Keresés

Részletes keresés

pupákok Creative Commons License 2014.04.29 0 0 31

most akkor mi?

Oroszország vagy Ukrajna része?

Rana esculenta. Creative Commons License 2011.06.27 0 0 30

idén nálunk sem aktuális, de mint írtam én a jövő évi nyaraláson gondolkodom.

idén marad a Balaton, meg a gyékényesi tó és a Tisza- Tiszat-tó, de én mindegyiket imádom.:-)

Előzmény: HakapesziM (29)
HakapesziM Creative Commons License 2011.06.27 0 0 29

Nekünk idén marad - anyagi okokból - a nosztalgiázás. Én azért utazom eleget, de az munka, másként éli meg az ember. Tetszett a poszt-szovjet térség, minen hátrányával együtt, a jövőben fontolgatunk egy Szocsi, esetleg kaukázusi utazást.

Előzmény: Rana esculenta. (28)
Rana esculenta. Creative Commons License 2011.06.27 0 0 28

Monacóban még nem voltam -valahogy nem is vágyom oda, de azért ennek vannak anyagi vonatkozásai is -, Montenegrót imádtam Mondjuk ott a parkolással komoly gondok vannak.

De ez nyilván a helyi domborzati viszonyoknak is köszönhető.

 

nekem Montengro jobban bejött mint Horvátország a nyílt tenger miatt. az is igazk hogy Horávtországban viszont a rengeteg marinát imádtam, gyönyörű látvány...no meg imádok barátokkal vitorláson tölteni egy hetet. Mondenegróban meg ez nem megoldható. 8jelenleg még nincsnek igazán marinák)

Előzmény: HakapesziM (27)
HakapesziM Creative Commons License 2011.06.27 0 0 27

Tavaly voltak nagy erdőtüzek Oroszországban, kánikula, melegrekord Ukrajnában, így nem fáztunk. A Krím szubtrópikus, nedves, párás meleg, kifejezetten meleg volt 37-38 fok. Egyszer beborult, nem is bántuk volna ha kicsit felfrissül a levegő, de forró esőcseppek estek. A tenger is meleg volt. Montenegróhoz sokban hasonlít. Rengeteg gyönyörű ortodox templom is van, Jalta Monaco-hoz hasonlít kicsit, csak itt van Lenin-szobor is. Még egy dolog, ami tetszet: bár zsúfolt, de mindenhol lehet parkolni, fizetős, de olcsó, figyelnek a kocsira, ki-, beállni segítenek, nem lehet olyan tele parkoló, hogy ne szorítanának helyet.

Előzmény: Rana esculenta. (26)
Rana esculenta. Creative Commons License 2011.06.27 0 0 26

Ezt sem tudtam. (sőt eszembe sem jutott)

egy kcisit reménykedek abban, hogy Montenegro elég sok orosz ember felszív.

Már tavaly is rengetegen voltak ott. az is igaz, hogy a nagyon rengetegből kivonva a rengeteg a nagyon még megmarad, tehát a tömeg elég logikusnak tűnik.

ezt sajnálom.

Milyen volt az időjárásotok és a víz hőmérséklete?

Csábítanak az ottani szépségek és a tőlünk teljesen eltérő kultúra is.

Előzmény: HakapesziM (25)
HakapesziM Creative Commons License 2011.06.27 0 1 25

Annyi hátránya még van a Krímnek, hogy a "hátországa", a volt Szovjetúnió, a maga 200 millió emberével, és nagyon népszerű, így zsúfoltak a strandok, múzeumok. S az oroszok, nem rosszindulatból, egyszerűen ehhez szoktak, tolakodóbbak mint amihez itthon hozzászoktunk. Érdemes korán, nyitásra menni mindenhova. Autóval lehet találni félreeső, tiszta, nem zsúfolt partszakaszokat. Ami a szállásunk mellett volt, gyakorlatilag bajos volt megközelíteni a vizet, vagy leteríteni akárcsak egy gyékényt is, de aztán találtunk egy néptelen volt úttőrőtábort, ahol nyugodtan lehetett fürdeni.

Előzmény: Rana esculenta. (22)
Rana esculenta. Creative Commons License 2011.06.27 0 0 24

Na, ezt nem tudtam. köszi.

Előzmény: HakapesziM (23)
HakapesziM Creative Commons License 2011.06.27 0 0 23

Ezek a rendőrös sztorik hozzátartoznak a Balkánhoz, Kelet-Európához. Én egyébként kamionsofőr vagyok, így talán van némi gyakorlatom a kezelésükben. A papucs török szó, papudzs, derék bosnyákok is tőlük vették át.

Előzmény: Rana esculenta. (19)
Rana esculenta. Creative Commons License 2011.06.27 0 0 22

köszi. az az igazság, hogy még a neten is elég nehéz összevadászni az infókat, így minden emléket nagyon szívesen veszed, ha megosztod.

