MEMORANDUM LEMHÉNYI ZOLTÁN TELJESKÖRŰ REHABILITÁCIÓJÁNAK SÜRGETŐ SZÜKSÉGESSÉGÉRŐL
(Nyílt levél a nemzeti értékek iránt nem közömbös hivatalviselőkhöz és civilekhez)
Sürgősen rendezendő adóssága a magyar jogállamnak, hogy a jelenleg kényszerű politikai száműzetésben, Stockholmban nyomorgó dr.Lemhényi Zoltánnak (a nemrég elhunyt magyar olimpiai bajnok és sportdiplomata Lemhényi Dezső testvérének, ill. Latinovits, Ruttkay, Máthé Erzsi*, Pitti, Simándy, Mészöly Katalin, Fehér György [vez.operatőr], Szörényi Levente és Szabolcs, Bródy, Koncz Zsuzsa barátjának) a sorsát és az Antall-kormány idején Pro Cultura Hungarica kitüntetéssel elismert,
sokoldalú, kiemelkedő szellemi, tudományos, antropológiai, asztrológiai, jóga stb tevékenységet, oktatást, sportéletet, egy általa alapított nemzetközi civil társadalmi szervezetet is magában foglaló, ma is tovább épülő ÉLETMŰVÉNEK, projektjeinek, életalkotásának a függőben lévő SORSÁT!- helyrehozza a magyar állam, totális rehabilitációt (vagyis a hivatalban volt és levő magyar kormányok által folytatólagosan elkövetett becsületsértés, rágalmazás, személyiségi jogok megsértése, eszmei kártérítés, az állam által elkövetett hivatalos, írásos leminősítés miatt az Európai Unióba belépő Magyarország bíróságai által megítélhető 738 hónapos károkozás sokmilliárd forintos nagyságrendű jóvátételt kimondó ítélet helyett) egy általa elfogadható,
- berendezett ingatlant és
- pénzeszközbeli jóvátételt
biztosítva az életmunkásságában, életművében is megkárosított, törvénysértő intézkedéssel a mai napig is sújtott, magyarországi üldöztetése ellenére a hazáért ma is aktívan dolgozó idős, tapasztalt, a kommunisták és politikai rendszerük törvénysértő intézkedései által kisemmizett, példaszerűen etikus életutat bejárt jogásznak. (* Máthé Erzsi művésznő személyesen többször is segítségére volt Lemhényi Zoltánnak, ismeri helyzetét, megerősítő információkkal szolgálhat.)
Ezt a lépést nem csak egyéni sorsa miatt (itt szükségesnek tartjuk megemlíteni, hogy 84 évesen munkáját és életvitelét gátló testi bajok adódtak az utóbbi hónapokban), hanem egyedülálló életműve kulturális és nemzeti értéke ismeretében tartjuk sürgősen megteendőnek. Ezen sürgős lépés megtételére egyedül az országgyűlés többségi szavazata az alkalmas eszköz, miután ügyét jó időben a felelős kormányzati tisztségviselőknek dr. Lemhényi Zoltán már éveken át újból és megint hivatalos, írásba foglalt kérelmekben előterjesztette, ám ennek ellenére mind az Orbán-, mind a Medgyessy-kormány lesöpörte az asztalról. Amikor a kormányok nem adnak választ egy ilyen jelentős (igazságtételi, jóvátételi) ügyre, akkor ezt egyedül az országgyűlési többség orvosolhatja, azonnal
Mellékeljük azokat a hivatalos, egyházi és ENSZ-vezetőktől Lemhényi Zoltán UNY NGO főtitkár részére érkezett áldásokat és munkáját messzemenően elismerő visszajelzéseket, amelyeket évtizedeken át kapott a munkásságát ismerő felelős tényezőktől, egyházaktól, szervezetektől.
Tisztelettel,
a VAB részéről,
Keszthelyi Zsolt Gábor
6501 Baja, Pf.248
Baja, 2004. április 8. Nagycsütörtökön
dr.Polt Péter Legfőbb Ügyész Úr r.
1055 BUDAPEST, Markó u. 16.
Dr.Lemhényi Zoltán totális rehabilitációját kérő beadványához közösen a problémát ismerő,
jogállamhoz méltó megoldását sürgető nagyszámú honfitársunkkal együtt társadalmi, sőt
össznemzeti érdekből is kérjük az igen tisztelt Legfőbb Ügyész Úr megkülönböztetett
figyelmét és különleges jogkörében eljáró sürgős, a törvényhozásban előterjesztendő
kezdeményezését úgy is, mint dr. Lemhényi Zoltánnak Pro Cultura Hungarica állami díjat
is kiérdemelt életművét közelebbről ismerő, tisztelő tanítványai, barátai.
