Keresés

Részletes keresés

Tze Creative Commons License 2015.06.21 0 0 5084

Sziasztok

 

Tud valaki acusticus neurinoma a mi nagyrészt ciszta szerű műtét ill. sugárkezelés nélküli lehetőséget.

Előre köszönö

Györgyi56 Creative Commons License 2015.06.04 0 0 5083

Szia! Megint tanultam valamit, köszi! Nagyon örülök, hogy jól vagy! A haja nagy területen hullik, mert 3 irányból is kapja a sugarat, már vettünk rá az onkológus által ajánlott krémet, mert viszket is a fejbőre. Sajnos étvágya nincs, etetgetem, de sokkal többet kellene ennie. Kedden voltunk az onkológusnál, azt mondta jól néz ki. Viszont a 3 órával korábbi időpont azt jelenti, hogy 3 órával korábban ott vagyunk, és ugyanazzal a vonattal  tud csak hazamenni, tehát plusz 3 órát elvacakolunk. A psychológushoz sem tudjuk az időpontot megbeszélni, mert nem tudjuk mikor végzünk, előtte meg már nem megy, akkor hajnalban kellene kelni, indulni. Szóval nagyon rosszul jártunk a "nekünk akarnak jót az új időponttal", de mindegy, úgyis rászánjuk a napot, csak úgy tűnik értelmetlenül. Ma szédelgett, meg mikor hazaért "furán érezte magát", de most volt a 12. sugár, plusz meleg, fülledt idő volt, de talán ez még belefér az általános tünetekbe. Megjegyzem én is ledőltem és elaludtam, tehát ez valami időjárási front lehetett. Szóval ha nincs mozgás, akkor az a jó, de azért ha van nálunk valami újdonság csak ide irom, hátha valaki  mégiscsak erre jár csak úgy kiváncsiságból. Örülök, hogy jól vagy, vigyázz magadra, és köszi, hogy érdeklődtél. Puszi.

Előzmény: ewy82 (5082)
ewy82 Creative Commons License 2015.06.03 0 0 5082

Szia! 

Itt a nem nagy mozgas jo jel. 😀

 

sajnos a hajhullas ezzel jar... Remelem, hogy csak kis teruletet erint. 

Azt az evest mindenkepp eroltetni kellene szerintem, nagyon nem jo, nehogy le is betegedjen.

 

nalam minden rendben, jol vagyok teljesen. Majd csak julius kozepen megyek kovetkezo kontrollra. 

Előzmény: Györgyi56 (5081)
Györgyi56 Creative Commons License 2015.06.01 0 0 5081

Már aggódtam Érted, meg a többiekért is, mert semmi mozgás nem volt. Te hogy vagy? Miért nem jelentkeztél? Nálunk annyi az újdonság, hogy a gyógyszerváltás (majdnem teljesen) megtörtént, a kezelésre megyünk minden nap szorgalmasan. Ma viszont észrevette, hogy kezd hullani a haja, én ugyan nem láttam,  mert nem volt rajtam szemüveg.  Engem inkább a műtét hegének begyulladása (?) aggaszt, de holnap megyünk az onkológushoz, majd megmutatjuk. Aztán mire megszoktuk a menetrendet, máris változik. Holnaptól 3 órával korábbra  kell menni, mert valamelyik kórházból sok beteget hoznak (Korányiból talán), mert átszervezés van náluk, vagy ki tudja. Csütörtökön vártunk nagyon sokat, mert sok-sok beteget hoztak a mentősök, és természetesen őket előreveszik, azt mondták, hogy azért szervezik át az időpontokat, hogy mindenki jól beférjen, ne kelljen sokat várakozni. Majd meglátjuk holnap, mert az onkológusnál múlt héten szerencsénk volt, mert a rendelés végére értünk oda, és rögtön be is kerültünk. Az étvágya egy jó hete megcsappant,  pénteken a kisfiút is vittük magunkkal, mert anya nem ért rá, és a gyerek egész héten nem volt oviban, mert beteg volt, és nekem annyira feltűnt, hogy a rosszevő kisgyerek úgy evett, mint aki nagyon éhes. Csak ma kérdeztem rá, hogy mi volt a hétvégén a kaja, meg mi szokott  lenni a vacsora, és (mindjárt elsirom magam) azt mondta a fiam, hogy annyit eszik, amit látok, azaz útközben veszünk egy szelet pizzát vagy valami hasonlót, amit én csak nasinak szántam eddig. Én ezt az egészet nem értem, most kellene jobban táplálkoznia, és nincs kaja?! Szóval ma ettől nagyon-nagyon elszomorodtam...Úgy látom egyáltalán nem foglalkozik a gyerekemmel ez a ... Nem fogja fel, hogy most enni kéne, pihenni stb., de nem is folytatom, mert én szégyellem ezt a helyzetet, ami bizony nagyon megneheziti a dolgomat. Ird meg mi történik most Veled, hogy vagy, mert mindig nézem mi van, de az utóbbi időben semmi mozgást nem láttam, és már aggódni kezdtem értetek.

