Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2002.09.21 0 0 622
ne mondd már, hogy nem hallottál még kiszivárogtatásról...

off
a vegyépszerről csak annyit: inkább hazai vállalkozásnak fizetek 20%-al többet, aminek a 60%-a úgyis visszajön a költségvetésbe, adók formájában, mint egy külföldinek aki kiviszi a
hasznot... ja. és kiváncsi lettem volna a pályázatokra anélkül, hogy elözöleg megírta volna a mh, hogy mi az az ár aminek alá kell ígérni...
on

hogy mindig eltérünk a topic témájától :)...

Előzmény: magyar melós (620)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.21 0 0 621
ma már belekötsz valamibe, ne ilyen amatőr módon tedd. erre van egy eljárás, ami nem azonnal megy.
ezért a jövő idő...
Előzmény: BoGar (619)
magyar melós Creative Commons License 2002.09.21 0 0 620
Elmondta, egy állampolgár nyilatkozatot juttatott el a Fideszhez, amely szerint áprilisban megígérték öt vállalkozásnak, hogy a főváros által kiírandó útfelújítási munkákra vonatkozó közbeszerzési eljárásban nyerni fognak
Ja. Nekem meg megigérték, hogy ma megnyerem a 820 milliót. :O)))
A 2002. április 3-i keltezésű nyilatkozatot aláíró állampolgár - akinek a nevét az újságíróknak átadott fénymásolaton letakarták - azt írja: "a levélszekrényemben találtam egy papírlapot, amelyen a Fővárosi Önkormányzat útfelújításaival kapcsolatos információk voltak".
Na ja. Én meg egy papirlapot 5 számmal. Most akkor ezeket fogják kihúzni? :O)))
nemcsak a közbeszerzés elveit sértették meg, de az eljárásnak árfelhajtó hatása is lehetett.
Á la Vegyépszer. :O))

Előzmény: Törölt nick (617)
BoGar Creative Commons License 2002.09.21 0 0 619
Ebben a legjobban a következő tetszik: "A Fidesz kezdeményezni fogja" Ha tud valamit, miért nem kezdeményez rögtön? Miért csak fog??
Előzmény: Törölt nick (617)
leg Creative Commons License 2002.09.20 0 0 618

"Szavazz rám, tezsvír!"
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.20 0 0 617
még ez aztán jóéjt...

"Katona Kálmán: az ÁSZ vizsgálja ki a fővárosi útfelújítások közbeszerzési eljárásait - Deák-reagálás

Budapest, 2002. szeptember 20. (MTI) - A Fidesz korrupciót sejt több fővárosi útfelújítási munkára kiírt közbeszerzési eljárás lebonyolításában.

Katona Kálmán, a Fidesz-MKDSZ-MDF fővárosi listavezetője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján arra szólította fel Medgyessy Péter miniszterelnököt, hogy kérje fel az Állami Számvevőszéket az esetek kivizsgálására.

Elmondta, egy állampolgár nyilatkozatot juttatott el a Fideszhez, amely szerint áprilisban megígérték öt vállalkozásnak, hogy a főváros által kiírandó útfelújítási munkákra vonatkozó közbeszerzési eljárásban nyerni fognak.

A 2002. április 3-i keltezésű nyilatkozatot aláíró állampolgár - akinek a nevét az újságíróknak átadott fénymásolaton letakarták - azt írja: "a levélszekrényemben találtam egy papírlapot, amelyen a Fővárosi Önkormányzat útfelújításaival kapcsolatos információk voltak".

A nyilatkozatra hivatkozva Katona Kálmán jelezte, a Bartók Béla út külső és belső szakaszára kiírt közbeszerzési pályázat eredményhirdetésekor öt olyan beruházónak tettek ígéretet a későbbi megrendelésre, akik ezeken a tendereken nem győztek.

Elhangzott, kárpótlásul ígérték meg az Alterra nevű cégnek, hogy megnyeri a Fehérvári úti csomópont felújítását, a Ring Kkt.-nek pedig, hogy elvégezheti a Bartók Béla úti külső vágányépítési beruházást; a Hungária körúti hídépítést a Hídépítőnek ígérték, az M5-ös bevezető szakaszának munkálatait a Strabagnak, a 6-os út bevezető szakaszát érintő munkálatokat pedig az Egút-nak.