A VAB nyilatkozata:
A kommunizmus által elkövetett jogsértések jóvátételét szorgalmazó társadalmi bizottság, a VAB, amely az elmúlt évek során több fórumot rendezett és számos konzultációt folytatott, ezúton kéri a Legfőbb Ügyész Úrtól dr.Lemhényi Zoltán (alant előterjesztett,) totális rehabilitációjának lefolytatására vonatkozó kérése teljesítését. Szégyenletes hiányosságnak és akadályoztatásnak tartjuk, hogy erre az utóbbi évtizedben sem került sor.
(Baja, 2004-04-08) Keszthelyi Zsolt 6501 Baja,Pf.248, a VAB ügyvivője
Meg tudná mondani egyetlen határokon belül és kívül élő székely, magyar:
m i v e l érdemeltem én ki azt, hogy 2004-ben Magyarországon a HATALMON LEVŐK
nem olvasták fel gyászbeszédemet; vagy milyen emberek azok, akik így viselkednek ?????
(((( Testvérem, DEZSŐ !.....-itt beilleszti a megírt és hangfelvételen-írásban Budapestre eljuttatott, de el nem hangzott, testvére, az olympikon Lemhényi Dezső temetésére írt gyászbeszéde szövegét)))
Dr. LUKÁCS RÓZA FŐÜGYÉSZ ASSZONY, kérem, legyen szíves GONDOLJON BELE:
mit érzett volna, milyen véleményt formált volna, mit tett volna,
ha kap egy ilyen, az itt mellékelthez hasonló ADMINISZTRATÍV (tehát : nem a kötelezően lefolytatandó BÍRÓSÁGI BÜNTETŐ ÍTÉLETET) H A T Á R O Z A T -ot,
egy TITKOS BIZOTTSÁGTÓL, akik előtt nem került sor a kétoldali meghallgatásra s jegyzőkönyvezésre , a vád és a védelem ALKOTMÁNY ÁLTAL ELŐÍRT MŰKÖDÉSÉRE, s ÖN kap egy rövid, egy mondatos cédulát, hogy Önt a FORRADALMI MUNKÁS-PARASZT KORMÁNY (M I N D E N I N D O K O L Á S N É L K Ü L)
A L K A L M A T L A N N A K nyilvánítja az ügyészi, ügyvédi, bírói munkára és emiatt
1958. augusztus 1, hivatalosan szeptember 1-től 2004 március 15-ig és továbbra is
JOGÁSZI MUNKÁT NEM VÉGEZHET.
DE TÉNYLEG. Mit szólna Ön, ha eddig összesen
EGYRÉSZT AZ ALKALMATLANNÁ NYILVÁNÍTÁSA ÓTA: 667 hónapja és
MÁSRÉSZT KITELEPÍTÉSE ÓTA: 69 hónapja, összesen tehát:
(1951-ben már ügyvéd voltam,
ennek ellenére kitelepítettek:
megfosztva így lakásomtól és vagyonomtól)
ÖN SAJÁT HAZÁJÁBAN
MINDEDDIG BECSÜLETES ÉLETE MELLETT és úgy, hogy
belföldön és külföldön ÖN
85 éves koráig BÜNTETLEN
ELŐÉLETŰ, akkor
összesen: 738 hónapja ALKALMATLANNAK van írásbelileg nyilvánítva arra, hogy
jogászi, ügyészi, ügyvédi, bírói munkát végezzen
saját HAZÁJÁBAN,
amelynek VALAMENNYI RENDSZERBEN A SZABADSÁGHARCÁT ÖNFELÁLDOZÓ
HŰSÉGGEL ÉS díjtalanul, FŐÜGYÉSZ ASSZONY kérem, díjtalanul napi 21 órai lelkes munkálkodással belföldön és külföldön eredményesen szolgálta és szolgálja sőt, még az EMBERISÉG LEGFŐBB FÓRUMA ELŐTT IS:
az Egyesült Nemzetek NEW YORK, GENEVA, VIENNA központjaiban 1975 óta, vagyis: 29. éve .. S ennek során ALAPVETŐ NEMZETKÖZI JOGÁSZI MUNKÁT végez, de ezt is CSAK díjtalanul
És fentiek ellenére: változatlan hűséggel a székely, magyar néphez.
FŐÜGYÉSZ ASSZONY ! Szerezzen dicsőséget a mai ÜGYÉSZSÉGNEK. Tegyen JÓT!
