Használata komoly szaktudást, nagy gyakorlatot igényel a készülék igen különleges kialakításán túlmenően!
És akkor jön nehány "okoska" aki kezébe vesz egy csúzlit, körbesétál vele, és kijelentéseket tesz, amire buta ember sokkkezeket leperkál a csodatudósnak.
Kihívsz egy " szakembert ", beméri a lakásodat és általában azt állapítja meg, hogy rossz helyen fekszel és tedd a szoba közepére, mert ott nincsenek sugarak.
Ja és fizessél több tízezer ft-ot.
És ezt a 10. emeleten is bemérik, mert hogy ez a sugárzás borotva élesen felfelé terjed és a birkák meg fizetnek.
Fordítva: az érdekes kérdés az, hogy amit nem lehet megbízhatóan, reprodukálhatóan kimutatni (tehát valószínűleg nem létezik), az lehet-e ártalmas? Például a placebo-hatás nagyon is valóságos és létező dolog: egy hatástalan gyógyszer is hat(hat), ha a beteg azt gondolja, hogy az egy hatásos gyógyszer.
Ennyi hülyeséget még sehol nem olvastam. Mert azt lehet vitatni, hogy a földsugárzások árthatnak-e az egészségnek (szerintem igen), de az már nagy korlátoltságra vall, ha valaki ezek létezését is vitatja. Mert ez kb. olyan, mintha azon elmélkednénk, hogy létezik-e gravitáció. Egyébként meg utána kell nézni, ez ugyanis fizika. Nyilván, ha valaki sötét hozzá, inkább hagyja.
Már rég kérdeztem utoljára, mert azt montad sok idő és pénz, meg éppen valami zseniális publikácóikkal vagy elfoglalva, ami megrengeti a világot, de talán ha itt van időd irogatni, akkor újra megkérdezhetem: Kész van már az örökmozgód? :-))))
Mar bocs, de rendkivul tajekozatlan vagy, a Repulo Spagettiszorny nem lathatatlan. Én vagyok tájékozatlan?????? Már bocs, de a Repulo Spagettiszornyet mindenki ismeri. De én Láthatalan Repulo Spagettiszorny-ről beszéltem. Azt még én sem láttam, tehát igaz hogy láthatatlan, tehát létezik! További bizonyíték, hogy Te is letagadod létét, hiszen ha nem létezne, azt nem tagadnád! :))))
a termodinamika egy modell. a modellt számos kísérlettel tesztelték, és soha nem mondott csődöt.
a modellből következik, hogy nem lehet örökmozgót építeni.
ebből az következik, hogy ha tudsz építeni örökmozgót, akkor a termodinamika nem érvényes. ez benne van a pakliban. de amig valaki ezt be nem mutatja (peer review!), addig nincs miről beszélni.
nemlétet bizonyítani tudományban eleve nem lehet. mivelhogy semmit nem lehet bizonyítani. a "bizonyítás" tudományban azt jelenti, hogy sok sok megfigyelést végzünk, és azokkal mind összhangban van. én tudom, hogy ezt nem tanítják iskolában, ez elég baj. de mi számos alkalommal elmondtuk.
példa: hogy bizonyítanánk, hogy van földsugárzás? először definiálni kell, hogy mit is állítunk. mondjuk: 1. van valami hatás, ami helyenként különböző, de időben rövidtávon állandó. 2. egészségre káros lehet, ezt meg ezt a tünetet/betegséget okozza.
1.-et ki lehet mérni vesszővel (ingával, nemtommivel). igazolás: adott két (vagy több) varázsvesszős fickó, akiket elkülönítünk, különböző helyekre visszük őket, de úgy, hogy fehér papírdobozban vannak, nem látják a külvilágot. mindketten minősítik a helyet, ha van korreláció, valamit mértek. ha nincs korreláció, akkor ez a kísérlet sikertelen, lehet újra próbálkozni másokkal.
2.-őt nehezebb kimérni. ahhoz az kell, hogy megvizsgáljuk többszáz helyen az ott hosszan lakó emberek egészségi állapotát, és ezt összevetjük az előzőekben leírt fehérpapírdobozos méréssel. ha van korreláció, nyertünk, ha nincs, akkor még mindig nincs bizonyítva semmi.
az egészben a legnehezebb a rejtett összefüggések kizárása. pl a papírdoboz azért kell, mert simán lehet, hogy a hely maga vált ki érzéseket, a látvány, a szinek, a fényerő. akár (ne adja az ég) össze is beszélhetnek a résztvevők, így az 1.-es feltételt teljesítik. persze az igazi eredmény a 2. volna, hisz annak van haszna is.
a földsugárzás zöldes színű és jól látható csak koncentrálni kell. van pettyes földsugárzás is különböző méretekben. de egyáltalán nem úgy pettyes és zöldes ahogy ez a gimel nevű majdnemfizikus állítja, és nem is periodikusan jó vagy rossz, hanem srévizavé keserű vagy édes. a pingvinek nem tudnak tojni ha kesernyés a földsugárzás. és ez is tény. sőt tulajdonképpen két tény. egy kisebb meg egy nagyobb tény és a kisebb az pettyes de nem zöldes hanem inkább bézs színű. a kék tények hülyeségek, ezt észrevettem, de a kisebb, pettyes enyhén bézs színű tények azok nem. és ez külföldiül még inkább így van. bár, külföldi tények szoktak néha pinkek is lenni.
Mar bocs, de rendkivul tajekozatlan vagy, a Repulo Spagettiszorny nem lathatatlan. Sot, Hamburgban le is filmeztek. Ami lathatatlan, az a Rozsaszin Egyszarvu, ime.