annyit az a gyerek, hogy annak ha jól emléxek kb a 0,3%-a jut anyatejen át a babába, akkor meg nem tökmindegy???? (de nem akarok hülyeséget írni, ez az adat ugrott be)
Soha nem volt semmi baj a cukrommal, és a gyerekek cukrával sem. Tudták a dokik hogy metezek, igaz, a másodiknál már nem erőlködtem hogy mindenkinek a tudtára adjam. Úgy voltam vele, hogyha kíváncsiak rá, olvassák el a kartonomat, ha nem kíváncsiak, én nem részletezem... Szóval gyanítom úgy műtött a két doki, hogy fingja nem volt a metről. De ki nem szarja le??? Annyira nem kavar bele ezekbe a dolgokba, hogy nagyon nem.


"Ha a gyerek cukra alacsony, a tiéd magas volt..." Hát bazmeg, ettől konkrétan csikorog a fogam. Szerintem az alacsony cukor is és a magas cukor is kurva káros, nem tudom melyikőtöknek lesz ebből előnye.

Bocs a hangnemért, nyilván nem neked szól a dühöm :(

Szeleszte Creative Commons License 2013.10.10 0 0 57591

Apropó:

 

Cukorbeteg kismamák:

Ne röhögjetek, de múlthét hétfőn voltam szülésfelkészítő tanfolyamon, hát így gatyinak tűnik, de számomra igencsak hasznos volt. Mégis csak első baba zéró segítséggel, jobb ha tudom mi vár rám:) Na ez volt a zárójeles megjegyzés.

 

Szóval találkoztam kettővel, az egyiket kétszer terhelték 24, 32, jelenleg most 35 hetes és leszálltak róla. A másikat 24 most 26 és még akarják terhelni. Teljesen leesett ettől az állam, hogy ha a cukorbeteget nem terheljük cukorral, akkor a cukorbeteg kismamát miért? Ha egyszer rossz volt a terhelése, akkor evidens, hogy később se reagál jól a 75 gr cukorra. Mind a kettő volt sztk-s diétás oktatáson és mind a kettő azt kapta meg amit én: tápanyagtáblázat, de nem kell számolgatni, írogatni, méricskélni, biztos császárosak leszünk a 37-dik héten. Ne együnk kukoricát, burgonyát, ananászt, szőlőt, és babánt. Kb ennyiből állt az oktatás.....Nekem úgymond csak a szénhidrátszámolást kellett gyors elsajátítani, meg az ebéd volt még érdekes, hogy mit mivel. Ne legyen az, hogy megeszek egy gyümilevest két túrógombóccal és bezárom 30 gr ch-val, meg a néha kimaradt elmaradt étkezéseim, de ne is legyen az, hogy vastagon többet eszek, mert kiválasztok egy erősebb kaliberű levest pl lencse, vagy bab, mellé meg egy rakott tésztát.  A 26 hetes metforminos volt lerakatták vele 14-dik héten, most meg étkezés utáni cukorértékei 8 felett vannak. Nála nagyon hiányoznak az alapok: pl nem eszünk reggelire fehér kenyeret egyáltalán soha, nem rakunk a kávénkba cukrot és nem nyomunk be cukros gyümölcsjoghurtot. Hétfőn találkozok velük legközelebb, igyekszek neki segíteni, de most ő is a tesztüzemmódba van: diétával tartható kap 3 hetet villantson valamit, ha nem hozzuk az inzulint:S Nekem a nyári szabadságom ment rá a folyamatos 4-5 szöri vércukormérésekre, 1,5 óránként mást sem csináltam, mint ettem, vagy szúrtam de szerencsére nem fektettek be kórházi cukorprofilra és nem hozták az inzulint szóval valamiért valamit:)

Szeleszte Creative Commons License 2013.10.10 0 0 57590

Micimalacka:

 

Talán nem is attól tartok, hogy tervezett műtét, hanem inkább az hogy fogadott orvosom van, akitől meg el kell fogadni azt, hogy nem vállalja fel értem ezt a balhét. Nincs átnyomva ez a metforminos dolog terhesség esetén, így nyilván hogy nem játszhat sem az állásával sem a praxisával. Amúgy a felesége most várja a második babát 26 hetes körül van, de neki jó lett a cukorterhelése. Egyből eszébe is jutottam a dokinak, van egy szorgalmas kismamája naplóval vezeti az elfogyasztott ételeket, szénhidrátokat, vércukrokat. Nekem is jobb ha látom hogy állok ch fogyasztásban, meg hogy mire hogy reagálok. 

