Keresés

Részletes keresés

smithbetty77 Creative Commons License 2011.10.28 0 0 55503

Hobj - Ez jó hír, hogy T.L. doki szerint vissza lehet szoritani. Tegnap eszembejutottál, hogy bírtad 1, akármennyi cukorértékkel , hogy nem hipóztál. Hogy bírtál létezni egyátalán. Képed, ill. képzeljétek, tegnap beugrottunk a gyerekekkel, az anyósómhoz, és kicsit leragadtunk náluk, nem így terveztem és nem vittem magammal kaját amit ehettem volna, ezért mivel már ennem kellett kénytelen voltam nem nekem való vacsit kajálni. Sültkrumpli + valami rántott sajtal töltött húsival. Nem akartam rosszul lenni ezért ettem, de úgy behipoztam, hogy örültem hogy hazaérek. Annyira elkezdtem szédülni , hogy forgott velem a szoba , pedig egyből lefeküdtem, és amikor becsuktam a szemem akkor is nagyon szédültem. Vettem be Eucreast- az esti adagot, és 2 óra múlva tudtam kikellni az ágyból , de még akkor is szédültem. Ma már jobb de még nem az igazi. Azt nem értem mitől hipóztam be , mert 3 kor ittam 2dl 100 % narancslevet, és 6 kor vacsiztam. Mondjuk általában 2-2 1/2 óránként szoktam enni. Most a 1/2 óra csúszás miatt volt a hipó , vagy a szutyok sült krumplitól ?? Nagy inzulinválaszt váltott ki ?? Ilyen szarul eddig most 3 x voltam:(:(

 

Neked is volt ilyen amikor 1,.-- volt a cukrod???

 

Ami még eszembe jutott :

Ti szoktatok sütőtököt enni?? A szénhidrát értéke nem rossz, csak a Glikémiás indexe 75 :( Az nagyon magas , pedig régen olyan sokat ettem belöle.

És sült gesztenyével mi a helyzet??? Ez utóbbit még nem néztem meg, de most jutott ez is eszembe.

 

 

Előzmény: hobj (55495)
Szeleszte Creative Commons License 2011.10.28 0 0 55502

hobj:

 

Te most melyiket szeded, a kombó eucrast-ot? Szőrösödés terén hogy állsz? Nekem 60-ig ment fel az inzulinom, és mégis Yeti módjára szőrösödök... Talán most a hajhullás kicsit abba maradt, de szedek egy olyan multivitamint, amiben van 18 mg vas és c vitamin is.

 

Csajok:

Valaki megtudja mondani, hogy a Cerbona müzli ami hozzáadott cukrot nem tartalmazz 15 gr a szénhidrátja lassú vagy gyors?

Hasonló a kérdésem a lidl diabetikus yoghurttal kapcsolatban is, ami 20 gr szénhidrátot tartalmaz, vannak benne magvak is?

 

Mostanában ha ebédelek, megfelel 50 gr gyors szénhidrátnak, fél három körül megeszem az egyiket (müzli, vagy yoghurt) délután 4-5 fele piszok vacakul vagyok, ásítozok szédelgek stb....

Előzmény: hobj (55495)
malajcc Creative Commons License 2011.10.27 0 0 55501

Hobj, Edina, köszi a választ!

 

Edina, pont egy ilyen válaszban bíztam, hogy valaki úgy "bonyolított" sikeres terhességet, hogy közvetlenül előtte volt terheléses vizsgálaton:)

kicsimanom Creative Commons License 2011.10.27 0 0 55500

Szia, köszi a gyors választ, Erdélyben élek és hát elég nehéz normális orvost találni, teljesen el vagyok keseredve, először teafüvekkel szeretnék probálkozni, hogy hátha segítenek, a nőgyógyász azt se mondta, hogy inzulinszintet kell nézessek, nem értem a mai orvosokat... és neked a cukorértékeid is magasak lettek vagy csak az inzulin? Nagyon sokat olvastam már a netről csak hát még mindig találok új dolgokat. És neked a gyógyszer rakta rendbe  a ciklusodat?

