Keresés

Részletes keresés

ercsibe Creative Commons License 2003.02.13 0 0 168
:)))))))) Meglesz!!!

OK. Kairó nálunk is befigyel. Ja, és király, hogy írtad,hogy csak 3 óra... :) Köszi! Nektek is jó utat!

Előzmény: Zsóta (167)
Zsóta Creative Commons License 2003.02.13 0 0 167
ercsibe! A rep.út csak 3
órás. De az biztos, ha én már kint vagyok, akkor Kairó-t nem hagyom ki. Lehet, hogy az életben már nem adatik meg a lehetőség, hogy oda kimenj. Akkor, hogy most már biztos, hogy mész, akkor már nem azon a páér órás buszozáson múlik a dolog. Jó utat. Kérem az ágyneműt tisztára cserélni, mert 22-én melegváltásban leszünk.
Előzmény: ercsibe (166)
ercsibe Creative Commons License 2003.02.12 0 0 166
köszi! Igen, mikor még nem is volt bizti, hogy megyünk, a cuccos már kint lógott a szekrény szélén az ágyunk mellett, hogy minden nap a látványával aludjunk el... :)
Meg be van tervezve egy nap piramisozás/szfinxezés is, de ez még nem bizti, mert hát eléggé rövid az idő. No meg persze az "összes" klassz korallpad, már persze ami belefér.

A görög és/vagy kréta topicosok biztosíthatnának arról, hogy rentgeteget szoktam mesélni... :) Szóval ha hazaérek, no nem mindjárt vasárnap vagy hétfő, mert akkor már meló van, de kedden jelentkezek egy jó kis élménybeszámolóval.

Bee!! Itt is megköszönöm a segítséged, ment még egy mél, de itt is megkérdezem mindenkitől (lehet, hogy elég lúzer kérdések lesznek ezek nektek, de nekem akkor is számít.. :) )

copy a levélből:
Azt mondták az irodában, hogy az árban benne van a kajcsi is, mármint a reggeli + a vacsi. Viszont egy csomószor kirándulni megyünk, és már reggel korán (7:30) indulunk. Akkor még gondolom nincs is kaja, meg hát akkor én még amúgy sem tudok enni. Ilyenkor mizu? Nem vagyok haspók, meg az a tipikus pakolós magyar, csak azért kérdem, mert ugye bolt sincs a közelben, lévén, hogy a sivatag közepén vagyunk... El lehet kérni reggel egy vajaszsömlét, vagy hogy működik ez? (tudom, lehet, hogy ez a Ti szemetekben valami naggyon kispályás kérdés, csak én eddig mindig apartmanban voltam önellátással, egy kis görög falu kellős közepén... :) ) Mert sokszor lesz úgy, hogy este érünk haza egy másik kirándulásból, szóval bemenni sem lesz erőnk/időnk Naama-ba, és másnap indulunk tovább. Mikor van általban kajaidő reggel és este?

Milyen ruházat kell oda? Mert eredetileg itthon szoknyában meg blúzban nyomom nyaranta, de gondolom ott póló meg rövidnadrág kell a kirándulásokra. (színes kanyon) Tevegeléshez kell hosszúnaci?

Szemezgetünk Kairóval is. Nagyon durva busszal? (kibírtunk már busszal Jorgos (Dias) -travel féle kész átverést is Tolóba... :( ) Mert éjjelre meleg ruha kell, nappalra lenge... Szóval akkor hogy öltözzön az ember?

A gép hallottam, hogy 10:15-kor indul, és durván 5 óra az út. Gondolom az a gép indul vissza a hazatérőkkel. Ez azt jelenti, hogy kb 21-22 h körül érünk majd haza?

egyenlőre ennyi!

sziasztok

Előzmény: satine (165)
satine Creative Commons License 2003.02.12 0 0 165
De aztán nem hallgatni ám az élményekről, mint McAlone!!!! (bocsi, de így van!!) Az élményeket is meg kell osztani, hiszen abból okulunk, vagy nem?!
Jó pihit!!! Búvárkodni fogsz???
Előzmény: ercsibe (164)
ercsibe Creative Commons License 2003.02.12 0 0 164
Jippijáé!!!!!!!!

