Lehetséges. A komplexum főépületén kívül most sem "akkora szám", amolyan csóró, kopott druszája a pekingi Tiltott városnak, cserébe az ottani tömeghez képest csak lézengenek a népek. Sajnos a sírok sem akkora durranás, mint a helyi viszonyokhoz mérten drága belépőikből (meg a Ming-sírokkal való összehasonlításukból) ez következne, ezt értékelők tucatjai teszik szóvá csalódottan. Ami viszont parádés, és égen-földön még a Google-térképen sincs jelölve, az a több száz buddhista szentély, ami a QL49B út mentén (a szárazfölddel párhuzamosan nyújtózó félszigeten) lévő falvakban látható. Nyilván ezek bejárása leginkább motorral lehetséges, de legalább össze lehet kötni egy jó kis strandolással Hueba menet.
Adtál egy izgalmas játékot... Amúgy másfél éve jártam ott, akkor egy jó rész le volt kerítve, azért nem emlékezhetek rá? Nem is volt akkora szám, a királysírok inkább.
Köszönöm, de csak fényképezőt cipelni lusta, telefonos képek. Ha egyre gondolunk, akkor az a Điện Kiến palota a Bíbor Tiltott Városban, Hueban. Ha az egyes képeknél az "i" gombra nyomsz, a fájlnév általában elárulja, hol kattintottam, de be volt állítva a helymeghatározó, így alatta, a Google-térkép pontosan mutatja is a helyszínt.
Az útvonal délről északra volt, az országrészek között a Vietjettel, a régiókon belül pedig motorral.
Ami esetleg a szokásos útvonalakhoz képest eltérés lehet, hogy az ország megközelítése a csungkingi Air China közvetlen járata után volt átszállással a China Easternnel.
Eső nem volt... és érdekes, de szúnyog és egyéb rovar sem. :) Volt viszont égető nap, erre jó felkészülni.
Külföldi utunkról hazaérkezve a megmaradt, bontatlan csomagolású Malarone gyógyszereinket szívesen átadnánk olyannak, akik ezután terveznek utazni. Személyes átvétel Budapesten lehetséges.
Összesen 4 doboz, 2029.01. havi lejáratú Malarone tablettáink vannak. Eredetét gyógyszertári számlával tudom igazolni.
Lenne még egy kérdésem.Szeptemberben mennénk vietnámba mennyire esős évszak?Az interneten mindenhol mást írnak, engem a személyes tapasztalat jobban érdekel.köszönöm mindenkinek.
A Covid óta mennek lefele minőséggel -árakkal pedig felfelé- a légitársaságok. Mondjuk az utóbbi években Turkish-sel (korábbi favoritom), Airfrance-szal, Lufthansával utaztam, az arabokat nem fizettem meg, így nem tudom mit változtak. Most télen pedig AirChinával, mert 150 EFt/fővel olcsóbb volt bárkinél. Semmivel sem rosszabb a szolgáltatás, mint az előzőekben felsoroltaknál. Mondjuk, ha nem jól jön ki az átszállás, éjszaka várakozni Pekingben kellemetlen lehet, igazán az dob rajta időben sokat. Amúgy 9 óra Pekingig, még nem vészes önkmagában. Inkább szellemileg fárasztó, hogy túlrepülsz a célon. Ha időben megengedhetetd magadnak, néhány napot megér megállni Pekingben, akkor jobban esik. Nekem visszafelé pl. 2 órát kellett várni kínában, az teljesen rendeben volt: 16 órával visszajutni Ázsiából Budapestre, ma már szinte álom...
Most olcsó jegyek vannak kínai átszállásokkal Budapestről. Mondjuk az út hosszú és a kínai légitársaságok nem a legjobbak de 400-500 EUR-ért el lehet menni.
Éppen most nem néztem utána, de tavaly és tavalyelőtt is utaztam oda, egyszer Emirates, majd Qatar, átszállásosak majd BKK - Hanoi (most más lesz a cél, de az is Kelet és amikor foglaltam, akkor nézegettem az árakat), 700 EUR jó árnak tűnik, főként ha nincs hozzá mindenféle plusz még. Honnan- hová - mivel? Én speciel nem szeretem az egyben hosszú utazásokat, bár repültem már oda BP-Párizs majd 14 óra egyhuzamban BKK stop és onnan Hanoi. Elszántabb barátaim mentek már oda Frankfurton keresztül, átszállásokkal, jó hosszan, de akadt jobban ráérő is, aki Moszkvából végigvonatozott az országon...
Lehet butaság a kérdésem de hogy jutok el legolcsóbban vietnámba?
