Keresés

Részletes keresés

masni35 Creative Commons License 2012.08.07 0 0 56779

Ill háziorvos ad endokrinológushoz beutalót, természetesen a vizsgálatokra értettem az előzőt..Köszönöm a válaszod!

Előzmény: masni35 (56778)
masni35 Creative Commons License 2012.08.07 0 0 56778

Tudom, hülye kérdés, de kitől kérjek beutalót? Endokrinológus írhat csak inzulinra, ugye? és a többi hormonra pedig nődoki ír, nem? Háziorvos csak a terheléses cukorra adhat beutalót.

Előzmény: Zemanek (56777)
Zemanek Creative Commons License 2012.08.07 0 0 56777

Hát amit leírsz elég tipikus pcos. Mensmentisbe mehetsz lelet nélkül, de jobb ha elötte megcsináltatod így nem kell kétszer menni és ok nem tudnak beutalót adni, tehát így úgy is fizetni kell érte.

Előzmény: masni35 (56775)
masni35 Creative Commons License 2012.08.07 0 0 56776

Még annyit, h rendszeresen mozgok, bár a vakáció miatt kimaradt az elmúlt 1,5 hónap, csak néha volt rá alkalmam. A legutóbbi vérvételnél ( 1,5 éve ) magas volt a koleszterinem is, pedig egészségesen étkezem ( ritka kivétellel:-) ). nem tudom, ez is számít-e.

 

masni35 Creative Commons License 2012.08.07 0 0 56775

Sziasztok!

 

Már régóta olvasom a fórumot az esetleges inzulinrezisztenciám kapcsán és most már tán pcos miatt is.

Röviden magamról, 35 éves vagyok, 16 éves koromtól küzdök pattanásokkal, arcon, mellen, háton, szerencsére nem a gennyes, göbös fajtával, de azért ez is megvisel.:-( Utóbbi hónapokban az államon megerősödött néhány szőrszál, kb 2 naponta húzogathatom ki.:-( A menstruációm rendszeres, igaz hosszabbak a ciklusaim, 30-35 naposak, utóbbi egy évben 2-3 alkalommal volt 40 nap körül is, peteérésem sztem van, legalábbis az összes tünetet produkálom ( köztes vérzés, görcs, nyák ), 2 terhességem volt, elsőnél nem voltam cukros, legalábbis a 26. heti vizsgálatkor még minden OK volt, utána már nem nézték, de 4950 g-os lett a babám, 2. terhesség ikerterhesség volt, ott már cukros voltam, 180g-os diétán voltam, amit nagyon betartottam, végére felemelték 200g-ra, mert javultak az értékek.

 

Apai ágon MINDENKI cukros, minden elképzelhető szövődménnyel, apukám már inzulinon van sok éve, bátyám is nemrég lett cukros, túlsúlyosak, sőt anyukám is, metformint szed.

Én normálsúlyú vagyok, 61 kg 173cm-hez. Szülés utáni években elmentem néha terheléses vérvételre, éhgyomrim 5.8-6.1 között volt mindig, terhelt mindig aláment, legutóbb 1,5 éve 3,6 lett!!! Amikor kérdeztem a háziorvost, ez nem inzulinrezisztencia-e, csak legyintett...kérdeztem diétázni nem kéne-e, de nem vette komolyan, örülnöm kellett volna, h nem magas.:-O

Nem foglalkoztam tovább vele, tudtam, h kéne diétázni, ha nem akarok cukros lenni, de folyamatosan képtelen voltam rá, nem voltam kellően elszánt.

Márciusban egy felfázás kapcsán urológusnál voltam, aki ultrahang vizsgálat közben kérdezte szigorú tekinttel, h mikor voltam nődokinál, mondtam, h szeptemberben, de mindent rendben talált, akkor pedig lehet-e peteérésem, zavaromban rávágtam, h igen, pedig csak a 8. napon voltam, mert hogy cisztikusnak látja a petefészkemet... Akkor megnyugtattam magam, h biztos tényleg a peteérés miatt van, de kb egy hónapja fájt szinte folyamatosan a jobb oldalam egy hétig, aztán megjött, fájdalom maradt, ismét a 8. napon elmentem a nődokihoz, akihez csak szűrésre járok, h nézzen meg ultrahanggal, jobboldalt talált egy kb 26mm-es cisztát, baloldalt sok kicsit, ultrahang felvételen olyan volt, mint a gyöngysor, kérdeztem, ez nem utalhat-e pcos-ra ( elmondtam minden előzményemet ), közölte, h nem, különben is a ciszta 3cm-nél kezdődik, ezek pedig kicsik, peteérés előtt ez tök normális....fel akart írni diane 35-öt minden bajomra és hogy a nagyobb ciszta miatt 3 hónap miatt menjek vissza.:-( Magánban voltam nála, hivatalos ultrahang leletem nincs sajnos...