Nagyon kérem, tegyen javaslatot dr. POLT PÉTER LEGFŐBB ÜGYÉSZ ÚRNÁL s kérje Őt : a LEGFŐBB ÜGYÉSZ ÚR TEGYEN JAVASLATOT AZ ORSZÁGGYŰLÉS ELŐTT ARRA, hogy a KORMÁNY és az ORSZÁGGYŰLÉS T O T Á L I S R E H A B I L I T Á C I Ó B A N részesítse dr. Lemhényi Zoltánt. Annak elrendelésére a LEGFŐBB ÜGYÉSZ ÚR FELHATALMAZOTT: ELRENDELNI a TOTÁLIS REHABILITÁCIÓT ország-világ előtt: úgy, hogy még a JOGFOSZTÓ JEGYZŐKÖNYVET MÁSOLATÁBAN VALAMENNYI MÉDIA KÖTELES LEGYEN LEHOZNI. Nekem erre a külföldi vonatkozások miatt is szükségem van.
Hozassa haza: politikai emigrációjából, adjon neki lakást , berendezett ügyvédi irodát, indulási bank támogatást és írják be a Budapesti Ügyvédi Kamarába az adatlapjára, hogy Dr. Lemhényi Zoltán, aki 51. szám alatt kapta meg 1950-ben az ÜGYVÉDI IGAZOLVÁNYÁT: azóta is megszakítás nélkül a Bp. Ügyvédi Kamara közmegbecsülésben álló teljes felhatalmazású ügyvédje. A BECSÜLETES MAGYAR KÖZTÁRSASÁGTÓL nekem minimum ennyi kijár.
Mély tisztelettel,
Dr.Lemhényi Zoltán s.k.
(Stockholm, 2004. március 15.)
Jegyzet: Lásd referenciaként: www.nexus.hu/vabiz2 és www.nexus.hu/jobbvilagert
> Tisztelt Uram!
> Köszönettel megkaptuk a beszéd szövegét, azonban sajnos a
levelezőrendszerünk nem képes kezelni a formátumot, és a szöveg
néhány eleme olvashatatlan. Kérjük, amennyiben lehetősége van rá,
szíveskedjék Word, vagy egyéb szövegfájl formájában csatolni a
beszédet.
> A további sikeres együttműködés reményében
> Szívélyes Üdvözlettel:
> Horti Andrea
> GYISM - ISZI
>
> -----Original Message-----
> From: unysend@freemail.hu [mailto:unysend@freemail.hu ]
> Sent: Monday, December 15, 2003 5:31 PM
> To: Sön" Wang
> Cc: info@mvlsz.hu ; Minisztrérium
> Subject: Re: sürg Lemhényi Dezső temetésére ---a beszéd szövege
>
>
> Sön Wang írta:
>
> > Dr. Lemhényi Zoltán, mint az 1916-ban Erdélyből menekült székely
> > nemzetiségű Lemhényi család stockholmi emigrációban politikai
> > üldözöttként még élő egyetlen tagja elhunyt testvére, Lemhényi
> Dezső
> > gyászszertartásán megjelenésében akadályozva volt. Ezért,
> Lemhényi
> > Zoltán kéri testvére gyászszertartása vezetőségét, hogy
> személyesen
> > megírt és hangfelvételre mondott gyászbeszédét legyenek
szívesek
> > vagy felolvastatni, vagy hangszalagról közvetítsék a Gyászolók felé.
> > - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
> >
> >
> > Testvérem, Dezső!
> >
> > Mi: székelyek vagyunk. A magyar hadrendben ősidők óta az a
> > feladatunk, hogy támadáskor az
> > első vonalat, hátráláskor az utóvéd utolsó sorát alkossuk - mert mi
> > mentjük meg a menekülő anyaországiak életét.
> >
> > Erdélyi családunk 1916-tól Budapesten és Budapestről teljesíti
> > feladatát.
> >
> > Édesanyánk lett Európa első menyasszony és feleségképző közép-
> és
> > főiskolájának a megalapítója és vezetője. Klára nővérünk hozta
létre
> > az élelmezési és táplálkozási tudományok korszerű oktatási
> > rendszerét. Édesapánk évtizedeken keresztül teljesen díjtalanul
> védte
> > a bármi okból bajbajutott embertársakat.
> > Én 1941-45 között Raoul Wallenberghez hasonló ideális
embermentő
> > munkát végeztem Budapesten, Magyarországon, Kárpát-térség
> > területén.
> >
> > Testvérem, Dezső! Te pedig a testnevelési és versenysportok
> > összefüggésében belföldön és külföldön lettél az egyik
> > legeredményesebb nevelő, oktató, szervező, vezető és győztes
> > olympikon.
