Keresés

Részletes keresés

ujbubo Creative Commons License 1 napja 0 0 412

azt nem mondta hogy 3 éven belül garantáltan szürkehályogod lesz? mert vitrektómia után ez történik. érdemes kombinálni a vitrektómiát lencsecsrével .

ujbubo Creative Commons License 1 napja 0 0 411

szia

én nem vagyok orvos szóval csak a személyes véleményem tudom mondani hasonló tapasztalat alapján

 

szóval

 

- ha nincs extrém gyulladásod amit csillapiítani kell , ne szedj, ne oltass be szteroidot

- ha uszadékaid vannak deríttesd ki hogy valóban klasszikus üvegtesti homály e vagy más pl. vér

- ha klasszikus üvegtesti homályod van akkor 3 lehetőséged van:

 

1. ha nem sok akkor megpróbálod megszokni, együttélni vele

2. ha sok vagy nagy darabok akkor meg lehet próbálni a lézeres kezelést (miután a másik szemed tuti meggyógult)

3. ha lézer nem járható út és nagyon zavar akkor FOV de csak ha a másik szemed tuti meggyógyult (legalább fél év panaszmentes állapot)

 

feltételezem a most műtött szemed uszadékmentes lesz így ha az egyik tiszta talán könnyebb. én is azt tapasztalom hogy fél szemem becsukva nem vészes a két szem együtt összeadódik az zavaróbb. szóval lehet hogy ha a másik szemed kitisztul pár hónap alatt megszokod , ha nem akkor a fenti 3 eshetőség van.

Előzmény: Barnus77 (410)
Barnus77 Creative Commons License 1 napja 0 0 410

Ebbe igazad van.

Szedtem 9 napig a Medrol nevezetű szteroidot amikor abbahagytam rá egy napra  vállt le a retina.

Nem merem elkezdeni mert félek hogy levállik a másik is fe orvos szerint nem a szteroidtól van de tudom igen.

Csak úgy nem vállik le nem kapott ütést semmit sem csináltam.

Most legyen meg a jobb elöszőr.

Mit javasolsz a bal szemre??

Várjak???

A szteroid nem szünteti meg az okot csak enyhití de visszajöhet akár 100 szor is.

Vissza is jött😣

Előzmény: ujbubo (409)
ujbubo Creative Commons License 1 napja 0 0 409

az ozurdex üvegtesti gyulladásra és amiatt kialakult homályra jó klasszikus homályra nem, de mivel szteroid a retinaleválás rizikós-...

Előzmény: Barnus77 (407)
ujbubo Creative Commons License 1 napja 0 0 408

a szteroid nem fogja eltüntetni az üvegtesti homályt amit elérsz vele hogy a másik szemedben is elválik a retina.

 

ezt az az általad nagy tudásúnak nevezettt  orvos mondta?

 

valóban abba igaza van hogy üvegtesti homály miatt meggondolandó a vitrektómia, főleg magyarországon

ha nagyon sok van és nagyon zavar akkor érdemes de csak külföldön de én megvárnám amig a másik beteg szemed teljesen meg nem gyógyul + 6 hónap

 

Előzmény: Barnus77 (407)
Barnus77 Creative Commons License 1 napja 0 0 407

Sziasztok!

Bent vagyok holnap műtét.

A bal szemen visszajött a full üvegtesti homály sok uszkáló borzadállyak.

Az orvos mondta hogy a szájon át adható szteroid mindent megbolygat cukor,vérnyomás stb.

Az üvegtesti homály nem betegség ezért nem nyitná meg az éppnek mondott szemet hogy kicserélje a folyadékot.

Ajánlott egy megoldást.

Van egy OZURDEX nevű injekció amit a szem mögé kell beadni ez egy implantátum ami fél évig adagolja a szteroidot.

Annyi van vele hogy még új.nincs tapasztalat és nem támogatja az állam.

400 ezer forint az injekció.

Az csak a szemre adagolja az anyagot.

Nyílván van kockázat mert egy műtét az is😣

Meggondolandó.

 

Barnus77 Creative Commons License 2 napja 0 0 406

Köszönöm neked és mindenképp jelentkezem.ha túlélem😃😁😀

.