Totálisan tanácstalan vagyok, hogyan tovább, Bp-től 30 km-re élek egy kisvárosban, érdemben nincs másik nődoki, sztk-ban is ő rendel, endokrinológus sincs, Kistarcsára kérhetnék beutalót, de nem akarok fölös köröket futni, h esetleg megint legyintés legyen a válasz.

Szerintetek a mens mentisbe be lehet jelentkezni leletek nélkül is, elegendő pusztán az előzményekre hivatkozni? Endokrinológushoz menjek? kiír ő minden vizsgálatot? azokat ott végzik el?

Bocsánat a sok kérdésért, de most már szeretnék a végére járni, eddig is tudtam, h a cukorbetegség a fejem felett lebeg, de megijesztett ez a "cisztikus ptefészek", és ugye ha bebizonyosodik, akkor kell a gyógyszer is.

Amúgy lehetek ilyen előzményekkel pcos-os?? Mindkétszer rögtön megfogant a terhesség...vagy csak szerencsém volt? lehet olyan, h ciszták csak évekkel később alakuljanak ki, ne legyen észrevehető tünetem ( kivéve bőr és az állon lévő szőrszálak ) közben??

( egyébként a vércukor értékeim magasabbak lettek, de még referenciatartományban vannak, itthon mérem, ilyenkor is még igazolható az inzulinrezisztencia? )

Előre is köszönöm, ha válaszoltok! ( remélem, ez elmegy, előző hsz-em elszállt )

 

dia213 Creative Commons License 2012.08.07 0 0 56774

Yoyo444!

 

Köszönöm szépen!!!

Előzmény: yoyo444 (56766)
szegedi_lány Creative Commons License 2012.08.06 0 0 56773

Szia ! Nagyon aranyos vagy, de Szegedről esélytelen 15 h-ra odaérnem.:( Pénteken viszont 2-ig dolgozom, és könnyebb elkéredzkednem is, uh marad az aug 24.

 

Köszi még egyszer :)

Előzmény: b.gina (56768)
yoyo444 Creative Commons License 2012.08.02 0 0 56772

vaesz :D:D:D de jóóó, nagyon örülök. Sajnos az értékekhez nem sok lövésem van, de szerintem ha jól érzed magad, az már fél siker. Voltam egyszer egy dokinőnél, aki azt mondta, hogy minden embernél más a referencia tartomány és hogy a labor lelet az csak egy dolog, de az ember teste úgyis jelzi, ha valami nem ok, és hiába mutatnak az értékek eltérést, ha valaki jól érzi magát, akkor általában rendben is van. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy ne járj utána az alacsony FSH meg cukor szintnek, csak hogy ne aggódj miattuk :)

Majd ha tudsz, azért várjuk a képet is ám :) vigyázz magatokra :)

Előzmény: vaesz (56770)
Szeleszte Creative Commons License 2012.08.02 0 0 56771

vaesz

 

Nagyon örülök, hogy ennyi jó hírrel szolgáltál, egy nő, egy kismama nem is kívánhatna többet, mint egy pozitív terhességi tesztet, egy tökéletes uh-t, egy kis babát, és egy jó férjet, kérdem én kell ennél több? Nem hát, szívből gratulálok neked mégegyszer, remélem sok örömöd fog lenni az elkövetkezendő 6 hónapban, valamint utána :))))) Azért kivi leszek milyen lesz az esküvői ruhád, hogy lehet méretet választani, ha nem tudja az ember addigra mekkorát is hord?:) Vicc volt, biztos ez lesz a legkevesebb gond, amit meg kell oldani:) Mégegyszer gratulálok, mindig jó ilyen babás sztorykat olvasni, és ha lesz fotó, akkor kérünk ám azt is:)

Előzmény: vaesz (56770)
vaesz Creative Commons License 2012.08.02 0 0 56770

Sziasztok! Régen jártam itt, de gondoltam megosztom veletek a jó híreket:) Nos, immáron a 13. hétbe léptem, és jelentem, minden rendben van, úgy növekszik a gyerkőc, hogy az csak na:))) Voltunk bővített genetikai UH-n, nagyon jó lett az eredmény, 1:14772-höz. Megvan mindene a babónak, amilye lennie kell, a tarkóredő is rendben volt, van két kezünk, két lábunk, a kezecskéken 10 ujjacska. A szívultrahang is rendben volt. Kicsit noszogatni kellett, olyan makacs mint az anyja meg az apja:) nem akart úgy fordulni, hogy a doki meg tudja rendesen vizsgálni, így 1,5 óráig tartott a vizsgálat.

