Keresés

Részletes keresés

Flower2000 Creative Commons License 2017.10.16 -2 0 11219

Én a koraibb idöpontban mennék mert nagyon meleg tud ott lenni.

Előzmény: KISKOMAM68 (11218)
KISKOMAM68 Creative Commons License 2017.10.16 0 0 11218

KÖSZÖNÖM MIND KÉT VÁLASZT. Az időpont 2018 06.29-07.06.  Van egy másik 2018 júli1-8-ig 143083-

3 főnek.

suzi_mou Creative Commons License 2017.10.16 0 0 11217

Igen, jol ertelmezed a csomagot.

Kezi borond es laptoptaska. Divat most mar, hogy beszallas elott korbejarnak es kerdezik ki szeretne feladni ingyen a kezi borondjet.

50e/fo egy normal ar, ennel lehet olcsobban is hozzajutni, szoktak akciozni. Kerdes mikor mennetek, nyarra nehezebb kifogni jobb arat.

Ami meg mellettuk szol, hogy ha keses miatt lemaradnatok a csatlakozasrol, akkor ok inteznek mindent.

Előzmény: KISKOMAM68 (11215)
Flower2000 Creative Commons License 2017.10.15 -3 0 11216

Santorinira nem olcsó eljutni. Nem rossz ár ez, azt nem mondom, hogy nagyon jó, de nem rossz. Mikor van, attól függ. Ha rossz már az idő akkor azért én nem venném meg. Ha jó idő van nem rossz ár.

Előzmény: KISKOMAM68 (11215)
KISKOMAM68 Creative Commons License 2017.10.15 0 0 11215

Sziasztok. Az szeretném megkérdezni, hogy AEGEAN járatain az utastérbe ingyen milyen táskát lehet felvinni? Az AEGEAN oldalát néztem és ott én úgy értelmeztem, hogy egy hordtáskát amit e fej fölé és egy személyes kis táska lehet. Kérem aki utazott már ezzel a légitársasággal segítsen nekem hogy mi a tapasztalata. Előre is köszönöm.  Még egy kérés. 150000- FT     3 személynek sok e  Budapast - Santorini- Budapest útra vagy várjak esetleg még. Még egyszer köszönöm a segítséget előre is.

 

Tünde66 Creative Commons License 2017.10.06 0 0 11214

Köszönöm a segítségeteket! Az első gondolatom nekem is a busz volt, de aztán úgy gondoltam 1-2 napra talán érdemes lehet autót bérelni (5 napig leszünk). Voltatok a plakai meleg forrásoknál? 

Psziche Creative Commons License 2017.10.05 0 1 11213

De tudnod kell, hogy a buszok csak Firából indulnak, ami eléggé bekorlátozza a lehetőségeket.

Itt a jelenlegi menetrend: https://ktel-santorini.gr/ktel/index.php/en/services-eng/timetable-summer-eng/list/15

 

 

Előzmény: Tünde66 (11211)
Flower2000 Creative Commons License 2017.10.05 -1 1 11212

Busszal megközelíthető minden. Ami nem, az gyalog vagy szamárral, de autóval nem. Santorinin autóval nem sokra mész, csak bajod lenne vele a parkolással.

Előzmény: Tünde66 (11211)
Tünde66 Creative Commons License 2017.10.05 0 0 11211

Van-e tapasztalatotok a Romani rent a car autókölcsönzővel kapcsolatban?

Érdemes-e Szantorinin autót bérelni, vagy busszal jól megközelíthető minden, ami látogatásra érdemes?

Psziche Creative Commons License 2017.09.27 0 0 11210

A Scaros sziklára vezető ösvényen jártál? Állítólag az utolsó szakasz már elég veszélyes, ha valaki fel akar menni a tetejére. Ennek ellenére viszonylag sokan mászkáltak rajta, ahogy láttuk.

Előzmény: Flower2000 (11209)
Flower2000 Creative Commons License 2017.09.27 -1 0 11209

Egy teljes hetet voltam. Kamariba is lementem busszal. Az ásatásokhoz is. De leginkább Fira Immerovigli közt mászkáltam egy csomót. Oiában kétszer voltam, először busszal, aztán gyalog.

Előzmény: Psziche (11208)
Psziche Creative Commons License 2017.09.27 -1 0 11208

Az Imerovigli északi határától Oia keleti széléig terjedő szakaszon valóban nem jártunk. De még az utazás előtt végignéztük ezt az utat videón a youtube-on. Majd legközelebb, ha lesz legközelebb.

 

Te hány napig voltál Santorinin? A Karteradosz-Fira-Oia részeken kívül miket láttál?