Előzmény: ujbubo (404)
Barnus77 Creative Commons License 2 napja 0 0 405

Sziasztok!

Holnap fekszem be kedden cserélik az olajat ami a retinát tartotta letelt a 3 hónap.

Izgulok.3 hónap szenvedés.csak megint egy szem felnyítás😣

ujbubo Creative Commons License 2 napja 0 0 404

sok sikert a holnaphoz. majd mesélj ha már tudsz.

Előzmény: Barnus77 (394)
ujbubo Creative Commons License 2017.09.06 0 0 403

igen

 

Előzmény: hurka03 (402)
hurka03 Creative Commons License 2017.09.06 0 0 402

Itthon voltál?

Előzmény: ujbubo (401)
ujbubo Creative Commons License 2017.09.06 0 0 401

tegnap voltam lézerezésen

a bal szememben volt 2 idegesítő köteg az egyik teljesen eltűnt

kb 1 hónap múlva megyek megint remélem meglesz ez a másik is ami általában fent van enm látom de ha lenézek leúszik akkor ha világis felületet nézek látom és kissé idegesít

 

ujbubo Creative Commons License 2017.08.23 0 0 400

vitrektómia után nem jön vissza uszadék ha jól csinálják

ha az utóhályogra gondolsz az is elkerülhető PCCCvel és/vagy hidrofób acryl lencsével

 

az utóhályog kezelés ha nem jól csinálják okozhat átmeneti uszadékot de az idővel eltűnik mert más jellegű mint a klasszikus

 

a weiss gyűrűre a lézerkezelés ideális szerintem próbáld meg de 1 kezeléssel nem biztos eltűnik 2-3 kellhet, erre számíts

Előzmény: Dina64 (399)
Dina64 Creative Commons License 2017.08.23 0 0 399

Persze Mo.-on belül nem milliós tétel, nem is arra gondoltam én!

Önmagától is beindult egy szemromlási folyamat, ha meg belenyúlnak még gyorsabban. Lézer után hályog, hályog után, lencsebeültetés után akár retinaleválás, vitrectomia után szürke hályog, az uszadékok visszajöhetnek. Majd zöld hályog és majd csak megvakul az ember.

Nekem jelen pillanatban a jobb szememben lévő gyűrű a legzavaróbb, talán újabb lézerre szánom magam e végett egyszer, de ez sem garantált és így is maradnak egyebek. Köszönöm az infókat!

Dina64 Creative Commons License 2017.08.23 0 0 398

Durva a Te eseted! Mielőbbi felépülést kívánok!

Előzmény: Barnus77 (394)
ujbubo Creative Commons License 2017.08.22 0 0 397

na visszaértem, majdnem 4 óra volt az út rengeteg dugó volt, vissza 3 óra volt az út.

 

nagyon kedves doktornő. megvizsgált, megnézte a sérülést , különösebben nem ijedt meg. látja a lencsén a sérülést de azt nem látni hogy a kapszula is megsérült e ami azt jelenti vagy nem vagy ha igen olyan kicsi a repedés hogy nem látszik egyértelműen

 

azt mondta más megközelítés kell műtétkor de meg tudja oldani nincs különösebb probléma. kétféle lencsét is előkészit és ha a tokba nem lehet betenni akkor a másikat teszi a sulcusba, szóval nagy gond nincs.

 

egy altatással egy műtéttel mind a két szemet is meg tudja csinálni mert úgy olcsóbb (korházi díjat csak 1x kell kifizetni meg altatni se kell 2x) eddig nem volt komplikációja ilyen műtétnél szóval a rizikó kicsi de azért én valószinű nem vállalnám be mind a 2 szemet egyszerre.

 

a jobb szememben a lencsén a lézer miatt van egy hályog kb  1 mm-es de lehet hogy ez úgy is marad vagy évekig nem fejlődik tovább. ha mégis és már zavar akkor mindenképp műttetem és valószinű vele és vitrektomiával mert műlencsével az uszadék mégjobban zavaró és a sérülésem miatt is jobb egyszerre letudni. de erre még alszok párat.

 

bármikor úgy döntök mehetek megműt, de előtte 1-2 hónappal még menni kell kiméretni a lencsét.