Katona Kálmán hangsúlyozta, hogy az M5-ös bevezető szakaszának munkálatait kivéve mind a négy esetben igazolható utólag, hogy azok a beruházók nyertek, akiknek erre korábban ígéretet tettek.
A politikus álláspontja alapján ezekben az esetekben nemcsak a közbeszerzés elveit sértették meg, de az eljárásnak árfelhajtó hatása is lehetett.

A Fidesz kezdeményezni fogja a Fővárosi Közgyűlés Pénzügyi Ellenőrző Bizottságánál, hogy az eseteket vizsgálja ki.

BŐHM ANDRÁS: A KÖZBESZERZÉSEKRŐL ELLENZÉKI VEZETÉSŰ BIZOTTSÁG DÖNT

A főváros az elmúlt években az országos átlagnál jóval szigorúbb intézkedési rendet léptetett életbe, többek között a közbeszerzésekről ellenzéki vezetésű bizottság dönt - reagált az SZDSZ fővárosi frakcióvezetője Katona Kálmán pénteki sajtótájékoztatóján elhangzottakra MTI-hez eljutatott közleményében.

Bőhm András a Fidesz fővárosi listavezetőjének állításai kapcsán rámutat: emellett független vizsgálóbiztost neveztek ki, akihez a közbeszerzési eljárásokkal kapcsolatban bárki - névvel vagy név nélkül - kifogással fordulhat, ha valamilyen szabálytalanságot vagy ennek gyanúját észleli.

A szabad demokrata politikus azt javasolja a Fidesz "legújabb listavezetőjének", hogy az általa vitatott közbeszerzésekről tájékozódjon a Fővárosi Közgyűlés Közbeszerzési Bizottságának fideszes elnökénél, Deák Andrásnál.

Megfogalmazása szerint a felsorolt fővárosi beruházásokra vonatkozó döntéseket ugyanis a bizottság és annak elnöke egyhangúlag hagyta jóvá. A Bartók Béla úti és a Fehérvári úti beruházásról nem a főváros illetékes bizottsága, hanem a BKV tenderbizottsága döntött, ugyancsak egyhangúlag és ugyancsak Deák András igenlő szavazatával.

Bőhm András bízik abban, hogy Katona Kálmán nem gyanúsítja a négy közgyűlési párt döntéshozóit - saját párttársával az élen - összehangolt korrupcióval.

- Ha azonban bármilyen korrupciót gyanít, akkor felszólítom, hogy az általa ismertetett ügyben ne ismeretlenekre hivatkozzon, hanem azonnal tegyen feljelentést - fogalmaz a frakcióvezető.

Ezt teszi a főváros vezetése is minden olyan esetben, ha korrupció vagy szabálytalanság alapos gyanúja merül fel.

Bőhm András közlése szerint a főváros az ország egyik legnagyobb közbeszerzője. A Fővárosi Önkormányzat és intézményei a közbeszerzési törvény hatályba lépése óta mintegy ezer közbeszerzési eljárást hirdettek meg.

Emlékeztet arra, hogy a közbeszerzési döntések kevesebb mint 6 százaléka ellen nyújtottak be jogorvoslati kérelmet a Közbeszerzési Döntőbizottsághoz. Ugyanezen időszak alatt országosan 9 százalékos volt az arány. A határozatok ellen benyújtott jogorvoslati kérelmek több mint felét a döntőbizottság elutasította. Csupán az összes közbeszerzés 3 százalékánál hozott elmarasztaló döntést a testület, ez országos összehasonlításban kiváló eredménynek számít. Bőhm András úgy látja: a kedvező statisztika nem a véletlen műve.

DEÁK-REAGÁLÁS

Nem a Fővárosi Közgyűlés Közbeszerzési Bizottsága, hanem Demszky Gábor főpolgármester döntött a budapesti útfelújítási munkára kiírt közbeszerzési eljárás ügyében - mondta Deák András (MKDSZ), a fővárosi bizottság elnöke pénteken az MTI-nek.

A fővárosi képviselő ezt azzal kapcsolatban mondta, hogy Bőhm András, az SZDSZ fővárosi frakcióvezetője közölte: a beruházásokra vonatkozó döntéseket a közbeszerzési bizottság és annak elnöke egyhangúlag hagyta jóvá.

Előzőleg Katona Kálmán, a Fidesz-MDF-MKDSZ fővárosi frakcióvezetője azt mondta, hogy a Fidesz korrupciót sejt több fővárosi útfelújítási munkára kiírt közbeszerzési eljárás lebonyolításában.

