Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 2017.06.30 0 0 159
szkati Creative Commons License 2017.06.17 0 0 158

Éveken, sőt mondhatni évtizedeken keresztül használtuk legnagyobb megelégedésünkre a Fenyő nevű műintézményt Budaőrsön, szinte Budaőrs és Buda határában. Ha csak egy kicsit sem volt kedvem nagy melegben főzni, hát leugrottunk egy tál kajára. Nagy kulináris élvezetet nem nyújtott, viszont becsületesen hozta a házi konyha színtjét, és mi nem is vártunk tőle mást.

Hosszabb nyaralás után hazatérve szinte evidens volt a mai ebéd színhelye, a Fenyő.

Már a felszolgáló hölgyre is vártunk vagy 15 percet, aztán felvette az italrendelést, és újabb 20 perc következett, mire az ásványvizeink megjelentek. Az ételrendelés leadáa után egy fél órával elmentem körülnézni, hogy mi is történik itt valójában. A felszolgáló hölgy az egyik félreeső asztalnál süteményezett. Mondtam, hogy mi is éhesek lennénk, és már háromnegyed órája várjuk a levest. Beszólt a konyhába, ahonnan visszakiabált valaki, hogy most teszi fel a leveseket melegedni. Mondtam, hogy időre el kell mennünk, úgyhogy örülnénk, ha a többit kicsit megsürgetné.

A levesek olyan tűzforrón érkeztek, hogy 10 percig csak néztük őket. A három különféle leves színe hihetetlenül megegyezett( tárkonyos vadragú, milánóis leves, húsleves májombóccaL) és mondhatni, hogy átlag alatti ízű volt mind.

A férjnek csülkös sztrapacska, fiúgyermeknek egy nagyon ványadt cigánypecsenye, nekem egy velővel töltött sertésborda petrezselymes krumplival volt a következő.

 

Férj sztrapacskája egy agyonfőzött valami, fiú gyermek cigánypecsenyéjén semmi sem volt, még fokhagyma sem, az én töltött karajon mellé felszolgált petrezelymes krumpli meg kőkemény volt.

3 csésze leves, 3 főétel, 2 uborkasaláta, 2 ásványvíz, 1 pohár sör= 9600.- Ft, na mweg a bosszúság.

Úgyhogy úgy néz ki, hogy a családunk számára eme hely jelenleg nem látogatható hategóriába minősűl át. Nagyon sajnálom!

 

 

Utolsó Muhi kán Creative Commons License 2017.03.20 0 0 157

A '67-esben valóban a rántott hús a tuti.

Előzmény: tutuuka (142)
Utolsó Muhi kán Creative Commons License 2017.03.20 0 0 156

Ugye te nem én vagyok ?...:}}}

 

tuutuu

tuutu

most Utolsó Muhi kán

Előzmény: tutuuka (140)
szkati Creative Commons License 2017.03.19 0 0 155

Walter vendéglő- Perbál

 

Búcsúztattuk a lányunkat, aki a héten a barátjával Skóciába teszi át a székhelyét. Sok szerencsét kívánva akartunk egy ünnepélyes ebédet, úgyhogy kimentünk Perbálra a Walter vendéglőbe.

 

Már úgy kezdődött a dolog, hogy a vendéglő gyakorlatilag félig üres volt 1 órakor, délben. Ennek ellenére a rendeléstől számítva jócskán eltelt az idő, mire az italjainkat megkaptunk. Az ételeket is megrendeltük nagyon gyorsan. A kis kínáló falatka zsír kenyérrel újabb 25 perc után érkezett, amikoris kis családomnak már kezdtek vérben forogni a szemei. A levesem és az előételek pontosan 35 perccel azután érkeztek, mint ahogy megrendeltük. Ennek ellenére a leves langyos volt.

Mit ettünk:

Vadragú leves tárkonyhabbal. Hát kérem szépen jó neve van, de ez egy gulyásleves  annak ellenére, hogy volt hab a tetején. Nem jó, nem rossz, semmi különös.

