Keresés

Részletes keresés

Gali Sándor Tibor Creative Commons License 2020.07.29 0 0 232

Holl lehet venni Balatongyörökön napijegyet?

 

Broks2 Creative Commons License 2020.07.14 0 0 231

Szép jó napot! Érdeklődnék hogy Balatonszéplak-Felsőn lehet-e horgászni?

oveipreib Creative Commons License 2020.06.30 0 0 230

Vasárnap voltam strandon Széplak környékén.

Mi ez a sok döglött hal? 

marekocska74 Creative Commons License 2020.06.22 0 0 228

Sziasztok. Augusztus elején megyek egy hétre Balatonfüredre. A szállásunk a Kisfaludy strandnál lesz. Arra lennék kíváncsi, hogy a környéken hol lehet jól horgászni? Elsődlegesen süllő/balin/csuka a célhal, pergetve és/vagy fenekezve kishallal. Minden infó illetve jó tanács érdekel. Aki ismeri a környéket, és adja Isten pergető/ragadozóhal horgász, az nagy örömömre szolgálna, ha adna pár hasznos tippet helyek, napszakok és csalik tekintetében. Előre is nagyon köszönöm!

VALINT CZEMMEL BÁLINT Creative Commons License 2019.10.24 0 0 227

Itt a világ legnagyobb 2 horgos szereléke

https://youtu.be/2EY0F33naNA

baradlay1 Creative Commons License 2019.05.07 0 0 226

Hol az az itt sokat fogott?..:)Vannak helyek ahol még lehet fogni..de nagy általánosságban igencsak megfogyatkozott a süllők száma..most meg,hogy egész évben lehet radarozni..még kevesebb lesz...ez csak a hülye nem látja.

Előzmény: dr!! (225)
dr!! Creative Commons License 2019.04.30 0 0 225

Köszönöm a válaszodat, kissé ellenségesnek tűnik, én nem süllőzöm, de itt szépen fogták egész évben - ismerősöm több tízet fogott....igaz, Ő rendszeresen horgászik rájuk!

Előzmény: baradlay1 (223)
baradlay1 Creative Commons License 2019.03.05 0 0 223

Az Önkormányzat tiltja a strandokon a horgászatot nappal szezonban.Az,hogy a kemping is..ezt nem tudom de teljesen mindegy is ki tiltja..ha tiltva van..:)

Horgászkártyát nem tudom kérik e az ellenőrök..hogy mit lát rajta az meg nem érdekel...:)

Inkább a süllő telepítést nyomják ezerrel..és jó lenne ha nem csak 6000 kg tennének bele,mert az édes kevés..

 

Előzmény: dr!! (222)
dr!! Creative Commons License 2019.03.02 0 0 222

Bocsánat, kicsit kiestem a fórumból, naszóval ezt nem az Önkormányzat tiltja, hanem a Holiday Kemping vezetése - mert nehány külföldinek nem tetszett, hogy nem illik átúszkálni a bedobott szerelések zsinórjain - igaz, elég alpári módon reagáltak a sporttársak! egyébként minden a pénzről szól mostmár a Balatonnál (is), ja, észrevettétek-e, hogy titkosítva  van a horgászkártyán a tulajdonos neve? - merthogy ki képes a sötét háttéren a l sötét betűt jól látni! Érdekel, a halőrök éjszaka mit fognak látn?

Előzmény: baradlay1 (221)
baradlay1 Creative Commons License 2019.02.14 0 0 221

Igen..szezonban az Önkormányzat megtilthatja a strandokon a horgászatot a fürdőzők érdekét szem előtt tartva.

Igazából nappal nem is lehetne horgászni vagyis halat fogni egyik strandon sem nyáron.

Ebben a tiszta vizben meg főleg nem...

Nem úgy,mint gyerekkoromban amikor a strand melletti nagy hínár mező egyik oldalán 300 ember fürdött..a másik oldalán meg fogtuk a pontyokat keszegeket julius közepén délután 1 órakor abban a zavaros vízben!!