Előzmény: ewy82 (5080)
ewy82 Creative Commons License 2015.05.31 0 0 5080

Hogy van a Fiad?

Előzmény: Györgyi56 (5079)
Györgyi56 Creative Commons License 2015.05.24 0 0 5079

Igéretemhez hiven jelentkezem. Szerda óta viszem a fiamat a sugárkezelésre. Úgy működik, hogy elmegyek elé a ferencvárosi pu-ra, aztán irány a Kékgolyó, és a végén felteszem a vonatra. Közben csütörtökön voltunk a Neurológiai Klinikán is, a Tegretolt megváltoztatják, valami mást fog szedni, de a nevét nem tudom,  mert valami új gyógyszer, sehol nem kaptuk meg (már amerre jártunk), ezért megrendelték, de másnapra már meg is volt. Aztán azt is megbeszéltük, hogy mégiscsak  jó lenne a psychológusi segitség, majd talán szerdán tudunk beszélni a psychológussal (ha addig meg nem gondolja magát a fiam). A kezelőorvosa támogatja az ötletet, de majd meglátjuk. Attól tart, hogy kihullik a haja, mert  nagy területre kapja a sugarat, de ez is olyan, hogy ki tudja hogyan lesz. Keveset eszik, pedig javasoltam, hogy most (amig tud) egyen sokat, pihenjen stb., út közben szoktam etetgetni, mert úgy látom  ez nem mindenkinek fontos. Fejfájásra panaszkodott, de amikor megkérdeztem pénteken, hogy mikor fájdult meg a feje, kiderült, hogy még a kezelés megkezdése előtt. Én mindenesetre nagyon figyelek mindenre, és próbálom a figyelmét a betegségről elterelni, igy aztán csütörtökön pl. jókat röhögtünk, és olyan volt, amilyen régen. Nem tudom milyen lesz a továbbiakban, de majd beszámolok. Addig köszönöm mindenkinek, aki tanácsaival segitett nekem.

Előzmény: ewy82 (5077)
Györgyi56 Creative Commons License 2015.05.16 0 0 5078

Köszönöm a felvilágositást, akkor szerinted elképzelhető, hogy a sugár után felajánlják a kemót is? Mindenki mást mond, egy ismerősöm pl. ma azt javasolta, hogy a kezelőorvostól (onkológustól) kérdezzük meg, hogy még milyen kezelést javasolna. Neki mellrákja volt még évekkel ezelőtt, mindenféle kezeléseken résztvett, nagyon odavan a fiam miatt, mert ő már tudja, hogy ez milyen érzés és egyáltalán, de szerencsére ő meggyógyult. Minket az Amerikai útról a Kékgolyóba küldtek kezelésre, nem is tudtam, hogy az Amerikai uton is van pl. sugár. Vagy nincs? Mindegy is, a Kékgolyóban is azt mondják nagyon rendesek és jó szakemberek vannak. Nincs mit tenni, bizni kell az orvosokban. Én nem hiszek az ilyen kisérleti gyógyszerekben, sokszor hallottam már, hogy csak a pénz lenyúlására képesek, nekünk meg egyrészt nincs annyi pénzünk, másrészt nem szeretnék a gyerekemből kisérleti nyulat csinálni. Olyat irtak, hogy 2-3 hónappal meghosszabbitják az életét. Na de honnan lehet azt tudni, hogy tényleg igy van-e? A kemónak  és a sugárnak  is  megvan a maga veszélye,  mellékhatásai, de egyelőre még csak ezek vannak, és ahogy irtad is, még nincs meg az ellenszer, az időre megy ki csak a játék. Nos, ha lesz valami újság feltétlenül megirom, a jövő héten mindenképpen beszámolok a tapasztalatokról.