 

ja, a műtét 9600 euro lencse+teljes üvegtest eltávolitás, 2 szemre csomagdíj 17000 euro de 2 szemet nem vállalom be egy műtéttel,

 

szóval egyenlőre ennyi

hurka03 Creative Commons License 2017.08.22 0 0 396

Jó utat, legjobbakat.

 

Jogosítványt és munkaképességet nem szabadna, hogy befolyásoljon, ugyan azokat a látásteszteket kell megcsinálni, mint bárki másnak. Látásélesség, kontrasztérzékelés, színlátás, látótérvizsgálat. Ha ezek megfelelőek nem szabadna, hogy probléma legyen. Két betegség van, amikor azonnal leveszik az embert hivatásos sofőrként, a szívinfarktus és a cukorbetegség, ezek kizáró okok általában. B-re még megadhatják az alkalmasságit, másra nem. De ha nincs maradandó károsodás a szemben ez nem lehet baj, legalábbis nem hallottam, olvatam olyat ami az ellenkezőjét állítja.

Előzmény: ujbubo (395)
ujbubo Creative Commons License 2017.08.22 0 0 395

szia

semmilyen gyógyszer nem jó üvegtesti homályra ezt már irtam. ott nincs anyagcsere és a vér-agy gát mögött van

 

arról azért tudjál hogy vitrektómia után 1-max 3 évvel a szürkehályog garantált tehát a másik szemed esetén én javaslom azonnal a kombinált műtétet ha nem hiszel nekem kérdezd meg a dokit.

 

azt nem tudom hogy ennyi tortura után mint kamionsofőr engednek e orvosilag dolgozni de remélem és sok sikert

 

 

mindjárt 9 óra , 10kor indulok Bécsbe 14:30 kor vizsgál meg professzor Falkner-Radler

Előzmény: Barnus77 (394)
Barnus77 Creative Commons License 2017.08.22 0 0 394

Hát sziasztok!

Nem tűntrm el mégvagyok.Nagy izgalommal bárom a Szeptember 18.ai napot ugyanis akkor szedik ki a szilikonolajat és kerül helyére a sóoldat ami remélhetőleg hosszú idő után tiszta látást ad.A szikukonolaj +5 dioptriát tett a szemre full homály csak árnyékot látva közel 2 hónapja.kontaklencsét ném kértem erre a 2 hónapra lehetett volna de ártott volna mint hatott.Így rohadt nehezen szenvedve de kibírtam.

Ráadásul nem tudom mitől de sztem a nagy terheléstől amit a másik szem kap visszajött a bal szemre a homály.

Tehát van egy jobb szem amibe olaj van full homály meg egy bal ami üvegtesti homályos.Szóval meg vagyok áldva.

Megpróbállom megbeszŕlni majd a főorvos úrral hogy egy másik időpontban nem e cserélné ki a jobb szemen a folyadékot sóoldatra hogy hosszú idő után legyen végre két jó szemem.Tufom nagyobb a kockázat hogy egy szemet megnyitnak de vállanám mert ez már borzasztó amit a homály művel közel 1 éve.

A Németből rendelt Vitrocop tapasztalatom alapján semmit nem ér 2 hónapja szedem.Pénzkidobás.

Most így állok jelenleg😊

ujbubo Creative Commons License 2017.08.21 0 0 393

ja oda vissza 6 óra. az más.

Előzmény: ujbubo (392)
ujbubo Creative Commons License 2017.08.21 0 0 392

félreértés van, a bal szemem mikor hollandiába mentem az eredeti állapothoz képest sokat javult a pesti kezeléssel is, a jobb szemem is

mondjuk 30-40%os javulást tapasztaltam de a legidegesítőbb uszaékok nemvoltak meg de határozottan javultam

 

a 70% a bal szemen az ahhoz képest 70% amikor kimentem az akkori állapothoz képest

 

tehát ha az eredeti 100% akkor a pesti kezeléssel lett  60% ennek a 70%a ment el hollandiában

 

6 órás út pestre? hol lax? az nem magyarország akkor , 4 óra alatt Magyaro. belül elvileg bárhonnan elé lehet bárhova érni