Előzmény: Ediina (55499)
Ediina Creative Commons License 2011.10.27 0 0 55499

szia! a kötelező olvasmány: pco-szindroma.hu - ott laikusok számára is érthetően elmagyarázzák a pcos és az inzulinrezisztencia összefüggéseit

diétázni nem a fogyás miatt kell, hanem a szénhidrátok megválogatása, mennyiségének szabályozása az inzulintermelés csökkentésében segít

én is sovány vagyok, elfogytam a mettől, más hatása nem volt

az Actos  hatóanyaga más, glitazon (a googli a barátod, keress rá, megtalálod a betegtájékoztatót), soványoknak ez jelenthet megoldást, nekem is ez segített, diétával kombinálva

ill sok anyag, receptek van kleingy nickje alatt is, diétához segítséget micimalacka hsz-eiben találsz

sok okosság van azendietam.hu-n is

hol élsz? hová mész dokihoz?

 

Előzmény: kicsimanom (55498)
kicsimanom Creative Commons License 2011.10.27 0 0 55498

Sziasztok, nálam fél éve diagnosztizálta a nőgyógyász, hogy pcos-em van, fel is irta egyből a metformint tartalmazó gyógyszert csak hát én féltem egy kicsit tőle mivel azt olvastam, hogy cukorbetegeknek való gyógyszer és nekem nem is nézték még se az inzulinomat se a cukromat (hétfőn megyek endokrinológushoz), a gyógyszr helyett kecskeruta teat ittam minden nap és szigorúan diétáztam, és sajnos 50 kg-ról 48-ra fogytam és nagyon meg vagyok ijedve, hogy még tovabb fogok fogyni :(. Ha ilyen vékony valaki (164 cm és 48 kg) akkor is szükséges a diéta én ne értam ezt az egészet, és hát az orvosok nem valami segítőkészek szinte semmit nem mondanak a forumokról tájékozódtam és most találtam rátok :) az actos miben más mint a metformin? És ki állapította meg, hogy melyiket kell szedjed? Előre is köszönöm a segítséget.

22 Lány

Előzmény: ERA-12 (55483)
Ediina Creative Commons License 2011.10.27 0 0 55497

ninett, milyen kombóra gondolsz? hányas hsz-ben olvastad?

(ha gyógyszerre, akkor vannak kombinált gyógyszerek, amelyek a met mellett más hatóanyagot is, glitazonfélét tartalmaznak, ilyen pl. az Eucreas, van akiknek önmagában a met nem elég hatásos)

 

malajcc, aznap reggel mikor terhelésre mész ne vedd be a gyógyszert

nem gondolnám, hogy a mensi befolyásolja a terhelés eredményét

én tavaly október második felében voltam terhelésen és november elején estem teherbe :)

Előzmény: ninett079 (55494)
hobj Creative Commons License 2011.10.27 0 0 55496

Csajok,

 

ami még eszembe jutott a találkozóról és fontos lehet: a 8 ill. 40 perces inzulin és vc. érték mond a legtöbbet az IR típusáról (zsír- v. izomszöveti).

 

Lehet, hogy akinek nem használ a sima met, kellene egy ilyet csináltatni és ebből látszódna esetleg valami plusz info.

hobj Creative Commons License 2011.10.27 0 0 55495

Betty, Szele, nem mondta TL, hogy vissza lehet-e szorítani, csak annyit írt, hogy a labor alapján nem csoda, ha a sima met nem használ. (165-ös inzulin 12-es cukorral...) De az értékeim már javulnak. És nem akarom elkiabálni, de talán-talán a hajhullásom is kezd egy nagyon picit alakulni.

 

Malacj, én a labor napján nem vettem be semmit, totál éhgyomorra mentem. De amúgy nem tudom, mi a jó. Lehet, hogy túlzottan nem befolyásolja az értéket, de azért kicsit bekavarhat szerintem. A csajok biztos jobban tudják. 

ninett079 Creative Commons License 2011.10.27 0 0 55494

Sziasztok lányok!

Mi az a kombó? Mit kell vele csinálni és hol lehet kapni? Köszi

 

Szeleszte Creative Commons License 2011.10.27 0 0 55493

tehát soha nem ehetnék gyümölcsöt és semmi gyors ch-t?

Előzmény: Micimalacka (55492)
Micimalacka Creative Commons License 2011.10.27 0 0 55492

a natív cukor kb. leegyszerűsítve  a gyorsanf elszívódó ch

 

 

Előzmény: Szeleszte (55490)
malajcc Creative Commons License 2011.10.27 0 0 55491

Sziasztok!

Segítséget szeretnék kérni! Rencz Rita betege vagyok, Merckformin XR-t szedek, most lenne az első kontroll a szedés óta. Az egyik kérdésem, hogy a terheléses vérvétel előtt bevegyem-e az aznap reggeli Merckformint?