Nagyon úgy néz ki, hogy KISFIAM lesz:))) Még nem tudtam ide feltölteni a képet, de látszik a kis kukija, direkt úgy csinált képet a doktornő. És a másik két UH-s szakember is azt mondta, hogy inkább fiú.

A leletek is elég jók lettek. Mondjuk volt a vizeletemben baci, de azt mondta a dokinő, hogy ne aggódjak, az nem steril mintavétel, majd megismételjük. De mivel nincs tünetem, ezért nem aggódunk. viszont ami miatt aggodalmaskodott kicsit, az az FSH szintem, mert 0,2 lett, határérték alatti, és kérte, hogy konzultáljak a háziorvossal emiatt, mert lehet, hogy pajzsmirigy gondok lehetnek. T3, T4 jók voltak, így a babónak ilyen téren sincs baja. Ami még kicsit aggasztotta, hogy az éhomi cukrom 2,7 volt. De csak nem olyan gáz az...

Nagyon élvezem a terhességemet, igazából a hányingeren és a fáradságon kívül más tünetem nincs...lassan a pocó is elkezd majd nőni, bár eddig csak fogytam, mert sok kajára rá se bírtam nézni. Nagyon pozitívan élem meg az egészet, hiszen ez a legnagyobb ajándék, és a legnagyobb meglepetés, amit csak kaphattam...Főleg az előzmények után:))) Párommal tervezzük az esküvőt októberre, úgyhogy minden kerekedik, lassan én is:) (már csak a váláson kell túllenni szeptemberben, és akkor minden oké lesz). Kitartást mindenkinek, és az elkeseredetteknek üzenem, hogy a legjobb dolgok mindig akkor jönnek, mikor nem is várnánk...:)))

Szeleszte Creative Commons License 2012.08.02 0 0 56769

Sziasztok Csajok

 

Én sem állok a helyzet magaslatán. Egy hónapja szedem a merckformin xr 500 mg-ot, 1 szemet. Múlthónapba Norcolutos megvonásos vérzés, ebben a hónapban meg 37-dik cn-en járok és még semmi. A mozgásból csak az intenzív séta jut, mert valami takonykór rámtört (soha nem volt semmi allergiám ilyen fűvekre fákra), de alig kapok levegőt. Ész nélkül fújom és szedem az antihisztamint orrba szájba. Plusz Kálcium, C vitamin, de még így is készülök megdögleni. Már az intenzív úszást ezekre a sztorykra rá se merem próbálni, mert attól tartok kapok egy hörgőgörcsöt és ott fullok meg... Néha komolyan mondom babrál velem az élet, de nem értem, hogy miért.... nem hogy még baba nincs a láthatáron, de még a vérzésem is elhagy:S Annyi pozitív hírem van, hogy uncsitesonak  tegnap meglett a baboja, 3090 gr, és 48 cm, de ő az a mázlista, aki nem PCOS. Szombaton megyek baba kukulóba, mert császáros volt.

b.gina Creative Commons License 2012.08.02 0 0 56768

Illetve vissza is foglaltam gyorsan, és majd leadom ha neked kell mégis :)

A beutalókat amit ad, el szokták fogadni Szegeden sztk-ban is :) é

Előzmény: szegedi_lány (56764)
b.gina Creative Commons License 2012.08.02 0 0 56767

Aug. 13., 15 órára van most időpont, most adtam le :D

Előzmény: szegedi_lány (56764)
yoyo444 Creative Commons License 2012.08.02 0 0 56766

Dia!

 

Sajnálom, hogy így alakult, de ha már így van, akkor próbáld meg a legjobbat kihozni belőle :) (bár tudom marha könnyen beszélek) Azért biztosan sokan vannak, akik támogatnak és melléd állnak ezekben a nehéz időkben. Én még nem vagyok anyuka, de aki már az, mindenki azt mondja, hogy amikor megszületik a kisbabájuk és ránéznek, a kezükben tartják, akkor minden nehézség eltörpül. A szavaid alapján erős csajnak tűnsz, szurkolok neked, hogy minden rendben menjen és lelkileg is sikerüljön helyre zökkenned. És azt hiszem a többi itteni lány nevében is mondhatom, hogy bár virtuálisan, de számíthatsz ránk, ha bármi van, gyere nyugodtan, írj :)

