Keresés

Részletes keresés

mcll Creative Commons License 2017.04.08 0 0 1133

Köszi. Az a döntés született, hogy a kocsit lerakjuk egy P+R parkolóban. Vettünk 24h-s jegyet (már ki is nyomtattam) azzal meg oda megyünk ahova akarunk. :) Talán ez a legjobb megoldás. Autopályamatrica is megvan, megvettem online azt is, jövő hét elején érkezik.

Már csak a kastélyba a jegyeket kell megvenni. ;)

Előzmény: ottakring (1132)
ottakring Creative Commons License 2017.04.08 0 0 1132

https://www.wien.info/hu/travel-info/to-and-around/parking

 

https://www.wien.gv.at/verkehr/parken/kurzparkzonen/index.html

 

https://www.wien.gv.at/amtshelfer/finanzielles/rechnungswesen/abgaben/parkschein.html

 

A szélvédőre helyesen felragasztott autobahnpickerl megléte már a határtól kötelező, hiányát keményen büntetik. Bécs nagyobb részén a zöldeknek "köszönhetően" ma már mindenhol kurzparkzone van, a korrekten kitöltött parkolójegyek meglétét a parkscheriffek a legeldugottabb utcákban is ellenőrzik. Az esetleges büntiket érdemes komolyan venni, ma már külföldről is behajtják. Parkschein minden trafikban vásárolható, célszerű 15 perces ingyenest is kérni. A parkolás kezdetét kell bejelölni, minden szükséges mezőt rendesen beikszelve.

Előzmény: mcll (1126)
Kereva-5 Creative Commons License 2017.04.08 0 0 1131

Azt még hozzátenném, hogy a metróállomásokon nagyon könnyen kezelhető jegyárusító automata van, a jegyet a lejáratnál lévő készülékeken érvényesíteni kell. Egyszerű jegyet nem érdemes interneten vásárolni. Az előző bejegyzésemben félreírt M3 helyesen U3 :)

 

Előzmény: mcll (1129)
Kereva-5 Creative Commons License 2017.04.08 0 0 1130

Szia, ezen a linken találod a bécsi "BKV-t :  https://www.wienerlinien.at/eportal3/ep/channelView.do/pageTypeId/66526/channelId/-46648

Az oldalról akár rendelni is tudsz, otthon kinyomtatva. A napijegy elég drága, akkor éri meg, ha sokat és sokfelé utaztok. Egy sima jeggyel egy irányba utazva, többször átszállhattok. Mondjuk ha egy P+R parkolótól csak Schönbrunnba és vissza utaztok, érdemesebb az "1 Fahrt Wien" jegyből két darabot (oda-vissza) vásárolni. De ezt majd eldöntitek. Némi aprót mindenképp érdemes váltani, szükség lehet rá.
Sajnos parkolási ügyekhez egyáltalán nem értek, én autóval sosem utaztam Bécsbe. Autóbusszal Erdberg-re szoktam érkezni. Ez egy metróállomás neve az M3 vonalán, ahol hatalmas P+R parkolóház van. Van egy másik bécsi topik "Bécsben élő magyarok", az talán kicsit nézettebb és választ kaphatsz a parkolási kérdéseidre. Nagyon kellemes utat kívánok Nektek! (Nemsokára én is megyek  :))

Üdv.: Éva

Előzmény: mcll (1129)
mcll Creative Commons License 2017.04.07 0 0 1129

Szia! Igen, sokat segítettél amit köszönök szépen!

A két gyermekem nem kicsit, mindkettő felnőtt (23 és 20 évesek), de az állatkert azt hiszem így is érdekes lesz.

Szóval azt mondod, PR parkolóba érdemes letenni a kocsit. De akkor mindnégyünknek kell tömegközlekedési jegy is. Gondolom napijeggyel jobban járnánk. Tudnál esetleg linket adni hogy megnézzem milyen jegy mennyi? És ahogy olvasom talán azt is meg tudom venni még itthonról?

A P+R parkolóba a fizetés hogy működik? Automata mint itthon, vagy elővétel az is? Bankkártyát elfogad-e az automata? Bár lehet jobb ha mindenképp szerzek aprót (majd valahol kiveszek automatából pénzt Bécsben).