Például Isztambulon keresztül vagy Dubaion vagy más ország.A közvetlen járat az kb 700 euró ha lehet szeretnék ennél olcsóbban utazni,ha van valakinek tapasztalata vagy ötlete írjon köszönöm mindenkinek.
Ha csak közelről jössz és nem leszel fáradt, az az első délután is aktív lehet: a reptér kb. 1,5 óra, aztán a bejelentkezés stb., de el lehet kezdeni a 3 napos, mostanra gyakorlatilag szabványosított -ettől még nem rossz- körutakat. Továbbra is javaslom a szállodából leszervezett tuk-tuk-ot. A negyedik napra -délelőttre, kérdezd, meg mit ajánlanak :-) Ha nem leszel már akkorra elég fáradt...
A város nem túlzottan érdekes, a múzeumát meg lehet nézni, amúgy van egy központja „beer street” és a környéke, mozgalmas, napnyugta után.
Vannak amúgy más utazások is a városból, pl. a tóhoz, vagy a 1000 linga patakhoz, de kérdés, mennyi időd lesz.
Amúgy a túra nagyjából megfelelő, gyakorlatilag ez a szokvány útvonal, én persze magam mennék -mentem – tuk-tukkal, amit gyakorlatilag minden szálláshelyen ajánlanak. Egy-egy nap max. 25-30 USD, tehát nem drágább. A belépő 1 vagy 3 napra váltható, értelemszerűen a 3 napost kell megvenni, de az elég, ha elindultatok, oda visz a pasi és nagyon sok pénztár van, gyors. A hajnali ébresztőt egyszer kipróbáltam, de mivel pont a főtemplommal szemben jön fel a nap, nem akkora élmény, a napnyugta, a szemben levő hegytetőről már jobb. Ha tuk-tukkal mész, a napfelkelte után visszavisz a szállásra, reggelizel, nyugodtan, aztán így indulsz neki. Ha nincs szállásod, ajánlok, jót, jó helyen, normál áron.
Konkrétumot, pl hogy konkrétan melyik templomokat fogod megnézni nem ír, így senki sem tud róla nyilatkozni, hogy jó e. Én a 2 nap alatt kétszer annyit néztem meg, mint amennyit a túra kínál.
Maga az ára nagyjából rendben lévőnek hangzik ha egyedül vagy, vsz egy tuktuk sem lenne kevesebb egy 2 napos kis-nagy körre.
Magában Siem Reap városában szerintem nincs kihagyhatatlan látnivaló, nézelődhetsz az Old Marketen, esetleg egy két buddhista templom pl Wat Bo.
Egyedul fogok utazni es sajnos depressziossa valok, ha nagyon sok idot toltok magamban. Probaltam mar tarsasag nelkul is, de sajnos nekem nem megy. Meg ha nem is ismerem az embereket, de van kihez szolni a nap folyaman, esetleg megismerkedni valakivel es elmenni utana egy italra, nekem megeri.
Miért kellene túrával menni? Megalkudsz egy tuktukossal és mész magad, abban a tempóban ahogy szeretnél, oda ahova szeretnél. Teljesen felesleges a túra, még akkor is ha egyedül vagy, de ha többen akkor meg pláne.
Elviekben ugyan semmi, de nekem megvan a Hepa A, B (ezeket akár már Horvátországhoz is javasolják) és a tífusz (hastífusz), bár ha betartod az alapszabályt: hámozd meg, süsd/főzd meg vagy dobd el, nem feltétlenül. Persze, ha megvan és elkap a szokatlan kaja miatt némi futkosás a wc-re, legalább nem izgulsz. A tetanusz (akár ismétlő) se hülyeség; egyik cimborám annak tartotta, aztán amikor egy nagyon kedves és barátságos majom megharapta, járkálhatott ott kezelésekre.