Előzmény: dia213 (56758)
yoyo444 Creative Commons License 2012.08.02 0 0 56765

Remélem jó kezekbe kerülsz, de egy egészséges kétkedés maradjon még benned. Én akkor törődtem bele a sorsomba, amikor az sztk-s endokrinológus is diane/cypromix-et javasolt, mint a nődoki, ill. ha terhes szeretnék lenni, akkor "külső beavatkozást". Bőgve mentem haza. De szerencsére rátaláltam erre a fórumra és MM-re :)

Előzmény: szegedi_lány (56764)
szegedi_lány Creative Commons License 2012.08.01 0 0 56764

Augusztus 24-re tudtam időpontot foglalni, uh egy picit magánrendelésre is várni kell. dE azért figyelgetem,hátha visszamondja valaki.

 

Ha magánrendelésen ír fel vizsgálatra beutalót, azt Kecskemétre teszi, vagy Szegeden is elvégeztethető, Pl ha pajzsmirigyvizsgálat, vagy újabb kontroll cukorterhelés /hormontérkép kell?

Te hogy csinálod? Kecsekmétre mész vizsgálatokra is, vagy Szegeden sztk alapon vagy van olyan magánúton történő labor, amely elfogadja a beutalóit? Macerásnak tünik Kecskemétre átjárni rendelésre,nem nagyin tudom elképzelni, hogy mködik, azért kérdezem...

Előzmény: b.gina (56762)
Micimalacka Creative Commons License 2012.07.31 0 0 56763

ő nem tudhatja előre, hogy nem nőgyógyászati gondra utaló eredményed lesz a leleten, és legalább tudja, hova irényítson tovább, ez kevés orvosról mondható el

Előzmény: szegedi_lány (56761)
b.gina Creative Commons License 2012.07.31 0 0 56762

Oké, kíváncsi vagyok mi lesz :) remélem elégedett leszel vele :)

sajnálom hogy így jártál a nőgyógyiddal, de legalább nem kezdett el okoskodni, hanem megmondta, hogy ez már nem az ő területe...

Előzmény: szegedi_lány (56761)
szegedi_lány Creative Commons License 2012.07.31 0 0 56761

:)

Ok. Nem tünt fel,hogy két sor van, örültem,hogy a listában megtaláltam a nevét.)

 

Köszi.

 

Majd beszámolok a tapasztalatokról.

 

Egyébként ma voltam a hormontérképpel a nőgyógyásznál, és közölte,hogy innen már nem tud segteni, forduljak endokrinológushoz....

Legalább korrekt volt, csak sajnálom,hog ezt nem a laborbeutaló átadásakor mondta, mert akkor nem vártam volna 2 hetet,hogy hozzá bejussak,és megspórolom a mai magánrendelésre fordított pénzt.

 

Előzmény: b.gina (56760)
b.gina Creative Commons License 2012.07.30 0 0 56760

Magánrendelésre nézd, államira nem fogsz bejutni idén... :D

Előzmény: szegedi_lány (56759)
szegedi_lány Creative Commons License 2012.07.29 0 0 56759

Hááát, végignéztem, de idénre már minden időpont foglalt.:( Telefonon érdemes próbálkozni, vagy tényleg ennyire lehetetlen hozzá bejutni?

Előzmény: b.gina (56746)
dia213 Creative Commons License 2012.07.29 0 0 56758

ninett!

 

Köszönöm, igyekszem összeszedni magam, de életem legnehezebb szakasza sajnos...

Előzmény: ninett079 (56757)
ninett079 Creative Commons License 2012.07.29 0 0 56757

Szia!

Sajnálom, hogy így alakult a kapcsolatod, nem lehet könnyű egyedül. Nagy döntés volt így is vállalni a babát, de én is ezt tettem volna. Majd meglátod mennyi örömöd lesz benne! Na meg nehézség, izgalom, fáradság, éjszakázás... De a legcsodálatosabb. Jó egészséget, sok boldogságot! És kívánom, hogy találd meg az Igazit!

Előzmény: dia213 (56756)
dia213 Creative Commons License 2012.07.29 0 0 56756

Kedves Lányok!

 

Le szeretném írni a történetemet. Tavaly diagnosztizáták a PCOSZ-t nálam, először a nőgyógyászom, majd a Mens Mentistbe-n, RR Doktornő. A szokásos tünetek megvoltak, erősen inzulinrezisztens is voltam, azt mondták, szedjem össze magam mert innen egy lépés a cukorbetegség. 