 

Köszi

Üdv, Laci

Előzmény: Kereva-5 (1128)
Kereva-5 Creative Commons License 2017.04.07 0 0 1128

Szia! Rá tudsz keresni a bécsi parkolókra, pontos információt úgy kaphatsz. 
http://www.parken.at/wien/ Ez egy térképes változat, remélem segít. Szerintem legolcsóbb a P+R parkolókban letenni a kocsit, itt a napidíj annyi, mint máshol az óradíj. 
Schönbrunn egyébként gyönyörű és elég nagy, pl. az Állatkert maga is legalább félnapos program, de ha gyerekekkel mentek (szerintem a felnőtteknek is) nagyszerű élmény. Az egész Shönbrunn park csodálatos, tele virágokkal és szépséges fákkal. Jót lehet sétálni, esetleg beülni kávézni, fagyizni.

Nagyon jónak tartom még a Gyerekmúzeumot, attól függően, mekkora gyerekekkel mentek?
Egyértelműen a Grand Tour jegyet érdemes megvenni, elvégre nem naponta szaladgál Bécsbe az ember. Ezen a linken részletesebben is tájékozódhatsz: https://www.schoenbrunn.at/

Az oldalon keresztül jegyet is vásárolhatsz, ha otthon ki tudod nyomtatni és akkor egyáltalán nem kell sorbaállni, várakozni. Én minden bécsi jegyemet (közlekedés, múzeum, stb) így vásárolok.

Remélem segítettem egy kicsit.

 

Előzmény: mcll (1126)
zsula111 Creative Commons License 2017.04.06 0 0 1127

Engem is pont ezek érdekelnének. Mi a húsvét utáni héten készülünk a kastélyt meglátogatni, kis vásárlással egybekötve.

Ruhaneműket, cipőt olcsón hol érdemes vásárolni, (piacra gondolok) illetve a parkolásnak mi a menete, a piac és a kastély környékén,

 mert azt hallottam kézzel kell kitőlteni a parkolócédulát.

Jó lenne ha valaki tudna segíteni.

Köszönöm

mcll Creative Commons License 2017.03.11 0 0 1126

Sziasztok!

 

Remélem jó helyre írok. :)

Húsvét hétfőn általában kirándulni szoktunk menni a családdal. Most úgy döntöttünk, hogy Bécs lesz az úticél, főleg a Schönbrunni kastély meglátogatása, mert ezt már évek óta csak halogatjuk, akárhányszor mentünk át Bécsen. :)

Szóval ezzel kapcsolatosan lennének kérdéseim:

1. A legfontosabb, hogy húsvét hétfőn (ápr 17 idén) egyáltalán mennyire van esélyünk bejutni a kastélyba? Mert akárhányszor mentem el előtte mindig iszonyatos tömeget láttunk.

2. Ha netán valaki ismeretes a kastélyban, akkor melyik "csomagot" érdemes megvenni? Én a "Grand Tour"-t néztem ki, ami kb egy órás, és adnak audioguide-ot is szerencsére.

3. Hol érdemes és lehet parkolni? Mert ahogy látom nem olcsó a parkolás arrafele. :)

Úgy tervezzük hogy reggel jó korán indulunk (Isaszegről), első cél a kastély, majd a környéke, pl. állatkert, ebéd, bécsi belvárosi séta, stb., majd este haza. Ja meg látom lesz húsvéti vásár is. :)

 

Elsőre ezek a főbb kérdések, de lehet lesz még több is később.

 

Köszi a segítséget előre is. Minden tanácsot, javaslatot szívesen fogadok.

gemike7 Creative Commons License 2017.01.08 0 0 1125

szia!

 

nagyon köszönöm.

üdv

gémi

Előzmény: Tommek_83 (1124)
Tommek_83 Creative Commons License 2017.01.07 0 0 1124

Szia!

 

Wien Meidlingtől ahol a vonat megáll U6-ra szállsz (metro) és elmész U6 Westbahnhofig.

Majd ott gyalog 100 m a Maria Hilfer Str. 1 metrójegy elég oda irányban.

Előzmény: gemike7 (1123)
gemike7 Creative Commons License 2017.01.07 0 0 1123

Sziasztok!

 

Sopronból szeretnék vonattal eljutni Bécsbe. Bécsben az állomásról a Maria Hilfer str-ra.  Ezt mivel tudom megtenni ?? busz ,villamos , metro ?? Ez menny idő ?? 