Vizibivaly tatárbifsztek. Egy nagyon paradicsomos valami, ami aztán a tatár bifsztekre még véletlenül se hasonlított.

Kacsamáj hab. Jól nézett ki, de semmi fűszer nem volt benne.

 

Főételek:

Hárman ettünk mangalica cigánypecsenye újraértelmezett változatát, a negyedikünk pedig vörösboros marhanyakat. Semmi extra, viszont sszépek a tányérok.

Desszertként zöldtea musszt, somlói galuskát, és sajttálat ettünk, amik közül egyik sem hagyott bennünk mély nyomokat. Talán a legjobb, a sajttálon lévő szilvalekvár volt.

+ 4 dl bor,  6 dl-es szóda, +1 limonádé=35800 Ft + 12%(4296 Ft) szervízdíj

Összesen 40 000Ft.

 

Soha nem sajnálom a pénzt  ünnepi alkalomkor, pláne nem, ha jót kapok érte. Ez nem volt az!

Mazsola0070 Creative Commons License 2017.03.01 -1 0 154

A cikk elején ott figyel, hogy "PR CIKK"...:)

 

De meglepő (illetve az általad írtakra figyelemmel nem is az), hogy a PR cikk kommentjeit végigolvasva, az összes negatív. Azért egy-két ujjongó komment mindig szokott lenni, ha más nem, beír néhány rokon vagy barát.  

Előzmény: negyesi_pal (152)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2017.03.01 0 0 153

Hm, kb. 1 percen belül olvastam két negatív kritikát a helyről. Kár, ki szerettem volna próbálni hazautazván.

 

Ezt viszont a Fricska Facebook- oldalán találtam: Mede Ádám, a Costes Downtown Michelin-csillagos étteremből érkezik a hamarosan újra nyíló Fricska konyhafőnöki posztjára.

Úgyhogy lesz mit kipróbálni mégis :)

Előzmény: negyesi_pal (152)
negyesi_pal Creative Commons License 2017.03.01 0 0 152

Ebbe csúnyán belefutottam. Közzéteszem, hogy más ne kövesse el ezt a hibát:

"Igazi olasz étterem költözött a város szívébe " - ez a cikk jelent meg a vehir.hu veszprémi portálon pár napja. Adtunk egy esélyt. Most már tudom mi történt: ez a Domenico Costentino nevű fazon valamiért Noszlopról Veszprémbe költözött, s itt akarja megmérgezni az embereket :( Valami tescos tömbsajtot szór a cucc tetejére, gomba helyett gombakonzerv, fura ízű tészta stb. Feleségemnek volt igaza, aki amikor beléptünk ki akart fordulni :( :( Kerüljétek el messzire a Tavola Caldát.

 

Elmentünk a Betyár Street Food pavilonjához, s egy hamburgerrel lenyugtattuk háborgó idegeinket:)

öreg_néne_b Creative Commons License 2017.01.08 0 0 151

Vadász, vadász...

Előzmény: Veo1 (150)
Veo1 Creative Commons License 2017.01.08 0 0 150

Sziasztok!

Ha már az a post neve, hogy Hová ne? Akkor én is tennék egy javaslatot: Hungária étterem Hévíz, Széchenyi u. 17.

web:http://www.hungariaetterem.eoldal.hu/

Előzmény:

Ennél az étteremnél van kiszállítás, amit mi relatíve sűrűn igénybe is vettünk. Az elején nem volt semmi gond. Ár-érték arányában teljesen korrekt volt. DE.... Egyre hosszabbak lettek a kiszállítási idők (értsd min 1-1.5 óra), majd rendszeresen nem azt hozták ki amit rendeltünk vagy eléggé oda volt égetve/kérdéses alapanyag volt benne. (haj, érezhetően nem rendesen átfőzött zöldség, hús). Éhesek voltunk, sokat vártunk nem volt kedvünk ezen veszekedni. Majd a sokadik ilyen eset után a pizzafutárnak mondtam, hogy fizetés előtt szeretném megnézni, mert rendszeresen nem jót hoznak ki. Teljesen ki volt akadva, hogy ilyen náluk nincs. Mondtam de és megnézem..... Onnantól kezdve lassan, de általában azt hozták amit akartunk és ahogy az étlapon szerepelt (általában...).