 

Amúgy pont ma reggel reggiztünk párommal 7 kor vércukrot mértem fél 9-kor: 5,8 és azzal a nyugalommal zsupsz be az ágyba, óra felhúz majd tízkor kelek a tízóraihoz:) Épp tegnap sütöttem egy kis egészséges rágcsát:

 

Kávés mogyorós korpás muffin: 

10 dkg tönkölykorpa

2 dl főzőtejszín, 1 dl kávé ebbe ásztattam a korpát.

1 dl olaj

2 tojás

4 e.k eritrit (ha valaki nagyon édesen szereti belerakhatja a 10 dkg-ot)

5 dkg földimogyoró

15 dkg liszt (fele tk tönköly, fele graham)

1/2 cs sütőpor

1/2 teáskanál szódabikarbóna

 

Ennek az össz szénhidrát tartalma 108,5 így egy darabnak: 9 gr lett a ch-ja. Tízóraira kormos kemény körtét ettem 10 dkg-ot és egy muffint. A kettő együtt iszonyat finom volt, a körte egy kicsit pótolta az édes ízt. Valahogy a korpovit barátomból már elegem volt, még a szagát sem bírom. Ezért sütöttem t.k. tönkölykekszet. Keksznyomóval kis virágformákat nyomtam ki 50 darab lett így egynek 2 gr a ch-ja, pont úgy mint a korpovitnak, szóval most kánaán van:)

 

Előzmény: Micimalacka (57586)
Szeleszte Creative Commons License 2013.10.10 0 0 57589

JOkeva:

 

Azzal magyarázta a nődoki, hogy amikor a baba kikerül akkor az ő cukra ne metforminnal korrigált legyen, hanem valós képet mutasson, mert tudni fogják ha az övé alacsony, akkor az enyém magas volt. Azt mondta nincs kikutatva még ez a dolog. Meg az sem, hogy reagál a metformin bizonyos hatóanyagú gyógyszerekkel....a kiürülési ideje 2-4 hét és legyek szülésre tiszta, gyógyszermentes:S Amúgy a belgyógyász állandóan az inzulinnal riogatott, a nődoki meg azt hogy az legalább természetes anyag és ki van már kisérletezve... Mondom fasza, azért szúrkáljam magam meg váltsak horror áron inzulint, mert az a jobb a gyógyszergyártónak.... Jah meg hátha úgymaradok inzulinosan, meg a babának is borítékoljak a jövőre egy IR-t és egy cukorbetegséget csupa haszon nekik. Kicsit részemről ilyen szaga van a történetnek. Szegeden itt másképp mennek a dolgok. Beszéltem más cukorbeteg kismamákkal és már másodjára terhelték meg őket 75 gr cukorral. Amikor meg hétfőn voltam vérvételen és ott rákérdeztek milyen lett a cukorterhelésem mondtam, hogy rossz 10,1, de meglévő IR-el álltam neki. Az volt a válasz magát akkor meg sem szabadott volna terhelni, meg mondtam hogy akartak mégegyet 32-dik héten de a nődoki betiltotta, mire azt mondta az aszisztens: végre valaki már a sarkára állt, mit meg nem tesznek szegény kismamákkal.)

 

Amúgy készletem még nekem is van, megfogadtam a szavad,de becsületből már elkezdtem leépíteni. A legkisebb dózist szedem napi 500 mg XR, szerintem vele vagy nélküle nagyon szigorúan betartom a 150 gr ch diétát. Reggelire a 25 gr fér bele, így szép 5,8 körüli cukraim vannak, 30 gr ch-val már 6,5-6,7. Azt az 5 grammot átdobtam vacsira.  Annyit súgott még a doki, hogy 36-dik héttől már senkit nem állítanak inzulinra, mert addigra kifejlődik a baba beindítják a szülést, vagy kiveszik császárral ha tarthatatlan állapotok uralkodnának. Szóval még három hét, egy hét met leépítés és két hét túlélő üzemmód:)

 

MÁsnaptól már szedhetted, tejcsid volt, szoptattál? Nekem ott már tényleg full tiltólistás a dolog.

