Keresés

Részletes keresés

Veka83 Creative Commons License 2019.08.27 0 0 4508

Sziasztok, jön vki az El Mouradiba szeptember 10-17 között? :)

1bibi Creative Commons License 2019.04.10 0 0 4507

Sziasztok! Árak érdekelnének! Mennyibe kerül a jet-ski, a parasiling (ha van, ezt nem írta senki), a qvadozás???Ill. mi gondolkodunk a félpanzióban. Mennyibe kerülnek szállodán kívül a kaják, italok???

egykéthár Creative Commons License 2019.04.08 0 2 4506

A Szahara túra általában egynapos. Kati /az idegenvezető/ nagyon jól ismer mindenkit útközben, és szerintem klímás buszban a gyerekek is jól elvannak. Velünk is volt egy kis kb 6 éves gyerekes család. Még a tevegelésre is eljött a mamájával. Szerintem kihagyhatatlan élmény az az egy nap! Datolyaliget, tevén lovaglás, vagy aki nem akar az Qvadozhat a sivatagban, barlanglakás és az ott lakók ,  sivatagi szállodában ebédeltünk, ahol úszómedence is volt. Persze mi nem fürödhettünk benne, de a sivatag közepén már a gyönyörű medence látványa is hihetetlen, hát még a tipikus arab építésű szálloda! Ezek mind-mind óriási élmények. Ha már Afrikába megyünk, akkor ne hagyjuk ki ezeket, legalábbis nekünk ez volt a hozzáállásunk.

Előzmény: djerbafirst (4505)
djerbafirst Creative Commons License 2019.04.08 0 0 4505

Mi is néztünk már fakultatív programokat, de az utazási irodában sem tudtak még biztosat mondani.

Ez minket is érdekelne, főleg úgy, hogy a két gyermekünkkel megyünk. Két napos túrát biztos nem bírnának ki, ezért valami helyi látványosságot kell nézni. Krokodil farm, kalóz hajó. Valami van még esetleg?

Előzmény: Lívikitti (4504)
Lívikitti Creative Commons License 2019.04.06 0 0 4504

Sziasztok! Djerbár milyen fakultatív programokat érdemes kihasználni? Tudtok jó programszervezőt ajánlani?

Lívikitti Creative Commons License 2019.04.06 0 0 4503
Szia! Mi július 6-án a lányommal. Szintén első alkalom😊
Előzmény: djerbafirst (4501)
Veka83 Creative Commons License 2019.04.01 0 1 4502

Mi szerettük a bungallót. Első alkalommal közvetlenül a parton voltunk, tengerre nézett és fantasztikus érzés volt arra ébredni, hogy zúg a tenger és süt ránk a nap. Másodszor a főépülettel szemben kaptunk bungallót, ami nagyon szép volt, csak én szerettem volna közelebb lenni a parthoz, szó nélkül kicserélték másnap. 

Nincs rossz tapasztalatom a bungallókkal, se dohos szag, se semmi más. Talán annyit tudnék még plusszként kiemelni, hogy szerintem az nyugisabb, mint a főépület.

Előzmény: érdeklődő 49 (4499)
djerbafirst Creative Commons License 2019.04.01 0 0 4501

Sziasztok,

 

mi július 2-án megyünk az El Mouradiba, két hétre. Valaki jön ebben az időpontban? Még nem voltunk sosem, izgatottan várjuk már. :-)

egykéthár Creative Commons License 2019.03.12 0 1 4500

Mi a főépületben voltunk, de akik a bungalóba kaptak szállást vagy végig mérgelődtek,  vagy másnap már cseréltek. állítólag dohos szagúak és vizesek. Persze lehet, hogy nem mind, de a csoportunkban ez volt a tapasztalat.

Előzmény: érdeklődő 49 (4499)
érdeklődő 49 Creative Commons License 2019.03.12 0 0 4499

Mi szeptemberben megyünk ebbe a szállodába , a fő épületben foglaltunk : Kérdésem a bungaló az jobb választás lenne ?? Miért ? Mert még át tudjuk foglalni .