 

üdv

gémi

 

 

Benedikt Monarchist Creative Commons License 2016.08.09 0 0 1122

A bécsi egyetem német-angol tanári szakán végzett nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező fiatal nyelvtanárként nyelvoktatást vállalok német és angol nyelvből(15euro/60perc) Bécsben, a 9.kerületben. Az alábbi dolgokban tudok segíteni:
◾Nyelvoktatás mindenszinten kezdőknek és haladóknak is
◾Nyelvtani rendszerezés
◾Kommunikációs készségek javítása
◾Iskolások korrepetálása
◾Nyelvvizsgára felkészítés
◾Állásinterjúra való felkészítés
◾Fogalmazások, Beadványok, Szakdolgozatok stb. átnézése és nyelvhelyésségi ellenőrzése
- Szövegek, Levelek, fogalamzások forditasa
Rugalmas időbeosztás. Forduljon hozzám bizalommal az alábbi e-mail címem: gondabence@mail.com
vagy az alábbi telefonszámon telefonszám: 06604912056

hunylac Creative Commons License 2016.03.14 0 0 1121

Érdekes, hogy a bécsi utazós topik nem pörög annyira, pedig a város tényleg minden évszakban kiváló úticél. Aki esetleg kedvet kapna egy kis bécsi kiruccanáshoz, annak ajánlom a figyelmébe a két és fél évvel ezelőtti útról készült útinaplómat:

 

http://rokavar.blogspot.hu/2013/11/becs.html

elisse Creative Commons License 2015.10.24 0 0 1120

Sziasztok! Használja valaki még ezt a fórumot? Másikat sem találok, ami még pörög...

Ha itt van valaki és tud segíteni, legyen szíves!

Igazából csak annyi, hogy a Bécs Kártyát a gyerekeknek is meg kell venni, vagy a felnőttekével ők is kapnak kedvezményt. 2 gyerek és 2 felnőtt vagyunk.

 

Köszönöm

Tóth Vivien Creative Commons License 2015.10.18 0 0 1119

Szeretném annak a kedves olvasónak vagy szülőnek a segítségét kérni , hogyha gyermeke Bécsben Gimnáziumban tanul. Mik tapasztalatai , mik benyomásai, hogyan tudta az első akadályokhoz alkamazkodni gyermeke. 16 éves gyerekről lenne szó 1 évet kihagyunk hogy Bécsben tanuljon. Angolból Középfokú nyelvvizsgája van. Németből amit az órán elsajátított.4.3 volt  az első évben. Vagy esetleg van-e rossz hírű gimnázium. Előre is köszönöm a válaszokat.

Benedikt Monarchist Creative Commons License 2015.08.29 0 0 1118

A bécsi egyetem német-angol tanári szakán végzett nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező fiatal nyelvtanárként nyelvoktatást vállalok német és angol nyelvből(10euro/60perc) Bécsben, a 9.kerületben.
Az alábbi dolgokban tudok segíteni:
Nyelvoktatás mindenszinten kezdőknek és haladóknak is
Nyelvtani rendszerezés
Kommunikációs készségek javítása
Iskolások korrepetálása
Nyelvvizsgára felkészítés
Állásinterjúre való felkészítés
Fogalmazások, Beadványok, Szakdolgozatok stb. átnézése és nyelvhelyésségi ellenőrzése
Forduljon hozzám bizalommal: 06604912056 email: gondabence@mail.com

mcll Creative Commons License 2015.05.28 0 0 1117

Üdv!

 

Tervezzük hogy július közepe táján 3 napra, azaz 2 éjszakára a családdal (4 felnőtt) kiugranánk Bécsbe egy kis városnézésre (Schönbruni kastély meg ami belefér). ) Hol érdemes szállást keresni? Nagy igények nincsenek, csak legyen zuhanyzó meg WiFi, esetleg valami TV. Milyen árakra kell számítani?

Köszi, üdv, Laci

Cilikécske Creative Commons License 2015.03.07 0 0 1116

Sziasztok. Holnap Bécsbe kell utaznunk, és lesz 3-4 óra szabadidőnk. A Schönbrunn kertjét szándékozom megbogarászni. Parkolóhelyet tud valaki ajánlani? Vasárnap révén fizetős? Előre is kösz.

István - Bp Creative Commons License 2015.02.16 0 0 1115

Sziasztok!

 

Ha valaki vállalkozás beindításában gondolkodik vagy már van saját vállalkozása akkor ajánlom ezt a linket. Cégalapításban, székhelyszolgáltatásban és könyvelésben is tudunk segíteni.