Előzmény: Jokeva (57587)
Jokeva Creative Commons License 2013.10.10 0 0 57588

Igen, ez ilyen. Nekem a családomban is van olyan, aki a mai napig nem hiszi el hogy tényleg ez a bajom :)))

Bakker pár éve írt ide egy csajszi, pcos-s, de még a metet nem szedte, pasijával épp szakítani készültek, mikor becsúszott egy baba... Pár nap rágódás után elvetette. Az egész fórum összetört darabokra, persze nem anyáztunk, hiszen elég keserves volt a döntés, láttuk mit kínlódott a lány, de voltak itt olyanok, akiknek több év után sem jött össze a baba (met nélkül, késői diagnosztizálással), és az ő kínjaikat is ismertük... Hát mit ne mondjak... szerintem többen pityeregtünk aznap otthon :(

Előzmény: Daenerys5 (57583)
Jokeva Creative Commons License 2013.10.10 0 0 57587

Egyébként nem értem, hogyha eddig szedhetted, akkor most miért rakatják le????

 

Első gyereknél én is izgultam, mert "mi van ha császároznak én meg bevettem a metet?" para ment, aztán persze így történt, nyilván, én meg magyaráztam fűnek-fának, hogy metet szedek, úgy vágjanak! Dokik meg néztek hülyén, hogy jó, de ez miért fontos, ne izguljak már, oké, szedem, de többször már ne mondjam, mert tökmindegy...

Aztán szülés napján nem vettem be, mert nem is ettem, másnap meg már ugyanúgy szedtem mint előtte, 3x1000-et.

Ezen mindig kiakadok, hogy a kismamával lerakatják a gyógyszert, ami segíti a komplett szervezetét... főleg terhességben!!! Eszem megáll.

Amit anno írtam priviben ajánlatot, még fennáll, ha gondolod :)

Előzmény: Szeleszte (57585)
Micimalacka Creative Commons License 2013.10.10 0 0 57586
Szele, tervezett mutet elott se tetetik le sokkal korabban, ne parazz mar ennyit.

acukrod meg egyertelu elszwll piheneskor, gisz a mozgas javitja az inzulint
Szeleszte Creative Commons License 2013.10.10 0 0 57585

Jokeva:

 

Hát igen még ez a három hét húzós hogy a cukrommal kihúzzam, jövőhét csütörtökre építem le a met-et akkor leszek 34 hetes. MÉg két hetet survivor üzemmódba túl kell élnem, aztán a 36-dik héttől jöhet felőlem bármi. 35 hetesen lesz életem első ctg-je kíváncsi vagyok rá, akkor de legkésőbb 36 hetes szűrővizsgálaton majd bevallom a dokinak, hogy leépítve raktam le a met-et. A doki úgy gondolta a 32-dik héten, hogy piff a másik nap hajítsam el... hát már ebből volt egy két betonnyalásom 8 hónaposan nem próbálnám ki. Remélem nem lesz nagyon pipa:) A körzeti szerint kiürül 2-4 hét alatt, és amúgy is a legkisebb dózist szedem, szerintem semmi gond nincs hogy a 34-dik hétre állok le. Amúgy meg vannak olyan nők, akik végig szedik és mégse lesz se nekik se a babának baja, csak hát mégis a doki a kezelő doki és ha nem vállalja,a kkor nem akarok vele már akaratoskodni. Így is azt mondta, hogy még egy ilyen akarnokot mint én, már így is három körben alkudoztam vele a metforminnal kapcsolatban:) 

Előzmény: Jokeva (57582)
Szeleszte Creative Commons License 2013.10.10 0 0 57584

Szia

 

Köszönöm a gratulálciót, én meg sajnálom, hogy negatív lett a teszted, lehet hogy valamelyik hormonod űz veled nagyon csúnya tréfát.

Sajnos a pihenés az amit egyáltalán nem tehetek. Reggeli 7-kor, vércukormérés fél 9-kor, tízórai 10-kor, ebéd 13-kor, uzsi 4-kor. Az a bibi a pihenéssel, hogy ebéd után hétvégén megpróbáltam és egyből magasabb lett a cukrom ugyanez van a reggeli és a tízórai után is, szóval semmi ágyikó közvetlen étkezés után. Párom elmegy dolgozni ebédig elporoszkálok és ha az ebéd utáni másfél órás cukrom jó, akkor úgy 3-tól fél 5-ig megengedek magamnak egy kis szunyókát. A kritikus másfél órába meg nem lehet, mert tényleg elmegy a cukrom, az uzsi utáni pihi beleférne, de akkor már jön haza Gergő, főzünk, bevásárlunk vagy épp valami babamotyó után rohangálunk. A legbosszantóbb az szokott lenni, amikor megmérem a fél 9 kor a cukrom rendben van, ohh hát ott pihenhetnénk másfél órát és tutti hogy valaki telefonnal kicsörömpöl.... na így jár az aki ingyen telefonál a családdal és a barátnővel. 