- Ezt megerősíthetem: van korrupció a fővárosban, erre kifinomult módszerek vannak. Más kérdés, hogy a nem a bizottságban, hanem a közbeszerzési eljárás előkészítésének szakaszában, a cégek ugyanis összebeszélnek - fogalmazott a kereszténydemokrata Deák András.

Hozzátette: Bőhm András jól tudja, hogy a közbeszerzési bizottság csupán javaslatot tesz, de a döntéseket Demszky Gábor főpolgármester hozza meg.

Fontosnak tartotta megjegyezni, hogy bár ő a bizottság elnöke, a testületben többségben van az MSZP és az SZDSZ."

forrás (nem az mno :)) mti.hu

Törölt nick Creative Commons License 2002.09.20 0 0 616
épp erre gondoltam én is. az mszmp-s felsővezetök nem változnak (szociáldemokrácia, sajtószabadság ugyan már...)
Előzmény: magyar melós (612)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.20 0 0 615
ennyit tudok segíteni...

Előzmény: kambekk (613)
magyar melós Creative Commons License 2002.09.20 0 0 614
Engem speciel érdekelne.
Érdekes és tanulságos volt eddigi nyomozásod.
Ha van időd és energiád, szerintem az lenne a többi is.
Előzmény: kambekk (611)
kambekk Creative Commons License 2002.09.20 0 0 613
Tudom, de nekem sajna nincs meg a '90-es handabanda-anyag. Ezért akarom archiválni a mostaniakat.
Előzmény: ICQ_balos_index (610)
magyar melós Creative Commons License 2002.09.20 0 0 612
egy párt meg tud. egy ember is. 20-30 éves kor körül még általános és hihető is. 40-50 felett már nem igazán. tudod a beidegződések.
A korról volt szó. :O)
Előzmény: Törölt nick (609)
kambekk Creative Commons License 2002.09.20 0 0 611
Folyamatosan nyomozok. De kicsit belefáradtam.
Jövő héten asszem folytatom.
Bár Gy.N. jelölése úgy lufi, ahogy van.
Cs.I. meg hát ízé... érdemes őt komolyan venni?
Előzmény: magyar melós (608)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.20 0 0 609
csurkáról nem. nem is bírom (a miépet sem). az mdf-ben voltak kádár rendszerbeli politikai felsővezetők? mesélj...
Előzmény: magyar melós (605)
magyar melós Creative Commons License 2002.09.20 0 0 608
Nagyon jó !!!!! :O)
A másik két jelöltnél nem próbálkoztál? Az is érdekelne. :O)
Mármint CSI és GYNE.
Előzmény: kambekk (606)
magyar melós Creative Commons License 2002.09.20 0 0 607
Az meg teljesen igaz, hogy ez egy D.I. topic. :O)))
Előzmény: Törölt nick (604)
kambekk Creative Commons License 2002.09.20 0 0 606
Na akkor most offtopic elmesélek nektek egy kis választási mesét.
Gondoltam szerdán egy merészet, és időt-fáradságot nem sajnálva, a belvárost nyakamba véve, felkerekedtem, hogy megtudjak valami bővebbet fővárosunk két főpolgármeseter-jelöltjének városjobbító szlogenáradata mögötti valódi terveiről-javaslatairól-irányelveiről.
Első utam a mindentől és mindenkitől független Schmitt Pál Deák F. utcai PR-irodájába vezetett. Illendő köszönés után iziben rátértem jövetelem tárgyára:
-A város jövőjét felvázoló konkrét, írásos kampányprogramot szeretnék kapni.
A pult mögötti kedvesen internetező húszoninneni segédlány nagyra tátott szemmel kérdez vissza.
-Írásos programot?
Mondom, azt biza. Erre megszeppenten kezembe nyomja az internetről jólismert -immáron színesen nyomtatott- "VÁLOGATOTT 11"-et.
-Nem lehetne egy kissé bővebb, valódi programot tartalmazó brossúrát kapnom? -karakánkodom tovább.
-Óóóó, hát azt majd októberbeeeeen! -hallom a hátam mögül egy nyeglemodorú fiatalembertől.
-Őőő, nem lesz az késő? -értetlenkedem.
-Ugyan! Hát kit érdekelne egy ennél bővebb kiadvány?! -folytatja a nyeglemodorú. -Majd októberben lesz; talán. -fejezi be sebtiben, majd megcsörrenő mobilját kapcsolgatva még a kezembe nyom egy elmaradhatatlan névjegykártyát Kiss Antal, Sch.P. sajtófőnöke.