Előzmény: ewy82 (5077)
ewy82 Creative Commons License 2015.05.16 0 0 5077

Nekem sem lehet tudni, hogy mikor kezdodott, mert 2001-ben teljesen veletlenul derult ki, egyaltalan nem gyanakodtak agydaganatra, es az orvosom szerint ez a daganat elhelyezkedesebol kifolyolag nem fejfajast okoz, hanem rohamot.

a genetikai vizsgalatot kemo elott csinaltak nem sokkal, mert amikor 2008-ban mutottek, meg nem volt altalanos eljaras a szovetmintabol ennek a vizsgalata, mostmar igen. Ott az Amerikai uton, ingyen csinaltak, nem is en kertem. 

Kemo ugy nez ki, hogy 28 napos ciklus, agydaganat eseten egy temozolomide nevu kapszula. 5 egymas koveto nap a kapszulat kell szedni, ami maga a kemo, es utana 23 nap szunet, amig regeneralodik a szervezet. A 21. es a 28. nap minden honapban 1-1 vervetel, nezik a trombocitaszamot, feherjet, meg majfunkciot. Ha nagyon leromlana a trombocitaszam akkor vagy 2 het halasztas, es ujabb vervetel, vagy lejjebb viszik a kemo dozist, amit testfelulet meret alapjan szamolnak ki egyenenkent valtozo. Nekem ami eredetileg kijott mennyiseg, csak 3 honapig szedtem azt, mert elegge rosszul voltam tole, igy kisebb dozist kaptam, de egyaltalan nem volt hatastalanabb. 

Az Amerikai ut nagyon profi hely, magyarorszagon nagyon jo a kezeles, sot! Nem eri meg kulfoldre menni. En utanajartam itt (Finnorszag) es itt pl a biztosito nem 2 evig tamogatja a kemot, csak 1 evig. De ugyan az a protokoll, mint otthon. Sajnos sehol a vilagon nincs ellenszere... Hiaba fizetsz ki milliokat.

nem az szamit, h megpiszkaltak, nekem is megpiszkaltak, es utana 4 evig nyugalomban maradt. Sajnos ez ujra es ujra elo fog jonni, nincs mit tenni, az idohuzasra jatszunk.

en nem vagyok sem onkologus sem idegsebesz, de en ugy tudom, h A II-nel is van kemo De ott sugar utan.

en is tegretolt szedek roham ellen, bar "csak" napi 600 mg, de szerintem ez az 1200 mg-nak siman lehet mellekhatasa, hogy szedul. 

Előzmény: Györgyi56 (5076)
Györgyi56 Creative Commons License 2015.05.15 0 0 5076