Na..akkor volt hal a Balatonban...most csak az van benne..és annyi amennyit betelepítenek..,mert természetes szaporulat nemigen van..nincs mit enni a kikelő ivadéknak aztán éhen veszik.Küsz is alig van már...ezért nincs süllő sem.

 

 

 

Előzmény: dr!! (220)
dr!! Creative Commons License 2019.02.09 0 0 220

Üdv!

Van itt mégegy nyafognivalóm - a kemping, ahol egész szezonban saját lakókocsival vagyok, bizony nem kevés összegért (mit jár a szám, ha ki tudom fizetni - hallgassak!!!) bevezette azt a rendelkezést - mert a pénz az úr, kaparnak a külföldi ( és talán a magyarért is) vendégekért,-hogy július elsejétől cca. aug. 20-25-ig- nappal tilos a horgászat a partról, de.9 órától este 19óráig, hogy ne zavarjuk az úszókat - akik aztán vagy jönnek, vagy nem. Ezzel elveszik a szezon jelentősebb részét, a kifizetett és egész napra érvényes horgászjegy arányos árát és az élvezetet, amit a horgászat jelent. De tehetetlenek vagyunk, a panaszkodásunkra a válasz: "Nem kell idejönni a kempingbe!" Igazán azt nem tudom, hogy a külföldieket is ellenőrzik-e, én még nem vettem a fáradtságot, hogy járőrözzek a parton a tiltás alatt....és akkor ehhez itt van ez a szemét rendelkezés a behúzással, az etetőhajó használatával, a halkezeléssel kapcsolatban...dehát ha ez a szórakozásunk, akkor viseljük el a nehézségeket, nemdebár? Ja, és előbb-utóbb eladják ezt a kempinget is, épülnek a luxusapartmanos házak, kaszálnak  a gazdagok -perzse addig tudnak csak a kempingesek kaszálni - sietnek is, a harács, az harács! Lekük rajta, nekem már nincs sok hátra, talán nem fog nagyon fájni, ha abba kell hagynom....

baradlay1 Creative Commons License 2019.02.05 0 0 219

Hello

 

Mi már kiveséztük ezt...:)

Sajnos itt olyan döntések születnek amire nincs értelmes magyarázat...

Szári úr kiszolgálja a pénzes réteg igényeit..a többi le van sz..va.

Az,hogy mi balatoni horgászok tartjuk el őket a befizetéseinkből...ennek ellenére a neki nem tetsző kérdésekre nem hajlandó válaszolni sem.

Hazudoznak,hogy tele a Balaton süllővel az,hogy egy hétig kapás nincs a jobbnál jobb helyeken..az nem érdekli őket.

Erre még a radar tiltást is megszüntetik..

Most még annyi süllő sem lesz....de nem érdekes..,mert a nagy Szári ezt is megteheti.

Jól beetettek bennünket ezzel a palival,hogy majd ő..majd most lesz hal...lesz a fenéket...

Szóval itt jobb nem lett a helyzet...de rosszabb annál inkább...

 

Előzmény: dr!! (218)
dr!! Creative Commons License 2019.01.20 0 0 218

Üdv Sporttársak!

A Balatoni ....Zrt. egy önhatalmú, hűbéres csapat, van közöttük sok jó ember, de hát a többi.... Szóval, érdekel, mit fognak még kitalálni az ostoba behúzós szabályzatukba, meg hogy nem lehet dobós és behúzós engedélye egyugyanazon horgásznak ugyan arra a vízterületre - indoklás??? - az nincs! Ami most jobban bánt, az a másik önhatalmú csapat , a MOHOSZ, hozzák az ostoba szabályokat, büntetnek, ha rosszul töltöd ki a fogásit, de ami a legjobban ba....a a csőröm, az a horgászkártya. Hozták  a zsebes - gondolhatjátok-, rendeletet, hogy a jól bevált, több évtizedes rendszert fel kell rúgni és ezzel - mivel gondolom, minden horgász, aki horgászni akar kiváltja- írd és mondd, 800.000.000 (nyolcszázmillió) Ft üti a markukat, persze, azért van költség is, de gondolom, az alvállalkozóktól is leesik ide-oda nehány jó magyar forint! Érdekelnének a részletek, de ezt soha nem fogjuk megtudni!Bocsánat, ha érdektelen volt a témám!