Előzmény: Veka83 (4497)
famerilla. Creative Commons License 2019.03.12 0 0 4498

Köszönöm a hozzászólást neked is! :) Jajjj, még csak március, de most munka közben is gondolatban ott tespedek a homokban... :)))

Hasznos infókat mondtál, köszönöm. Egyre inkább lemondok a krokodilparkról és a kalózhajóról is. De a delfinekért kimegyünk, akár jet-ski, akár motorcsónak, nekem látnom kell őket :D illetve a Szahara túra mindenképp fix. Egyelőre nem jut eszembe más kérdés, megpróbálunk a tippek alapján ügyeskedni majd mindenhol. Alig várom, hogy beszámolhassak :)

Előzmény: Veka83 (4497)
Veka83 Creative Commons License 2019.03.11 0 0 4497

Szia, tavaly voltunk mi is. Illetve 2014ben is és szerint idén is ott fogok kikötni :) 
Nekem nagyon tetszett, a szálloda és maga a sziget is. A főépületről nem tudok nyilatkozni, mert eddig csak bungallóban voltunk. Az eurós-útleveles módszer nem rossz ötlet, de sajnos csak akkor működik, ha nem teltházas a szálloda. Idén így volt és mi egy új bungallót kaptunk, de az kicsit messzebb volt a parttól, így nem voltam annyira boldog tőle. Másnap szó nélkül cserélték egy közelebbire. Előző este ezt nem tudták megtenni, mert akkor nem nagyon volt szabad bungalló. Nagyon kézségesek, segítőkészek a recepción és úgy általában az egész szállodában. A kaja bőséges és tényleg, aki itt nem tud választani és nem tud jóllakni, az szerintem sehol :) Tészták, saláták, többféle hús, levesek, gyümölcsök, sütemények- tényleg minden, mi szem-szájnak ingere. Ha néha 1-1 dollár borravalót adsz a pincérnek, akkor külön oda fognak figyelni rátok. A tengepart hínáros, de folyamatosan takarítják, így nem igazán zavaró és egy kis sétával nagyon szép partra tudtok eljutni. Az nem a szállodához tartozik, így nem igazán van ott semmi (most 1-2 helyi lakos kivitt nyugágyakat meg napernyőt, nem tudom mennyibe került), de gyönyörű partszakasz - mi rendszeresen átjártunk oda. Kb 5-10 perc séta, a szállodától balra. 
Közbiztonság is rendben van, ketten voltunk lányok, de jöttünk mentünk a szigeten. Taxival mentünk el bazározni, a főváros megnézni, krokodilparkba - hozzáteszem, hogy olcsó a taxi. A krokodilpark nem volt rossz, de ha csak egy hétre mentek, akkor nem feltétlenül ajánlom ezzel eltölteni az időt. A Sahara túrát ne hagyjátok ki, az tényleg nagy élmény. A szállodánál sok vízi sport lehetőség van, a jet-skit nem próbáltam, de elmentünk motorcsónakázni - van lehetőség katamaránnal is menni, de szerintem az nem akkora élmény. Aki nem annyira bátor, h jet-skizzen annak ez is tökéletes, a sebesség, a szépséges tenger. És bizony még delfint is lehet látni. Nekünk volt szerencsénk párhoz. 

Amit viszont nem ajánlok az a kalózhajó. Semmi extra és kb mindenért még plussz pénzt kérnek a részvételi díjon felül. Mi nem voltunk, de mindenki csalódott volt, aki elment.

Bazárokban alkudni kötelező (csak úgy példaként, a bőrkabátot amit 500 euróért akartak adni, lealkudtam 200 euróra ;) ) Nagyon kedves emberek az ottaniak, csak néha kicsit túl barátságosak is, ha nem szeretitek a túlzott közvetlenséget, akkor le kell őket állítani. Amúgy szeretik a magyarokat, és ezt jó is hangoztatni, mert alapból jobb árat mondanak, mint mondjuk egy német turistának.

Kati meg a világ legjobb idegenvezetője, lassan 20 éve él Djerbán, így ő aztán majd tényleg mindent elmond, amit tudnotok kell. Bátran forduljatok majd hozzá, bármilyen kérdésetek, óhajotok, sóhajotok van :) És ha még lenne kérdésetek, nyugodtak írjatok.

Előzmény: famerilla. (4489)
egykéthár Creative Commons License 2019.02.24 0 0 4496

Mi a Tunisair -rel utaztunk. Tunéziai gép volt. Nem biztos, hogy egymás mellé kaptok helyet, de akkor sem messze. A párom a másik oldalon ült ugyanabban a sorban. Odafelé nem lehet mit csinálni, mert azt hiszem már ki vannak osztva a helyek. Visszafelé egy "titkos" tipp! Becsekkoláskor szóljatok a hölgynek (vagy úrnak) aki a bőröndöket felveszi, hogy szeretnétek egymás mellé ülni, és az ablak mellett. Jó ha ezt franciául, vagy angolul mondjátok. De ha ugyanaz lesz az idegenvezetőtök mint nekünk, akkor ő beszél arabul, és ő szólhat ezért, akkor sikerülhet.