Viszont a pohár most telt be, miután több mint két órát vártunk a 4 pizzára és csak azután kegyeskedtek kihozni, miután betelefonáltam. A hölgy aki felvette a telefont mondta, hogy most a menük kiszállítása van, de hamarosan viszik. Mondtam, hogy a 10 percen belül ideér, akkor még átveszem. Mondta ok. Valami lótifuti befutott 15 perccel később. Át akartam venni, de amikor fizettem volna a 3990 forintot egy 5000-ressel, akkor mondta a srác, hogy nem tud visszaadni. Mondtam jó, akkor most már tényleg nem veszem át. (Szerintem teljesen jogosan, ha már több mint két órát vártam és le akar venni még egy 1000res borravalóval....) Akkor meg elkezdett üvöltözni, hogy mekkora sóher Ge*i vagyok, meg menjek a Ku*va anyámba és hogy legközelebb nehogy merjek innen rendelni.

Ezután felhívtam az éttermet, hogy panaszt tegyek. Az a pizzafutár vette fel a telefont, aki általában ki szokta hozni. A legnagyobb meglepetésemre még én voltam a hibás, hogy én értettem mindent félre. (jobban mondva a barátnőm, mert ő rendelt.) Ha ez így is van, akkor sem gondolnám, hogy egy étterem aki a vendégekből él, megengedheti ezt a stílust és még annyi sem volt bennük,hogy annyit mondjon: elnézést..... Csak hajtogatta, hogy nem ezt beszéltük meg telefonon, amit azzal zárt le, hogy akkor ő most mit csináljon...visszavigye.... Mondtam, hogy köszönöm nem, inkább többet innen nem rendelek.

Rendelés ideje: 11:15-20,

"Tortúra" vége és két törzsvendég elvesztésének ideje: 13:47

Végső gondolatok: Én úgy tudom, hogy a vendégnek mindig igaza van, bár ebben nem hiszek és hülyeségnek tartom, de ha annyit mondtak volna, hogy "elnézést a félreértéséért és azonnal intézkedünk" (mint minden normális helyen), akkor nem lett volna semmi gond. Megköszöntem volna a tájékoztatást, a pizzafutár megkapta volna (mindennek ellenére) a 10% borravalót és mindenki jól járt volna. Ezek után én senkinek nem ajánlom ezt az éttermet! 

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2016.10.13 0 0 149

Az országos bajnok barista tulaj mamája készíti a sütiket :)

Előzmény: Hepci (148)
Hepci Creative Commons License 2016.10.13 0 0 148

Köszönöm a tippet, próbálom megjegyezni! Remélem, ott is van jó süti...

Előzmény: Vének Tanácsa TM (147)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2016.10.11 0 0 147

Ja, azt hittem, a süti a fontos :) Kávézni Veszprémben a Tizen1 Kávézóba térj be :)

Előzmény: Hepci (146)
Hepci Creative Commons License 2016.10.11 0 0 146

Hát, igen, de az Udvarház mint "kávézó" azért kevésbé vonzó.

Előzmény: Vének Tanácsa TM (144)
jetti1 Creative Commons License 2016.10.10 0 0 145

Az elmúlt hónapban két durván negatív élmény ért vidéki éttermekben.

Mindkét helyen az ehetetlenség határát súrolták a megrendelt fogások.

 

Érd-Poirot Pub. http://www.poirotpub.hu/

 

Sátoraljaújhely-Smaragdvölgy pihenőpark étterme. http://www.smaragdvolgy.hu/

 

Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2016.10.10 0 0 144

Legközelebb ha arra jársz, inkább Bándra az Udvarházba térj be egy kapros-túrós pitére. Sokkal jobban jársz.