Pár dolgot megosztanék ötletként aki hasonló utazásban gondolkodik .utazás időtartalma 2024.03.13-04.09 .Légitársaság Türkish. utazó csapat 50 feletti házaspár 18 majdnem vagyok fiú gyermekkel .Reggeli járattal indultunk Budapestről - Istanbulba ,Pár óra várakozás után indultunk Kuala Lumpurba ,ahová reggel érkeztünk ,csomag felvétel után ,megkerestük a szomszéd épületben lévő buszállomást majd tovább ,Melakába .Kora délután érkeztünk jó meleg volt ,buszpályaudvarnál nagy nehezen találtam egy pénzváltot majd kisebb összeg váltása után grab bal elmentünk a szálláshoz .Sosem laktunk még apartmanban ,gondoltuk eljött az ideje .Hát nekem egy kicsit macerás volt megtalálni az épületet ,a szállást stb .Mivel még nem tudtunk becsekkolni ,igy elmentünk valamilyen élelmet felkutatni .Találtunk Jollibee csirkést .Nekem megfelelt .Vissza szállás becsekkolás ,majd medencézés ,utána este vissza a városba .2 napot voltunk itt ,volt ami tetszett ,volt ami nem .Fantasztikus laksa levest ettem ,az óvárosban ,jó sokat kellett menni de megérte .Ettünk itt ami ár/értékben a legdrágább volt és a fele ott maradt .Kuala lumpurba vissza is busszal mentünk ,majd az állomástól rapid vonattal a szállásig .A szállás szintén apartman jellegű de itt volt recepció is .Egy napot voltunk Kuala Lumpurban este elmentünk az ikertornyokhoz metróval ,este jött az égi áldás majd vissza a szállásra .Ezen a szálláson a medence a 37 emeleten volt pazar kilátással .Másnap a nem messze lévő busz pályaudvarról 1 óra sem volt a reptér és a busz nagyon kényelmes volt 22 üléses ha jól emlékszem ,nagyon kellemes és nagyon olcsó volt .Reptérről indulás Danangba.azt hiszem 2 órás út után a reptéren váltottam némi dongot ,majd Grab a szállásra .Szállás egyszerű és nagyszerű közel a tengerparthoz cca 2 perc.Itt 4 éjszakát voltunk majd 2 éjszakéra a kézivel átmentünk Hoi anba ,utána visszajöttünk még 1 éjszakára a tovább utazás elött . Van élet mindkét helyen ,jókat lehet sétálni enni ,inni .Danagon végig szeles jó idő volt ,Hoi anban első nap 24 fok majd második nap 32 fok .Megnéztük bicajjal a tengerpartót 5 km volt ,felidéztem fiatalságomat .Hoi anban a szállodás hölgy vérbeli profi ,nagyon jól beszél angolul ,és lesi minden kívánságod . Sajnos szerencse folytán a Hue kirándulás balul sült el nagyon kevés időnk volt ott mindössze 4 óra így sok mindent nem tudtunk megnézni .Danangból a kora délutáni géppel Saigonba utaztunk itt ismét apartman volt a szállás .Megérkezés után a reptéren szembesültünk 35 fokkal délután 5 órakor ,majd cca 50 perc volt a szállás Grabbal ami 10 km re volt .Éhes vagy és elképzelésed sincsen hogy mikor fogsz a szállásra érni ,elég feszült volt mindenki de volt 7seven és ott volt hideg sör is .Így oldódott a feszültség ,főleg bőrönd nyitás után amikor előkerült az otthoni municíó is .Becsekkolás itt sem volt zökkenőmentes ,de végülis sikerült .A tervezett programokból több dolog is elmaradt az időjárás miatt .Mert 37 -39 fok azért nem kevés .Bocsánat ha valakinek a lelkivilágát megtépáznám de igazából sok minden nincsen .Elmentünk a vizitaxival jóvolt telt vele az idő .Google a barátom ,még itthon kerestem olyan buszt ami nem fekvős ,gondoltam majd Saigonban foglalok rá jegyet .Nem sikerült kiadtam az ukázt irány a Buszállomás ,majd én megoldom .Hát ismét arcul csapás ért ,család meg röhögött rajtam hogy szaladgálok ablaktól ablakig a buszállomáson pedig volt pár ,hogy én igenis ülős busszal akarok menni Cantho-ba .Mondták napszúrásom van feküdjek le .Szóval felkecmeregtünk a fekvő buszra és hajrá .120 km cca 4-5 óra alatt letudja .,megáll egyszer ,meg egy párszor amikor a helyiek le is felszállnak .Nincsen jelentősége hogy az ágyak között a földön ülnek ,lényeg a buszon a cipőt le kell venni .Viszont a buszról miután leszálltál a buszpályaudvaron átraktak egy kisbuszba és elvittek a szállásig ingyen .Nagyon meg voltam hatódva .Szállás egyszerű volt viszont a két csajszi a recepción nagyon kedves ,térkép karika itt vagyunk oda menj ezt nézd meg .Zöldség nem az ellenségem ,de a hús inkább a barátom .Itt sikerült egy vegetativ étterembe beesnem korgó gyomorral kértem rögtöni