Előzmény: Flower2000 (11207)
Flower2000 Creative Commons License 2017.09.27 -3 1 11207

A hosszú sétautat nem tettétek meg, jól látom ugye? Firaból Oiába. Pedig az nagyon klassz. Nekem felejthetetlen élmény lett.

Előzmény: Psziche (11206)
Psziche Creative Commons License 2017.09.26 -2 4 11206

Nagyon változó volt a turisták száma, az egyik nap pl. egy hajó sem kötött ki, de volt olyan is, hogy a Fira-Oia közti közlekedést szinte megbénította a luxushajósokat Oiába szállító buszok tömege. De mindezt nagyjából már előre tudtam, hála neked a belinkelt hajó naptárért. :-) Bárcsak soha ne kötne ki ott egy óceánjáró sem!

 

Mindössze bő négy napot töltöttünk Santorinin, két éjszakát Firán, kettőt Oián, plusz foglaltam egy olcsóbb szállást az utolsó napra Firán, mert éjfél után indult a repülőnk Athénba. Sajnos mivel a mi esetünkben ki volt zárva a kocsi vagy a quad kölcsönzés, taxit meg alig lehet szerezni a szigeten (plusz drága is), így nem rendelkeztünk túl nagy mozgástérrel, s végül csak a Fira déli csücskétől Imerovigli északi széléig terjedő részt, valamint Oiát láttuk. Tervben volt ugyan egy buszozás Firából vagy a Vlichada beachre vagy a Red-White beachre (ott boat taxival a White beach-ig), de ez több okból elmaradt. Kamari és Perissza nem vonzott igazán, bár a két üdülőhelyet elválasztó szikla impozáns látvány. Csak a repülőről láttuk a fekete partokat.

 

Rendhagyó módon Ciprusról érkeztünk Santorinire, de utólag már nem tűnik jó ötletnek a két sziget összekapcsolása. Most úgy érzem, jobb lett volna több időt tölteni csak Santorinin, ami olyan mellbevágóan gyönyörű látványt nyújt (főleg bizonyos napszakokban: naplemente előtt, után és kora reggel), hogy ezt az élményt nehéz lenne felülmúlnia bárminek is. Számomra Imerovigli volt a csúcs (épp ott nem szálltunk meg), és persze Oia is csodás a kalderára épült villáival, templomaival, virágaival. Viszont Oián naplemente előtt kb. másfél-egy órával kezdtek „megőrülni” az emberek, az utcák bedugultak, a tömeg megszorult, szóval épp a legszebb késő délutáni fényekben volt a legkellemetlenebb sétálgatni és fotózni. A fő kilátónál csak az kapott helyet naplementére, aki kb. másfél órával korábban odament. De sötétedés után, mikor lassan elfogytak a bámészkodók és a fotózók, egyedül gyönyörködtünk a kivilágított falu szépséges panorámájában, és ráadásul még a telihold fénye is csillogott a tengeren. :-)

 

Firán tényleg nagy szerencsénk volt, hogy nem botlottunk bele nagy turista csoportokba, mivel az egyetlen teljes napunkon nem kötött ki hajó. :-) Még Oiára is sikerült átjutnunk szerencsésen a menetrend szerinti busszal, de két nap múlva, visszafelé Firára már csak a harmadik buszra fértünk fel (akkor lepték el a luxushajósok buszai az országutat), s szinte lincshangulat alakult ki az oiai buszállomáson. Nem a külföldiek, hanem görög nők cirkuszoltak a sofőrökkel, akik nagyon türelmesen próbálták csitítani a veszekedőket. Egyébként többnyire meglepően intelligens, udvarias turistákkal találkoztunk és a helybeliek is igazán barátságosak, kedvesek.

 

Láttunk egy csomó menyasszonyt, vőlegényt, akiket profi fotósok fotóztak a legszebb helyeken naplemente idején. A gyönyörű menyasszonyi ruhák csak úgy úsztak a porban és talán szakadoztak is a sziklákon, tetőkön.

A szigetet még vonzóbbá tették számomra a kóbor kutyusok és a cicák, akiken látszik, hogy nem maradnak éhen. A szamárkákat nagyon sajnáltam, Firán annyira meredek a kikötőbe vezető út, hogy lefelé még teher nélkül is botladoztak, csúszkáltak szegény állatkák. Oián csak néhány csacsit dolgoztatnak, és viszonylag rövid szakaszon. Az Ammoudi öbölből felfelé vezető út amúgy nagyon fárasztónak tűnt gyalog, melegben, tűző napon nem ajánlatos megpróbálni. A Firából Imeroviglibe vezető szakasz viszont egész könnyen járható. Oia keleti végéből gyönyörű kilátás nyílik az egész településre. (Kicsit összevissza írok.)