> >
> > Bocsánatot kérek Tőled, hogy sokáig, nagyon sokáig, nem
> > jelentkeztem. 1945-2003 között munkásságom, életem, sorsom a
> > kommunisták és leszármazóik pergőtüzét kénytelen elviselni -
> pihenés,
> > szünet nélkül. 1945-2000 között 7-szer rabolták ki és rombolták le
> > lakásaimat.
> > 1951-ben a kommunisták vidékre telepítettek ki. 1958-ban
> > megfosztottak becsületesen végzett ügyvédi hivatásom
folytatásától.
> > Mert találtak egy cédulát, amelyre azt írtam: Nem csak az utolsó
> > hónapokban, de megszületésem óta szolgálom a dicsőséges
> > szabadságharcot.
> >
> > Emiatt - becsületsértő és rágalmazó módon - örök
> > időkre "alkalmatlannak" nyilvánítottak Magyarországon az ügyvédi
> > hivatás gyakorlására. Jelenleg 619. hónapja vagyok politikai
üldözött
> > Magyarországon.
> > Mert sem (mind)eddig 16 kormány...17 (!) kormány, sem az
> > Országgyűlés totális rehabilitációban nem részesített, ugyanúgy
> mint
> > Dreyfuss francia kapitányt!
> >
> > Jelenleg 2 ügyvédnő 1999-2003. közötti lakáskirablási és elviteli
> akciója
> > annyira tönkretett, hogy kitört betegségeim miatt 2001-ben és
2003-
> > ban is (3-adszor) megoperáltak.
> >
> > De így került sor egy csodálatos bizonyítékra, amely a Téged
> gyászoló
> > tisztelőidre és a Föld valamennyi testvérére vonatkozik:
> >
> > 2003. december 3-án déli órákban operálták meg a testemet
> > Stockholmban. Rámhelyeztek egy altató orr-száj-maszkot. Úgy
> vélték:
> > áramlik az altató elegy. De valamilyen okból: semmi nem jött.
> > Fuldokoltam. Görcsösen vonaglott a testem. Kétségbeesetten
> > próbáltam jelezni, hogy: FULDOKLOM - de nem reagáltak rá.
Éreztem:
> a
> > szívem nem bírja tovább. Dezső Testvérem olimpiai
fényképfelvételét
> > láttam utoljára - aztán minden kikapcsolt. - 2003. december 4-én,
> > talán 10-15 órával később, az operációm után valaki telefonon
üzent:
> > testvérem, Dezső, meghalt.
> >
> > Mindez azt jelenti: vérszerinti testvérek - még ha évtizedekig sem
> > tudnak találkozni -: a testvéri kötelék olyan vaskapocs, hogy a
> látható
> > és láthatatlan síkon abszolút összekapcsoltak, még sok ezer km
> > távolság és évtizedek kihagyása ellenére is. MINDENKINEK
MONDOM:
> a
> > testvéri kötelék azt jelenti: EGYMÁSBAN ÉLÜNK-EGYMÁSBAN
HALUNK,
> > illetve: örökre EGYMÁSSAL HALADUNK tovább.
> >
> > Dezső Testvérem!
> > Most nagy útra mégy. Emlékeztetőül, és hogy biztonságosan fogjuk
> > egymás kezét, annak idején, gyerekkorunkban - elénekelem Neked
> azt
> > a rövid nótát, amire, Édesanyánk tanított, s amire úgy mondta:
> MEGÓV
> > bennünket minden bajtól. Íme:
> >
> > (énekhangon): Erdélyországban van az én hazám.
> > Ott temettem el az édes jó nagypapám.
> > Magyar dalt dalolt ott minden madár.
> > Erdélyországban van az én hazám.
> > > > 29. éve az Egyesült Nemzetek világbéke-missziója szolgálatában
> álló, > > semleges álláspontú, stockholmi UNY, vagyis: United Nations of
Yoga > > (NGO) 2003. december 4-vel az UNY Lovagrend az Emberi Jogokért
> és > > egy Jobb Világért tiszteletbeli nagymesterévé választotta Kozma
> Atyát, > > Bajcsy Főtisztelendő Urat, Schmitt Pál Urat és Gyarmati Dezső Urat.
> Az
> > UNY, United Nations of Yoga 2003. december 4-vel UNY Lovagrend
az > > Emberi Jogokért és egy Jobb Világért nagymesterévé választotta,
és > a > > nevelés, oktatás, minősítés, testedzés, versenysport s az örök "ép
> > testben ép lélek"-szolgálat civil apostolának és civil szentjének
> fogadta > > el LEMHÉNYI DEZSŐ olimpikont, TASS OLGA olimpikont, LEMHÉNYI
> > CSILLA pedagógust, LEMHÉNYI DÁVID ANDREA édesanyát, > LEMHÉNYI > > KLÁRA nővért, > > dr. LEMHÉNYI DEZSŐ ügyvédet.