kiszállítással levest .Hipp és hopp hozták is .Nagyon megörültem neki ,de aztán az első falatok után kiderült hogy nem minden az aminek látszik .Szoja -tofu -akármi volt a marhahusi helyett .Nem volt mit tenni kellett egy kört kergetni a tésasszonyt ,aki közölte hogy tessék megnézni mi van a táblára írva. Nem volt mit tennem aznap este én voltam a fekete mosogató .Este egy gyors zuhany de a víz nem akart lefolyni egy mielőtt befolyt volna a szobába végett vettetem a higéniának .hajnalban kelés jött a transzfer megyünk a buszállomára majd irány Racha Gia kikötő .Aggódtam hogy fogunk kijutni a kikötőbe de heuréka ismét a teranszfer .Közben megálltunk megvenni a hajójegyet Phu quoc ba a expressz hajóra .Volt egy gyenge probálkozásuk hátha nem tudom hogy akciós a jegy és kifizetem a total árat . De úgy gondotam azt inkább sörikére költöm .Hajóba csomag bevisz letesz ,elindul .Viszonylag sokan vagyunk rajtunk kivül még cca 5 külföldi .Már nem lepődők meg .Hajó gyors és jó állapotú ,beszélgetünk pár emberrel ,mondják nincsen turista ,mondom látom ,biztosan Thaiföldön vannak mondom nekik .Kikötött a hajó ,a kikötő tiszta szemét ,drága jó kenyér hová hoztam a családót . szokásos kardózás a helyi szállító vállalkozókkal ,majd csak lesz kompromisszum normális ár .Sofőr úr itt sem lépő túl a 40 km/órát .Szállás becsekkolás rajtunk kivül egy vendég .Legalább nem veszünk össze az öt napágyon .Szállásadók nagyon kedvesek ,este hűtőt szerelek ,az is megoldodik .Régi szokásom szerint ott eszünk ahol sokan vannak .Kutyagolunk de étterem van beteg nincsen .Végre találunk egy helyett ahol 3-4 asztal van orosz ajkú népekkel .A tengerpart nem csúnya ,átlagosnak mondanám ,itt nincsen piros zászló állandóan mint Danagban -Hoi anban .Homok mint otthon a játszótéren .két nap után gondoltam egy nagyot kell motort bérelni .Volt sok bérlő még több motor ,királyság .Ja nem ...Megjelentünk hárman ,mondták hogy dutyi lesz ha hárman megyünk .Én meg néztem ahogy szoktam ..szóval ezer tojást ,három ajtós szekrény mehet három ember nem .Mondták csak két sisak van ,indítványoztam talán a másikból vegyük ki .Mondtam bérelek kocsit ,teherautót ,buszt .Mondták azt sem lehet .Akkor adjanak egy bringát ,azt mondták azt a szigeten egy helyen lehet csak ami 30 km re van .Megtörtem ..Másnap egy kiváló tengerparti részre elvittem a kedves feleségem ,majd utána egy szem gyermekemet ,majd délután ugyanez pepitában.Így minden nap tankoltam és alkalomszerűen Grab szolgáltatást is vállaltam .Napi 150 km ,mi az nekem .Így eltelt egy hét majd leadtuk a motort .Éjszakánként álmomban is lobogott a hajam a menetszélben .khem beachre jártunk part 10 pont .Láttam érdekes fürdözöket és meghökkentő dolgokat .Kapucnis felső kapucni és sapka a fejen ,maszk és karúszó ,távolság a parttól max 3 méter .Gyanítom Soulból érkezett .Kajak bérlés ugyanez +mentőmellény .A végén Air asia -Kuala lumpur ,pár óra múlva már Kuala Lumpur -Istanbul ,ott 2 nap ,majd haza Budapestre. Kaptam sok ötletet a csoportban köszönet érte .2005 évben már voltam akkor összekötöttem Kambodzsával és Thaifölddel. Nem egy dimenzió ,a környék országaival ,az emberek kedvesek ,szeretni valók ,és nagyon sajnálom azokat akik pár helyen a turizmusból élnek .Nagyon kevesen beszélnek angolul ,Phu Quoc számomra rejtély .Borzasztó pénzt toltak bele és még terveznek beletolni .megépítették délen a medíterán városrészt ,van kötélpálya ,van minden .De turista nincsen ,néha olyan érzésem volt mintha evakuálták volna a sziget egyes részeit .Lehet hogy március utószezon ,de akkor is számomra érthetetlen .Érdemes volt megnézni ,de talán jelent valamit hogy Phu Quoc szigetre két naponta megy egy gép Bangkokból és Kuala Lumpurból .A lányok csinosabbak mint a Thai lányok ,bérmacákat csak Saigonban láttam ,a sör ,a szállás ,az étkezés ,olcsó .Danagban 7.000.000 vnd egy hónapra tudsz jó lakást bérelni ,Phu quoc-on 4.500.000 vnd tól ,motor egy hónapra 1.100.000 vnd .Azért ezek nagyon olcsó árak .Ha kérdés van írjatok .
:-) Bele is kezdtem, de annyian keresik az elfogyott Gúzia könyvet, hogy előbb azt kell átdolgoznom, remélem nyár előtt már kész is lesz. Aztán jöhet a Viet.