Befizettük!!!

15-én indulunk!

ercsibe Creative Commons License 2003.02.11 0 0 163
elküldtem az utóbbira is, amit írtál, igaz csak öt perce, szóval valszeg már alukálsz... :) Jó éjt, és előre is köszi!
Előzmény: ercsibe (162)
ercsibe Creative Commons License 2003.02.11 0 0 162
nem tudom miért van ez... ma mindenki megkapta tőlem a levelét, mert visszajelzés is jött tőlük. Méga freemailes barátném is.

nincs esetleg egy másik címed az indexen megadott hbea@freeail.hu-n kívül?
mert nálam is az van, hogy nekem is egy freemailes van megadva, de azt ritkán nézem, csak az index miatt, és bár dobtam mailt a moderátornak, hogy változtassa meg, no reakció...
esetleg dobj egy mailt, és arra elküldöm válaszként az eredeti levelemet, hátha úgy műxik... :((
emilcímeim (olvasási gyakoriság szerint)
toth.erika@mail.datanet.hu
ercsibe@hotmail.com
toteri@freemail.hu

tök jó lenne, ha el tudnám küldeni valahogy, mert tényleg nagyon fontos, mert elméletileg holnap fizetnénk be, de nagyban múlik ez azon is, hogy mit mondasz sokmindenről, amiket kérdeztem

előre is köszi!!!
:(((

Előzmény: beeeeeee (161)
beeeeeee Creative Commons License 2003.02.11 0 0 161
Na, elmegyek alukalni, de reggelre legyen am itt az az email... ;)) ezt megirom lehet az axeleronak is... :)
Előzmény: ercsibe (159)
beeeeeee Creative Commons License 2003.02.11 0 0 160
sehol semmi... ;(( mashonnan viszont megerkeznek ugyhogy nem Nalad van valami baj?
Előzmény: ercsibe (159)
ercsibe Creative Commons License 2003.02.11 0 0 159
Megérkezett?
Előzmény: ercsibe (157)
beeeeeee Creative Commons License 2003.02.11 0 0 158
basszus, nem tudom mi van freemail-lel, kuldd el a bee@beepee.hu -ra pliiiiz azt tutira rogton megkapom :)
Előzmény: ercsibe (157)
ercsibe Creative Commons License 2003.02.11 0 0 157
Jujj, akkor küldöm megint, azt hittem, hogy túl nagy baromságokat kérdeztem, azért nem válaszolsz. Máris megy...
Előzmény: beeeeeee (156)
beeeeeee Creative Commons License 2003.02.11 0 0 156
Ercsibe, nem ert ide a mail meg mindig, pedig varom! :) Gagyi a freemail...
Előzmény: ercsibe (155)
ercsibe Creative Commons License 2003.02.11 0 0 155
bee! küldtem egy mailt S.O.S.!
Előzmény: beeeeeee (154)
beeeeeee Creative Commons License 2003.02.11 0 0 154
Sziasztok!
Bocsi hogy mostanában nagyon hallgattam... ritkán szólok hozzá, úgyhogy mindig elfelejtem a nevet/jelszót, és elég macerás előkeresni... :)
Először is, Satine, nagyon köszi hogy írtál kintről, és hogy megírtad az élményeket!!!!! Annyira jó volt olvasni! Még inkább rendkívül örülök annak, hogy ilyen nagyon tetszett Nektek, ill. hogy ilyen pozitívan állsz dolgokhoz... :)
Másik téma... a Kartago tényleg sajátját csinálja, mert hát szemet szúrtunk nekik... amiket viszont mostanában megtudtam róluk, az elég durva ahhoz, hogy azt mondjam, ne nagyon kezdjetek velük... bármilyen irodáról is van szó, az ilyen dolgokat nagyon őszintén szokásom megmondani, mert hihetetlen nagy veszteség az mindenkinek, ha csalódik a várva várt nyaralásán... privátban még írhatok erről, ha gondoljátok...
Az akciókkal kapcsolatban annyit segíthetek, hogy úgy tudom, jövő héten egy csomó iskolában szünet van, így aztán elég jók a telítettségek, azért álltak le az akciók. Az utolsó időpont február 22, de aztán a nyári katalógusban újra lesz!
Aki még nem tudja rólam, annak mondom, hogy végignéztem a kinti szállodákat, úgyhogy ha kérdés van, hajrá, igyekszem válaszolni.
A Fantazia partja pedig kicsit durva, szardiniásdoboz stílusban egymás nyakán fekszenek az emberek, szerintem ijesztő látvány... bár aki nem sok időt tölt starndolással, hanem inkább kirándul, annak mindegy. A szállodaválasztásnál nagyon végig kell gondolni, hogy hol akarsz sok időt tölteni, mit akarsz leginkább csinálni... Írjatok! :)
Üdv.,
bee
Előzmény: satine (151)
ercsibe Creative Commons License 2003.02.11 0 0 153
Ja, és búvárruha már ott lóg a szekrény szélén... :)))
Előzmény: ercsibe (152)
ercsibe Creative Commons License 2003.02.11 0 0 152
"Na ne, az egész az otp-é, ha akció van, akkor náluk is"
ezt hogy érted?