Sokáig nem igazán foglalkoztam a dologgal, viszont idén februárban életmódváltásba kezdtem. Át is estem a normális határokon és fanatikus módon éltem tovább a mindennapokat. Heti 6 kőkemény edzés, az egyszerű szénhidrátok teljes elkerülése, csak nyírfacukor fogyasztása, illetve norbi update termékek szinte mindennap, főétel natúrhús zöldség, olaj helyett kókuszzsír használata, 3 hónapig szedtem meforalt is. Én nem tartottam be az időpontokat, sem a napi ch adagot. Napi 100 gr ch-nál nem ettem többet. Szálkásra dolgoztam az izomzatom, leadtam 7 kg-ot (160 cm vagyok 59 kg-ról 51 kg-ra fogytam) Ismerőseim , barátok egyszerűen nem tértek magukhoz, hogy ezt mindössze pár hónap alatt elértem, élveztem is a férfiak hirtelen jött rajongását. Eközben nőgyógyászom még mindig azt mondta, hogy nem lesz könnyű teherbe seni.

Komoly kapcsolatom nincs, június elején egy futó kapcsolatba bonyolódtam és mindössze 3 alkalommal voltam az említett úrral, pharmatex tablettával védekeztem, ennek ellenére teherbe estem és most 10 hetes terhes vagyok, teljesen hihetetlen, felfoghatatlan a mai napig számomra. Valami elképesztően sorsszerű véletlen.

Az édesapa mindent megtett , hogy abortuszra küldjön, révén, hogy a köztünk lévő kapcsolatnak nincs jövője.

Én képtelen voltam ezt megtenni. Eddig viszonylag független életemet teljesen feladtam és visszaköltöztem a szüleimhez 28 évesen. Most egyedül vagyok terhes és lelkileg nagyon nehezen élem meg a mindennapokat. A gyermek Apjától maximum anyagi támogatásra számíthatok, igérgeti, hogy majd igyekszik látogatni a gyermekét de ezt majd még meglátjuk.

Mindezt azért írtam le, hogy egy kicsit megkönnyebbüljek és azért, hogy erőt adjak azoknak akik küzdenek a PCOSZ-al, hogy van sikertörténet is (biológiai szempontból).

 

Köszönöm lányok, hogy elolvastátok. Sok erőt, kitartást kívánok mindenkinek.

Szeleszte Creative Commons License 2012.07.27 0 0 56755

Szegedi lány

 

Nem akarlak elkeseríteni, de Szegeden nem  találtam PCOS-hez értő nőgyógyászt, eddig mindegyik fogigátlóval akarta orvosolni a problmát, divatbetegségnek hívják, és jót mosolyognak rajta. Én is eléggé nagy gondban leszek, mivel babát tervezünk a párommal, honnan fogok egy olyan dokit levadászni, aki terhesség alatt támogatja a met-et és ezt kontrollálja is. Pl: minden hónapban 20 gr szénhidráttal egy vérvétel. Azt mondta nekem a doki, hogy külföldön ez bevált, Magyarországon nincs rá megfelelő adat, és még mindig az a szemlélet van, hogy minden szedett gyógyszer lehet magzatkárosító és fejlődési rendellenességet előidéző és nem fogok megnyugodni, ha 1000-ből pont én leszek az az 1 akivel ez előfordul. Nyilván met nélküli terhességnél meg ott a vetélés kockázata, a koraszülés stb rémdolgok.

yoyo444 Creative Commons License 2012.07.26 0 0 56754

szerintem sem, párszor én is ezt csináltam már. :)

Előzmény: mariannvarga (56753)
mariannvarga Creative Commons License 2012.07.26 0 0 56753

ok, köszi a választ. ez a lehetőség meg sem fordult a fejemben:) pedig ez a legegyszerűbb:)

Előzmény: Zemanek (56752)
Zemanek Creative Commons License 2012.07.25 0 0 56752

szerintem akkor ne vedd be a gyógyszert mikor bulizni mentek.

Előzmény: mariannvarga (56748)
ninett079 Creative Commons License 2012.07.25 0 0 56751

Én is Valicskó doktornőhöz járok. Nagyon jó szakember, kedves, valóban érdekli a betege. Egyébként a guglin találsz valahol egy vele készített riportot is. Nála jó kezekben leszel.

Előzmény: Szilvia19831 (56747)
b.gina Creative Commons License 2012.07.25 0 0 56750

Szia! 6000 egy alkalom nála, és ha egy hónapon belül visszahív, akkor 4 a következő, de úgyse hív vissza olyan hamar :D

jaja, sztk-s alapon írja ki őket :)

Előzmény: Szilvia19831 (56747)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!