 

Barátcserje:

Én tavaly július óta szedtem újra a metet, szeptembertől ráálltunk a babaprojektre és az endodoki célirányosan nézte a hormonjaimat. Fél év semmi eredmény a progi szintem mindig a béka segge alatt volt, azt mondta a doki így sose nem lesz ebből tüszőrepedés. A páromnak már ki volt írva a poharas vizsgálat, engem szorgalmaztak hogy menjek petevezetékátjárhatóságira. A doki azt mondta próbáljuk már ki a barátcserjét, hiszen az felviszi a progi szintet, leviszi a prolaktint van sok betege akinek bejön. Közbe a lányok rábeszéltek, hogy vezessek hőgörbét, egy életem egy halálom mit veszíthetek gondoltam. Elkezdtem a hőgörbét már kezdtünk letenni a peteérésről a 20-dik ciklusnapon elmentem a nődokihoz aki azt mondta lát a jobb petefészkembe egy 2*2-es érett tüszőt ha nem vagyok elzáródva és meg is reped hajrá. Na páromra ráugrottam a 22-dik ciklusnapon közbe a 23-dik ciklusnapon megrepedt, látták a lányok a hőgörbéből de pont az nap kimaradt az akció. A 100 szemes barátcserjéből beszedtem 28 szemet, amikor mocskosul nem bírta a gyomrom mert kapszula formájában reggel szedtem, már kólával nyomtam lefele, amikor egyik napról a másikra abbahagytam. Elvi síkon 3 hónapos kúra lett volna és fokozatosan kellett volna lerakni, ezért gondoltam hó végén, hogy mocskosul eltoltam vele valamit, hogy csak úgy leraktam. Fájt a a cicim, emelésre görcsöltem, na mondom ez aztán fasza eltolt valamit a mellemnél, meg még lehet hogy az uszodába felfáztam gondoltam én. A lányok nyüstöltek ha kedden megyek a dokihoz meg már eleve késik a vérzésem lőjjek el egy tesztet így is volt. Hát alig láttam az alacsony vérnyomásommal elővettem még a nagyítót is de akkor is kettőt láttam én is meg a párom is. Nagy volt az öröm. Elmentem egy sztk-s dokihoz aki azt mondtha ma megmarad megmarad ha elvetél elvetél... na jó itt befejeztem a hülyeséget elmentem magámba, aki azonnal felírta a progreszteron pótlást 2*1-et a 15-dik hétig, mert ugye a barátcserje is progreszteronra hatott. Na ennyi a kisebb történetem a barátcserjével:)

Előzmény: Daenerys5 (57581)
Daenerys5 Creative Commons License 2013.10.09 0 0 57583

Aranyos vagy, nem is azzal van a baj, hogy negatív lett, persze az sem a legjobb érzés...

Igazából olvasgatok itt több fajta fórumot, és (előre is elnézést kérek akinél ez betalál) ki vagyok akadva azon, hogy nagyon sok olyan párnak (köztük magunkra is gondolok a férjemmel) akik tudatosan tervezték a családalapítást, nem egy részeg estén, felelőtlenül összehoztak egy gyereket, aztán majd lesz ami lesz, nekünk kell megszenvedni az élet (számunkra nem) legtermészetesebb folyamatát.....

És közben végig kell néznem, hogy a kolleganőm 3 hónap ismerettség után (mert a pasi "nem húzta ki időben") teherbe esett, pedig nem is volt tervben, a srác elvette, mert azt úgy illik, és most 3 évre rá a szemem láttára csalja mással.....és ennek a riherongynak, csak úgy "becsúszott" a gyerek.....és ettől vagyok igazán elkeseredve.

Senkitől nem akarom elvenni sem a bánatát, sem az örömét, de nekem ez a négy hónap is maga volt a pokol, mert nekem EGYÁLTALÁN NEM JÖTT MEG, nem volt mihez számolnom, semmi. Minden tesztnél abban reménykedtem, hogy eddig azért nem jött meg, mert pont mielőtt megjött volna megtermékenyült, és így mensi helyett terhes leszek.....hát nem.