Törölt nick Creative Commons License 2018.12.10 0 0 217

Ezen az egészen nem érdemes agyalni... csak ideges lesz az ember. Mindenhol hazudnak, ez van. Csak a demagógia megy, az viszont ellenőrizhetetlenül. Mit tudunk tenni? Semmit.  Na, ezért nem hiszem, hogy fogok venni területi jegyet. Minek?

Előzmény: baradlay1 (216)
baradlay1 Creative Commons License 2018.12.10 0 0 216

Most őszintén...aki évtizedeket itt horgászik,szereti,ismeri a Balatont..ismeri mi volt itt és mi a mai helyzet..egy kicsit is átlátja a helyzetet..azsimán tudja mit kellene csinálni.Nem kell ahhoz Szári Zsoltnak lenni..

Hogy támadnák az biztos...

Úgy futtatják ezt az embert mintha valami megváltó lenne..pedig attól igen messze van de ezt már látja is a balatoni horgászok többsége.

Halállomány..a süllő eszi a küszt..egyik fő tápláléka...ahogy a géb és a durbincs is.

Gébből nagyon sok van..durbincs kicsit megfogyott..küsz is egyre kevesebb.

Sügér..annyi van,mint a szemét a kikötőkben..de már a nádasok előtt is.Szép nagyok is..a kikötőkben szoktam kishallal fogni..fogtam 80 dkg-t is.

De a nádasok öbleiben is pergetve.

Angolna kevés van már..viszont jó nagyok.Idén is fogtam jó párat..mind kiló felett volt.

Azt néztem én is hogy 4,4 tonnánál tartanak süllőtelepítésből..a többivel nagy csend van..pedig már itt az év vége.

A Balatonnak nem kell ivóvíz tisztaságúnak lennie..az otthon a csapból folyjon ivóvíz tisztaságú.Nem úszómedence ez...hanem egy természetes víz...amíg ilyen tiszta lesz addig sem sok jóra számíthatunk.

Éppen ma néztem egy horgász műsort a F&H csatornán...Szári nyilatkozata...a süllő állomány Európai hírű..sőt..Európában a legjobb süllős víz...

Hogy nem szakad le a pofája ekkorát hazudni...

De folytatja...évente 100 tonna süllőt fognak ki a horgászok..na ja..ennek simán a dupláját..max 100 tonna van beírva..

Ennek tudatában..6 tonnát telepít..és most azt kellene megkérdezni,hogy ezen számok arányaiban,nem gondolja hogy a süllő állomány a végét járja??

Hazudoznak,ferdítenek...és aki nem itt horgászik csak a Szári nyilatkozatokat olvassa az be is veszi ezeket a híreket

Aztán eljön ide horgászni..és csodálkozik ha pofára esik....

 

 

Előzmény: Törölt nick (215)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.10 0 0 215

Biztosan van ilyen. Nem is lenne olyan nehéz találni, az emberek többsége becsületes. Ha nem ért ahhoz, amit csinálni kell, majd megtanulja. Abban is biztos vagyok, hogy nagyon sokan segítenék. A probléma ott van, hogy másnap már kicsinálnák, hiszen nem a felsőbb kaszt elvárásait teljesítené. 