Előzmény: HakapesziM (21)
HakapesziM Creative Commons License 2011.06.27 0 0 21

Lehet bérelni kocsit, számokkal hadilábon állok, de úgy emlékszem elég sokba került, nem is vettük számításba a lehetőséget. Szállás: neten van több lehetőség, a Rest Crimea-n keresztül intéztük hellyel-közzel tudnak angolul, tíz napig voltunk 50 eur/nap klímás szoba, nagyon jó, és viszonylag olcsó étterem volt, de van sokféle szálláslehetőség a legegyszerűbbtől a luxusszállodáig. Útközben pedig nagyon jó motelok vannak, ezek 20-30 eur/éj, és kultúráltak, még a kocsira is külön éjjeliőr vigyázott.

Előzmény: Rana esculenta. (20)
Rana esculenta. Creative Commons License 2011.06.27 0 0 20

Mármint: ott is lehet bérelni autót?

 

Szállás milyen volt?

Előzmény: Rana esculenta. (19)
Rana esculenta. Creative Commons License 2011.06.27 0 0 19

Köszi, de ott is lehet bérelni autót. (bevallom nagyon vonz a vonatozás, ami persze lehet, hogy nagy csalódás lenne9

A rendőrők már boszniában is így működnek:-)) Minket azért akart megbütetni egy ottani rendőr -civil autóval volt -mert férjem papucsban vezetett. (a vic, hogy nmagyarul mondta: papucs:-)) aztán persze a férjem kieyezet vele, hogy inkább mutassa meg, hogy merre kell mennünk, mert eltévedtünk..-)

Előzmény: HakapesziM (18)
HakapesziM Creative Commons License 2011.06.27 0 0 18

Mi autóval nyaralunk mindig, így mobilabb az ember. Jaltáig két napot rá kell szánni, az utak, mint Románia 15 éve. Vonattal rém hosszú lehet, hatalmas ám az ukrán sztyeppe, tavaly nagyon meleg volt. Egy jótanács: nem éri meg itthon hrivnyát váltani, hanem kint kivenni automatából, sokkal kedvezőbb így az árfolyam. Sok a rendőr, nem szabad megijedni, ha esetleg lemeszelnek gyorshajtásért, irgalmatlan összegeket mondanak, jogsielvételt, de 10 eur általában elég nekik.

Előzmény: Rana esculenta. (17)
Rana esculenta. Creative Commons License 2011.06.27 0 0 17

Na jü....már megiont figyelmetlene voltam...látaom autóval.

Bocsi.

 

Én nagyon élvezném azt hiszem a vonatozósdit. (azt még nem próbáltam ilyen hosszú távra. autót meg gondolom ott is lehet bérelni.

Előzmény: Rana esculenta. (16)
Rana esculenta. Creative Commons License 2011.06.27 0 0 16

Mivel mentetek? Autóval, vonattal, repülővel?

 

(Mi még nem is voltunk soha szervezett úton----illetve magunknak szervezetten járunk. Illetve, de....nagyon régen, de gyakorlatilag csak a repülőt és szállást vettük igénybe. A programokat magunknak szerveztük)

 

 

Előzmény: HakapesziM (15)
HakapesziM Creative Commons License 2011.06.26 0 0 15

Mi tavaly augusztusban voltunk autóval, nagyon szép hely, érdemes elmenni. Persze kicsit kalandosabb, mint egy szervezett út, vagy a horvát tengerpart, de megéri belevágni, viszonylag olcsó is.

Előzmény: Rana esculenta. (14)
Rana esculenta. Creative Commons License 2011.06.16 0 0 14

Sziasztok,

már a jövő évi nyaraláéson töröm a fejem és nagyon bejött a képbe a Krim-félsziet.

A neten ugyan nagyon sok infót találtam, de vlahogy az egész olyan rendezetlen.

Nem beszélve arról, hogy a személyes tapasztalatok a legmegbízhatóbbak.

Ha valaki volt mostanság ott (bármelyik városban vagy településben), akkor szívesen vennném, ha megosztaná az élményeit és keserűségeit.köszi.

 

Jency76 Creative Commons License 2010.05.28 0 0 13
Hello!

Mi most készülünk Odessa-Jalta-Krim túrára valaki esetleg frissebb tapasztalatokkal nem tudna szolgálni?

Szállás, mit érdemes megnézni, merre érdemes autóval menni, minden infót szivesen vennék
Snipper Creative Commons License 2006.06.26 0 0 12

Sziasztok!

 

Egy kis segitség kéne nekem, Szevasztopol-Konstanca közti hajóútakról hol találok infót.. mikor megy, és mennyiért lehetne egy mikrobuszt átkompozni a két város közt?