Nagyon korán kezdted, és még most is nagyon fiatal vagy. Nagyon sajnálom, hogy már ennyi mindenen keresztülmentél. Nálunk semmi tünet nem volt, ami erre utalt volna, és azt is mondták, hogy ez egy nagyon lassan növő daganat, tehát ki tudja mikor kezdődött. A genetikai vizsgálatot  hol csinálták, és ki küldött oda? Én egy olyat hallottam, hogy privát úton el lehet menni - most nem jut eszembe a neve annak a maszek  intézetnek -, és ott a szövettan alapján keresnek gyógyszert a daganatra, de úgy irták, hogy kell hozzá minta. Aztán azt is olvastam, hogy lehetséges, hogy a kezelést csak külföldön - akár Amerikában - tudják vállalni, de minta nincs, mert mindet felhasználták az Amerikai úton, a másik pedig az, hogy én úgy vettem ki, hogy még nem törzskönyvezett gyógyszerekről van szó, amik sejtszinten hatnak, no és ez havonta több millióba kerül. Az agydaganatok esetében nem irtak sok sikerről, inkább a tüdő- és emlődaganatok esetében. Szóval ez igy ugrott, de ott is szó volt a genetikai vizsgálatról.  Az az érzésem, hogy még mindig nagyon keveset tudnak erről a betegségről, és főleg az ellenszeréről. A 2 éves kemót hogyan képzeljem el? Gyógyszert kellett szedned, vagy bejárni infúzióra? Nem tudom a fiamnak mit fog használni a sugár, mert a kemót eleve kizárja a szakirodalom, a sugarat esetleg ajánlják, de itt sokan kaptak mindkettőt ugyanerre, igy aztán nem tudom. Félek attól is, hogy mivel nem tudták kivenni az egészet, és "megpiszkálták", nehogy beinduljon a növekedés. Egy hete majdnem minden nap vannak olyan rosszullétei, hogy valami büdöset érez, megszédül, és mintha nem lenne ott, aztán ez pár másodperc múlva elmúlik. Én ezt kisrohamnak gondoltam volna, de aztán ki tudja mi ez, mert a Tegretolból már napi 1200 mg-ot szed, tehát nem lenne szabad ilyennek lenni. Állitása szerint  a környezete  ezt nem veszi észre. Ma is beszéltünk, és persze hogy próbálom elbagatellizálni ezeket a panaszokat, hogy ó, ez mással is előfordul, hogy kicsit megszédül, meg majd jobb lesz, de azt nem merem mondani, hogy örülj, hogy csak ennyi maradt vissza, pedig hát az orvosok is kb. ezen a véleményen vannak. Otthon azért dolgozgat - biztatom is ezerrel -, tehát az agya nem szállt el, mindent meg tud csinálni, gépeket javit stb., de most is fél attól, hogy elszáll. Neki a halánték-homloklebenyen van jobboldalon, és azt jósolták, hogy felejteni fog, de semmi ilyen nem történt. Kedden talán többet fogok tudni, addig meg megpróbálom magamat is kicsit feltuningolni, mert engem is nagyon megvisel, és ezt nem szabad látnia. Nagyon köszönöm, hogy segitesz.

 

Előzmény: ewy82 (5075)
ewy82 Creative Commons License 2015.05.15 0 0 5075

Ja, es csinaltak valami genetikai vizsgalatot, ami kideritette, hogy van egy olyanom, hogy 1p19q delecio, ami jo hir, mert akinek ez van, jobban reagal a kezelesekre.

Előzmény: ewy82 (5074)
ewy82 Creative Commons License 2015.05.15 0 0 5074

Dehogy farasztasz 😉

orulok, hogyha tudok segiteni.

nekem maskent volt, nekem az astrocytomanal egy fokkal jobb a daganttipusom, oligodendroglioma (O II), de ugyan ugy viselkedik, infiltral, csak kicsit tobb idot ad.... Ha ezt igy lehet mondani.

nekem 2001-ben csinaltam fejfajas miatt mr-t, akkor ott egybol tovabbkuldtek a papirom Szegedre (Bekescsaban volt az mr) es onnan az jott vissza, hogy no para, ez nem daganat, biztos valami verellatasi problam, de evente legyen mr.

eleinte jartam, aztan elkerultem foiskolara... Teljesen elfeledkeztem rola.