A másik, hogy mivel 3. napi hormonokat is nézetnem kell, lehet, hogy aznap reggel csinálnám a terhelést is. Vajon az befolyásolja az eredményt, ha menstruáció alatt nézik az IR-t?

Ill. még az érdekelne, hogyha megcsináltatom a terhelést, akkor szerintetek ha abban a hónapban próbálkozunk a teherbeeséssel, akkor a terhelés lehet arra rossz hatással?

Köszi!

Szeleszte Creative Commons License 2011.10.27 0 0 55490

hobj:

 

Kész csoda, hogy nem kómáztál be:S Basszus én már 2.8-as cukorral ásítozok, nem tudok figyelni, utána jön a szédelgésem stb.....1.5 az eszméletlen alacsony, vajon mennyi lehetett a hozzá tarásuló inzulin???

 

yoyo:

Nekem is hasonló az étrendem.... reggel tartom a tönköly kenyérrel, tízórakor tartom egy diabetikus joghurttal vagy egy gyümölccsel délben menüt eszek ami nem diabetikus, uzsi egy szelet müzli este ismét tönköly kenyér. Hétvégén diabetikusan főzök csak durum, és teljes kiörlés. Ami abból marad az elég két hétköznapra, és három hétköznap meg menüt eszek... mondjuk annyi nyugtat, hogy a cukrokra nagyon figyelek, azt szigorúan tartom...

 

Apropó:

Valaki tudja mit jelent a natív cukrok? Oda beletartozik a fruktóz, szorbit, nyírfacukor minden? A diab doki natív cukormentes életet javasolt, délelőttre meg semmi szín alatt semmi natív cukor... Tudom, hogy a fruktóz sem annyira egészséges, de nagyon keveset szoktam használni sütéshez.

 

Vérzékenység:

Nekem volt hasonló jó érzésem... tüdőgyulladással szenvedtem szedtem a metformint és rászedtem az aflamint... a nyelvemből ömlött a vér..... valami olyasmit magyarázott a doki, hogy a metformin miatt kicsit felhígult a vérem és akármi van jobban vérzek.... de ez nem készpénz, szóval ez a háziorvos fejéből pattant ki... azóta nem próbálkoztam aflaminnal....

 

Gastro sztory:

Gyakorlatilag az sztk-s elhajtott a picsába...Először a kórházban kötötték le a gyomorsavamat majd elküldek ehhez a vásári mókushoz kivizsgálásra, akinek kényelmesebb volt azt mondani, hogy a savlekötő kúrát folytassam tovább. Teszem hozzá, hivatalosan senki nem állapította meg, hogy nekem sok lenne a gyomorsavam.....Elmentem egy maszekhoz, aki meg azt mondta, hogy valszeg a felesleges savlekötő miatt elszaporodott valami kártékony baci azért fehérlepedékes a nyelvem, és rossz az emésztésem... Úgy néz ki, hogy kivizsgál... Jah és elküldött gyomorröntgenre, amivel kiszűrhető, hogy van e mellkasrekeszizom sérvem (ez került rá a kórházi záróra) és van e gyomorsav túltermelésem és visszacsorgásom... Jajj de érdekes, ogy maszekba megtudják nézni, de az sztk-s nem nézte volna meg, inkább felírta a savlekötőt... Jah amúgy az sztk-s rá akarta fogni a metforminra a balhé-t, na mondom szép mert a met-et január óta nem szedem:S

yoyo444 Creative Commons License 2011.10.27 0 0 55489

Fáj egy kicsit a szívem, hogy nem tudtam elmenni :( de köszi a sok infót, a könyvet pedig tuti megveszem, ha más nem, majd a Jézuska hozza :)

Képzeljétek, tegnap kiment a bokám és nagyon fáj :( komoly baja tuti nincs, mert már volt vele gondom és akkor bedagadt meg belilult, most nem ilyen vészes a helyzet. De az biztos, hogy egy darabig pihentetnem kell :( Kicsit tartok a kontrolltól, mert az utóbbi 2 hónapban, csak nagyjából tartottam a diétát, ebédre általában menüt eszem, az meg ugyebár abszulút nem jó, meg nem mozgok eleget és semmit nem fogytam :( tudom, hogy csak magamnak "köszönhetem", csak lelkiismeret furdalásom van, hogy másképp kellett volna, és tartok tőle, hogy az értékeim semmit nem javultak :( Azzal nyugtatom magam, hogy van még min. egy évem, mire nekiállnánk a baba témának, addig csak sikerül rendbe jönnöm...

smithbetty77 Creative Commons License 2011.10.27 0 0 55488

Addig jó sok idő telt el sajnos. Félelmetes mennyire nincsennek képben az orvosok az IR -rel kapcsolatban.