 

Tegnap ránéztem a süllőtelepítésekre. Kb. 4,4 tonnánál tartanék.  De miért egynyarasakat? Hogy egymást megegyék? Régen nagyon sok vágódurbincs volt a vízben és miután az fenéklakó, a süllő fő tápláléka ez volt, hiszen a sneci nem fenéklakó. A fiam 6 évesen úgy hívta, hogy a harcsapofájú... Most az sincs. A sneci ívásakor persze a süllő is feljön a felszín közelébe, de csak kényszerűségből. És csak a kisebbek. Volt olyan nyári este, hogy rapalával 33 db-ot fogtam. Persze egy sem volt méretes. A 6 tonna még odébb van. De azt is láttam, hogy tettek valamit az ívás elősegítésére is. Egy hajónyi borókabokrot tettek a vízbe. Reménykedjünk... Hinárost alig látok. Fonyódon csak az unalmas víz van. És csodálkozunk, hogy nincs sügér? A kis Dunán akkoriban 32 cm-es sügereket fogtam. Olyan dagik voltak, mint egy vizidisznó. :) De most van helyette törpeharcsa... Az is megnőne 35 cm-re, ha hagynák. Meg van busa... :( Angolna már nincs, legalábbis a nyugati medencében nem láttam. Szántódon iszonyú sok volt, nagyon utáltam nyúzni őket, inkább elcseréltük gyümölcsre, vagy a németek megvették őket... :)

 

Víztisztaság? Érdekes kérdés. Már 20 évvel ezelőtt is azzal példálóztak, hogy a víz a parttól 50m-re már ivóvíz minőségű. Készséggel elhiszem, most is lelátni vagy 2 m mélységbe, de már ehhez nem kell 50 m-re bemenni...és ez a nyugati medence, ami állítólag a legpiszkosabb... Ez ugye jó a fürdőzőknek, de nem jó a halaknak... Nekem jó volt a 30 évvel ezelőtti vízminőség fürdésre is... Nem mindenki gondolja így. Valahol egy ballanszot kellene találni...

Előzmény: baradlay1 (214)
baradlay1 Creative Commons License 2018.12.10 0 0 214

Na ez az.....

Olyan embert találni aki átlátja a teljes Balatoni horgász helyzetet,aki pártoktól,érdekcsoportoktól független..azt nehéz lenne találni.

Sajnálatos a helyzet az biztos...

Előzmény: Törölt nick (213)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.09 0 0 213

Na és végre olyan embert a vezetői székbe helyezni aki tényleg átlátja a dolgokat és nem haveroknak meg érdekcsoportoknak akar megfelelni a horgászokat hülyének nézve.."

 

Melyik vezetői székbe?   :) Te magad írtál a Fidesz közelségről...

 

Ezt már megírtam, semmi nem fog változni, elmegy az egyik, jön a másik. Nem az a cél, hogy a Balaton a régi fényében tündököljön, hanem, hogy egyes érdekcsoportok minél több pénzt keressenek, akármilyen eszközökkel. Ha ez horgászat, akkor azzal.

 

Szóval, én nem hiszek abban, hogy ezt rendbe lehet tenni. 

Előzmény: baradlay1 (212)
baradlay1 Creative Commons License 2018.12.09 0 0 212

Hm..én ezt nem így látom..és ha lenne hozzá akarat..ami nincs..akkor lehetne ezen gyorsan változtatni.

Először is..a ponty telepítések nagysága megfelelő úgy gondolom..

Most,hogy magasabb a vízszint a nádasok is jobban vízben vannak..a hínár is egyre több...talán szaporodna is a ponty.Bár..én úgy látom itt nem azzal van a baj,hanem mintha ezek direkt olyan pontyot nemesítenének,hogy ne is tudjon szaporodni természetes úton csak mesterségesen..mert úgy van benne pénz.Hiszen ha szaporodik magától akkor nem lehet érte pénzt kérni...

Október közepétől december 31 ig pontyfogási tilalmat vezetnék be ne a telepített pontyra horgásszanak.

Süllőzésről..

A telepített mennyiséget drasztikusan megemelni,1500 méteren belül senki nem horgászhat,a vitorlásokról sem,vitorlás engedélyeket 200 000 ft ra emelni,radart tiltani és kikapcsolt állapotban sem lehetne a fedélzeten.Kikötő hajókat ha szükséges rendőri segédlettel ellenőrizni akár minden nap.Akinél csak egy alkatrésze is a radarnak megtalálható a fedélzeten ott az összes azon horgászónak 5 évre bevonni az engedélyét.