Bocsánat, hogy így kifakadtam, csak most nagyon mélyponton vagyok úgy érzem....és nem a negatív teszt miatt, hanem az egész légkör miatt ami körbeveszi ezek a dolgokat, a csalódás, a várakozás, a vizsgálatok, hogy mindenkinek aki megnéz, egy darab hús vagy, kit érdekel, hogy neked mi van a lelkedben, a hülye rokonok, akik nem értik meg, hogy nem, nincs, csakazért is kérdezgetik, az ismerősök, akik aztán marhára tudják hogy kell egy ilyen helyzetben türelmesnek lenni...

Előzmény: Jokeva (57582)
Jokeva Creative Commons License 2013.10.09 0 0 57582

Ne kenődj el, persze mondani könnyű....

Ha egy hét múlva sem jön meg, és tüneteid még mindig vannak, tessék ellőni új tesztet, más fajtát!

 

 

Szeleszte, akkor ez már a célegyenes :))

Előzmény: Daenerys5 (57580)
Daenerys5 Creative Commons License 2013.10.09 0 0 57581

Nagyon nagyon sok pihenést, és minden jót kívánok, korábban nem mondtam, de cuki egy kis pocaklakód van ám!

Örülök, hogy nem dolgozol már, ez már tényleg a célegyenes :)

Erről a barátcserje dologról nem hallottam még, ez micsoda? És ezt a gyógyszer mellett csináltad?

Előzmény: Szeleszte (57579)
Daenerys5 Creative Commons License 2013.10.09 0 0 57580

Sziasztok!

 

Teszteltem, természetesen negatív...:(

Nem is tudom most mit érzek, mert nyilván erre számítottam, de azért ott legbelül reménykedtem...

Viszont még mindig szarul vagyok, reggel ránéztem a rendelt kajám feliratára és felfordult a gyomrom....a szénhidrátot ellenben mindennél jobban kívánom, tegnap folyt a nyálam a kolleganőm sült krumplijára. Mára meg már a hasam is rendetlenkedik, és persze még mindig fáj.....szóval ha nincsen babó, akkor mi az anyámtól vannak ezek a dolgok....

Az, hogy szeretnénk, sztem ennyire nem befolyásolja a dolgokat a szervezetemben, mert olyan szintre még nem jutottam el, hogy mindenáron, persze reménykedem, de ha nem, hát nem....szóval azt sem gondolnám, hogy ez a sokat emlegetett álterhesség lenne...Tanácstalan vagyok, és persze minden negatív tesztnél egy kicsit szomorú is....

Előzmény: Micimalacka (57578)
Szeleszte Creative Commons License 2013.10.09 0 0 57579

Szia

 

Igyekszek vigyázni, ez a második hete, hogy itthon vagyok szabadságon, már nem megyek vissza dolgozni. Szerencsére a babot megnézték 32 hetesen 40 cm hosszú és 1872 gramm, és 32 hét 6 napnak felelt meg az uh- szerint, azt mondta a doki az a 6 nap ide vagy oda nem tétel minden rendben van vele. A metforminról a régi endodokit kérdezte meg (aki egyik napról a másikra lerakatta és megnyaltam négyszer a betont és egy évig vizsgálgattak mi bajom) most azt javasolta neki, hogy rakassa le velem. Nyilván egyik napról a másikra nem mertem eldobni, így most egy hete folyamatosan építem lefele. Még a jövőhét ilyen lesz és a 34-dik hétre teljesen lerakom. Én sem szeretném ha valami zűr lenne a szülés körül, mert ugye nem lehet tudni mikor jön rá az emberre:)

 

Neked nagyon szorítok, szerintem csinálj egy tesztet. Én is ilyen tesztfóbiás voltam, de amikor keményedtek a cicijeim, amikor emelésre görcsöltem azt hittem, hogy mocskosul elállított valamit a barátcserje nincs mese menni kell a dokihoz, aki meg kéri a tesztet, így vasárnapi nap ellőttem és két csíkot mutatott. Neked is ilyet kívánok, mindenféleképpen jelentkezz mi újság:)

Előzmény: Daenerys5 (57577)
Micimalacka Creative Commons License 2013.10.08 0 0 57578

szerintem is teszt és/vagy uh 1-2 hét múlva

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!