Tegnap elött írtattam ki a labort, egy idős belgyógyásszal, és nem érti miért járok folyton vérvételre, állandóan kérdezgetett hogy ez most miért fontos , és hiába válaszoltam neki , vagy nem értette, vagy nem fogadta el. Totál elmebajosnak néz, azt hiszi a hobbim vérvételre járnálni, de azért rendes volt és kiirta.

 

És mit mondott Tűű doki , vissza lehet szoritani a magas cukor értékedet???  

 

 

Előzmény: hobj (55487)
hobj Creative Commons License 2011.10.27 0 0 55487

Konkrétan kb. másfél éve mondták ki. Addig csak rosszul voltam néha, volt, hogy annyira, hogy nem tudtam beszélni, szavakat formálni, hánytam, 1.5-ös és 1.7-es cukrokat mértek, de soha senki nem mondta, hogy ez baj.

Aztán másfél éve egy itthoni doki is még azt mondta, hogy semmi, Bp-en pedig majdnem cukorbetegséget állapítottak meg...

Előzmény: smithbetty77 (55486)
smithbetty77 Creative Commons License 2011.10.27 0 0 55486

Hobj - Nálad mikor derült ki az IR ??? A 2004 -es cukrod tényleg  nagyon alacsony:(

Előzmény: hobj (55485)
hobj Creative Commons License 2011.10.26 0 0 55485

Edina,

nem volt ilyenről szó egyáltalán, bár a sima met után most ez az eu az első, amire váltottunk. Lehet, hogy kell nekem a met, mert nem csak az inzulinnal van baj sajna, az egy órás terhelt cukrom 11 v. 12 körül van. Lehet, hogy ezért nem kapok mást. Basszus, ha idejében észrevették volna... A 2004-es terhelt cukrom 1.5 volt, akkor senkinek nem tűnt fel, sőt, még örültek is, hogy milyen "szép alacsony", nincs itt cukorbetegségről szó.

Előzmény: Ediina (55480)
smithbetty77 Creative Commons License 2011.10.26 0 0 55484

Era- Köszi hogy megosztottad velünk ezt a fontos infot! Így már én is kicsit okosabb lettem:)

 

Felmerült bennem egy kérdés, mível nemsokára mennem kell laborba. Előző este be lehet venni az Eucreas gyógyszert ?? Nem fog fars eredményt adni?? nem tudom nem e buta a kérdés.

 

Még egy dolog , ami kicsit aggaszt. Idén márciustól a vérvételek után nehezen múlik el a vérzés, vagy 15- 20 percig szoritani kell . Jó gondolom 10 perc után már csak kicsit szívároghat , de már mint egy elmebajos meg sem merem nézni. Eddig a sogornőm mindig elkísért , de most hogy már dolgozok, korán megyek nem fog tudni :( Nálatok elő szokott fordulni ilyen??

Néztek véralvadási faktort ,végsürüséget, és minden jó volt. Mi lehet akkor ???

 

Előzmény: ERA-12 (55483)
ERA-12 Creative Commons License 2011.10.26 0 0 55483

Mikor elemezték a gyógyszereket ott mondták, hogy melyik gyógyszer melyik sejt érzékenységét növeli. Pl az Actos a zsírszövet inzulinérzékenységét növeli, így segíti a hízást, a met meg az izomszövetet, így azzal fogyni lehet. Én most olyat szedek amiben olyan van, mint az actosban és már híztam 2 kg-ot. (168/54 kg voltam, másfél hónap után 56 kg lettem, pedig kb. ugyanúgy eszek). Ez nagyon érdekes előadás volt a gyógyszerekről.

 

 

smithbetty77 Creative Commons License 2011.10.26 0 0 55482

húú jó vékony lehetsz!! 

Előzmény: hobj (55479)
smithbetty77 Creative Commons License 2011.10.26 0 0 55481

Köszi hobj az infot!!!!!!

Előzmény: hobj (55479)
Ediina Creative Commons License 2011.10.26 0 0 55480

hobj, nálad még nem merült fel, hogy egyátalán nem kellene met?

Én a már nem létező Avandiával, meg Actossal tudtam csak hízni, kombinálttal nem.