Radarozva halat keresni szerintem sportszerűtlen és nem horgászhoz méltó.Az meg,hogy a radar segítségével lerabolják a tó süllőit..ezt meg csak a vak nem látja illetve a hülye nem tudja.

Éppen pár hónapja láttam egy tv adón ahol a tengeri halászatról volt szó,hogy a régebben halban gazdag tengeri vizekből eltűntek a halak.Ott nyíltan kimondták,hogy ez azért van mert a halászok a radar segítségével már nem vaktóban hanem célzottan halásznak..és így kifognak mindent.Több helyen is betiltották évekre a teljes halászatot..és azóta van megint ott hal.Na most ha egy oceánt üresre lehet halászni a radar segítségével..akkor egy 3 méter átlagmélységű Balatont nem lehet üresre horgászni a radar segítségével??Dehogynem..itt az élő példa ,hogy nincs süllő..

Amit esetleg a radaron látsz..az nem süllő..mert ebben a hidegben olyan nincs,hogy ott van de nem eszik...

És ezt a tiszta vizet ezt valahogy meg kell szüntetni mert én azt látom,hogy mióta ilyen tiszta a vize a tónak azóta itt nincs természetes szaporulat..egy halnak sem.Elenyésző a keszeg és a küsz ivadék is.Trágyázni kellene vagy valahogy ellenőrzött keretek között szerves anyagot bejuttatni a tóba minden késő ősszel.Amiből majd tavasszal tápláléka lenne a kikelő ivadéknak.

Na és végre olyan embert a vezetői székbe helyezni aki tényleg átlátja a dolgokat és nem haveroknak meg érdekcsoportoknak akar megfelelni a horgászokat hülyének nézve..

 

Előzmény: Törölt nick (211)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.09 0 0 211

Ja, régi szép idők. Kishal annyi volt, hogy 2 m szélességben feketéllett tőlük a víz. Úgy hívtuk, mákostészta.

 

És ezen a helyzeten senki sem tud változtatni. Elküldik a Szárit, jön helyette más...

 

A ponty ráadásul szépen összevág az elképzeléseikkel, hiszen a nyugdíjasok kiülnek a partra, aztán legfeljebb morgolódnak. Azok már nem nagyon ülnek csónakba, tehát, fel sem tűnik nekik, hogy nincs süllő. A fiatalabbakból van kevesebb, ezek legfeljebb nem veszik meg a területi jegyet, tehát, alig csökken a beszedett jegyekből befolyt pénz. Vagyis ki van ez találva. Reménytelen. Különösen, hogy alig van ellenőrzés, hiába tiltanák be a vitorlást, meg a radart, ha nem ellenőrzik, nem ér semmit. Rabsicok meg mindig lesznek.

 

Talán ha több halat telepítenének... de az meg drága.

Előzmény: baradlay1 (210)
baradlay1 Creative Commons License 2018.12.09 0 0 210

Szia.Tudom hol lakik a Szári.Egyszer beszéltem vele személyesen.A Szúnyogszigeti móló régen nagyon jó hely volt..ahogy a Fonyódi akadó is.Sokat horgásztam arra ugyanis Fonyódon volt házunk.Hogy mennyi halat fog vagy csak a duma megy..ezt nem tudom megítélni de az biztos,hogy a haverjai a vállát veregeti,milyen jól csinálja a Balaton dolgát.Közben meg egyre több horgász morgolódik és egyre több horgászegyesületi vezető is azt mondja nem jó irányba megy a dolog.A volt munkatársai,ismerősei akik nem nagyon csípik azok mondják,hogy nem tudják elképzelni,hogy került ez a Szári a Balaton élére.A mai politikai helyzetet látva-és nem akarok politizálni-vezető beosztásba csak olyan kerülhet aki erősen Fidesz párti és kiszolgál bizonyos igényeket.Saját halőre mondatát idézve:Addig a Balatonon nem lesz jelentős süllő állomány ameddig a vitorlásokból engedélyezik a radaros horgászatot.Másik idézet szintén a saját halőre szájából:Szári Zsoltot olyan azért tették a Balatonihal élére,hogy bizonyos igényeket kiszolgáljon..ha nem így tenne..másnap már mehetne is.

