Keresés

Részletes keresés

ájrin51 Creative Commons License 2014.04.26 0 0 4846

üdvözöllek újra a fórumon Esztertánc.

 

Már nagyon vártam a jelentkezésedet, minden nap jobban leszel, csak nagyon vigyázz magadra, most az a legfontosabb. Mielőbbi gyógyulást és kitartást kívánok Neked Puszillak

Ajrin 51

aivadi Creative Commons License 2014.04.25 0 0 4845

Már vártuk a jelentkezésedet, remélem minden rendben van. Az ismerősöm, aki miatt itt vagyok a fórumon  már nem fiatal, 2 hónapja műtötték és még most is gyenge.

Jobbulást kívánok!

Előzmény: Esztertánc (4844)
Esztertánc Creative Commons License 2014.04.25 0 0 4844

Kedves Fórumtársak!

 

7-én túlestem a műtéten, 15-én jöttem haza a kórházból. Jól vagyok, bár egy kicsit le vagyok lassulva.

Az előbb írtam egy hosszabb hozzászólást, de eltűnt az éterben.

 

1-7 Creative Commons License 2014.04.19 0 0 4843

Szép örömünnepet kívánok mindenkinek.A Húsvét örömünnep! A feltámadás ünnepe!Kívánok nektek megtisztulást és sok-sok örömet!

knopflerg Creative Commons License 2014.04.11 0 0 4842

Macsek0317 !

 

Küldj egy elérhetőséget a knopflergkukaccitromailponthu címre "sajnos" van három év előnyöm veled szemben, megosztanám veled a tapasztalataimat mert időt nyerhettek vele !

ewy82 Creative Commons License 2014.04.10 0 0 4841

Akkor ezek szerint megmutottek. En mondjuk nem a C osztalyon voltam, hanem az A osztalyon, de ugy tudom, hogy a C osztalyt meg most ujitottak fel. Remelem, hogy jovo heten mar tudsz jelentkezni, es jol leszel.

Előzmény: Esztertánc (4837)
ewy82 Creative Commons License 2014.04.10 0 0 4840

Tudom, mert megprobaltuk, es nem fogadtak el. Azt mondtak, hogy nekik ez a munkajuk, es nem fogadnak el. Es emellett iszonyatosan kedvesek voltak vegig, allandoan kerdeztek, hogy nem faj e valami, egyszer fajt a fejem, azonnal hiztak Cataflamot. Fajlaltam a branult (talan ebbe kotik az infuziot), azt mondtak, hogy tartsak ki, meg egyet kell kapnom, es utana azonnal kiveszik. Egy szavam nem lehet.

Előzmény: lahchia (4836)
macsek0317 Creative Commons License 2014.04.07 0 0 4839
ájrin51 Creative Commons License 2014.04.05 0 0 4838

Kedves Eszterlánc

 

Én voltam a fórumon, de azért nem írtam neked, mert azt kérted, hogy akit Pesten műtöttek ők írjanak véleményt. de hidd el, hogy minden nap gondoltam Rád. Én Pécsen voltam, semmi kifogásom nem volt senkivel, de hidd el, hogy ez így igaz. Ilyenkor ne törödj a munkahelyeddel, legyen meg a műtéted, gyógyuljál meg, aztán mérgelődhetsz majd miatta. Most Neked az a legfontosabb. Mindenről számoljál be, semmi gond nem lesz, majd meglátod. Sőt, ha úgy gondolod, hogy nem akarsz mindent nyilvánosságra hozni, elkérheted az emil címemet is. Én 9 nap voltam bent a mütét után a korházban, de akkor ,ott nem fájt semmim, a fejem sem, azóta sokkal több a problémám. Veled leszek és várom mielőbbi műtétedet és gyógyulásodat.Ne "agyalj" a munkahelyeden.

Esztertánc Creative Commons License 2014.04.05 0 0 4837

Kedves lahchia, ewy82!

 

Gondolom, most csodálkoztok, hogy műtét utáni napon már fórumozok. A műtétemet elhalasztották immár másodszor. Az első időpontom március 25 volt. Már éppen írtam  a hozzászólásomat nektek, amikor hívtak az OITI-ből, hogy halasztják a műtétet április 3-ra /a negyedikét rosszul adtam meg, de már sokszor azt sem tudom milyen nap van/ Március 31-én újabb telefon, az orvosom nem tud 3-án megműteni, az újabb időpont április 7-e.

A csillagok mai állása szerint holnap /vasárnap/ délután kettőkor ágyfoglalás a C osztályon és hétfőn műtét.