Kissé lelombozódva kullogok tovább a távoli Madách tér irányába, Demszky Gábor pátriája felé, hogy megtudjam, a főváros jelenlegi vezetése miként gondolja közös jövőnket.
Hamar rábukkanok a háborús rombolás sebeit máig kitűnően őrző tömb pazar főkapujára. Reménykedve nyitok be a Fővárosi Önkormányzat Ügyfélszolgálati Irodájába. Bent dohos félhomály és a 6 ügyfélpult mögött egyedül bambuló ügyintézőhölgy fogad. Frappánsan nekiszegezem a váratlanul meglepő és elképesztően naiv kérésem, miszerint én D.G. a napokban bemutatott városfejlesztési programjához szeretnék hozzájutni.
Reakciója csodálkozóan lesajnáló.
-Én olyat még nem láttam.
-Az nagyon szomorú asszonyom -bököm ki őszintén-, ugyanis ezzel volt tele napokig a sajtó. Tetszik tudni arról könyvecskéről van szó, amit a főpolgármester az Alagút tetejé...
-Háááát talán a Sajtóosztály! -nyögi ki mentve a menthetetlent az ügyfélszolga.
No jó. Akkor hát irány a Sajtóosztály. Első emelet 106.
Hamar feljutok a tágas hodályterembe, melyben 5 elszánt fiatal lelkesen klaviatúrát bűvöl.
Köhhintek, majd előadom lehetetlen kérésem a nemrég bemutatott városfejlesztési terv ügyében.
Értik a szót, de látom, nem értik a szignifikációt. Hát elismétlem nekik.
Lassan leesik odaát a tantusz. Az egyik sajtóreferens -az egyszerűség kedvéért nevezzük Báder Józsefnek- lassú, megfontolt mozdulattal kikászálódik biztonságot nyújtó PC-je mögül, és arcán értetlen fintorral tudatja, hogy olyat ugyan ő adni nem bír, még ha szeretne se. (Pláne, hogy nem szeretne!)
Én kötve az ebet a... hajthatatlannak tüntetve fel magam, megismétlem jövetelem csacska célját.
Józsefünk lassan, tagoltan ecsetelni kezdi, hogy az az állítólagos kiadvány, melyet én létezőnek vélek, még nem is létezik. Hisz' az még csak egy tervezet(!), egy nem is létező váz.
Miből gondoltam én azt, hogy hozzájuthatok akár csak egy pillanatra is?! Ne gondoljam, hogy ötnél több példányban kinyomták. Dehogy!
Ekkorra már a tizedik együtt töltött percben járunk. Lassan a sarokban gépelő bonyolító-lányka is zaklatottá váló tekintettel kezd vizslatni.
Ám ekkor -mintha angyal libbent volna át a termen-a fénymásoló takarásából fölpattan egy szemüveges nyurga srác és előttem átrobogva egy nyikorgó ajtajú szekrényhez lép és kivesz belőle egy kékes színű, fényes brossúrát. A kezembe nyomja.
-Biztos erre gondolsz! Nem?
De. Arra gondoltam.

Meg arra, hogy alig egy hónappal a választás előtt, harsány szólamoktól kábítva miért került nekem másfél órámba két nyamvadt tájékoztató füzet beszerzése...

bocs az offért, de hát ilyen ez az ilyen

magyar melós Creative Commons License 2002.09.20 0 0 605
De pl. az Mdf-ről meg elhiszed (a CS.I.-ről már nem is beszélek, aki a szocializmus elkötelezett hiveként irta dicsőitő mondatait valamely irodalmi lapba, a nevére nem emlékszem, de itt olvastam az idézetet a fórumon, a Széchenyi könyvtárban talán fellelhető, ha ki nem tépkedte a lapokat), hogy megváltozott??
Előzmény: Törölt nick (604)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.20 0 0 604
off
egy párt meg tud. egy ember is. 20-30 éves kor körül még általános és hihető is. 40-50 felett már nem igazán. tudod a beidegződések. nem vitatom, hogy a maszop nagy része főleg a fitalabbak tényleg baloldali szociáldemokrata (legalábbis ami ilyen politikai vezetés alatt kifejlődhetett). csak az öreg kádár rendszerbeli pártelit nem igazán hagyja őket kibontakozni. aki előtérbe kerül az olyan újhelyi féle tökéletes
kovács-demagóg-lászló tanítvány. én például pont a pártvezetés miatt utálom a mszopot...
on

de kissé elkalandoztunk demszky elvtárstól és az 54 méteres nagykörúti villamosálmától :)