anya nyaggatott, hogy menjek mr-re, rossz eloerzete van, elmentem, es igaza lett... De akkor mar Pesten eltem, es  neorologus egybol tovabbkuldott az amerikai utra, es ott megmondtak, hogy ez daganat vagy astrocytoma vagy oligodendroglioma, de a dokim, aki akkor vizsgalt nem is ertette, hogy miert nem vette korabban senki eszre, h ez daganat, nem verellatasi problema... Szoval akkor ugy volt, h varjunk fel evet, es meglatjuk. Ez volt 2008-ban, akkor fel ev mulva megegyeztunk, h megmut, ekkor egy kisebb mutet volt, 2-3 oras, mert nem akart nagyot vagni, mert fiatal voltam akkor meg nagyon, 26 eves es infiltral. Aztan semmi, csak nyomonkovetes. Aztan 2012 decembereben volt egy nagy epilepszias rohamom, ekkor mar kulfoldon eltunk, egy eves mult a kislanyom. Aztan mentem ugyis haza mr-re ahol kiderult, hogy ujra elkezdett noni. Januartol elkezdtem a kemot, ami 2 ev volt, azt mondta, hogy O II-nel megvan a lehetoseg, hogy elso korben kihagyja a sugarat, es csak kemo legyen sugar nelkul. Ugyhogy elkezdtem, aminek koszonhetoen mar az elso 3 kemo utan visszament a daganat a 2008-as mutet utani szintig. 2014 novemberben telt le a 24 honap kemo, azota 2x voltam mr-en es hala istennek valtozatlan.

most ugy allunk, hogyha kiujul, akkor elso korben mutet, ha olyan helyen van, 2012-ben azert nem lehetett muteni, mert a torzsducba maszott bele, es ott nem mutenek, ott a mozgatokozpont, stb... Azert kaptam kemot.

most ha kiujulna, akkor elsonek mutet, ha nem lehet, akkor sugar+kemo, de lehet meg lehet gyozni a dolkim, h sugarat ne. Nagyon nem akarja nekem, mert meg most is fiatalnak szamitok, 32 vagyok. Es ha besugaraznak, az azert atmegy sok olyan szoveten is, aminek nem hianyzik. 

de ismerek olyat, aki nagyon jol viselte a sugarat, nem hanyt tole, a haja ott kihullott, ahol besugaraztak, de nagyon jol viselte, azota mar a kemot csinalja.

bocs, h ilyen hosszu lettem.

Előzmény: Györgyi56 (5073)
Györgyi56 Creative Commons License 2015.05.15 0 0 5073

A BNO miatt tehát azt kellett irniuk? Mondjuk a dg.: Astrocytoma II. Ez sem tartozik a jóindulatú kategóriába. A prof, aki műtötte azt mondta, hogy nem lesz utókezelés, aztán mégis megjött az onkoteam papirja (elkeveredett, visszaküldték az Amerikai útra), és akkor derült ki a sugárkezelés. A könyvekben, amiket olvastam azt irják, hogy erre nem használ a kemó, esetleg a sugár jöhet  szóba, közben meg itt azt olvasom, hogy sokan átestek kemón is. Persze a fiamnak azt mondom, hogy azt kell csinálni, amit az orvosok javasolnak, elvégre is ők értenek hozzá, és biztosan nem akarnak rosszat. Most már azon agyal, hogy a sugár mit fog csinálni az agyával, nyugtatgatom, hogy "nem száll el", csak a daganatos részt fogják sugarazni. Engem inkább a kiterjedése zavar, mert elég sokat benne kellett hagyni, és ezen kivül még infiltrált is, ahhoz meg műtétkor hozzá sem tudtak nyúlni. Talán ezt a részt tudják jobban a sugárral kezelni, de ez csak találgatás részemről. Mindenesetre jó, hogy irtad ezt a BNO-t, mert amikor múlt héten a Kékgolyóban voltunk az orrom alá dugta a papirt, hogy tudtam-e? Te mikor kaptad a kemót? Le tudnád irni, hogy mi volt nagyjából a sorrend? Nem akarlak fárasztani, eddig is nagyon sokat segitettél, köszönöm szépen. Vigyázz magadra, puszi.

Előzmény: ewy82 (5072)
ewy82 Creative Commons License 2015.05.15 0 0 5072

Az emetron hanyascsillapito, en a kemohoz kaptam, bar nekem a masik, az  ondansetron pliva jobban hasznalt, bar elvileg ugyan az a hatoanyaguk, de valahogy megis. 

A glicerin meg dehidratalo hatasu, vagyis amiatt adjak, ha jol tudom, hogy ne oedemasodjon a paciens. Iszonyatosan edes, emelyitoen edes.... Nekem borzalmas volt inni, de masnak meg semmi baja nem volt vele. 