Kinéztünk egy pár hotelt a másiknál (vagy huszassal alacsonyabbak az OTPsnél, igaz azok tulképpen nem is akciósak, mert annyi, mint a katalógus ár), de találtam pár anti kartago oldalt... :( Valszeg várunk péntekig, és akkor eldöntjük, hogy mi lesz... :(((( Pedig a búvárkodás topicban most írták, hogy 23 fokos a víz...

satine Creative Commons License 2003.02.10 0 0 151
Na ne, az egész az otp-é, ha akció van, akkor náluk is...
Kiszámíthatalan dolog ez az akció,
mondom, nekünk is rosszul sült el,
de mindegy.
Ha 1 héttel később mentünk volna, 2 hétig lehettünk volna abból az árból.
De ha az ember meg kivár, akkor sehol semmi akció, ez a Murphy...

Dönts jól!

Előzmény: ercsibe (150)
ercsibe Creative Commons License 2003.02.10 0 0 150
upsz! de felmentek az OTP árak... asszem maradok kartago tours-nál (vagy kon-tiki?).
Szerdán megyünk befizetni... tervek szerint...
satine Creative Commons License 2003.02.09 0 0 149
Bocsi, közben megtaláltam az OTP-s prosit, abban tényleg az van, hogy a Fantazia néhány perces sétára van a Naama Bay-től...
Sajnos, nem tudok rá válaszolni.
Lehet.
De mi nem voltunk itt.
De biztosan igaz.
Igen, a Dreams valóban jóval drágább, mi még 1 hétig voltunk 129900-ért, utána már 2 hétre lehetett volna menni ennyi pénzért, na mindegy.
Gondolom, a csillagot, a partot, a szolgáltatást, a bőséges, rengeteg, változatos kaját kellett megfizetni.
Tényleg tiszta volt minden, tényleg a 4*-os elvárásnak megfelelt, volt mindig víz, meleg víz, áram, sok kaja volt, több étterem, bár, esti programok, privát part korallzátonnyal, halakkal.

Sajnálom, hogy más nem jár erre, hogy beszámolna neked a Fantaziáról.
Figyelj, biztosan jó, ha úgy döntesz, és ha elfogadod, hogy ez 3 *-os, tehát nincs privát strandja, nem adnak esetleg törölközőt, hanem vinned kell, szerintem biztosan jó! De nem láttam.

satine Creative Commons License 2003.02.09 0 0 148
Húha, nehezeket kérdezel. Mert azért nem vagyok ám főtudor, a Dreamsen kívül az infóim csak a kirándulások alkalmával az utastársaktól szerzett infók.