 

http://www.megyeiapro.hu/szekhelyszolgaltatas-becsben.html

Bence' Creative Commons License 2015.02.10 0 0 1114

A bécsi egyetem német-angol tanári szakán végzett fiatal nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező nyelvtanárként nyelvoktatást vállalok német és angol nyelvből kezdőknek és haladóknak is Bécsben a 9. kerületben(10Euro/60 perc)
Az alábbi dolgokban tudok segíteni:
Nyelvoktatás minden szinten
Beszédkészség fejlesztése
Nyelvtani Rendszerezés
Nyelvvizsgára való felkészítés
Iskolások korrepetálása
Üzleti szaknyelv
Állásinterjúra való felkészítés
Diplomamunkák, önéletrajzok, motivációs levelek átnézése illetve azok korrigálása.
Forduljon hozzám bizalomm email cim: gondabence@mail.com  telefon: 066049120156

István - Bp Creative Commons License 2015.02.01 0 0 1113

Azt nem tudom, hogy ezek a matricák a megyén belüli teljes autópálya szakaszra érvényesek? Mert ha igen akkor 7 megyéig ez az olcsóbb, az 35.000.-ft/év az éves autópálya matrica pedig 40.000.- körül van.

 

Előzmény: stephenx001 (1112)
stephenx001 Creative Commons License 2015.02.01 0 0 1112

Üdv mindenkinek.

 

Lehet hogy már sokan kérdezték de akkor most milyen és mennyi matricát kell vennem ha Bécsbe akarok kocsival járni ?

 

Köszi előre is.

István - Bp Creative Commons License 2014.10.18 0 0 1111

Telekocsit ajánlom még. Én jövő csütörtök reggel megyek ki Bécsbe fél 9 - 9 között leszek a reptérnél...

Előzmény: zebulónia (1109)
judit56 Creative Commons License 2014.10.17 0 0 1110

busz csak 9.40-re ér oda. Igy az előző nap marad.

Előzmény: zebulónia (1109)
zebulónia Creative Commons License 2014.10.17 0 0 1109

Mivel lehet a bécsi repülőtérre kijutni reggel 9-re Budapestről ?

SparSchiene Creative Commons License 2014.08.13 0 0 1108

Eladó 2014. augusztus 16-ára, szombatra 2 személyre szóló Bécs - Budapest SparSchiene vonatjegy meghiúsult utazás miatt.

 

Wien Westbf. ind.: 20:04

Budapest-Keleti pu. érk.: 23:13

 

inf.: 06 30 407-negyvenhatnyolcvahét

mcll Creative Commons License 2014.03.14 0 0 1107

Sziasztok!

 

Június 21-én megyünk a családdal nyaralni Karintiába, és úgy tervezzük hogy Bécsben megállunk egy kisebb városnézésre. Viszont ezzel csak annyi a bajom, hogy tele leszünk csomagokkal (egyterüvel megyünk, Opel Combo, tetőcsomagtartót nem viszünk). És a csomagok látszódni fognak. A kérdés csak az hogy mennyire biztonságos a kocsit így a városban őrizetlenül hagyni? Illetve a parkolóházak mennyire megbízhatók? Nem lenne jó ha rögtön az első nap fel lenne törve a kocsi. Tehát mit javasoltok hol, merre érdemes a kocsit lerakni. Gondoltam a Szt István Dóm környékén, mert talán ott érdemes a környéken egyet lófrálni, vagy nem? Illetve mit érdemes megnézni? Schönbrunn, Belveder, ilyesmikre gondoltam de ezek elég messze vannak egymástól. Szóval mit érdemes egy max 2-3 órás városnézésben beleszuszakolni? :)

Köszi

decision Creative Commons License 2014.01.25 0 0 1106

Sziasztok!

Idén eljutottunk Bécsbe, a karácsonyi vásárra is (mint ahogyan szinte minden magyar).
Bár a karácsonyi hangulat nem aktuális, azért fogadjátok szeretettel a kis videómat! :)
Hátha valaki kedvet kap egy kis utazáshoz!

A többieknek pedig kellemes nosztalgiázást! ;)


K258 Creative Commons License 2013.12.09 0 0 1104

Sziasztok,

 

Eladó egy Bécs- Budapest Railjet jegy. Nekem közbejött valami és nem használom fel a jegyet. Csak odaútra lehet használni Bécsből Budapestre, szerda (12.11.) éjfélig lehet leutazni.

 

Ár: 10 euró

 

Ha valakit érdekel írjon privit:

krisztinka.t@gmail.com

 

Pater Pirandello Creative Commons License 2013.12.07 0 0 1103

Sajnos nem. Érintett (beteg) vagyok. Akinek van ideje (és jóindulata) ellenőrizheti összes hsz-imat. Köszönöm.

Előzmény: újmóni (1102)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!