> >
> > A Lemhényi család nevében köszönjük, hogy a Nemzetközi Olimpiai
> > Bizottság, a Magyar Vízilabda Szövetség, valamint hogy a
> > Sportminisztérium, a Magyar Köztársaság temetési szertartással
> > búcsúztatta Erdély, a Székely Nemzet most már halhatatlan
> erényeivel életművét, az emberi szívekben, elmében és testben megalkotó
> Erdély nagy fiát, példaképünket, örök bajnokunkat: LEMHÉNYI DEZSŐ
> > Testvérünket. Kérjük, hogy a Jóisten féltő szeretetével ölelje át most
> > mindazoknak a lelkét, akik ezen a temetési szertartáson részt vettek,
> > és gazdagítsa Őket, telítse életüket az örök Karácsony szakadatlan
> > szeretet-áramlásával, szeretet-kiáradásával; most és mindörökkön-
> > örökké. Ámen.
> > > > (- A fenti beszédet írta és hangfelvételre mondta az Elhunyt > testvére, > > Lemhényi Zoltán Stockholmból, 2003. december 12-én, kéri a > > gyászszertartáson hangfelvételről bejátszani!)
> >
------------------- -
(a drogosítás ellen 2003 május/okt. kiadott UNY NGO-nyílt levélből: )
ELSŐ EGYSÉG:
ÖSSZEFOGLALT TÁJÉKOZTATÁS, FELHÍVÁS: FÜGGELÉKES RÉSZE és
a KÖZPONTOKHOZ,
így a MAGYAR KÖZTÁRSASÁG ORSZÁGGYŰLÉSÉHEZ
is MEGKÜLDÖTT NYÍLT LEVÉL RÖVIDÍTETT RÉSZE................................53-66.
AZ ALÁÍRÁSGYŰJTÉST VÉGZŐ VILÁGMOZGALOM (URUP)
ANGOL NYELVŰ ISMERTETŐJE (röv.) / SUMMARY in English ..64
Egyházak áldása az UNY NGO világbékemissziójára (1970-től 2003-ig)
B./
A civil UNY NGO-t több évtizedes tevékenysége során a vallások képviselői írásban foglalt áldásban részesítették, amelynek dokumentumait fénymásolatban külön kérésre - lehetőségeink
szerint - megküldjük. Pénzügyi szűkösségeink miatt kiadáskor csak néhány vallási ill. civil központnak küldhetjük el csatoltan.
- II. János Pál Pápa (római katolikus)
- VI. Pál Pápa (római katolikus)
- Mustafa Mohamed Shalaby (iszlám képviselő)
- A Dalai Láma (buddhista egyházfő)
- Láma Chöpel (buddhista kirendeltségvezető)
- Morton N. Narrowe (zsidó főrabbi)
- Imre Horváth ( protestáns főgondnok)
- Mindszenty József (római katolikus hercegprímás)
- Bertil Werkström ( uppsalai ref. püspök)
- Borisz Tabacsek (a kijevi orosz pátriárka álsása)
- II. Alexij Pártiárka (Moszkva és egész Oroszország pátriárkája)
- Gyulay Endre (katolikus szeged-csanádi püspök)
- Dr. Hegedűs Loránt (református püspök)
- Bognár László nyilatkozata (UNY részéről)
U N Y
UNITED NATIONS of YOGA
Y O G A The Service of MENTAL DISARMAMENT between NATIONS AHIMSA
PEACE TO EVERYONE and of their SPIRITUAL LIBERATION HELP THE HUMAN BEING
HUMAN SOLIDARITY U N Y L A N D HUMAN BROTHERHOOD
Member of the :
United Nations Economic and Social Council, UN ECOSOC,
United Nations Children's Fund, UNICEF,
Conferences of the United Nations Non-governmental Organizations
NGO , in consultative status
Nyílt levél Gyulay Endre Püspök Úrhoz és a Katolikus Püspöki Karhoz:
Stockholm, 2004-03-08
Tisztelt Gyulay Endre Püspök Úr, tisztelt Püspöki Kar!
Az UNY NGO -a 191 ENSZ-tagállam érdekeinek a hűséges, alázatos, teljes erőbevetéssel ideális munkát végző szolgálója- megdöbbenéssel értesült, hogy az I. és II. világháború és az azt követő borzalmak után Magyarországon akadt még egy ember, aki a közelmúltban nagy nyilvánosság előtt a következő kijelentést tette: Kiirtanám az összes keresztényt.
Az UNY NGO nagyon csodálkozott azon, hogy Magyarország közvéleménye az ország sokmilliós magyar, székely népességéhez képest nem reagált erre.