Tegnap délután kaptam egy telefonhívást, igaz nem az OITI-ből, hanem a B.gyarmati neurológiás főnővértől, hogy az orvosomat hívták telefonon /aki éppen ott rendelt/, valami fennforgás van az intenzív osztályon és lehet veszélyben a 7-e is. A munkahelyemen megkaptam a főnökömtől, aki nyolc hónapja a vezetőm, / 30 éve vagyok a cégnél, ebből 20 éve folyamatosan egy munkakörben/ hogy nem lehet  rám számítani, nem fogja a szolgálati beosztást 3-4 naponta javítani azért mert én az utolsó előtti napig dolgozni szerettem volna, hogy minél kevesebb legyen a betegállomány. Rendben, akkor másnaptól betegállomány. Úgyhogy most 3-tól itthon csücsülök és nem találom a helyem. Úgy jöttem el, hogy a többi munkatársam nem is tudta, másnap már nem megyek dolgozni. A főnököm azt sem mondta "fapapucs"! Persze ehhez szakmai viták is hozzájárultak, olyan munkaköri átcsoportosításokat próbált végrehajtani, amit sem fizikailag, sem szellemileg hosszútávon nem lehetett volna bírni. Ezt egy kedvenc viccemmel lehet a legjobban szemléltetni.

" A paraszt bácsika aratja a búzát a mezőn, amikor is fiatal újítók keresik fel, hogy hatékonyabb munkavégzésre próbálják rávenni.

- Bátyám! Nagyon jól halad az aratással, de ha a kaszanyél másik oldalán is lenne egy kaszaél, kétszer annyi búzát tudna learatni ugyanennyi idő alatt!

Megcsinálják az újfajta kaszát, s legközelebb mikor felkeresik a parasztot elámulnak a teljesítményétől.

- Bátyám! Nagyon hatékonyan végzi az aratást, de ha egy jó széles gereblyét kötne a derekára, egyúttal össze is gyűjthetné a learatott búzát!

A paraszt ezt is megcsinálja, s legközelebb, mikor az újítók ismét felkeresik, eldobva kaszáját, gereblyéjét eszét vesztve el kezd rohanni onnan.

- Bátyám! Hová rohan annyira? Nagyon jó a teljesítmény!

- Tudom ám én mit akarnak tőlem! Kössek viharlámpát a f*-ra, hogy éjszaka is tudjak dolgozni! "

No én ezt a viharlámpát már nem akartam még két napra sem felakasztani, meg nincs is hová!

Ha vasárnap két óráig nem jelentkezem akkor műtét hétfőn, ha változás van, szólok. Sziasztok, az erő legyen mindenkivel!

Esztertánc

lahchia Creative Commons License 2014.04.05 0 0 4836
Ewy, erről a pénzről kicsit... "el sem fogadták volna"... Miből gondolod? Én az első műtétnél nem adtam semmit, nem is tudtam volna. De majd ha megint műtenek? Nem tudom...
Előzmény: ewy82 (4834)
lahchia Creative Commons License 2014.04.05 0 0 4835
Hát ezzel elkéstem, de nem jártam erre...
Engem is ott műtöttek. A nővéreket nem szerettem, szakszerűek, rutinosak voltak de "hidegek". Nekem pár napig iszonyúan fájt a fejem. Két napig fel sem szabadott kelni az ágyból. Egy hét után hazajöhettem, autóval hoztak, de nagyon rossz volt, nagyon nehezen viseltem az utat. Ha visszakerülök akkor betegszállítót próbálok kérni...
Előzmény: Esztertánc (4831)
ewy82 Creative Commons License 2014.04.04 0 0 4834

Eszterlanc, ugy latom, hogy ma mutottek az Oitiben, csak most olvastam... Engem is ott mutottek 5,5 eve, es en abszolut meg voltam mindennel es mindenkivel elegedve, egyaltalan nem penzre mentek, el sem fogadtak volna. En csak pozitivan tudok nyilatkozni. Remelem, hogy Te is a helyzethez kepest pozitiv leszel, es gyorsan felepulsz.

Előzmény: Esztertánc (4831)
ewy82 Creative Commons License 2014.04.04 0 0 4833

Ildo66, en is nagyon orulnek, hogyha kifejtened bovebben a Ferjed betegseget, ha nem tul megterhelo erzelmileg. En is hasonlo okbol, mint Reka90, csak nekem van Oligodendrogliomam. Bar velem kozoltek, hogy ez egy JELENLEG semi-malignus, vagyis felig rosszindulatu daganat.