Irtam már...az IBCC kapcsán itt nagyon nagy összegek folynak be...hogy kinek a zsebébe azt nem tudom..de ,hogy a balatoni horgászoknak abból sok haszna nincs az egészen biztos.Ezért nyomják a ponty telepítéseket.Ez bizonyos embereknek igen igen nagy anyagi hasznot hoz.

A süllővel más a helyzet. Azt ezzel a 6 tonnás telepítéssel szinten tartják..hogy ez a szint édes kevés..ez őket nem érdekli mivel nem hoz hasznot,mint a ponty fogó versenyek.Idiótábbnál idiótább szabályokat hoznak.Az is érdekelne,hogy létezik az,hogy minden évben csak 6 tonna amit tudnak telepíteni a süllőből.Erről is hallani pletykát,hogy lenne még telepíteni való csak eladják külföldre jó pénzért az ivadékot.Hát nem tudom.Jankovich teleppel szemben már nem igen állnak a hajók,mert nincs mit fogni.Sőt..annyira nincs,hogy többen panaszkodtak tavaly is,hogy a németek is hazamentek akiket horgásztatni vittek,mert egy hét alatt 2 kősüllőt fogtak meg 1 kisebb süllőt.Ezért meg nem marad a német.Tehát már a radarosok sem találnak halat.Gyerekkoromban..80 as évek...keszeg annyi volt,hogy mindegy mikor ment le az ember horgászni..azt fogott...de a fürdőzők között pontyot is.Süllőt simán lehetett fogni a hinarosok mellett partról is.Az a hal mennyiség-pedig akkor volt halászat is-és a mostani köszönő viszonyban sincs egymással.Egy szónak is száz a vége...a jelenlegi Balatonihal vezetősége nem váltotta be azt a horgász reményt,hogy több hal lesz,hogy többet lehetne fogni.....hogy ténylegesen a horgászok érdeke lesz előtérben.Mutogathatják ezt a Szárit ahol akarják meg a díjakat is amit kap...de ettől a valós helyzet nem változik ,hogy egyre kevesebb a hal.Keszeg is sőt a kishal is drasztikusan megfogyatkozott.Süllőről meg ne is beszéljek...

 

Előzmény: Törölt nick (209)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.08 0 0 209

Igazad van... sajnos. Szári Zsolt Fonyódon lakik a Szúnyogszigeten, jól körbe van kerítve, a nyugati mólóra hétköznapi ember nem tud bemenni, legfeljebb úszva... Ettől függetlenül nem túl sok halat fog... inkább csak a duma megy, meg néha egy-egy fotó. Annyi van mindenütt, ezért egyszerűen nem éri meg.  És a rabsicokkal mit csinálnak? Vagy mellényzsebből egyszerűen megveszik a halőrt? Rémtörténeteket én is hallok. Bogláron, a Jankovich teleppel szemben nem véletlenül áll egy kupac vitorlás egy helyen, napokig. Kérdés csak az, hogy miért nem változtat a vezetőség ezen? 

A pénzlenyúlás mindenhol megy. Mindegy, hogy az élet melyik területén, lehet az ökölvívás, építkezés, vagy akár a horgászok pénze. Ezt az országot kizsigerelik az élet minden területén.

De már keszeg sincs. Annak idején Szántódon akkora dévérek voltak, mint egy péklapát. És nem egy, szinte minden napra jutott a mólon valakinek. Azt is hozzá kell tennem, hogy távolról sincs annyi horgász, mint akkoriban. Mondom, Fonyódon, ha valaki fog egy keszeget a mólón, már összecsődül mindenki.

Na, ezért aztán egyre nagyobb a meggyőződésem, hogy megyek a Balcsiról valahova máshova... pedig kész a nyaralóm és nagyon sajnálnám eladni. Már csak az a kérdés, hova menjek? 