 

A szállások:

Mindegyik szállásunkkal maximálisan meg voltunk elégedve. Firán először egy kalderára néző, majdnem teljesen privát terasszal rendelkező apartmanban szálltunk meg (Corrado Caldera), az album első három fotója ott készült, még a napfelkeltét is láttam a hálószobából (amire nem is számítottam). Fira déli csücskében, csendes helyen van, pár percre az Ortodox katedrálistól és a buszállomástól. A rendkívül jófejnek látszó, segítőkész olasz házigazda elénk jött a reptérre és ingyen fuvarozott minket a szállásra. 160 €/éj volt szeptember első napjaira, ami önmagában nézve persze épp elég drága, de a többi kalderára néző, firai szállás árához viszonyítva szerintem nem rossz.

 

A jóval olcsóbb, 50 eurós firai szállásunk neve Lefteris Rooms, a fő kocsiút mögötti, keleti részén található Firának, közvetlenül egy szép templom mellett. 750 m-re van a buszállomástól, 500 méterre a legközelebbi kaldera kilátótól (Kastro Cafénál), és 700 méterre a Konferencia központnál lévő kilátótól, ahonnan a legszebb kilátás nyílik Firára. Ajánlom azoknak, akik szolid áron szeretnének megszállni egy viszonylag jó helyen lévő, jól berendezett, hűtőszekrénnyel felszerelt, tengerre néző terasszal rendelkező, tágas szobában. Hátránya, hogy egy kisebb kocsiút megy közvetlenül a szállás előtt, és a kaldera felé vezető úton nem mindenhol idilli a környezet.

 

Oián végül is nem sikerült olyan szállást találnom, ami árban is, minőségben is megfelelt volna, mert Oia jóval drágább Firánál és Imeroviglinél. Nehezítette a helyzetünket, hogy a csupán egy franciaággyal rendelkező szállások nekünk nem jöhettek számításba. Hosszas tipródás után végül túlmentünk az ésszerű ár határán (a 200 eurón), és a Casa Sigala-ra esett a választás, ami a nyugati, naplementés oldalon található, pár percre a fő kilátótól, tengerre néző, közös terasszal rendelkezik (előtte járda), igazi barlanglakás. Itt is szuper volt a tulaj meg minden, de az a horror ára... Igaz, úgy voltam vele, hogy egyszer megyünk az életben Santorinire, akkor meg legyen kövér az a lúd, viszont most vágyom ám vissza nagyon, főleg Imeroviglibe, és hát annyi mindent nem láttunk még ezen a páratlan szigeten.

 

Akinek pedig az athéni reptér közelében van szüksége transzfer szállásra, annak tudok ajánlani egy gyönyörűen berendezett, hatalmas, két hálószobás lakást egy Artemida nevű tengerparti falucskában (a booking Lúca-t ír helyszínnek): Artemis Apartment, 50 €/éj volt szeptember első felében. Ráadásul a tulaj is valami hihetetlenül vendégszerető és kedves, úgyhogy megadtam rá a tíz pontot, pedig nem szokásom.

 

Éttermeket, bárokat nem tudok ajánlani, mert nem vagyunk beülős típusok (legalább ezen tudunk spórolni).

 

A repülőjáratok:

Bp → Larnaca (Wizz), Larnaca → Santorini (Aegeanair, június végétől szept. 1-ig volt közvetlen járat, hetente kétszer, déli indulással, aki ügyes volt, 55 €-ért tudott jegyet venni)

Santorini → Athén (Ryanair), Athén → Bp (Ryanair).

Szerencsére egyik járattal sem volt semmilyen probléma.

 

Ha valakinek bármilyen kérdése van, szívesen válaszolok.

 

Előzmény: Flower2000 (11205)
Flower2000 Creative Commons License 2017.09.26 0 1 11205

Nagyon jó képek. Most is olyan sokan voltak, mint nekem május végén? Akkor naponta több nagy hajó is jött.