Ételt? Hááát.... adnak, de azt hiszem jobban jártok ha csak megkóstoljátok. Mi valami tésztát kaptunk egy keveset, és a hús hozzá egy szelet szalámi volt.  Meg valami keksz félét adtak desszertnek. Még talán az volt a legjobb. Üdítőt adnak utána ami kóla, jaffa, és még valami más volt. Ja! És persze ásványvíz. De a két óra alatt nem is nagyon hiányzik. Vigyázzatok, mert vizet nem engednek fel a gépre. Ferihegyen sem, és Djerbán sem. Nekem még a  frissen vett oriflame borotvahabot is elvették, mert 250 ml nél nagyobb volt a flakon. Csak a bőröndben vihettem volna. Ha visszajöttetek majd azért írj egy pár sort az élményekről! Nekünk pl Hammamet jobban tetszett, de mindenkinek más jön be.

Előzmény: famerilla. (4495)
famerilla. Creative Commons License 2019.02.19 0 0 4495

Köszönöm szépen a kimerítő választ :)

 

A repülőről jutott még eszembe kérdés. Én eddig sosem utaztam charter járaton, ezidáig sikerült előre helyet is foglalnom. Az ilyen járatokon ez hogy működik? Milyen kialakítású volt a repülő, egymás mellé tudtatok ülni, akivel utaztatok? Azért lenne fontos, mert a párom még nem ült repülőn és szeretném az ablak mellé foglalni a helyét, hogy gyönyörködhessen :)

Ételt adnak a fedélzeten?

Előzmény: egykéthár (4494)
egykéthár Creative Commons License 2019.02.08 0 0 4494

Az Euróval semmi gond, de fizetni csak a saját pénzükkel lehet. A szállóban korrektül váltják. A papírra amit adnak vigyázzatok, mert azzal váltják vissza ha maradt. Kivinni a pénzüket nem lehet Annyit váltsatok be amennyit el is költötök. Ha marad nálatok a reptéren szó nélkül elveszik. A vámos zsebre vágja és kész! (Arab ország)

Krokodil farmon voltak páran, de nem nagyon voltak lelkesek utána. Bár nem is panaszkodtak, hogy kár volt érte. A delfinekről nem tudok mit mondani. Mi nem láttunk, de a tengerpart eléggé hínáros, bár naponta takarítják. A felhalmozott hínár persze egy kicsit büdös is. Mi imádtunk mezítláb a mély homokban mászkálni a tengerparton, meg a környékén. A jetski milyen árban ment? Ha jól emlékszem olyan 25 dínár volt 10 perc, vagy 15. De ha dupla menetet akartok menni, akkor ne egyszerre adjátok oda az árát, mert lecsalnak az időből. Nálunk  a nők kint maradtak, mert őket nem érdekelte, de mikor indult be a vízbe az arab, hogy lejárt az időnk, akkor szóltak, hogy befizetnek nekünk még egyet. Ez csak jótanács. Ha még nem voltatok jetskivel, akkor azért tudjátok, hogy nagyon megy! Több mint 60 km/órával! Iszonyú gyors, de rettenetesen nagy élmény!

Előzmény: famerilla. (4493)
famerilla. Creative Commons License 2019.02.08 0 0 4493

Szuper, ezek hasznos infók :)

Ha már pénznem, akkor inkább Eurot vigyünk ki? Elfogadják mondjuk boltban, taxiban, illetve az idegenvezető is?

Egyébként mi is a sivatagi túrát néztük ki :) a krokodilfarmra is talán kinézünk, illetve amin nagyon gondolkodunk, az a kalózhajó. Lehet, hogy leváltanám jetski-re. Az egyébként milyen árban ment? Illetve lehet buta kérdés, de van esély a környéken delfint látni? Úgy olvastam, hogy élővilággal nagyon nem lehet találkozni, úgyhogy gondolom snorkel felszerelés az felesleges oda. (?)

 

Előzmény: egykéthár (4492)
egykéthár Creative Commons License 2019.02.08 0 0 4492

A főépület az jó. Onnan sincs messze sem a tenger, sem a medencék. Étel sokféle van. Gondolom all inclusive ellátást kaptok Úgy tudom, hogy más szinte nincs is. A választék sokféle, és nincs tele tengeri herkentyűvel. Húsok is vannak, de egyéb is van a választékukban. Persze te választasz. De biztosan túléled a hetet :D Sütemények is vannak bőven. Ha nektek is a Kati lesz az idegenvezetőtök, akkor jól jártok Ő magyar, de kint él már sok éve, és beszéli a nyelvüket. Ugyanaz az iroda, gondolom ő lesz nálatok is. Nagyon jó fej, és segítőkész. A szállodaigazgatói vacsora meghívás nálunk nem jött be. Csodaszép a különterem de a kaja felejthető. Szóval ezt kár volt választanunk, bár nem került pénzbe.