Nekem 2001-ben fedeztek fel, bar teljesen veletlenul, es ekkor volt grade II-es stadiumu. (Azota is az, szerencsere). En jol vagyok, bar volt egy mutetem 2008-ban, aztan 2012-ben kiujult, de ekkor sem volt benne halmozas, de 2013 januarjatol kapok kemot, ami osszesen 2 ev lesz. Aztan meg meglatjuk... En is kivancsi lennek, hogy milyen utat folytattatok le, szemelyes erintettseg miatt.

Előzmény: ildó66 (4829)
Réka 90 Creative Commons License 2014.03.31 0 0 4832

Kedves ildó66 elfelejtettem megjegyezni, hogy azért érdekelnek a részletek, mert sajnos a testvéremnek is ugyanez a fajta agydaganata van.

Előzmény: ildó66 (4829)
Esztertánc Creative Commons License 2014.03.31 0 0 4831

Kedves Fórumtagok!

 

Április 4-én lesz a műtétem / meningeoma /. Életemben háromszor voltam kórházban, az is a terhességgel- szüléssel volt kapcsolatban. Nem tudom mire számíthatok a műtét után, gondolok itt a fájdalomra, műtét utáni felkelésre és egyáltalán meddig kell kórházban lennem ha rendben zajlik minden. Mert én csak arra gondolok, hogy minden rendben lesz.

Az első benyomásom nem volt valami jó amikor altatóorvosi vizsgálat után az osztályon kellett jelentkeznem a műtéti előjegyzésre. Úgy érzem a főnővér nem felvilágosított, hanem kioktatott, de hogy miről azt nem tudom mert a kérdéseimre nem kaptam választ, mert az első mondatai után csak nyeltem a könnyeimet, és csak arra emlékszem, hogy 5 nappal a műtét előtt telefonon fog szólni, hogy hagyjam abba vérhígító gyógyszer szedését. Az OITI-ben lesz a műtét. Akit ott műtöttek, kérem írjon pár sort a tapasztalatairól!

Köszönöm előre is: Esztertánc

Réka 90 Creative Commons License 2014.03.31 0 0 4830

Kedves ildó66! Kérlek szépen ird le nekem a férjednek a betegsége folyamatát bővebben, ha lehet. lara68@freemail.hu    K0sz0nom el[re is.

Előzmény: ildó66 (4829)
ildó66 Creative Commons License 2014.03.30 0 0 4829

Nagyon régen jártam ezen az oldalon, de most ismételten visszatértem ide.

A férjemnél 1998-ban diagnosztizálták az agydaganatot, oligodendroglyoma szövettannal.Akkor azt mondták,hogy ez a szövettan alapjában véve jóindulatú, azt már csak mellékesen tették hozzá,hogy vannak benne rosszindulatú sejtek is. Ekkor megoperálták, (az OITI-ben)majd 30 sugarat kapott az Uzsoki utcai kórházban. 28 éves volt ekkor. Eltelt panaszmentesen 1 év, az éves kontrollra mentünk vissza amikor ismételten rossz hírt közölt az orvos...Újra operáció, majd kemoterápiás kezelés, de ennek az enyhébb változata (gyógyszer -injekció). Egy év múlva újra kiújult a daganat, ekkor azt mondta az orvos,hogy sajnos a rosszindulatú sejtek kezdtek el burjánozni. Újra próbálkoztak gyógyszeres kezeléssel de sajnos a férjem állapota rohamosan romlott és az orvos nem biztatott semmi jóval.

Ekkor indultunk el minden egyéb lehetőség felé, a szalmaszálba is kapaszkodtunk. Elsődleges szempont volt számomra,hogy találjunk egy olyan orvost aki onkológus és egyben természetgyógyász is, és esetleg ilyen "kombinációban" tudna Nekünk segítséget nyújtani. Nem tudom mennyire írhattok/írhatunk itt egyéb lehetőségekről de annyit gondolom kiírhatok,hogy a férjem számára a fagyöngyinjekció terpáia hozott megoldást. 5! éven keresztül kapta az injekciót, természetesen kombinálva egyéb készítményekkel. Korábban teljesen fekvő, magatehetetlen állapotban volt, és két év elteltével még pár órás munkát is tudott vállalni ami azért volt nagyon fontos számunkra mert ennyi idősen adott Neki egy kapaszkodót ahhoz,hogy hasznos tudjon még maradni...

Aztán 5 év után sajnos ismételten előjött a daganat. Mivel minden lehetőséget kipróbáltunk nem maradt semmi. Ekkor kapott még ismételten sugarat (nagydózisút, majd ezt követően ismételten a kisebb dózisú több alkalmas kezelést.