Előzmény: Hepci (143)
Hepci Creative Commons License 2016.10.10 0 0 143

Apicius étterem & kávéház, Herendi Porcelánmanufaktúra:

 

http://gasztrojazz.blogspot.hu/2016/10/apicius-egy-uticellal-kevesebb.html

tutuuka Creative Commons License 2016.02.21 0 0 142

Na jó, visszavonom, hiszen nem ettem végig az étlapot, pláne most a séf 3. lett a Bocuse d'Or hazai versenyén...

 

Azt akartam írni, azzal tutira lehet menni, elnézést a rossz fogalmazásért...

Előzmény: tutuuka (140)
tutuuka Creative Commons License 2016.02.14 0 0 141

Nem mondanám, hogy a bélszínt nem lehet elbaltázni...

Előzmény: Alpári Gnác (131)
tutuuka Creative Commons License 2016.02.14 0 0 140

 67-esben csak rántotthúst szabad enni...

 

 

 

 

Előzmény: szkati (124)
Mazsola0070 Creative Commons License 2015.11.01 -1 0 139

Én Egerben a Szépasszony-völgyben ettem hasonlóan szar halászlevet pár éve, pedig jópár pince meglátogatása után tértünk be, úgyhogy éhes voltam rendesen, de ez még így is szinte ehetetlen volt. Mondjuk én is megkaptam nagybátyámtól, hogy aki Egerben eszik halászlevet, az meg is érdemli...:)

 

Csak az a szomorú, hogy a külföldi turista Szentendrén a Főtéren akarja megkóstolni a halászlevet, aztán azzal távozik innen, hogy ezek a hülye magyarok ezért a szarért vannak megveszve?:) 

Előzmény: szkati (138)
szkati Creative Commons License 2015.11.01 0 0 138

Szentendre, Elisabeth étterem.

 

Szombat délben tök üres. Már kellett volna fognunk a gyanút, de mégsem tettük, mert pár éve isteni halászlevet ettünk itt. Persze azzal kezdtük, hogy nekem egy halászlé, férjnek egy vadpörkölt. A halászlevem még véletlenül sem hasonlított halászlére. Édeskés, paradicsomos, a tetején vastag zsírréteg, benne zsíros, és némely darab pocsolyaízű hallal. Férj vadpörköltjét nagyítóval kerestük a tányéron. Az íze jó, de nagyon kevés. Mellette a petrezselymes krumpli új értelmezésben, miszerint főtt krumpli szárított petrezselyemmel. Egyszóval pocsék volt minden, de megérdemeltük. Aki Szentendrén, a főtéren eszik, az minden rosszat megérdemel!

 

Macroglossa Creative Commons License 2015.10.12 0 0 137

rám a "bőségtál" kifejezés szokott még hasonló hatással lenni

Előzmény: Edmond Dantes (135)
Csokis Creative Commons License 2015.10.11 0 0 136

Értettem én, de aki ilyen helyen friss lepényhalat kér tavaszi zöldségekkel, az meg is érdemli. :-) (Egyébként olyan lehet ez az 55 étel, mint Móra Ferencnél a háromfogásos vacsora: kenyér, héja, bele.)

Előzmény: Edmond Dantes (135)
Edmond Dantes Creative Commons License 2015.10.11 0 0 135

Jó az biciklivel is. ☺ 

Az 55 féle étel, ami fáj.

Előzmény: Csokis (134)
Csokis Creative Commons License 2015.10.11 0 0 134

Dobogókőre gyalog kell érkezni, vagy túra után kell enni, az sokat dob a gulyáson. :-) (Bár az szerintem egyébként is jó ott.) Ott főzik az orrod előtt a bográcsban (üstben). Belenézel, ha nem tetszik arrébb állsz a babgulyáshoz, vagy a pörkölthöz. Régen a pogácsájuk és a pitéjük is jó volt, de vagy egy éve nem próbáltam. Rendes menedékházi étel turistáknak.