Talán a Soroksári Dunaág vége, Tass körül. Rózsasziget, Osztósziget. Talán nyáron tesztelgetem kicsit. De csodálkoznék, ha ott nem ugyanez lenne.

Előzmény: baradlay1 (208)
baradlay1 Creative Commons License 2018.12.08 0 0 208

Nos...most halászat nincs..most radarozás van.Május 1 től november végéig amikor is a kikötök bezárnak..addig folyamatosan szűrik a radaros hajók a vizet.Visznek mindent...Amikor az ellenőr elmondja,hogy tudomásuk van olyan esetről,hogy a májusi kezdéskor radarral megtalált rajból 114 db süllőt kifogtak..majd másnap a németekkel visszamentek és még 74 db süllőt fogtak..akkor miről beszélünk???Ez csak egy hajó 2 napja..és akkor még hol van a többi??Ezek a horgászok azok-és elég sok van belőlük sajnos-akik miatt itt tartunk most,hogy a legjobb süllőző időben kapás nincs.Be kell tiltani a radar használatot,be kell tiltani az 1500 méteren belüli horgászatot is,hogy legyen egy kíméleti terület a halnak ahol nem zaklatják..Abban igazad van,hogy az ívás illetve a jó szaporulat nagyon fontos lenne.DE..ebben a csap tiszta vízben amiben szinte semmi tápanyag nincs..éhen veszik a kishal is..abban,hogy legyen tápláléka a süllőnek?A telepített süllő fele nem éri meg a 70 dkg-s méretet.A kormorán és a nagyobb süllők gyomrában végzik.Illetve van aki a 30 cm méretet is viszi.Nem tudom,hogy a Szári Zsolt féle vezetés szerint ez így rendben van e...mert a mellüket verik,hogy "Európa szerte híres" a balatoni süllőállomány.Ja..jó duma...volt valamikor..még a 90 es évek közepéig esetleg..de azóta....Ezt a dumát esetleg valami vendég horgásznak el lehet sütni-bár már azoknak sem-de aki itt él lassan 50 éve..aki itt horgászik több,mint 40 éve ebből 28 év csónakos süllőző tapasztalattal bír...annak ezt a dumát már nem lehet beadni.Nem tudom miből gondolják,hogy 6 tonna süllő amit telepítenek az elég ide ebbe a nagy vízbe.Az szinte semmi.Mindenki azt hitte na majd a Szári Zsolt..na most majd lesz hal....Na..most ponty az lesz..de azt is csak azért nyomják,hogy minél több legyen aki benevez a pénzdíjas pontyfogó versenyekre..ami azért kurva jó bevétel..valakinek.Mert nekünk balatoni horgászoknak-akik nem mellékesen a Halászati Zrt működési költségeinek a 90%-t fizetjük be-nekünk ez nem buli ezek a pontyfogó behuzos versenyek.Az is milyen dolog...a behúzás,mint "sporthorgász" módszer?Évtizedekig szigorúan tiltott sportszerűtlen módszer volt..most hirtelen a Szári féle vezetés alatt "sporthorgászmódszer" lett.Szóval..én nem tudom hova fog ez vezetni de sok jót nem remélek.Egyre kevesebb a süllő és ha nem történik drasztikus változás de nagyon gyorsan..akkor oda fogunk jutni,hogy örülhetünk ha egy-egy darabot fogunk majd süllőből egész évben,mert egyszerűen elfogy.Már nagyon a végét járja...

Előzmény: Törölt nick (207)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.08 0 0 207

Nem rossz dolog a radar. Nemcsak arra való, hogy na most mindent kifogjunk, de fel lehet térképezni a mélységeket és a jobbakhoz van szoftver, ami három dimenzióban megjeleníti a tó fenekét. A másik, hogy egyből mutatja, hogy merre menj, ha egy korábban eltárolt helyet keresel. Aztán ezt már meg lehet találni egy GPS app segítségével is, telefonról.