Előzmény: Psziche (11204)
Psziche Creative Commons License 2017.09.26 0 4 11204

Frissek a Santorini képek! :-))

 

 

 

 

Az egész album:

https://photos.app.goo.gl/hkekLQw5MiZ7VjxP2

 

 

Cichlid15 Creative Commons License 2017.08.13 0 0 11203

Köszi szépen a tippet😄

Előzmény: 'szti (11201)
rudiandi67 Creative Commons License 2017.08.12 0 0 11202

Húúú, dúskálok a szállás ajánlatokban. Minden ajánlatod végig fogom nézni (és persze azért másokat is). Transzfert sok szállás ajánl ahogy néztem, azt talán megoldható egy jobb minőségű szállásnál. Hosszú évekig autóval jártunk így nem kellett bérelni, de mióta repülünk szeretünk mindig bérelni, hogy mindent meg tudjunk nézni (tavaly is volt, és idén Rodoszon is lesz érkezéstől-indulásig 15 napra ezzel megoldjuk a transzfert és a fakultatívokat is). Az viszont jó, hogy említed a parkolást, mert ugye ez sehol nem volt gond eddig, de valóban itt nem tartozik a szállásokhoz parkoló az esetek 90 %-ban. Poggyászt igyekszünk majd kézipogyásszal megoldani, hogy ne legyen sem plusz költség, sem sok cipelni való. Már elég rutinosan pakolunk :)

Előzmény: 'szti (11199)
'szti Creative Commons License 2017.08.12 0 0 11201

firában a zotos cukrászdát is kipróbálhatjátok, régi és híres santorinin,bár nem olcsó

Előzmény: Cichlid15 (11198)
'szti Creative Commons License 2017.08.12 0 0 11200

mármint idén szeptemberre lehetne most olcsó repjegyet találni, ezt nem írtam egyértelműen

Előzmény: 'szti (11199)
'szti Creative Commons License 2017.08.12 0 0 11199

azt is át kell gondolnod, hogy mivel fogtok közlekedni. ha béreltek autót, a szállás közelében meg kell oldani a parkolást, ez sem mindig egyszerű. ha tömegközlekedtek, akkor el kell jutni a szállásra, éjszakai gép érkezéssel ez nem megy, plusz oiában a lépcsőkön hurcolászni a cuccot elég macerás. megoldás a szállás által biztosított transzfer 20-25 eur, ez kényelmes, de drága (vagy taxi, kb. azonos árban) ezzel is kalkulálni kell.

ha a lépcsőzést bírjátok, akkor oiában bárhol lehet foglalni, ami belefér a keretbe (én tuti a családtól nem ajándékot kérnék az 50.-re, hanem hozzájárulást az álomúthoz).

szállások, ahol voltam:

oia- marizan caves & villas, bookingon fent van (jövő évi árai még nincsenek) van honlapja, meg tudod nézni az árakat is. drága, mert tényleg szép helyen van, a kaldera oldalában, oia felső végén elég közel a parkolóhoz. busz végállomás úgy 15 perc lehet. egyedi berendezésű, hangulatos. itt október végén voltam, akkor nagyon szeles volt.

firostefani - gaby apartments (nem rooms, az máshol van), bookingon ez is megtalálható és szintén van honlapjuk is. ez olcsóbb, mert a kalderára látsz, de azért van előtte egy gyalogút. viszont a szállás mellett és fölött van az a templom, aminek a harangtornya és kupolája egyik legtöbbet fotózott santorinin. itt a berendezés nem olyan egyedi, mint a másiknál, de teljesen rendben van. parkoló itt is van a közelben: a szállás fölött. buszmegálló 5 perc sincs.

szállások, amiket néztem, de nem voltam:

oia - golden sunset villas, condutto residences, marcos rooms (ennél a fürdő problémás lehet), stelios rooms ez az utolsó kimondottan olcsó oiában, de csak néhány szoba néz a kalderára és előtte megy a főutca, tehát nem kint van a peremen, ettől függetlenül jó lehet, bár elég sok kritikát is kap az utolsó kettő.

oia határán kívül: captain john

firostefani - hotel mylos

nézegess, keresgélj, fogsz olyat találni, ami jó lesz, van időd bőven.

repjegyet megnéztem, akár most is lehetne venni 50ezer Ft alatt. október körül már ki szokták hozni az aegean jövő évi menetrendjét is, olyankor sokat akcióznak, azt is érdemes nézegetni. fapadosok meg talán kicsit később jönnek ki, év elején.

 

 

Előzmény: rudiandi67 (11190)
Cichlid15 Creative Commons License 2017.08.11 0 0 11198

Köszi, elég sokat utazom és azért nagyjából képben vagyok hogy nem a legolcsóbb szigetre készülünk :) Nem is vártam, hogy low budget éttermek tömkelegével fogtok bombázni, mindössze, ha már sokat fizetek, nincs kedvem gyenge minőségért tenni azt, ezért gondoltam, hátha van valakinek már bejáratott tuti tippje.