Ami Neked most nagyon fontos lehet: mind nagyon messze van a Naama Bay-től, szerintem.
Tehát ha te arra vágysz, hogy az esti vacsi után kényelmesen, kézen fogva átsétálsz a pároddal a város központjába, akkor felejtsd el!
Van a Naama Bay, ott is vannak szállodák, de tudtommal a szervezett programban nincs itteni szálloda. ha 1x átmégy, meglátod, ott másak az árak... Ott tényleg kiépített part van, tényleg homokos, rengeteg privát hotel, szuper esti élettel, amolyan riviérás, csak éppen azt nem mindenki tudja megfizetni...
Szerintem érdeklődd meg az irodánál, biztosan mondanak árakat, de minima dupláját a meghirdetetteknek...

Egyébként pedig van egy műút, a műútról úgy tudsz lekanyarodni, mint egy autópályáról, tehát ülsz a buszban, látod, hogy balra ott az út, amin le lehet menni a szállodához, de a busz csak megy-megy tovább, egyenesen, mert csak jó sokára tud megfordulni, és visszafelé jönni, amikor is majd le tud kanyarodni egy kis bekotőúton, ami egyébként gyönyörűen megvan csinálva, jelzi, hogy majd a végén ott lesz a szálloda...

Szóval nem járda van, nem gyalogos közlekedésre, sétára van kitalálva.
A szállodák nem érnek egybe, nem alkotnak szállodasort, nem lehet a parton nyugisan órákat sétálni, ennyiből másabb, mint máshol.
A Dreams szerintem azért drága, mert tényleg 4*-os, nagy területen van, rengeteg szolgáltatással, amit vagy igénybe veszel, vagy nem, különböző partrészei vannak, 2 stég, ahol besétálhatsz a korallokhoz, itt ezt kell megfizetni. Itt ez a fő attrakció. Szerintem.

A hotelből ha kimégy, előtted, jobbra-balra nincs semmi, úgyhogy vagy autóba vagy buszba kell ülnöd, hogy bemenj a városkp-ba. Ez szerintem minedegyik szállodánál áll.

Mi pl. 2x voltunk bent, asszem, egyébként elsodortak a programok.
A taxi megfizethető, valami olyasmi rémlik, hogy 2-3 sör, vagy 3-4 üditő ára a taxi, 15 pénzegység...

Este betaxizol vagy bebuszozol Naama Bayre, ott minden van, étterem, kávézó, sétálóutca, bár, üzlet, buli, disco, HardRockCafé, fagyizó, sétány, élőzene stb.

Előzmény: ercsibe (147)
ercsibe Creative Commons License 2003.02.09 0 0 147
Az nem világos, hogy a Dreams Beach miért drágább egy huszassal, ha 7 km-re van Naamatól, a Gazala Beach meg ott van közvetlen? Nem lehet Naamaban fürdeni, vagy mi? Mondjuk van a Lonely Planetben térkép Naamaról, és be van rajzolva strand, ahol lehet fürcsizni...
Előzmény: ercsibe (146)
ercsibe Creative Commons License 2003.02.09 0 0 146
Elméletileg 15-én. Csak az tart vissza, hogy annyira ellentmondó infók vannak a hotelekről. Az igényem annyi, hogy legyen közel (gyalogosan) Naama Bay-hez, vagy Sharmhoz, és legyen tengerparti.
Ennek kutatómunka után megfelelt
-Sharm Holiday, ami közvetlen parti 2km Naamatól, és 68.900
-Fantázia, ami 100 méterre van a parrtól, és pár perc Naama 84.900-ért
-Gazala Beach, ami közvetlen a parton van Naama Bay-ben 74.900-ért
illetve van még olyan, ami 7 km-re van Naamatól, de parti, ilyen
-Dreams Beach 94.900-ért
-Pyramisa 76.900-ért