'86-környékén az élő Dunán, meg a szántódi kompárokban horgásztam. Soha nem mentem haza hal nélkül, egyik helyről sem. Pedig volt halászat, mégis volt hal bőven. Most valami félrement,  az utolsó években mindenki panaszkodik. Nincs természetes szaporulat, mert hol is lenne? Pedig egy ívás szempontjából jól sikerült év hozamával össze sem mérhető a haltelepítés mennyisége. 

 

Fonyódon nem nagyon megy a kishal. Én jobbnak látom a gumihalat, abból is a jó nagy méretűeket, pergetve. De most az sem jött be... Az élő Dunán meg a sneci, cincálva. De az egy más világ, könnyebb megtalálni a süllőző helyeket. Persze már azok is pusztulnak.

Előzmény: baradlay1 (206)
baradlay1 Creative Commons License 2018.12.08 0 0 206

Bogláron,Lellén horgászom jelenleg.Szeptembertől november közepéig egészen elfogadható volt.Fogtam pár szépet is..2-3-7 kilósat illetve 6 db méretes harcsát is.Radarom nincs..nem is engedném a használatát.Szóval az,hogy egyáltalán nincs kapás az élő küszre...ez azt mutatja,hogy nincs süllő.Minden évben befagyásig horgászom..10 fok alatti víznél indul meg a legjobban...ez kb november közepe..de 1 fokos vízben is igen szépen szokott enni..4-500 méteren.De a harmadik éve,hogy észrevehetően egyre kevesebb a süllő.Pontyot telepítenek orrba szájba lassan már csak azt lehet fogni..ami nem is lenne baj....de a 6000 kg telepített süllő nevetséges egy ekkora vízbe.Jó lenne már megérni,hogy 6 tonna helyett 60 tonna süllőt telepítenek.Azt kell,hogy mondjam..bár nagyon örülök,hogy megszűnt a halászat,soha nem is lett volna szabad engedni azt a fajta rabló halászatot amit itt csináltak..de amíg volt halászat akkor is nagyságrendekkel több süllőt lehetett fogni.

Előzmény: Törölt nick (205)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.08 0 0 205

Sajnos, a nyáron, meg ősszel ugyanez volt a helyzet. Az, hogy néhányan fognak egy - két darabot, nem jelent semmit. Pedig, látom a radaron, hogy  ott vannak, de mégsem esznek. És Fonyód egy nagyon jó hely, de partról még keszeg sem jön. Talán csak tél végén. Már nagyon meg fogom gondolni, hogy vegyek e területi jegyet, mert nem érdemes.

A fiam sokat van kinn a vizen, fogott is egy 8,5 egy 8, meg egy 7,5 kilósat, még a nyáron, de azon kívül szinte semmi. Kövesek vannak, de az is ritka, meg kicsik. Azt nem hiszem, hogy elfogytak volna...

Előzmény: baradlay1 (204)
baradlay1 Creative Commons License 2018.12.08 0 0 204

Szia.Iszapon,márgás részen,kagylós részen....400 métertől 1500 ig.Két csónakból..egymástól 4 km re vannak a csónakot.ott is több helyen...de semmi.Olyan jól bejáratott helyeken ahol ilyenkor szépen szokott jönni.4 fokos vízben..most kellene a legjobban ennie.....de ha elfogyott a süllő akkor nincs mi egyen....

Előzmény: Törölt nick (203)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.08 0 0 203

Merre próbálkoztál? Kövezésen, vagy iszapon?

Előzmény: baradlay1 (201)
baradlay1 Creative Commons License 2018.12.08 0 0 202

Látom morogsz a Balatonihal ra...hát..én is tudnék mesélni:..:)Ha gondolod irok pár dolgot a helyzettel kapcsolatban..:)

Előzmény: dr!! (183)
baradlay1 Creative Commons License 2018.12.08 0 0 201

Sziasztok.Mindenhol ilyen gyatra a süllő fogás?Egy hete kapásom nincs se kint se benn.Egy halat nem fogtam és ahogy hallom mások sem.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!