Előzmény: hurka03 (391)
hurka03 Creative Commons License 2017.08.21 0 0 391

Ja én azt hittem a logodis kezeléssel együtt javult neked az eleje óta 70%-ot. Mert az első lézeres kezelésed után azt írtad sokkal jobbnak érzed, vagy aztán lettek újabbak? Ha lesz rá lehetőségem én is jobban szeretném az Amszterdami kezelést, de mivel egyenlőre még amúgy is megfigyelési stádiumban van erre nekem a logodi a legjobb, hiszen ha egyszer ők azt mondják kezelhető, akkor Hollandiába se mennék hiába. Amúgy én is vidéki vagyok, 6 ora oda-vissza az út, de olyan orvosokhoz felesleges menni akiket nem érdekel ez a probléma, hiába van ingyen vagy olcsón.

Előzmény: ujbubo (390)
ujbubo Creative Commons License 2017.08.21 0 0 390

azért ehhez annyit hogy a logodiba is még tanulják bár a sárospatakihoz képest sokkal tapasztaltabbak

a holland az igazi profi volt 25 másodperc alatt megtalálta azt az uszadékot amit fél éve keresünk a logodiban.

sajnos azonban retinához közel van így nem vállalta a kilövését de a balon kb. 70%ot eltüntetett 3 kezeléssel

Előzmény: hurka03 (388)
ujbubo Creative Commons License 2017.08.21 0 0 389

az orvos is ember

nekem is mondták hogy a toksérülés miatt a lencse biztos be fog esni az üvegtestbe, másik orvos azt mondta ne aggódjak meg lehet oldani hogy ne essen bele, 3. orvos azt mondta nem fog beleesni de megvan a rizikó hogy mégis de azt is meg lehet oldani anterior vagy pars plana vitrektomiával

azt is mondták ilyen esetben a sulcusba kerül a műlencse de azt is hogy ha a reopedés kicsi meg leht oldani hogy a tokba kerüljön

 

azért aki évi 200 vitrektómiát meg szürkehályog műtétet végez mert a retináról szedi le a üvegtestet napi szinten az már egy tapasztalt orvos ezért megyek holnap olyanhoz. Illetve még Magyarországon is megpróbálom majd Kalácska doktor urat is mert 10e euro azért nekem is sok és minden beavatkozásnak kockázata is van.

Előzmény: Dina64 (383)
hurka03 Creative Commons License 2017.08.21 0 0 388

Így van, még annyival kiegészítném, hogy maga a kezelés 20 ezer/szem, tehát ugyan annyi, mint Sárospatakon. A szembe rakott lencsére viszont mindenképpen szükség van, a nélkül nem lehet, nem hogy kezelni, vizsgálni sem lehet normálisan. Nekem mikor elkezdődött az egész egy hármastükör vizsgálatot akartak csinálni, de nem ment nekem se, 4. próbálkozásra az orvos megunta és kidobott. Pár nappal később mentem egy másik dokihoz, elmeséltem neki és rögtön tudta mit kell tenni, dupla érzéstelenítőt kaptam, finoman rakta be nagyon és nem is volt semmi gond. Ez volt a hármastükör. Az üvegtestek megtalálásához szolgáló tölcsér ennél kisebb, a logodiba is ilyet használnak. Persze mivel ide-oda kell nézni, hogy lássa a mozgásukat még akkor is kieshet, de akkor újra bekeni és visszarakja nem gáz. Első után én se hittem, hogy ezt valaha is betudják rakni a szemembe, de csak sikerült. Neked meg kell érteni, hogy ez muszáj, orvosnak meg türelmesnek lenni és akkor összejön.

Előzmény: ujbubo (385)
ujbubo Creative Commons License 2017.08.21 0 0 387

keleti pályaudvartól 5ös busszal lehet menni a logodiba nem kell átszállni se. az alagút utcánál kell leszállni (átmegy a dunán utána 3. megálló)

vissza keletihez ugyanez a busz. összesen 600 Ft a 2 buszjegy

Előzmény: Dina64 (383)
ujbubo Creative Commons License 2017.08.21 0 0 386

bocs elirtam

www.logodi.hu

ott van telefonszám is

 

Előzmény: ujbubo (385)
ujbubo Creative Commons License 2017.08.21 0 0 385

egy vonat pestre oda vissza kb 6000, vizsgálat állami intézményben ingyenes,. magánban15-20 e Ft , buszjegy 3-4 ezer Ft attól függően hova mész. ez összesen nem milliós tétel és a szem megéri

 

egy pesti utat egy jó szakemberhez szerintem megér. reggel jössz este mész. ha Borsodba nincs megoldás ezt még megpróbálnám a helyedbe. te te tudod. én a lézeres kezelést is bevállalnám ha weiss gyűrűd van

 

www.logodui.hu ott tudsz időpontot kérni ha olyan az uszadék akkor azonnal kezelik is

 

Győrbe is van de az messzebb van.