Előzmény: hobj (55479)
hobj Creative Commons License 2011.10.26 0 0 55479

A könyv nem sok új infot tartalmaz, szerintem nagy részét már tudjuk. De mégis valahogy nekem jól esett sorstársakról olvasni, hogy ők is mennyit küzdöttek, és megéri harcolni.

A zsírszöveti IR-t nem tudom, mi, csak annyit jegyeztem meg, hogy van zsír- és izomszöveti. Egyik embernek ez a baj, a másiknak az, szerintem nincs jobb v.rosszabb. Csak annyi, hogy kinek melyik sejtje érzékeny/érzéketlen. Neten lehet, hogy van fent valami róla. Én sajna nem tudok hízni (165/45). Én is eu-t szedek, nekem sem használt a sima met.

Előzmény: smithbetty77 (55475)
vikiviki Creative Commons License 2011.10.26 0 0 55478

OK, de az inzulinom meg nem is annyira magas. Legalábbis 16 a kétórás, az olyan határérték... 

(na mindegy, max. minden kaja után szoptatok:) Remélem, az viszi lefelé. Egyszerűbb, mint minden kaja után sétálni, bár ez utóbbihoz kissé több kedvem lenne néha...)

Előzmény: Micimalacka (55476)
egyuvegkavics Creative Commons License 2011.10.26 0 0 55477

Ebben a pszichológus dologban biztos van valami, mert én járok egy önismereti trénerhez, aki ugyan nem pont pszichológus, de nagyon sokat segít és jobban is érzem magam. Igaz, még mindig nem jött meg, de pl most úgy érzem, hogy elkezdtem fogyni, pedig mostanában pl nem is nagyon tartom be a diétát, meg beteg voltam / vagyok, szóval már nem futottam 3 hete, de mégis. Szóval szerintem a többi is rendeződni fog hamarosan :)) (legalábbis így állok hozzá).

 

Javaslom mindenkinek, aki úgy érzi, hogy kicsúszott a lába alól a talaj és a gyógyszerekkel nem megy semmire, mert előbb önmagunkkal kell rendbe jönni, utána jöhet a külső segítség (pl orvos).

Persze nekem az is baromi sokára esett le, hogy ilyen jellegű segítségre van szükségem, sokat kellett rajta gondolkodnom, hogy mi lehet a gond...

Előzmény: hobj (55471)
Micimalacka Creative Commons License 2011.10.26 0 0 55476

mert a cukrot az inzulin szabályozza, ha ő nem jól van, akkor a kajától is nehezebben rendeződik a cukor, mert az iznulin másképp doglozik, mint kéne

Előzmény: vikiviki (55474)
smithbetty77 Creative Commons License 2011.10.26 0 0 55475

Sajnos én sem tudtam elmenni a PCO- közönségtalálkozóra, ezért szeretném megköszönni nektek az előadásokkal kapcsolatos infokat!

 

A könyvben mondanak új dolgokat??? Érdemes megvenni? Vagy inkább csak lelki oldalról közeliti meg a dolgokat???

És a reci fűzetben milyen recik vannak még, csak felsorolásra gondoltam.

 

Hobj- Mi az a zsírszöveti IR ??? Ez jobb egy fokkal a "sima IR " -től. Bocsi , csak nem értem .. És a sima met ilyenkor miért nem használ? Egyébként tényleg így van, nekem sem használt a sima met, ezért kaptam nemrég Eucreast.  Bár sztem én nem vagyok kórosan sovány csak simán sovány:) 167 cm - 54,5 kg. :( Szeretnék hízni 1-2 kg-t de nem megy:(:(

 

 

Előzmény: hobj (55464)
vikiviki Creative Commons License 2011.10.26 0 0 55474

Tartalék alatt vmi ilyesmit értek: mikor terhességi cukros voltam és elkezdtem a diétát, másnap reggeltől mértem vércukrokat. Másnap reggel egy graham zsemle + vajkrém + fél kalif. paprika + felvágott kombó 9,1-re vitte fel a cukromat. Rá két héttel is ugyanezt ettem, mert utaztunk valahová, mértem rá egy órával és tökugyanez a kaja már csak 7,2-re. 

 

De: mikor a második terhességemmel majdnem cukros voltam (7,6 volt a kétórás érték, 7,8-tól lett volna gest. diab.), akkor egy hónap natív diéta után a megismételt terheléses vizsgálatnál kétórás érték már csak 5,4 volt. 

 

Ezért fura, hogy most 3 hét diéta semmiféle hatást nem okoz:-/

Előzmény: Micimalacka (55468)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!