Előzmény: Györgyi56 (5070)
ewy82 Creative Commons License 2015.05.15 0 0 5071

Gyorgyi, ez, hogy agy rosszindulatu daganata, ezt a bno kod miatt kell igy irniuk, nekem is akkor valtozott meg a bno kod, amikor kemot kellett kapjak, es akkor irtak at, hogy agy rosszindulatu daganata. Ez formalitas miatt van, ahogy en ertelmeztem.

Előzmény: Györgyi56 (5058)
Györgyi56 Creative Commons License 2015.05.14 0 0 5070

Medrolt a fiam a műtét előtt kapott, aztán szép lassan "lejött" róla. A sugár mellé nem is gondoltam, hogy azt is adnak, a többi gyógyszert nem is ismerem. Ezeket ki irta fel neked? Mutattam a férjemnek amit átküldtél, ő sem értette a fiam miért nem kapott, azt kérdezte, hogy talán kérni kellett volna? Szerintem ez egy olyan betegtájékoztató, amit mindenkinek adni kellene, de most már mindegy, örülök, hogy elküldted, és  legalább a fiamnak tudok valamit mondani. Te is 30-at fogsz kapni? Nagyjából mennyi ideig tart egy kezelés? Kedden kezdődik nálunk, reggel fél 9-re kell menni, ez kb. hajnali kelést jelent, de ez legyen a legnagyobb bajunk. Vigyázz magadra, jobbulást kivánok. Puszi.

Előzmény: Éva anya (5068)
Éva anya Creative Commons License 2015.05.13 0 0 5069

Köszönöm,nektek is!

Előzmény: Gabriellak77 (5067)
Éva anya Creative Commons License 2015.05.13 0 0 5068

Nagyon szívesen.ma láttam hogy a fiam leírta a címet ezért kêsett. Még csak a 8.nál járunk,de mivel elég rosszúl voltam emeltek a medrolon meg a glicerinen meg az emetronon, most kicsit jobb. :-)

Előzmény: Györgyi56 (5066)
Gabriellak77 Creative Commons License 2015.05.13 0 0 5067

Szép nagy családod van :)

Előzmény: Éva anya (5064)
Györgyi56 Creative Commons License 2015.05.13 0 0 5066

Nagyon szépen köszönöm, fél 2 körül jött meg,  most láttam, majd kinyomtatom és figyelmesen elolvasom. Nagy rendes vagy, hogy elküldted, mi semmit nem kaptunk. Te hány sugárnál tartasz? Mi kedden kezdjük, és a fiam már többször kérdezte, hogy milyen mellékhatásai lesznek stb., de nem tudtam válaszolni. Azért is érdekel, mert Délegyházáról kell a Kékgolyóba menni minden nap, és ezt valahogy meg kell oldani. A megoldás pedig nagyban függ a mellékhatásoktól, de hát úgysem lehet mindent előre megtervezni, de legalább a lehetőségeket végig kell gondolni. Mégegyszer nagyon szépen köszönöm.

Előzmény: Éva anya (5065)
Éva anya Creative Commons License 2015.05.13 0 0 5065

Meg kaptad a tájékoztatot?

Előzmény: Györgyi56 (5058)
Éva anya Creative Commons License 2015.05.13 0 0 5064

Nekünk 5 van,17hónapos,6 éves,12 éves lányok és két nagy fiam 15 és 18 évesek. :-)

Előzmény: Gabriellak77 (5063)
Gabriellak77 Creative Commons License 2015.05.12 0 0 5063

3 gyerkőcünk van,volt már sajnos hogy mi is vinni kényszerültük őket.A legkisebb manócskánk 2.5 éves,5 éves nagylányunk és egy 8 éves nagyfiúnk van.

Előzmény: Éva anya (5062)
Éva anya Creative Commons License 2015.05.12 0 0 5062

Biztos mi voltunk, mert nem nagyon látni más babás apukát. ;-)

Előzmény: Gabriellak77 (5060)
Éva anya Creative Commons License 2015.05.12 0 0 5061

Kedves Györgyi, mindjárt átküldöm.