Ezért megkésve bár, de örömöt jelentő tájékozatást kapott az UNY NGO arról, hogy legalább a magyar katolikus püspöki kar részéről Gyulay Endre szeged-csanádi püspök úr a leghatározottabban és a magyar, székely nemzet érdekeinek megfelelően elítélte és visszautasította ezt a kifejezést.
A katolikus egyház papsága és hívei a II: világháború alatt és azt követően együtt szenvedtek a többi más vallásfelekezetek papságával és híveivel, így a zsidó valláshoz és egyházhoz tartozó embertestvéreinkkel együtt. Megdöbbentő visszamaradottság a fent idézett állítás, amely ellentétben van a minimális belátó értelemmel, az emberséggel és a vallások, egyházak, valamint a nemzetek közötti józan eszű szolidaritással.
Az UNY NGO az 5 kontinens és a szivetvilág területén élő mintegy 600 millió jóga-érdekelt érdekképviseleti szerve, amely a békeszerető, vallásokat tiszteletben tartó, az emberiség felemelkedését szolgáló legnagyobb civil közösség mély tisztelettel köszönti Gyulay Endre szeged-csanádi püspök urat, hogy legalább Ő, akinek szava messzire hangzik, hiszen a közel 1 milliárdos katolikus egyház egyik püspöke, minden részletében találó tiltakozással fordult szembe az embertelenséget, a megkínzásokat és kiirtást, rombolásokat újból megvalósítani kívánó, fent idézett megnyilvánulással.
Mély tisztelettel,
Zoltán Lemhényi
UNY alapító, ügyvezető főtitkár
UNY főképviselő az UN,UNICEF (New York, Geneva,
Vienna) központokban
UNY SCJ tanácsvezető főbíró
UNYLAND vezető
Kedves ZSuzsa!
Az is egy jó modszer, ha a gyerek a saját kárán tanul meg bizonyos dolgokat. De nem hiszem, hogy egy ilyen esetben lenne egy gyereknek annyi itélőképessége, hogy ezt el tudja dönteni. Szóval azért kell a szülői, tanári felelőssége. Tudod,"akire többet bíztak, attól többet kérnek számon".
Miert kene nekem autentikus forras, hogy megallapitsam a Big Brotherről, hogy f@szság ??
Ahhoz sem szoktam intézőbizottságot felállitani, hogy megállapitsam a felvágottról, hogy büdös.
Minek járattak iskolába a szüleim, ha nem tudom megitélni, hogy egy ilyen müsor népbutitás.
A gyerekek elhiszik a media hulyesegeit. A nagylanyom eltelefonalta az összes kreditet a mobiljáról pár nap alatt. Szegény nagyon pofára esett, mert elhitte a reklámoknak, hogy szinte ingyen lehet telefonálgatni :-)) Ok, itt sajat karan tanult. Várjam meg, amig elhiszi ennek a reality shownak, hogy nagyon jó dolog bekamerázott házban fél ország előtt zuhanyozni, dugni és ostobaságokat csinálni ,ez az igazi út a sztársághoz :-((( majdcsak rájön magától, hogy tévedett ?
Tökéletesen igazad van. Csak a megmondás felelőssége nagyon nagy, ha egy olyan ember teszi akire sok hív hallgat. Bár lehet, hogy a híveknek tökmindegy.
nem hallottama műsort, de ha a levelet kritizálták, vagy figurázták ki az jogos. Ha a tartalmát...nos a tartalommal sokan egyetértünk.
Sokmindent nem azért veszünk át, mert külföldi, hanem azért mert a\eladható
b\eladhatóvá tehető
c\jó
majd ha a c verzió lesz az átlag akkor lesz nekünk jobb. Én mindenesetre nem hiszem, hogy a tévével fogom neveltetni a gyerekeimet, mert élénken emlékszem, hogy engem se csak kicsaptak legelni, figyeltek mit eszem.
És igen, egy püspöknek szava van, válogassa meg, hogyan kommunikál.
Valamelyik reggel a kocsiban hallgattam a roxyt.
Kifigurázták Gyulay levelét, mintha az ő BigVaker-jük ellen írta volna!
Közben egy pics@ folyamatosan visítozva röhögött!
Mi van ezeknek az agyuk helyén?
SZVSZ pedig a személy is fontos, nagyon is!
Feltételezem, hogy a vallásos tömegek számára a püspök szent ember/egyébként a katolikus hierarchiában a csúcson van, én leleendő esztergomi érseknek is hallottam emlegetni/
A nem vallásos embernek pedig eszébe jut a tridenti zsinat.....