Kotász dr. Creative Commons License 2002.09.25 0 0 11
Jaltában én is voltam vagy 10 éve, a Polja Na Szkazok kempingben laktunk faházban, ki lehetett bírni, csak sok volt a csótány a lepedő alatt. A város egyébként önmagában nem nagy szám, a tengerpart rendben van, de akkor még csak karamellfagyit lehetett kapni a strandon. A környék azonban szép, a Fecskefészek, vagy a livadijai kastély nagyon tetszett. Azóta biztosan sokat fejlődött a vidék, szívesen elmennék oda még egyszer.
Előzmény: rebekka (10)
rebekka Creative Commons License 2002.09.24 0 0 10
Sziasztok:-)))
Legközelebb szóljatok nekem is ha ilyen jó helykre mentek. Ezer éve vágyom Jaltába meg Szocsiba:-)))
Előzmény: ppuklus (9)
ppuklus Creative Commons License 2002.09.04 0 0 9
nem, nem volt velunk senki helyi. 3an mentunk itthonrol, oroszul egyikunk sem tud, a Panorama utikonyv szotarabol eltunk (szpasziba, pazsalszta, szkolka...) nagyon szerettek minket
Trila Creative Commons License 2002.08.30 0 0 8
Biztosan jó lehetett, van ezeknek a Vadkeleti túráknak valami különös bája, mindamellett nem lehetett teljesen veszélytelen, annyi mindent hallani arra felől. Volt veletek valami helyi erő is, vagy jól ismertétek a nyelvet vagy a terepet?
Előzmény: ppuklus (6)
Törölt nick Creative Commons License 2002.08.29 0 0 7
Gratulálok :-)
Előzmény: ppuklus (6)
ppuklus Creative Commons License 2002.08.27 0 0 6
hello, tegnapelott jottunk meg.
nagy vizekkel nem talalkoztunk, de tortent mas erdekes.

utoljara jaltabol irtam, tenyleg nagyon jo hely, legalabbis nekem tetszett. de lehet, hogy csak a felvezetes miatt, mert ugy gondoltam, hogy az nem lehet rossz varos, ahova troli vezet egy masik varosbol. (simferopolban a vasutallomas kornyekere csoportosul az osszes utazasi vallalkozas, innen indul a troli is jaltaba, fejenkent 5 hrivnya (250 ft), a busz 7, a taxi meg 6 dollar)

jaltaban lenin-szobor van a foteren, elotte mcdonalds es minden ejjel ketszer tuzijatek. nincs igazan varos hangulata, inkabb egy nagy udulo, (es sajnos rengeteg ember nappal a strandon, ejjel meg az utcan nem lehet toluk mozdulni). mi el is mentunk inkabb a kozelbe, egy kevesbe latogatott partra.

jalta utan atmentunk busszal sevasztopolba, ahol a hotel sevastopolban laktunk ket napig. ez is a kozpontban van, ket utcanyira a kikototol. itt lattam eletem eloszor tengeralattjarot. sevastopol utan elmentunk bahkhchisaraiba, ami a krimi tatarsag fovarosa volt (stalin vonatra rakta oket, es elvitte sziberiaba). a varos szelen megmaradt skanzenna elakitott palotaban maradt csak utannuk.

innen kijevbe mentunk. sajnos addigra mar nagyon elfaradtunk. ket napot maradtunk, de nem csak azert mert nem birtunk volna tovabb, hanem mert meglepoen draga varos (az addigiakhozkepest legalabbis) kb budapesti arai vannak. itt is azt terveztuk, hogy az addigiakhoz hiven a hotel kijev-ben fogunk lakni, csakhogy ott kiderult, hogy a legolcsobb szobajuk 100 dollar per fo. ugyhogy nekialltunk kutakodni, es nagy nehezen delutanra talaltunk egy 25 dollaros hotelt.
kijev nagyon nagy varos, nagyok a leptekek. a dnyeper kb 3szor olyan szeles mint a duna, a foutcaja a kreszcsatik is hatamas. ranezesre hasonlit az andrassy utra, de sokkal szelesebb es az ott epult palotak min 6 emeletesek. termeszetesen itt is mindenhol voros csillag, lenin-szobor, sarlo, kalapacs. igy szep

Törölt nick Creative Commons License 2002.08.26 0 0 5
Most jutottam el erre az oldalra, ott is volt nagy víz, írsz még?
Előzmény: ppuklus (4)
ppuklus Creative Commons License 2002.08.16 0 0 4
nem tudom milyen hosszu a leghosszabb trolivonal nagy budapesten de az tuti hogy simferopol-jalta kb.80km!!! amit ketto es fel ora alatt kepes a villamosbusz megtenni.negyedorankent indulnak jaratok es kemeny 250 ft.
jaltan persze lenin is van (meg csehov meg gorkij csak ezek kevesbe frekventalt helyeken)internet kavezot meg nyalogatjak a hullamok a tengerparton.
majd folytatjuk
Előzmény: Trila (3)
Trila Creative Commons License 2002.08.13 0 0 3
Most Bp.-en esik az eső, "kellemes kora őszi" idő van. Nektek milyen időtök van? Ha újra gépközelbe jutsz, repesve várjuk a beszámolót! Legalább kicsit úgy érezhetjük, mintha részesei lehetnénk a nagy kalandnak és nem a munkahelyen görnyednénk. Bár gondolom, ott is emberek élnek, sőt valószínűleg az áramot is bevezették már, hiszen onnan netezel:))
Előzmény: ppuklus (1)
sasinszki Creative Commons License 2002.08.13 0 0 2
Hát sok szerencsét!
Érdeklődéssel várom a további kalandokat! Mivel úgyis terveztetek Szocsi látogatást, tudnál hírszerzői jelentést készíteni eme méltatlanul elfelejtett helyről?
Előzmény: ppuklus (1)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!