Előzmény: Györgyi56 (5058)
Gabriellak77 Creative Commons License 2015.05.12 0 0 5060

Éva anya!Ti voltatok ma Pécsen a sugarazásnál azzal a gyönyörű Kis Hercegnővel délelőtt?

Előzmény: Éva anya (5056)
Gabriellak77 Creative Commons License 2015.05.12 0 0 5059

Sziasztok,régóta olvasom már a fórumot,mert sajnos mi is érintettek vagyunk.A férjemnél  még 2000-ben  agydaganatot diagnosztizáltak,bal frontális lebenynél,a beszédidegszálon.Ki tudták műteni, utána sugárkezelést is kapott.Akkor mi még nem ismertük egymást,utána ismerkedtünk meg,minden rendben volt rendszeresen jártuk MR kontrollra,az utolsó 2007 -ben volt,nem volt kiújulás.A dokija azt mondta ha  7év alatt nem újult ki akkor már nem fog..2012-ben sajnos kiújult.Az idegsebész azt mondta nem tudják kiszedni,mert ami bent maradna gondot okozna.Azt mondta készüljek fel rá hogy 1-2 hónapja van hátra.Onkológiára kerültünk ott Temodált kapott minden hónapban 5 napig kellett szedni..Nagyon jól viselte,nem volt különösebben rosszul tőle.Szerencsére nem igazolódott be a jóslata az idegsebésznek.De az ez évi januári Mr kontroll már sajnos egy új daganatot mutatott ami a jobb homloklebenyben van,ami körül ödéma is van.Petct-re küldtek minket ott kiderült hogy ami a bal oldalon van az nem jelelt semmit,de ami a jobb oldalon van nagyon halmoz.Lassan észrevehetően kezdett a viselkedése is megváltozni,fura dolgokat csinált amit azelőtt soha nem csinált.Sajnos nem tudja a vizeletét tartani,nem érzi hogy ki kell mennie.Most sugarazást kap már a 22.-et kapta ma,28-at kap összesen.Itthonról jártunk be a 10.alkalomig,utána bekerült a kórházba mert az agynyomástól és az ödémától nagyon kezdett furán menni és a bal oldalát is furán tartotta,beszéde megváltozott.Most jobban van,a menése,tartása visszaállt.

Györgyi56 Creative Commons License 2015.05.11 0 0 5058

Nagyon megköszönném, ha átküldenéd, mert mi semmiféle tájékoztatást nem kaptunk. A kezébe nyomták a papirt, illetve összesen 3-at, azzal mentünk a maszkot készittetni és a CT-t. a harmadikon meg az volt rajta, hogy az agy rosszindulatu daganata. Ha esetleg még nem forditotta volna le latinból. Hány sugarat kaptál eddig? Azért érdekel, mert nekem kell majd elvinnem, és nagyon szeretném tudni, hogy mire számitsak, hogyan oldjam meg. A hányinger, étvágytalanság nagyon rossz lenne, mert elég sovány a gyerekem igy is, szóval már nincs miből fogynia. Ide küldd légyszives ha lesz hozzá energiád: juhasz_miklosne@freemail.hu Előre is nagyon szépen köszönöm a segitségedet, és jobbulást kivánok. Puszi.

Előzmény: Éva anya (5054)
fenyvesic Creative Commons License 2015.05.11 0 0 5057

Az inhomogén girlandszerű halmozás azt jelenti, hogy nem egynemű, füzérszerű daganatos terület.

A másik góc ( amit gólnak írtál ) szintén rosszindulatú daganatnak néz ki...Én ezt vettem ki belőle.

Előzmény: Éva anya (5055)
Éva anya Creative Commons License 2015.05.10 0 0 5056

Munster, köszönöm!

Előzmény: munster (5052)
Éva anya Creative Commons License 2015.05.10 0 0 5055

Kedves fenyvesic.köszönöm a hozzá szólást,  a semminél minden jobb,irhatod nyugodtan a véleményedet. Köszönettel Éva.

Előzmény: fenyvesic (5051)