/Ugyan nem tudná betiltani, de...../
Üdv.mic.
Na hát erről beszélek, de a szülőket ki ébreszti rá a felelősségükre? Ezt nem lehet elintézni azzal, hogy aki nem akarja ne nézze, szerintem elég érdekes szellemi képességekkkel rendelkezhet az, akinek az ilyen műsorok élvezetetet okoznak, de. Na dfe nem akarok kritizálni senkit sem. Szóval, nem a gyerek hibás ha ilyeneket néz, de a szülőket ki tanítja meg arra, hogy, hogyan kell szülőnek lenni! Felelősnek lenni! Ha senki nem hívja fel rá a figyelmet, és egy ilyen fontos problémát ilyen nyegle, hanyag vállrándítással intézünk el.
Szerintem a TV, főleg a kereskedelmi, nem azért van, hogy neveljen. Aki nevelni akarja a gyerekeit, magának kell megtennie és olyan iskolába kell járatnia. A TV elvileg szórakoztat, persze kinek mi a szórakozás. Nem kötelező nézni, a szülő akár meg is tilthatja otthon, de általában szarnak rá, hogy a kölök mit néz a TV-ben, a lényeg, hogy nézi, addig se csinál bajt.
Én a levél stilusát nem kritizálom (nem vagyok irodalmár), a tartalmával azonban egyetértek annak ellenére, hogy balos vagyok. Nem kell ez a kultúrszemét!
Én kb. hetente 1x kapcsolom be a tévét, akkor is max 1/2 órára, de valahogy nem bírom megállni, hogy ne a legdrágább csomagra fizessek elő...:)))) Na jó, az HBO és a Sport1 azért kimaradt.
Hát igen! Ezek az "édesanyák" és "édesapák" Büszkén feszítenek Claudia meg a Till Attila mellett a televizió képernyőjén, és közlik, hogy " a mi kisfiunk/kislányunk már gyerekkorában is Istenáldotta tehetség volt". Az a baj, hogy az emberekből kiveszett (mert kiölték) azt a fajta erkölcsösséget, ami megakadályozná, hogy ez a kultúrszemét bekerüljön az országunkba, a közvéleményünkbe. Szerintem az a legnagyobb probléma, hogy nekünk erről itt vitatkozznunk kell, mert ez itt van, most a mi életünkben! ez a vélemény nem azt jelenti, hogy ami jó, azt nem szabad átvenni, mert tanulni sohasem szégyen. De hogy a mi kultúránktól idegen dolgokat is átvesznek csak azért mert külföldi az szerintem ostobaság.
Úgy öltözünk mint az amerikaiak.(farmer) Szívjuk az amerikai cigit. Sőt azt esszük mint az amerikaiak Mc.Donalds. Már nem szabják meg azt is hogy hogyan kell megkurnom a nőmet.
Semmisem kötelező. Hordhatsz a farmer helyett bőgatyát, szívhatsz havannait, ehetsz meki helyett fokhagymás kolbászt, nézhetsz BB helyett Aranyfüstöt, ugyanúgy, ahogy a pozitúrát is szabadon váltogathatod. És ez így van rendjén.
Igaza van kassisnak. Nem azon kellene vitatkozni, hogy ki mondta, lehetett volna az Németh Sándor is, vagy a zsidófőrabbi is vagy bármely vallási vezető vagy politikus. Az a lényeg hogy nem minden használ amit a tévékben látunk. Nem kell utánoznunk senki. A mai világ úgynevezett "amerikaizálodása" nem tesz jót egyik nemzetnek sem. Pl. Úgy öltözünk mint az amerikaiak.(farmer) Szívjuk az amerikai cigit. Sőt azt esszük mint az amerikaiak Mc.Donalds. Már nem szabják meg azt is hogy hogyan kell megkurnom a nőmet. Vannak olyan dolgok amik két személyre tartoznak. Felteszem a kérdést mit mondhatott az édesanyja, édesapja vagy a rokonság azokról a fiatalokról akik a Big Brotherben a tévé kamerái előtt szeretkeztek.
Sokan mikor a tévében látnak egy filmet, vagy riportot elhiszik, hogy ilyen a világ és akkor nyugtatja magát ooo én még hol vagyok ettől. Fel kell ébredni hogy amit látunk a tévében valakinek a pihent agyából pattant ki és az nem valóság.
De ha nem vigyázunk akkor az lehet...
Hát, ha számodra ez annyira fontos, akkor legyen igazad:) De én akkor sem értek veled egyet. Szóval, akárhogy is van, akkor is az a fontos, amit írt és nem az, ahogan:
robi
Meg kell, hogy jegyezzem, a levélben sehol nincsen utalás arra, hogy azért ír, mert ő Püspök és az Egyház hatalmát akarja érvényesíteni a társadalmon. Csupáncsak mint ember akarja felhívni a figyelmet a helyzetre. És ehhez joga van!