Előzmény: BoGar (600)
magyar melós Creative Commons License 2002.09.20 0 0 603
Én arra céloztam, ha az egyiknek lehet (irány mindegy), akkor a másiknak miért ne lehetne.
Mert ezt elvitatják egyesek (nem Te).
Előzmény: BoGar (602)
BoGar Creative Commons License 2002.09.20 0 0 602
Nem csak lefelé lehet változni, mint OVi, hanem felfelé is. Vagy te nem úgy érzed??
Előzmény: magyar melós (601)
magyar melós Creative Commons License 2002.09.20 0 0 601
Egy ember, egy párt nem tud megváltozni?? Mert szerintem igen!
Nézd meg, hogyan lehet röpke néhány év alatt a Liberális Internacionálé alelnökéből az Európai Néppárt alelnökévé sülly... izé válni. :O)))
Előzmény: BoGar (600)
BoGar Creative Commons License 2002.09.20 0 0 600
Igen, mint mondtam, DI beintett OVi-nak, hogy nem akar egyesülni, de OVi először azt nyilatkozta közös frakciót akarnak, csak DI ellentmondott neki. És nagyon jól tette. 4 év múlva az MDF legyözheti a Fideszt, én úgy látom!

(Egyébként beszélhetnénk arról, hogy ki setét!! Aki felhozza, hogy az MSZMP-ből lett az MSZP és ezt nem tudja elfogadni, az eláshatja magát. Egy ember, egy párt nem tud megváltozni?? Mert szerintem igen!)

Előzmény: Törölt nick (597)
BoGar Creative Commons License 2002.09.20 0 0 599
Nem vitatkozom veled. A volt kommunistákat elítélted az MSZP-ben, de ha a Fideszben van akkor jó, ott jó helyen van! Te demagóg!
Előzmény: Törölt nick (598)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.20 0 0 598
Ne fárassz ekkora kapitális baromsággal. Kismillió kisgazdapárt van, amely független és önálló. Szerintem te csak ne sértegesd a kisgazdákat.
Előzmény: BoGar (593)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.20 0 0 597
Imádlak BoGaram, te mintapéldája vagy annak az embertípusnak, akinek világít a negró a szájában (már ha korodnál fogva te ezt még érted egyáltalán...)!

No, hogy túlestünk személyeskedésen, megkérdezném: a választási pártszövetség mióta pártegyesülés? Sőt, ahogy nézem, eléggé külön frakciót alkotnak, politikailag meg mintha két össze nem illő fogaskereket látnék, egyik erre a másik amarra megy. Barátom, még a kötvéleménykutatók is külön párttként mérik.

Előzmény: BoGar (594)
naiv Creative Commons License 2002.09.20 0 0 596
Demszky Goodman Brinker (Ezt az MSZP SZDSZ balhé budapesten topicból láttam, de jó) a Faludy ügy kapcsán ismét megmutatta, hogy valódi szájhős, aki csak a Gyorskocsi utcai kihallgató szoba csendjében tett ígéretei betartására képes (MX/X akarom mondani 3/x), nem pedig egy főváros vezetésére.

A kampánymeló sietségei megbosszúlják magukat a gellért szálló előtti csőtörést most követte a Kosztolányi téri csőtörés, aminek szintén nincs köze a sebtében végzett mmunkálatokhoz.

Nagy G. Creative Commons License 2002.09.20 0 0 595
Ja és a Fidesz lenyúlta azösszes ingatlant és vagyont, mint az Mszp az MSZMP-től...
Előzmény: BoGar (594)
BoGar Creative Commons License 2002.09.20 0 0 594
Ja és most nem a Fidesz-MDF indult együtt a választáson?? Majdnem őket is sikerült beolvasztani, de végül ibolya felállt és azt mondt: Nem!
Előzmény: Törölt nick (591)
BoGar Creative Commons License 2002.09.20 0 0 593
Igen? A Fidesz nem magába olvasztotta a kisgizdákat? D igen. a Név nem változott. és mi van akkor, ha az MSZp neve változott az idők folyamán?? Haladtak a korral.
Előzmény: Törölt nick (591)
Törölt nick Creative Commons License 2002.09.20 0 0 592
meséld már el, hogy a Fidesz-FKGP az milyen párt?
Előzmény: BoGar (590)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!