Sajnos 8,5 évvel a betegség jelentkezése után elveszítettük Őt. Lehet,hogy nem kellene ide kiírnom ilyen riasztó történetet, de azt hiszem aki itt megfordul sajnos tisztában van ezzel az úttal is...

Viszont amiért írtam az az,hogy érdemes próbálkozni, keresni akár még alternatív lehetőségeket is mert a férjem életét 5 évvel hosszabbította meg ez a terápia. A fiunknak így 5 évvel több emléke maradt az Apjáról...

Réka 90 Creative Commons License 2014.03.21 0 0 4828

Koszonom szepen.

 

Előzmény: Ashlyn78 (4827)
Ashlyn78 Creative Commons License 2014.03.20 0 0 4827
Csak annyit tudok, hogy tüdőrák áttétje volt.
Előzmény: Réka 90 (4826)
Réka 90 Creative Commons License 2014.03.19 0 0 4826

Valaki tudja pontosan milyen fajta volt az Aliz daganata? Reszvetem a csaladjanak!

Delphmar Creative Commons License 2014.03.16 0 0 4825

Miatta olvastam a fórumot :-( Nyugodjon békében. A szenvedésnek vége! 

ájrin51 Creative Commons License 2014.03.16 0 0 4824

Aliz nyugodjál békében. Te voltál az első, aki válaszolt a levelemre, amikor bereültem a fórumba.

zszsuzs Creative Commons License 2014.03.15 0 0 4823

Alízért gyújtott gyertyát Jolimama, 

http://www.gyertyagyujtas.hu/index.php/31716.kivalasztott

Aki úgy gondolja, hogy gyújtana egy gyertyát Alízért, itt a link! :( Ha valaki tud adatokat róla, akkor ki tudja egészíteni, Jolimama, írjatok neki. 

 

lahchia Creative Commons License 2014.03.15 0 0 4822
Nyugodjék békében. :-(
évek óta olvastam, nagyra tartottam, egyik első nick volt akit megkedveltem.
Simika
Előzmény: Törölt nick (4821)
Törölt nick Creative Commons License 2014.03.14 0 0 4821

Ismet kevesebben lettunk :-(

 

Alice ma hajnalban elment...

Nyugodjon békében.

Előzmény: nagymamam (4813)
ewy82 Creative Commons License 2014.03.11 0 0 4820

Ez nagyon jo kerdes. :-)

Elsosorban varunk, es varunk, szoros megfigyelessel. remelem , hogy nagyon nagyon sokaig semmi nem fog tortenni. Ha megis, akkor jon a mutet (ujra, ha olyan helyen van, hogy lehet muteni), plusz sugar. Ha nem mutheto, akkor csak sugar.

Igazandibol idonyeres a cel. 

Előzmény: Kirhal (4819)
Kirhal Creative Commons License 2014.03.10 0 0 4819

Szia. Azt meglehet kérdezni hogy mi lesz a kemó után?

Előzmény: ewy82 (4818)
ewy82 Creative Commons License 2014.03.09 0 0 4818

Sziasztok! Igaz, en nem meningeomad vagyok, hanem oligodendrogliomas, ez kisse rosszabb helyzet, de most veszem fel 2 nap mulva a 17. kemot mar a 24-bol, ugyhogy meg van egy par. Nalam sem siettek anno a mutettel, engem Oesten az Oitiben mutottek, meg 2008-ban, amit egy fel eves varakozas elozott meg. En mutet utan a minimalis 6 hetet voltam otthon, es utana egybol munkaba is alltam (multinal dolgozok). En ugy ereztem a 6 het utan, hogy teljesen fel vagyok keszulve, es vegre ujra dolgozhatok, de nagyon elsiettem... Meg otthon kellett volna maradnom, mert ugye sajnos hiaba elvileg 8 ora a munkaido, elvarjak, hogy az ember 10 orat is a melohelyen legyen, na es erre a szervezetem nem volt felkeszulve. Nagyon hamar faradtam. 

En anno kikertem masodvelemenyt, kozoltem is az orvosommal, es egyaltalan nem vette zokon, sot.

Azota ugye mar kulfoldon elek, es pont egy hete voltam itt egy rak klinikan, egy itteni neves neurologusnal, aki agydaganatokra specializalodott. Erdekes volt... Otthon jobban nyomon vagyok kovetve, mint itt lennek, itt nem ket ev, csak egy ev a kemo, nem 3 havonta van MR kontroll, csak 4. Szoval otthon az itteni doktorno szerint is jobb helyen vagyok. :-)

Utas2 Creative Commons License 2014.03.07 0 0 4817
Hogy vagy?
Előzmény: AliceCsodaországban01 (4791)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!