Az hogy úgy írta alá a levelet, hogy Szged-csanádi püspök, szerintem nem jelent semmit, mert hiszen T. Lajos is odaírná, hogy ő lakatos, nem?
Tehát mi it a probléma? Egyébként én a levelet olvasva nem találom, hogy firkálmány lenne. Szabatos, rövid, lényegretörő, iránymutató. Én így jellemezném.
hm..nekem meg a véleményéről lehet véleményem, ugye?
Mindenesetre a topik azért született, mert egy püspök, akik - elméletileg - tiszteletreméltó, tanult és művelt ember, fontos a véleménye és odafigyelünk a szavaira ne adjon ki a kezéből ilyen firkálmányt. Ha erős felindulásban írta akkor meg kellett volna nyugodni és csak aztán írni, vagy elküldeni. Pláne most amikor vége van az (sokak szerint) erőltetett egyházi befolyásnak. Ha ezt egy közember írja, T.Lajos, lakatos akkor nincs semmi bajom. De egy püspök?
Hát pedig szerintem, akkor sem a levél szövege a lényeg, hanem a mondanivalója. Gondolom a levelet egyébként is az érzelmei diktálták, amelyek ezzel a témával kapcsolatban gerjedtek benne. Ha zaklatott az ember nem tud, olyan irodalmi ódon fogalmazni. De amit mondani akart az akkor is ott van, és él! És probléma!
Ami a lejáratást illeti, a véleményéhez mindenkinek joga van, neki is, még ha Püspök, akkor is! És ha neki ez és ilyen formában a véleménye, akkor azt tiszteletbe kell tartani!
csak olvasd el alaposan a topikindítót!
Nem az a baj, hogy flemelte a szavát, hanem az, hogy ilyen szintű levéllel tette. Szerintem lejáratja vele saját magát és közvetve az egyházat kicsit. És akkor már nem sokat számít, hogy jó cél-e vagy sem.
Végigolvastam itt a hozzászólásokat. Hát elég eltérő véleményeket olvashat az ember. Gondolom, hogy a Püspök Úr levele sokmindenkit felkavart, felháborított, vagy épp ellenkezőleg, helyeslést vltott ki az emberekből. És ez igy van jól, szeintem pontosan ez volt a célja, és szvsz. nagyon jól tudta, hogy a véleménye heves viharokat fog kavarni. Ugyanakkor felhívta a figyelmet egy égető problémára is. Én azt gondolom, hogy "fölösleges" viták helyett, hogy kinek van igaza, vagy nincs, inkább ezt a problémát, az ifjúság nevelését kellen megoldani. Mert lényegtelen, hogy valaki, hívő, vagy nem hívő, a saját gyermekét nem teszi ki veszélynek. Amennyiben pedig szereti a gyermekét, akkor megóvja ezektől a káros behatásoktól, amelyek pld. a televízió műsoraiban érhetik őket. Hát ez van. Nem az a lényeg, hogy ki emelte fel a szavát, és ki hívta fel a figyelmet a problémára, hanem az, hogy egy meglevő dolgon nem lehet csak közös öszefogásal változtatni. Egy ember nem elég, de a figyelmet felkeltheti.
nem tudom, hogy van-e rendelet az újságosokkal kapcsolatban, egyedül a relay-nél nem látok tárogatókat kirakva, csak annyit ami a mai*, színesmai* , maiszínes*, klikk, makk, stb lapok elején van.
De csak kirándulj el a nyugatitól metróval a dózsagyörgy útig, ballagj fel és egy komplett szadomazonekropedo szabadegyetem van a bódé falára akasztva. Na ettől hogy védjem meg a gyerekem? Gyújtsam fel a bódét?
A tiszta tudományossághoz természetesen a műsornak semmi köze, mégis újabb adalék lehet- már ha valaki rászán kb. 50 perc időt az életéből.
Szimpla újságárus: kiskorúaknak igen romboló lehet az erotikus vagy pornográf újságok kitétele, nincs erre rendelet?/Én valamire emlékszem a 90-es évek elejéről,ezt is ellenőrizni kellene/
Mondja a kollégám, hogy az egyik kereskedelmi rádió ma megengedte magának az "alpinistákkal" kapcsolatos szóviccet.
És ha az apuka/anyuka pl. kiskorú gyermekét vitte kocsin a suliba?
Sok negatív kihívás éri a gyerekeket manapság, nehéz a szülők és tanárok feladata.
üdv.mic.