Napágy foglalás: A tengerparton van bőven, de ha lesz kedvenc helyetek, akkor oda érdemes lefoglalni A medencéknél hamar elfogynak a jó helyek, itt inkább ajánlott a foglalás.

Fakultatív programokon is voltunk. A leginkább ajánlott a sivatagi túra! Kicsit fárasztó, de a Szaharában tevegelni az kihagyhatatlan. Többen ehelyett (inkább férfiak) a kvadozást választották. Kinek mi jön be. Mutatnak barlanglakásokat is, ami meglepően komfortos, ahhoz képest amit hiszünk ezekről.  Sajnos nekünk most csak egynapos volt, mert kevesen jelentkeztek, de pár évvel ezelőtt kétnaposon voltunk, az még jobb volt. De ne hagyjátok ki akármelyik lesz. Még egy "titkos" ötlet! Amikor megérkeztek a szállóba, és a recepción leadjátok az útleveleket (amíg vacsorázni mentek) tegyetek bele egy-egy öt Euróst. Garantáltan jobb szobát kaptok!

Még valami! Nálunk néhány pasit rábeszéltem a jetski-re. Ne tudd meg mekkora sikere volt! :) Javaslom nálatok is a pasiknak!

Ha van még kérdésed írd meg, válaszolok szívesen.

Előzmény: famerilla. (4491)
famerilla. Creative Commons License 2019.02.08 0 0 4491

Szia! Köszönöm a választ. Mi a főépületbe foglaltunk szobát az eddig olvasott vélemények miatt, hátha ezt elkerüljük. Háát, akkor ez majd kiderül :)

Abban tudnál segíteni, hogy ételek szempontjából milyen színvonalú a hely? Inkább én vagyok a macerás, nem jövök ki a tengeri dolgokkal és húsokat sem nagyon merek fogyasztani. Csirke jöhet. Egy ilyen ember túléli a hetet kint? :D 

Illetve napágy foglalással kapcsolatban, indokolt a reggel 7-kor törölközővel foglalóst játszani vagy vannak megfelelő mennyiségben? A parton, illetve medence környékén is érdekel.

Fakultatív programon voltatok? :)

Előzmény: egykéthár (4490)
egykéthár Creative Commons License 2019.02.07 0 0 4490

Mi tavaly voltunk pont ebben a szállóban. Nekünk nem volt gondunk , de többen a csoportban panaszkodtak, hogy elsőre egy vállalhatatlan szobát, vagy bungalót kaptak. Reklamálásra másnap cserélték. Nagyon jók a medencéik is. Van tengervizes is, és édesvizes is. Ha még érdekel valami szívesen válaszolok.

Előzmény: famerilla. (4489)
famerilla. Creative Commons License 2019.02.01 0 0 4489

Sziasztok!

Úgy látom, voltak még most is a szállodában, ahova mi is készülünk :) A Taurus Reisennel utazunk június végén az El Mouradi Djerba Menzelbe, addig hátha felrázódik a fórum egy kicsit... :)

Esetleg tudnátok szolgálni friss infóval, közbiztonság, felújítás, élmények szempontjából? Köszönöm előre is.

Veka83 Creative Commons License 2018.09.11 0 0 4488

Örülök, hogy találkoztunk :)

Előzmény: Eni0102 (4487)
Eni0102 Creative Commons License 2018.08.31 0 0 4487

Igen, igen :) :) :) 

Veka83 Creative Commons License 2018.08.26 0 0 4486

:) De jó, akkor találkozunk :) Visszaszámlálás indul :D 

Előzmény: Eni0102 (4485)
Eni0102 Creative Commons License 2018.08.26 0 0 4485

Akkor ott találkozunk :) :) 4.-én indulunk mi is :) :) 

Veka83 Creative Commons License 2018.08.21 0 0 4484

Szia, igen, az El Mouradiba :)

Előzmény: Eni0102 (4483)
Eni0102 Creative Commons License 2018.08.19 0 0 4483

Szia, szeptember 4.-én jössz djerára az el mourandi-ba? :)

Veka83 Creative Commons License 2018.08.13 0 0 4482

Szia, mi szeptember 4én megyünk :)

Előzmény: Eni0102 (4476)
enalim Creative Commons License 2018.07.10 0 0 4481

Sziasztok!

Járt valaki mostanában a SunClub El Mouradi Djerba Menzelben? Lett csúszda a szállodában?

Köszönöm

egykéthár Creative Commons License 2018.06.10 0 0 4480

Mi megyünk. Szept. 11.-én. Már voltunk pár éve de akkor Hammametben.

Előzmény: Eni0102 (4476)
Dusán&Anikó Creative Commons License 2018.05.16 0 0 4479

Köszönöm szépen!

Mi is tervezünk mindent kipróbálni :)

Előzmény: Dius85 (4478)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!