Az El Greco hotelben leszünk Fira-tól kb. 800 méterre, ott is van egy ebédünk meg egy vacsoránk a csomagunkban, de mellé még kell majd 2 főétkezés, ezt próbálom kipuhatolni, hova érdemes beülni :)

Előzmény: Flower2000 (11183)
rudiandi67 Creative Commons License 2017.08.11 0 0 11197

Ne fájdítsd a szívem! Gondolom az már a számunkra megfizethetetlen szállás. Na ennyire nagyot nem merek álmodni :)

Előzmény: Flower2000 (11195)
suzi_mou Creative Commons License 2017.08.11 0 0 11196

Mivel a szezon kozepen jarunk meg, mindenki dolgozik ezerrel, szallasoknak meg nem volt ideje jovo evi arakat tolteni. Amire azt irja, hogy kiadva, lehet egyszeruen meg nem toltott fel arat.

En a helyedben azt csinalnam, hogy befoglalnek 3 hetes intervallumot a kinezett szallasra, ami ingyenesen lemondhato illetve modosithato. Ha meglesz a repjegy, akkor pedig arra lecsokkenteni a foglalas idotartalmat. Igy biztosan a 3 het lefedi az utadat es biztosan lesz szobad.

Előzmény: rudiandi67 (11194)
Flower2000 Creative Commons License 2017.08.11 0 0 11195

Volt egy új hotel Firostefami szélén egészen a legszélén Oia irányába. No oda én elmennék szívesen. Ott mrgy előtte az ösvény Oiába. Kristálytiszta levegő , nyugalom, kilátás. Autóknak myoma sincs szinte.

Előzmény: rudiandi67 (11194)
rudiandi67 Creative Commons License 2017.08.11 0 0 11194

Flower2000! Észt nem is kértem, csak tanácsot a Santorinin rutinosaktól :) 17 magán út után nincs gondom a szervezéssel,várakozással stb. De eddig még ennyire előre nem gondolkodtam. Mindig volt már repjárat, és ahhoz foglaltam a szállást. Viszont most a szállást lehet előbb kellene foglalni.

 

Kód 001! Köszi az ajánlást. Igazából kimondottan a kalderára kilátással szeretnénk szállást, bár ez annyiban változhat, hogy lehet felezünk és 3 nap egy olcsóbb hely, és 4 nap a kaldera peremén. Ez még képlékeny. De minden tanácsot szívesen veszek.

Kód 001 Creative Commons License 2017.08.11 -1 0 11193

Szia

 

Mi most nyáron Kamariban voltunk, Matina Hotel. Teljesen ok, bookingról is, vagy a szálloda honlapjáról is tudsz szállást foglalni.

 

A ryanairnek Athénben volt egy kb 4 órás átszállásinideje, akkor egyszerüen metróval bementünk a városba.

 

mindent lehetett sk interneten intézni, igy pont annyit voltunk, amennyit csak szerettünk volna ( 9 nap )

 

 

Előzmény: rudiandi67 (11190)
Flower2000 Creative Commons License 2017.08.11 -1 0 11192

Csak vasárnap volt nekem olyan csatlakozás Athénban amikor nem kellett ott aludni Athénban.

 

Előzmény: rudiandi67 (11190)
Flower2000 Creative Commons License 2017.08.11 0 0 11191

Hát észt nem tudok adni neked csak információt. Azt neked kell eldöntened, hogy képes vagy-e egyedül, iroda nélkül nekivágni Santorininek vagy sem. Felelőtlenség lenne részemről ha bármire rábeszélnélek. Jár kellemetlenséggel is az egyedüli út, pl. plussz 3 óra várás a repülőn vihar miatt, így jóval több lett az út. Vagy pl, visszafelé ki se volt írva a Ryaniar Athéni járata, mikor rákérdeztem csak legyintettek, hogy azért majd megy a gép, stb.

Előzmény: rudiandi67 (11188)
rudiandi67 Creative Commons License 2017.08.11 0 0 11190

Kedves 'szti! Húú, a szállásokat nagyon megköszönném. Szupi lenne, ha olyan lenne, amit valaki tapasztalatból ajánl. Költözés attól függ, hogy mennyi az annyi. A repülő járatok napjai nem változnak? Vagyis ha mondjuk idén hétfő és péntek, akkor jövőre is? De honnan tudjam melyik járatnak lesznek jó árban a jegyei? Minden naptól nem foglalhatom a szállást :) Úristen, 17 év alatt sosem voltam ennyire tanácstalan.

Előzmény: 'szti (11189)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!