Tényleg gondod van a szövegértéssel sajnos.
Pomázon nem "nem elég érett" volt az eper, hanem annyira zöld,
hogy egyetlen egy darab ehető szem sem volt, tehát nem lehetett megkóstolni.
Elnézést a késői reagálás miatt, de csak most járok itt újra, és természetesen ez tavalyi történet.
Idén a tavalyi rossz tapasztalat után nem szándékoztam szedni menni,
de egyik vasárnap délután a barátaink elvittek magukkal,
és kellemes csalódásban volt részem,
szép epret lehetett szedni Pomázon.
Egy hete is volt még eper, csak már nagyon romlott (közben volt a nagy eső).
Hogy most milyen, azt nem tudom, azóta nem voltam, akkor befőzni is szedtem.
Ha valakit érdekel, az intersparban lehet kapni pektint, citrus pektint, én ezt tettem az eperdzsemhez.
Nincs benne adalékanyag, tehát pl. citromsav, ami nagyon megsavanyítaná.
Tavaly kísérleteztem, a dzsem egyik részét hosszan főzve sűrítettem be, másik részéhez ribizlilevet tettem, végül a lidlben vásárolt tortazselét is kipróbáltam. Örülök, hogy végre találtam tiszta természetes pektint.