Szóval ezek akadtak fenn a rostán. Csak az a baj, hogy mint már mondtam, városhoz közel szeretnénk lenni (a shuttle busz meddig jár? este is közlekedik? ha nem keltél fel reggel, vagy éppen valahol voltál, akkor felejtsd el a buszt?)
Neked mi a véleményed a többi hotelről? Találkoztál valamelyikkel? És bizti a Fantazia az a nem-partmenti? Az a baj, hogy akkor az irodák mind átverik az embert, és akkor miben bízzunk? Hogy lehet kideríteni, hogy ha befizetek sokat, az valóban partmentére szól? :(((

ercsibe Creative Commons License 2003.02.09 0 0 145
Hú, köszi a választ. Hááát, bizti, hogy a Fantáziára gonodolsz és nem a Horizonra, mint akciós, olcsó hotelre? Mert a prosiban a Horizon az valóban olcsó (69.900), és írják is, (lehet, hogy nem az OTP, hanem a Kartago oldalán, ott többnyire van fotó a szállókról), hogy a part 600m -5 perc, és 17 km-re van a várostól. (Mondjuk nekem a 600 m sem messzi, igaz attól függ, mert ha van ugyan part 5 percnyire, de nem használható, akkor tényleg messzi). A Fantáziára viszont azt írják, hogy 150 méterre van a parttól, és pár percre van Naama baytől, és az ára igencsak nem akciós (84.900). Ebből gondoltam, hogy az valóban 150 méter, és pár perc séta az talán kevesebb, mint a Dreams 7km-es távolsága a központtól. Akkor az azt jelenti, hogy A dreams az a "puszta közepén van építve" és maga a nyüzsis naama az messze van? Mert szeretnék sétálgatni Naama-ban, vagy megnézni ottani irodák kirándulás árait, ugyanis állítólag azok fele pénzért is elvisznek pl Abu Galumba és nem kell nekem arra az 5 percre 10csillagos légkondis busz. A taxisat visszakeresem, amit írtál, köszi. Meg amúgy is mindent köszi...
:)
Előzmény: satine (144)
satine Creative Commons License 2003.02.09 0 0 144
Szia, a Fantasia az nem Beach Hotel, azért 3*-os, és azért olcsóbb jóval, mert nincs tengerpartja. Amit én hallottam, a szobák nagyok, tágasak, hűtőszekrény van, viszont a reggelinél soha nem volt felvágott, csak az alap-reggeli, az ún. kontinentális.
És ez folyamatosan akciós, akik ott voltak, jól érezték magukat, viszont a tenger hiánya miatt folyton utaztak, kirándultak.

A Dreamsben vannak kis boltok, apró dolgokat ott meg tudsz venni, de ásványvíz ott nem volt, az az étteremben vettük meg, ill. bementünk a városközpontba, onnan hoztuk haza 1-2x.
A városba busszal vagy taxival lehet bemenni, a busz ingyenes, viszont reggel föl kell rá iratkoznod, kötött időpontban megy és jön, erről írtam korábban.
A taxiról is, azóta már elfelejtettem az árakat.
Nincs messze a város,
de a közlekedés ott eléggé észbontó, gyalog pedig meg se próbáld! Nincs hova elindulni gyalogolni, hosszú km-ek, amíg kikeveredsz a műútra.
Mikor utazol?

Előzmény: ercsibe (143)
ercsibe Creative Commons License 2003.02.09 0 0 143
McAlone! Újabb mail ment. Ugye nem haragszol, hogy bekopiztam ide nagyjából az előzőt? Végül is csak annyi az újabb kérdés, hogy a Dreams az bár parti de a katalógus szerint 7km-re van a központtól. Vásárlást (palackozott víz stb) hogy oldottátok meg? A gumiszandi -írtad, h viszonylag olcsón kapható- mennyibe kerül kb?