Előzmény: Edmond Dantes (133)
Edmond Dantes Creative Commons License 2015.10.11 0 0 133

 

Aranyhal, Gyimót, illetve Dobogókő.

Előzmény: Edmond Dantes (132)
Edmond Dantes Creative Commons License 2015.10.11 0 0 132

Ahol ilyen hosszú az étlap...

 

Alpári Gnác Creative Commons License 2015.09.07 0 0 131

Nem hiszem, hogy sokan lennének érintettek, de Gyöngyösön a Steak Palotát kurva messzire kerülje el mindenki!

 

Családi esemény volt és mindenképpen ide kellett menni, hiába érveltem más megoldás mellett, de az biztos, hogy soha többé be nem teszem oda a lábam.

 

A többiek csirke dolgokat ettek, nem tudom, az milyen volt.

Egy valaki milánói bordát, az végül is elment, a tészta persze agyonvágva ketchuppal, de legalább nem szétfőzve.

 

Én viszont, ha már steak palota, akkor bélszínt kértem, rösztivel, meg valami zöldbors mártással.

Már az milyen, hogy nincs más steak, csak ami vagy juhtúróval, vagy tejszínnel, vagy sonkával-gombával töltve?

Kérdezi a pincér, hogyan süssék meg?

Mondom: médiumra.

 

Erre kihoz egy olyan bélszínt, hogy elsőre nem hittem a szememnek.

Eleve akkora a hús, mint a tenyerem, de az ujjaimmal együtt, ellenben max. 1 cm vastag.

 

A bélszínt nem könnyű elrontani, hát én ilyen minősíthetetlen szart még életemben nem ettem.

Soha!

Teljesen száraz, nem tudom, minek kérdezte meg, hogyan süsse, ha egyszer cipőtalpat kívánt feltálalni, ami bélszínből azért nem kis szakmai bravúr.

Fogalmam sincs, hogy érték ezt el? Kiklopfolták?

A rostok is olyan furán álltak benne, valahogy természetellenes volt, mintha keresztbe szeletelték volna.

A röszti legalább ehető volt, ami ezek után eredmény.

 

Kértem valami vörösbort.

Kérdezi a pincér, hogy akarok-e édeset?

Nem akarok.

 

Erre tanácstalanul levesz valami mittudoménmit, hogy azt dicsérni szokták.

Hát, én nem fogom dicsérni, mert szar volt az is, de legalább bor, nem úgy, mint az ételem, amit egy jobb kutya biztos kiköpött volna.

 

És a legszebb, hogy mindezért az értelmezhetetlen fosért, mármint a bélszínemért 4.500.- Ft-ot fizettem, amennyiért már Pesten is lehet normális bélszínt kapni.

 

Egyetlen dolog szól mellette, hogy brutális méretű adagokat adnak, a milánói felét elhoztuk.

 

Ha nincs ott az egész családom és nem félek, hogy elrontom mindenki kedvét, biztos nem fizettem volna egy fillért sem.

 

Tulajdonképpen kíváncsi lennék, mi történik a konyhában, mert ami onnan kijött, az teljesen abszurd volt.

negyesi_pal Creative Commons License 2015.07.21 0 0 130

Kezdek morcos és tanácstalan lenni. Bock Balaton remek, Márga Csopakon mondjuk okés, Sparhelt Balatonfüreden - erre mit mondjak? Dícsérjük az igyekezetet.

Nademost. Van itt ez a cikk:

http://welovebalaton.hu/bor.gasztro/ezt.hozza.a.balatoni.ujhullam.12.etterem.ahol.enned.kell.nyaron

 

Az Il Mercato konkrétan pocsék. Én be nem tettem volna a lábam egy Spoon étterembe, de gondoltam olyan nagy gáz nem lesz. Lett. A pizzafeltétek a vicces kategóriába sorolhatók (de nem késztetnek önfeledt kacagásra :( ). 


Kicsit tanácstalan vagyok. Az ilyen balatoni helyeket ajnározó cikkeket mennyire érdemes komolyan venni?

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!