 

 

Előzmény: Dina64 (383)
ujbubo Creative Commons License 2017.08.21 0 0 384

 

Gergely doktor. a Gombost nem ismerem de ha jónak látod akkor ott már ne válts (mármint klinikán belül) én amúgy a női orvosokban kicsit jobban bízom nem tudom miért azért megyek most Bécsbe Dr. Falknerhez

meg azért mert segítőkész volt emailon ingyen is. tényleg igazi orvos.

Előzmény: hurka03 (382)
Dina64 Creative Commons License 2017.08.21 0 0 383

Azért több a soknál amin én itt Borsodban keresztül mentem. Diagnosztizáltak a látótér kieséstől, a sorvadástól kezdve a semmi baja a szeménekig mindent. hurka03 igen, ezt történt Sárospatakon, tudom jól az átélt tapasztalatok alapján, ott vannak a korábbi hozzászólásaim, leírtam sok mindent. Nem vagyok milliomos, ezért örültem, hogy a lakóhelyem közelében el tudok érni lézeres kezelést. A kezelés 20 000 Ft.-ba került. A doktornő annak ellenére elvégezte a kezelést hogy nem tudta a lencsét a szememre helyezni, pedig anélkül??? Én a szolgáltatást megkaptam a pénzemért, csak épp semmi eredménye. Nem tartom magam hibásnak ebben, mindenkinek ha a szeme felé közeledik bármi és bele akarnak préselni bármit is az persze hogy reflexszerűen összezár. Az én kérésemre lett végeztetve látótér vizsgálat. Reklamációm után megnézvén jobban a látótér vizsgálat eredményét, lett magyarázva a kezelés sikertelensége a sorvadással és látótér kieséssel, persze SZTK vizsgálat volt. Meg ezek után olyan beszéd hogy magát ez nem zavarja, a munkáját el tudja végezni, pedig azt se tudta, hogy én épp a szememből éltem meg ezidáig. Jött Német főorvos, szavai: semmi nem szükséges, hozzá ne nyulattassak a szemhez, hisz szinte végig olvasom a táblát szemüveggel, se lézer, (vizsgálat után közöltem vele a lézerkezelést, melyre a válasza: látom is a nyomát!, meg hogy az milyen veszélyes és még fizetett is érte!!) se szemlencse beültetés semmi, tanuljak meg vele élni, lett oszt kész. Lehet hogy jót akar azzal, hogy ne csináltassak a szememmel semmit, megkímélvén engem a károsodásoktól és szövődményektől, de ezt a gyűrűt, pacát, úszkáló vackokat elviselni borzalom. Látod ujbubo  pedig azt írtad Németh doktor úr jó orvos, /lehet hogy így is van!!/, de én ezt kaptam tőle. Nem érdekel, hogy nyílt fórumon vagyunk, de akkor is leírtam, mert ez az igazság!

No mindegy ez már a múlt, vagy egy csomó ilyen-olyan diagnózis én meg ott vagyok ahol a part szakad! 

Most piszkosul lestagnáltam, de tudom hogy tovább kell lépnem, részben azért mert bizonyosan nem tudom ezek után, hogy kezdődő nagy vagy kis baj van-e, pláne hogy nagyfokú rövidlátásom van, pár hónappal korábban belgyógyászati betegségeim voltak vagy vannak is, ipari festékkel-hígítóval dolgoztam huzatos helyen és 53 éves vagyok.

Megint kezdődik hova, merre, kiben bízhatok, ki az aki meghallgat és talán segít! /Keresem és majd döntök!/

Annak is örülök ha itt valaki meghallgat és tanácsot ad!

Nem vagyok milliomos!

 

 

Előzmény: hurka03 (381)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!