Köszi:Erika

Illetve a Fantázia Beach hotelről hallottatok vmit?

satine Creative Commons License 2003.02.07 0 0 142
Kösz,
engem is érdekel az infó, mert kíváncsi vagyok, hogy beváltak-e a tanácsaim, jók voltak-e a meglátásaim, más hogy érezte magát stb.
Előzmény: ercsibe (141)
ercsibe Creative Commons License 2003.02.07 0 0 141
Mi eddig mindig olyan helyeken voltunk, ahol a homokos parton kényelmesen
be lehetett gyalogolni, de ezt elképzelni sem tudom, hogy milyen. Nem lehet
rohangászni benne, meg leülni lábat áztatni? Köves?
Kavicsos? Korallos? Csak gumiszandival vagy uszonnyal lehet bemenni? (tényleg
nem kell ahhoz elmenni búvárkodni, hogy lásson az ember korallokat,
meg kagylovakat?) Tudnál írni -mint egy szoke nonek... :) - a tengerbe
való bejutásról?


Tehát : legelsobben leszögezném, hogy az infoim a Dreams Beach
hotelre -s környékére vonatkoznak, ami nem azt külön
jelzem. -Rohangászás, lábáztatás felejtos.
A dolog úgy néz ki, hogy van egy 10-30 -méter széles
KORALL pad a part mentén végig, itt olyan fél- 1 méter
a víz. -Ahol ennek vége ott meg 30-50 körül lehet. (és
álomkék) Gumi- szörfcipo -mindenképpen ajánlott.
(olcsón kapható helyben.) -Abszolúte nem kell elmenni búvárkodni,
mert a lábad körül olyan halak -úszkálnak amiket
eddit csak TV-ben láttam - s százával. Eszméletlen.

Mennyire vannak szervezett utak? Szeretnénk eljutni a színes
kanyonba,


Igen bo volt a választék ezügyben.


piramisokhoz -tudom, messze vannak, meg a Tiran szigethez.


Ezt tanácsos itthon befizetni de ott is dönthetsz.


Az irodának volt a szállóban, vagy környékén
kirendelt embere, akihez fordulhattok, ha valami baj van?


Van, ketto is. (legalábbis januárban)


Komolyan igaz az, hogy van egy szálló (nem is biztos,
hogy a parton), és tole elszigetelten van valahol egy másik, szóval
elofordulhat az, hogy nem is a városnál leszünk, hanem valahol
az isten háta mögött?


Persze ! A 3*-osok nagy része ilyen. Nem nagy cucc elballagni egy -szabad
strandig, de sokkal kényelmesebb volt helyben. Nekem megérte -a
különbözetet.


Milyen ruhákat kell vinni? (=kinek kell hinni idojárás-jelentés
területén)


Ami nekem bejött : én a Yahoo weather oldalát néztem
s az ottani értékhez -olyan 3-5 fokot kell hozzáadni. Általában
20-21 fokot mutat. Amikor mi mentünk 24-25-öket jelzett -s leszálláskor
azt mondták, hogy 29 fok vár ránk.


A víz milyen volt? Írtad, hogy az utolsó napokban
kezdett hüsibb lenni
.

A víz olyan 22-24 volt. Én volt, hogy 45 percet is lebegtem benne
csak -a halakat nézegetve, mire elkezdtem borzongani.


Felhívtam egy búvárboltot, akiknek nem érdeke
lerontani az üzletet, sot, mert akkor veszek tolük cuccokat, de azt
mondták, hogy a víz így jan-febr környékén
elég hideg, és hideg szél is fúj


Az elso pár napon még este 10 után is verdeste a 20at a
homéro. -A második felében (s ez az átlagos, ahogy
néztem) inkább 15 fele volt -késo este, én végig
sortban voltam csak a hátamra dobtam kis pulcsit. -Ami tény, hogy
árnyékban és szélben tud hüsi lenni. De árnyékot
keresni -kellett ... :-)))

Előzmény: satine (139)
ercsibe Creative Commons License 2003.02.07 0 0 140
Igazad van, hasznos lehet mindenkinek, aki eztán megy csak...
Előzmény: satine (139)
satine Creative Commons License 2003.02.07 0 0 139
Na ne!!! és mi maradjunk kukák? ne csináljátok!
Előzmény: Törölt nick (138)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!